هدایت شده از مطالب خوب
▪️بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس از بودجه ۱۴۰۲در سال آینده رشد اقتصادی۳.۱ تورم همچنان بالای۴۰٪ یارانه ۳۰۰هزار تومان و نرخ فقر کاهش نخواهد یافت!
این آمار بر فرضی است که شوک اقتصادی جدیدی نباشد و اتفاقی ملی-جهانی رقم نخورد. باید آقای رئیسی صادقانه واقعیت ها را با مردم مطرح کنند.
ظاهرا کشور با همان دست فرمان قبلی اداره میشود. تحول بنیادین، سیاست های مردمی کجای کار است نمیدانیم!
✍️ #محمدامین_رضایی
🔻گزارش مرکز پژوهشها
rc.majlis.ir/fa/news/show/1755772
@m_amin_rezai
🔹یک جمعبندی نهایی از سیاهه چالشها و مسایل کشور این است که هیچ چالش اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی نیست که ریشه آن #عقبماندگی_در_عدالت نباشد. مطالعه و تبیین و تحلیل این چالشها باید چشم ما را باید به اصلاحات عدل محور بینا کند.
🔸مصرف گاز تهران در شمال تهران ۹۳ درصد، جنوب تهران ۷ درصد!
🔹با کاخ در تهران و ویلا در شمال سهم صدها خانواده را در مصرف گاز میبلعند و پنتهاوس و جکوزی میکنند و فحش علیه نظام و توییت و استوری میگذارند...
🔺عدالت هم دست دراز را قطع میکند، هم زبان دراز را.
✍️ مجتبی جهانتیغ
🎬 @Mostazafin_TV
🔹مشخص شده یکی از اعضای شورای اصولگرا شهرِ تهران فیش حقوقی دختر دهه هشتادی اش به عنوان رئیس دفتر او ۳۷ میلیون است! بزرگشان آقای چمران با ریش سفید آمده توجیه کرده که نه این معوقه است( خب پس برای روشن شدن حقیقت فیش حقوقی ماه های قبلی را منتشرکنید). حقوق این دختر فقط ۱۶-۱۵میلیون است!
( در فیش حقوقی فقط ۷،۵۰۰ میلیون پاداش ذکر شده، به اندازه حقوق یک کارگر سیستم شهرداری تشخیص داده به گل دختر ایشان پاداش بدهد!)
🔸این کثافتی است که بخشی از اصولگرایان دچارش هستند. حالا همین ها اگر یک جوان درباره یک ناعدالتی مطالبه کند چپ و راست او را میزنند که شماها موجب ناامیدی مردم میشوید! اعمال چه کسی موجب ناامیدی است؟ بعضی از شماها که خودتان و بچه هایتان سر سفره بیت المال اینجور می خورند یا حرفهای چند جوان انقلابی پاپتی که هیچ جای بازی کثیف شماها نیستند و درد مردم و انقلاب را فریاد میزنند؟!
🔻ما هر چه در حوزه نظری تلاش کنیم تا در عرصه فقاهت به نظریه برسیم و مبتنی بر آن مساله های حکمرانی را حل کنیم مردم امروز این واقعیات را می بینند.
🔻 آنچه مورد ناراحتی است متاسفانه این سیاسیون اصولگرا ایام انتخاب طوری فضاسازی میکنند که بعضی علما و چهره های موجَه بخاطر ترس از رای آوردن جناح مقابل پای این لیست ها را امضا میکنند و عملا خرج بازی های سیاسی و این افراد میشوند!
⏪: خواستم در مورد سیره حضرت امیر ع در نسبت با بیت المال و نوع استفاده و برخورد با قوم و خویش در نسبت با حکومت بنویسم که دیدم مردم بیش از ما این حرفها را میدانند.
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
#کتابگو
📚اهل تحقیق میدانند رسیدن به نظریه و استخراج نظریه هر دو کار دشوار و زمانبری است. هر عالمی به این نقطه نمی رسد و در صورت مکتوب نکردن استخراج نظریه از مجموعه آثار یک متفکر کار بسیار دشواری است. در حوزه عدالت اجتماعی کار نظری زیاد انجام شده اما این کتاب که تازه شروع کردم یک کار اصولی دقیق در استخراج نظریه عدالت ۶ نفر از متفکرین معاصر است. امام خمینی ره، رهبر انقلاب، شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید صدر و در نهایت نظریه عدالت اجتماعی اسلام؛ قرار شد گاهی در کانال کتاب معرفی کنم، این اثر را به دوستان پیشنهاد میکنم.
🔻ان شاءالله تلاش میکنم مبتنی بر این کتاب و سایر آثاری که از متفکرین خواندم در فرصتی مناسب یک درس گفتار پیرامون مساله عدالت به صورت مجازی بگذارم و در این باره با هم گفتگو کنیم.
✍️ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔴 چرا عدالت آموزشی خیلی اهمیت دارد؟
[به بهانه پته آموزشی، طرح جدید دولت درباره آموزش و پروش]
1⃣: در مساله آموزش و پرورش قبل از مقوله تربیت باید تکلیف جایگاه مدرسه را به لحاظ "اقتصاد سیاسی" مشخص کرد. مدرسه را سه جا میشود تعریف کرد ۱: نهاد اجتماعی، یک فرآیند کاملا مردمی که در دورههایی ما در ایران به عنوان مکتبخانه یاد میکنیم ۲: دولت، که بعد از دوره تاسیس آموزش و پرورش مدرن ایجاد شد. بر اساس قانون اساسی ما اصل ۳۰ امر آموزش( مدرسه) ذیل دولت تعریف میشود ۳:بازار، که با شروع سیاستهای نئولیبرالیسم در ۱۹۶۰ در جهان رقم خورد. در این نگاه آنچه وظیفه دولت و حق مردم بود کم کم تبدیل به کالا و بازاری شد مثل بهداشت، آموزش، امنیت و...مدرسه به عنوان پلتفرم آموزش در این دوره به مناسبات بازار وارد شد و آموزش عمومی که قبلا حق مردم بود بر عهده دولت یا در نهاد اجتماعی با اقتصادهای تبرعی و... قرار داشت، به صورت ساختاری به یک کالای سرمایهای مبدل شد که کاملا قابل خرید و فروش بود!
2⃣: عدالت اجتماعی سه ساحت دارد
الف: فرصتها
ب: منابع و امکانات
ج: توزیع درآمدها
عدالت در توزیع فرصتها به این معناست که فرصتهای عمومی برای رشد باید به طور برابر در اختیار همه باشد لذا عدالت در این ساحت چون فرصتهای اولیه حاصل دستاورد کسی نیست به معنای برابری است. عدالت آموزشی اگر چه شامل هر سه ساحت میشود ولی بخش اصلی آن این بخش از عدالت است. اصل ۳۰ قانون اساسی که خروجی فتوای جمعی جمع زیادی از فقهاست برای تامین عدالت آموزشی است که فرصت آموزش با کیفیت را حق همه مردم و بر عهده دولت قرار داده است.
3⃣: آموزش وقتی از حق(حق فرصت رشد تحصیل)که بر عهده دولت است تبدیل به کالای سرمایهای شدو مدرسه از نهاد دولت به نهاد بازار منتقل شد این ساحت از عدالت به حاشیه میرود یعنی فرصت پیشرفت که قرار بود عمومی باشد حالا پولی میشود. طبیعتا فقرا در دهکهای پایین به خاطر نداشتن پول از این حق آموزش با کیفیت بازمیمانند و آموزش عملا تبدیل به یک کالای طبقاتی میشود وقتی فرصتهای اولیه آموزش نابرابر توزیع شد؛ در ادامه تحصیل در دانشگاهها و رشتههای برتر برای گروه خاصی میشود و در ادامه فرصتهای شغلی بالای جامعه مثل مدیران، پزشکان، وزرا و...همه برای یک طبقه خاص سرمایهدار میشود( آمار در ایران کاملا این مساله را تایید میکند، ۶۷٪ پنج دانشگاه برتر از سه دهک بالا و ۸٪ از سه دهک پایین!، ۵۰٪ درصد ورودی دانشگاه شریف در رشتههای فنی از دهک ۱۰[پولدارترین افراد جامعه]، ۸۴٪ ورودی پزشکی از سه دهک بالا ۸،۹،۱۰ و...)
4⃣: خروجی مساله کالایی شدن آموزش که بواسطه خصوصی سازی آموزش رقم میخورد تبعات بسیار وحشتناکی برای جامعه دارد. با این وضعیت در دهه آینده بسیاری از مدیران میانی و به تدریج بالای حکمرانی و حتی نهاد علم برای طبقه سرمایهدار خواهد شد و سهم طبقات محروم در مناصب تاثیرگذار بسیار اندک خواهد بود! طبیعتا خروجی سیاستگذاری( مالیات، توزیع امکانات و...) مدیرانی که از طبقه سرمایهدارند عموما ضد طبقات محروم خواهد بود و عدالت در دو ساحت دیگر را با چالش مواجه میکند و این برای انقلابی که بر دوش طبقات محروم و مستضعفین به پیروزی رسیده بسیار خطرناک است. امروز لیبرالترین کشورها مثل آمریکا هم ترمز خصوصیسازی در آموزش را کشیدند. از وجوه مشترک کشورهای موفق در امر آموزش مثل کشورهای اسکاندیناوی این است که اجازه ندادند آموزش به نهاد بازار منتقل شود و دولتها وظایفشان را کاملا برعهده گرفتند. در این کشورها آموزش کاملا دولتی است.
5⃣ دولت سیزدهم که با شعار عدالت و مردمی بودن سر کار آمد قرار شد با توجه به هزینههای کمرشکن مدارس غیرانتفاعی برای طبقات پایین و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی و تحقق کامل عدالت آموزشی به سمت تحول و کیفیت بخشی مدارس دولتی حرکت کند اما اخیرا طرحی به عنوان #پته_آموزشی نوشته شده و آقای رئیسی هم امضا و ابلاغ کردند! ایده پته آموزشی برای فریدمن تئورسیون لیبرال است که بنا بر شواهد جهانی و نظر کارشناسان خروجی آن عملا کمرنگ کردن نقش دولت در وظایف خود در آموزش و پرورش و سپردن مدرسه به نهاد بازار است!(نقد فنی)
eitaa.com/m_amin_rezai/2955.
eitaa.com/m_amin_rezai/2954
مساله مردمیسازی آموزش هم اگر ملاحظاتی که گفته شد رعایت نشود عملا مدرسه از ذیل دولت خارج و وارد بازار میشود.
◀️ بارها این نکته تاکید شده که سرمایهداری یک پدیده کاملا پیچده و به تعبیر شهید مطهری راس مسائل مستحدثه است لذا اگر از طرفی بر مبانی اسلامی مسلط نباشیم و از سمت دیگر بازی سرمایهداری و ورژنهای نو آن را دقیق نشناسیم با عناوین زیبا مثل کار تربیتی یا مردمیسازی در بازی سرمایهداری قرار میگیریم و تحقق عدالت که مهمترین وظیفه حکومت است را به دست خودمان عملا به حاشیه میبریم.
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
-708894975_-289913122.pdf
754.1K
🔻مقاله پته آموزشي؛ حق انتخاب يا مالكيت؟
@m_amin_rezai
185016067_-1286613574.pdf
227.2K
♦️بررسی و نقد ایده پته آموزشی
معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان
@m_amin_rezai
🔴 نفوذ اندیشه سند ۲۰۳۰ در سند تحول دولت سیزدهم در بخش آموزش و پرورش
🔰 بیانیه اعتراضی بیش از ۹۰ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور پیرامون سند تحول دولت سیزدهم در بخش آموزش و پرورش ( پته آموزشی)
🔻امروز با جدی شدن اراده استکبار، پیگیری سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ در حال پیشرفت است و تحت پوشش سند انتظارات دولت سیزدهم که مزیّن به اشعار انقلاب اسلامی است، اهداف خود را دنبال میکند.
🖇 متن کامل بیانیه را در لینک زیر بخوانید:
https://bdf.cfu.ac.ir/fa/237199
@m_amin_rezai
🔻"دین" یعنی "عدل" و عدل یعنی دین. هر جا دیدید میگویند: دین و اسلام هست و عدالت اجتماعی نیست بدانید دین اسلامش قلابی است!
✍ شهید بهشتی
@m_amin_rezai
🔸سهم مالیات در بودجه به بیشترین رقم در قرن اخیر رسیده؛ خبر خوبی است جهت عبور از نفت خواری با دوشرط
۱:طرح هایی مثل مالیات برعایدی سرمایه تصویب شود که مالیات فقط از مردم عادی گرفته نشود
۲:جلوی خصوصی کردن آنچه در قانون جز حقوق مردم است مثل آموزش وبهداشت گرفته شود.
🔻نمیشود هم مالیات داد هم پول خدمات دولتی را
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
#نکات_بنیادین #کتابگو
🔻اگر انگیزه شخصی میتواند در جامعه سرمایهداری خود را به شکل مالکیت خصوصی و تضاد طبقاتی نشان دهد، همچنین میتواند خود را در جامعه مارکسیستی به شکل اداره خصوصی، مرکزیت قدرت و تضاد حزبی به منصه ظهور برساند، چنانکه تاریخ تجربه مارکسیستی جدید گواه این حقیقت است.
بنابراین، انگیزه شخصی، حقیقتی است که نمیتوان آن را از طریق قانونی در روابط اجتماعی از بین برد و همچنین نمیتوان به تضاد بین آن با منافع اجتماعی گردن نهاد.
نظام اسلامی مشکل این تضاد را با ایجاد پیوند و سازگاری بین دو قطب متضاد برطرف میکند؛ نظام اسلامی بدون آنکه در پی متزلزل کردن انگیزه شخصی باشد یا به نابودی آن فکر کند، با استفاده از دین به این انگیزه، مفهوم تربیتی جدیدی میدهد که با منافع اجتماعی و ارزشها و آرمانهای آن هماهنگی کامل دارد.
📚بارقه ها؛ شهید صدر، ص ۱۱۳
@m_amin_rezai
#زندگی_نوشت
✅ به ذهنم رسید به جای نوشه های تحلیلی یک دفعه هم برنامه روزنامه ام را بنویسم تا با ابعاد زندگی یک طلبه این موجوادات قریبِ غریب بیشتر آشنا بشید😊
🔻دیشب تا ساعت ۲.۵شب مقالاتی در مورد آمار زنان در مشارکت های اجتماعی در عرصه های مختلف را مطالعه میکردم پیرامون موضوع شناسی که در مورد یک کارگاه فقهی به عهده من سپرده شده بود
البته اگر هم میخواستم بخوابم طبیعتا در تعارض بین بازی کردن رئیس خونه تسنیم کوچولو و خواب من جانب من گرفته نمیشد و محکوم بودم به شکست😊
🔻بعد نماز کمی اینترنت گردی کردم البته فقط ایتا مونده اگه اینم فبلتر نکنند. آماده شدم برای کارگاه
🔻۷:۴۵ با موتور رفتم برای کارگاه فقهی حل مساله با موضوع هندسه حضور اجتماعی زنان در نگاه شریعت؛ بحث خوبی پیرامون روایات ستر و منظومه شریعت شکل گرفت
بعد جلسه با یکی از رفقا پیرامون روش های تحولی فقهی صحبت کردیم
🔻۹:۴۵تا اذان جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۲ در مرکز تحقیقات مجلس؛ مدتی دنبال چنین جلسه ای بود خیلی قابل استفاده بود
🔻۱۲:۳۰ اذان و نماز و کمی صحبت با یکی از کارشناسان پیرامون اقتصاد سیاسی
🔻۱۳:۳۰ اومدم پیش یکی از رفقا کمی استراحت کنم؛ بعد یک ربع خواب تلفن زنگ زد یکی از رفقا: حاجی اینا برات یه چیزی فرستادم چک کن، الان خوابم میاد، یک دقیقه طول میکشه. نگاه کردم برای یک پویش در مورد دستاورهای انقلاب در حوزه کشاورزی داریم یه عنوان جذاب برام بفرست! توی خواب و بیداری یه چیزی نوشتم قشنگ بود😂 دیگه تلفن بعدی؛ اینم از استراحت!
🔻۱۴:۴۵ نهار از خونه نیاورده بودم رفتم فلافل گرفتم و با یکی از رفقا خوردیم
🔻۱۵:۱۵رفتم حرم مباحثه شرایع الاسلام تا ۱۷۹ بحث خوب و عمیقی شد
🔻۱۷ تا اذان زیارت و نماز، نوشتن توئیت
🔻۱۷:۴۵ مطالعه کتاب بارقه ها شهید صدر
🔻۱۸:۳۰ حلقه مطالعاتی افق اندیشه( ارائه کتب عمومی شهید صدر برای جمعی از جوان ها) یک ساعت نیم بحث طول کشید؛ بحث خوبی بود
🔻۲۰: برگشت به خونه؛ توی راه صبح و شب پادکست رادیو مضمون قسمت تحلیل اندیشه های شریعتی را گوش دادم
🔻۲۱ شام و سریال
🔻۲۱:۳۰ حلقه مطالعاتی کتب محوری شهید مطهری؛ ارائه کتاب جامعه و تاریخ، آخر هفته ها را گذاشتم برا این جنس مطالعات و جلسات چون در طول هفته برا درس فقه و اصول هست. حلقه مطالعاتی یه طرح ۴.۵ ساله است برا مطالعه کتب متفکرین؛ اینترنت مشکل پیدا کرد جلسه افتاد برا فردا شب.
🔻۲۲:نوشتن یادداشت؛ بازی با تسنیم و...
مادرم گاهی میگند: شما توی مملکت کاره ای نیستی و این همه کار؛ به شوخی میگم دیگه زندگی ما همینه؛( معنای زندگی برا من همینه؛ تکاپو بین علم و آرمان)☺️
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai