ّبسم اللَّه الرَّحمَن الرّّحیم
الحمد للَّه رب العالمین و صلی اللَّه علی سیدنا محمد و اله الطیبین الطاهرین
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 بخشی از متن خطبه ی 114 نهج البلاغه
(قسمت پنجم و آخرین قسمت )
قَدْ تَكَفَّلَ لَكُمْ بِالرِّزْقِ وَ أُمِرْتُمْ بِالْعَمَلِ، فَلَا يَكُونَنَّ الْمَضْمُونُ لَكُمْ طَلَبُهُ أَوْلَى بِكُمْ مِنَ الْمَفْرُوضِ عَلَيْكُمْ عَمَلُهُ، مَعَ أَنَّهُ وَ اللَّهِ لَقَدِ اعْتَرَضَ الشَّكُّ وَ [دَخَلَ] دَخِلَ الْيَقِينُ، حَتَّى كَأَنَّ الَّذِي ضُمِنَ لَكُمْ قَدْ فُرِضَ عَلَيْكُمْ ....
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 ادامه ی ترجمه ی آخرین بخش از خطبه ی 114 نهج البلاغه
💐خداوند روزى شما را بر عهده گرفته و شما را به عمل فرمان داده. مبادا طلب چيزى كه براى شما بر عهده گرفته اند، از چيزى كه بر شما فريضه كرده اند سزاوارتر جلوه كند.
❌ به خدا سوگند، كه شك روى آورده و يقين به شك آلوده شده، تا آنجا كه پنداريد، كه تحصيل رزق تعهد شده، بر شما واجب است و به جاى آوردن واجبات، از شما ساقط.
❌به عمل روى آوريد و از ناگهانى رسيدن مرگ بيمناك باشيد، زيرا اميدى به بازگشتن عمر از دست رفته نيست و حال آنكه روزى از دست رفته باز خواهد گشت. هر چه از روزى شما كه امروز فوت شود، اميد است كه فردا به زيادت باز آيد ولى عمرى كه ديروز از دست رفته، امروز باز آمدنش را اميد نخواهد بود. پس اميد همراه چيزى است كه مى آيد و نوميدى همراه چيزى است كه گذشته است.
✅«پس از خدا بترسيد آن سان كه شايان ترس از اوست و جز بر دين اسلام نميريد.»
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰شرح کوتاهی بر آخرین بخش از خطبه ی 114 نهج البلاغه
📝 دو چيز در برابر ما وجود دارد
1⃣يکى تحصيل روزى است
2⃣و ديگرى انجام فرائض الهى.
✅اوّلى را خداوند براى ما تضمين فرموده و دوّمى را بر عهده ما گذارده است.
✅ بنابراين تمام همّت ما بايد مصروف دوّمى شود در حالى که قضيه بر عکس است و بسيارى از مردم تمام تلاش و کوشش و دقت و فکر خود را به صورت حريصانه اى صرف تحصيل معاش مى کنند و وظايف اصلى انسانى و الهى خود را به دست فراموشى مى سپارند.
📢شک نيست که منظور از عبارات فوق اين نيست که مردم فعاليت هاى مثبت اقتصادى خودرا متوقف کنند و تلاش براى زندگى آبرومندانه را کنار بگذارند و يا برنامه هاى اقتصادى جامعه تعطيل شود يا به کُندى گرايد.
✅ بلکه هدف اين است که از حرص و آز و دنياپرستى و افزون طلبى که انسان را از علم و دانش و معنويّت دور مى سازد باز ايستند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌈🌱🌈🌱🌈🌱🌈🌱
💐در حديثى از امام سجاد (عليه السلام) مى خوانيم که شخصى نزد آن حضرت آمد و از وضع زندگى خود شکايت کرد (گويا گرفتار زرق و برق دنيا بود)
💐 امام (عليه السلام) فرمودند :
⬅️«بيچاره فرزندان آدم، در هر روز گرفتار سه مصيبت مى شوند که هيچ کدام مايه عبرت آنها نمى شود، حال آن که اگر عبرت مى گرفتند مصائب دنيا بر آنها آسان مى شد،
🖌مصيبت اوّل اين که هر روز که مى گذرد بخشى از عمر آنها کم مى شود (ولى به آن تأسف نمى خورند) و اگر مقدارى از مالش کم شود غمگين مى گردد در حالى که درهم (و دينار) جانشين دارد ولى عمر هرگز برنمى گردد.
🖌دوّم اين است که هر روز از رزق خود استفاده مى کنند رزقى که اگر حلال باشد بايد حساب آن را پس بدهد و اگر حرام باشد کيفر مى بينند.
💐سپس فرمودند :
🖌مصيبت سوّم از اينها بزرگتر است عرض کردند، مصيبت سوّم چيست ؟ فرمودند : «مَا مِنْ يَوْم يُمِسي إلاّ وَقَدْ دَنَا مِنَ الآخِرَةِ مَرْحَلَةً لاَ يَدْرِي عَلَى الجَنَّةِ أَمْ عَلَى النّارِ; هر روز که غروب مى شود يک منزل به آخرت نزديکتر شده اند ونمى دانند به بهشت نزديکتر شده اند يا به دوزخ»
📚 بحار الانوار
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
ّبسم اللَّه الرَّحمَن الرّّحیم
الحمد للَّه رب العالمین و صلی اللَّه علی سیدنا محمد و اله الطیبین الطاهرین
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 بخشی از متن خطبه ی 115 نهج البلاغه
و من خطبة له (علیه السلام) في الاستسقاء:
اللَّهُمَّ قَدِ انْصَاحَتْ جِبَالُنَا وَ اغْبَرَّتْ أَرْضُنَا وَ هَامَتْ دَوَابُّنَا وَ تَحَيَّرَتْ فِي مَرَابِضِهَا وَ عَجَّتْ عَجِيجَ الثَّكَالَى عَلَى أَوْلَادِهَا وَ مَلَّتِ التَّرَدُّدَ فِي مَرَاتِعِهَا وَ الْحَنِينَ إِلَى مَوَارِدِهَا، اللَّهُمَّ فَارْحَمْ أَنِينَ الْآنَّةِ وَ .....
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 ترجمه ی خطبه ی 115 نهج البلاغه
(قسمت اول )
🌧خطبه اى از آن حضرت (ع) در طلب باران:
💐بار خدايا، كوههاى ما از خشكى شكافته و زمين ما تيره شده. ستورانمان تشنه اند و در آغلهاى خود سرگشته اند. همانند مادران فرزند مرده مى نالند. از آمد و شدهاى بيهوده به چراگاهها ملول شده اند و از اشتياق به آبشخورها به ستوه آمده اند.
💐بار خدايا، ترحم فرماى به ناله گوسفندان و شوق ماده شتران به آبشخورها. بار خدايا، ترحم فرماى به سرگشتگى آنها، آن گاه كه در راه مى روند و به ناله هايشان، آن گاه كه به آغلهايشان در مى آيند.
💐بار خدايا، بيرون آمده ايم به سوى تو، هنگامى كه خشكسالى چونان اشترى لاغر بر سر ما آمده. و ابرهاى بارانزاى نه بدان گونه اند كه مى نمايند. اى خداوند، تويى اميد دردمندان و چاره ساز خواهندگان. در هنگامى كه مردمان نوميد شده اند و ابر، باران خود را باز داشته و چرندگان هلاك شده اند تو را مى خوانيم.
💐بار خدايا كه ما را به اعمالمان مؤاخذت نفرمايى و به گناهانمان مگيرى. رحمت خود را با ابرهاى بارنده ات و بهار پربارانت و روييدنيهاى شادى افزايت بر ما ارزانى دار. از تو بارانى درشت و تندبار مى خواهيم تا آنها را كه مرده اند زنده سازى و آنچه را كه از دست رفته است تدارك فرمايى.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 محتوای خطبه ی 115 نهج البلاغه
⬅️همان گونه كه از عنوان اين خطبه نمايان است، در واقع دعايى است براى نزول باران، در يكى از خشكسالي هاى دوران زندگى آن حضرت، خطبه اى است بسيار پر معنى و پرمحتوا با تعبيراتى بسيار زيبا و عميق، امام عليه السلام در آغاز خطبه، مشكلات ناشى از خشكسالى را بيان مى كند و ضمن شرح اين معنى اشاره به اين مى فرمايد، كه بسيارى از اين گونه حوادث ناشى از گناهان و اعمال مردم است سپس دست به درگاه خدا برمى دارد و با عبارات مختلف از پيشگاه قادر متعال، تقاضاى نزول باران مى كند.
🌺عبارات امام عليه السلام در اين زمينه به قدرى دلنشين است كه انسان را در يك فضاى روحى مملوّ از معنويّت فرو مى برد و چه خوب است از محتواى اين خطبه در نمازهاى باران استفاده شود.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 شرح کوتاهی بر بخشی از خطبه ی 115 نهج البلاغه
🌱تعبيرات بسيار حساب شده اى که امام (عليه السلام) در اين دعا بکار برده، از يکسو شدّت سوز آن حضرت و مردم را بيان مى کند، و از سوى ديگر ترسيم دقيقى از حادثه را به همراه دارد
⬅️زيرا «حدابير» که جمع «حدبار» است در مورد شترى بکار مى رود که از شدّت لاغرى (به خاطر گرسنگى يا راه رفتن زياد) استخوانهاى کوهانش کاملاً نمايان گشته، و گوشتها از روى آن برچيده شده است، امام (عليه السلام) در اين تشبيه زيبا خشکسالى هاى پى درپى را به چنين شترى تشبيه فرموده که به يقين منظره آن اسفناک و سوار شدن بر آن بسيار مشکل و طاقت فرساست.
⬅️وبا توجّه به اين که قسمت عمده سرزمين عراق در ميان دو نهر عظيم «دجله» و «فرات» واقع شده که از پر آب ترين نهرهاى منطقه اند معلوم مى شود خشکسالى در آن سالها به قدرى شديد بوده که حتّى مردم عراق را براى نيازهاى ابتدايى حيوانات، سخت در فشار قرار داده بود، (قراين نشان مى دهد که امام (عليه السلام) اين خطبه را بعد از نماز باران در زمانى که در «کوفه» بود ايراد فرموده اند).
⬅️أَلاَّ تُؤَاخِذَنَا بِأَعْمَالِنَا، وَلاَ تَأْخُذَنَا بِذُنُوبِنَا).
اين تعبير به خوبى نشان مى دهد که بسيارى از آفات و بلاها و تنگناها به خاطر گناهان مردم است و تا به درگاه خدا نروند و توبه و تقاضاى عفو و بخشش نکنند مشکل آنها حل نمى شود.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📢📢📢📢📢
ان شاءالله آخرین قسمت از ترجمه ی خطبه ی 115 نهج البلاغه در جلسه ی بعد
ّبسم اللَّه الرَّحمَن الرّّحیم
الحمد للَّه رب العالمین و صلی اللَّه علی سیدنا محمد و اله الطیبین الطاهرین
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰 بخشی از متن خطبه ی 115 نهج البلاغه
اللَّهُمَّ سُقْيَا مِنْكَ مُحْيِيَةً مُرْوِيَةً، تَامَّةً عَامَّةً، طَيِّبَةً مُبَارَكَةً، هَنِيئَةً [مَريِئَةً] مَرِيعَةً، زَاكِياً نَبْتُهَا، ثَامِراً فَرْعُهَا، نَاضِراً وَرَقُهَا، تُنْعِشُ بِهَا الضَّعِيفَ مِنْ عِبَادِكَ وَ تُحْيِي بِهَا الْمَيِّتَ مِنْ بِلَادِكَ. اللَّهُمَّ سُقْيَا مِنْكَ تُعْشِبُ بِهَا نِجَادُنَا...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📘🖍📘🖍📘🖍📘🖍
🔰ترجمه ی خطبه ی 115 نهج البلاغه
(آخرین قسمت)
🌧 ای خداوند، بارانى از تو مى خواهيم جانبخش و سيراب كننده كه همه را در بر گيرد و به همه جاى برسد. بارانى پاكيزه، بركت دهنده، گوارا و پر نعمت، كه گياهش بسيار بود و شاخه هايش پربار و برگهايش تر و تازه كه بدان بندگان ناتوانت را تن و توش دهى و بلاد مرده ات را زنده گردانى.
💐بار خدايا، بارانى عطا كن تا زمينهاى بلند پر علف شوند و در زمينهاى پست آب روان گردد و پيرامون ما سبز و خرم شود و ميوه هايمان فراوان گردد و ستورانمان به راحت رسند و مردمان دور از ما نيز از آن تمتع برند و صحراها و مزارع آفتاب زده، از آن بهره مند گردند. از بركات واسعه خود و از عطاياى سرشارت بر بندگان بيچاره ات و وحشيانى، كه در صحراها رها شده اند، بخشش فرماى.
🌧بر ما ببار بارانى كه زمين را سيراب كند، پى در پى ببارد و فراوان ببارد، به گونه اى كه قطره هايش بر هم آيد و دنباله اش بريده نشود. ابرى كه برقش باران در پى داشته باشد نه ابر بى باران كه افق را پوشد و نه ابر سفيد كم باران و همراه با بادهاى سرد، تا قحطى زدگان با گياه فراوانش فراخ نعمت شوند. و به بركت آن رنجديدگان به راحت رسند. تو باران را وقتى مى فرستى كه مردمان نوميدند و رحمت خود بر همگان مى پراكنى. تويى ياور ما و درخور ستايش.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7