وجدان اخلاقی؛ شرط حاکم بر استفاده از هوش مصنوعی
🔸رئیس دانشگاه الزهرا با بیان اینکه وجدان اخلاقی شرط اساسی در استفاده از فناوری هوش مصنوعی است، گفت: در این راستا وزارت علوم در حال تهیه مطالب و ابلاغ آنها به دانشگاهها جهت رعایت اخلاق در پژوهش است.
🔗 مشروح این گفتگو را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗 @anapress1
درباره مرحله بعدی هوش مصنوعی و لحظه تکینگی فناوری چه میدانیم؟
🔸برخلاف هوش مصنوعی محدودی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد، هوش جامع مصنوعی این توانایی را خواهد داشت که دانش را از یک محیط گرفته و آن را به روشی تقلیدی و بسیار نزدیک به رفتار انسانی، بر سایر حوزهها اعمال کند.
🔸به این ترتیب، ظهور هوش جامع مصنوعی در کل نویدبخش تحولی برای جامعه است. در واقع، اگر کاربردهای گسترده آن را در نظر بگیریم، این پتانسیل را دارد که یکی از بهترین چیزهایی باشد که تا به حال برای جامعه اتفاق افتاده است.
🔗مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗@anapress1
مقاله محوری بلای جان هوش مصنوعی
🔸عضو هیئت مدیره انجمن هوش مصنوعی ایران به خبرنگار آنا گفت: کشور ما در زمینه کاربردی سازی هوش مصنوعی بسیار ضعیف عمل کرده بنابراین نیاز است که نهادهای مسئول به صورت همگام به سمت توسعه این فناوری گام بردارند.
🔸قانون گذاری در زمینه هوش مصنوعی باید به موازات بلوغ و رشد این فناوری پیش برود، مگر میشود روی یک موضوع تخصصی کارکنید اما روی بحث قوانین کار نکنیم؟
🔗مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗@anapress1
هوش مصنوعی زبان را مانند مغز رمزگذاری میکند
🔸محققان چارچوبی را برای مدل سازی فعالیت مغز سخنرانان در هنگام مکالمه رو در رو ایجاد کردهاند که نشان میدهد کدهای عصبی مغز شبیه کدهای عصبی مصنوعی مدلهای زبانی بزرگ یا الالام (LLM) است.
🔗مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗@anapress1
تأخیر در عرضه تراشههای هوش مصنوعی انویدیا
🔸نشریه فناوری اطلاعات اعلام کرد که نقصهای طراحی میتواند باعث تاخیر سه ماهه یا بیشتر در عرضه تراشههای هوش مصنوعی آینده انویدیا شود.
🔸این گزارش با اشاره به افرادی که به تولید تراشه و سخت افزار سرور برای انویدیا کمک میکنند، میگوید این شکست میتواند مشتریانی مانند متا، آلفابت گوگل و مایکروسافت را که در مجموع دهها میلیارد دلار تراشه سفارش داده اند، تحت تاثیر قرار دهد.
🔗مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗@anapress1
من ربات نیستم! / الگوهای اثبات انسان بودن با هوش مصنوعی تغییر میکند
🔸یکی از چالشهای ورود به وبسایتها این است که ثابت کنید انسان هستید و نه یک ربات و در همین راستا باید از سد معروف «کپچا» (CAPTCHA) عبور کنید. توسعه هوش مصنوعی نسل جدیدی از انواع کپچا را رقم خواهد زد.
🔗 مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗 @anapress1
علوم شناختی در یک تعریف کوتاه!
🔸علوم شناختی در یک تعریف کوتاه به معنی مطالعه علمی ذهن است؛ منظور از ذهن مجموع هر آن چه که نمودهای هوشمندی و آگاهی مانند تفکر، ادراک، حافظه، احساس، استدلال را دارد.
🔸محققانی که در زمینه علوم شناختی فعالیت میکنند با تمرکز بر نحوه نمایش، پردازش و انتقال اطلاعات توسط سیستم عصبی به مطالعه هوش و رفتار انسان میپردازند.
🔸سوالهایی مانند این که ذهن چگونه کار میکند یا مغز چگونه هوشمندی را ایجاد میکند، پرسشهایی هستند که در علوم شناختی بررسی میشود.
🔸امروزه دانشمندان حوزه شناختی موفقیتهای قابل توجهی در مورد فناوریهای مربوط به ذهن، مغز و هوش و شناخت، مانند طراحی سیستمها و ماشینهای هوشمند، ابداع ابزار و تکنیکهای خوانش مغز و طراحی روشهایی برای تاثیر گذاری بر ذهن و مغز و… به دست آوردهاند.
🔗 مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗 @anapress1
نقش هوش مصنوعی در تشخیص بیماری به روش آندوسکوپی
🔸تغییر در سبک زندگی و وجود برخی عوامل مانند آلودگی هوا، غذاهای فست فودی و ناسالم و ... موجب شده آمار ابتلا مردم به انواع بیماریها بیشتر شود. با وجود انوع بیماریهای مختلف، تشخیص سریع و درست پزشک است که میتواند به درمان کمک کند.
🔸پزشکان برای اینکه بتوانند بیماری را درست تشخیص دهند، باید از برخی تجهیزات و ملزومات پزشکی استفاده کنند تا علاوه برافزایش دقت در کار، درمان نیز سریعتر آغاز شود. بیماریهای دستگاه گوارش از همان دسته بیماریهایی هستندت که اگر درست و بهموقع تشخیص داده شوند، میتوانند از بروز مشکلات جدیتر و گاه ناخوشایند مانند سرطان جلوگیری کنند؛ بنابراین روشهای مختلفی برای انجام آزمایشهای دستگاه گوارش، معدی و روده وجود دارد که کمک بسیار بزرگی به پزشکان این حوزه کرده است.
🔗مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗@anapress1
اصلاح قوانین کپی رایت برای کمک به توسعه هوش مصنوعی
🔸فناوری هوش مصنوعی با سرعت زیادی در حال توسعه است و بر بسیاری از بخشهای مختلف جامعه تاثیر میگذارد، از این رو نیازمند یک پاسخ جامع و دقیق از سوی دولتهای سراسر جهان است.
🔸این امر به ویژه در هنگ کنگ که آرزو دارد یک مرکز نوآوری و فناوری بین المللی و همچنین یک مرکز منطقهای برای تجارت مالکیت معنوی باشد، اهمیت دارد. از این رو اقدامات بسیاری از جمله ایجاد سیاستهای جدید، وضع دستورالعملها و مقررات، جذب استعدادها و فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز در حال انجام است.
🔸این مقاله حمایت از کپی رایت، مسئولیت نقض، معافیتها و دیگر مسائل مرتبط را پوشش میدهد.
🔗 مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗 @anapress1
تنهایی انسان معاصر در عصر هوش مصنوعی
🔸فناوری کمک میکند با افرادی که علایق مشترک داریم از طریق انجمنها و فرومهای آنلاین ارتباط برقرار کنیم. با این حال ما تعاملات چهرهبهچهره را از دست دادهایم.
🔸هوش مصنوعی میتواند یک حس «ارتباط کاذب» ایجاد کند. شبکههای اجتماعی از الگوریتمهایی هوشمندی استفاده میکنند که میخواهند سهم بیشتری را از «توجه» ما به خود جلب کنند و ما را به اصطلاح Engage نگه دارند. آنها محتوایی را به ما نشان میدهند که دوست داریم. هوش مصنوعی همچنین میتواند باعث شود که ما با دیگران احساس «ارتباط نزدیک» پیدا کنیم.
🔗مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗@anapress1
YouTube Summarizer
تبدیل کلیپ یوتیوب به مقاله
سرویسی که در آن میتوانید هر لینک یک ویدیو در YouTube وارد کنید، فقط با یک کلیک - و در عرض یک دقیقه یک توضیح متن فشرده ساختاریافته با تمام نکات اصلی ویدیو را دریافت خواهید کرد.
کاملا رایگان
حتی میتونید کلیپهای بلند مدت هم بهش بدید
یک سرویس رویایی هست بنظرم
https://chatwith.tools/youtube-summarizer
#هوش_مصنوعی
#معرفی_سایت
کامبک گوگل به دنیای LLM
گوگل دیپمایند (#deep_m8nd) مدل Gemma-2 با دو بیلیون پارامتر رو عرضه کرده. یکی از بزرگترین دستاوردهای این کار، عملکرد بهتر مدل در پلتفرم ارزیابی Chatbot Arena نسبت به مدل GPT-3.5 هست!
مدل GPT-3.5 بیش از 175 بیلیون پارامتر و Gemma-2 تنها با دو بیلیون پارامتر داره! تصویر هم مربوط به LMSYS Chatbot Arena هست که عملکرد مدل Gemma-2 رو نسبت به سایر مدلها نشون میده.
علاوه بر Gemma-2 2B دو نسخه دیگه بنام GemmaShield و GemmaScope هم عرضه شده که اینها هم کاربردهای بسیار جالبی دارن.
شاید ندونید LMSYS Chatbot Arena چی هست؟
یک پلتفرم آنلاین و آزاد هست برای ارزیابی #LLM ها و VLM-هاست. ارزیابیهای جالبی هم داره؛ مثلا، یک حالت Battle داره. شما یک سوال میپرسید و دو مدل A و B نامشخص بهش جواب میدن. شما جوابها رو میخونید و بعد میتونید انتخاب کنید که کدوم جواب بهتر هست. بعد از اینکه جواب دادید، بهتون میگه این دو مدل که بهت جواب دادن اسمشون چی بوده.
وبلاگ Gemma-2
#gemma #lmsys #chatbot_arena
@silicon_brain | از هوش مصنوعی عقب نمانید