May 11
📌مسأله ۱۳۵۷.(امام راحل) کسی که می داند مسافر است و باید نماز را شکسته بخواند (۱)، اگر در غیر چهار مکانی که در مسأله پیش گفته شد عمداً تمام بخواند، نمازش باطل است (۲) و نیز اگر فراموش کند که نماز مسافر شکسته است و تمام بخواند (۳) باید نماز را دوباره بخواند و اگر بعد از وقت یادش بیاید، بنا بر احتیاط واجب، باید قضا نماید (۴).
(۱) (مکارم:) اگر عمداً تمام بخواند باطل است، هم چنین اگر فراموش کند که نماز مسافر شکسته است و تمام بخواند باید اعاده کند و نیز اگر حکم نماز مسافر را می دانست امّا توجّه نداشت که در حال سفر است و نماز را تمام بخواند، امّا اگر اصلًا این حکم را نمی دانست که وظیفه مسافر نماز شکسته است و هنوز این مسأله را نشنیده بود اگر به جای نماز شکسته نماز را تمام بخواند نمازش صحیح است.
(زنجانی:) اگر عمداً تمام بخواند، نمازش باطل است و هم چنین است حکم کسی که فراموش کند که نماز مسافر شکسته است و تمام بخواند.
(۲) (بهجت:) ﺍﮔﺮ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﺴﺎﻓﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺗﻤﺎﻡ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ، ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﻭﻗﺖ ﻳﺎﺩﺵ ﺑﻴﺎﻳﺪ، ﺑﺎﻳﺪ ﺷﮑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﺟﺎ ﺁﻭﺭﺩ، ﻭﻟﯽ ﺍﮔﺮ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻭﻗﺖ ﻳﺎﺩﺵ ﺑﻴﺎﻳﺪ، ﻗﻀﺎﯼ ﺁﻥ ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺮ ﺍﻭ ﻭﺍﺟﺐ ﻧﻴﺴﺖ..
( سیستانی) و هم چنین است اگر فراموش کند که نماز مسافر شکسته است و تمام بخواند، ولی در صورت فراموشی اگر بعد از وقت یادش بیاید قضا لازم نیست.
(۳) ( نوری:) اگر وقت هم گذشته قضا نماید.
📌مسأله ۱۳۶۳. کسی که باید نماز را تمام بخواند (۱)، اگر شکسته به جا آورد در هر صورت نمازش باطل است (۲).
این مسأله، در رساله آیت اللّه بهجت نیست.
(۱). (مکارم:) اگر عمداً یا از روی اشتباه یا فراموشی شکسته بخواند نمازش باطل است، حتی اگر قصد اقامه ده روز کرده و نمی دانسته که باید در این حال تمام بخواند و نماز خود را شکسته خوانده، احتیاط واجب آن است که به صورت تمام اعاده کند.
(۲) .(زنجانی:) حتّی مسافری که قصد ماندن ده روز در جایی داشته باشد و به جهت ندانستن حکم مسأله، نماز را شکسته خوانده باید نماز را دوباره تمام بخواند.
(سیستانی:) و این حکم در مورد مسافری که قصد ماندن ده روز در جایی داشته و به جهت ندانستن حکم مسأله، نماز را شکسته خوانده بر اساس احتیاط وجوبی است.
📌 مطابق نظر آيت الله خامنه اي
🔰وظیفه کسی که نماز شکسته را تمام و یا بالعکس خوانده:
🔻سوال. شخصی اشتباها بر اثر جهل به موضوع یا ندانستن حکم نمازهای قصرش را مدتی تمام می خوانده یا بالعکس وظیفه او در این مورد چیست؟ 👇
ج. مسافری که نمیدانسته اصلا نماز مسافر شکسته است، و لذا نماز را تمام خوانده، نماز او صحیح است.
و مسافری که میداند نماز مسافر شکسته است، اگر بعضی از خصوصیات را نداند (مثلًا نداند که در سفر هشت فرسخی باید نماز را شکسته بخواند) و نماز را تمام بخواند، بنا بر احتیاط واجب نماز را به صورت شکسته بخواند و اگر وقت آن گذشته آن را قضا کند.
📌و کسی که باید نماز خود را تمام بخواند، اگر آن را شکسته بجا آورد، در هر صورت نمازش باطل است.
🔻سوال. کسی که باید نماز را در سفر قصر بخواند اگر به دلیل جهل به موضوع یا ندانستن خصوصیات مسأله نمازش را تمام خوانده است،اکنون وظیفه اش چیست؟👇
ج. بنابر احتیاط، اعاده یا قضا نماید.
🔰 قال الصادق علیهالسلام:«کَسْبُ الْحَرَامِ یَبِینُ فِی الذُّرِّیَّهِ».
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
کسب حرام در نسل انسان آشکار می شود.
(کافی جلد ۹ صفحه ۶۸۰ (باب المکاسب الحرام)
🔻 🔻
🔰ماجرای عجیب #پدر مقدس اردبیلی «احمد بن محمد اردبیلی نجفی، معروف به مقدس اردبیلی»
پدر مقدس اردبیلی (محمد) در روستای «نیار» در اطراف اردبیل، زندگی می کرد، او روزی در جوانی مشغول آبیاری مزرعه خود بود. آبی که به آن جا می آمد سیبی🍎 با خود آورد، محمّد آن را برداشت و خورد ولی ساعتی بعد، از این کرده پشیمان شد...
از مسیر آب حرکت کرد تا به باغي که سيب از آن بود رسيد. وقتي صاحب باغ را پيدا کرد، از او پرسيد: من سيبي از روي آب برداشتم و خوردم و بعد فهميدم که سيب از باغ شما بوده است. نزد شما آمده ام که مرا حلال کنيد يا آنکه قيمتش را بپردازم. صاحب باغ در پاسخ گفت: اين باغ فقط از من نيست، ما چهار برادريم و من سهم خود را به شما بخشيدم. گفت: بسيار خوب، آن سه برادر کجا هستند؟ پاسخ داد: دو تاي ديگر از برادرانم در ايران هستند و يکي در خارج از ايران. نزد آن دو برادر رفت و حلاليت طلبيد و سپس، بار سفر بست و به خارج از ايران رفت (گويا کشور همسایه شوروی سابق، و در بعضی نقل ها نجف اشرف) و خود را به در خانه آن برادر رسانيد، و قصه را بيان کرد. آن برادر چهارم تعجب کرد که اين فرد کيست که براي يک چهارم سيب اين همه راه را پيموده و به اينجا آمده است تا حلاليت بطلبد. گفت: من سهم خودم را به شما بخشيدم ولي به يک شرط، و آن شرط اين است که دختري دارم از چشم کور و از زبان لال و از گوش کر است. اگر قبول کني با او ازدواج کني حلالت مي کنم و الا نه! جوان قدري تأمل کرد و پذيرفت. وقتي مراسم عقد تمام شد و داخل حجله رفتند، عروس را حوريه اي از حوريان بهشتي ديد. از حجله بيرون آمد و به پدر دختر گفت: شما گفتيد: دخترتان کور و کر و لال است. گفت: آري، من دروغ نگفتم، گفتم: کور است چون تا به حال چشمش به نامحرم نيفتاده و اينکه گفتم کر است، (چون) گوش او صداي نامحرم و صداي ساز و آواز و غنا نشنيده و گفتم: لال است، (چون) زبانش به دروغ و غيبت و ناسزا و تکلم با نامحرم باز نشده است. مدت ها است از درگاه حضرت حق درخواست مي کردم که خدايا، داماد خوبي که هم کفو اين دختر باشد به من مرحمت کن. خدا دعاي مرا مستجاب کرد و دامادي متقي چون تو نصيبم کرد.
📌مقدس اردبیلی (شیخ احمد)، حاصل این ازدواج و فرزند آن چنان پدری است که در راه کسب روزی حلال، حتی به خاطر نصف سیب، آن همه سختی ها را تحمل کرد و مادرش این چنین با فضیلت و دارای کمالات اخلاقی بود.(1)
1- سرمايه سعادت و نجات، محمد تقي مقدم، ص 29
📌وارد شوید ⏪ کرامات شنیدنی از مقدس اردبیلی
✅ کانال دین #عضو شدن 👇
هاشمی
اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج 🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🚨#توجه توجه #توجه
🚨گاهی اصل مال حلال است؛ 🔻لیکن چون از راهی به دست آمده که اسلام اجازه نداده، حرام است؛ مانند مالی که از طریق ربا یا رشوه بدست انسان میرسد و گاهی اصل مال حلال است و از طریق مجاز نیز به دست انسان رسیده، 🔻لیکن چون حق غیر در این مال وجود دارد آن مال حرام و تصرف در آن، از نظر اسلام ممنوع است؛ مانند مالی که حقوق واجب آن مانند خمس و زکات پرداخت نشده است و 🔻یا مانند مزدی که انسان در مقابل انجام برخی کارها میگیرد، ولی در واقع آن کاری را که باید در مقابل آن مزد انجام دهد، انجام نمیدهد و یا کمکاری میکند؛ گاهی نیز مال حلال است، ولی چون تعلق به غیر دارد و اسلام بدون رضایت، اجازه تصرف در مال غیر را نداده خوردن آن برای انسان حرام است، مانند تصرف در مال و ملک دیگران، بدون اجازه آنان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌حجتالاسلام والمسلمین قرائتی حفظه الله
🔻سخن حاج آقا قرائتی گریه یک آیت الله را در آورد!😰
📖خاطره ای شنیدنی از میرزا جواد آقا تهرانی
✅ کانال #دین
عضو شدن 👇
#هاشمی
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
May 11