🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🎖 چرا این کار رو کردی؟ 🎖
🌷 شهید عباس بابایی 🌷
🍳 عباس که خلبان بود، خانمش هم معلم و مدیر. دستشان باز بود. خاطرم هست دو تا کامیون جهیزیه آورد. ... بعد که به خانهی آنها رفتم، کریستالهایی داشتند ... مخ آدم سوت میکشید. فرشهایی بود بیا و ببین. تختخواب، مبل، همه چیز. ... یکی دو ماه گذشت، متوجه شدم هر روز از این وسایل کم میشود. میآمدم میدیدم کریستالها نیست، ویترین نیست ... گذشت تا یک روز دیدم اِ ...! مبلها هم نیست. گفتم: «عباس! این مبل پبلا چی شدن؟».
🍳 ... آن روز عباس به من گفت: ... «فکر میکنی اینجا چند تا پشتی بخواد؟» ... گفتم: «کمِ کم چهار تا میخواد ...» گفت: «من پول بدم، رفتی شمال برام میگیری بیاری؟» گفتم: «آره، چرا نمییارم؟» ...
پشتیها را چید. چند تا پتو هم انداخت زیر آنها ... گفتم: «بابا، اینجا مثل مسجد شده!» گفت: «... مگه بد است؟ آدم راحت میشیند دیگه! حتما باید رو صندلی و مبل بشینی؟» ...
🍳 بعداً که از عباس پرسیدم: «چرا این کار رو کردی؟» گفت: « ... میآمدن خانهی ما رو میدیدن، خوب نبود. اگه یه خانمی، یه عروسی نداشته باشد، جلوی شوهرش خجالت میکشد دیگه. بعد میدونی من چقد گناه میکنم ...؟» گفتم:«برای چی گناه کنی؟ به تو چه مربوطه؟ جهیزیهی زنته دیگه!» گفت: «نه، من گناه میکنم. نباید این کارو بکنم. هر آهی که اون دختر میکشد، برای من بد حساب میشد، پیش خدا برای من بد مینویسن. هر لباس نویی که من میپوشم، یکی نداشته باشد، آه بکشد، به حساب من مینویسن.»
📚 (بخشهایی از یک کتاب)
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
💛 درون دل تو چیست؟! 💛
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
🚗 بعضیها عاشق اتومبیل لوکسشان هستند! چنان مواظباند تا کثیف نشود و خط به آن نیفتد که ... ، این همان حرکات بچگانه است. این آهنپارهای است، دلبستن ندارد! دلبستگی به یک تکه آهن، یا به گچ و خاک؟!
🚗 آنقدر این دلبستنها و محبتها همگانی است که دیگر کسی عیب نمیداند. اما کسی که معرفتش بالاتر رفت و عمق پیدا کرد واقعاً خجالت میکشد. دلی که در آن میتواند محبت خدا باشد، اگر محبت سنگ و خاک و آهن نفوذ کرد چقدر جفاست!
🚗 چهقدر انسان قدر خودش را نمیداند؛ و ارزش وجود خودش را، و ارزش دلش را! به قول بزرگی که میگفت: دلهای ما غالباً یا اصطبلِ اسب و الاغ است، یا گاراژ ماشین! درون دل تو چیست؟! (11/2/87)
mesbahyazdi.ir/node/269
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
💛 در گذشته، فرزندان از نعمت تربیت صحیح خانواده، مربیان و معلمان خوب و راهنماییهای علما و بزرگان بهرهمند بوده و بالاخره از آغاز تکلیف، در راه خدا قدم برمیداشتند. در آن خانوادهها و محیطهای تربیتی و آموزشی، ارزشهای دینی و مذهبی حاکم بود. احترام به پدر و مادر و بزرگتر و رعایت ادب و آداب معاشرت با آنها در جان فرزندان رسوخ میکرد. این کودکان با این نوع تربیت، وارد اجتماعی بهمراتب سالمتر میشدند. روشن است که چنین کودکان و جوانانی، به مسائل مذهبی و دینی آشناتر و از فرزندان امروزی خداشناستر بودند.
💛 امروزه کودکان، دیگر چنین تربیت نمیشوند. چنان محیطی دیگر کمتر یافت میشود. متأسفانه، در جوامع امروزی، ارزشهای اخلاقی و مذهبی رنگ باخته است. دیگر معلمان و مربیانِ دینشناس و متدین، کمتر یافت میشود. چنین کودکانی، وقتی پا به سن گذاشته و در دوران جوانی به جوامعی با حاکمیت افکار و ارزشهای لیبرالیستی وارد میشوند، روشن است که لذتمحور بار آمده و دیگر خودِ لذتهای مادی برای آنان مهم است، نه پدر و مادر و احترام به آنها.
💛 طبیعی است چنین افرادی با چنین پیشینه تربیتی، چندان توفیقی برای خداشناسی و انس با عبادت و پرستش پیدا نمیکنند. وقتی فرزندی چنان تربیت نشود که شاکر زحمات و الطاف والدینش باشد، طبیعی است که او اساساً انگیزهای برای شکر و سپاسگزاری ندارد تا شاکر خدایش باشد؛ چراکه این دو نوع شکر با یکدیگر پیوند دارند. فرمود: «أَنِ اشْکُرْ لِی وَلِوَالِدَیْک».
💛 موج بیدینی و فرهنگ الحادی غربی به ارزشهای دینی ما هجوم کرده و آرامآرام در حال پیشروی در جوامع دینی و اسلامی ماست. بنابراین همه پدر و مادرها، مربیان و دستاندرکاران امر تربیت باید به هوش باشند تا همان عذاب الهی که دامنگیر مغربزمین شد و آنها را از دین و ارزشهای دین جدا کرد، ما و جامعه و فرزندان ما را فرانگیرد و توفیقاتی که از طریق زحمت پیشینیان نصیب ما شده، از ما گرفته نشود.
#هویت_مستقل
#تربیت_عبادی
📚 صهبای حضور - ص 58
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
💣 بابا اجازه هست کاوش کنم؟! 💣
🍃 استاد شهید مطهری🍃
🔭 روانشناسان دربارهی غریزهی كاوش در كودكان میگویند كه كودك تقریبا از سن یك سالگی (كه سن پرسش است) حالت یك موجود خرابكار را به خودش میگیرد و همه چیز را در هم میریزد و وضع عادی اشیاء را برهم میزند. ما معمولاً میگوییم چقدر بچهی بیعقلی است، با همه چیز كار دارد و هرچه به دستش برسد میشكند و خراب میكند، در صورتی كه این كار طبیعیترین كار بچه است و طبیعیترین كار انسان است.
🔭 انسان وقتی در مقابل خودش چیزی میبیند، میخواهد آن را كشف كند، و راه كشف كردنش این است كه آن را دگرگون و در آن تصرف كند تا بفهمد چیست. لذا روانشناسان این كار بچه را كاوش او میدانند. ما كه این كار بچه را حمل بر بیعقلی و خرابكاری میكنیم او را با خودمان مقایسه میكنیم و چون نتایج این كارها برای ما روشن است، مثلاً میدانیم كه برخورد شدید استكان با اشیاء دیگر باعث شكستن آن میشود، لذا كار بچه را بیهوده و عبث میدانیم،
🔭 در صورتی كه این امر برای او مكشوف نیست و او از همین راههاست كه به این امور پی میبرد و آگاهی پیدا میكند، و بعد كه بزرگ شد این كارها را نمیكند چون به این امور آگاهی پیدا كرده و نتایج برای او روشن است، و الا اگر در بزرگی هم به اموری برخورد كند كه برایش مكشوف نباشد، قهرا در این گونه موارد مانند كودكان در صدد برمیآید تغییر و دگرگونی در آن امور ایجاد كند تا آنها را كشف نماید.
📚 نقدى بر ماركسیسم
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد قرائتی🍃
🐚 اگر میخواهیم بچههامون با حیا باشن ... 🐚
#حیا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد شهید مطهری🍃
🕌 اگر انسان علاقه مند به تربیت خودش و فرزندانش به تربیت اسلامی است و یا میخواهد افرادی را تربیت كند، واقعا باید به مسئله نیایش، دعا و عبادت اهمیت بدهد. و اصلاً مسئله عبادت قطع نظر از اینكه پرورش یك حس اصیل است، تأثیر زیادی در سایر نواحی انسان دارد.
🕌 این است كه بزرگان همیشه توصیه می كنند: هرمقدار كار زیاد داری، در شبانه روز یك ساعت را برای خودت بگذار. ممكن است شما بگویید من هیچ ساعتم برای خودم نیست، تمام اوقاتم برای خدمت به مردم است.
🕌 نه، اگر تمام ساعات انسان هم وقف خدمت به خلق خدا باشد، در عین حال انسان بی نیاز از اینكه یك ساعت را برای خودش بگذارد نیست. این یك ساعت با اینكه برای خود است، ضرورت دارد و لازم است، و آن ساعتهایی كه برای غیر خود است (با اینكه مفید و لازم است) جای آن را پر نمی كند.
📚 تعلیم و تربیت در اسلام
مجموعه آثار شهید مطهری . ج22، ص: 902
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🏔 خودمون هم آدمیم! 🏔
🍃 استاد شهید مطهری🍃
🍁 بزرگترین اثر شعار توحید این بود كه به پیروان خود شخصیت داد. برای یک ملت هیچ موهبتی بالاتر از شخصیت نیست. اگر همه مواهب و ابزارهای زندگی را از ملتی بگیرند و شخصیتش محفوظ باشد، غمی نیست. ملت آلمان در جنگ شکست خورد و شهرهایش خراب شد، غرامت جنگ داد، نفراتش از بین رفت اما شخصیتش را نباخت، لهذا زود جبران کرد.
🍁 اما اگر ملتی شخصیتش را باخت، همه چیز را باخته است. ما نه در جنگ بین الملل اول و نه دوم وارد نبودیم، بی طرف بودیم، اما در مقابل تمدن اروپایی شخصیت خود را باختیم. زنان ما و مردان ما چنان کورکورانه عادات دیگران را تقلید میکنند که فراموش کردهاند خودشان هم آدمند.
🍁 تابلوهای مغازههای ما، وضع لباسهای ما، بلکه مجالس عقد و عروسی ما، نامگذاریهای ما روی بچهها و مغازهها و مؤسسات، همه میرساند که ما شخصیت خود را باختهایم، یعنی دچار خطرناک ترین باختنها شدهایم. قرآن میفرماید: «قل ان الخاسرین الذین خسروا انفسهم».
#هویت_مستقل
#استدلال_تربیتی
📚 یادداشتهای استاد مطهری - جلد نهم
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد شهید مطهری🍃
🌀 گاهی یك جامعه در مقابل جامعه ی دیگر خودش را می بازد، خودباخته می شود، مستسبَع می شود. گاهی یك جامعه جامعه ی دیگر را از روی زرنگی با عواملی كه دارد خودباخته می كند. نیرنگ بزرگ استعمار با كشورهای مستعمره و كشورهای استعمارزده همین است، كوشش می كند كه كشور استعمارزده اعتماد و ایمان به خودش و ایمان به حیثیت خودش را از دست بدهد؛
🌀 به فرهنگ خود، دین خود، ملیت خود، كتابهای خود، پیشوایان خود، به تاریخ گذشته خود و به هر چه كه دارد بی اعتقاد شود، بگوید همه ی آن هیچ و پوچ بوده، ما كه چیزی نیستیم، ما كه هیچ هستیم، هر چه هست آنها هستند.
🌀 این بزرگترین نیرنگ استعمار است؛ بی اعتقاد كردن، بی ایمان كردن یك ملت به شخصیت و هویت اجتماعی خودش. كاری می كند كه این ملت، «بد» ی كه از ناحیه استعمار بیاید بر «خوب» ی كه از ناحیه ی خودش باشد ترجیح می دهد.
🌀 مثلا بسا هست خود آن ملت انواع آشامیدنی های خوب دارد كه غرب ندارد و باید از آنجا بگیرد، ولی آشامیدنی هایی نظیر پپسی كولا و كوكاكولا را- كه خودشان می گویند برای بدن مضر است و از هر پزشكی اگر بپرسید تجویز نمی كند و مخصوصا اعتیاد به اینها را مضر می داند- بر آشامیدنی های خود ترجیح می دهد.
🌀 هر نوع شربتی از شربتهای ایرانی (شربت ریواس، سكنجبین، به لیمو) به دلیل این كه ایرانی است خوب نیست ولی هر شربتی كه از آنجا بیاید حتما خوب است! هر نوع اغذیه ای- كه گاهی آنها در آرزوی اغذیه ی ایرانی هستند- چون ایرانی است بد است، چون از آنجا آمده خوب است.
🌀 گاهی در روزنامه ها می خوانیم كه در بسیاری از مهمانخانه های خیلی مدرن كه متجددهای درجه ی اول- كه پول زیاد در جیب دارند و وقتی سر یك میز می نشینند و بلند می شوند كمتر از پانصد تومان برای یك غذا نمی دهند- به آنجا می روند غذاهای فرنگی عرضه می شود. ولی وقتی كه دقت می كنید كه این غذا را از چه درست كرده اند؟ می بینید از خرچنگ، از قورباغه، ولی غذای فرنگی است.
🌀 در روزنامه خواندم كه زنی با شوهرش به یكی از مهمانخانه های خیابان جردن رفته بود. از همان غذاهای فرنگی چنین و چنان و با اسمهای خاص فرنگی آوردند و خورد. بعد پرسید كه این را از چه درست می كنند؟ تا گفتند از خرچنگ یا قورباغه، فورا بالا آورد. این معنیِ خودباختگیِ ملی است؛
🌀 یعنی ملتی خودش خودش را هیچ می داند، تاریخ خودش را هیچ می داند، عالِم خودش را هیچ می داند، فرهنگ گذشته خودش را هیچ می داند، تمدن گذشته خودش را هیچ می داند، نظامات اجتماعی خودش را هیچ می داند. هر قانونی كه خودش داشته است چون از خودش بوده می گوید این بد است، هر قانونی كه از كشور بیگانه بیاید چون از ناحیه ی آنها آمده می گوید این خوب است.
🌀 اگر ملتی خودباخته شد، خودش و روحش را در مقابل ملت دیگر باخت یعنی اگر استعمار روحی و فكری و فرهنگی شد، دیگر به دنبال آن با كمال افتخار استعمار سیاسی و استعمار اقتصادی را می پذیرد، یعنی سرمایه های مادی خودش را دودستی به او تقدیم می كند و برای خودش هم افتخار می شمارد. نوكری بیگانه را با كمال افتخار می پذیرد، چرا؟ چون استعمار فكری و فرهنگی شده.
#هویت_مستقل
#استدلال_تربیتی
📚 آینده انقلاب اسلامى ایران
🏴 بسم الله الرحمن الرحیم 🏴
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
✂️ انسان ناچار است که بندگی کند؛ یا بندگی شیطان یا بندگی خدا. باید انتخاب کرد. باید از ابتدا حسابمان را صاف کنیم. یا باید ولایت خدا را پذیرفت یا ولایت طاغوت را. بیولایت نمیشود؛ یا بندگی شیطان یا بندگی خدا. اگر بندگی خدا را نکردیم خیال نکنیم آزادیم؛ هزار خدا برای خودمان درست کردهایم.
✂️ چرا اینطور لباس میپوشی؟ چون مد است وگرنه مسخرهام میکنند؛ جبر محیط؛ جبر تاریخ؛ جبر طبیعت؛ یعنی چه؟ یعنی من در مقابل اینها اختیاری ندارم؛ یعنی بندگی. اما خدا میگوید اینها را رها کن؛ فقط خدا؛ «...قُلِ اللّهُ ثُمَّ ذَرْهُمْ...؛ خدا را بگیر و همه را رها کن.» حالا که بناست بنده باشیم و بندگی کنیم، کسی را بندگی کنیم که مالک ماست و همه چیز ما از اوست. چرا کسی را بندگی کنیم که وقتی حسابش را میکنیم میبینیم از ما پستتر است؟
✂️ این مدها را چه کسانی درست کردهاند؟ واقعاً بعضی از آنها خیلی خندهدار است. انسان پارچهای قیمتی بخرد و آن را بساید، پارهاش کند بعد بپوشد! این چه عملی است؟ چه مصلحتی است؟ چه زیبایی دارد؟ هر صاحب ذوقی میداند که زیبایی ندارد. یک چاک سر زانویش بیندازند؛ یکی این طرف یکی آن طرف، چه زیبایی دارد؟! بسابند آن را که مثل پارچه کهنه بشود که چه؟ چرا؟ چون فلان نادان فرنگی اینگونه لباس پوشیده است. از او تقلید کنیم! بندهی یک احمق آمریکایی باشیم!
✂️ خب بندهی خدا! اگر قرار است بندگی کنی، بندهی خدا باش. اول باید این حساب را پاک کنیم. من باید بندهی خدا باشم یا بندهی شیطان؟ شیطان که شد، نفس هست، آمریکاییاش هست، اروپاییاش هست، روسیاش هست، انواع و اقسام دارد، ظلمات است. اما بندگی خدا یک راه است. آن یک نور است، اما راههای باطل فراوان است.
✂️ بنده خدا که نشدی، زیر پای این دشمن و آن دشمن و این احمق و آن احمق میافتی و کارت به کجا برسد، خدا عاقبتت را به خیر کند، اما این طرف یک راه بیشتر نیست؛ «أَنْ اعْبُدُونِی هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِیمٌ»؛ راه راست؛ صراط مستقیم، بندگی خداست. اگر از این راه خارج شویم در دستاندازها، کجراههها و بیراههها میافتیم تا بالاخره گمراه و نابود بشویم. از اول بنا را بگذاریم که فقط بندگی خدا بکنیم. ولایت خدا، پیغمبر، امام معصوم، جانشین امام معصوم (8/8/89).
#هویت_مستقل
mesbahyazdi.ir
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد قرائتی 🍃
💔 قرآن میفرماید: «قَدْ خَسِرَ الَّذِينَ قَتَلُوا أَوْلادَهُمْ سَفَهاً» (انعام/140) دو تا فحش در این آیه هست. فحش، بعد هم میگوید: «قد خسر» خسارت زدی، بچه کم داری، باختی. بعد هم میگوید: بچهات را کشتی؟ «سفها» سفاهت است. کسی که بچهاش را سقط کند ... قرآن گفته «سفهاً» از ترس خرجی، «قَدْ خَسِرَ الَّذِينَ قَتَلُوا أَوْلادَهُمْ سَفَهاً»
💔 کلمه قَد یعنی حتماً شک نکن. خسارت یعنی آب شدن، یعنی آب میشوی. فرق است بین ضرر و خسارت. یکوقت میبینیم «ان الانسان لفی خُسر» یکوقت میگوییم «ان الانسان لفی ضرر» ضرر و خسارت فرقش چیست؟ ضرر این است که نرخ پایین بیاید. طلا مثقالی فلان، نرخ پایین آمد. میگویی ضرر کردم. یعنی نرخ پایین آمد. طلا از بین نرفته است. ...
💔 اما اگر اصل سرمایه از بین رفت، مثل یخ فروش، کسی یخهایش را نمیخرد، یخش آب میشود کل سرمایه از بین میرود. اینجا نمیگوییم ضرر، میگوییم: خسارت. خسارت یعنی آب شدی. ... میگوید: آب میشوید شما که جمعیت ندارید. آب میشوید. «قد خسرَ» نمیگوید «قد ضرر»، «خسر اولادهم سفهاً» یعنی این کشتن بچه سفاهت است.
🌐 درسهایی از قرآن - 25/10/99
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد قرائتی 🍃
🍇 در قرآن خیلی آیه داریم در مورد جمعیت، میفرماید: «يَذْرَؤُكُمْ» (شوری، 11) یعنی شما را با زاد و ولد زیاد کردیم. «وَ اللَّهُ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً، وَ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ أَزْواجِكُمْ بَنِينَ وَ حَفَدَة» تعریف میکند، خدا وقتی منت میگذارد میگوید: شما بچه دارید. بچههای شما بچه دارند و نوه دارید.
🍇 کسی ازدواج نکند یا از بچه دار شدن جلوگیری کند، حلالهای خدا را برخود حرام کند، این باطل گرایی است. چون قرآن میگوید: من به شما فرزند دادم، نوه دادم؛ بعد پشت سرش میگوید: «أَ فَبِالْباطِلِ يُؤْمِنُون»؛ سمت باطل میروید؟ «وَ بِنِعْمَتِ اللَّهِ هُمْ يَكْفُرُونَ» (نحل/72) نعمتهای خدا را کفران میکنید؟
🍇 اول میگوید: بچه دادم، نوه دادم، پشت سرش میگوید: سمت باطل میروید؟ یعنی اگه بچه نیاوردید یا ازدواجتان را عقب انداختید باطلگرا هستید. کفران کردید نعمتهای خدا را.
#فرزندآوری
🌐 درسهایی از قرآن – 25/10/99
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🕰 حتی دو ریال 🕰
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
⏰ مؤمنان باید در خانواده خود این مسأله را به دختر و پسرهایشان هم كه در ابتداى سن تكلیف هستند یاد بدهند و به آنها تأكید كنند كه از همان ابتداى سن تكلیف براى خودشان سال خمسى و حساب سال داشته باشند و حتى اگر یك دو ریالى هم خمس به آنها تعلق مىگیرد آن را پرداخت كنند.
⏰ ندادن خمس علاوه بر آنكه از گناهان كبیره است و آثار تكلیفى دارد، آثار وضعى بسیار بدى نیز به جاى مىگذارد. خوردن مال حرام غیر از جهنم و عذاب، قساوت قلب و شقاوت مىآورد. كسى كه اموال مردم و مال حرام در شكمش انباشته شده باشد، دیگر میل به عبادت و رغبت به كار خیر پیدا نمىكند، توفیقاتش سلب مىگردد و دعایش مستجاب نمىشود.
⏰ ترتب این آثار سوء نیز فقط مربوط به كسانى نیست كه میلیونى و میلیاردى خمس بدهكارند و نمىدهند، بلكه افرادى مثل ما هم كه چندان مال و ثروتى ندارند ممكن است به این عواقب دچار شوند. بنابراین باید توجه كنیم كه براى پرداخت خمس لازم نیست حتماً سرمایهدار و صاحب درآمد و ثروت میلیاردى باشیم و با همین درآمد اندك و زندگى معمولى هم مىتوانیم به سهم خودمان مشمول پرداخت خمس واقع شویم.
#استدلال_تربیتی
📚 رستگاران
mesbahyazdi.ir/node/4194