شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eitaa.co
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت شانزدهم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
🔻پس از هشت سال دفاع مقدس، تكنوكراتهای ناآشنا و نامحرم با اسرار انقلاب و اسرار شهادت، در پستهای كليدی قرار گرفتند. کم کم از زیارت عاشورا دست کشیدیم! گفتند كه چقدر مردم گريه كنند! گفتند كه مردم در اثر گريه و روضه افسردگی پيدا خواهند كرد! گفتند چادر مشكی افسردگی میآورد! گفتند اسب سواری و دوچرخه سواری زنان (در برابر مردان) چه عيبی دارد؟ كمكم به همين ترتيب از شئون و ابعاد مختلف فرهنگ زيارت عاشورا دست برداشتيم تا اينكه حالا میبينيم نه تنها ما به آمريكا فرهنگ انقلاب را صادر نمیكنيم بلكه اين آمريكا است كه فرهنگ خودش را به ايران صادر میكند. فيلمهای خارجی درجه يك! بيست سال هنر اسلامی دست ما بود[سخنان مربوط به سال ۱۳۸۱ است]، تمامی سازوكار عمليات فرهنگی در جهان هنر دست ما بود. اما دست از عاشورا برداشتيم و كاری برای هنر اسلامی نكرديم و حالا بايد فيلمهايی بسازيم كه غربیها تأييد كنند و به ما بگويند تا چه اندازه برجسته و ارزشمند است! آنها بايد در جشنوارههای كن و جشنواره لس آنجلس و غيره به فيلمهای ما امتياز بدهند! هنر و هنرپيشههای ما تحت نفوذ فرهنگی آنها قرار گرفتهاند و دوباره آنها به عنوان ارباب بايد بگويند كه ما چه بكنيم.
🔻البته اين را نيز بايد بدانيم كه پيروی انسانهای ممتاز و شيعيان حقيقی در ايران اسلامی و استقامت آنان در راه انديشه عاشورا موجب كند شدن نفوذ فرهنگی جهان كفر شده است و اگر پيروی از فرهنگ زيارت عاشورا توسط آن مردم اصيل و ارزشی و آگاه جامعه نبود، تاكنون فرهنگ غرب همه چيز انقلاب اسلامی را از بين برده بود. متاسفانه عدهای هستند كه عملاً در پيروی زيارت عاشورا توفيق ندارند. اگر چه در زندگی خصوصی مثلاً ريش دارند و حتی عمامهاش را هم دارند و تسبيحش را هم دارند ولی كم آوردهاند و میبينيم حرفهايی میزنند كه از شدت انحراف موجب حيرت ساير علمای عالم تشیع شده است. این عدهی سست عنصر، لياقت ورود به كسوت روحانيت را ندارند و لباس علما را غصب كردهاند، نه تنها خودشان منحرف شدهاند بلكه سعی در انحراف ديگران دارند و دشمن از وجود اين منحرفين بهرههای بسيار میبرد. امام خمینی(ره) فرمودند كه اينها (دشمن) با خوبهايش (با روحانی خوب) بدند و با بدهايش (با روحانی بد) خيلی هم رفيقند. ديديد كه رسما ويزا میفرستند كه بيا در دانشگاه آمريكا درس بده خرجت را هم میدهيم. آنها با هر كس كه حرف کج میزند خيلی هم رفيقند و ما هم همين بدها را میگوييم كه میخواهند آبروی روحانيت را ببرند.
♦️مفاهيم زيارت عاشورا از اصول دين است
🔻چرا در زيارت عاشورا تدبر نمیكنی؟ پای اين زيارت عاشورا حضرت حسين(ع) خون داده است. چرا فقط برای ثواب، آن را میخوانی؟ معلوم است كه تلاوت زيارت عاشورا ثواب دارد ولی اگر تنها به نيّت ثواب بردن بخوانی، به معنی آن است كه آنرا موضوعی مستحبی تلقی میكنی كه اگر آنرا تلاوت نكنی و طبق مفاهيم آن عمل نكنی، گويا فقط به مستحبات عمل نكردهای! در حالی كه مفاهيم زيارت عاشورا از اصول دين است، زيرا حفظ اسلام و دفاع از اهل البيت رسول خدا كه نص صريح قرآن است، از اصول دين است. بنابراين تلاوت و عمل به زيارت عاشورا روح دين است كه البته بالاترين توانايیها را هم دارد.
📚پایان قسمت شانزدهم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی
📚قسمت هفدهم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت هفدهم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت هفدهم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️زیارت عاشورا، معیار سنجش اعمال
🔻ای شيعيان! اين مطالب را به هم برسانيد. چرا منتظريد كه ببينيد حق با راستیهاست يا چپیها؟ حق با این روزنامه است يا آن روزنامه؟ اين حزب درست میگويد يا آن حزب؟ شما زيارت عاشورا دارید، ديگر تكليف روشن است، ترازوی اعمالت را بكار بگير. چرا تازگیها گمراه شدهای؟ تو مگر پدری مانند رسول خدا(ص) و علی (ع) نداری؟ تو مگر مادری مثل زهرا (س) نداری؟ تو مگر چراغ هدايتی مثل حسين (ع) نداری؟ مگر به تو نگفتهاند هر كس كه بر كشتی نجات حسين (ع) سوار نيست، در گمراهی غرق شده است؟ تو مگر زيارت عاشورا نداری كه در حيرت افتادهای تا ببينی حق با كدام روزنامه است. زيارت عاشورا را بگذار جلويت همه را به تو میشناساند. با معيارهای زيارت عاشورا میتوانی كارنامهای درست كنی و نمره اعمال همه را در كارنامه تعيين نمايی. خودت را هم نمره بده و تكليف خودت را هم با زيارت عاشورا روشن كن.
♦️فراگیرشدن صفات پست در جامعه عامل براندازی حکومت اسلامی
🔻زيارت عاشورا، خطر فراگير شدن صفات پست در بين مسلمين و در سراسر جامعه اسلامی را عامل مهمی در براندازی حكومت اهلالبيت میداند. اگر برخی از صفات پست تنها در يك عده معدود وجود داشته باشد، آنقدرها خطرناك نيست ولی اگر آن صفات پست در سراسر جامعه فراگير بشود خيلی خطرناك است. برای مثال اگر در همين جلسات خودمان چهار نفر يك رفتار جلفی بكنند، همه تذكر میدهند تا آنها خودشان را اصلاح كنند. اما اگر آن صفات پست همهگير شود، فرهنگ جمعی، تغيير ماهيت پيدا میكند. مثلاً اگر همه جلسات بانوان تبديل به مجالسی شود كه تحت عنوان سفره حضرت ابوالفضل(ع)، محل هرگونه آرايش و نمايش ثروت و تجمل زنان گردد، فلسفه تشكيل آن جلسات از هدف الهی خود به كلی منحرف خواهد شد.
♦️لعنت زیارت عاشورا بر سکوت کنندگان در برابر جنگ حق با باطل
🔻وفق و مدارابا مردم و دوستان و آشنايان از فضايل اخلاقی است و از نظر اسلام خيلی مطلوب است ولی همين رفق و مدارا اگر نتيجهاش پيروزی دشمن و تقويت مخالفين فرهنگ و انديشه اهلالبيت (ع) شد، سازشكاری ناميده میشود و بسيار خطرناك است و از رذايل و صفات پست اجتماعی شمرده میشود. سكوت كردن در مقابل دشمنان اهلالبيت (ع)، به منافع شخصی فكر كردن، سر به زير بودنهای بيجا در مقابل افراد ظالم، جامعه را تبديل به اجتماع گوسفندان میكند. با فراگير شدن ترس و سكوت و سازشكاری و غفلت و نادانی، دزدان و فريبكاران و گرگ صفتان طمعكارتر میشوند! اين مطلب در آن فراز از زيارت عاشورا كه میفرمايد: «وَلَعَنَ اللهُ الْمُمَهِّدينَ لَهُمْ بِالَّتمْكينِ مِنْ قِتالِكُمْ» آمده است، يعنی خدا لعنت كند آن كسانی را در حالی كه بين حق و باطل جنگ بود، سازش و سكوت اختيار كردند. همانهايی كه مانند برخی از مادرها و پدرها فرزندانشان را از شركت در مبارزات عليه انحرافات منع كردند و به فرزندانشان گفتند: «به تو چه مربوط است كه در دانشگاه به امام حسين(ع) توهين میكنند، تو خودت را وارد اين جريانات نكن!». اهل كوفه هم به فرزندانشان همين حرفها را گفتند. آيا نگرانی و بی كسی و شهادت فقط برای فرزندان امام حسين(ع) خوب است!؟
📚پایان قسمت هفدهم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی
📚قسمت هجدهم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت هجدهم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت هجدهم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️فراگير شدن صفات پست، زمينهساز كودتا عليه امام علی (ع)
🔻مخالفين رسول خدا(ص) كه از ترس و سياستبازی يا بدون آگاهی از عمق معرفتی قرآن، اسلام آورده بودند، كمكم از رفتار عدالتگستر و دفاع از محرومين و ديگر شيوههای پرهيزكارانه رسول خدا(ص) و علی بن ابيطالب (ع) که اسوه عملی وحی و ملكات فاضله بودند، سرخورده میشدند، چون آن صفات پست، بخشی از شخصيت آنها شده بود. صفاتی همچون سازشكاری، سكوت در برابر قلدرها، بیتوجهی به محرومين، رانتخواری، رفيقبازی، شعارهای توخالی، ريا و مردم فريبی، مالدوستی، ثروت اندوزی و... .
🔻دشمنان علی (ع) توانستند افرادی را كه به نحوی از آن صفات پست برخوردار بودند و مخالف امام علی (ع) بودند، گرد هم آورند. آنها كه از عدالت علی (ع)، دانش علی (ع)، پيروزی علی (ع)، ظلمستيزی علی(ع)، برخورد علی(ع) با امتيازطلبیها، برخورد علی(ع) با رفيقبازیها، برخورد علی (ع) با اشرافیگريها، برخورد علی(ع) با بیتقوايیها، ناراحت بودند و يا در غفلت و ديرفهمی يا جهالت و عدم آگاهی بِسر میبردند، گردهم آمدند و اكثريت قاطعی ساختند تا جريان كودتا عليه حكومت و خلافت حضرت علی (ع) سازماندهی شود که بعدها کار به عاشورا برسد.
♦️دشمن خدا را لعنت كن
🔻«وَلَعَنَ اللهُ الْمُمَهِّدينَ لَهُمْ بِالَّتمْكينِ مِنْ قِتالِكُمْ، بَرِئْتُ اِلَى اللهِ وَاِلَيْكُمْ مِنْهُمْ» بايد لعنت بفرستی و بدينوسيله پستیشان را نشان بدهی، بايد اينها را زير سؤال ببری و بگويی من از آنها بدم میآيد، من از اينها بيزارم و بيزاری میجويم، بايد آنان را رسوا كنی. يك وقت گمان نكنی كه اين عمل، احساساتی شدن است، زيارت عاشورا فرموده بايد رسوايشان كنی. نهجالبلاغه فرموده بايد با آنان درگير شويد، قرآن فرموده بايد لعنت كنی و در مقابل آنان موضعگيری كنی و رسوايشان كنی. اين نصّ صريح نهجالبلاغه است كه اميرالمؤمنين(ع) میفرمايد: «يَا أَشْبَاهَ الرِّجَالِ وَ لَا رِجَالَ» (خطبه۲۷). يعنی ای مرد نمايانِ نامرد! به هنگام سخن چونان حرف میزنيد كه گويا دل سنگ خارا را از هم میشكافيد ولی به هنگام عمل همچون زنان باردار به زمين میچسبيد! در قرآن كريم نيز داريم : «مَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ» (اعراف:۱۷۶). يعنی اينها مثل سگ میمانند. «كَمَثَلِ الْحِمَارِ» (جمعه:۵). اينها مثل الاغ میمانند. «اولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ» (اعراف:۱۷۹). آنها مثل چهار پايان میمانند، بلكه پستتر از چهار پايان هستند.
📚پایان قسمت هجدهم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی
📚قسمت نوزدهم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت نوزدهم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت نوزدهم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️وارد سياست نشو!!!
🔻زيارت عاشورا شرح فراگير شدن صفات پست در ميان شيعيان است. شيعيانی كه امام حسين(ع) را تنها گذاشتند. از شركت كردن در جنگ با ظلم و فساد امتناع ورزيدند. به يكديگر میگفتند: «وارد سياست نشويد، به ما ربطی ندارد!». آنها میخواستند مستقل باشند، اما استقلال از اباعبدالله الحسين(ع) يعنی چه؟! يك وقت است كه دو حزب ضد اسلام با هم دعوا دارند، بديهی است كه نبايد دخالت كرد چون هر دو گمراهند، اما وقتی به قانون اساسی يا ولايت فقيه يا ائمه اطهار (ع) جسارت میشود، آيا باز هم بايد مستقل بود و بیطرفی اختيار كرد؟ اگر مستقل بودن به معنای بیاعتنايی نسبت به جريانات ظلم و فساد باشد، غلط است. مثلاً يك كودك را میخواهند به قتل برسانند، آيا آن وقت هم بايد مستقل بود؟ آيا اين حوادث كه در كشورهای اسلامی رخ میدهد نيز به ما ربطی ندارد؟! آيا در چنين حوادثی هم نبايد وارد سياست شد؟ آيا به صورت كسانی كه جنايت به كودكان را با سازشكاری يا سكوت يا توجيه، تأييد میكنند، نبايد خاك پاشيد؟ اين عمل از روی عصبانيت و احساساتِ تنها نيست، بلكه زيارت عاشوراست كه اينگونه به ما ياد میدهد. «حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكُمْ» يعنی درگير شدن با دشمن. يعنی اگر دارند جگر اباعبدالله الحسين(ع) را پاره پاره میكنند، بايد شمشير بكشی و فریاد بزنی و رسوايشان كنی، نه اینکه بایستی کنار و نگاه کنی!
♦️خطر فراگير شدن گوسفند صفتی
🔻اين صفات پست يعنی وقتی که بیتفاوتی، سازشكاری، آرامشطلبی و آسايشطلبی در مقابل دشمن فراگير بشود، آنوقت دشمنان براحتی میتوانند امام حسين(ع) را شهید کنند. چون دشمن میبيند آدمهای سازشكار همچون گوسفندانی هستند که به اطراف خود کاری ندارند، لذا جری میشود و اينجاست كه گرگها راحت همه را میدرند. از اين گوسفندها در جامعه بسيار هستند، اصلاً ظلمشان به احدی نمیرسد، آنقدر مظلوم هستند، آنقدر خوب هستند كه صهيونيستها هم دوستشان دارند!! در اين شرايط است كه اگر حسينبنعلی(ع) را شهيد كنند، كسی كاری نمیكند.
♦️خودت را به سختي نيانداز!!
🔻اگر اينگونه رفتار كنی باعث میشود آدم سالم بماند. بعضی میگويند با اين حرفها يك وقت كار دست خودمان خواهيم داد. عجب! تو اگر میخواستی كار دست خودت ندهی اصلاً چرا انقلاب كردی؟ چرا به جبهه رفتی؟ اگر میخواستی كار دست خودت ندهی، چرا لا إله إلّا الله گفتی؟ چرا مسلمان شدی؟ آمريكا میگويد مسلمان هم بشوی باز هم كار دست خودت دادهای! بوش میگويد: «هر كه با ما نيست، عليه ماست». در حالی كه با آنها بودن، يعنی اينكه افسار بر گردنت بيانداز تا هرجا كه میخواهند سوارت شوند و تو را ببرند. آنها آدرس مرزهای «با ما بودن» را كه نمیدهند و نمیگويند كه من چگونه باشم كه با من كاری نداشته باشند. امّا به صراحت میگويند قرآن كتاب تروريستی است! يعنی اگر میخواهی با ما باشی بايد از قرآن دست برداری!
📚پایان قسمت نوزدهم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی
📚قسمت بیستم (آخر)
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت بیستم (آخر) 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت بیستم (آخر)
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️زيارت عاشورا نقشه زندگی يك منتظر مهدی (عج) است
🔻زيارت عاشورا مانيفست زندگی يك منتظر مهدی (عج) است. در دو قسمت از زيارت عاشورا دو فراز مهم ذكر شده است، در جايی میفرمايد: «فَاَسْئَلُ اللهَ الَّذی اَکْرَمَ مَقامَکَ وَ اَکْرَمَنی بِکَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارِک» و در جای ديگر میفرمايد: «وَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارکُم مَعَ اِمامٍ هُدیً ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالْحَقِّ مِنْکُمْ» يعنی نقشه همه زندگی يك منتظر مهدی (عج) در زيارت عاشورا نهفته است. شنيدهايد كه در فرهنگ شيعه و روحانيت معظم و در مساجد و هيأتهای مذهبی از عظمت و فضيلت انتظار فرج روايات بسياری از ائمه طاهرين عليهمالسلام نقل میكنند، اما بايد دانست كه اين انتظار به چه صورت بايد باشد. نقشه جزئيات اين انتظار چگونه بايد باشد؟ پاسخ اين سؤال در زيارت عاشورا است، زيرا عمل به زيارت عاشورا نقشه عملی انتظار فرج است. زيارت عاشورا متن زندگی يك شيعه منتظر ظهور حضرت مهدی (عج) است.
♦️زيارتعاشورا، طرح جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) است
🔻براس يك شيعه منتظر، زيارت عاشورا كليات طرح جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) است. در حالی كه میبينيد آمريكا و اروپا به دنبال جهانیسازی هستند. پيشرفت تكنولوژی باعث شده است كه ديوارهای فرهنگی، سياسی، اقتصادی، جغرافيايی و امنيتی و... فرو بريزد. به صورتی كه مثلاً همه دانشجويان من آدرس E-mail تمامی سناتورهای آمريكايی را میتوانند داشته باشند و میتوانند با آنها تماس بگيرند. برای برقرار كردن ارتباط با جهان به پاسپورت نياز ندارند. به راحتی میتوانند با هم حرف بزنند و دشمن هم از همين میترسد. آنها از اينترنتشان بيشتر از ما میترسند. لذا شبكههای اينترنت را با تكنولوژی پيشرفته در كنترل خود گرفتهاند.
🔻من خودم اصلاً نمیدانستم كه حضرت مهدی (عج) چطور میخواهد در تمام جهان عدل را اقامه كند و صدايش به همه برسد، زيرا حكومتهای مقتدر و ظالم مانع از بيداری ملتهای خود میشوند. مثل آمريكا و اروپا؛ در حالی كه اكنون میبينيم به دست خود كفار، تكنولوژی آنقدر پيشرفت كرده است كه ديوارها و مرزها و موانع انتقال فرهنگ در حال فرو ريختن هستند و در چنين وضعيتی اگر حضرت مهدی (عج) حرفی بزند صدايش تا عمق همه خانهها خواهد رسيد و آنوقت در اين جهانی شدن، حضرت مهدی (عج) پيروز خواهد بود. زيرا فرهنگ و انديشه حضرت مهدی (عج) همان انديشهای است كه حقتعالی در قرآن كريم فرياد پيروزی آنرا سر داده است و به اين دليل آمريكا از اينگونه جهانی شدن بسيار وحشت دارد. لذا تمام تلاشهای پيشگيرانه خود را به كار بسته است. مثل حمله به افغانستان، حمله به عراق، حمله به اسلام و قرآن. اين جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) در زيارت عاشورا است و لذا زيارت عاشورا، طرح جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) است. «وَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارکُم مَعَ اِمامٍ هُدیً ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالْحَقِّ مِنْکُمْ».
📚پایان خلاصه کتاب «کشتی نجات»
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
👈پایان درج خلاصه شرح زیارت عاشورا مربوط به کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی در ۲۰ قسمت.
♦️انشاءالله به زودی خلاصه شرح زیارت عاشورا مربوط به کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی در کانال قرار خواهد گرفت.
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ Eitaa.com/Ziarat_Ashoura
♦️ T.me/Ziarate_Ashoura
♦️ Instagram.com/Ziarat_Ashoura
📕لینک تمام قسمتهای خلاصه کتاب "کشتی نجات" تالیف استاد زاهدی (برگرفته از جلسات سوم و چهارم شرح زیارت عاشورا توسط ایشان):
🔻قسمت اول:
eitaa.com/ziarat_ashoura/330
🔻قسمت دوم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/332
🔻قسمت سوم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/334
🔻قسمت چهارم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/336
🔻قسمت پنجم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/339
🔻قسمت ششم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/345
🔻قسمت هفتم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/347
🔻قسمت هشتم
eitaa.com/ziarat_ashoura/349
🔻قسمت نهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/351
🔻قسمت دهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/353
🔻قسمت یازدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/357
🔻قسمت دوازدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/359
🔻قسمت سیزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/361
🔻قسمت چهاردهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/363
🔻قسمت پانزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/365
🔻قسمت شانزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/367
🔻قسمت هفدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/369
🔻قسمت هجدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/371
🔻قسمت نوزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/373
🔻قسمت بیستم (پایانی)
eitaa.com/ziarat_ashoura/375
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت اول
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت اول 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت اول
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️تجلّي قرآن در زيارت عاشورا
🔻«فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَ یُؤمِن بِاللهِ فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ» (بقره:۲۵۶) يعنی مسلمان بايد هر چه طاغوت ظالم و منحرف است را كنار بگذارد و از هرگونه فرهنگ و انديشه انحرافی، فرهنگ و انديشه ظلم و فرهنگ و انديشه خلاف قرآن و اهلالبيت پرهيز نمايد و سپس «یُؤمِن بِاللهِ»، يعنی مردانه قدم در ميدان انديشه و عمل بگذارد و مطيع حق باشد، چنين انسانی مسلمان، مؤمن، خدايی، بهشتی و مصداق آيه شريفه «فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ» است.
♦️زيارت عاشورا برنامه كلی و جامع تمسك به «عُروَةِ الوُثقیٰ»
🔻اگر از رسول خدا (ص)، ائمه اطهار (ع) و جبرئيل و فرشتگان سؤال كنيم كه نقشه كاربردی، ترجمه كارشناسی و برنامه عملياتی اين آيه مباركه چيست؟ خواهند فرمود: "زيارت عاشورا" است. يعنی اگر بخواهی به قرآن عمل كنی بايد به زيارت عاشورا عمل كنی. چون زيارت عاشورا برنامه كلی و جامع تمسك به «عروةالوثقي» است. برای طراحی نظام سياسی و اقتصادی و عبور از بحرانهای اقتصادی كشور، پيشرفت نظام، پيشرفت تعليم و تربيت و ديگر شئون در جامعهاسلامی، بايد برنامه داشته باشيد. قرآن كريم اصول كلی آن برنامهها را بيان فرموده است، ائمه اطهار (ع) پژوهشهای كلی و برنامههای عملی آنرا در زيارت عاشورا معرفی فرمودهاند. زيارت عاشورا برنامه عملی و تجلّی عينی و كاربردی آيات كريمه قرآن است. اگر ده سال هم شرح دهيم كه آيه آيهی عاشورا تجلّی اين آيه از قرآن است، تمام نمیشوند كه میفرمايد «فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَ یُؤمِن بِاللهِ فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ». زيرا آخرين، بزرگترين، نورانیترين، پرعظمتترين و نهايت تجلّی عينی اين آيه جز عاشورا كجاست؟! نهايت عمل به اين آيه جز عاشورا و برترين مجری اين آيه جز وجود مقدس حضرت حسين (ع) كيست؟ به جز حضرتش كيست كه نشان دهد هرگونه كفر و هرگونه طاغوت و نفاق را نفی كرده و آنان را از آسمان عقايد و فرهنگ اسلام ناب محمد (ص) دور كرده است و با آنها درگير شده و ايمان محض و اوج آن را در عشق به خدا و خشم به كفر متجلّی نموده است؟
♦️رسول خدا (ص) نيز زيارت عاشورا تلاوت میفرمود!
🔻ائمهاطهار (ع)زيارت عاشورا را خواندهاند و عجيب اينجاست كه زيارت عاشورا مربوط به عاشورا است، ولی حضرت امام حسن (ع) كه قبل از زمان عاشورا میزيسته و سالها قبل از عاشورا شهيد شده است و در روز عاشورا در حيات ظاهری نبوده است، ولی زيارت عاشورا را تلاوت میفرموده است. در مفاتيح الجنان روايت شده كه حضرت امام صادق (ع) فرمود: من به همين ضمان از پدرم گرفتم و او هم به همين ضمانت از پدرش امام زينالعابدين (ع) دريافت كرد و او نيز از پدرش اباعبدالله الحسين (ع)، و امام حسين (ع) به همين ضمانت از امام حسن (ع) و امام حسن (ع) از حضرت مولا اميرالمؤمنين (ع) و حضرت مولا از رسول خدا (ص) و رسول خدا از جبرئيل امين و او نيز ضمانت حقتعالی را در مستجاب الدعوه كردنِ زائرين زيارت عاشورا به رسول گرامی اسلام ابلاغ نموده است. معلوم میشود كه حتی حضرت رسول (ص) زيارت عاشورا تلاوت میفرموده است. طبق روايت، فرشتگانی که برای زيارت اباعبدالله الحسين (ع) میآيند و حتی جبرئيل که به زيارت امام حسين (ع) میآيد، اول اين نقشه عملی را به دست او میدهند و میگويند طبق اين نقشه (زیارت عاشورا) به زيارت برو.
❇️پایان قسمت اول
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت دوم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت دوم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت دوم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️پيام اهلالبيت (ع) در تأكيد به تلاوت زيارت عاشورا
🔻آيا نبايد اندكی در اين روايات تدبر كنيم؟ ما روايات را برای ثواب میخوانيم! مگر تدبر كنيم ثواب نمیبريم؟ چونكه صد آمد، نود هم پيش ماست. يعنی اگر تدبر كنيم، ثواب هم میبريم. اما اگر فقط برای ثواب بخوانيم چيز خيلی كمی به دست میآوريم. حالا كه پيش سليمان آمدهای چرا ران ملخ میخواهی؟! میخواهند همه چيز را به تو بدهند. تمام ائمه اطهار (ع) اين زيارت را شب و روز میخواندند. میدانی معنی آن چيست؟ اين است كه همه ائمه اطهار (ع) میفرمايند: ای شيعيان ما! جوانهايتان را بر اساس زيارت عاشورا تربيت كنيد؛ جوانهايتان را بر اساس اين فراز از زيارت عاشورا كه میفرمايد: «مَعَ اِمامٍ هُدَيََ ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم»، يعنی برای جهانی شدن تربيت كنيد؛ نگذاريد دشمنان بگويند شعار جهانی شدن برای آنهاست؛ شما كه وقتی بچهتان را به دنيا میآوريد میخواهيد در راه مهدی (عج) شهيد شود. شما چرا اسمی از جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) نمیآوريد؟!
♦️تربيت نسل شيعه برای تمهيد مقدمات ظهور
🔻چرا بچههايتان را برای جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) تربيت نمیكنيد؟ جهانی شدن برای ما شيعيان است. دشمنان اسلام از ترسشان ادعا میكنند جهانی شدن مال آنهاست. قرآن هزار و چهارصد سال پيش فرموده: «وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَي الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ» (قصص:۵). ارض يعنی جهان. منظور از ارض در قرآن كريم كشور سعودی نيست، مدينه و عراق نيست، ايران نيست. آيه كريمه قرآن در جمله «وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه» میفرمايد: شيعيان حقيقی بايد رهبران جهانی باشند؛ «وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِين» میفرمايد: مديران، مديريتها و تمام مالكيتهای عالم بايد در چنگ شايستهترين پيروان حضرت مهدی (عج) قرار بگيرد. تو چرا نمیگويی جهانی شدن؟! زيارتعاشورا میفرمايد: ای شيعه! جوانت را برای جهانی شدن «مَعَ اِمامٍ هُدَيََ ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم» تربيت كن. چرا زيارت عاشورا را میخوانی و فقط خيال میكنی ثواب دارد؟! مثل بعضی از اين روشنفكرهای غربزده نشوی و بگويی ثواب ندارد. خير؛ اگر حتی آن را نگاه كنی ثواب دارد. به سينهات هم بمالی ثواب دارد. اما تو آمدهای كنار اقيانوس و آن وقت با پوست پسته آب بر میداري؟! هزار و چهارصد سال است كه همين بلا را بر سر زيارت عاشورا آوردهايم. چهارده معصوم (ع) پای اين زيارت عاشورا جان دادهاند و بعضاً تكهتكه شدهاند برای اينكه زيارت عاشورا زنده بماند. آن وقت زيارت عاشورا را فقط برای ثواب میخوانيم! در حالیکه علاوه بر ثواب، باید برای جهانیشدن اسلام ناب محمدی (ص) و برای ياری حضرت مهدی (عج)، زیارت عاشورا بخوانیم.
❇️پایان قسمت دوم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت سوم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت سوم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت سوم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️معنی لغوی سلام
🔻«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله»، اَلسَّلام يعنی چه؟ سلام به ظاهر يعنی سلام عليكم، يعنی درود بر شما. سلامتی میآورد. اينگونه ترجمه در مقابل كهكشان معارف مستتر در كلمه «اَلسَّلام» آنگاه كه در مجموعه معارف قرآنی و روايی قرار میگيرد، مسخرهترين ترجمه است! سلام واژهای عربی است. كلمات عربی در زبان محاورهایِ عربها همان معنی معمول را دارند كه در زبانهای ديگر وجود داشته و ترجمه معادل میشود. در مورد كلمه سلام، عربها هم در هنگام ملاقات و هم در هنگام خداحافظی از كلمه سلام استفاده میكنند. میگويند: «السلام عليكم» و يا «مع السلام». اينها به معنی درود بر شماست. اينها سلامتی میآورد. ترجمه آنها جمله «سلامت باشيد» میباشد، يعنی خداحافظ كه معادل آن در فارسی محاورهای، «به سلامت» معنی میدهد. اما زمانيكه اين كلمات عربی معمولی، به اقيانوس معارف وحيانی وصل میشوند و در مجموعه الفاظ و كهكشانهای واژههای قرآنی وارد میشوند، از جنس ديگری خواهند شد. آنگاه سلام به معنی درود بر شما نخواهد بود. مفهوم ساير كلمات قرآنی نيز همينگونه است.
♦️مقايسه واژههای عربی و قرآنی
🔻وقتی كه عرب بگويد «ما اسمك» يعنی «نامت چيست؟». در اينجا اسم به معنی نام است. اما وقتی كلمه اسم به اقيانوس معارف قرآنی وصل میشود ديگر در معنی "نام" محدود نمیشود. آيا ترجمه جمله «بِسْمِٱلله» به معنی «به نام خدا است»؟! اين ترجمه، از روی ناچاری است و ضعيفترين و محدودترين و دورترين ترجمه برای كلمه اسم در «بِسْمِٱلله» است. مثال ديگر از كلمات عربی كلمه «اكبر» است. در زبان عربی «هذا اكبر» و «هذا اصغر» يعنی اين بزرگتر است و اين كوچكتر است. در عربی "اكبر" يعنی بزرگتر و "اصغر" يعنی كوچكتر. اما آيا میتوان گفت كه ترجمه «اَللهُأَكْبَر» يعنی خدا بزرگتر است؟! تا وقتی كلمه "اكبر" در كلام عربها استفاده میشود، معنی آن میشود بزرگتر. اما وقتی كلمه اكبر وصل میشود به اسماءُالله و جزء اسماءُالحسنی قرار میگيرد و وصل میشود به اقيانوس معارف وحيانی، ديگر معنی اكبر، بزرگتر نيست. خدا از چه چيز بزرگتر است؟ خدا را با چه چيزی میخواهی مقايسه كنی؟! اين كلمهی "بزرگتر" مسخرهترين ترجمه برای اكبر در «اَللهُأَكْبَر» است. ممكن است سؤال شود بالاخره ترجمه را چه كار كنيم؟ پاسخ آن اين است كه آنقدر با كمك ساير آيات قرآن بايد درباره واژه مورد نظر تدبر كنی تا معنی آن به قلبت وارد شود. آنقدر بايد با كمك آيات در سينه تو انشراح حاصل شود تا اسرار كهكشانها و منظومههای وحيانی در قلب تو گشوده شود. ترجمه «اَلْحَمْدُلِلهِ رَبِّ الْعالَمِين» چيست؟ معنی اين جمله ملكوتی نيز به روزگار معنی سلام دچار شده است. معنی صلوات نيز به روزگار بقيه دچار شده است. آيا «اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» يعنی درود بر رسول خدا؟! آيا «اَلْحَمْدُلِله» يعنی ستايش خدای را؟! سپاس و ستايش يعنی چه؟! در جمله ملكوتی «اِیّاکَ نَعْبُد»، نعبد يعنی چه؟
🔻ملاحظه میشود كه كلمات وقتی به اقيانوس وحيانی وصل میشوند، ديگر آنها را نمیتوان ترجمه نمود. در هيچ زبانی نمیشود آنها را با يك كلمه معادل ترجمه نمود. برای آنها ترجمه معادل و زيرنويس وجود ندارد. به عنوان نمونه يكی از اين كلمات را مطرح میكنم تا ثابت شود كه واژههای وحيانی ترجمه زيرنويس ندارد و به وسيله كلمه معادل نمیتوان آنها را ترجمه نمود...
❇️پایان قسمت سوم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت چهارم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت چهارم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ e
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت چهارم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️مفهوم واژه علم در قرآن كريم
🔻در قرآن كريم حدود چهار هزار بار از كلمه علم و عالم و... استفاده شده است. عربها میگويند علم، فارسی زبانان میگويند دانش، انگليسیها میگويند سايِنس و زبانهای ديگر هم برای فهم علم از كلمات زبان خود استفاده میكنند. اما زمانی كه واژه علم در قرآن مطرح میشود از ماهيت محدود در لسانهای دنيايی خارج شده و به منظومه معارف وحيانی و كهكشانهای اسرار قرآن متصل میگردد. در آن صورت يك اقيانوس سخن لازم دارد تا آنرا بتوان ترجمه نمود. به عنوان مثال در اين روايت شريفه رسول خدا فرمودهاند: «اَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ الله فِی قَلْبِ مَنْ یشآء». دانشمندان اسلامی مثل پروفسور محمد نقيب العطاس در مالزی در مورد مفهوم و تعريف علم و انديشه و فرهنگ قرآنی چه میگويد؟ كتابهايش نيز در ايران ترجمه شده است. او نيز میگويد تعريف علم در اسلام غير از تعريف آن در فرهنگ غرب و نيز غير از عرف جوامع عرب است. او نيز میگويد منظور از علم در اسلام علوم حسی و آزمايشگاهی و علوم رياضی و علوم منطقی نيست، اين استاد تفاوت مفهوم علم در قرآن را با مفهوم علم در زبان عرفی اعراب و يا در فرهنگ غرب بررسی كرده و ثابت كرده است كه مفهوم علم غير از آن چيزی است كه در قرآن و اسلام مطرح گرديده است.
♦️مركز ادراكات عالی انسانی
🔻از همينجا در معنی علم با همه جهان اختلاف پيدا میكنيم. در مبانی تعليم و تربيت غربی و روانشناسی غربی، صاحبنظران همچون موريس دويس، ديويی، مان گران باخ و ديگران، معتقدند كه مركز دريافتها و ادراكات انسان، مركز ساينس، مركز دانش و مركز علم، مغز است. اما اسلام میفرمايد مركز اصلی ادراكات انسانی و الهی كه اصل فهم و معرفت است، قلب است. قرآن میفرمايد: «لا يُؤَاخِذُكُمُ اللَه بِاللَّغْوِ فِي أَيْمَانِكُمْ وَلَٰكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا كَسَبَتْ قُلُوبُكُمْ» (بقره:۲۲۵). يعنی خداوند متعال قسمهای شما را كه تنها به زبان جاری میسازيد (و از روی اكراه و بدون اعتقاد میگوييد) مؤاخذه نمیفرمايد ولی به قلوب شما نگاه میكند و آنچه كه قلوب شما پذيرفته است را مورد مؤاخذه قرار میدهد. بسياری از افراد هستند كه مؤدبانه صحبت میكنند ولی دارای قلبی خشن و سنگدل هستند. خداوند میفرمايد: ما قلب آنها را نگاه میكنيم. از ديدگاه قرآن مركز علم، "قلب" است ولی روانشناسی غربی میگويد مركز علم، "مغز(ذهن)" است. از ديدگاه قرآن، آن دستگاهی كه میگويد آتش گرم و يخ سرد است، مغز تو است. ولی آنكه بايد به تو بگويد كه اين آتش را كجا به جان مردم میاندازی كه اينگونه زندگیات آتش میگيرد، قلب تو است. آنكه به تو میگويد زيبايی زندگی در كجاست و به چه چيز بستگی دارد مغز نيست، قلب است. يعنی مراكز ادراكات عالی انسانی قلب است. آنكه دريچههای عشق و محبت را بر تو باز میكند، مغز نيست، قلب است. تمام آيات قرآن متوجه قلب است. خداوند با قلب كار دارد. اوامر و نواهی و عنايات خداوند با قلب سروكار دارد.
♦️شكايت رسول خدا از امت
🔻قرآن گلايه دارد و ناله سر میدهد و میفرمايد كه رسول خدا (ص) به پيشگاه حضرت حق عرض میكند: «يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا» (فزقان:۳۰). يعنی ای خدای من، من از دشمنی و ظلم كفار مثل انگليسیها و آمريكايیها به ستوه نيامدهام، «إِنَّ قَوْمِي» يعنی همين امت من، قرآن را مهجور كردهاند! زيرا نمیروند نظريه تربيتی اسلام و قرآن را ياد بگيرند! آن وقت آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی به جای طراحی و برنامهريزی برای تربيت و تهذيب نفس و نيز به جای آموزش انديشه عميق سياسی اسلام، دموكراسی غربی را به دانشآموزان ياد میدهد و به جای تقويت و پيشبرد نهاد امور تربيتی، آنرا منحل میكند و به جای آن سازمان دانشآموزی میگذارد! به جای آموزش جهانیشدن با قرائت حضرت مهدی (عج)، جهانیشدن با قرائت غرب و پيش آهنگی جهانی را به بچهها ياد میدهند!
❇️پایان قسمت چهارم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت پنجم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت پنجم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت پنجم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️السلام خود خداست!
🔻در اين آيه كريمه تدبر نمائيد كه میفرمايد: «هُوَ اللهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ» (حشر:۲۳). در اين آيه كريمه خداوند میفرمايد: السلام خود من هستم!! سلام اسرار ملكوت است! حضرت فاطمهزهرا (س) نيز میفرمايد سلام خود خداست: «اللَّهُمَّ أَنْتَ السَّلاَمُ». يعنی تو خود سلامی و میفرمايد «وَ مِنْكَ السَّلاَمُ». سلام از ناحيه توست و نيز میفرمايد «وَ لَكَ السَّلاَمُ» سلام فقط بر توست.
♦️قرآن به زبان عربی است نه زبان عربها!
🔻«سلام» واژه عربی است. ترجمه فارسی آن چه میشود؟ گرچه واژه سلام عربی است ولی مشكل عربها در فهم كلمه سلام در قرآن كريم بيش از ما ایرانیها است، زيرا فهم واژههای قرآن به معرفت نياز دارد. در كشور مصر در بسياری قهوهخانهها در حالی كه از راديو صدای تلاوت قرآن بلند است، مشروب هم میفروشند! فكر نكنيد عربها از ما قرآن را بهتر میفهمند. به رغم آنكه قرآن به زبان عربی است اما بيشتر عربها از قرآن دورند. چرا چنين است؟ چون قرآن لسان عربها نيست. لسان قرآن لسان معرفت به حقايق است و اختصاص به عربها، فارسها و تركها ندارد.
🔻توضيحات فوق بدان جهت آورده شد تا ثابت شود كه برای واژه «سلام» هم مانند ساير واژههايی كه متصل به اقيانوس معارف وحيانی در قرآن كريم شدهاند، نمیتوان كلمه معادلی قرارداد. پس تفسير و شرح سلام و ساير كلمات متصل به اقيانوس معارف وحيانی چه ميشود؟ پاسخ آن است كه برای فهم كلمات و معارف قرآنی بايد از خود قرآن كمك بگيريم و معنای آن را از خود قرآن استخراج كنيم. خود قرآن بايد دستمان را بگيرد. البته بايد بدانيم كه اگرچه از قرآن كريم كمك بگيريم ولی ميزان بهرهمندی از هدايتهای قرآنی، به تناسب معارف و آگاهی و نورانيّتی است كه قبلاً از قرآن كريم و نيز تهذيب نفس به دست آورده باشيم. بنابراين با توجه به بضاعت كم و سرمايه ناچيز معرفتی خود، تمام معارف نهفته در سلام را نمیتوان ارائه نمود، بلكه اينهايی كه میگوييم فقط كليد است برای فهم بعضی از جوانب مفاهيم سلام.
🔻اگر قرآن را رها كردی، اگر زيارت عاشورا را رها كردی، از قرآن و معارف قرآنی چيزی نخواهی فهميد و آن وقت است كه چهار نفر در هيئت تحريريه روزنامهها مینشينند و برای تو بافتههای خود را بخشنامه میكنند كه ما در مورد مثلاً مفهوم سلام و مفهوم قرآن و دين اينطور فكر میكنيم و تو بايد بنشينی و طبق بخشنامه آنان بفهمی و بخوانی، نتيجه آنهم همين میشود كه دين و ايمان خود را بايد از اين روزنامه يا آن روزنامه بگيريم! ما كه قرآن بلد نيستيم. ما كه نبايد قرآن بخوانيم تا بفهميم سلام يعنی چه؟! «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله» يعنی چه؟ در اين سلام به امام حسين (ع) چه میگوييم؟ آيا يعنی درود بر شما؟! كجايش درود است؟!
❇️پایان قسمت پنجم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت ششم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت ششم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت ششم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
🔻لازم است مفهوم سلام در چند نمونه از آيات مربوط به قرآن كريم مطرح گردد تا به معارف سلام نزديكتر شويم و به عظمت مفهوم آن معرفت پيدا كنيم.
♦️مفهوم سلام در قرآن
🔻۱- قرآن میفرمايد حضرت نوح (ع) هزار سال فقط مبارزه كرد، هزار سال سختی و بی کسی كشيد. آنوقت خداوند میفرمايد: «سَلَامٌ عَلَىٰ نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ» (صافات:۷۹)، سلام يعنی چه؟ عالمين يعنی چه؟ يعنی ای نوح! جهانهايی و مراتبی از عالمها را تسليم تو كرديم. اين سلامها یعنی اهداء و تسليم مرتبهای از سلطنت مُلک و ملكوت به حضرت نوح. اما چرا قيد «مرتبهای» را ذكر كرديم؟ زيرا میفرمايد: «سَلامٌ». در زبان عربی، هفت نوع تنوين داريم. تنوين «عوضاً عن جمله»، «عوضاً عن كلمه»، «عوضاً عن حرف»، «ترنم»، «الغالي» و... . حالا اينجا كه میفرمايد: «سَلامٌ» يعنی نوعی از مقامات نه همه آنها. مقاماتی متناسب با عظمت، ايثارها، بندگی و تلاش در راه خدا توسط حضرت نوح.
🔻۲- «سَلامٌ عَلى إِبْراهِيمَ» (صافات:۱۰۹)، حضرت ابراهيم (ع) كسی است كه تمام عمرش را به خاطر ترويج انديشه حق در راه مبارزه و تحمل سختیها صرف كرده است. دشمنان حضرت ابراهيم همواره در پی اعدامش بودهاند و يا میخواستند او را تبعيد و زندان و شكنجه نمايند. او به مقامات ملكوتی رسيده بود. آن بزرگوار به حدی از ارتباط و يقين و ايمان به عنايات حق رسيده بود كه حتی هنگامی كه در پيری فرزندی صالح و دوست داشتنی به او عطا كردند، به فرزند خود میگويد: اسماعيل، من در خواب ديدهام كه گلوی تو را ذبح میكنم. «قَالَ يَا بُنَيَّ إِنِّي أَرَىٰ فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَىٰ» (صافات:۱۰۲). گويا میفرمايد: من پيامبرم، خوابهايم كاذب نيست به من گفتهاند سر تو را ببُرم. انديشهكن و نظرت را بگو. حضرت اسماعيل با معرفت و كمال و يقين و تسليم به پدر خود عرض میكند: «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ» ای پدر آنچه را كه به تو دستور دادهاند انجام بده «سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَاللهُ مِنَ الصَّابِرِينَ». يعنی اگر خداوند متعال به من عنايت نمايد و در اين هنگامه آزمايش، مرا ياری نمايد، من نشان خواهم داد كه از صابران هستم. وقتی كه حضرت ابراهيم اينطور در راه رضای خدا تسليم شد، حالا حضرت حق میفرمايد: «سَلامٌ عَلى إِبْراهِيمَ»، يعنی تسليم عالمی از ملكوت از ناحيه حقتعالی به ابراهيم (ع) اهداء میگردد.
🔻۳- حقتعالی در قرآن از قول حضرت عيسی میفرمايد: «قالَ إِنِّي عَبْدُاللهِ آتانِيَ الْكِتابَ وَ جَعَلَنِي نَبِيًّا» (مریم:۳۰). يعنی من به مقام عبوديت پروردگار رسيدهام. حقتعالی علم را به من آموختهاند لذا سلام بر من. «وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدتُّ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا» (مریم:۳۳). سلام بر من آنگاه كه متولد شدم و سلام بر من آنگاه كه مرا به عالم پس از مرگ ببرند و سلام بر من آنگاه كه حيات حقيقی خود را متجلّی نمايم. من را یک نوزاد نبینید. من از طرف حق مبعوثم و همه عالم تسليم من است، همه مقامات عرفانی هم اكنون در چنگ من است. چرا همه مقامات؟ زيرا میفرمايد: «اَلسَّلَامُ». در زبان عربی دوازده نوع الف و لام (ال) داريم. الف و لام «استغراِ جنس»، «عهد ذهنی»، «عهد ذكری»، «بدل از كل» و... . بنابراين كلمه «اَلسَّلَامُ» چون با الف و لام آمده است، اسرار بسياری را در خود نهفته دارد كه به هيچوجه نمیتوان تمام آن معاني را در هنگام ترجمه در يك واژه معادل عرضه كرد.
❇️پایان قسمت ششم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت هفتم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت هفتم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت هفتم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️ادامه مفهوم سلام در قرآن
🔻۴- سوره قدر، سوره عاشقی است. در سوره قدر خداوند میفرمايد هر خبری هست در ليلةالقدر نهفته است. زيرا ميفرمايد: «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ». يعنی همه اسرار، همه حقايق، همه علوم و همه معارف را در ليلةالقدر نازل كرديم! امام صادق (ع) میفرمايد: «والله ليلةالقدر مادر ما فاطمه (س) است». «وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ» يعنی تو از عظمت ليلةالقدر چه میدانی؟ و اگر در روايت حضرت صادق (ع) تدبر كنيم، معنی آيه چنين میشود: تو از مقامات و عظمت و مظلوميت حضرت فاطمه (س) چه میدانی؟ يعنی ای اهل عالم يك شب عمر فاطمه (س) از همه عمر شما بالاتر است! يعنی همه شما را خلق كردم تصدق خاك پای فاطمه (س)، يعنی همه عبادتهای جن و انس را با يك شب فاطمه (س) مساوی نمیدانم. در سينه فاطمه (س) چه خبر است كه قرآن میفرمايد: «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا» ملائكه بر او نازل میشوند روح در او نازل میگردد. «مِنْ كُلِّ أَمْرٍ سَلام» يعنی همه روح، همه ملائك، همه ملكوت، همه حقايق، همه اسرار و همه علوم را در سينه فاطمه (س) نازل میكنيم و تسليم او میكنيم! سلام يعنی اين. «هِيَ حَتَّىٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ» تا وقتی كه انوار فاطمه (س) طلوع كند و همه هستی را مسخر خويش گرداند و سينه همه عاشقانش را انفجار نور كند. اينها علم است كه بايد با نور فاطمه (س) در سينهات بريزند!
🔻۵- «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» (یس:۵۸). يعنی يك معنای «سلام»، تسليم عالم رحمت است. در اين جمله، رحيميت حقتعالی متجلّی گشته است. در این آيه كريمه، سلام از ملكوت رحيميت نازل میشود و اسراری را در بردارد كه با سلامی كه از ملكوت عالم وَدود و يا عالم عزت و يا عالم جمال نازل میشود، متفاوت است.
🔻۶- خداوند متعال در جايی ديگر از قرآن ميفرمايد: «تَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ» (یونس:۱۰). بهشتيان وقتی كه میرسند به بهشت، در بهشت به عالیترين مرحله كمال میرسند. بهشت جايگاه كمال است به طوری كه بوی آن آگاه و ناطق و عارف به مقام خود شخص بهشتی است. درختش آگاه و عارف به مقام شخص بهشتی است. انهارش نيز آگاه و عارف هستند. انهارش كه مثل اين انهار دنيا نيست و شعور و آگاهی آنها از نوع شعور ملكوتی است. به طوری كه ذره ذره برنامههای فرد بهشتی كه اكنون وارد میشود را میشناسند و میدانند كه به او چه بگويند و نشانی اين حرف اين است كه خداوند متعال میفرمايد: «سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ» (رعد:۲۴). اين ملائك، آن درختها، آن در و ديوار، اين رودخانه، آن قصر، آن برگها، آن گلها، آن پرندگان كه ما نمیدانيم چه هستند، آنها جلوتر از شخص بهشتی از پروندهاش خبر دارند و آگاهتر از خودش به خودش هستند. آن وقت تازه به او اين سلام را میگويند. اين سلام چه نوع سلامی است؟ «سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ» اين سلام اعطای عالم صبر است. اين سلام اعطای عالم پيروزي و توفيق است. اين سلام به معنی «درود بر شما» نيست. «درود بر شما» يعنی چه؟! آيا عبارت «درود بر شما» خواهد توانست به عنوان جايگزين و معادل برای ترجمه «سلام عليكم» در بهشت گردد؟! در اين سلام، خادمان بهشت و اهل بهشت، عالم صبر را از جانب حقتعالی تسليم فرد بهشتی میكنند و مقام توفيق را اعطا مینمايند.
🔻ملاحظه میفرماييد در آيات كريمه قرآن كه حقتعالی اسرار سلام را نقل میفرمايد، چه معارف بزرگی از عرفان در مفهوم سلام نهفته است. آيا معنی سلام را باز هم بايد با كلمه درود ترجمه نمود؟!
❇️پایان قسمت هفتم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura