هدایت شده از مقوایی نیوز
♦️رضاخان و پیشنهاد استقلال بحرین،در قبال چندین شناور دریایی!
🔹از سالهای آغازین قرن نوزدهم میلادی، با حضور بلامنازع دولت سلطهگر انگلستان در منطقه خلیج فارس، بحرین از ضمائم ایران، از طریق رژیمهای حقوقی امپریالیستی، به تحتالحمایگی انگلستان درآمد.
🔸از آن به بعد این موضوع، همواره مورد مناقشه ایران و انگلستان بود.
🔹در زمان حکومت قاجاریه که دولت مرکزی ایران ضعیف و شکننده بود، انگلیسیها از فرصت سوءاستفاده کردند و با ذکر دلایلی همچون دور بودن بحرین از ایران، همچنین استعمال زبان عربی در آن منطقه و…
🔸بهتدریج بحرین را یک منطقه غیرایرانی قلمداد کردند و گرچه در ابتدا به طور تلویحی، ولی بعداً بهطور علنی، تمام امور و مناسبات سیاسی، اقتصادی و نظامی آن را به دست گرفتند!
🔹پس از آن انگلیسیها بر نفوذ خود در منطقه و بهویژه بحرین افزودند و به اعتراضهای ایران وقعی ننهادند.
🔸سپس در پیمان دیگری به سال ۱۸۸۰ م، شیخ بحرین که دستنشانده انگلیس بود، تعهد نمود در هیچ نوع پیمان یا قراردادی با سایر دول شرکت نکند و عملاً به عنوان یک دولت دستنشانده، خواستهها و منافع کشور بریتانیا را در منطقه تأمین کند.
🔹در سالهای بعد نیز حضور فعال انگلستان در ایران و مشکلات داخلی ناشی از بیسامانی سیاسی، مانع از دفاع دولت مرکزی ایران از حقوق حقه خود بود.
🔸یک دولت سلطهگر میکوشد ثبات سیاسی در کشور سلطهپذیر را از راه بهکارگیری سلطهگری مانند:کمک اقتصادی، امنیتی و نظامی تأمین کند.
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
هدایت شده از مقوایی نیوز
🔹در دوران پهلوی اول، برای تأمین منافع بریتانیا در بحرین، دولت وقت ایران پیشنهاد کرد دولتهای ایران و انگلستان، هر دو استقلال بحرین و حق حاکمیت شیخ حاکم را به رسمیت بشناسند
🔸در عوض انگلستان، چندین واحد شناور دریایی از قبیل: شش فروند ناوچه توپدار ۲۰۰ تنی و چهار فروند ناوچه توپدار ۱۰۰ تنی برای جلوگیری از قاچاق کالا از بحرین به ایران هدیه بدهد
🔹انگلیسیهای مغرور و گستاخ از عقبنشینیهای دولتمردان ایران، حتی با حداقل خواسته حکومت ایران، یعنی انتصاب یک کنسول ایرانی در بحرین نیز مخالفت کردند
🔸هرچند این اقدام ایران، به گونهای شناسایی استقلال شیخ بحرین تلقی میگردید، مأموران انگلیسی که از مدتها پیش اقدامات ویژهای با هدف تضعیف موقعیت و کاهش شمار ایرانیان مقیم بحرین تدارک دیده بودند
🔹حضور یک دیپلمات ایرانی در آن جزیره را مغایر با سیاست پیشگفته تلقی کردند و آن را دستاویزی برای تقویت جایگاه ایرانیان آن سرزمین تصور نمودند و ازهمینرو، تقاضای ناچیز حاکمان ایران را هم نپذیرفتند‼️
🔸سیاستورزان حیلهگر انگلیسی به انگیزه مرعوب و منفعل ساختن دولتمردان ایرانی، وانمود میکردند که حکومت ایران با رهاسازی ادعاهای بیاساس و بیارزش خود که مانع از برقراری روابط دوستانه و رضایتبخش با همسایگان خود و دولت انگلستان میشود، در مسیر کامیابی قرار میگیرد
🔹پس از آن حکومت ایران جز اعتراضهای سست–که هیچگاه از مرحله حرف فراتر نرفت–اقدام دیگری برای اعاده حاکمیت خویش بر بحرین انجام نداد!
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
هدایت شده از مقوایی نیوز
♦️واگذاری بخشی از ایران در ازای دریافت بخشی دیگر
🔹در سال ۱۳۵۰، یعنی هفت سال پیش از انقلاب اسلامی دولت بریتانیا قصد خود به خروج از خلیج فارس را عملی نمود. بر این اساس، محمدرضا پهلوی تلاش کرد تا خلأ قدرتی را که ناشی از خروج بریتانیا بود، پر کند.
🔸در همین حال، شیخنشینهای ساحل خلیج فارس طبق معاهدات قرن نوزدهم، تحتالحمایه انگلستان بودند و ایران نیز بر سر حاکمیت بحرین، با انگلستان دچار اختلاف شده بود.
🔸به همین دلیل بود که شاه به زعم خود، دست به معاملهای بزرگ با انگلیسیها زد و در ازای به رسمیت شناختن استقلال بحرین، ادعای حاکمیت بر جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را مطرح کرد.
🔹این در حالی بود که بر اساس اسناد تاریخی، هم بحرین جزو قلمرو ایران محسوب میشد و هم جزایر سهگانه.
🔸با این اساس، طی شبه رفراندومی که برگزار شد شاه استقلال بحرین را به رسمیت شناخت و در عوض، به تملیک جزایر سهگانه مبادرت ورزید.
🔹یکی از راههایی که محمدرضا برای توجیه این اشتباه محاسباتی خود انجام داد، تبلیغ این مسئله بود که بحرین هیچ ارزش راهبردی و درازمدتی برای ایران ندارد!
🔸بر اساس این سیاست، مدام گفته میشد که نگهداری بحرین هزینههای زیادی خواهد داشت و در عین حال این جزیره کوچک، هیچ کمکی نمیتواند به کشور نماید.
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
هدایت شده از مقوایی نیوز
🔹برای نمونه عباس مسعودی، سناتور شاهنشاهی و گرداننده روزنامه اطلاعات میگوید: «بحرین از نظر منابع طبیعی، وضعیت چشمگیری ندارد.
🔸در این سرزمین، مثل دیگر شیخنشینها، کشاورزی وجود خارجی ندارد. از سیر تا پیاز و به قول معروف از سفیدی گچ تا سیاهی زغال خود را از خارج وارد میکنند.»
🔹شاه هم گفته بود: «اکثریت ساکنان آن جزیره، عرب هستند و به زبان عربی سخن میگویند. به لحاظ اقتصادی مجمعالجزایر بحرین دیگر اهمیت ندارند، زیرا نفت آنجا تمام شده و صید مروارید نیز صرفه اقتصادی ندارد.
🔸از نظر اهمیت استراتژیکی و سوقالجیشی با وجود تسلط ایران بر تنگه هرمز آن جزایر ارزشی ندارند.»
🔹گذشته از آنکه با این به اصطلاح استدلالها، نمیتوان از تمامیت ارضی کشور و مرزهای سرزمینی ایران صرفنظر کرد، این پرسش مطرح شد: آیا واقعاً بحرین، برای ایران مزیت و منافع اقتصادی به همراه نداشت؟
🔸در پاسخ به این پرسش باید بگوییم: اگر حتی از مزیتهای امروزی بحرین چشم بپوشیم، در زمان مورد بحث یعنی سال ۱۳۴۷، میزان بهرهبرداری از چاههای نفتی این کشور، بالغ بر ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود!
🔹مضاف بر این در بحرین بهجز منابع نفت، منابع دیگری مانند آلومینیوم نیز وجود داشت که با استخراج آن و احداث کارخانه آلومینیومسازی، سود بسیاری به دست میآمد. علاوه بر این، صنعت صید ماهی آن کشور نیز وضعیت خوبی داشت.
🔸شاید تنها دستاورد جدایی بحرین، پس گرفتن جزایر سهگانه بود. اما همین دستاورد را هم باید به دیده شک نگریست! اینکه چگونه لندن توانست از طریق پیوند دادن این دو مسئله به یکدیگر شاه را فریب دهد، جالب است.
🔹انگلیسیها پیش از حل و فصل مسئله بحرین، این موضوع را به مسئله جزایر سهگانه گره زدند! آنها معتقد بودند که اگر شاه با استقلال بحرین موافقت کند، در عوض از حمایت انگلیس برای نگهداری جزایر سهگانه برخوردار خواهد بود.
🔸اما همین انگلیسیها، پس از حتمی شدن استقلال بحرین، درباره حل وفصل مسئله جزایر سهگانه، سیاست «تعلل و تأنی» را آغاز کردند!
🔹بر این اساس و به گواه تاریخ، انگلستان پس از شناسایی استقلال بحرین توسط ایران، علاقه زیادی به حل مسئله جزایر سهگانه نداشت و از سیاست چانهزنی و ابنالوقتی پیروی میکرد!
🔸انگلستان بلافاصله پس از استقلال بحرین، پایگاه نظامیاش را در این جزیره افتتاح کرد.
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
هدایت شده از مقوایی نیوز
🔹شاهد دیگری که استقلال بحرین را عاملی برای افزایش نفوذ انگلستان در منطقه معرفی میکند، اعتراضهای گسترده روسها برای جلوگیری از وقوع این امر است
🔸روسها با علم به این موضوع بود که حتی بیشتر از شاه ایران، حرص بحرین را میخوردند
🔹شاه، بحرین را از دست داد بدون اینکه موقعیت ایران را در مورد جزایر سهگانه تثبیت نماید و پس از کوششهای بسیار، در نهایت تنها موفق شد یک موافقتنامه از سران انگلیس و قبایل عربی بگیرد و آن را به عنوان سند احراز مالکیت ایران بر جزایر سهگانه تلقی نماید!
🔸غافل از اینکه نقشه انگلستان برای جدا کردن بخشهایی از خاک ایران، بسیار پیچیدهتر بود.
🔹انگلیس ایران را تشویق کرد که به صورت مستقیم وارد عمل شده و بدون اینکه موافقتنامه حقوقی با اعراب امضا کند، به اشغال نظامی جزایر سهگانه دست بزند!
🔸در همین ارتباط اسدالله علم میگوید:سفیر انگلیس از من پرسید:به چه دلیل ما تا این حد در مورد حاکمیت قانونی بر این جزایر اصرار میورزیم؟ چرا به سادگی آنها را اشغال نمیکنیم
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
هدایت شده از مقوایی نیوز
♦️یک جدایی با دستاوردی تقریباً هیچ
🔹انگلیسیها در مقابل گذشتن ایران از حق مالکیت بحرین، به شاه وعده دادند که از سوی آنها، حافظ خلیج فارس شود
🔸انگلیسیها برای پذیرش این امر، شاه را خیلی تشویق کردند، لذا از همان سال است که مثلاً شاه، در مسائل عمان دخالت می کند!
🔹همچنین قرار شد که انگلیسیها، مالکیت بر سه جزیره تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی را به ایران بدهند
🔸درحالیکه آن سه جزیره هم، مال ما بود و لطف خاصی نمیکردند! انگلیسیها علاوه بر این، به شاه وعده دادند که به نیروی دریایی ایران کمک کنند و انواع شناور هارا به ما بفروشند
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
هدایت شده از مقوایی نیوز
♦️هویدا:بحرین دختر ما بود،شوهرش دادیم!
🔹به تجربه تاریخ، مشکلی که ویتنام شمالی با جنوبی داشت، به همین شکل حل شد.
🔸حزب پانایرانیست–که ظاهراً یک حزب ملیگرا بود–تنها جریانی بود که در مجلس، به این واگذاری ایراد گرفت و دولت هویدا را استیضاح کرد،اما چون شاه میخواست این مسئله تمام شود، نهایتاً اقدام مثبتی دراینباره انجام نشد
🔸در گزارشهای ساواک از حزب ایران نوین–که هویدا دبیرش بود–آمده است:یک نفر در حزب ایران نوین اعتراض کرده و از آقای هویدا پرسیده: چرا از حق مالکیت بحرین گذشتید
🔹هویدا برای اینکه بگوید من بیطرف هستم و شاه این دستور را داده، در جواب آن فرد میگوید: «هر دختری به سن ازدواج میرسد.
🔸بحرین هم دختر ما بود که به سن ازدواج رسید و شوهرش دادیم، من شنیدم حامله هم شده!»
🔹اردشیر زاهدی هم که در آن دوران خود را موافق جدایی بحرین نشان میداد، اخیراً در مصاحبهای گفته است: من این کار را کردم، ولی پشیمانم! در نگاه طبیعی و عادی، پذیرش چنین چیزی برای هر ایرانی وطنپرست، دشوار به نظر میرسد
#جدایی_بحرین_از_ایران
#مقوایی_نیوز
⚠️ رسانه ای بر ضد اراذل رسانه در عرصه میلیتاری🎖
@moghavaey_news | مقوایی نیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تصاویر رسانه های روسیه از غرفه ایران در نمایشگاه بینالمللی تسلیحات و تجهیزات نظامی-فنی (آرمیا-2022)
⚜️ @ir_nezami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #اخبار | وقوع انفجار مهیب در ایروان
رسانهها از وقوع یک انفجار مهیب در پایتخت ارمنستان خبر دادهاند و ستون بزرگی از دود غلیظ در آسمان ایروان مشاهده شده است.
برخی کاربران میگویند انفجار در یک انبار مواد محترقه و آتشبازی رخ داده است اما منابع رسمی هنوز جزئیاتی درباره آن ارائه نکردهاند.
طبق ادعای منابع محلی تاکنون ۱ نفر کشته و ۱۰ تن زخمی شدند.
⚜️ @ir_nezami
⭕️پیشرفته ترین تسلیحات را در اختیار متحدان خود قرار میدهیم!
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه طی سخنرانیای اعلام کرد این کشور پیشرفته ترین تسلیحات را در اختیار متحدان خود خواهد گذاشت.
این جمله یک خطی دو پیام سیاسی برای جهان دارد.
پیام اول کنایهای به غرب است که علی رغم حضور این کشور در جنگ هیچگونه کمبودی در تسلیحات برای روسیه رخ نداده و حتی قادر به صادرات سلاح است.
در صورتی که کشورهای غربی بر سر چگونگی کمک به اوکراین به اختلاف خوردهاند یا انبارهای اوکراین خالی شده است روسیه اعلام آمادگی برای صادرات بیشتر سلاح میکند.
پیام دوم میتواند خطاب به ایران باشد که اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر در حیطه تسلیحات را میرساند.
⚜️ @ir_nezami
⭕️روسیه: ۱۰۰ مزدور لهستانی و آلمانی در «خارکیف» کشته شدند!
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد در حمله به محل استقرار مزدوران خارجی در خارکیف اوکراین، بیش از ۱۰۰ مزدور لهستانی و آلمانی کشته شدند.
⚜️ @ir_nezami
سلام وقتتون بخیر 🎈🎉
🔰تصویر زیبای از امرپ مکس پرو ارتش تروریستی امریکا 🇺🇸 ؛ جایی در خاورمیانه احتمالا سوریه 🇸🇾
🔹چندی پیش تصاویری از حضور خودرو محافظت شده Maxx pro در جبهه های نبرد اوکراین منتشر شده که اطلاعاتی از تعداد تحویلی آن منتشر نشده اما گویا جزو محموله کمک های امریکا در چهارچوب کمکهای ناتو است.
📌مکس پرو یک امرپ ۱۳ تنی با توانایی حمل ۷ سرباز مسلح و حفاظت از انها در برابر انفجار تقریبی ۷ کیلوگرم TNT و کالیبر سلاح های تهاجمی [ ۷.۶۲ ، ۵.۴۵ ، ۵.۵۶ و ... ] است.
💢تقریبا سال گذشته در همین ایام ارتش بنگلادش ۳۱ دستگاه خودرو محافظت شده مکس پرو | Maxx Pro از امریکا تحویل گرفت و به دارایی ۵۰ دستگاه خود اضافه کرد.
#ناتو #اوکراین
#ارتش_تروریستی_امریکا
#تروریستهای_سنتکام
#مجتمع_های_صنعتی_نظامی
#تسلیحات_مدرن
#بازار_تسلیحاتی
پست اختصاصی است کپی پست و تصاویر و فیلم حرام و درصورت تخلف به پشتیبان ایتا گزارش و کانال فیلتر خواهد شد
⚠️ دنیای نظامی جنگاوران ولایت 🔫
@jangaavaranvelayat |
⭕️موشک کروز جدید هواپیمای با دقت بالا X-69 از شرکت موشک های تاکتیکی (KTRV) در نمایشگاه انجمن ارتش روسیه-2022.
این موشک دارای سیستم ناوبری و کنترل ترکیبی است. برد پرواز آن تا 290 کیلومتر با ارتفاع پرتاب 11 کیلومتر، سرعت - از 700 تا 1000 کیلومتر در ساعت و وزن سرجنگی - از 300 تا 310 کیلوگرم است. انحراف احتمالی دایره ای 5-7 متر است.
این احتمال وجود دارد که Kh-69 قبلاً طی یک عملیات ویژه در اوکراین آزمایش شده باشد.
⚜️ @ir_nezami
⭕️آرتیس پابریکس، وزیر دفاع لتونی مدعی شد که دو فروند بالگرد Mi-8MTV-1 و دو هلیکوپتر Mi-2 از طرف این کشور به نیروی هوایی اوکراین اهدا شده.
⚜️ @ir_nezami