📩 تورم بالا در سالهای متعدد روی نظام توزیع درآمدها اثر میگذارد/ مهم این است که مهار تورم به رکود تولید نینجامد
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام: اقتصاد اولین مسئلهی کشور است. مهمترین مسئلهی کشور است؛ مسئلهی معیشت مردم است. شعار امسال شعار مهمی است. اینکه ما شعارها را شعارهای اقتصادی قرار دادیم این به معنای بیاعتنایی به مسائل فرهنگی و اجتماعی و اینها نیست. آنها هم به جای خود مهم است اما یک اقتصاد نابسامان بر روی فرهنگ جامعه هم اثر میگذارد.
تورم بالا در چند سال پی در پی، این خیلی چیز مهمی است. سالهای متعدد، پشت سر هم، تورم بالا. خب؛ این روی نظام توزیع درآمدها در کشور اثر میگذارد. توزیع درآمدهای کشور را ناموزون میکند یک عدهای محروم میمانند یک عدهای هم حالا از طرق مختلفی جیبهایشان پر میشود. از هر دو طرف ایجاد فساد خواهد شد.
🔹 گاهی شده که ما تورم را توانستیم کنترل کنیم اما از آن طرف با رکود همراه بوده، این به ضرر کشور است. اینکه تورم بیاید پایین اما رکود حاکم بر اقتصاد کشور باشد این چیز خوبی نیست. مهم این است که بتوانیم تورم را مهار کنیم تولید هم به رکود نینجامد. تولید رشد پیدا کند و این ممکن است. ۱۴۰۲/۱/۱۵╯
نشریه اخبار و تحلیلهاچهارشنبه۱۶فروردین۱۴۰۲
▼ حرف روز
مهار تورم و الزامات آن
سال 1402 با عنوان مهار تورم و رشد تولید نامگذاری گردید. تورم باعث تعمیق شکاف اجتماعی و فاصله فقیر و غنی، کاهش ارزش پول ملی، فرار سرمایه و دهها مشکلات ریز و درشت دیگر میشود. نکته مهم اینکه تورم از یک طرف محصول بسیاری از مشکلات ساختاری و عملکردی در حوزه اقتصاد است و از طرف دیگر ریشه بسیاری از مشکلاتی که بخشی از آنها در بالا ذکر شد.
برای مهار تورم باید اقتصاد ایران به درستی شناخته شود. یکی از عوامل افزایش تورم افزایش نقدینگی است که قطعا باید این موضوع کنترل شود. بخش قابل توجهی از این افزایش نقدینگی در بانکها صورت میگیرد که بانک مرکزی و دولت از ابزارهای کنترلی مناسبی در این زمینه برخوردارند؛ البته اگر افزایش نقدینگی با تولید و رشد اقتصادی همراه باشد نه تنها باعث تورم نمیشود بلکه رفاه عمومی را نیز افزایش میدهد. در اقتصاد ایران تورم انتظاری تحت تأثیر تهاجمات رسانهای و شایعات بسیار بالاست؛ با اینکه قیمت دلار فقط حدود 45 دقیقه در بازار غیررسمی به قیمت 60 هزار تومان رسید ولی بسیاری از کالاها توسط فروشندهها (آخرین حلقه توزیع) و یا بنک داران با نرخ دلار 60 هزار تومانی قیمتگذاری شدند. ضعف دولت در کنترل هوشمند و سامانهای قیمتها باعث شده است که سهم تورم انتظاری در جامعه ایران بسیار بالا باشد؛ لذا افزایش نظارت هوشمند بر بازار یکی دیگر از الزامات مهار تورم است. کنترل قاچاق نیز باعث میشود تفاوت قیمت کالاها در داخل و خارج تأثیر کمتری بر تورم بگذارد؛ البته لازم است به این نکته اشاره شود که این موضوع دو طرفه است و کنترل تورم نیز باعث کاهش قاچاق کالا و ارز میشود. یکی دیگر از ضروریات مهار تورم، کنترل قیمت پیشرانهای تورم است؛ به عنوان مثال قیمت زمین و مسکن و یا خودرو را میتوان از پیشرانهای تورم در ایران دانست. برای کنترل قیمت این کالاها باید آنها را به یک کالای مصرفی تبدیل کرد. مجلس شورای اسلامی با سرعت بخشیدن به بررسی و تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه نقش بسیار مهمی در این راستا ایفا میکند. اما مهمترین الزام و اقدام برای کنترل پایدار تورم در ایران رشد تولید است. افزایش تولید نقدینگی مازاد در جامعه را جذب، درآمد را توزیع، رفاه را افزایش، قیمت ارز را کاهش و مشکلات معیشتی را برطرف میکند. البته همانظور که رشد تولید تولید، باعث کنترل تورم میشود، افزایش تورم نیز باعث میشود سود دلالی از تولید بیشتر شود و تولید ضربه ببیند. بنابراین باید مهار تورم و رشد تولید را در یک مجموعه واحد دنبال نمود.
علی کارگر
▼ گزارش روز
فرصتی برای ترمیم اعتماد
در پی استعفای یوسف نوری از وزارت آموزشوپرورش، سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه با پذیرش این استعفا، رضامراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنگیان را با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزشوپرورش انتخاب کرد.
گزاره خبری: 1ـ انتشار خبر نارضایتی فرهنگیان در 29 اسفند1401، بازتابهای زیادی در سطح کشور داشت. رئیسجمهور به این مسئله واکنش نشان میدهد و اظهار میکند: «نمیتوان از این قضیه به سادگی گذشت، باید کاملا روشن شود که سوء مدیریت در چه بخشی اتفاق افتاد.» 2ـ روزنامه اعتماد در 1402/1/15 نوشت: «تركشهاي اين سوءمديريتها اما باعث شد قشر شريف فرهنگيان نه رنگ اجراي قانون رتبهبندي معلمان را در سال 1401 ببينند و مهمتر از آن، نه حتي حقوق اسفند ماه خود را در ايام نوروز دريافت كنند. همين دوگانه (واريز نشدن حقوق اسفند ماه معلمان و عدم اجراي قانون رتبهبندي) از سوي مقامات دولتي به عنوان مهمترين دلايل اعمال تغييرات كلان در اين وزارتخانه قلمداد شده است.» 3ـ محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور در نامهای به آیتالله سیدابراهیم رئیسی نوشت: پس از برگزاری جلسات متعدد با دستگاههای اجرایی و نظارتی و بررسی اسناد و مدارک و توضیحات دستاندرکاران مشخص شد کوتاهی و نحوه اقدام وزارت آموزش و پرورش علت اصلی بروز مشکل بوده است.
گزارههای تحلیلی: 1ـ کنار رفتن وزیر آموزش و پرورش به نوعی میتواند خبری مثبت برای جامعه باشد. زیرا بررسی سیر اتفاقات (واریز نشدن حقوق معلمان، دستور رئیسجمهور به شناسایی دقیق عامل سوءمدیریت، اقدام به موقع معاون اول و سپس برکناری وزیر) از جمله اقداماتی است که در بخش اعظمی از جامعه فرهنگیان ایجاد نارضایتی نمود. برخورد جدی با سوءمدیریت، تخلف و ناکارآمدی پیام خوبی به جامعه مخابره میکند. 2ـ این اقدام دولت نشان داد که رئیسجمهور در عمل به وعدههای خود پایبند است. زیرا یکی از اصلیترین وعدههای رئیسجمهور این بود که خدمترسانی به مردم مردم اولویت اصلی دولت سیزدهم خواهد بود. اگر هر مدیری خلاف این قضیه اقدام کند، با برخورد جدی دولت روبهرو شود میتواند یک پالس مثبت اجتماعی برای جامعه باشد. رئیسجمهور در گذشته اظهار کرده بود: «هیچ کدام از
از مدیران دولتی چک سفید دریافت نکردهاندکه به صورت مستمر در دولت و دستگاهها حضور داشته باشند.»
هر چند موضوع گفته شده تمام گردیده است ولی دغدغه حل مسائل فرهنگیان نباید پایان بپذیرد. مسئله اصلی باید حل مشکل فرهنگیان باشد که نارضایتی آنها چند وقتی است که در عرصه رسانهها انتشار داده میشود. بر همین اساس تشکیل کارگروههای تخصصی بررسی اعتراضات رتبهبندی در ادارات آموزشوپرورش سراسر کشور، رسیدگی به اعتراضات معلمان در این حوزه، ایجاد میزهای تکریم و پاسخگویی به رتبهبندی معلمان و اقدامات این چنینی میتواند بخشی از پروسه تکریم فرهنگیان و معلمین باشد.
فرهاد کوچکزاده
▼ خبر ویژه
رکوردزنی بنزین در فروردین ماه
طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، میانگین مصرف روزانه بنزین موتور در سیزده روز ابتدایی سال 1402 (یکم تا سیزدهم فروردینماه) 113 میلیون و 900 هزار لیتر بوده است که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال 5/6 درصد رشد یافته است. در روز 29 اسفندماه 1401 و آخرین روز سال 1401، بیش از 144 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که رکوردی بیسابقه در مقدار مصرف بنزین کل کشور بهشمار میآید. طی 10 روز پایانی منتهی به سال 1401 هم بهطور میانگین 121/8 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال 1400 (تاریخ 20 تا 29 اسفندماه 1400) با 106/9 میلیون لیتر، 13/9 درصد افزایش نشان میدهد.
▼ اخبار
1ـ صلح به شرط دوری از ایران
به دنبال ابراز تمایل اعراب برای از سرگیری روابط با دولت سوریه، یک رسانه لبنانی با افشای بخشی از محور رایزنیهای اخیر دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک با مقامات لبنان، از شروط واشنگتن برای عدم مانعتراشی در مسیر بازگشت دمشق به اتحادیه عرب پرده برداشت. روزنامه الأخبار لبنان در این باره اعلام کرد که باربارا لیو، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در سفر ۲۴ مارس خود به بیروت در دیدار با مقامات لبنان به تغییر موضع اعراب در قبال روابط با سوریه پرداخته است. الأخبار در این باره نوشت: «لیو درباره سوریه به لبنانیها گفته است که واشنگتن بازگشت این کشور به اتحادیه عرب را وتو نمیکند اما شروطی برای تحقق این اتفاق دارد. طبق این گزارش، آمریکا دو شرط را در این باره مطرح کرده است؛ شرط نخست این است که تصمیم بازگشت به اتحادیه عرب ناشی از یک موضع مشترک عربی باشد که به موجب آن همه اعراب و نه برخی از آنها در نهایت سوریه را به اتحادیه عرب بازگردانند. الأخبار همچنین گزارش داد شرط دوم نیز این است که این بازگشت رایگان و بدون هزینه نخواهد بود، بلکه باید بخشی از یک تفاهم باشد که در آن مشخص شود سوریه چه چیزی را میتواند در ازای بازگشت به اتحادیه عرب به عربها بدهد. علاوه بر این دو شرط، آمریکاییها انتظار دارند دادن امتیاز لازم برای بازگشت سوریه، منجر به تضعیف روابط دمشق و تهران شود و واشنگتن توجه ویژهای به این مسئله دارد.
2ـ ساطور سعودی در ماه رمضان
اطلاعاتی که سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر به دست آورده، تأیید میکنند که عربستان اخیراً دهها حکم اعدام را بهویژه در ماه مارس ۲۰۲۳ برای افراد زیر سن قانونی تصویب کرده است. این سازمان تأیید میکند که اعدام در ماه رمضان خطر علیه افراد مورد تهدید را افزایش میدهد. دادههای این سازمان نشان میدهد که حداقل ۶۴ نفر در سطوح مختلف دعوی قضایی تهدید به اعدام شدهاند. در حالی که خانوادههای سعودی معتقد بودند که خطر اجرای احکام در ماه رمضان منتفی است اما حکم اخیر نگرانیهایی را ایجاد کرده به ویژه که عربستان از قبل خانوادهها را مطلع نمیکند و به آنها حق خداحافظی نمیدهد. این سازمان اروپاییـ سعودی اجرای غیرمنتظره احکام اعدام را در ماه رمضان نشان از گستردگی تشدید خونریزی در سالهای اخیر در عربستان میداند و همچنین نشاندهنده این امر است که سلمان و پسرش همه محدودیتها، ارزشها و حتی وعدههایی که دادهاند را زیر پا گذاشتهاند و در عربستان تمایل شدید به ادامه کشتار، از جمله کشتار خردسالان و بازداشتیهای عقیدتی و احکام تعزیری وجود دارد.
3ـ عبرت چین از جنگ اوکراین
نشریه آمریکایی نیویورکتایمز با بررسی۱۰۰ مقاله تحقیقی نوشت: «چین با دیدهبانی جنگ روسیه و اوکراین بهدنبال درسآموزی برای افزایش توان دفاعی خود برای جنگهای احتمالی است. هزاران مایل دورتر از شهرهایی که روسیه در اوکراین بمباران میکند، چین در حال مطالعه جنگ است. در یک مبارزه غیرمستقیم بین دو ابرقدرت در سوی دیگر جهان، پکن منبعی از درسهای ارزشمند درباره سلاحها، قدرت سربازان، اطلاعات و بازدارندگی میبیند که میتواند به این کشور کمک کند تا برای جنگهای احتمالی خودش آماده شود.» «کریس باکلی» در گزارش اول آوریل برای نیویورکتایمز نوشت: «بهویژه، تحلیلگران نظامی چین، مبارزه برای نوآوریها و تا
کتیکهایی را که میتواند به درگیری احتمالی بر سر تایوان کمک کند موشکافی کردهاند. چینیها میگویند که جنگ یک «آزمونگاه» است که به چین فرصت میدهد تا از موفقیتها و شکستهای هر دو طرف درس بگیرد.
▼ اخبار کوتاه
◄ شوک عربی به بازار نفت/ اوپکپلاس اعلام کرد روزانه 1/16 میلیون بشکه کاهش تولید خواهد داشت. خبری که قیمت شاخصهای بازار نفت که در کمترین حد ۱۵ ماه اخیر بودند را بالا کشید، بهگونهای که وستتگزاس و برنت هردو وارد کانال ۸۰ دلار شدند. عبدالعزیر بنسلمان وزیر انرژی عربستان سعودی گفته این تصمیم اوپکپلاس با هدف «ثبات بازار» صورت گرفته است. رهبران اوپکپلاس پیش از این اعلام کرده بودند نفت ۱۰۰ دلاری را هدفگذاری کردهاند، رقمی که با توجه به انتظار صعود تقاضای پکن در پایان سال ۲۰۲۳، عدد عجیبی بهنظر نمیرسد. باید دید آمریکا که تا پیش از این با تزریق ذخایر استراتژیک آمریکا سعی در کنترل قیمتها داشت و انتقادات زیادی به دولت مستقر در کاخ سفید معطوف کرد، بار دیگر از این ابزار استفاده خواهد کرد، یا نه؟
◄ بحرانزایی برای خروج از بحران/ ️فواد ایزدی، عضو هیئت علمی گروه مطالعات آمریکا، دانشگاه تهران در توئیتی نوشت: «نتانیاهو تنها راه برونرفت از فروپاشی داخلی را ایجاد جنگی در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی میداند. هدف حملات رژیم صهیونیستی علیه سوریه در هفته گذشته همین است. ایران با پاسخ به این حملات در درون سرزمینهای اشغالی، ضمن گرفتن انتقام، به نتانیاهو اجازه نخواهد داد به هدف خود برسد.»
◄ خرزو خان بود؟!/ محمد ایمانی در کانال شخصیاش نوشت: «آقای روحانی در دیدار برخی مدیران دولت سابق گفته تورم تکرقمی در دو سال و نیم دولت من اتفاق افتاد... تا اسم عراقچی آمد، قیمت دلار ۲ هزار تومان کم شد و لابد اگر ظریف میرفت ۵ هزار تومان کم میشد. لابد کسی هم که خسارتهای فراوان اقتصادی را به کشور زد و دولت را با تورم ۶۰ درصد و افزایش ۸۰۰ درصدی نرخ ارز تحویل داد، خرزو خان بود!»
◄ کانادا قتلگاه زنان/ آمارها حاکی از آن است که در هر ۴۸ ساعت یک زن یا دختر در کانادا کشته میشود. موارد قتل زنان و دختران، که به عنوان زنانکشی شناخته میشوند، به سرعت در سراسر کانادا در حال افزایش است. براساس یک گزارش، بیش از ۸۰۰ زن و دختر از سال ۲۰۱۸ در کانادا کشته شدهاند.
◄ بزنی میخوری/ شبکه صهیونیستی کان در گزارش گفت: «این معادله جدیدی است که ایرانیها در سوریه و در مقابل آمریکا برقرار کردهاند، پاسخ در برابر پاسخ. ایرانیها شوخی ندارند؛ بزنی، میزنند!»
◄ دیدار همسایهها در سرزمین اژدها/ روزنامه سعودی الشرق الاوسط اعلام کرد که وزرای خارجه ایران و عربستان پنجشنبه در پکن باهم دیدار میکنند.
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بسمالله الرحمن الرحیم 🌺
«مَّا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ وَلَا لِآبَائِهِمْ كَبُرَتْ كَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ إِن يَقُولُونَ إِلَّا كَذِبًا»
نه آنها (هرگز) به این سخن یقین دارند، و نه پدرانشان! سخن بزرگی از دهانشان خارج میشود! آنها فقط دروغ میگویند!
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۵)
❇ تفســــــیر
سپس به یک اصل اساسى براى ابطال این گونه ادعاهاى پوچ و بى اساس، پرداخته مى گوید: آنها هیچ گونه علم و یقین به این سخن ندارند، و اگر از پدرانشان تقلید مى کنند آنها نیز چنین بودند (ما لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْم وَ لا لاِ بائِهِمْ).
اما سخن بسیار بزرگ و وحشتناکى از دهان آنها خارج مى شود (کَبُرَتْ کَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْواهِهِمْ)
خدا و جسم بودن؟ خدا و فرزند داشتن؟ خدا و نیازهاى مادى؟ و بالاخره خدا و محدود بودن؟ چه سخنان وحشتناکى؟!...
آرى اینها فقط دروغ مى گویند (إِنْ یَقُولُونَ إِلاّ کَذِباً).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵ سوره مبارکه کهف)
💢جزئیات بیانیه مشترک ایران و عربستان/ توافق برای تسهیل روادید عمره و دعوت بن فرحان از امیرعبداللهیان برای سفر به عربستان
🔹بیانیه مشترک میان ایران و عربستان با امضای وزرای خارجه ایران و عربستان و با حضور وزیر امورخارچه چین به امضا رسید.
🔹دو طرف بر اهمیت گفت وگو پیرامون راه های گسترش روابط دو جانبه و فعال سازی موافقتنامه همکاری های امنیتی بین دو کشور که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۰ و موافقتنامه عمومی همکاری در زمینه اقتصاد، تجارت، سرمایه گذاری، فناوری، علوم، فرهنگ، ورزش و جوانان که در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ به امضا رسیده است، تاکید نمودند.
🔹دو طرف توافق نمودند هماهنگیهای لازم را میان هیئت های فنی برای بررسی راههای گسترش همکاری میان دو کشور از جمله از سرگیری پروازها و سفرهای متقابل هیئت های رسمی و بخش خصوصی، تسهیل اعطای روادید برای شهروندان دو کشور از جمله روادید عمره، ادامه دهند.
🔹فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه عربستان سعودی دعوت از وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برای سفر به عربستان سعودی و برگزاری نشست دو جانبه در ریاض را تجدید نمود.
🕎 خبرگزاری سی ان ان از خدمات مسلمانان به بشریت می گوید
🔻Muslim inventions that shaped the modern world
✅ اختراعات مسلمانان که جهان مدرن را شکل دادند
1️⃣ عمل جراحی
در حدود سال 1000، دکتر مشهور الزهراوی یک دایره المعارف مصور جراحی 1500 صفحه ای را منتشر کرد که در اروپا به عنوان مرجع پزشکی برای 500 سال آینده استفاده می شد. زهراوی در میان اختراعات بسیار خود، استفاده از حل کننده روده گربه را برای بخیه زدن زخم ها کشف کرد - قبل از آن باید جراحی دوم برای برداشتن بخیه ها انجام می شد. او همچنین اولین عمل سزارین را انجام داد و اولین جفت فورسپس را ایجاد کرد.
2️⃣ ماشین پرنده
عباس بن فرناس اولین کسی بود که برای ساخت ماشین پرنده و پرواز تلاش کرد. در قرن نهم او یک دستگاه بالدار طراحی کرد که تقریباً شبیه لباس پرندگان بود. در مشهورترین آزمایش خود در نزدیکی کوردوبا در اسپانیا، فرناس برای چند لحظه به سمت بالا پرواز کرد، قبل از اینکه روی زمین بیفتد و کمرش تا حدی بشکند. طرحهای او بدون شک الهامبخشی برای هنرمند و مخترع مشهور ایتالیایی لئوناردو داوینچی صدها سال بعد بوده است.
3️⃣ دانشگاه
در سال 859 یک خانم جوان به نام فاطمه فهری اولین دانشگاه اعطای مدرک را در فاس مراکش تأسیس کرد. خواهرش میریام یک مسجد مجاور تأسیس کرد و با هم این مجموعه به مسجد و دانشگاه القراویین تبدیل شد.
4️⃣ جبر
کلمه جبر از عنوان رساله معروف یک ریاضیدان ایرانی در قرن نهم "کتاب الجبر و المگابالا" گرفته شده است که تقریباً به عنوان "کتاب استدلال و تعادل" ترجمه می شود. نظم جبری جدید که بر ریشههای سیستمهای یونانی و هندو ساخته شده بود، یک سیستم متحد کننده برای اعداد گویا، اعداد غیر منطقی و قدرهای هندسی بود. همین ریاضیدان، الخوارزمی، همچنین اولین کسی بود که مفهوم افزایش یک عدد را به یک توان معرفی کرد.
5️⃣ اپتیک(علم نورشناسی، شاخهای های از علم فیزیک)
بسیاری از مهمترین پیشرفت ها در مطالعه اپتیک از جهان اسلام حاصل شده است. در حدود سال 1000 ابن هیثم ثابت کرد که انسان اشیاء را با انعکاس نور از آنها و ورود به چشم می بیند و نظریه اقلیدس و بطلمیوس مبنی بر اینکه نور از خود چشم ساطع می شود را رد کرد. این فیزیکدان بزرگ مسلمان همچنین پدیده دوربین تاریک را کشف کرد که توضیح می دهد که چگونه چشم به دلیل ارتباط بین عصب بینایی و مغز تصاویر را به صورت عمودی می بیند.
6️⃣ مسواک
حضرت محمد در حدود سال 600 میلادی استفاده از اولین مسواک را رایج کرد. او با استفاده از شاخه ای از درخت مسواک، دندان های خود را تمیز کرد و نفس خود را تازه کرد. در خمیردندان های مدرن از موادی مشابه مسواک استفاده می شود.
7️⃣ سامانه میل لنگ( به کار رفته در موتور احتراق داخلی)
بسیاری از اصول اولیه اتومات مدرن برای اولین بار در جهان اسلام مورد استفاده قرار گرفت، از جمله سیستم میل اتصال میل لنگ انقلابی. با تبدیل حرکت چرخشی به حرکت خطی، میل لنگ امکان بلند کردن اجسام سنگین را با سهولت نسبی فراهم می کند. این فناوری که توسط الجزاری در قرن دوازدهم کشف شد، در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت و به همه چیز از دوچرخه گرفته تا موتور احتراق داخلی منجر شد.
8️⃣ بیمارستان ها
بیمارستانهایی که امروزه میشناسیم، با بخشها و مراکز آموزشی، از مصر قرن نهم میآیند. اولین مرکز پزشکی از این دست، بیمارستان احمد بن تولون بود که در سال 872 در قاهره تأسیس شد. بیمارستان تولون برای هر کسی که به آن نیاز داشت مراقبت رایگان ارائه میکرد -- سیاستی مبتنی بر سنت مسلمانان در مراقبت از همه بیماران. از قاهره، چنین بیمارستان هایی در سراسر جهان اسلام گسترش یافت.
منبع :
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/01/29/muslim.inventions/index.html
🔸به کارمندان سفارت ایران ۴۸ ساعت فرصت داده شد.
به اطلاع سفیر ایران رسید که ۴ نفر از کارکنان سفارت ایران به دلیل فعالیتهای مغایر با وضعیت دیپلماتیک و مغایر با مصوبه ۱۹۶۱، توسط دولت آذربایجان «شخصیت نامطلوب» اعلام شدند. کنوانسیون روابط دیپلماتیک وین و این افراد ظرف ۴۸ ساعت بازگردانده شدند و از وی خواسته شد خاک آذربایجان را ترک کند.
🔸منابع ترکیه در خصوص تنشها میان ایران و جمهوری آذربایجان میگویند
دستگیریها در باکو ادامه دارد. تا کنون ۱۱۸ نفر از رهبران مذهبی در مساجد دستگیر شدهاند. نیروهای نظامی نخجوان نیز در قالب رزمایش به حالت آماده باش در آمدهاند
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بسمالله الرحمن الرحیم 🌺
«فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَّفْسَكَ عَلَىَ آثَارِهِمْ إِن لَّمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا»
گویی میخواهی بخاطر اعمال آنان، خود را از غم و اندوه هلاک کنی اگر به این گفتار ایمان نیاورند!
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۶)
❇ تفســــــیر
از آنجا که در آیات گذشته، سخن از رسالت و رهبرى پیامبر(صلى الله علیه وآله) بود، در آیه مورد بحث، به یکى از مهم ترین شرائط رهبرى که همان دلسوزى نسبت به امت است، اشاره کرده، مى گوید: گوئى تو مى خواهى جان خود را بر باد دهى و خویشتن را از شدت اندوه، هلاک کنى که چرا آنها به این کتاب آسمانى ایمان نمى آورند؟ (فَلَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ عَلى آثارِهِمْ إِنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِیثِ أَسَفاً).
چند نکته:
1 ـ باخِع از ماده بخع (بر وزن نخل) به معنى هلاک کردن خویشتن از شدت غم و اندوه و به تعبیر دیگر دق مرگ نمودن است.
2 ـ کلمه أَسَفاً که شدت غم و اندوه را مى رساند، تأکیدى است بر این موضوع.
3 ـ آثار جمع اثر در اصل، به معنى جاى پا است، ولى، به هر علامتى که از چیزى باقى مى ماند اثر گفته مى شود.
انتخاب این تعبیر، در آیات فوق، اشاره به نکته لطیفى است، و آن این که: گاهى انسان از جائى مى رود، چون ماجرا تازه است آثار او باقى مى ماند، ولى هنگامى که طول کشید، آثار هم محو مى شود، یعنى تو آن قدر از عدم ایمان آنها ناراحتى که حتى پیش از محو شدن آثار آنها، مى خواهى خود را از غصه هلاک کنى.
این احتمال نیز وجود دارد که: منظور از آثار، اعمال و رفتار آنها بوده باشد.
4 ـ تعبیر به حدیث ، در مورد قرآن، اشاره به نوآورى هاى این کتاب بزرگ آسمانى است، یعنى آنها حداقل این مقدار، به خود زحمت نمى دادند که این کتاب تازه را با محتواى جدیدى که داشت، مورد بررسى قرار دهند، و این دلیل بر نهایت بى خبرى است که انسان از کنار چنین موضوع مهم تازه اى بى تفاوت بگذرد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۶ سوره مبارکه کهف)
💢 رسانه آمریکایی: پیروزی دیگر دیپلماتیک چین با پیشروی آشتی ایران و عربستان
🔰شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز آمریکا در پی دیدار وزیران خارجه ایران و عربستان و توافقات جدید میان دو کشور گزارش داد:
🔸عربستان سعودی و ایران رقبای دیرینه منطقه ای هستند، اما به عنوان بخشی از توافقی که ماه گذشته با میانجیگری چین به امضا رسید، تهران و ریاض به سمت آشتی و احیای روابط دیپلماتیک حرکت کرده اند.
🔹این توافق نشان دهنده گامی جدید به سوی آشتی پس از هفت سال تنش میان عربستان و ایران است و احتمال درگیری مسلحانه میان این دو رقیب هم مستقیم و هم در درگیریهای نیابتی را کاهش میدهد.