✅زمان نزول آیه ابلاغ:
⚡️وهابیت براساس آموختههای ابنتیمیه، شبههای را مطرح میکنند مبنی بر اینکه آیه ابلاغ، بسیار قبلتر از واقعه غدیر، نازل شده بوده و ربطی به ادعای تشیع ندارد.
❓آیه ابلاغ چه زمانی نازل شده است؟ آیا واقعا این آیه قبل از حجةالوداع نازل شده است؟
برای بررسی تفصیلی این شبهه و پاسخ آن بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
👉👉http://www.wikifeqh.ir/زمان_نزول_آیه_ابلاغ
@wikifeqh_ir
ویکی فقه دانشنامه علوم حوزوی
✅زمان نزول آیه ابلاغ: ⚡️وهابیت براساس آموختههای ابنتیمیه، شبههای را مطرح میکنند مبنی بر اینکه آ
✅زمان نزول آیه ابلاغ:
⚡️ براساس شبهه ابنتیمیه ادعای شیعه در زمان نزول آیه ابلاغ کذب میباشد ولی باید گفت، این شبهه پایه و اساس ندارد و بسیاری از علمای بزرگ اهلسنت، زمان نزول آیه ابلاغ را در روز غدیر دانستهاند.
⚡️ منابع و مصادر معتبر اهل سنّت به این حقیقت اعتراف دارند که آیه ابلاغ نیز در روز غدیر نازل شد.
🔹 اسامی تعدادی از علمای اهل سنت که این مطلب را یادآور شدهاند به شرح زیر است:
۱ - ابن ابیحاتم عبدالرحمن بن محمد بن ادریس رازی ۲ - احمد بن موسی بن مردویه. ۳ - احمد بن محمد ثعلبی. ۴ - ابونعیم احمد بن عبدالله اصفهانی. ۵ - ابوالحسن علی بن احمد واحدی. ۶ -مسعود بن ناصر سجستانی. ۷ - عبدالله بن عبیدالله حسکانی. ۸ - ابنعساکر علی بن حسن دمشقی. ۹ - فخرالدین محمد بن عمر رازی. ۱۰ - محمد بن طلحه نصیبی شافعی. ۱۱ - عبدالرزاق بن رزقالله رسعنی. ۱۲ - حسن بن محمد نیشابوری. ۱۳ - علی بن شهابالدین همدانی. ۱۴ - علی بن محمد معروف به ابنصباغ مالکی. ۱۵ - محمود بن احمد عینی. ۱۶ - عبدالرحمن بن ابیبکر سیوطی. ۱۷ - محمد محبوب عالم. ۱۸ - حاج عبدالوهاب بن محمد. ۱۹ - جمالالدین عطاءالله بن فضلالله شیرازی. ۲۰ - میرزا محمد بن معتمدخان بدخشانی.
برای مطالعه کامل مقاله و بررسی سند روایات، بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
👉👉http://www.wikifeqh.ir/زمان_نزول_آیه_ابلاغ
#ویکی_فقه
#غدیر_خم
#آیه_ابلاغ
#زمان_نزول_آیه_ابلاغ
#ابن_تیمیه
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
@wikifeqh_ir
✳️ دعای روز پانزدهم ماه رمضان
🍀 دعای روز پانزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون طلب فرمانبرداری مثل خاشعین و شرح صدر مثل مخبتین است.
برای مطالعه شرح اجمالی دعا 👇
👉👉 http://wikifeqh.ir/دعای_روز_پانزدهم_ماه_رمضان
#دعاهای_ماه_رمضان
#دعای_روز_پانزدهم_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
@wikifeqh_ir
ویکی فقه دانشنامه علوم حوزوی
✳️ دعای روز پانزدهم ماه رمضان 🍀 دعای روز پانزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون طلب فرمانبرداری مثل
✅ شرح اجمالی بخشی از دعای روز پانزدهم:
🍀 منتخبین چه کسانی هستند؟
🌸 در دعای این روز نکته اساسی که به آن تاکید شده است، خضوع و خشوع و فروتنی در مقابل ذات اقدس پروردگار است به طوری که در این روز از خداوند درخواست میکنیم آنچه را که در صفات و اعمال خالصان و خاشعان و فروتنان وجود دارد، نصیب ما کند، اما در اینجا میخواهیم بدانیم مخبتین به چه معناست؟
🌸 مخبتین به معنای فروتنان است، آن هم فروتنانی که فروتنی آنان فقط در مقابل پروردگار جهان و جهانیان است، حال شاید سوال کرد که فروتنان چه کسانی هستند؟ که در جواب باید بگوییم فروتنی یکی از صفات بارز مؤمنان تقواپیشه است که شب و روز خود را به تقوا و پرهیزکاری میگذرانند.
چنانچه حضرت علی (علیهالسّلام) در مورد صفت و نشانه یک پرهیزکار فرمودند: «در دینداری نیرومند، نرمخو و دوراندیش است، دارای ایمانی پر از یقین، حریص در کسب و دانش، با داشتن علم بردبار، در توانگری میانه رو، در عبادت فروتن، در تهی دستی آراسته، در سختیها بردبار، در جستجوی کسب حلال، در راه هدایت شادمان و پرهیز کننده از طمع ورزی، است.»
🌸 با توجه به فرموده آن بزرگوار در مییابیم که مخبتین همان پرهیزکاران هستند که شب و روز خود را به ذکر و یاد خداوند به پایان میبرند که ما نیز در این روز از خداوند میخواهیم شرح صدری را که مردان پرهیزکار و فروتن دارند، به ما نیز عطا کند.
برای مطالعه ادامه شرح دعا👇
👉👉 http://wikifeqh.ir/دعای_روز_پانزدهم_ماه_رمضان
#دعاهای_ماه_رمضان
#دعای_روز_پانزدهم_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
@wikifeqh_ir
✅ امام حسین مجتبی (علیهالسلام):
💐 حسن بن علی بن ابیطالب (ع) دومین امام شیعه و بزرگترین فرزند امام علی (علیهالسّلام) و حضرت فاطمه (س) در نیمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود.
💐 ایشان در سن ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید، به مدت ۱۰ سال امامت امت را به عهده داشت و در سال ۴۱ه. ق. با معاویه، صلح کرد. دوره حکومت وی شش ماه و سه روز طول کشید. امام حسن پس از صلح، به مدینه رفت و ۱۰ سال در مدینه بود تا اینکه در سال ۵۰ هجری با توطئه معاویه بر اثر مسمومیت در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید و در قبرستان «بقیع» در مدینه مدفون گشت.
برای مطالعه زندگینامه تفصیلی آن حضرت بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
👉👉http://wikifeqh.ir/امام_حسن_مجتبی_(علیهالسلام)
#ویکی_فقه
#امام_حسن_مجتبی
#ولادت_امام_حسن
#زندگینامه_امام_حسن
#امامت_امام_حسن
#صلح_امام_حسن
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
@wikifeqh_ir
✅ افسانه ازدواجهای مکرّر امام حسن مجتبی(ع):
⚡️گروهی از مورخان همسران متعددی به حضرت امام مجتبی (علیهالسّلام) نسبت داده، نوشتهاند که آن حضرت همسران متعددی تزویج میکرد و پس از اندکی آنها را طلاق میداد و به جای آنها زنان دیگری اختیار مینمود؛ میگویند به همین دلیل تعداد همسران آن حضرت زیاد بود بطوری که این موضوع زبانزد مردم شده بود، دشمنان اهل بیت (علیهمالسّلام) و همچنین کسانی که پی به حقیقت والای امامت نبردهاند و هرگز کام معرفتشان با چشمه زلال و شفاف ولایت آشنا نگشته است، افسانه ازدواجهای مکرر آن حضرت را جعل کرده و دستآویز خود قرار داده و برای سرکوب شخصیت بی نظیر امام حسن (علیهالسلام)، به او معترض گشتهاند.
آنان، امام (علیهالسلام) را به عنوان یک شخص عیاش قلمداد کرده و علت صلح او را نیز در همین راستا تحلیل و تفسیر نمودهاند. معاندان میگویند: امام برای راحت ماندن از مشکلات حکومت و برای رسیدن به بزم، ترک رزم نمود و تن به صلح داد.
🍁 حضرت مجتبی (علیهالسّلام) از جهات مختلف شخصیّتی برجسته و صفاتی ممتاز داشت.
🔹او یک مرد الهی بود که از تمام امکانات خود نه برای بهرهبرداری بیشتر از لذّات زندگی، بلکه در راه جلب خشنودی پروردگار و رسیدگی به حال بیچارگان و محرومان اجتماع استفاده میکرد.
🔹 با توجّه به این حقایق، قابل قبول نیست که شخصی دارای چنین اخلاق و رفتار و چنین زندگی که در سراسر عبادت و کوشش در راه خداست، آن چنان که بعضی از مورّخان مبالغه جو نوشتهاند علاقه و توجّه خارج از حدّ متعارف به مساله ازدواج و زناشویی از خود نشان دهد.
🔹ضمن اینکه با نقل جریان منصور و دروغپردازی آن، پی به عدم صحّت گزارشات و بی اساس بودن آن بردیم، اشکالات عدیده دیگری هم مطرح است که به اختصار به بعضی از آنها در مقاله اصلی اشاره شده است و مختصر اشارهای میکنیم:
1. تعدد زوجات طبیعتا تعداد زیاد بالای اولاد را به دنبال دارد؛ در حالیکه در مورد آنحضرت این صادق نیست.
2. مشخص نشدن قبیله یا اسامی همسران ادعایی حضرت نشان از دروغ بودن آن دارد.
3. تضاد فاحش اقوال از 300 تا 70 همسر، خود نشانهای بر کذب بودن این ادعاهاست.
4. مشغله اجتماعی و سیاسی آن حضرت و نیز عبادتهای بسیار ایشان - که در عصر ایشان کسی در عبادت به پای ایشان نمیرسید - همچنین سفرهای متعدد حج؛ تقسیم چندباره اموال و ... نشانههای دیگری از کذب بودن این ادعاها دارد.
برای مطالعه کامل ادله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
👉👉http://wikifeqh.ir/امام_حسن_مجتبی_(علیهالسلام)
#ویکی_فقه
#امام_حسن_مجتبی
#زندگینامه_امام_حسن
#ازدواجهای_امام_حسن
#شخصیت_امام_حسن
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
@wikifeqh_ir
ویکی فقه دانشنامه علوم حوزوی
✳️ دعای روز شانزدهم ماه رمضان
🍀 دعای روز شانزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون سازش با نیکان و دوری از رفاقت با بدان و پناه بردن به رحمت و آرامش خدادادی است.
برای مطالعه شرح اجمالی دعا 👇
👉👉 http://wikifeqh.ir/دعای_روز_شانزدهم_ماه_رمضان
#دعاهای_ماه_رمضان
#دعای_روز_شانزدهم_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
@wikifeqh_ir
✅ خلأ (فضای خالی):
🍀 خلأ یا فراغ در لغت به مکان و فضایی اطلاق میشود که چیزی یا کسی در آن نباشد و ضد آن، ملأ، به معنای پُر، سرشار، آکنده و انباشته است.
🔹بحث خلأ در فلسفه از زمان پیش سقراطیان مطرح بوده است.
فلاسفه وحدتگرا، مانند پارمنیدس، خلأ را به عدم تفسیر کرده و منکر آن شدهاند و در مقابل، اتمیان همچون دموکریتوس (ذیمقراطیس)، خلأ را به معنای مکان خالی در نظر گرفته و برای توجیه نظریه اتمی (جزء لایتجزّا) از آن استفاده کردهاند. به نظر آنان تمایز اتمها و حرکت و تغییر و تبدل آنها مستلزم وجود خلأ است.
فیثاغوریان نیز خلأ را برای تمایز میان اعداد لازم میدیدند و معتقد بودند که بیرون عالم، خلأ است و از طریق دم زدن، خلأ به درون عالم راه مییابد.
افلاطون در تیمائوس منکر وجود خلأ است. اما با توجه به تعریف وی از مکان و اینکه آن را امری ابدی و ظرف امور حادث معرفی کرده، این گرایش به وجود آمده که چنین مکانی ممکن است همان خلأ (مکان فارغ) باشد.
🔹ارسطو در طبیعیات، ضمن تعریف خلأ و عقاید معتقدان به آن، وجود خلأ به معنای مکان تهی را نفی کرده و بر عدمِ آن دلیل آورده است.
🔹رواقیون و اکثر فلاسفه اسلامی دلایل ارسطو را پذیرفتهاند و وجود خلأ به معنای مذکور را باطل دانسته و در مقابل، بسیاری از متکلمان مسلمان وجود خلأ را پذیرفتهاند در فلسفه و کلام اسلامی، بحث خلأ عمومآ ذیل بحث مکان مطرح شده است.
برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
👉👉http://www.wikifeqh.ir/خلأ_(فضای_خالی)
#ویکی_فقه
#خلأ
#مکان
#زمان_و_مکان
#فلسفه
#فلسفه_اسلامی
@wikifeqh_ir