2.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
⁉️ مکانیسم ماشه چیست و چه کسانی میتوانند آن را فعال کنند؟
◾️▫️◾️
#برجام | #مکانیسم_ماشه
#ثامن سراب
3.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰خوشحالی میلیونها چینی از حمله موشکی ایران به اسرائیل
◾️▫️◾️
🔹علیمحمد سابقی رایزن سابق ایران در چین: مردم چین در فضای مجازی، بشدت و میلیونی از حملات موشکی ایران به اسرائیل حمایت کرده و خوشحال بودند
🔹دولت و حاکمیت چین در محکومیت حمله اسرائیل موضعگیری بسیار صریحی داشت.
🔹مردم چین خیلی ایران را دوست دارند. چینیها به درستی فهمیدهاند ایران در خاورمیانه آخرین خاکریز قبل از حمله آمریکا به چین است، ایران برای چین اهمیت استراتژیک دارد.
#مرگ_بر_آمریکا | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
💢#یادداشت | مذاکره روی میز بمبخورده!
◾️▫️◾️
🔹رایزنیهای ایران و آمریکا که از بهار امسال آغاز شده بود، پس از حمله ۲۳ خرداد رژیم صهیونی به ایران، با تصمیم دستگاه دیپلماسی کشورمان متوقف شد. حالا اما زمزمههایی از احتمال ازسرگیری گفتوگوها به گوش میرسد. آمریکا همزمان با پیشنهاد آتشبس در تیرماه، در حال زمینهسازی برای دور جدید مذاکرات است. شنیدهها حاکی از آن است که عمان دیگر نقش میانجی را ایفا نخواهد کرد و احتمالاً نروژ یا چین این مسئولیت را بر عهده خواهند گرفت. این تحولات در حالی رخ میدهد که افکار عمومی ایران، پس از تجربه مذاکرات پیشین، بهشدت نسبت به نیت طرف مقابل بدبین شده است.
🔸نظرسنجی اخیر مرکز «متا» نشان میدهد ۷۸ درصد مردم ایران مذاکرات قبلی را نوعی عملیات فریب میدانند که نهتنها تنشها را کاهش نداده، بلکه زمینهساز حمله نظامی رژیم صهیونی شده است. کاهش ۳۰ درصدی موافقت عمومی با مذاکره طی سه ماه گذشته، نشاندهنده عمق این بیاعتمادی است. این فضای بدبینی، کار دیپلماتهای ایرانی را دشوارتر کرده است؛ آنها در این شرایط باید هم با تهدیدات واقعی مقابله کنند و هم اعتماد عمومی را بازسازی نمایند.
🔹«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه، روز ۲۱ تیر در حاشیه نشست با نمایندگان خارجی، در تشریح موضع ایران تأکید کرد که موضوع هستهای راهحل نظامی یا ارجاع به شورای امنیت ندارد و تنها از مسیر مذاکره قابل حل است، مشروط به تأمین منافع ملی ایران. عراقچی در ادامه، با اشاره به حق غنیسازی، حمله نظامی اخیر را ناکام در سلب این حق اعلام کرد و با توجه به تجربه تلخ مذاکرات پیشین، خاطرنشان ساخت که تغییر رویکرد آمریکا به سمت گزینه نظامی، نوعی خیانت به دیپلماسی بود. به گفته او، ایران برای بازگشت به میز مذاکره به اطمینانی نیاز دارد که نشان دهد این سناریو تکرار نخواهد شد. وی همچنین با تأکید بر نبود عجله برای ورود به گفتوگوهای نسنجیده، گفت که ایران هر زمان منافع ملی اقتضا کند، آماده #مذاکره است.
🔸تیم مذاکرهکننده در شرایط جدید باید سه رویکرد را دنبال کند: نخست، ایجاد فرصتی برای بازسازی توان دفاعی ایران، بهویژه در برابر حملات ترکیبی و سایبری؛ دوم، تقویت موضع حقوقی و اخلاقی ایران در برابر اقدامات رژیم صهیونی با نمایش حسننیت در مذاکرات؛ و سوم، بهرهگیری از فضای بینالمللی برای محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونی و تقویت جایگاه ایران در نهادهای جهانی. اما چالش اصلی، غلبه بر بیاعتمادی عمومی است. مردم میپرسند اگر مذاکرات قبلی فریب بود، چه تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود دارد؟ این پرسش، همراهسازی جامعه با دیپلماسی را دشوار میسازد.
🔹از سوی دیگر، تمرکز بیش از حد بر مذاکرات با آمریکا نباید سایر ظرفیتهای دیپلماسی را تحتالشعاع قرار دهد. وزارت خارجه باید همزمان با این پرونده، روابط منطقهای و بینالمللی را نیز تقویت کند. حضور فعال در ائتلافهایی مانند بریکس و شانگهای یا پیمانهای منطقهای، میتواند توازن استراتژیک ایجاد نماید. دیپلماسی ایران باید با هوشیاری و اعتمادبهنفس، این مسیر پیچیده را مدیریت کند تا منافع ملی حفظ شده و فرصتهای راهبردی از دست نرود.
✍🏻 حسن نوروزی
#مرگ_بر_آمریکا | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
💢خروج الشرع از دمشق و ترور سه مقام ارشد دولت انتقالی سوریه
◾️▫️◾️
المیادین:
🔹احمد الشرع، رئیس دولت انتقالی سوریه، به همراه خانوادهاش دمشق، را ترک کرد.
🔸در یک عملیات ترور سه شخصیت برجستۀ دولت انتقالی، از جمله «مرهف ابو قصره» وزیر دفاع، هدف قرار گرفتهاند. جزئیات بیشتری درباره هویت دیگر افراد یا شرایط این ترور اعلام نشده است.
🔹همزمان، یک واحد نظامی در اقدامی غافلگیرانه وارد ساختمان رادیو و تلویزیون دولتی در دمشق شده و کنترل عملیات این مرکز را به دست گرفته است.
#سوریه | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
⁉️در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورها در مورد تجاوز رژیم صهیونیستی به سوریه چه گفتند؟
◾️▫️◾️
🔹نماینده چین:
حملات اسرائیل به شهرهای دمشق، سویدا و درعا و همچنین به نهادهای دولتی سوریه را به شدت محکوم میکنیم. این اقدامات تهدیدی برای امنیت و ثبات سوریه است و از اسرائیل میخواهیم تا حملات خود به این کشور را متوقف کند.
🔹نماینده آمریکا:
واشنگتن حملات اسرائیل به سوریه را تأیید نمیکند؛ ایالات متحده در حال کار برای رسیدگی به وضعیت کنونی است.
🔹نماینده فرانسه:
از اسرائیل میخواهیم از اقداماتی که باعث بیثباتی در سوریه میشود، خودداری کند. اقدامات اسراییل باعث بی ثباتی در سوریه میشود؛ تهدیدها علیه غیر نظامیان باید متوقف شود. باید به بازسازی سوریه کمک شود و فرانسه آماده است در این زمینه از دولت سوریه حمایت کند.
🔹نماینده پاکستان:
حملات هوایی اسرائیل علیه دمشق، درعا و سویدا را محکوم میکنیم. این حملات نقض آشکار قوانین بینالملل است و ثبات و تمامیت ارضی سوریه را تهدید میکند.
🔹نماینده عربستان سعودی:
ما همیشه مخالف دخالت خارجی در سوریه بودهایم. ما حملات درعا و دمشق را محکوم می کنیم.دخالت در سوریه را ناقص حقوق بینالملل می دانیم.
🔹نماینده رژیم صهیونیستی:
این نشست اقدامی سیاسی برای محکومکردن اسرائیل است، درحالی که کشتار بیرحمانه مردم سوریه (توسط رژیم جولانی) را نادیده میگیرد!
🔹گفتنی است رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر به بهانه «دفاع از اقلیت دروزی در استان سویدا» مناطق مختلف سوریه را بمباران کرد؛ آن هم در شرایطی که رژیم جولانی آشکارا اعلام کرد که در حال عادیسازی روابط با این رژیم است.
#سوریه | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
💢 #یادداشت | سوریه پس از اسد
◾️▫️◾️
🔹حملات اسرائیل به سوریه پس از سقوط بشار اسد شدت یافته است، از جمله حمله اخیر به کاخ ریاستجمهوری و ستاد کل نیروهای مسلح این کشور.
این حملات با هدف سرنگونی دولت الجولانی، تجزیه سوریه، و الحاق هرچه بیشتر از اراضی سوری به اسرائیل انجام میشود.
این حملات در شرایطی صورت گرفتهاند که سوریه نه برنامه هستهای یا غنیسازی اورانیوم دارد، نه توان موشکی یا دفاعی قابل توجهی، نه بخشی از آنچه که به اصطلاح «هلال شیعی» نامیده میشود است، و نه عضو «جبهه مقاومت» به شمار میرود.
مهمتر از همه، دولت الجولانی نه تنها حمایت کشورهای عربی منطقه و ترکیه را به دست آورده، بلکه رهبران ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز پس از سقوط بشار اسد از جولانی استقبال و حمایت کردهاند.
🔹بهزودی مشخص خواهد شد که آیا تلاشهای چند دههای ناتو و اسرائیل برای سرنگونی دولت اسد با کدامیک از یک از این دو هدف بوده است:
۱. دفاع از مردم سوریه، دموکراسی، حقوق بشر، و حفظ تمامیت ارضی سوریه، یا
۲. تجزیه کشور و تسهیل پروژه «اسرائیل بزرگ».
🔹اگر سناریوی اول تحقق یابد، اثبات خواهد شد که سیاستهای چند دههای ترکیه و کشورهای عربی منطقه درست و موفق بودهاند، و حمایت چند دههای ایران از خاندان اسد اشتباه بوده است.
اما اگر سناریوی دوم تحقق پیدا کند، روشن خواهد شد که نه تنها سیاستهای کشورهای عربی و ترکیه در خدمت اهداف اسرائیل بوده، بلکه فشارها، تحریمها، و حملات نظامی اخیر اسرائیل و آمریکا علیه ایران نیز با هدف تسهیل سلطه اسرائیل بر خاورمیانه انجام شدهاند؛ اتهامات مربوط به برنامه هستهای ایران ساختگی بوده، و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز ابزاری سیاسی است.
✍️ سید حسین موسویان
#سوریه | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
13.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
💢 اطلاعات جدید از ضربه موشکی ایران به کریاتگات، معروف به ستون فقرات اسرائیل
◾️▫️◾️
#وعده_صادق | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
🔰#یادداشت | آغاز عصر دیپلماسی اقتدار
◾️▫️◾️
🔹رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان قوه قضائیه به نکات مهم و بدیعی در حوزه سیاست خارجه اشاره نمودند که جای تأمل بسیار دارد، ایشان فرمودند: «هم در میدان دیپلماسی، هم در میدان نظامی انشاءالله به توفیق الهی هر وقت وارد بشویم با دست پر وارد خواهیم شد.» جای دیگر تصریح نمودند که: «ملّت ایران در هیچ میدانی به صورت طرف ضعیف ظاهر نخواهد شد. چون ابزارهای لازم را داریم... دستمان پٌر است، هم در میدان دیپلماسی هم در میدان نظامی!»
🔹طی این سالها، در ذهن بخشی از جامعه چالشی شکل گرفته که حاکی از ضعفی پایدار در حوزه دیپلماسی است. انگارهی ثابتی که غالباً از دیپلمات خودی تصویری مغلوب منعکس کرده یا در حال تلاشی بیثمر در کسب منافع ملی.
با بیانات اخیر رهبری به نظر میرسد دیپلماسی ایران وارد مرحله نوینی گشته است.
⁉️مشخصهها و تفاوتهای این دوره با ادوار گذشته چیست؟
۱. به نظر میرسد نقطه کانونی دوره جدید مبتنی بر عدم اعتماد به طرف غربی-آمریکایی، با تکیه بر تجارب تلخ پیشین است. امروزه تفکری که معتقد بود «امضای جان کری تضمین است» در سیاست خارجه جایی ندارد. در دوره جدید آنچه تضمینکننده است، قدرت و دارایی ذاتی ماست. از دیگر سو، درک روشن طرف مقابل از ارادهی ما تضمینکننده خواهد بود نه چیز دیگر.
۲. واقعنگری به جای خیالپردازی: ما در دورهای کارگزارانی داشتیم که میپنداشتند اگر با رئیسجمهور آمریکا دست میدادند کار تمام بود! امروزه همانها باوجود مشاهدهی این همه خباثت و دشمنی، هنوز هم با کمال وقاحت ادعای خود را تکرار میکنند. خوشبختانه این تفکر خاماندیش به تاریخ پیوسته و جای خود را به سیاست واقعگرایی داده است.
۳. مشورت با اضلاع حاکمیت به جای تکروی و خود را عقل کل دیپلماسی دانستن: در دوره جدید، سیاستهای کلان در سطوح بالای نظام و با هماندیشی کارشناسانه طراحی میشود. وزیر نیز ضمن اینکه خود عنصر فعال تیم تعیین تاکتیکها و روشهاست، ولی در واقع مجری پیشبرد سیاستهاست نه اینکه ناگهان به تنهایی تصمیمی بگیرد، گاه با طرف خودی قهر کند، با طرف دشمن و نه رقیب قدم بزند و خاطرهگویی کند.
۴. تحرک فراوان دیپلماتیک و نه اتکا بر چند کشور قلدر و همیشه مدعی: موازنه بین شرق و غرب، تعامل با همسایگان و تلاش برای ایفای نقش در سازمان های بین المللی از ویژگی های دوران جدید است.
۵. همپوشانی با میدان: در دورهای نه چندان دور، دیپلمات ارشد کشور سیاست کلان دفاعی را به باد تمسخر و نقد میگرفت، ولی در دوره اخیر هماهنگی کاملی بین میدان و دیپلماسی وجود دارد. اکنون دستگاه دیپلماسی کشور به این درک رسیده که از قدرت میدان به عنوان پشتوانه و پیشران خود بهره ببرد، نه اینکه آن را رقیب یا دشمن خود به حساب آورد.
🔹این تغییر رویکرد که از دوره شهید دکتر امیرعبدالهیان آغاز گردید و برکات زیادی در پی داشت، در دولت کنونی نیز علیرغم وجود سلایق متفاوت، تا حد زیادی همان مسیر امتداد پیدا کرده است. دورهی یک ساله وزارت دکتر عراقچی در حمایت از مقاومت، تعامل با همسایگان و استفاده از ظرفیتهای شرقی در کنار گفتگو با غرب، تصویری حرفهای، خستگیناپذیر و شجاعانه ارائه نموده است. وی در میدان دشوار #مذاکره غیرمستقیم اخیر نیز با اقتدار ظاهر شد و سیاستهای نظام را به خوبی پیش برد.
🔹با عنایت به این تغییر ریل، روحیه مشورتپذیری، واقعگرایی و میدانباوری میتوان امیدوار بود که سربازان حوزه دیپلماسی در آینده نیز همچنان با «دست پر» و «باقدرت» در عرصه دیپلماسی حاضر شده و در شأن تاریخ و تمدن ایران ظاهر شوند.
🔹خوب است جریانات انقلابی که در یک سال گذشته، بویژه طی چهار ماه اخیر، سربازان دیپلماسی را با شدیدترین ادبیات نواختند، پس از مشاهده کدهای دقیق و راهگشای رهبری، در اتخاذ مواضع خود عاقلانه و منصفانه رفتار نمایند، بویژه آنکه بیانات رهبری از اتفاقات دیپلماتیک در آینده خبر می دهد.
✍🏼 جواد بیژنی
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
🔰رسانۀ انگلیسی میدلایستآی: حملات دریایی یمن اقتصاد بندری اسرائیل را فلج کرده است
◾️▫️◾️
🔹حملات فزایندۀ دریایی #یمن باعث شده کشتیهای باری از پهلوگیری در بنادر اسرائیل خودداری کنند و بیمهگران بینالمللی نیز پوشش بیمهای کشتیهای مرتبط با این رژیم را لغو کنند، روندی که ضربهای سنگین به ستونهای اقتصادی اسرائیل وارد کرده است.
🔹منابع عبری هشدار دادهاند اگر حملات ادامه یابد، بخاطر مشکلات بیمهای، بندر حیفا نیز فعالیت خود را مثل بندر ایلات به حالت تعلیق در خواهد آورد.
#مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
💢گزینههای ایران در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه
◾️▫️◾️
🔰سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با تسنیم:
🔹جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات تروئیکای اروپایی هنوز از تمامی ظرفیتهای خود استفاده نکرده و در صورت لزوم، گزینههای راهبردی متعددی در اختیار دارد.
🔹ایران تاکنون تنها اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را تعلیق کرده و همچنان عضو پیمان NPT باقی مانده است، اما در صورت ادامه فشارها، خروج از این پیمان، افزایش سطح غنیسازی فراتر از ۶۰ درصد، تولید و صادرات سانتریفیوژهای پیشرفته و ورود به همکاریهای گستردهتر هستهای میتواند در دستور کار قرار گیرد.
🔹کشورهای غربی باید بدانند هرگونه اقدام در راستای تشدید فشار علیه ایران، با واکنشی قاطع و پشیمانکننده مواجه خواهد شد؛ همانگونه که پاسخ ایران در جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز برای دشمنان عبرتآموز بود.
#مرگ_بر_آمریکا | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
💢#یادداشت | میدان و دیپلماسی با دستان پر
◾️▫️◾️
🔹آمریکا که به اتفاق رژیم صهیونی و با اهداف مشخص، اقدام نظامی علیه ایران اسلامی را طراحی کرده بود، چون خود را در یک قدمی شکست دید، موضوع توقف جنگ را مطرح کرد؛ درخواست آتشبس از طرف آمریکا مطرح و چند واسطه بهطور همزمان پیگیر تحقق آن بودند و در حالی که ایران هنوز پاسخ رسمی نداده بود، ترامپ آتشبس مورد تقاضای خود را اعلام کرد. معنای این رخداد برای صاحبان تحلیل بسیار معنا دارد.
🔸بیان این نکته اهمیت دارد که طرفی که #مذاکره را ترک و مداخله نظامی کرده، بعد از درخواست آتشبس، اکنون دوباره در تلاش برای بازگشت به میز مذاکره است. تلاش برای بازگشت به میز مذاکره نشانه پذیرش شکست از سوی آمریکا در استفاده از گزینه نظامی علیه ایران است.
🔹در اینجا توجه به یک نکته کلیدی و تعیینکننده است؛ جمهوری اسلامی ایران در همه ادوار گذشته مسیر دیپلماسی را برای دفاع از منافع کشور باز نگه داشته است. مذاکره در هیچ دولتی متوقف نشده و به اقتضای منافع ملی درباره آن تصمیم گرفته شده است. مهم مذاکره یا عدم مذاکره نبوده و نیست؛ مهم اصرار بر خطوط قرمز ترسیم شده است که نباید از آنها عقبنشینی صورت گیرد.
🔸جنگ ۱۲ روزه از یک منظر، جنگی جامع و مستمر است و از این نگاه جنگ تمام نشده است؛ نه در بعد نظامی آن و نه در ابعاد سیاسی، رسانهای و تبلیغاتی آن. دشمنان در جنگ ترکیبی پیش رو از همه ابزارها و مسیرها برای تحت فشار قرار دادن ایران اسلامی استفاده میکنند. در شرایط سرنوشتساز کنونی، میدان نظامی، میدان سیاسی و دیپلماسی، میدان رسانه و اقتصاد همگی در هم تنیدهاند.
🔹در شرایط حساس کنونی، دیپلماسی از قضا مسیری است که میتواند به یک روش مبارزه برای دفاع از حقانیت نظام و منافع ملی تبدیل شود. دیپلماسی و مذاکره به معنای سکوت و تسلیم نیست؛ در این شرایط، مسیر سیاست خارجی دقیقاً ابزار مبارزه ملت ایران است. به طور طبیعی، کم و کیف اقدامات مهم و رویکردهای حساس در عرصه سیاست خارجی، آن هم در شرایط جنگی، توسط مسئولان عالی نظام با مدیریت شورای عالی امنیت ملی معین خواهد شد.
🔸این نکته صحیح است که دستگاه دیپلماسی در جنگ تحمیلی و شرایط فعلی همسو و در کنار میدان بوده و توانسته به تقویت میدان کمک کند؛ لذا دوگانهبینی و دوگانهانگاری میدان و دیپلماسی امری خطاست. البته شرایط موجود میتواند دغدغههای مهمی برای افراد جامعه ایجاد کند، لذا مذاکرات در صورتی مقبول حاکمیت قرار میگیرد و به آن پاسخ مثبت داده میشود که منطبق بر منافع ملی و خطوط قرمز معین شده باشد.
✍🏻عزیز غضنفری
#مرگ_بر_آمریکا | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب
🇮🇷🇵🇸
💢۲۰۰ میلیون دلار برای مقابله با نفوذ ایران!
◾️▫️◾️
🔹به گزارش «تایمز اسرائیل»، آمریکا و رژیم صهیونی در تدارک پروژهای ۲۰۰ میلیون دلاری هستند که هدف آن ایجاد «مرکز نوآوری در زمینه هوش مصنوعی و فناوریهای کوانتومی» در دو شهر «تلآویو و آرلینگتون» است.
🔸طبق این گزارش، «هر کشور سالانه ۲۰ میلیون دلار در این ابتکار سرمایهگذاری خواهد کرد» و «این پروژه از سال ۲۰۲۶ آغاز بهکار میکند.»
🔹این رسانه، مینویسد: «این ابتکار صرفاً علمی نیست، بلکه هدف آن تقویت همگرایی منطقهای در برابر محور ایران، چین و روسیه است. به گفته طراحان، قرار است کشورهای عربی از جمله امارات، عربستان، قطر و کویت به آن بپیوندند و همکاری علمی گستردهای شکل گیرد.»
🔸در بخشی از گزارش آمده است: «در برابر حلقه آتش ایران، باید حلقهای از فناوری و علم ایجاد شود.»
🔹همچنین ادعا شده است که «ایران از ظرفیتهای هوش مصنوعی برای آمادهسازی درگیریهای آینده استفاده میکند.»
🔸این گزارش تأکید میکند که پروژه مذکور «در خدمت منافع امنیتی و ژئوپلیتیکی ایالات متحده و اسرائیل خواهد بود.»
#مرگ_بر_آمریکا | #مرگ_بر_اسرائیل
#ثامن سراب