این در حالی است که قمصری (فروردین 90 الی تیر 91) و خطیبی(تیر 91 الی مرداد 92) مدیران امور بین الملل شرکت ملی نفت که متولیان اصلی فروش نفت و فراوردههای نفتی در دوران تحریم بودند در مصاحبههایی حرف زنگنه را نقض کردهاند. خطیبی مدیر سابق امور بینالملل شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه از آنجایی که عمده فروش ما نفت خام است و در شرایط تحریم با مشکل مواجه می شویم، افزود: در تحریم سال ۱۳۹۰، در فروش فرآورده های نفتی مشکلی نداشتیم با اینکه تحریم آن دوره بسیار سخت تر از این دوره بود. تحریم کنونی یک دهم تحریم آن زمان نیست. ولی در واردات بنزین و فروش نفت خام مشکلات زیادی داشتیم. این مساله نشان می دهد ما نیاز به سرمایه گذاری و توسعه داریم، زیرا علاوه بر اینکه می توانیم از ارزش افزوده فرآورد های نفتی استفاده کنیم، ورود به بحث پالایشگاه یک کار استراتژیک محسوب می شود و می تواند در فروش نفت خام در دوران تحریم به ما کمک کند .
همچنین آقای خطیبی معتقد است بخش خصوصی همچون پتروشیمیها به دلیل ساختار خصوصی خود قادر به بی اثر کردن تحریمها بودند. در مصاحبهای که از ایشان در کتاب ناگفتههای فروش نفت منتشر شده است، در پاسخ به سوال چگونه به بخش خصوصی در حوزه فرآورده های نفتی اعتماد کردید، گفت: یکی از مشکلات این است که بخش فروش کاملا دولتی است به نظرم این آسیب پذیری ما را بالا می برد و اگر بتوانیم تا ظرفیتی مشخص، پای بخش خصوصی سالم را به تجارت نفت باز کنیم در چنین شرایط مشابهی می تواند کمک کننده باشد، مثلا پتروشیمیها چون خصوصی شده بودند و کار صادرات آنها را شرکتهای خصوصی انجام میدادند خیلی تحریم را حس نکردند، پول جابجا می کردند حتی به ما می گفتند می خواهید پول شما را هم جابجا کنیم؟ خصوصی سازی نیم بندی که در پتروشیمی شد خیلی کمک کرد، این درسی است که ما خیلی همه چیز را دولتی نکنیم. (کتاب ناگفتههای فروش نفت – صفحهی 323)
در همین راستا قمصری در مصاحبهای که در کتاب ناگفتههای فروش نفت منتشر گردید، موضوع تحریم صادرات نفت کوره به عنوان یکی از فراوردههای نفتی را رد کرده است. ایشان در پاسخ به سوا اینکه صادرات نفت کوره در زمان تحریم با مشکل مواجه شده بود، گفت: خیلی نفت کوره روی آب نداشتیم. مقاطع کوتاهی هم که برخی محمولات نفت کوره روی آب میرفت صرفا به خاطر مسائل عملیاتی بود. هر چه نفت کوره روی آب میرفت به صورت مقطعی بود.(کتاب ناگفتههای فروش نفت – صفحهی 289)
یکی از عواملی که موجب تحریم نفت خام میشود، محدودیت صادراتی نفت خام ایران است بهنحویکه ایران در حال حاضر نفت صادراتی خود را تنها به 40 پالایشگاه در چند کشور از جمله چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، یونان و افریقای جنوبی صادر میکند. مقاصد و خریداران محدود امکان تحریم نفتی را آسانتر میکند. این در حالی است که با فراورش نفت خام و تبدیل آن به 50 محصول نفتی، موجب تنوع مشتریهای خارجی ایران و از بین رفتن محدودیتهای فروش نفت به چند کشور خاص میشود. یکی دیگر از ویژگیهای تنوع مشتریهای خارجی در خرید فراوردههای نفتی ایران، موضوع محدود شدن امکان رهگیری درآمدهای خارجی کشور است. بهعبارتدیگر با افزایش تعداد تراکنشهای مالی با حجمهای مالی کوچک، ریسک همکاری مالی با ایران کاهش مییابد.
📛📛📛خودکفایی در حوزه پالایشگاه و بنزین و ممانعت ژنرال زنگنه
رهبر انقلاب همچنین در ادامه صحبتهای خود به پروژه موفق خودکفایی در بنزین اشاره و پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به عنوان نمونه ای موفق معرفی کردند: «در زمینهی نفت هم همین جور، بنزین هم همین جور. حالا آقای رئیسجمهور اشاره کردند؛ این پالایشگاه میعانات گازی که در بندرعبّاس به عنوان ستارهی خلیج فارس راه افتاد، یک نمونهای از خودکفایی است. الان حدود یکسوّمِ مصرف مُسرفانهی بنزین کنونی را همین تشکیلات، همین پالایشگاه دارد به ما میدهد...این [پالایشگاه] سال ۸۶ شروع شد، یک مدّتی لنگ شد، باز به همّت سپاه بحمدالله راه افتاد، الان هست؛ خودکفایی یعنی این. این را خیلی باید اهمّیّت داد. در همهی زمینهها ما بایستی به خودکفایی فکر کنیم. قدرت کشور در خودکفایی است؛ اقتدار کشور، آبروی کشور در خودکفایی است؛ باید بتوانیم ارکان لازم نیازهای خودمان را خودمان تهیّه کنیم. »
اما تمجید رهبرانقلاب از همت نیروهای سپاه برای خودکفایی در این عرصه قابل تامل است. وزیر نفت امروزِ کشور که سابقه 4دوره مدیریت این وزارت خانه مهم را در برعهده داشته است یکی از مخالفان ساخت پالایشگاه در کشور است چرا که این کار را سودده نمی داند!
هر 9 پالایشگاه نفت خام کشور تا قبل از سال 76 ساخته شده اند و با روی کار آمدن زنگنه به عنوان وزیر نفت، روند پالایشگاه سازی در ایران بالکل متوقف شده است. البته زنگنه نیز برای فرار از این اتهام، با فرار رو به جلو، وظیفهی ساخت پالایشگاه را وظیفه بخش خصوصی می داند؛ غافل از آنکه وظیفه بسترسازی، تنظیمگری و تسهیلگری این اقدام با وزارت نفت بوده است. زنگنه بارها در رسانه های عمومی و دوربین زنده تلویزیون اعلام کرده است که «من پالایشگاه سازی را امری مقدس نمی دانم» یا «(سوددهی) پالایشگاه آنقدرها هم که می گویند جذاب نیست» یا «اگرچه معتقدم پالایشگاه به صرفه نیست اما اگر نیاز کشور را تأمین کند اقدام به ساخت پالایشگاه می کنیم.»
♨️زنگنه مدام به سودده نبودن پالایشگاهها در ایران اشاره میکند و توضیح نمیدهد که چرا پالایشگاههای کشور دقیقا از 20 سال پیش که شروع صدارتشان بر نفت بوده است رو به فرسودگی رفته و به حال خود رها شدهاند؟ چرا تنها پروژههای بهروز رسانی فرآیند و تکنولوژی که در پالایشگاههای کشور انجام شده است مربوط به پالایشگاههای اراک و آبادان و در زمان دولتهای نهم ودهم بوده است؟ بنابراین روند پالایشگاه سازی در ایران با روی کار آمدن زنگنه در سال 76 بالکل منقطع گردید مگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس که تنها پالایشگاه ایران طی 20 سال اخیر است. 65درصد پیشرفت این کار تا سال 92انجام شده است و مابقی این پیشرفت و بهرهبرداری از ستاره خلیج فارس با فشارهای رسانه ای، همت جوانان انقلابی و مانع تراشی تکنوکرات ها پیش رفت.
♨️ زنگنه چگونه دست ایران در دوران تحریم را بست؟
ابن در حالی است یکی از راهکارهای بی اثر کردن تحریمهای نفتی ، تبدیل نفت خام به فراوردههای نفتی و صادرات آن به جای نفت خام است. پالایش و فرآورش نفت خام موجب میگردد به جای صادرات نفت خامی که امکان شناسایی آن وجود دارد، فرآوردههای نفتی که قابلیت شناسایی در آن وجود ندارد صادر گردد. یکی از ویژگیهای فراورش نفت خام و تبدیل آن به زنجیره متنوعی از فرآوردههای نفتی، این موضوع است که صادرات بخش زیادی از فرآوردهها از طریق خودروهای سنگین، خط لوله و نهایتاً کشتی به کشورهای همسایه صورت میگیرد. این نحوه از صادرات را میتوان «توزیع از طریق شبکه مویرگی» نامید.
بررسی عمکلرد زنگنه حاکی از این واقعیت است که تمامی تلاش وزارت نفت در این 6 سال متمرکز بر افزایش میزان تولید و صادرات نفت خام بوده است؛ راهبردی که نه تنها تاثیری در خنثیسازی تحریمهای نفتی نداشته بلکه نتیجه معکوس داده و اثرگذاری تحریمها را بر اقتصاد کشور افزایش داده است
زنگنه در برنامه گفتگوی خبری شبکه دوم سیما 22 آبان 97 گفت: برخی فکر می کنند فراورده در تحریم نیست نفت در تحریم است. اصلا این طور نیست. فرآورده و نفت خام با یک شدت تحریم می شوند. از نظر تحریم فرقی میان نفت خام و فراوردهی نفتی وجود ندارد و حتی الان برای فشار برای صادرات فرآورده ما حتی بیشتر از صادرات نفت خام است.
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 راه سقوط قیمت مسکن و اجاره بها !!
🔹«پروین پور»، عضو سابق شورای عالی مسکن: اگر همین الان #وزیر مسکن در یک برنامه زنده تلوزیونی اعلام کند که «میخواهیم از صاحبان خانه های خالی #مالیات بگیریم»، بلافاصله #قیمت_مسکن و #اجارهها سقوط میکند.
✍️ چرا دولت #لیبرال اعتدال،اراده جدی برای اخذ #مالیات_از_خانههای_خالی و کاهش فشار بر مردم و سقوط قیمت ها را ندارد!؟ نکند هنوز #مافیای_مسکن وزیر نالایق قبلی .... از قوه قضائیه و نهادهای امنیتی خواستاریم به داد مستضعفین برسند.
#آخوندی #مافیای_مسکن #اجاره
@Analysts
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
رشد شگفتآور #اختراعات در طول ۴۰ سال
ارتقاع از رتبه ۳۸ جهان به رتبه ۷
با وجود انواع #تحریمها ی علمی و صنعتی ،جذب #نخبگان #ترور_دانشمندان و... و همچنین با وجود رشد عجیب علم در دنیا .
و بالاتر از #فرانسه #انگلیس #هند #ایتالیا #ترکیه #برزیل #هلند و...
مقام معظم رهبری در #بیانیه_گام_دوم در دومین برکت جمهوری اسلامی به #دستاوردهای_علمی اشاره می فرمایند
البته نیاز به توضیح نیست که اختراع ارتباط به قدرت علمی جوانان دارد و ارتباطی به تولید انبوه که معمولا دست مسئولان است و در اغلب مواقع حمایتی نمیشود، ندارد
#گام_دوم_گام_تمدن_ساز
#گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم
#صعود_چهل_ساله
#گام_تمدن_ساز
#دستاوردهای_انقلاب
#سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
@soada_ir
💠 امام خمینی:
"همیشه اینگونه نیست که هواپیمای مسافربری ما توسط #ناوهای_جنگی شما (آمریکا) سرنگون شود؛ که ممکن است فرزندان انقلاب ناوهای جنگی شما را به قعر آب های #خلیج_فارس بفرستند."
#سعداء
🌐 @Analysts
هدایت شده از ایران قوی || سیدسجاد پادام
💢 تلگرام |علیزاده، کارشناس سیاسی مقیم اروپا:
🔸درست است تولید ناخالص ملی ژاپن ده برابر ایران است اما مطمئنم ژاپنیهای بسیاری امروز حسرت ایرانیان را خوردند. ژاپنی که بعد از 75 سال هنوز در اشغال رسمی 23 پایگاه نظامی آمریکاست...
🔸ژاپنی که نه تنها هنوز جرات یککلمه نقد جنایات آمریکا در جنگ دوم جهانی یا رفتار توهین آمیز نظامیانش با مردم این کشور را ندارد بلکه مجبور شده بارها از آمریکا معذرت هم بخواهد.
🔸مطمئنم ژاپنیهای بسیاری امروز آرزو داشتند رهبر آنها هم جای پادویی و پیامرسانی برای آمریکا، میتوانست [همانند آیتالله خامنه ای] صدای استقلال ملتش بشود و ترامپ را اینگونه صریح تحقیر کند. مطمئنم ژاپنیهای بسیاری امروز آرزو کردند مثل ایرانیها به استقلال و عزت و شجاعت برسند.
🔹این سالها زیباکلامها، این واعظان بیدانش مذهب غرب-پرستی مدام با مقایسه ایران با ژاپن ما را تحقیر کردهاند. اما آنها هرگز به ما نگفتهاند ژاپن در اشغال نظامی آمریکاست. این عکس که نقشه پایگاههای نظامی حال حاضر آمریکا در ژاپن است را باید جلویشان گذاشت.
@sspadam
هدایت شده از انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
✴️ گزارش تصویری #اولین همایش #کشوری تربیت مدرس بیانیه #گامـدوم انقلاب
✅ مؤسسه آماج گستر دانش و اندیشه #آرکا
باحضور استادان دانشگاه تهران و امام حسین(ع)
✅ دوره #تکمیلی تربیت مدرس بیانیه گام دوم
18 تا 22 تیرماه شیراز
✅ در صورت علاقه مندی جهت ثبت نام و اخذ نوبت مصاحبه علمی عبارت #انقلابـکبیر را به سرشماره زیر ارسال فرمایید:
✅ 09917737681
🇮🇷 @Analysts
📛📛 اگر می خواهید #گاوشیرده باشید #سازش کنید
📛📛اگر می خواهید #ابرقدرت شوید #مقاومت کنید
📛📛 به مسئولان گفتند اگر برجام نبود جنگ می شد: #دروغ_محض!!
📛📛برعکس!! هر کجای دنیا #سازش شد سایه #جنگ گسترده شد!
❌❌ هر #دیواری که دور ظرفیتهای کشور کشیده شده را #پیروپاتالها کشیدند نه آمریکا!!
❌❌هر حصاری فروریخت را #نسل_جوان فتح کرد نه آمریکا!!
❌❌ یعنی آمریکا #هیچ غلطی یا کمکی نمی تواند بکند!!
♨️♨️ جوانان وطن!! خیزبردارید و کشورتان را از #اسارت فکری گاوهای شیرده غرب نجات دهید!!
✳️ دوره #تکمیلی آموزشی #تربیت_مدرس گام دوم
مشروح در #شبکه_تحلیلگران
💠 @Analysts
💠 @Analyst
✴️شکستن #محاصره_تبلیغاتی، اولین جهاد در راه گام دوم انقلاب است
🔆 بخش اول
همایش کشوری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با حضور اساتید کشوری این حوزه در شیراز برگزار شد.
به گزارش شیرازه، در این همایش، دکتر ابوذر یاسری مدرس دانشگاه امام حسین(ع) با طرح این سوال که #نسبت بین ما و بیانیه گام دوم چیست؟ اظهار داشت: نیروهای انقلاب زمانی که با منویات امام انقلاب مثل تابلو برخورد کنند، زمان را از دست می دهند؛ درحالیکه باید این بیانیه را یک #کالک_عملیاتی ببینند.
♦️وی با تصریح بر این سوال که فلسفه خلق بیانیه توسط یک انسان حکیم مثل رهبر انقلاب چیست؟ گفت: خود رهبری فرمودند این بیانیه #چهارقسمت دارد.
اول عظمت ایجاد و استمرار انقلاب، دوم پیشرفت ها و ناکامی های گام اول، سوم چشم انداز گام دوم:توصیه ها، و چهارم،نقش اساسی جوانان متعهد.
🔶 انقلاب اسلامی، نظم سلطه گر و سلطه پذیر را زیر و رو کرد
دکتر یاسری ضمن خاطرنشان کردن اینکه در بحث عظمت بی مانند گام اول انقلاب، عنصر #مردمی_بودن برای #بزرگترین انقلاب معنادار می شود ادامه داد: انقلاب ایران تنها انقلابی بود که هیچ وابستگی نداشت و به همین ترتیب نظم موجود جهان را دچار بی نظمی کرد.
به گفته این مدرس دانشگاه، #چالش_اصلی نظام سلطه با انقلاب ایران، این است که انقلاب اسلامی، نظم سلطه گر و سلطه پذیر را زیر و رو کرد و #نظم_جدید ایجاد شد و نظام دینی اسلامی با محوریت انقلاب اسلامی ایران ایجاد شد.
وی تصریح کرد: در همه نظریه های انقلاب است که رهبران انقلاب، انقلاب را می بلعند، اما در انقلاب اسلامی ایران، این خود رهبر است که مطالبه گری می کند و جلساتی تشکیل می دهد که مطالبه گری را رواج می دهد. ارائه نظریه نظام انقلابی در واقع همین است.
♦️دکتر یاسری با اظهار اینکه جریانهای سیاسی غیرمنصفانه انقلاب را #ارزیابی می کنند و بیانیه پیشگام #ارزیابی_درست است تصریح کرد: نقش جوان، نقش کلیدی غیرقابل تغییر است. #اولین_کشور در جهان در عدم استفاده از ظرفیت هایش، ایران است. پس نقش جوانان و دفاع از آنان در این بیانیه کاملا مشهود است.
♦️کلید اساسی برای برداشتن گام دوم، #امید است
این استاد دانشگاه ادامه داد: در زمانی که یک مدیر امکانات محدودی با بایدهای زیادی دارد، باید #اولویت_بندی کند. پس باید ببینیم که بیانیه کدام اولویت ها را بیان می کند. تحلیل درست از گام اول، از اولویت های بیانیه گام دوم انقلاب است. چرا که به فرموده رهبر معظم انقلاب، برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید #گذشته را درست شناخت و #تحلیل کرد.
وی با بیان اینکه #کلید_اساسی برای برداشتن گام دوم، کلید اساسی امید است و القای یاس و ناامیدی از کارهای دشمن است، با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری که می فرمایند فعال ترین #برنامه_دشمن مایوس کردن مردم است تصریح کرد: حضرت آقا مهمترین کار دشمن را #تصویرسازی غلط علیه جمهوری اسلامی میدانند.
دکتر یاسری سیاست مایوس سازی را مهمترین برنامه دشمن در این مرحله از کار خود دانست و گفت: شکستن #محاصره_تبلیغاتی، اولین جهاد در راه گام دوم انقلاب است.
♦️به گفته این استاد دانشگاه، بیانیه گام دوم در بخش اقتصاد بیان می کند #دو_راهکار برای اقتصاد وجود دارد:
1. #وابستگی به غرب یا توسعه وابسته،
2. توسعه #مستقل و رفع معضلات داخلی اقتصاد.
بیانیه گام دوم توسعه وابسته را مبتنی بر #تحلیل_سراپاغلط می داند.
اگر توسعه وابسته میخواست دولتی را به سرمنزل برساند، محمدرضا پهلوی را می رساند با فروش نفتی سه برابر و جمعیتی یک سوم اکنون.
♦️#توسعه_وابسته به #کاهش قدرت سیاسی می انجامد
به نظر دکتر یاسری، آنها که از #راهبردمقاومت استفاده نمیکنند، علم سیاست را نمی دانند. دشمن تا مادامی که نفعشان باشد همراه ما هستند و وقتی منافع شان تأمین نشود، می روند. غربی ها رفتاری که با کشورهای قدرتمند دارند خلاف رفتاری است که با کشورهای ضعیف دارند.
♦️این استاد دانشگاه افزود: در علم سیاست دو راهبرد داریم: 1. اینکه همواره گاو شیرده باشیم و منافع ابرقدرت ظالم را تأمین کنیم که آنها همین راهبرد را در ذهن دانشجویان علوم سیاسی جهان سوم تزریق می کنند.
2. راهبرد دوم این است که مقاومت و تلاش کنیم تا قدرتمند شویم و شویم مثل خودشان.
با این راهبرد معادلات ظالمانه برهم می خورد. پس فرمولی که برای ما #قدرت ایجاد می کند، #مقاومت است.
♦️پس اسلام بدون #خودباوری به هیچ دردی نمی خورد
یاسری با این سوال که مقاومت زائیده چیست؟ خاطرنشان کرد: وقتی به رژیم های گذشته برمیگردیم و به قدرت و پیشرفت می رسیم، آنجاها بوده که مقاومت بوده و جاهایی که ضعیف بودیم، جاهایی بوده است که زمامدار قائل به این نبوده که خودش می تواند روی پای خود بایستد و متکی به دیگران بوده است.
✴️ اسلام بدون #خودباوری به هیچ دردی نمی خورد
🔆بخش دوم
♦️دکتر یاسری در ادامه با طرح این سوال که #مقاومت زائیده چیست؟
خاطرنشان کرد: وقتی به رژیم های گذشته برمیگردیم و به قدرت و پیشرفت می رسیم، آنجاها بوده که مقاومت بوده و جاهایی که ضعیف بودیم، جاهایی بوده است که زمامدار قائل به این نبوده که خودش می تواند روی پای خود بایستد و متکی به دیگران بوده است.
♦️به گفته وی، بزرگترین کاری که امام راحل و انقلاب اسلامی انجام دادند، #خودباوری و عزتمندی ملی است در مقابل ذلتی که به ملت تزریق می شد. اسلام بدون #خودباوری به هیچ دردی نمی خورد.
دکتر یاسری معتقد است که #مقاومت کار ملتی است که به #خودباوری رسیده است و اندیشه «ما می توانیم» ریشه همه #پیشرفتها است؛ و #ناکامیها به "ما نمی توانیم" برمی گردد.
♦️این استاد علوم سیاسی تأکید کرد: در سطح جهان عده ای دارند در فقر و فلاکت نابود می شوند و حجم زیادی از سرمایه دنیا در دست 26نفر است مثلا با یک درصد سرمایه سرمایه دارترین فرد، می شد کل بودجه کشور 105 میلیون نفری اتیوپی را سال گذشته تامین کرد. این #شکاف_طبقاتی جهانی است. پس اگر رویکرد دولتهای غربگرای ما #جهانی شدن باشد قطعا به همین سرنوشت دچار خواهیم شد.
وی ادامه داد: ایران بعد از دوران طاغوت، #شکاف_طبقاتی و #فقرمطلق را کم کرده است؛ اما وضعیت #عدالت هنوز نسبت به مطلوب انقلاب اسلامی فاصله دارد و این اصلی است که انقلاب اسلامی برای مبارزه با آن و ایجاد عدالت اتفاق افتاد.
دکتر یاسری با بیان اینکه می شود در این راه حرکت کرد و فاصله ها را کم و کمتر کرد تصریح کرد: اینکه چرا انجام نمی دهند، این است که در علم اقتصاد تحت تاثیر #نظریه_سرمایه_داری_غرب هستند و اقتصاد اسلامی را پیاده که نمی کنند، هیچ، به آن می تازند.
وی گفت: ما نظام سلطنتی دیکتاتوری را برداشتیم و #مردمسالاری_دینی را برسرکار آوردیم و مردم هرکسی را خواستند به قدرت رساندند. اما باید مردم آگاه شوند تا با #آگاهی انتخاب کنند.
دکتر یاسری با تصریح بر اینکه متاسفانه در دانشگاهها اقتصاد اسلامی را نقد نه، بلکه #تمسخر می کنند، اظهار داشت: اما رهبر معظم انقلاب، اقتصاد مقاومتی را بر مبنای همین اقتصاد اسلامی معرفی کردند.