📣 ویژهنامه ولادت حضرت محمد بن عبدالله (ص)
🌸 حضرت محمد بن عبدالله (ص)، از نسل حضرت ابراهیم (ع)، آخرین پیامبر الهی، در ۱۷ ربیع الاول عام الفیل در شهر مکه به دنیا آمد و در سنین کودکی والدین خود را از دست داد و تحت کفالت پدر بزرگ و عموی خویش قرار گرفت و در جوانی به محمد امین شهرت یافت. نبی مکرم اسلام در سن ۴۰ سالگی به پیامبری برگزیده شدند و بعد از ۲۳ سال تلاش در راه اعتلای کلمه توحید و تبلیغ اسلام، پس از انتصاب علی بن ابیطالب (ع) به جانشینی خویش، در سن ۶۳ سالگی به دیار باقی شتافتند.
🌸 در روایات آمده است که در شب ولادت آن حضرت حوادث مهم و اتفاقات زیادی در اطراف جهان به وقوع پیوست که پیش از آن سابقه نداشت و از جمله «ارهاصات» بوده است.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/عامالفیل
📲 wikifeqh.ir/اسلام_(فقه)
📲 wikifeqh.ir/محمد_(مفرداتقرآن)
📲 wikifeqh.ir/پیمانهای_حضرت_محمد
📲 wikifeqh.ir/حضرت_محمد_(صلیاللهعلیهوالهوسلّم)
📲 wikifeqh.ir/زندگانی_حضرت_محمد_(صلیاللهعلیهوآله)
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/سیره_حضرت_محمد
📲 wikiporsesh.ir/بشارت_آمدن_حضرت_محمد
📲 wikiporsesh.ir/دین_حضرت_محمد(ص)_قبل_از_اسلام
📌چه کسانی امت پیامبر اعظم(ص) هستند؟
قال رسول اكرم صلى الله عليه و آله:
لَا تَزَالُ أُمَّتِي بِخَيْرٍ مَا تَحَابُّوا وَ تَهَادَوْا وَ أَدَّوُا الْأَمَانَة.
رسول الله فرمود:
⬅️امّت من تا هنگامى كه يكديگر را #دوست بدارند و محبت بورزند،
⬅️به يكديگر #هديه دهند،
⬅️و #امانتدارى كنند،
در خير و خوبى خواهند بود.
📚شیخ صدوق، عيون اخبار الرضا، ج2، ص29.
وَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : يَظْهَرُ فِي أُمَّتِي اَلْخَسْفُ وَ اَلْقَذْفُ قَالُوا مَتَى يَكُونُ ذَلِكَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ قَالَ إِذَا ظَهَرَتِ المعارف [اَلْمَعَازِفُ] وَ اَلْقَيْنَاتُ وَ شُرْبُ اَلْخَمْرِ وَ اَللَّهِ لَيَبِيتَنَّ أُنَاسٌ مِنْ أُمَّتِي عَلَى أَشَرٍ وَ بَطَرٍ وَ لَعِبٍ يُصْبِحُونَ قِرَدَةً وَ خَنَازِيرَ لاِسْتِحْلاَلِهِمُ اَلْحَرَامَ وَ اِتِّخَاذِهِمُ اَلْقَيْنَاتِ وَ شُرْبَ اَلْخُمُورِ وَ أَكْلِهِمُ اَلرِّبَا وَ لُبْسِهِمُ اَلْحَرِيرَ
رسول خدا فرمود ظاهر و آشكار مىشود در ميان امت من ذلت و خوارى و تهمت،عرض كردند اى رسول خدا در چه زمانى گرفتار خوارى و تهمت ميشوند فرمود:هر گاه غنا،زنان خواننده.خوردن شرابها آشكار شود و شبزندهدارى ميكنند گروهى از امت من با سرور زياد و نعمت فراوان و لعب و بازى و شب را صبح ميكنند در حالتى كه ميمون و خوك ميباشند بواسطهى حلال شمردن ايشان حرام را و بواسطهى گرفتن زنان رقاصه و خوردن شراب و گرفتن فرع و ربا و پوشيدن لباس ابريشم.
ارشاد القلوب ج۱ صفحه ۹۵
💠 #احکام شرعی | عدم تعیین زمان پرداخت در معامله نسیه
رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «عدم تعیین زمان پرداخت در معامله نسیه» پاسخ گفتند.
❓سؤال: اگر در معاملهای که به صورت نسیه انجام میشود، خریدار بگوید: "هر وقت پول دستم آمد، پرداخت خواهم کرد." آیا چنین معاملهای صحیح است؟
✍️ جواب: با توجه به این که در معامله نسیه باید مدت برای پرداخت ثمن، معلوم باشد و احتمال زیاده و نقصان در آن نباشد، در فرض سؤال، معامله باطل است.
ولی اگر فروشنده راضی به تصرف مشتری در کالای فروخته شده باشد، تصرف مشتری در آن اشکال ندارد.
📌از #جهاد در راه خدا بالاتر چیه؟
مردى خدمت رسول خدا(ص) آمد و عرض كرد كه:
من به جهاد رغبت دارم و به آن شاد مىشوم.
حضرت فرمود:
پس در راه خدا جهاد كن؛ زيرا كه اگر #شهيد شوى، در نزد خدا زنده خواهى بود
و اگر زنده برگردى، از گناهان پاك شوى، چنانچه از #مادر متولّد شدهاى.
آن مرد گفت:
يا رسول اللّٰه! #پدر و #مادر پيرى دارم كه گمان مىكنند و چنان مىدانند كه ايشان به من انس دارند و بيرون رفتن مرا ناخوش دارند.
رسول خدا(ص؟ فرمود:
با پدر و مادر باش. پس سوگند ياد مىكنم به آن خدايى كه جانم به دست قدرت او است، هر آينه #انس ايشان با تو، در یک شبانه روز، از جهاد يكساله بهتر است.
📚کلینی، الکافی، ج2، ص160.
💠 منتظران! به هوش باشيد
📖 أَ لَمْ يَأْنِ لِلَّذينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَ ما نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَ لا يَكُونُوا كَالَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلُ فَطالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَ كَثيرٌ مِنْهُمْ فاسِقُون. اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُون؛ [ حديد ۱۶و ۱۷]
📖 آيا وقت آن نرسيده است كه دلهای مؤمنان در برابر ذكر خدا و آنچه از حقّ نازل كرده است، خاشع گردد؟! و مانند كساني نباشند كه در گذشته به آنها كتاب آسماني داده شد، سپس زماني طولاني بر آنها گذشت و قلبهايشان قساوت پيدا كرد و بسياري از آنها گنهكارند! بدانيد خداوند زمين را پس از مرگ آن زنده ميكند! ما آيات (خود) را براي شما بيان كرديم، شايد انديشه كنيد!
💌 امام صادق(ع) ميفرمايد:
آية «ألَمْ يَأْنِ...» دربارة مردم زمان غيبت نازل شده است و مراد از «امد» زمان غيبت است. سپس فرمود: آيا نشنيدهاي قول خداوند را که ميفرمايد: «اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ..» يعني با عدالت حضرت قائم(عج) آن را زنده ميکند بعد مردنش به وسيله ظلم و ستم پيشوايان گمراه. [ الغيبه نعمانی ص۲۴]
📸 بنر طرفداران سلتیک در حمایت از فلسطین: شما در این راه تنها نیستید!
🔹️طرفداران سلتیک بنری تاریخی در حمایت از ملت فلسطین روی سکوهای ورزشگاه نصب کردند که روی آن نوشته: «میتوانند به شما ظلم کنند، میتوانند شما را بازداشت و زندانی کنند، اما هرگز نمیتوانند اراده شما را درهم بشکنند. غزه، جنین، طولکرم، نابلس، شما در این راه تنها نیستید»
در قرآن كريم آمده است: «قل اعملوا فسيری الله عملكم ورسوله و المؤمنون» [۱] ؛ ای پيامبر! به مردم بگو: هر چه خواستيد انجام دهيد ولی بدانيد كه خدا و رسول او و مؤمنان، اعمال شما را می بينند.
امام صادق (عليه السلام) فرمود:
منظور از مؤمنان در اين آيه ما هستيم؛ إيّانا عنی [۲]،المؤمنون هم الأئمة [۳] ؛مؤمنان، همان ائمه هستند.
بنابراين، همهی كارهای ما در مشهد و محضر آنان است، نه تنها اعمال ما را می بينند و از آن خوشحال يا ناراحت می شوند، بلكه در قيامت، مطابق آنچه ديده اند شهادت می دهند.
[۱]سوره توبه آیه ۱۰۵
[۲]تفسیر نور الثقلین ج۲ ص۲۶۳،ذیل آیه؛ بحار الانوار ج۲۳ ص۳۵۳، باب عرض الاعمال علیهم
[۳]همان
53.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا محمدالامین
رحمة للعالمین
حبل الله المتین
#سرود📺
#میلاد_پیامبر_اکرم(ص)🌺
#میلاد_امام_جعفر_صادق(ع) 🌼
#حسین_طاهری🎙
🔻 آیتاللهالعظمی نوری همدانی:
❇️ مسئولیت دادن به کسی که رسماً علیه نظام فعالیت کرده، اختلاف سلیقه نیست، عبور از اصول انقلاب است
حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار جمعی از اساتید حوزه علمیه قم تصریح کردند: در دادن مسئولیتها باید از همه سلایق و افکار استفاده کرد، ولی کسی که رسماً علیه نظام فعالیت کرده و محکوم شده حسابش فرق میکند، اینجا نمیتوان گفت اختلاف سلیقه است.
💐💐💐💐
🌹عید نورانی ولادت حضرت خاتمالأنبیاء محمد مصطفی «صلی الله علیه و آله» و میلاد حضرت امام صادق علیهالسلام بر شما همراهان گرامی مبارک باد.🌹
🔸 در وصف اخلاق پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)
حضرت امیرالمومنین على (عليهالسلام) فرمودند:
«كانَ صلى الله عليه و آله لا يَذُمُّ اَحَدا وَ لا يُعَيِّرُهُ وَ لا يَطْلُبُ عَثَراتِهِ وَ لا عَوْرَتَهُ وَ لا يَتَـكَلَّمُ اِلاّ فيما رَجا ثَوابَهُ؛
رسول خدا (صلىاللهعليهوآله) هرگز بدگويى كسى را نمىكردند، سرزنش نمىنمودند، در پى لغزشها و اسرار ديگران نبودند و دربارۀ ديگران چيزى جز خير و خوبى نمىگفتند.
📚عيون اخبار الرضا، ج1 ، ص319
💠 اعمال شب و روز هفدهم
طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیا، رسول معظّم اسلام پیامبر (صلى الله علیه وآله) است و شب بسیار مبارکى است. (مصباح المتهجّد، صفحه 791 و اقبال، صفحه 603. )
همچنین در چنین روزى در سال 83 هجرى قمرى، ولادت امام صادق (علیه السلام) واقع شده است و از این جهت نیز بر اهمّیّت این روز افزوده شده است.( بحارالانوار، جلد 47، صفحه 1، حدیث 2.)
1) غسل به نیّت روز هفدهم ربیع الاوّل.(فلاح السائل، صفحه 61 )
2) روزه: که براى آن فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتى از ائمّه معصومین (علیهم السلام)آمده است: کسى که روز هفده ربیع را روزه بدارد، خداوند براى او ثواب روزه یکسال را مقرّر مى فرماید. (اقبال، صفحه 603 )
3) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مومنان و به زیارت مشاهد مشرّفه رفتن. (همان مدرک )
4) زیارت رسول خدا (صلى الله علیه وآله) از دور و نزدیک در روایتى از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسى است که به هنگام حیاتم به سوى من هجرت کرده باشد، اگر نمى توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوى من سلام بفرستید (که به من مى رسد).(همان ص 604)
5) زیارت امیرمومنان، على(علیه السلام) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتى که امام صادق(علیه السلام) در چنین روزى کنار ضریح شریف آن حضرت (علیه السلام) وى را زیارت کرد. (همان مدرک، صفحه 608 ) (این زیارت در بخش زیارات، مفاتیح آمده است).
6) تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجاست، مرحوم «سیّد بن طاووس»، در اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اوّل عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبىّ اکرم (صلى الله علیه وآله) سفارش بسیار کرده است. بنابراین، سزاوار است مسلمین با برپایى جشن ها و تشکیل جلسات، هرچه بیشتر با شخصیّت نبىّ مکرّم اسلام (صلى الله علیه وآله)، سیره و تاریخ زندگى او آشنا شوند و از آن، براى ساختن جامعه اى اسلامى و محمّدى بهره کامل گیرند. همچنین یکسال قبل از هجرت رسول خدا (صلى الله علیه وآله)، در چنین شبی
معراج آن حضرت صورت گرفت. (اقبال، صفحه 601.)
💠 #حدیث روز 💠
💎روایتی قابل تأمل از رسول خدا (ص)
🔻پيامبر خدا صلىاللهعليهوآلهوسلم:
مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَتَمَثَّلَ لَهُ اَلرِّجَالُ قِيَاماً فَلْيَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ اَلنَّارِ
➖هر كس دوست داشته باشد كه دیگران در برابر او و به احترام او بایستند، جايگاهش از آتش پر شود.
📚 بحارالأنوار: ۱۶/۲۴۰
✋
رهبر انقلاب: روز میلاد پیغمبر(ص)، یک روز استثنایی در تاریخ است
🔹روز میلاد پیغمبر(ص)، یک روز استثنایی است در تاریخ. علت هم این است که ولادت نبی مکرم مقدمهٔ ضروری و لازم نبوت ختمیه است و نبوت ختمیه در واقع نسخهٔ نهایی و کامل برای سعادت و تعالی بشر است.
🔹اگر ما حرکت عام تاریخ بشر را تشبیه کنیم به یک کاروان که در راهی در حرکت است و بشر در این حرکت تاریخی در مسیر زمان در بستر زمان در حال حرکت و پیشرفت است قطعاً کاروانسالار و راهبر این کاروان انبیاء الهی هستند.
🔹انبیاء الهی هم راه را نشان میدهند، هم قدرت تشخیص و جهتیابی را در آحاد انسان و افراد انسان تقویت میکنند.
🔹در خلال سلسلهٔ این راهبران و قافلهسالاران بدون تردید کاروانسالار حقیقی و نهایی و اصلی وجود مقدس حضرت محمدمصطفی(ص) است.
#پیامبر-رحمت
از برادرت راضی شو!
🔸️از ويژگي هايى كه در روايات امام صادق (علیه السلام) و از رفتار خود آن حضرت است، اهتمام خاص به شيعيان است. امام صادق (علیهالسلام) به صورت هاى مختلف تلاش كرد كه شيعیان هر كدام به فكر همديگر باشند و یکديگر را دوست بدارند. فكر سختى ها و گرفتاري هايشان باشند و با هم همدردى كنند. همه عالَم شيعه را يك پيكر بدانند؛ حتى امام اموالى را قرار داد براى اينكه اگر سر قضيه¬ای مالى بين دو شيعه اختلاف شد، از آن مال صرف كنند براى اينكه اختلاف آن ها حل بشود.
🔸️در روایت است که دو نفر از شيعيان سر يك قضيه مالى با هم اختلاف پيدا كردند. كارشان به كشمكش افتاد و نتوانستند با هم كنار بيايند. يكى از شيعيان رسيد و آن كسى را كه طلبكار بود و مى خواست حقش را بگيرد، برد منزلش و پول جلويش گذاشت و گفت: «اين را بگير و از برادرت راضى شو؛ خوب نيست اختلاف باشد.» به طلبکار برخورد و گفت: «من گدا نيستم كه تو به من مال مى دهى؛ مى خواستم حقم را بگيرم!»
🔸️گفت: «اين پول را امام صادق (علیه السلام) داده و فرموده اگر بين دو شيعه اختلاف شد، با اين پول اختلاف شان را حل كن.» فرد طلبکار به گريه افتاد و عذرخواهى كرد و گفت: «من از او راضى شدم.» ببينید امام تا كجا به فكر شيعيانش است که اگر سر مسئله اى اختلاف كردند و نتوانستند حلش کنند، حضرت پول گذاشته اند تا اختلاف بين دو شيعه باقی نماند.
#معارف_اهل_بیت
#امام_صادق