✅ هشدار شرکت اشنایدر الکتریک درباره آینده مصرف انرژی دیتاسنترها
🔹 شرکت چندملیتی فرانسوی اشنایدر الکتریک، یکی از بزرگترین فعالان صنعت برق جهان، اخیراً در گزارشی جامع به بررسی چهار سناریو برای مصرف انرژی دیتاسنترهای هوش مصنوعی در سال ۲۰۳۵ پرداخته و خواستار مدیریت هوشمندانه این مصرف انرژی از سوی سیاستگذاران شده است.
🔹 گزارش مذکور با عنوان «هوش مصنوعی و برق»، تأثیر فزاینده هوش مصنوعی بر مصرف انرژی و شبکههای برق را تحلیل میکند. این گزارش چهار سناریوی کلیدی و برجسته را درباره سرنوشت تعامل میان مراکز داده و زیرساخت تأمین برق مطرح مینماید.
🔻 گزارش اشنایدر الکتریک با ارائه بینشهایی درباره تأثیر مصرف انرژی هوش مصنوعی، هدف خود را آغاز گفتگویی آگاهانه میان ذینفعان و تصمیمگیران اعلام کرده است. محققان این شرکت بر اهمیت توسعه مدلهای پایدار و تقویت همکاری میان سیاستگذاران و صنعت تأکید دارند تا از چالشها و فرصتهای پیش رو بهدرستی بهرهبرداری شود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmagir
✅ تکاپوی فرانسه برای تبدیل شدن به قطب جهانی هوش مصنوعی
🔹 کشور فرانسه با برخورداری از مهارتهای فنی برجسته و توسعه فرهنگ کارآفرینی، به دنبال کسب جایگاه برتر جهانی در حوزه هوش مصنوعی است.
🔹 بر همین اساس، ایستگاه اف (Station F) در پاریس، بزرگترین مرکز استارتاپی جهان، از سال ۲۰۱۷ تاکنون میزبان ۷ هزار کسبوکار فعال در زمینه هوش مصنوعی بوده است که در این میان، شرکتهای برجستهای همچون «Hugging Face» و «Mistral» به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند.
🔻 با رشد سریع شرکتهایی نظیر «Mistral» که یکی از مدلهای بنیادین هوش مصنوعی جهان را توسعه داده و اکنون ارزشی بالغ بر ۶ میلیارد دلار دارد، امیدهای تازهای در جامعهی هوش مصنوعی فرانسه ایجاد شده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmagir
زبان برنامه نویسی Mojo: جایگزین پایتون برای هوش مصنوعی ؟
✅زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل سادگی و داشتن تعداد زیادی کتابخانه، یکی از انتخابهای اصلی محققین و دانشجویان است.
اما به دلیل کند بودن زبان پایتون، معمولا نرم افزارها و برنامههایی که نیاز به سرعت دارند را با این زبان نمینویسند و در عوض زبان های C و ++C در این حیطه بسیار کاربردیتر واقع میشوند.
✅کمپانی هوش مصنوعی Modular AI اخیرا از زبان برنامه نویسی خود یعنی Mojo رونمایی کرده است. این زبان برنامه نویسی جدید، ترکیبی از سادگی و سرعت است.
سینتکسهای زبان Mojo دقیقا شبیه به زبان پایتون است، اما در کنار پرتابل بودن، سرعت اجرای آن همانند زبان برنامه نویسی C است.
✅بیشتر بخوانید :
https://avalai.ir/blog/what-is-mojo-programming-language/
🔺 چشم انداز ۲۰۲۵ گوگل و سرمایهگذاری ویژه در جمنای
🔹 گوگل در جهت تعیین و تعریف استراتژیهای سال جاری، نشستی با حضور مدیران بلندپایه خود برگزار کرد. محوریت این نشست در راستای مشخص کردن اهداف سال جاری گوگل، تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی و توسعه جمنای (Gemini) و چالشهای رگولاتوری بود.
🔹 سوندر پیچای، مدیر عامل اجرایی گوگل در این نشست سال ۲۰۲۵ را سالی « حیاتی» برای کمپانی عنوان کرد. او با اشاره به رقابت شدید شکل گرفته در زمینه هوش مصنوعی، از کارمندان این شرکت خواست تا برای عقب نماندن کمپانی از رقابت با دیگر شرکتهای بزرگ و مطرح حوزه فناوری تمرکز و تلاش ویژهای را به حوزه هوش مصنوعی معطوف کنند.
🔹 مدیران اجرایی گوگل انتظار دارند تا جمنای، مدل بزرگ زبانی این کمپانی در سال جاری تبدیل به شانزدهمین اپ باشد که به تعداد نیم میلیارد کاربر میرسد. این تمهیدات و پیشبینی خارج از جنبههای اجرایی نبوده و در اصل گوگل بیشترین تمرکز و سرمایه خود را در سال جاری به این هوش مصنوعی اختصاص داده است.
🆔 @peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jyc
✅سازمان نصر، تنها نماینده بخش خصوصی در شورای ملی راهبری هوش مصنوعی
▪️بعد از پیگیریهای انجام شده از سوی سازمان نظام صنفی رایانهای که به قرارگیری نام سازمان در ماده ۱۰۷ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران منجر شد، اکنون با اقدامات و مذاکرات انجام شده از سوی سازمان با نمایندگان مجلس، سازمان نظام صنفی رایانهای به عنوان نماینده و تنها تشکل بخش خصوصی، عضو شورای ملی راهبری هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است.
▪️جزئیات بیشتر:
https://tehran.irannsr.org/s/mfalhyO
@TICTGuild
🔥دو روز تا معرفی کارتهای گرافیک RTX50 انویدیا
🔻انویدیا چهارمین کارتگرافیک از پنج کارت کلاسیک خود را با امضای جنسنهوانگ معرفی کرد.
🔻کارتگرافیک امروز انویدیا، نسخه Cyberpunk 2077 Edition کارت RTX 2080 Ti هست که انویدیا قراره اون رو به یکی از مخاطبین پیج هدیه بده.
🆔@ShahrSakhtAfzar
🔰فناوری #DLSS 4 با کارت های گرافیک RTX 50 انویدیا معرفی میشود، آن هم با چاشنی هوش مصنوعی
📌شرکت #NVIDIA در حال آمادهسازی برای معرفی فناوری جدید DLSS 4 است که قرار است در کنار کارتهای گرافیک جدید سری RTX 50 معرفی شود. این فناوری پیشرفته، که به طور خاص برای بهبود عملکرد گرافیک و کیفیت تصویر طراحی شده، میتواند تجربه بازیها و برنامههای گرافیکی را به سطح جدیدی برساند.
📌هرچند تنها چند روز تا معرفی رسمی این کارتهای گرافیک باقی مانده، شایعات جدید حاکی از ویژگیهای هیجانانگیزی همچون «رندرینگ عصبی» و پیشرفتهای بزرگ در فناوریهای هوش مصنوعی است که به زودی در #CES 2025 رونمایی خواهند شد.
🌐فناوری DLSS 4 انویدیا
🆔 @ShahrSakhtAfzar
🤖تفاوت بین یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
📌این روزها هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به موضوعاتی داغ در دنیای فناوری تبدیل شدهاند. شرکتهای بزرگ در حال استفاده از این تکنولوژیها برای ساخت سیستمها و برنامههای هوشمندی هستند که زندگی روزمره ما را متحول میکنند. با این حال، شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تفاوت یادگیری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در چیست و هر کدام چه کاربردی دارند؟ در این مقاله، بهطور دقیق به این تفاوتها خواهیم پرداخت و شما را با این دو فناوری و کاربردهای شگفتانگیزشان آشنا میکنیم.
🔹مطالبی که در این مقاله بررسی میکنیم:
🔺هوش مصنوعی چیست؟
🔺انواع هوش مصنوعی
🔺یادگیری ماشین چیست؟
🔺تفاوت یادگیری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
🔺یادگیری عمیق چیست؟
🌐اینجا بخوانید
🆔 @ShahrSakhtAfzar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌دموی قابلیت Key Frames هوشمصنوعی مولد Runway که با دادن فریم (تصویر) اول و آخر ویدیو، اون رو براتون میسازه!
🆔@ShahrSakhtAfzar
مایکروسافت با سرمایهگذاری نجومی ۸۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۵، به سوی آینده هوش مصنوعی میتازد
🔴 مایکروسافت در پست وبلاگی روز جمعه ۳ ژانویه (۱۴ دی) اعلام کرد که قصد دارد حدود ۸۰ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۲۵ برای توسعهی دیتاسنترهای مرتبط با آموزش مدلها و استقرار برنامههای مبتنیبر هوش مصنوعی و ابری سرمایهگذاری کند.
🔴 هوش مصنوعی نیاز به قدرت پردازش بسیار عظیمی دارد که این موضوع افزایش تقاضا برای دیتاسنترهای تخصصی را در بر داشته است و شرکتهای فناوری باید هزاران تراشه را در خوشههای بزرگ به هم متصل کنند.
🔴 مایکروسافت میلیاردها دلار برای تقویت زیرساختهای هوش مصنوعی و گسترش شبکهی دیتاسنتر خود سرمایهگذاری کرده است. تحلیلگران پیشبینی میکنند هزینههای سرمایهای مایکروسافت در سال مالی ۲۰۲۵، به ۸۴٫۲۴ میلیارد دلار برسد. هزینههای سرمایهای مایکروسافت در سهماههی اول سال مالی ۲۰۲۴، حدود ۵٫۳ درصد افزایش یافت و به ۲۰ میلیارد دلار رسید.
🔴 اجارههای سرمایهای (Capital Leases) نوعی قرارداد اجاره هستند که اساساً مشابه خرید دارایی به حساب میآیند. در این نوع اجاره، تمام هزینههای مرتبط به دارایی (مانند خودرو، ماشینآلات یا تجهیزات) بهتدریج در طول زمان مانند یک بدهی پرداخت میشود؛ در نهایت در پایان دورهی اجاره، مستأجر معمولاً میتواند آن دارایی را به قیمت پایینتری خریداری کند، بدین معنی که مستأجر بهنوعی مالک آن دارایی میشود.
🔴 مایکروسافت بهعنوان حامی اصلی OpenAI، یکی از رقبای اصلی در بین شرکتهای بزرگ فناوری در رقابت هوش مصنوعی به شمار میآید. برد اسمیت، رئیس شرکت، میگوید بیش از نیمی از سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد دلاری مایکروسافت در ایالات متحده انجام خواهد شد.
🔴 اسمیت دربارهی سرمایهگذاری مایکروسافت گفت: «امروز، ایالات متحده به لطف سرمایهگذاریهای خصوصی و نوآوریهای شرکتهای آمریکایی، از استارتاپهای پویا تا شرکتهای بزرگ و مستقر، در صدر رقابت جهانی هوش مصنوعی قرار دارد.»
🔴 ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت در شبکهی اجتماعی ایکس نوشت: «هر فناوری عمومی جدیدی، فرصتهایی نو در اقتصاد کلان ایجاد میکند؛ اما شرکتها و کشورها باید در زیرساختهای جدید سرمایهگذاری و افراد را به مهارتهای مناسب مجهز کنند. این کاری است که ما در عصر هوش مصنوعی انجام میدهیم.»
در زومیت بخوانید: مایکروسافت با سرمایهگذاری نجومی ۸۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۵، به سوی آینده هوش مصنوعی میتازد
👨💻 @TheZoomit
🤖چندین برابر قویتر از نسل قبل؛ ایلان ماسک از عرضه هوش مصنوعی گراک ۳ در آینده نزدیک خبر داد
🔸ایلان ماسک در واکنش به یکی از کاربران شبکه اجتماعی #ایکس که از عملکرد چتبات #گراک تمجید کرده بود، گفته فرایند پیشتمرین گراک ۳ تکمیل شده و از ۱۰ برابر قدرت بیشتر از نسل قبلی در آموزش آن استفاده شده است.
🔸ایلان ماسک هنوز زمان عرضه گراک ۳ را مشخص نکرده است اما احتمالاً در هفتههای آینده شاهد عرضه این نسخه خواهیم بود.
🔸گراک ۳ احتمالاً مانند نسخههای پیشین در دسترس تمام کاربران رایگان و پریمیوم شبکه اجتماعی ایکس قرار میگیرد. البته کاربران رایگان قطعاً نسبت به کاربران پریمیوم محدودیتهایی در استفاده از این چتبات خواهند داشت.
🔸🔸🔸
🟣 Digiato
🎞 Digiatoofficial
🤖 Digiato
💭 @Digiato