در محضر نهج البلاغه
🌸فراز دوم خطبه 154🌸 🅾منها: فِيهِمْ کَرَائِمُ الْقُرْآنِ، وَ هُمْ کُنُوزُ الرَّحْمنِ. إِنْ نَطَقُوا
🌸ادامه فراز دوم🌸
🅾 فَالنَّاظِرُ بِالْقَلْبِ، الْعَامِلُ بِالْبَصَرِ، يَکُونُ مُبْتَدَأُ عَمَلِهِ أَنْ يَعْلَمَ: أَعَمَلُهُ عَلَيْهِ أَمْ لَهُ؟! فَإِنْ کَانَ لَهُ مَضَى فِيهِ، وَ إِنْ کَانَ عَلَيْهِ وَقَفَ عَنْهُ. فَإِنَّ الْعَامِلَ بِغَيْرِ عِلْم کَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ طَرِيق. فَلاَ يَزِيدُهُ بَعْدُهُ عَنِ الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ إِلاَّ بُعْداً مِنْ حَاجَتِهِ. وَالْعَامِلُ بِالْعِلْمِ کَالسَّائِرِ عَلَى الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ. فَلْيَنْظُرْ نَاظِرٌ: أَسَائِرٌ هُوَ أَمْ رَاجِعٌ؟!
🅾آن کس که با چشم دل مى بيند و با بينايى عمل مى کند بايد در آغاز هر کار بينديشد که آيا آن عمل به سود اوست يا به زيان او; #اگر به سود اوست ادامه دهد و #اگر به زيانش مى باشد از عمل باز ايستد; 🌀زيرا آن کس که بدون آگاهى به انجام دادن کار مى پردازد همچون کسى است که از بيراهه مى رود و چنين کسى هر قدر جلوتر مى رود از منزل مقصود فاصله بيشترى مى گيرد 🌀ولى آن کس که از روى آگاهى عمل مى کند همچون رهروى است که در جاده روشن گام بر مى دارد (و به زودى به مقصد مى رسد). 🌀حال که چنين است هر شخص بايد بنگرد آيا (به سوى مقصد) پيش مى رود يا به عقب باز مى گردد؟!☘
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
ويژگى رهروان راه حق
امام(عليه السلام) براى خنثى کردن تبليغاتى که «بنى اميّه» به طور مستمر بر ضد اهل بيت(عليهم السلام) داشتند و خنثی کردن نقشه جيره خواران و مزدورانی که در لباس حديثگو با آن ها بودند، اشاره به گوشه اى از فضايل اهل بيت(عليهم السلام) مى کند تا در برابر آن هجمه سنگين تبليغاتى مردم آن ها را فراموش نکنند.
جمله «فِيهِمْ کَرَائِمُ الْقُرْآنِ» ممکن است به اين معنا باشدکه آيات کريمه قرآن و تفسير آن نزد آن هاست. مطابق اين تفسير، جمله مزبور اشاره اى به مفهوم حديث «ثقلين» است تعبير به «کنوز» (گنج ها) اشاره به اين است که تعليمات و احکام گران بهاى الهى نزد آنهاست; زيرا هميشه اشياى نفيس را در گنج ذخيره مى کنند.
جمله «إِنْ نَطَقُوا صَدَقُوا» يکى از اوصاف برجسته اهل بيت(عليهم السلام) را که همان صدق در کلام است و با آيه (کُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ) هماهنگ است.
جمله «إِنْ صَمَتُوا لَمْ يُسْبَقُوا»یعنی سکوت آن ها هرگز به معناى ناتوانى نيست; بلکه به مقتضاى مصلحت و حکمت است لذا کسى نمى تواند بر آن پيشى بگيرد.
اين صفات چهارگانه که در اهل بيت
پيامبر(صلى الله عليه وآله) است، مقام آن ها را از ديگران ممتاز و عظمت الهى و علمى آن ها را نشان مى دهد
می فرماید,اگر من ويژگى هاى اهل بيت(عليهم السلام) را براى شما شرح مى دهم در اصل ضرورى ترين وسيله زندگى را براى پيروانم فراهم ساخته ام.لذا هشدار مى دهد که با دقت هر چه بيشتر، مراقب اعمال خويش باشید و راهى که امامان يعنى گنجينه هاى علم الهى و آگاهان بر قرآن ارائه مى دهند، بپويید
یاالله یارحمان یا رحیم یامقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم:
✅شیطان چه کسانی را وسوسه میکند؟
✍امام صادق علیه الاسلام:
شیطان موفّق به وسوسه بندهای نمیشود،
مگر آنگاه که؛
1⃣ او از یاد خدا روی بگرداند،
2⃣ امر خدا را سبک بشمارد،
3⃣ و در جایگاه نافرمانی از خدا قرار بگیرد،
4⃣ و فراموش کند که خدا بر کارهای پنهانی
او آگاه است.
⬅️ اما وسوسه آنگاه که در دل جای گیرد، موجب
گمراهی و ضلالت و کفر است.
خدای عزّوجل از سر لطف، بندگانش را فرا
خوانده و آنان را از دشمنی شیطان آگاه کرده
است و فرموده:
"همانا شیطان برای شما دشمنی آشکار
است"و نیز فرموده:"همانا شیطان دشمن شما
است، پس او را دشمن خود بدانید
📚 مصباح الشریعه/ص۷9
با ما از دروازه بگذر و وارد شهر علم شو
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
❇️️ ذکر روز دوشنبه : یا قاضی الحاجات ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۱۲۹ مرتبه #یا لطیف که موجب یافتن مال کثیر میگردد .
💠 ️روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_حسن_علیه_السلام و #امام_حسین_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
🌸ززندگیتون در پناه خدا متعالی🌸
در محضر نهج البلاغه
بسم اللّه الرّحمن الرّحيم به نام آن كه على عليه السّلام را به جهانيان عطا فرمود در سال 400 هجرى سيّ
دوستانی که میخوان از اول نهج البلاغه خطبه رو پیگیر باشن بفرمایید👆👆
در محضر نهج البلاغه
🌸ادامه فراز دوم🌸 🅾 فَالنَّاظِرُ بِالْقَلْبِ، الْعَامِلُ بِالْبَصَرِ، يَکُونُ مُبْتَدَأُ عَمَلِهِ أَ
🌸فراز سوّم خطبه 154🌸
🅾وَاعْلَمْ أَنَّ لِکُلِّ ظَاهِر بَاطِناً عَلَى مِثَالِهِ، فَمَا طَابَ ظَاهِرُهُ طَابَ بَاطِنُهُ، وَ مَا خَبُثَ ظَاهِرُهُ خَبُثَ بَاطِنُهُ. وَ قَدْ قَالَ الرَّسُولُ الصَّادِقُ ـ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ ـ : «إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْعَبْدَ، وَ يُبْغِضُ عَمَلَهُ، وَ يُحِبُّ الْعَمَلَ وَ يُبْغِضُ بَدَنَهُ».
🅾بدان هر ظاهرى باطنى دارد همانند خود، آن چه ظاهرش پاک و خوب است باطنش نيز پاک و خوب و آن چه ظاهرش خبيث و بد است باطنش نيز خبيث است.✅ پيامبر صادق(صلى الله عليه وآله) فرمود: گاه خداوند بنده اى را دوست دارد ولى عملش را مبغوض مى شمرد و گاه عملش را دوست دارد و شخصش را مبغوض مى دارد.
🅾بدان هر عملى رويشى دارد و هيچ رويشى از آب بى نياز نيست و آب ها مختلفند آن چه آبيارى اش پاکيزه باشد نهالش پاک و ميوه اش شيرين است و آن چه آبياريش ناپاک باشد نهالش ناپاک و ميوه اش تلخ است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
با علی علیه السلام به شهر علم وارد شوید
در محضر نهج البلاغه
🌸فراز سوّم خطبه 154🌸 🅾وَاعْلَمْ أَنَّ لِکُلِّ ظَاهِر بَاطِناً عَلَى مِثَالِهِ، فَمَا طَابَ ظَاهِر
✳️راه شناخت نيکان وبدان
❇️ امام(عليه السلام) براى تکميل بحث راه شناخت نيکان از بدان را نشان مى دهد و بر طبق يک قاعده کلی که مى تواند در بسيارى از موارد راهگشاى انسان در مسأله شناخت افراد و جوامع بشرى و تشکيلات مختلف اجتماعى و سياسى و عقيدتى باشد (هر چند ممکن است استثناهايى داشته باشد) بیان می فرماید. ❇️معمولا اعمال انسان ها بازتاب افکار و اخلاق و صفات درونى آن هاست و ظاهر, باطن را نشان می دهد. در ضرب المثل معروف نقل شده:
🌀 «از کوزه همان برون طراود که در اوست».🌀
❇️بر اين اساس وقتی باطن کسى براى ما مشکوک شد بايد در اعمال او دقت کنيم و از لابه لاى آن به باطن او پى ببريم. 🌀قرآن مجيد درباره منافقان گاه مى فرمايد: «(قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِى صُدُورُهُمْ أَکْبَرُ); نشانه هاى عداوت آن ها از دهان و کلامشان آشکار است و آن چه در دل هايشان پنهان مى دارند از آن مهم تر است».🌀و در جاى ديگر مى فرمايد: «(وَلَوْ نَشَاءُ لاََرَيْنَاکَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِيمَاهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِى لَحْنِ الْقَوْلِ); اگر ما بخواهيم منافقان را به تو نشان مى دهيم تا آن ها را به قيافه هاشان بشناسى، هر چند مى توانى آن ها را از سخنانشان بشناسى» .🌀و در جاى ديگر مى فرمايد: «(وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِى خَبُثَ لاَ يَخْرُجُ إِلاَّ نَکِداً); سرزمين پاکيزه گياهش (پاکيزه) به فرمان پروردگار مى رويد; اما سرزمين خبيث و بد جز گياه ناچيز و بى ارزش از آن نمى رويد».
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
همراه علی علیه السلام به شهر علم وارد شوید.
دوستان این گروه برای تبادل اموخته های هماهنگ و شروع سیر مطالعاتی در زمینه شناخت خط امام تشکیل شده است