🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | حکایت دختر خردسال امام حسین در دمشق
🍂در جریان واقعه عاشورا و اسرای اهل بیت امام حسین (علیهالسّلام) در شام، برخی از مقاتل و منابع، درباره شهادت دختری خردسال از امام حسین (علیهالسّلام) بدون ذکر نامی از او، در مدت اقامت اهل بیت در دمشق، گزارش کردهاند که قدیمیترین گزارش مربوط به حسن بن علی طبری است.
🔻وی چنین نقل کرده است:
در حاویه آمد که زنان خاندان نبوت در حالت اسیری، حال مردانی را که در کربلا شهید شده بودند، بر پسران و دختران ایشان پوشیده میداشتند و هر کودکی را وعدهها میدادند که پدر تو به فلان سفر رفته است، باز میآید؛ تا ایشان را به خانه یزید آوردند. دخترکی بود چهارساله، شبی از خـواب بیدار شد و گفت: پدر من حسین کجاست؟ این ساعت او را بـه خـواب دیدم [که] سخت پریشان بود. زنان و کودکان جمله در گریه افتادند و فغان از ایشان برخاست. یزید خفته بود. از خواب بیدار شد و حال تفحص کرد. خبر بردند که حال چنین است. آن لعین در حال گفت که بروند و سر پدر او را بیاورند و در کنار او نهند. ملاعین سر بیاوردند و در کنار آن دختر چهارساله نهادند. پرسید: این چیست؟ ملاعین [گفتند]: سر پدر تو است. آن دختر بترسید و فریاد برآورد و رنجور شد و در آن چند روز، جان به حق تسلیم کرد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/حکایت_دختر_خردسال_امام_حسین_در_دمشق
🆔 @wikifeqh
🗓 سه شنبه
☀️ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰٥ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 22 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شهادت حضرت رقيه در شام (61 ق)
📥 wikifeqh.ir/رقیه_بنت_حسین
🌙 شمسی:
▫️وقوع «جنگ چالدران» بين ايران و عثمانی (893 ش)
📥 wikifeqh.ir/جنگ_چالدران
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | عامل پیروزی شامیان!
🍂الإمامُ علیٌّ عليه السلام:
▪️و اللّه لقد خَشِيتُ أن يُدالَ هؤلاءِ القَومُ [اهل الشام] علَيكُم بصَلاحِهِم في أرضِهِم و فَسادِكُم في أرضِكُم، و بأدائهِمُ الأمانَةَ و خِيانَتِكُم، و بطَواعِيَتِهِم إمامَهُم و مَعصِيتِكُم لَهُ، و باجتِماعِهِم على باطِلِهم و تَفَرُّقِكُم على حَقِّكُم!
▫️به خدا سوگند كه مى ترسم اين جماعت شاميان، به سبب صلاح و سازندگى آنها در سرزمينشان و فساد و تباهكارى شما در سرزمينتان و امانتدارى آنها و خيانتكارى شما و فرمانبرى آنها از پيشوايشان و نافرمانى شما از پيشوايتان و همداستانى آنها در باطلشان و پراكندگى و تفرقه شما در حقّتان، بر شما پيروز گردند!
📚نهج السعادة: 2/580.
📲 lib.eshia.ir/27307/9/459/الشام
🆔 @wikifeqh
🚩 دلایل معتقدین به وجود رقیه (علیها السلام)
🔻برخى از مؤلّفان با استناد به مطالب ذيل معتقدند امام حسين (علیهالسلام)، دخترى به نام رقيه داشته است:
1️⃣ زمانى كه حضرت سيّدالشهدا (علیهالسلام)، اشعار معروف «يا دَهْر افّ لك من خليل ...» را ايراد فرمود و گريه و ناله زنان حرم را شنيد به رقيّه و برخى ديگر از زنان خطاب كرد: «زمانى كه من كشته شدم در مرگم گريبان چاک نزنيد و روى نخراشيد و كلامى ناروا بر زبان نرانيد.»
2️⃣ هنگامى كه چشم حضرت زینب (سلاماللهعلیها) در کوفه به سر نازنين برادر كه بر روى نيزه بود افتاد، فرمود: اى برادرم! با اين فاطمه كوچک سخن بگو، زيرا نزديک است دلش از شدّت اندوه آب شود.»
اين فاطمه، همان رقيّه (سلاماللهعلیها) است كه به علّت نداشتن مادر، امام حسين (علیهالسلام) بسيار به او علاقه داشت و به زينب (سلاماللهعلیها) نيز توصيه مىكرد كه او را نگهدارى كند.
3️⃣ سیف بن عمیر، از اصحاب امام صادق (علیهالسلام) در چكامه بلند خود و در رثاى سالار شهيدان دو بار، از رقيّه (سلاماللهعلیها) نام برده است.
4️⃣ بعيد نيست زینب، دختر امام حسين (علیهالسلام) كه در خردسالى از دنيا رفت همان دختركى باشد كه به رقيّه (سلاماللهعلیها) معروف شده است.
5️⃣ اربلی مىگويد: امام حسين (علیهالسلام) چهار دختر داشت. ولى هنگام شمارش آنان، سه نفر به نامهاى زينب، سکینه و فاطمه را نام مىبرد و از چهارمى ذكرى به ميان نمىآورد. احتمال دارد چهارمين دختر، همين رقيّه باشد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/رقیه_بنت_حسین
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | گفتوگوی تند حضرت زینب با یزید
🍂بعد از واقعه عاشورا و در جریان اسارت اهل بیت امام حسین (علیهالسلام)، و انتقال اسرا به شام، یزید بن معاویه مجلسی تشکیل داده و اسرای کربلا را با وضعیتی رقتبار وارد مجلس کرد. در آن مجلس حادثه ناگواری رخ داد که زمینهساز گفتوگوی تند میان حضرت زینب (سلاماللهعلیها) و یزید شد.
🍁فاطمه دختر امام حسین (علیهالسلام) میگوید: چون ما پیش روی یزید نشستیم، مردی سرخرو از مردم شام برخاست و گفت: «ای امیرمؤمنان، این دخترک را به من ببخش»، و مقصودش من بودم که سیمای زیبایی داشتم، پس به خود لرزیدم و گمان کردم خواسته او محقق خواهد شد، پس جامه عمهام زینب را گرفتم و او که میدانست چنین امری عملی نیست، به آن مرد شامی گفت: «به خدا دروغ گفتی و خود را خوار کردی! به خدا این کار نه در توان توست و نه در توان او (یعنی یزید)».
🔻یزید (بعد از سخنان حضرت زینب) برآشفت و به زینب گفت: «تو دروغ گفتی. اختیار این کار به دست من است و اگر بخواهم میتوانم».
زینب گفت: «هرگز! به خدا این کار را خدا به دست تو نداده است، مگر اینکه از دین ما بیرون روی و به آیین دیگری در آیی».
یزید از شدت خشم، به جوش آمده، گفت: «با من چنین سخن میگویی؟ پدر و برادر تو بودند که از دین بیرون رفتند».
زینب فرمود: «تو و پدرت و جدت، اگر مسلمان باشید، به دین خدا و آیین پدر و برادر من هدایت شدهاید».
یزید گفت: «دروغ گفتی ای دشمن خدا».
زینب فرمود: «تو اکنون امیر و فرمانروایی هرچه بخواهی میگویی و هرچه بخواهی میکنی، به ستم دشنام میدهی، و با سلطنت چیره میشوی».
یزید گویا [از سخنان حضرت] شرمنده و خاموش شد. آن مرد بار دیگر گفت: این دخترک را به من ببخش، یزید به او گفت: «دور شو! خدا مرگت دهد!»
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/گفتوگوی_تند_حضرت_زینب_با_یزید
🆔 @wikifeqh
🗓 چهارشنبه
☀️ ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۶ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 23 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️صدور توقيع امام عصر ارواحنا فداه براي حسين بن روح نوبختي
📥 wikifeqh.ir/حسين_بن_روح_نوبختي
🌙 شمسی:
▫️ولادت «ابن سینا» و «روز پزشک»
📥 wikifeqh.ir/ابن_سینا
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | آنچه خدا براى مؤمن حكم كند خير است
🍂الإمامُ الصّادقُ عليه السلام:
▪️إنَّ فيما ناجَى اللّه ُ بهِ موسَى بنَ عِمرانَ أنْ: يا موسى ، ما خَلَقتُ خَلقا هُو أحَبُّ إلَيَّ مِن عَبديَ المؤمنِ ، و إنّي إنّما أبتَليهِ لِما هُو خَيرٌ لَهُ ، و أنا أعلَمُ بما يُصلِحُ عَبدي ، و لْيَصبِرْ على بَلائي و لْيَشكُرْ نَعمائي و ليَرضَ بقَضائي ، أكتُبْهُ في الصِّدِّيقِينَ عِندي.
▫️از جمله نجواهاى خداوند با موسى بن عمران اين بود: اى موسى! هيچ مخلوقى نيافريدم كه نزد من محبوبتر از بنده مؤمنم باشد. او را به بلا گرفتار مى سازم؛ زيرا كه اين برايش بهتر است و من بهتر مى دانم چه چيز بنده ام را مى سازد. پس بايد بر بلاى من شكيبا باشد و نعمتهايم را سپاس گزارد و به قضاى من خشنود باشد، تا او را از صدّيقان نزد خود بنويسم.
📚بحار الأنوار : 82/130/10.
📲 lib.eshia.ir/27307/9/461/أحَبُّ
🆔 @wikifeqh
▪️#ویژهنامه| #امام_حسن_مجتبی علیهالسلام
🏴 هفتم یا بیست و هشتم صفر، سالروز شهادت جانسوز امام حسن (ع)، بنابر نقل همه منابع در شیعه و اکثریت قریب به اتفاق منابع در اهل سنت، امام حسن (ع) با خوردن زهر به وسیله همسرش جعده و به تحریک معاویة بن ابی سفیان؛ مسموم و به شهادت رسیدند.
🍂مقالات🍂
📲 wikifeqh.ir/کرامات_امام_حسن
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_در_دوره_خلفا
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_در_عصر_علوی
📲 wikifeqh.ir/شهادت_امام_حسن_مجتبی
📲 wikifeqh.ir/رده:تاریخ_زندگانی_امام_حسن
📲 wikifeqh.ir/صلح_امام_حسن_(علیهالسلام)
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_مجتبی_(علیهالسلام)
🍂پرسمان🍂
📲 wikiporsesh.ir/انفاق_امام_حسن_مجتبی
📲 wikiporsesh.ir/جنگ_امام_علی_و_صلح_امام_حسن
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | احتجاج امام سجاد با یزید
🍂در مجلس کاخ یزید بعد از گفتوگوی تند میان حضرت زینب (سلاماللهعلیها) و یزید، امام سجاد (علیهالسلام) از فرصت استفاده نموده، به احتجاج با یزید پرداخت و ماهیت خاندان بنی امیه را برملا نمود.
🔻در این هنگام امام سجاد (علیهالسلام) فرصت را برای برملا کردن ماهیت خاندان بنی امیه غنیمت شمرد و با بیتوجهی به رعب و وحشتی که بر مجلس سایه افکنده بود، با صلابت از جا برخاست و پیش روی یزید قرار گرفت و در شعری، خطاب به یزید گفت:
➖لا تَطمَعوا أن تُهينونا فَنكُرِمَكُم ••• وأن نَكُفَّ الأَذى عَنكُم وتُؤذونا
➖فاللّه يعلم إنا لا نحبكم ••• ولا نَلومُكُمُ أن لا تُحِبّونا
▫️«انتظار نداشته باشید که وقتی شما ما را خوار میکنید، ما شما را گرامی بداریم، هنگامی که شما آزارمان میدهید، ما از آزار شما خودداری ورزیم. خدا میداند که ما شما را دوست نداریم و از اینکه شما نیز ما را دوست نمیدارید، سرزنشتان نمیکنیم».
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/احتجاج_امام_سجاد_با_یزید
🆔 @wikifeqh
🗓 پنجشنبه
☀️ ۰۲ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۷ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 24 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شهادت امام حسن مجتبي «کریم اهل بیت» (50 هـ ق)
📥 wikifeqh.ir/امام_حسن_مجتبی_(علیهالسلام)
▫️ولادت امام موسی بن جعفر علیهما السلام [به قولی] ( ۱۲۸ ق )
📥 wikifeqh.ir/امام_موسی_کاظم_علیهالسلام
▫️رحلت «سیدشهابالدین مرعشی نجفی» (1411 ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_شهابالدین_مرعشی_نجفی
🌙 شمسی:
▫️شهادت حجةالاسلام سيد علی اندرزگو
📥 wikifeqh.ir/سید_علی_اندرزگو
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | حسن از من است و من از اويم
🍂رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️حسنٌ مِنّي و أنا مِنهُ ، أحَبَّ اللّه ُ مَنْ أحبَّهُ ، الحسنُ و الحسينُ سِبْطانِ مِن الأسْباطِ.
▫️حسن از من است و من از اويم. هر كه او را دوست بدارد خداوند دوستش دارد. حسن و حسين دو سبط از اسباط هستند.
📚بحار الأنوار: 66/306/43.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/326/سِبْطانِ
🆔 @wikifeqh
🚩 میوه دادن درخت خشکیده
🍂روزی امام حسن (علیهالسّلام) برای عمره به سوی مکه عزیمت کردند. در این سفر، فرزند زبیر ایشان را همراهی میکرد. در طول مسیر، در مکانی؛ زیر یک درخت خرمای خشکیده به استراحت پرداختند.
🔻ابن زبیر به امام (علیهالسّلام) عرض کرد: «لو کان فی هذا النخل رطب اکلناه؛ ای کاش این درخت، خرمای تازه داشت و از آن میخوردیم.»
➖امام (علیهالسّلام) فرمودند: «او انت تشتهی الرطب؛ آیا تو به خرمای تازه اشتهایی داری؟» او گفت: آری.
✅امام حسن (علیهالسّلام) سر را به سوی آسمان بلند نمودند و دعایی خواندند. در این هنگام درخت، سبز شد و پر از برگ گردید و دارای خرمای فراوانی شد و یاران ایشان از آن درخت بالا رفتند و خرمای زیادی چیدند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/کرامات_امام_حسن
🆔 @wikifeqh