eitaa logo
کانال اطلاع رسانی مسجد حضرت ابوالفضل ع
226 دنبال‌کننده
896 عکس
534 ویدیو
43 فایل
هسته فرهنگی مسجد حضرت ابوالفضل ع سیدشهاب
مشاهده در ایتا
دانلود
آیت الله العظمی جوادی آملی: الآن چرا طلاق زياد است؟ چرا پسرها دير ازدواج مي‌كنند؟ چرا دخترها اگر هم ازدواج كنند دير ازدواج مي‌كنند؟ چرا زندگی تلخ است؟ چرا به افسردگی ختم می‌شود؟ چرا همه در خانه‌ها ناله دارند؟ چرا؟ برای اينكه ما اين ﴿رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ﴾ را كه دستور رسمی دين است،را فراموش كرديم. امام (سلام الله عليه) فرمود: «تَزَاوَرُوا»؛ شيعيان ما هستيد به سراغ يكديگر برويد،قهر نكنيد، فاميل‌ها را ترك نكنيد،صِله رحم واجب است. كسی كه عطوف و مهربان است نه بيراهه مي‌رود و نه راه كسی را مي‌بندد. كسی حرفی به ما زده فوراً شكايت، اين برای چيست؟! چهارتا بزرگ‌ترها بنشينند چهارتا حرف بزنند اين را اصلاح كنند، آن وقت هم پسران ما خوب ازدواج می‌کنند ، هم دختران ما خوب ازدواج مي‌كنند، ما يك زندگی راحتی داريم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سید حسن نصرالله: اسرائیل حرام‌زاده‌ای فرزند حرام‌زاده است 🔹اسرائیل، این موجود نامشرع، فرزند آمریکاست. خود آمریکا هم مانند اسرائیل میلیون‌ها سرخ‌پوست را کشت. برای همین می‌گویم آمریکا هم حرام‌زاده است. 🔹لبنان دیگر ضعیف نیست که به آن یورش بیاورند. شاید روزی ما به شما یورش آوردیم.
💠 🔸امام علی علیه السلام: عِبادَ اللّهِ، إنَّ الدُّنيا دارٌ رَضِيَ اللّهُ لِأَهلِهَا الفَناءَ وقَدَّرَ عَلَيهِم بِهَا الجَلاءَ، فَكُلُّ ما فيها نافِدٌ وكُلُّ مَن يَسلُكُها بائِدٌ، وهِيَ مَعَ ذلِكَ حُلوَةٌ غَضِرَةٌ، رائِقَةٌ نَضِرَةٌ، قَد زُيِّنَت لِلطّالِبِ، ولاطَت بِقَلبِ الرّاغِبِ، يُطَيِّبُهَا الطّامِعُ، ويَجتَويهَا الوَجِلُ الخائِفُ، 🔹بندگان خدا! دنيا، سرايى است كه خداوند براى اهل آن، فنا را پسنديده و كوچيدن از آن را بر ايشان حتمى ساخته است. هر چه در آن است، پايان يافتنى است و هر كه در پى آن است، نابودشدنى. امّا با اين همه، دنيا شيرين و لذيذ و جذّاب و شاداب است؛ براى جوينده، آراسته است و به دل مشتاق، چسبيده؛ طمعكار، آن را نيكو مى‌شمارد و ترسانِ هراسان، از آن گريزان است. 📚 مصباح المتهجّد : ص٦٥٩ ص٧٢٨
تنها شخصی که پس از فوت شناسنامه او باطل نشده است! 🔹(زاده ۵ شهریور ۱۳۰۹ تهران -- درگذشته ۱۷ دی ۱۳۴۶ تهران) قهرمان کشتی ملقب به جهان پهلوان 🔹بعد از فوت جهان پهلوان تختی، ثبت احوال به خود اجازه نداد شناسنامه او را باطل کند! تختی زنده است، پهلوانان نمی‌میرند! + امروز ۵ شهریور، به مناسبت زادروز جهان پهلوان تختی، روز کشتی و روز تختی نام‌گذاری شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
همه چیزدانان نادان، سواد مصنوعی،  الگوی جدید نادانی 🔺 روزانه فقط در تلگرام بیش از ۳ میلیون مطلب منتشر می شود.   این میزان تولید محتوا در شبکه های اجتماعی شگفت آور است و منجر به پدیده جالبی شده: «همه ما» راجع به «همه چیز» می دانیم اما با ويژگی هایی خاص. در حالیکه نمی دانیم که همچنان نمی دانیم... 🔹 کارل تارو ژورنالیست معروف ژاپنی می گوید: هر وقت هر کسی از هر چیزی سخن می‌گوید ما وانمود می کنیم که دربارۀ آن می‌دانیم. همکارانمان دربارۀ فیلم، کتاب، قیمت ارز، حمله نظامی آمریکا صحبت می‌کنند سرمان را بالا و پایین می بریم یعنی من هم دربارۀ آن می دانم. این درصورتی است که آن ها دربارۀ آن موضوع فقط نظرات کس دیگری را در یک شبکه اجتماعی خوانده اند و آن را بازگو می کنند همان گونه که ما نیز چنین می کنیم. ما به شکلی خطرناک به نوعی «کپی برداری از دانایی» نزدیک می‌شویم، که در واقع «الگوی جدید نادانی» است. ما با سواد مصنوعی روبرو هستیم.   محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهت‌دار. 🔺سه مساله این موضوع را تشدید می کند: 1⃣ حجم بالای اخبار و تحلیل ها: اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها. 2⃣ سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به ۲۰۰ سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است. 3⃣ سواد مصنوعی: نظرات ما از پرسه‌زدن در شبکه‌های اجتماعی سرچشمه می‌گیرند، نه مطالعۀ کتاب‌ها! این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است. ➖ به همین خاطر است که اخبار درست و غلط و شایعه و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزش‌اند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم... ⚠️ بدون سواد رسانه‌ای طعمه می شویم!
قورباغه ی آب پز نباشیم‼️ 💥 شاید درباره ی اصطلاح قورباغه ی آب پز شنیده باشید👇 ❎ اگر قورباغه‌ای را در آب جوش بیاندازیم، قورباغه بلافاصله برای نجات جان خودش تلاش می‌کند و با یک پرش ناگهانی از ظرف آب جوش بیرون می‌پرد. اما اگر قورباغه را در آب سردی بگذاریم که بر روی اجاق قرار دارد و در حال گرم شدن است، قورباغه احساس می‌کند در شرایط مناسبی قرار دارد و تلاشی برای خروج از این شرایط نمی‌کند. به مرور که آب گرم و گرم‌تر می‌شود، با توجه به اینکه این گرم شدن به کندی انجام می‌شود، قورباغه متوجه تغییرات دما نمی‌شود. به تدریج عضلات قورباغه در اثر گرما سست می‌شود و زمانی که قورباغه متوجه می‌شود شرایط مناسب نیست و باید از آب بیرون بپرد، دیگر توانی برای بیرون پریدن ندارد. 😔 در نهایت قورباغه ی داستان ما در همان آب می‌پزد و جانش را از دست می‌دهد... ⛔️ کاری که برخی تولیدات رسانه‌ای با ما و فرهنگ ما می‌کنند همین‌گونه است. کسی که در معرض مداوم تولیدات این رسانه ها قرار می‌گیرد، دچار کرختی می شود و آنقدر آرام آرام اهداف، اعتقادات و آرمان‌هایش را از دست می‌دهد که خودش هم متوجه بلایی که دارد بر سرش می‌آید نمی‌شود. در این شرایط حتی اگر روزی آرمان های گذشته خود را با وضع موجود مقایسه کند و بخواهد تغییری ایجاد کند، به قدری تأثیر پذیرفته است که دیگر توانی و مجالی برای تغییر در خود نمی‌بیند.... ⚠️ بدون سواد رسانه‌ای طعمه می شویم!
📌با چه کردیم؟ 🌞روزی امام محمد (ع) به یکی از خود به نام "ابن‌ذر" فرمودند: ای ابن ذرّ! یکی از احادیث ما اهل بیت(ع) را که دریافت كرده‌ای، بازگو کن. ابن ذر گفت: حضرت (ص) فرمودند: من در میان شما دو به یادگار میگذارم كه یكی بزرگتر از دیگری است: خدا و اهل بیتم؛ اگر به آن دو چنگ زنید، هرگز نخواهید شد. امام محمد باقر(ع) فرمودند: ای ابن ذرّ! اگر (ص) را در دیدار كردی و او از تو پرسید: بعد از من در حقّ ثقلین چه كردی؟!؛ به او چه می‌گویی؟ ابن ذرّ به شدت گریست و گفت: ثقل (قرآن) را كه از هم دریدیم و ثقل (اهل‌بیت) را كشتیم. 📚شیخ طوسی، اختیار معره رجال، ج۲، ص۴۸۴.
📌سلیمان بن صرد خزاعی 1⃣ از بزرگان و از اصحاب اميرمؤمنان، امام حسن و امام حسين علیهم السلام است. 2⃣ سليمان در برخی جنگ‌هاي دوران علی(ع) سابقه درخشاني از خود به جاي گذاشت ولی به دلیل کوتاهی، در بر علیه، و شرکت نکرد و مورد مواخذه امیرمومنان علی علیه السلام قرار گرفت. 📌بلاذري مي‌نويسد: [پس از جنگ جمل] (ع) صورت خود را از سلیمان برگرداند و او را كرد و فرمود: تو دچار شدي و گوش نکردی و نيرنگ به كار بستي در حالي كه تو از معتمدترين افراد نزد من بودي. سليمان از امام معذرت خواست و عرض كرد: من را نگهدار و در آينده، خيرخواهي من خالص‌تر خواهد بود. 3⃣ سليمان نه تنها خوب ظاهر نشد بلکه نسبت به امام (ع) با ديدگاه انتقاد داشت و از جمله كساني بود كه امام را بعد از صلح با معاويه خطاب كرده است. 4⃣ سلیمان به عنوان بزرگ ، امام (ع) را به دعوت کرد. اما در کربلا به دلیل کوتاهی و نداشتن روحیه امام را تنها گذاشت. مسيب بن نجبه از بزرگان درباره کوتاهی در امام حسین(ع) می گوید: ما حسین(ع) را تنها گذاشتیم در حالي كه پيش از آن، نامه او به ما رسيده بود و او بر ما وارد شده و همه گونه از ما ياري طلبيده بود. ولي ما جان‌هاي خود را از او دريغ كرديم تا آنكه در كنار ما به رسيد. به درستي كه ما نه با دست خود او را ياري داديم و نه با زبان خود از او دفاع كرديم و نه با اموال خود او را كرديم و نه عشاير و قبايل خود را براي ياري او كرديم، اينك چه عذري در درگاه خداوند داريم. 📌عدم پذيرش با امام حسين(ع) نیز از کوتاهی های سلیمان است. عدم صريح يا ضمني امام (ع) از قيام توابین از مهم‌ترين كاستي‌هاي اين شيعي است.
📌 جدید حتما بخوانند امام (ع) می فرماید: ◀️رهبر شما_امیرمومنان (ع)_ مانند مى نشست، مانند بردگان مى خورد، و را به مردم مى خورانْد و خود به خانه برمى گشت و نان و روغن مى خورد. ◀️دو سُنبُلانى[پيراهنى بلند و منسوب به شهرى در روم است] مى خريد و به غلامش مى فرمود تا بهترينِ [آن دو] را انتخاب كند و خود، ديگرى را مى پوشيد و اگر آستينش از انگشتانش بلندتر بود، آن را مى كرد و اگر از قوزك پايش درازتر بود ، آن را مى بُريد و هرگاه دو كار بر او روى مى آورد كه در هر دو [موجب] خداوند بود، سخت ترينِ بر جسم خود را برمى گزيد. ◀️او حدود پنج سال مردم بود و آجرى روى و خشتى روى خشت نگذاشت و زمينى از زمين هاى خراج [و اموال عمومى] را به كسى نبخشيد و درهم و دينارى به ارث نگذاشت. ◀️كسى را توان كارى كه او انجام مى داد، نبود. ◀️پدرم امام (ع) در نوشته هاى امیرمومنان (ع) مى نگريست و بر زمين مى كوبيد و مى فرمود: «كيست كه بتواند چنين كند؟!» 📚کلینی، كافي، ج۸، ص۱۳۰، ح۱۰۰.
📌 (ع) از :(۱) بعد از رحلت (ص) بیشتر مردم از مسیر خارج شدند. اميرمؤمنان (ع) این مردم را معرفی و از آنان چنین می کند: ⬅️در میان این مردم، انجام کارهای قبیح زیاد شده تا حدی که رنگ باخته است؛ ⬅️ بگونه ای رایج شده است که به کمتر کسی می توان اعتماد کرد؛ ⬅️ زیاد شده و از اهل خیر نشانی نیست. حق گویان اندک و ملازم حق ذلیل است. ⬅️ بد اخلاق و پیران شده اند؛ ⬅️ و قاریان قرآن از برگشته اند. 📚نهج البلاغه؛ 📚لیثی، عیون الحکم، ص۳۶۶، 📚آمدی، غررالحکم،ص۴۹۶.
📌 (ع) از :(۲) ⬅️ ، بزرگان را نمی کنند، ⬅️ از دستگیری نمی کنند، ⬅️مردم به سخنان من گوش نمی دهند، ⬅️به عالم ایمان ندارند و از و خطای دیگران نمی گذرند، ⬅️از نظر آنان، همان است که خود می گویند و به آن تمایل دارند و همان است که آنرا خوش نمی دارند، ⬅️در به خود پناه می برند و خدا را رها می کنند، ⬅️در به نظر خود عمل می کنند و هرکس امام خویش است. 📚لیثی، عیون الحکم، ص۳۶۶، 📚امدی، غررالحکم،ص۴۹۶.
. ♻️ وقتی در هر شرایطی زیر سؤالی ▪︎به شاهچراغ حمله شد، گفتند: جای گشت ارشاد، امنیت مردم رو تامین کنید. ولی وقتی تروریستها را دستگیر کردند، هشتگ نه به اعدام راه انداختند. ◾️ اسرائیل، نطنز و اصفهان را زد و شهیدان شهریاری و احمدی روشن را ترور کرد، گفتند: دیدید روسیه اس۳۰۰ نداد. ▪︎غزه اسرائیل را با طوفان الاقصی زد، نوشتند: خون رو با خون جواب نمیدن. طالبان پنجشیر را تصرف کرد: غوغا راه انداختند که : حکومت، حاضر به دفاع از مظلومان افغانی نیست! ▪︎تحریم که شدیم، تحلیل کردند که : به خاطر دشمنی تان با آمریکا است. اما وقتی امریکا از برجام خارج شد: نوشتند :به خاطر حمله شما به سفارت عربستان بود! ▪︎شهید رئیسی بدون برجام، تحریم را بی اثر کرد، گفتند: پولش رو که نمی‌تونید بیارید چه فایده! پولها که آزاد شد، گفتند: همه رو دادید فلسطین! ▪︎یه همت دانشمندان جوانمان واکسن ساختیم. توییت زدند که آب مقطره. واکسن را با پیگیری آقای رئیسی وارد کردیم، نوشتند: چینیه به درد نمی‌خوره! ▪️ با عربستان جنگ دیپلماتیک داشتیم، فریاد زدند: دیپلماسی بلد نیستید. با عربستان ارتباط برقرار کردیم، ناگهان گفتند: چی شد از شعارهای انقلاب عقب نشینی کردید؟! ▪︎هیئت‌ها رونق گرفت، نوشتند: عزا بسه مردم نیاز به شادی دارند. جشن شادی چند کیلومتری غدیر برگزار شد، گفتند: امارات ماهواره فرستاده هوا شما ایستگاه صلواتی می زنید. ▪️ماهواره فرستادیم هوا، ناجوانمردانه گفتند: وقتی مردم تو اجاره خونه مانده‌اند، ماهواره چه فایده داره! با چین قرارداد ساخت مسکن و با روسیه قرارداد همکاری بلند مدت نوشتیم، تحلیل نوشتند که کشور رو فروختید به چین و روسیه. ▪︎روسیه اسلحه از ما خرید: گفتند در جنگ اوکراین دخالت کردید! اعلام بی طرفی کردیم: گفتند از اسرائیل ترسیدید. ▪︎اسرائیل رو بزنیم: مقصر مائیم،چون چوب کردیم لانه زنبور و نزنیم میگن: ایران ترسید. ▪️خلاصه ما هر کاری بکنیم زیر سئوالیم. چون نوکران کدخدا شبانه روز مشغول کارند. 👈 فقط با سواد رسانه می‌توانید در برابر این لشکر پنهان بجنگید و سنگر را خالی نکنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
- 📚 بلند خواندن نماز صبح
كلمات مقدس سه گونه است: 🔸الف) اسم جلاله 🔸ب) اسماء معصومين عليهم السلام 🔸ج) كلمات مشترك. 🔹1. اسم جلاله به هر زبان و نيتى كه نوشته شده باشد، نمى‏توان بدون وضو مسّ نمود. (1) 🔹2. اسماء معصومين عليهم السلام را نيز طبق فتواى برخى از علماء نمى‏توان بدون وضو مسّ نمود. 🔹3. اسمائى كه مشترك است اگر به عنوان نام‏هاى مقدس و كلمات مقدس نوشته شده باشد، نمى‏توان مس كرد. --------------- 📚 پی‌نوشت: 1. توضيح المسائل مراجع، م 319؛ استفتائات جديد مكارم، ج 3، س 126؛ اجوبة الاستفتائات، س 164
توصیه های رهبر انقلاب به دولت چهاردهم...
💠 روز 💠 💎 احترامی که معادل احترام به خداست 🔻امام جعفر صادق علیه السلام: منْ أَتَاهُ أَخُوهُ اَلْمُسْلِمُ فَأَكْرَمَهُ فَإِنَّمَا أَكْرَمَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ . ❇️ هركس برادر مسلمان خود را كه بر او وارد شود گرامى بدارد و او را احترام کند، گویا خداوند مهربان را گرامى داشته است. 📚 وسائل الشیعه (باب السادس عشر)، ج ۱۶، ص ۳۷۶ ‌ ‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📍 استفاده از وام برای سفر اربعین 📌 سئوال: استفاده از وام برای سفر عتبات چه حکمی دارد؟ 🔹 پاسخ : آیت الله مکارم شیرازی: تنها راه استفاده از وام برای عتبات و سایر سفرها دریافت وام قرض‌الحسنه می‌باشد و حداکثر کارمزد مجاز برای این وام‌ها چهار درصد می‌باشد؛ و استفاده از سایر وام‌ها که در مقابل آن سود دریافت می‌شود و یا کارمزد بیش از چهار درصد دارد جایز نیست و سفر آن‌ها اشکال دارد.
💠 حکم نماز در صورت اقامت ۱۰ روز در عراق 📌حکم نماز افرادی که به مدت ده روز در عراق حضور دارند چه حکمی دارد؟ 📍پاسخ: درصورتی‌که ده روز پشت سرهم در یکجا بماند نماز کامل است.
📌 عطر زدن بانوان بیرون منزل ✍🏻 پرسش: آیا عطر زدن بانوان بیرون از منزل جایز است؟! 💬 پاسخ : آیت الله مکارم شیرازی: از این کار در روایت اسلامى نهى شده است، ولى چنانچه مقدار کمى براى از بین بردن بوى عرق و مانند آن استفاده کنند مانعى ندارد. آیت الله خامنه ای : اگر باعث جلب توجه نامحرم نگردد، مانعی ندارد.