هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸نشست علمی بایستههای توسعه هوش مصنوعی درونزا
🔰 مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میکند:
🎙 با حضور:
#مهدی_رضا_برنا
#ابوالقاسم_رجبی
#سید_مهدی_شریعت_زاده
📅 چهارشنبه 24 اسفندماه1401، ساعت 15
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/Cyberlive
💎 پخش زنده از طریق:
🌐aparat.com/Cyberlive
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/hoshms
#نشست
#فضای_مجازی
🆔 @iictchannel
امروز سه شنبه دوم خرداد ساعت هفت تا هشت در برنامه زنده فرامتن از شبکه افق در مورد مخاطرات هوش مصنوعی و نگرانی هایی که اخیرا حول این موضوع پدید آمده است مطالبی را خواهم گفت.
از علاقمندان به هوش مصنوعی دعوت می شود این برنامه را مشاهده بفرمایند.
--------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب: در دوران هوش مصنوعی نمیتوان با همان شیوههای ۴۰ سال پیش کار کرد
بزرگترین توصیۀ امام ادامه راه او و پیروی از میراث اوست. ما باید آن ۳ تحولی که امام ایجاد کرد را دنبال و حفظ کنیم.
در دوران هوش مصنوعی و کوانتوم و... نمیتوان با همان شیوههای ۴۰ سال قبل کار کرد. امروز ابزارها باید متناسب با زمان انتخاب شود.
--------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در گفتگو با خبرنگار الجزیره عربی گفتم که کشورهای اسلامی در دنیای آینده برای در امان ماندن از سلطه سایرین باید فضای سایبر ویژه خود را داشته باشند. هم افزایی کشورهای اسلامی می تواند آینده آنها را بدون وابستگی نگاه دارد و همچنین در حفظ فرهنگ اسلامی موثر باشد.
همچنین در مورد حملات سایبری سالهای اخیر به کشور عزیزمان گفتم که استفاده از زیرساخت های خارجی برای خدمات دهی و همچنین تبادل پیام و اطلاعات از مهمترین عامل های این حملات است و با استفاده محدود تر از این سامانه ها این حملات نیز کاهش خواهند یافت.
--------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
هوش مصنوعی و فراوانی
✔️ کتابی که در عکس می بینید کتاب abundance یا وفور نوشته پیتر دیامندیس و استیون کاتلر است.
✔️ عکس دیگری که مشاهده می کنید عکسی از تاج ابلیسک واشنگتن است که جنس آن از آلومینیومی است که در آن زمان بسیار فلز گرانبهایی بوده است حتی گرانبهاتر از طلا.
✔️ جلد کتاب وفور هم از آلومینیوم است اما چرا؟ در واقع نویسنده سعی داشته بیان کند آلومینیومی که زمانی آنقدر گرانبها بود الان انقدر ارزان است که جلد کتاب شده است.
✔️ فراوان ترین فلز در پوسته زمین آلومینیوم است اما تخلیص آن در زمان ساخت آبلیسک بسیار گران بوده است و فناوری در سالهای بعدی توانسته این فلز را در دسترس و ارزان سازد آنقدر ارزان که جلد کتاب و یا حتی قوطی نوشابه شود.
✔️ طی چند قرن اخیر فناوری (خصوصا ماشین بخار) چنان وفوری آورده است که اکثر مردمان امروز از پادشاهان قدیم زندگی بهتری را تجربه می کنند.
✔️ فناوری هوش مصنوعی و زمینه هایی که می گستراند هم به وفوری بیش از پیش منجر می شود اما احتمالا تهدید های جدی هم دارد. آنقدر جدی که تا کنون در فناوری های قبلی نمونه اش را ندیده ایم.
✔️ اگر نخواهیم محتاط باشیم می توانیم به همان وفوری فکر کنیم که از این پس انتظار ما را می کشد و به عنوان مثال فرض کنیم فناوری هوش مصنوعی بتواند راهکاری پیشنهاد دهد تا آب دریا را بتوان با استفاده از انرژی پاک و ارزان به آب شیرین تبدیل کرد و این یعنی....
--------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
38.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در گفتگو با بخش خبری صدا و سیما در باره کتاب هوش مصنوعی و آینده انسان صحبت کردم این کتاب حاصل همکاری چند ساله سه چهره نامدار آمریکایی می باشد.
هنری کسینجر سیاستمدار کهنه کار آمریکایی که در صد سالگی متوجه اهمیت این موضوع می باشد!
اریک اشمیت مدیرعامل سابق گوگل
و دانیل هوتنلاکر استاد پرسابقه هوش مصنوعی دانشگاه MIT
✔️ حضور این سه عضو در نگارش یک کتاب در زمینه هوش مصنوعی نشانه ای از اهمیت روزافزون این حیطه از فناوری است.تقریبا تمام کسانی که در زمینه فناوری کار می کنند معتقد هستند که زمینه کاری آنها بسیار مهم است اما کمتر زمینه ای هست که چنین افراد سرشناسی از زمینه های مختلف را به خود مشغول کند. به تازگی آقای عجم اوغلو نویسنده سرشناس کتاب چرا ملت ها شکست می خورند و استاد دانشگاه MIT نیز به این جرگه پیوسته است.
✔️ هوش مصنوعی با تمام چیزهایی که تا قبل از این بشر دیده است متفاوت است. فرصت ها، تغییرات و تهدیدات آن هم مشابهی در تاریخ بشر نداشته است.
✔️ جای خالی چنین کتاب هایی با این سطح از مشارکت دانشمندان سرشناس در کشور ما بسیار محسوس است.
✔️ متأسفانه دید بسیاری از سیاستمداران و مدیران ارشد در کشور ما نسبت به هوش مصنوعی فانتزی است و درک درستی نسبت به جدیت متحول کننده این فناوری ندارند.
✔️ حتما خبرگان آمریکایی در بستر جهانبینی خود به تفسیر و پیش بینی علوم می پردازند و ما نیز باید از دیدگاه و زاویه خودمان مستندات اینچنین داشته باشیم.
--------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
هدایت شده از نوشتارهایی بر هوش مصنوعی
برنامه نویسان مهندسان ارزشمند روزگار هوش مصنوعی
بیست و دوم شهریور ماه برابر با 256امین روز سال میلادی است. این عدد معادل دو به توان هشت می باشد که در علم کامپیوتر بسیار پرکاربرد است. از این رو این روز را روز جهانی برنامه نویس نامیده اند.
اگر بخواهیم سه پایه مهم هوش مصنوعی را نام ببریم می توانیم به داده ها، فناوری های سخت افزاری و فناوری های نرم افزاری اشاره نماییم. از این میان مهمترین عامل در گسترش فناوری های نرم افزاری را می توان برنامه نویسان دانست. هم آنها هستند که با دانش و خلاقیت خود می توانند از داده ها استفاده بهینه کنند و ماشین های هوشمند خلق نمایند. برنامه نویسان را می توان معادل مهندسان مکانیک عصر ماشین های بخار دانست. آنها ماشین بخار می ساختند تا از سوخت به انرژی حرکتی برسند و این ها ماشین هوشمند می سازند تا از داده ها و منابع دیگر به هوشمندی برسند.
از همین رو برنامه نویسان منابع بسیار ارزشمندی در کشورها برای عصر هوشمندی به حساب می آیند. کشورهای مختلف برای پرورش، نگهداری و جذب برنامه نویسان برنامه های زیادی در دست اجرا دارند.
در زمینه پرورش برنامه نویسان، دانشگاه ها در کشور ما مهمترین نقش را ایفا می کنند.در خروجی های چند رشته دانشگاهی ما به عنوان مثال مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر، تعدادی به سوی برنامه نویسی روی می آورند. همچنین در سال های اخیر رتبه های خوب دانشکده های مهندسی ما نیز به رشته های مرتبط با برنامه نویسی علاقه بیشتری نشان می دهند که این موارد باید قدر دانسته شود و بستر لازم جهت پرورش و رشد این استعداد ها دیده شود. در کشور می توان علاوه بر دانشگاه در سطح آموزشگاه ها نیز به پرورش کوتاه مدت و تخصصی برنامه نویسان و رشته های مرتبط نظیر مدیران پایگاه های داده اقدام نمود.
در زمینه جذب از طریق مهاجرت نیز کشورهای مختلف دنیا برای برنامه نویسان مشوق های مختلفی در نظر می گیرند. به عنوان مثال در کشور امارات متحده عربی برای برنامه نویسان یکصد هزار ویزای طلایی در نظر گرفته اند که بهترین نوع ویزا برای مهاجران کار در آن کشور می باشد و قبل از آن فقط به افراد و نخبگان خاص ارائه می شد. در کشور ما اما متاسفانه کمترین برنامه ای برای حفظ برنامه نویسان وجود ندارد و به طور خاص در سال های اخیر تعداد زیادی از این نیروهای ماهر و ارزشمند از کشور ما روانه کشور های غربی و حتی عربی شده اند. در واقع دستمزد برنامه نویسان در داخل ایران با نوسانات ارزی چند سال اخیر تفاوت چشمگیری با همین دستمزد در خارج از ایران پیدا کرده است و باعث مهاجرت زیادی شده است. اما در سطح سیاستگذاران اخباری یا آماری یا برنامه ای برای جلوگیری از این مهاجرت مشاهده نمی شود و در رسانه ها توجه خاصی به این موضوع نشده است. اگر در برخی از حرفه های قدیمیتر نظیر پزشکی صنف قوی و دارای منابعی وجود دارد و اگر مهاجرتی رخ دهد به سرعت رسانه ای می شود برای برنامه نویسان این مورد نیز وجود ندارد و عملا مهاجرت آنها را می توان مهاجرت خاموش نامید.
اگر کشور ما قصد دارد یکی از ده کشور برتر در زمینه هوش مصنوعی در دنیا باشد ناگزیر است در زمینه پرورش، نگهداری و حتی جذب برنامه نویسان خارجی برنامه های مدون داشته باشد. نمی توان همزمان به جایگاه رفیع در عرصه هوش مصنوعی اندیشید و همزمان برنامه ای برای مهمترین نیروهای انسانی این عرصه نداشت. برای گام اول باید سیاستگذارن ما آمار دقیقی از میزان برنامه نویسان شاغل در کشور و همچنین میزان مهاجران داشته باشند. در گام دوم باید برنامه ای برای نگهداری برنامه نویسان اندیشه شود تا شاهد مهاجرت بیش از پیش آنها نباشیم و در گام آخر می توان به جذب برنامه نویسان خارجی و همچنین مهاجرت معکوس برنامه نویسان ایرانی پرداخت.
--------
کانال هوش مصنوعی با مهدیرضا برنا را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
شبکه های اجتماعی فراگیر دنیا به مانند چند شبکه اجتماعی مجزا عمل می کنند. یعنی در داخل این شبکه های اجتماعی چندین شبکه اجتماعی وجود دارد که عملا ارتباطات میان آنها چشم پوشیدنی است.
در واقع دو عامل مهم (و یک عامل تبعی) وجود دارد که در دل این شبکه های اجتماعی چندین شبکه تقریبا جدا از هم وجود دارند.
✅ عامل اول سد زبانی بین کاربران مختلف می باشد. در واقع بیشتر کاربران با یک زبان مادری علاقمند به پیگیری مطالب به زبان های دیگر نیستند حتی اگر آن زبان را کم و بیش بلد باشند.
✅ عامل دیگر اما سد فرهنگی است. در واقع آنچه در یک فرهنگ جذاب، فرهیختگانی، طنزآمیز، هنری و ... است در فرهنگ دیگر اینگونه نیست و بنابراین عمده کاربران هر زبان در شبکه اجتماعی خود آن زبان ماندگار می شوند.
✅ عامل فزاینده چند پاره شدن شبکه های اجتماعی هم فیلترینگ حبابی و غرق کردن کاربران در مطالب مورد علاقه خود ( و البته علاقه صاحبان شبکه اجتماعی) می باشد. این عامل کمک می کند که دو عامل دیگر موثرتر عمل کنند.
مجموعه نکات بیان شده نشان می دهد استدلال کسانی که معتقد هستند دسترسی به شبکه های اجتماعی جهانگیر با کاربران زیاد یعنی دسترسی به شبکه بزرگتر و تبادل اطلاعات بیشتر در وضعیت فعلی نادقیق است.
--------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
حکمرانی زمین های بازی مهمترین گام پدافند غیرعامل در فضای پساهوش مصنوعی
یادداشتی به مناسبت روز پدافند غیرعامل
با گسترش روزافزون دایره کاربردهای هوش مصنوعی رویه های جاری در بسیاری از امور به طور برهم زننده ای تحت تاثیر قرار می گیرد. امکان نظارت گسترده بر مردم و دخالت بیجا توسط دست های برتر نیز یکی از توانایی های هوش مصنوعی است که هر روز پیشرفت می کند. سازندگان اجزای اصلی دیجیتالی قدرتمندترین بازیگران در این عرصه می باشند. هرچه ابزار دیجیتال ساخته شده دارای کاربران بیشتری باشد آنگاه قدرت سازنده آن هم در نظارت بی مورد با بهانه های مختلف گسترده تر می شود. در دوران حاضر شاید پراستفاده ترین ابزار دیجیتال گوشی های هوشمند باشند اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این رویه در آینده هم با گسترش ابزارهای پوشیدنی و اینترنت اشیا این رویه همچنان باقی بماند.
باری با توجه به اینکه پر استفاده ترین ابزار رقومی این روزگاران گوشی های هوشمند می باشند به نظر می رسد قدرتمندترین بازیگران نیز فراهم آوردندگان این ابزارها می باشند. با درجه ای دقت بیشتر می توان گفت فراهم آورندگان سیستم های عامل گوشی های هوشمند مهمترین بازیگران این عرصه می باشند. اینکه آنها می توانند دسترسی های گسترده ای را به تعاملات کاربران داشته باشند این قدرت را برای آنها فراهم آورده است. این ابزارها متوع مشتمل بر نصب پیشفرض نرم افزارها، رصد مداوم مکان دستگاه، رصد تمام واژگان تایپ شده توسط کاربر و بسیاری از موارد دیگر می باشد.
در کشور ما مهمترین سیستم عامل مورد استفاده در گوشی های همراه نسخه استاندارد اندرید می باشد که توسط گوگل مدیریت می شود. گوگل همواره تمایل در زمینه شبکه های اجتماعی نیز ورود کند و این تمایل خود را بارها با شبکه های اجتماعی شکست خورده و همچنین شبکه کردن سامانه های دیگر خود (نظیر سامانه یوتیوب) به نمایش گذاشته است. دلیل این تمایل اما چیزی نیست جز طمعی که این شرکت برای داده های بیشتر دارد و همچنین تمایل به مدیریت افکار عمومی دنیا. امری که در آن تا حدود خوبی موفق بوده است و شاید از معدود شکستی هایی که تحمل کرده در زمینه شبکه های اجتماعی بوده است. این امر اما باعث نشده است که از دخالت در شبکه های اجتماعی باز بماند. نمونه بارز آن دستور دادن به تلگرام جهت حذف کانال های مربوط به اخبار فلسطین بوده است. در واقع مالک زمین بازی به نرم افزار اجرا شونده روی زمین بازی دستور داده است که در صورتی که می خواهد از فروشگاه نرم افزار گوگل استفاده کند باید هر آنچه را تمایل صاحب زمین بازی است تامین نماید.
این اما آخرین کاری نیست که صاحب این زمین بازی می تواند انجام دهد و توان های دیگری حتی توان حذف نرم افزارهای دلخواهش را از روی گوشی همه کاربران دارد (کاری که تا کنون به چند نرم افزار ایرانی کرده است). اما فعلا ترجیح داده است توان آخر خود را برای شرایط بحرانی تر نگاه دارد و به این سطح از دخالت بسنده کند.
از کار انداختن تمامی نرم افزارهای دلخواه، سرقت کردن کلیه واژگان تایپ شده توسط کاربر ( از جمله شامل نام های کاربری و گذرواژه ها)، رصد مکان کلیه کاربران و جلسات آنها، شنود تمامی مکالمات همراه و مکالماتی که در نزدیکی یک گوشی هوشمند دارای سیستم عامل اندرید می شود، ثبت تصاویر از دوربین های گوشی ها در زمان دلخواه و ده ها دسترسی دیگر توانی است که صاحب سیستم عامل در اختیار دارد و می تواند در روز صفر بازی از آن استفاده کند.
امروز هشتم آبان ماه مصادف با روز پدافند غیرعامل می باشد و غرض از نگارش این سطور این بود که مهمترین اقدام پدافند غیرعامل در دوران پساهوش مصنوعی باید حکمرانی بر زمین های بازی در فضای مجازی باشد. بدون حکمرانی صحیح بر زمین بازی عملا سایر اقدام های پدافند غیرعامل در عرصه سایبر اقداماتی جزیی می باشد که در روز مبادا صاحب زمین بازی می تواند به راحتی همه آنها را خنثی نماید. شاید مهمترین اولویت امروز هم داشتن نسخه خاص سیستم عامل گوشی همراه (احتمالا مبتنی بر سیستم عامل متن باز اندورید) باشد که حکمرانی آن در دستان شرکت های آمریکایی نباشد بلکه حکمرانی آن در دست ایرانی ها باشد.
----------------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
📌به همت مرکز همکاریهای تمدنی بنیاد ملی نخبگان صورت گرفت/
🔴 پویش جمعآوری امضای نخبگان در واکنش به بیتفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین
♦️پویش جمعآوری امضای نخبگان برای اعلام انزجار از بیتفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین به همت مرکز همکاریهای تمدنی بنیاد ملی نخبگان راهاندازی شد.
B2n.ir/e03434
لینک امضای بیانیه:
https://inova.ir
@bmnirann
bmn.ir
نوشتارهایی بر هوش مصنوعی
📌به همت مرکز همکاریهای تمدنی بنیاد ملی نخبگان صورت گرفت/ 🔴 پویش جمعآوری امضای نخبگان در واکنش به
با سلام به مخاطبان ارجمند کانال.
در این کانال مطالب گاه گاه گذاشته می شود که وقت مخاطبان به مطالب روزمره گرفته نشود و سعی می شود مطالب از دسته تخصصی هوش مصنوعی فراتر نرود. اما این روزها که پست ترین و ظالم ترین افراد مشغول قتل عام در غزه شریف هستند گذاشتن این مطلب و امضای این نامه کمترین کاری است که از بنده و مخاطبان ارجمند این کانال بر می آید. پس مطلب غیرتخصصی را ببخشید که برای همه ما انسانیت و دفاع از مسلمین از همه چیز واجب تر است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم عبری را ببنید و نکات ذیل را مطالعه بفرمایید.
✅ در جنگ اخیر بین صهیونیست ها و مقاومت #فلسطین، جنگ روایت ها نسبت به گذشته تغییرات شگرفی داشته است.
✅ مهمترین دلیل این تغییر خارج شدن انحصار حکمرانی زمین بازی شبکه های اجتماعی از دست غربی ها می باشد.
✅ حال با ایجاد فقط یک شبکه اجتماعی بدون حاکمیت کامل غربی ها (شبکه تیک تاک) معادلات آنها در خونشویی نابود شده است.
✅ این بزرگترین گواه بر صحبت های کسانی هست که سالهاست در ایران تلاش می کنند که زمین بازی مال خود ایرانی ها باشد.
✅ عملیات ایذایی در زمینی که توسط دشمن اداره می شود تاثیرات حداقلی می گذارد (مانند جنگ های گذشته) اما حاکمیت بر زمین بازی بیشترین اثر ممکن را دارد.
✅ صاحبان شبکه های اجتماعی علاوه بر حذف و سانسور مستقیم از سانسور خاموش هم استفاده می کنند که عموما کمتر کسی به آن حساس است اما زمین اصلی سانسور هوشمند آنجاست.
✅ سانسور خاموش یعنی سرکوب کردن محتوی تولید شده توسط حاکم شبکه اجتماعی اما نه با حذف آن بلکه با جلوگیری از همه گیر شدن آن (همان الگوریتم ها که مدام توسط سیاستمداران غربی تکرار می شود اما عمده سیاستمداران ما درکی از آن ندارند).
✅ همانطور که در فیلم و با نظرسنجی دانشگاه هاروارد اثبات شده است بیشترین حق بینی توسط جوانانی که کاربران تیک تاک بوده اند گزارش شده است.
✔️ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ✔️
مهدیرضا برنا
آذرماه ۱۴۰۲
---------------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
✅ تصمیمگیری بر مبنای دادهها و هوش مصنوعی احتمالاً از این بعد نقش پررنگی در انتخاباتها ایفا خواهد کرد.
✅ البته ایجاد فهرست شخصی بر اساس دیدگاه رای دهنده، آیندهی مذکور را خواهد داشت. یعنی رأیدهنده ترجیحات خود را به هوش مصنوعی بگوید و هوش مصنوعی بر آن اساس فهرستی را تهیه کند و به رأی دهنده تحویل دهد.
✅ شفافیت آرا، دادههای مناسبی را برای این قبیل ابزارهای تصمیمگیری فراهم میآورد.
✅ این شیوه تا حد زیادی، رایدهندگان را به انتخاب با چشمان باز سوق میدهد.
✅ البته در کنار مزیت مطرح شده مخاطره سواستفاده از ابزار و دستکاری توسط عامل نامطمئن هم وجود دارد که باید مراقب بود.
✅ شاید سرفهرستهای آینده افراد نباشد و هوش مصنوعی سرفهرست تمام فهرست ها قرار گیرد و این دعوای دیرینه سیاسیون را برای همیشه پایان دهد.
🇮🇷🇮🇷 انشاالله همه فردا در انتخابات شرکت خواهیم کرد و پشتوانهی مردمی بزرگی برای کشور عزیزمان فراهم خواهیم آورد.🇮🇷🇮🇷
-----------------------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز سالروز ملی شدن صنعت نفت است.
متأسفانه علیرغم اهمیت بسیار زیاد دادهها( نفت نوین) در این روزها زمزمههایی جهت ایجاد روشهایی برای ارسال دادههای ملی به کشورهای بیگانه شنیده میشود. همین موضوع دیدن این مطلب را دو چندان ضروری میکند.
#مصوبه_پوسته
یادداشتی به مناسبت همین روز سال ۱۳۹۹ منتشر کردم که می توانید بازنشر آن را در سطور پایین ملاحظه بفرمایید.
⬇️
نقل است که زمان قاجارها وقتی نفت کشف شده بود و انگلیسیها آمده بودند میخواستند نفت را ببرند، اینجا دولتمرد قاجاری میگفت ما این مادّهی بدبوی عَفِن را میخواهیم چهکار کنیم، بگذارید بردارند ببرند! این داستان امروزه عینا و حتی بدتر در مورد داده ها در حال تکرار شدن است. داده ها را نفت نوین نامیده اند. در دوران معاصر با رونق فناوری اطلاعات و تکنولوژی های وابسته به آن داده ها نقش مهمی را در همه ی ابعاد جامعه بازی می کنند. این ابعاد متشکل و نه منحصر به سرگرمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می باشد.
داده ها را می توان اما از نفت هم مهمتر دانست زیرا با در اختیار قرار دادن امتیاز نفت توسط دولتمردان آن زمان موجبات برتری اقتصادی بیگانگان را بر کشور فراهم می آورد و اما با واگذاری داده های کشور موجبات استیلای اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و امنیتی بیگانگان ها فراهم آورده می شود. این خود باعث می شود که ...
ادامه مطلب را می توانید در لینک زیر بخوانید:
https://eitaa.com/AIBorna/14
-----------------------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
📝نشست *«داده ها و هوش مصنوعی - گذشته، حال و آینده»*
با ارائهٔ جناب آقای دکتر مهدیرضا برنا، پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی
🎙️💻 بهصورت حضوری و مجازی
در پژوهشگاه فضای مجازی
⏰ شنبه ۹ تیرماه ساعت ۱۴
📍سعادتآباد، علامهٔ شمالی، خیابان هجدهم غربی، پلاک ۱۷، سالن نشستهای پژوهشگاه فضای مجازی
لینک ثبت نام حضوری:
https://evnd.co/34bo2
لینک ورود به جلسه آنلاین:
https://www.skyroom.online/ch/csnc/csri
@TheCsri
ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت اسماعیل هنیه مطلب دو سال پیش که به مناسبت ترور شهید صیاد خدایی در قلب تهران بود بازنشر می شود.
نقش رایاسپهر تحت تسلط دشمن در این گونه ترور ها و کمک آنها به تسلط اطلاعاتی دشمن غیرقابل انکار است.
👇
الگوریتم ترور در کشور های دارای فضای مجازی ول با کمک هوش مصنوعی
هرکه را صبح شهادت نیست شام مرگ هست
بی شهادت مرگ با خسران چه فرقی می کند
خبر شهادت شهید حسن صیاد خدایی آن هم در دل تهران قلب های خیلی از ما را آکنده از غم کرده است. در این مطلب سعی داریم توضیح دهیم که فضای مجازی ول به کمک ابزار هوش مصنوعی چطور می تواند به عملیات تروریستی در کشور کمک کند. برای ساده تر شدن برخی از مسائل و کمک به تبیین عمومی (در راستای جهاد تبیین) آنها به صورت گام به گام (شبه الگوریتم) توضیح داده شده اند تا مطالبی که آسیب های جدی فضای مجازی ول برای کشور عزیزمان است بهتر و همگانی تر تبیین شود.
گام یکم: فضای مجازی را ول کنید. سعی کنید عمده تمرکز کسانی که زیرساخت های فناوری اطلاعات آن کشور را در اختیار دارند روی زیرساخت های ارتباطی برای محصولات خودتان متمرکز کنید. هشتاد درصد ترافیک آن کشور را مخصوص به خود کنید و کاری کنید که هر روز مسئولان آن کشور به بیشتر کردن پهنای باند برای نرم افزارهای شما افتخار کنند. هر گونه تلاش برای گسترش زیرساخت های اطلاعاتی و شبکه ملی اطلاعات را تندرو بودن و غیرمردمی بودن جا بزنید. (تجربه تهمت هایی که به امیر کبیر زده شده در اینجا خیلی کمک کننده است.) اگر کسی از لزوم اندروید سفارشی شده برای آن کشور سخن گفت او را به ضدیت با فناوری و تحجر متهم کنید و هرگاه اراده کردید شبانه همه ی نرم افزارهای مورد ظن خود را از روی گوشی همه شهروندان آن کشور پاک کنید. به هرحال زمین حکمرانی شماست هر جور تمایل دارید عمل کنید. اگر هم رهبر آن کشور صراحتا بگوید در موقعیت تعارض منافع بین محبوبیت خود و صلاح کشور دومی را انتخاب کنید آن فرمایش را نادیده بگیرند.
گام دوم: حالا همه اطلاعات همه شهروندان آن کشور در اختیار شماست. در این گام باید سعی کنید سوژه های مورد نظر خود را پیدا کنید. برای این مورد مکان تردد تمام گوشی های هوشمند آن کشور را که در اختیار دارید ببینید کدام یک به مکان های حساس می روند. رئیس شرکت متا (صاحب فیسبوک و اینستاگرام و واتساپ) را که می شناسید، رسما صهیونیست است و از خودتان است. از او بخواهید به متن تمامی مکاتبات آنها از طریق واتساپ یا اینستاگرام دسترسی بدهد. در آن ها با استفاده از ابزارهای پردازش زبان طبیعی دنبال سوژه های مشکوک باشید. اگر دیدید سوژه مورد نظر زیرکی کرده و ابزارهای این شرکت را نصب نکرده از روی کیبورد گوگل و پیامک ها هر چیزی را می نویسد بررسی کنید. در این صورت به احتمال قریب به یقین می توانید سوژه مورد نظر را بیابید. اگر باز هم زرنگ تر بود و از گوشی غیرهوشمند استفاده کرده بود سعی کنید از روی مکاتبات سایرین با وی او را شناسایی کنید. در پیامک های ارسالی اطرافیان بگردید تا ببینید به چه کسی بیشتر پیام های مورد نظر ارسال می شود. در این لحظه سعی کنید با استفاده از گوشی اطرافیان مواقع تردد فرد و استراحت وی در منزل را شناسایی کنید.
گام سوم: مزدوری برای خیانت به کشورش به خاطر پول و اقامت بیابید. تمام فضای مجازی آن کشور جولانگاه شماست. پس حسابی بتازید. در همه ی وبسایت ها آگهی استخدام جاسوس بدهید. رسما هر شهروند کشور مورد نظر در یک سال چند باری این آگهی را دیده باشند. اینستاگرام و واتساپ که دیگر خود زمین بازی شماست. حتما با استفاده از رفتار (مثلا چه پست هایی را لایک می کند) و ارتباطات ( دوستانش چه کسانی هستند و چه پیام هایی تبادل می کند) و تراکنش های اشخاص با شبکه اجتماعی مستعدین را پیدا کنید. وقتی افراد مورد نظر پیدا شدند با متخصصین علوم شناختی مشورت کنید و خوراک رسانه ای در جهت تنفر از کشورشان و دینشان به آنها بدهید. گام به گام نامزدهای مزدور شدن را هدایت کنید تا حسابی پخته شوند. سپس با آنها در ابزار خودتان به راحتی تماس برقرار کنید و برای مراحل بعدی و تطمیع آنها را آماده کنید. از میان همه ی آنها بعضی آماده اینکار می شوند همین تعداد برای کار شما کفایت می کند آنها را به سمت سوژه ترور بفرستید. با استفاده از نرم افزارهای مسیریابتان شلوغی و خلوتی مسیرها را بررسی و همچنین کنترل کنید (مثلا با هدایت به مسیرهای دیگر و خلوت کردن مسیر فرار). راه را برای مزدورانتان باز کنید.
گام احتیاطی: حتما مراقب باشید که گام یکم را همیشه داشته باشید آن کلید موفقیت شماست.
-----------------------
کانال نوشتارهایی بر هوش مصنوعی را در پیام رسان های داخلی بله و ایتا دنبال فرمایید.
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
جذب جاسوس برای اسراییل در تلگرام
این پیام را چندی پیش در گوشی یکی از دوستان دیدم که از قضا از تحلیلگران رسانهای جبهه مقاومت است.
همچنین کانالی که تلگرام پیام را در آن نشان داده است از کانالهای مشهور پوشش دهنده اخبار جبهه مقاومت است.
هوش مصنوعی در رایاسپهر رها به دشمن کمک می کند تا در جای مطلوبشان به افراد بالقوه مطلوبشان دسترسی داشته باشند.
#شهید_اسماعیل_هنیه
-----------------------
نوشتارهایی بر هوش مصنوعی 👇
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
رهبر انقلاب در دیدار با اعضای دولت: در هوش مصنوعی باید بر لایههای عمیق زیرساختی آن مسلط شد.
به همین مناسب در این مطلب و مطالب آتی به بررسی پایههای عمیق زیرساختی هوش مصنوعی خواهیم پرداخت.
به طور کلی برای گسترش هوش مصنوعی در هر کشور باید به سه پایه اساسی آن توجه ویژه داشت:
۱- دادهها: این پایه اساسی را به عنوان سوخت هوش مصنوعی مینامند. نقشی کلیدی در توسعه هوش مصنوعی دارد و در واقع فناوریهای موجود هوش مصنوعی همگی از دادهها یاد گرفتهاند. در کشور ما در برهههایی تا هشتاد درصد دادهها از کشور خارج میشد!
۲- زیرساختهای سختافزاری: این زیرساختها برای توسعه هوش مصنوعی بسیار حیاتی هستند. در اهمیت سخت افزارها و صنعت نیمه هادی همین بس که بگوییم آمریکاییها 400 میلیارد دلار به این صنعت یارانه دادهاند!
۳- زیرساختهای نرمافزاری: الگوریتمهای جدید، نرم افزارهای جدید و مواردی از این دست نیز زیرساخت دیگر حیاتی جهت گسترش هوش مصنوعی می باشند. برای توسعه این فناوریها، پرورش و نگهداشت نیروی انسانی نقشی کلیدی دارد.
مصاحبه ای در همین راستا با خبرگزاری برنا داشته ام که می توانید آن را از اینجا مطالعه کنید.
در نوشتارهای آتی هر یک از زیرساخت های حیاتی هوش مصنوعی را با جزئیات بیشتر بیان خواهیم کرد.
-----------------------
نوشتارهایی بر #هوش_مصنوعی 👇
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خداروشکر که هر کی بپرسه،
اَزَم کجاییام؟
جواب من همیشه همینه...
امام رضاییام...
شهادت امام رئوف بر همه شما تسلیت باد.
-----------------------------------------------------
نوشتارهایی بر #هوش_مصنوعی 👇
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna
63.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در ادامه بحث لایه های عمیق هوش مصنوعی این بار به پایه داده از هوش مصنوعی می پردازیم.
به همین منظور فیلم یکی از رویدادهایی که با همت پژوهشگاه فضای مجازی تحت عنوان «داده ها و هوش مصنوعی ؛ گذشته ، حال و آینده» را اینجا قرار می دهم که در آن به طور مفصل در مورد داده ها و هوش مصنوعی توضیح داده ام.
به طور کلی با گذر زمان نقش داده ها و جمع آوری آنها جهت استفاده از هوش مصنوعی کلیدی تر شده است و اکنون نسبت به گذشته بیشتر داده ها جمع آوری می شوند و می توان پیش بینی کرد که با بلوغ فناوری هوش مصنوعی در آینده نیز نسبت به اکنون بیشتر داده ها جمع آوری شوند.
جمع آوری داده ها هم در بعد همه گونی آنها و هم در بعد حجم آنها با گذر زمان افزایش می یابد و برای هر کشوری کلان داده شهروندان آن از اهمیت روزافزونی برخوردار می شود که نباید آن را به سکوهای های بیگانه بسپارد.
این فیلم را علاوه بر اینجا می توانید در آپارات پژوهشگاه فضای مجازی هم مشاهده بفرمایید.
https://www.aparat.com/v/ixt2068
تماشای آن خصوصا برای پژوهشگرانی که می خواهند در زمینه هوش مصنوعی اسناد سیاستگذاری تهیه کنند توصیه می شود.
-------------------------------------------------
نوشتارهایی بر #هوش_مصنوعی 👇
https://ble.ir/aiborna
https://eitaa.com/AIBorna