جزوه پشتیبانی عملیات میلاد حضرت زهرا س1401.pdf
1.04M
جزوۀ پشتیبان
محتوایی عملیات میلاد
حضرت زهرا س
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
ورود آسان بانوان به مسجد
تجهیز مسجد به لوازم مورد نیاز و استاندارد برای حضور حداکثری بانوان و سالمندان یکی از شاخصههای مهم مسجد موفق است. بسیاری از مساجد دارای طبقات دوم هستند و از این رو برای ورود به آنها وجود بالابر یا پله برقی کاملا ضروری است.
مشروح ایده
یکی از مشکلات بانوان برای رفتن به مسجد، بویژه مساجدی که قسمت فوقانی آنها مخصوص بانوان است سختی بالا رفتن از پلهها است. اکثر بانوان که نوزاد خویش را با خود به مسجد میآورند، یا بانوان سالمند، به سختی میتوانند به طبقه بالای مسجد رفت و آمد نمایند. میتوان با نصب بالابر در این قسمت، مشکل را برای سالمندان، همچنین بانوانی که بچههای کوچک به همراه دارند رفع کرد.
بایدها و نبایدها
این وسیله بهتر است صرفا به صورت مجزا در قسمت بانوان قرار داده شود.
پله برقی مستقیما به صحن اصلی مسجد و یا حیاط مسجد منتهی گردد.
همیشه یک نفر راهنمای سالمندان و معلولان در استفاده از پلهبرقی باشد.
زینتها و مستحبات
پخش نواهای قرآنی در هنگام تردد روی پله برقی و بالابر
دستاوردهای ایده
حضور پررنگ بانوان در مساجد، بویژه مادران مسجدی که باعث تشویق سایر اعضاء خانواده برای حضور در مسجد میشود و جنبه تربیتی دارد.
استفاده بهتر سالمندان و معلولان از برنامههای مسجد
پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(حفظهالله):
"اگر مسجد، کیفیت شایستۀ خود را بیابد، هزینههای مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه و مردم و مسئولان برداشته خواهد شد".
پیام به بیستمین اجلاس سراسری نماز،19/ 07/ 1390
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
مسجد در پارک بانوان
در دهههای اخیر اختصاص فضاهای مناسب برای فعالیت بانوان رو به افزایش بوده است و معمولا در برنامهریزیهای شهری به این مهم توجه شده است. نمونه این اقدام را میتوانیم در دانشگاه جامع بانوان، پارک بانوان و...مشاهده نماییم.
آنچه در این بین مغفول مانده است توجه به نیازمندیهای اختصاصی بانوان بویژه در زمینه فرهنگ، هنر و مذهب در این فضاها و اماکن بوده است. ساخت مسجد در این اماکن، میتواند قدمی شایسته برای ایجاد قطب فرهنگی-مذهبی ویژه بانوان باشد:
مشروح ایده
بسیاری از اماکن عمومی شهری، بویژه پارکها از نعمت یک نمازخانه یا مسجد مجهز برای اقامه نماز بیبهرهاند. پارکهای بانوان از جمله اماکن تفریحی عمومی هستند، که در دهههای اخیر جهت رفاه بانوان ساخته میشوند. بنابراین یکی از اماکن بسیار خوب جهت ارتباط با بانوان، ساخت مسجد در پارک بانوان به عنوان قطب فرهنگی این اماکن است.
بایدها و نبایدها
مسجد بایستی متناسب با نیازهای بانوان طراحی شده و بنا گردد و مجهز به حسینیه باشد.
برنامههای مسجد بایستی متناسب با ذائقه و نیازمندیهای روز بانوان باشد.
زینتها و مستحبات
نام مسجد مزین به نام یکی از زنان برگزیده قرآنی و دینی باشد؛ همچون: مریم، آسیه، خدیجه، فاطمه، زینب و امالبنین
تدارک برنامههای فرهنگی به طور سفارشی برای جمعیتها و اتحادیههای بانوان در شهر
دستاوردهای ایده
ساماندهی امور فرهنگی-مذهبی بانوان در اماکن تفریحی
پشتیبانی فرهنگی و مذهبی از برنامههای تفریحی-سیاحتی بانوان در داخل شهرها
ترویج فرهنگ اقامه نماز در اماکن عمومی و تفریحی
پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(حفظه الله)
"اگر مسجد، کیفیت شایستهی خود را بیابد، هزینههای مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه و مردم و مسؤولان برداشته خواهد شد". پیام به بیستمین اجلاس سراسری نماز،19/ 07/ 1390
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
مراسم فارغالتحفیظی
قرآن یکی از دو یادگار ارزشمند حضرت ختمی مرتبت، پیامبر اکرم صلوات الله علیه میباشد. پاسداری از این یادگار الهی، نیازمند توجه ویژه به قرآن و پاسداشت آن بواسطه آموزش معنا و مفهوم، از طریق تعلیم قواعد قرآنی و حفظ آیات مبارکه آن و انتقال به نسلهای آینده است. مهمترین و سادهترین روش انتقال معارف قرآنی میتواند از طریق بانوانی انجام شود که خود مادر بوده و وظیفه تربیت فرزندان را بر عهده دارند.
از این رو مسجد موسیبن جعفر(ع) در اقدامی شایسته، به تربیت بانوان حافظ قرآن پرداخته و زمینه پرورش نسل آینده ایشان را فراهم آورده است:
ایدهها
1.برگزاری دروه حفظ قرآن برای بانوان خانه دار مسجد جهت افزایش معارف قرآنی و تربیت حافظان قرآن
2.برگزاری مراسم فارغ التحفیظی به طور رسمی با هدف معرفی حافظان کل قرآن جهت الگوسازی برای کلیه مساجد
مشروح
از حدود 4 سال پیش، مسجد موسی بن جعفر(ع) تصمیم گرفت که از جمع بانوان خانهدار مسجدی که معارف قرآنی کمی داشتند، بانوانی انتخاب و با حضور اساتید قرآن و متخصصین حوزوی، دوره حفظ قرآن همراه با آموزش کامل تجوید و قواعد قرآن و آداب حفظ سازی دوره تربیت حافظ قرآن برگزار نماید. انگیزه اصلی که موجب این تصمیم شد این بود که مسجد، هزینه کافی نداشت و از طرفی از قرآنآموز خواهر برخوردار نبود. جهت اجرای این ایده از یک استاد سطح چهارم حوزه که خود حافظ قرآن بود استفاده شد و بانوان تحت تعلیم قرار گرفتند.
مراسم فارغالتحفیظی
با اتمام دوره تربیت حافظ قرآنی، تصمیم برآن شد تا از بانوان حافظ کل تقدیر به عمل آید. مشابه مراسم فارغالتحفیظی شاید قبلا وجود داشته اما مراسم فوق در مسجد موسی بن جعفر(ع) امشب به طور کاملا رسمی و با حضور مسئولین دولتی و ارگان های مذهبی برگزار میگردد. در مراسم فوق حجتالاسلام حاج علی اکبری رئیس دفتر رسیدگی به امور مساجد، همراه با معاونین، اعضایایگاه بسیج ناحیه، ائمه جماعات استان، شهردار و هیئت امنای مسجد به همراه خانواده آنها حضور خواهند داشت و برگزیدگان دوره حفظ، جوایز و لوح تقدیر خود را از دست ریاست دفتر رسیدگی به امور مساجد خواهند گرفت.
دستاورد ایده
تربیت 22 بانوی حافظ کل قرآن کریم
ورود 15 دختر خانم نوجوان از مقطع ابتدایی و راهنمایی به ادامه دوره حفظ قرآن در سال جاری
ایجاد انگیزه و الگوسازی برای دیگر مساجد بواسطه اجرای مراسم فارغالتحفیظی در امر تربیت نوآموزان قرآنی
این مراسم به دلیل رسمیت خود و حضور مسئولین خواهد توانست، در آینده از پشتوانه کامل ارگانهای مذهبی برخوردار گردد.
تقدیر از حافظان
اهدای جایزه نقدی همراه با لوح تقدیر و اعطای گواهینامه دوره حفظ قرآن
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
محفل دوستی بانوان
بانوان قشر مهمی از جامعه اسلامی هستند که هم در تکامل معنوی جامعه و هم تعالی خانواده نقش مهم و بسزایی دارند. تجهیز و رسیدگی به این نقش مهم و هدایت آن به اصالت حقیقی و الهی خود، بستگی فراوانی به حضور بانوان در اماکن مذهبی و مقدسی همچون مسجد دارد که می تواند زمینه و بستر تربیت و آموزش ایشان را فراهم نماید.
مسجد امام علی هامبورگ، از جمله مساجدی است که به این مهم توجه ویژه ای داشته و بخش عظیمی از فعالیت های خود را تحت عنوان "محفل دوستی بانوان" به ایشان عرضه داشته است:
مشروح ایده
محفل دوستی بانوان ایده ای است از مسجد امام علی هامبورگ در کشور آلمان، که رسیدگی به امور بانوان را وجهه همت خود قرار داده و به آموزش بانوان، بیان مسائل و دغدغه های امروزین آنها می پردازد. این محفل که تاکنون هجدهمین گردهمایی خود را به پایان رسانده است، میزبان بانوان مسلمان آلمان از هر منطقه و ملیتی، برای آموزش مهارت ها و هنرهای ویژه بانوان بوده است. بخش های مختلف محفل دوستی بانوان عبارت است از:
اردوی گروهی بانوان
این محفل تا کنون برنامه های خود را تحت قالب اردوی چند روزه بانوان در شهرهای هانوفر، مونیخ، هامبورگ، کلن، برلین، فرانکفورت و... برگزار کرده است. معمولا سفر گروهی از یک روز تا سه روز ادامه دارد و علاوه بر کلاس های آموزشی، برنامه های فرهنگی و تفریحی هم برای بانوان در نظر گرفته شده است که فرصت آشنایی و دوستی بیشتری را بین بانوان مسلمان فراهم کرده است.
کارگاه های آموزشی
برگزاری کارگاههای آموزشی محور مهم محفل دوستی بانوان است. نمونه ای از عناوین و موضوعات این کارگاه ها:
"زندگی معنوی" همراه با مسابقه فرهنگی "سه مادر، سه دختر، سه سوال"، "زندگی مهدوی همراه با مسابقه امام شناسی"، "اعتماد به نفس"، "وظایف زنان در عصر غیبت امام زمان(عج)"،"ارتباط دختر و پسر و نیز زن و شوهر از نگاه اسلام، "تعلیم و تربیت فرزندان در سن بلوغ"، "همسریابی و همسرداری"، "زن و هنر"،"ارتباط مؤثر مادران و دختران، راهنمایی قبل از ازدواج"....
نمایشگاه و مسابقه
از مهمترین بخش های محفل بانوان، برنامه های فرهنگی شامل بر نمایشگاه و مسابقه است که معمولا از با استقبال زیادی مواجه شده و بر جذابیت محافل و تنوع برنامه های آن افزوده است. نمایشگاه آیات و احادیث، مسابقه معرفی گیاهان دارویی، مسابقه آشپزی و طبخ شیرینی، بازدید از کارگاه شکلات و....از جمله فوق برنامه های مسجد برای بانوان است.
کلاس های هنری مسجد
از مهمترین برنامه ها در حاشیه محفل بانوان، برگزاری کلاس های هنری و یا آموزش های مورد نیاز بانوان است. از جمله آنها می توانیم به کلاس آموزش نقاشی، آموزش خط نستعلیق، آموزش زبان آلمانی و..اشاره نماییم.
دیالوگ بین الادیانی بانوان
همایش بین الادیانی زنان هامبورگ از جمله محافل بانوان آلمان است که مسجد امام علی هامبورگ نیز در آن عضویت یافته است و بانوان مرکز تلاش می کنند به نمایندگی از بانوان مسلمان موضوعات موثر اجتماعی را به طرح و بحث بگذارند. از جمله این مباحث می توان به موضوعات زیر اشاره نمود:
دین من، آزادی شما؛ اکنون و در آینده؟، آموزش مذهبی در یک جامعه چند فرهنگی، آیین ها و مراسم دینی در زندگی مسلمانان، سهم دین در تعلیم و تربیت کودکان، رشد شخصیت و مسئولیت اجتماعی در پرتو ایمان به خدا، اعتماد بی نهایت در عشق به خدا و...
برپایی نماز جماعت بانوان در حاشیه این مجالس که مورد تماشا و استقبال بانوان دیگر ادیان قرار گرفته، از نمونه کارهای تبلیغی مرکز امام علی هامبورگ است که در آشنایی بانوان مسیحی با دین مبین اسلام موثر بوده است.
فرشته های بهشتی
از مهمترین برنامه های مسجد هامبورگ برای دختران، برگزاری جشن فرشته های بهشتی برای مراسم جشن تکلیف است که معمولا هر سال در سالروز ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختران برگزار می شود. در این مراسم، پرداختن به موضوعاتی چون جایگاه و ارزش زن، آموزش احکام و نماز از مهمترین موضوعات است.
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
درسهایی برای دختران امروز
درسهایی برای دختران امروز روایتهایی است زیبا از زبان دختران شهدای مدافع حرم برای آنکه دختر امروز وظیفهاش را خوب بشناسد و رسالتش را با تأسی به الگویی بینظیر به انجام رساند:
مشروح ایده
با گذشت سه دهه از هشت سال دفاع مقدس، جای خالی دختران کوچک شهدا در تریبون محافل مذهبی برای خاطرهگویی از پدران شهید خود خالی بود، اما با آمدن شهدای مدافع حرم، دوباره این فرصت فراهم آمده تا روایت شهدا را از زبان شیرین و دوست داشتنی این دختران کوچک بشنویم.
ایام دههی کرامت فرصتی است مناسب برای جمع شدن به دور این گلهای کوچک تا درسهایی را از پدران شهید خود برای دختران امروز بازگو نمایند.
بایدها و نبایدها
دعوت مسجدیها از دختران شهدای حرم برای حضور در مراسم خاطرهگویی
دعوت از دختران نومکلف و نوجوان برای حضور در مراسم خاطرهگویی
زینتها و مستحبات
گرفتن عکس یادگاری با دختران شهدای مدافع حرم در محراب مسجد و نصب در قسمت بانوان
دستاوردهای ایده
تکریم مقام خانواده شهدا در بین عموم مردم
معرفی شهدا به عنوان الگو برای جوانان و نوجوانان
پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(حفظهالله)
"پدران شهدا، مادران شهدا، همسران صبور شهدا، فرزندان شهدا در این افتخارات پشت سر شهدا قرار دارند. اگر خانوادههای شهدا این صبوری را نمیداشتند، این تکریم به شهادت عزیزان خود برایشان اینقدر بااهمیت نبود، قدر شهادت در جامعهی ما میشکست".
بیانات در دیدار خانوادههای شهدا و ایثارگران خراسان، 27/ 2/ 86
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
دار قالی مسجد
مسجدی میتواند خانه مادران نسل آینده باشد که هم برای بانوان در مسجد جایگاه ایجاد کند و هم مطابق با استعدادها و توانایی آنها برایشان برنامه بریزد. امروزه مساجدی هستند که خوب فهمیدهاند بانوان ایرانی صنایع دستی از جمله قالی بافی را دوست دارند. پس در مجاورت مسجد کارگاهی بنا نهاده و بانوان را مهمان خویش کردهاند.
بانوان قالی میبافند، دانه دانه حرف دل گره میزنند به فرش حسین، در کنار اینها حقالزحمهای از بانی فرش میگیرند که میشود برکتی برای همه زندگی. شاید هم توشهای برای زیارت کربلای حسین...
مشروح ایده
یکی از صنایع دستی ایرانیان که اشتغال سنتی آنها هم بوده است، قالیبافی و فرش دستباف است. مسجد میتواند با گذاشتن مقداری از سرمایه مسجد، یک دار قالی برپا نماید(در گوشهای از حیاط مسجد) و از زنان و دختران محله بخواهد ساعاتی از روز به مسجد بیایند و قالی ببافند. زنان و دختران هم با وضو به مسجد میآیند و ضمن صحبت با یکدیگر به عدهای دیگر آموزش میدهند و قالیبافانی جدید تربیت خواهند کرد و همین حضور با وضو در مسجد برای آنها آثار معنوی بر جا خواهد گذاشت.
یکی از عوامل موفقیت اقتصاد مقاومتی راهاندازی کسب و کارهای خانگی است که قالیبافی از آن جمله است. شاید این سوال پیش بیاید که چرا این زنان و دختران در منزل خودشان دار قالی به پا نکنند و به چه توجیهی بیایند به مسجد:
* هزینهبر بودن برپایی دار قالی در منزل
* دار قالی فضای مناسبی میخواهد که خانههای آپارتمانی و کوچک امروزی ندارد.
* اتمام قالی برای یک خانواده خیلی طولانی خواهد شد ولی برای زنان محله با کار جمعی زودتر به پایان میرسد.
* اکثر دختران قالی بافی را دوست دارند اما آشنایی لازم ندارند، این فضا امکان آشنایی و آموزش را فراهم میکند.
* به خاطر دور هم بودن و ایجای فضای نسبتا شاد اهتمام بیشتری به حضور دارند.
بایدها و نبایدها
برپائی دار قالی و تجهیزات آن درفضای خالی یا زیرزمین مسجد
اعلام فراخوان به بانوان محل برای مشارکت در کار قالی بافی در مسجد
ساعات حضور در کارگاه با برنامههای عبادی مسجد از جمله نماز جماعت تداخل نداشته باشد.
زینتها و مستحبات
فراخوان بافت تابلوفرشهایی با محتوای دینی برای مساجد همچون آیات قرآن، ادعیه و زیارات ائمه معصومین(ع)
با توجه به روی آوردن دختران جوان به هنرهای روز، میتوان از قالیچههای کوچک ابریشمی استفاده کرد.
دستاوردهای ایده
آموزش و مهارتورزی بانوان و دختران جهت کارآفرینی
پر شدن اوقات فراغت با فعالیت های سالم اقتصادی
درآمدزایی برای مسجد و اهالی مسجد در راستای اقتصاد مقاومتی
تاثیر گرفتن معنوی زنان بخاطر حضور مداوم در مسجد
پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(حفظه الله):
"آن وقتی که زنان در جامعه تدریس میکنند، معلّم در جامعه دو برابر تعداد آن وقتی است که فقط مردان تدریس میکنند. در فعّالیت سازندگی، در فعالیت اقتصادی، در طرّاحی و فکر کردن و برای امور کشور و یک شهر و یک روستا و یک مجموعه و امور شخصی خانواده مطالعه کردن، میان زن و مرد تفاوتی نیست. همه مسؤولند و همه باید انجام دهند". بیانات در اجتماع زنان خوزستان، 20/ 12/ 75
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
تجلیل از مادران آسمانی
مادران آسمانی شهر من! چشمان منتظرتان تمام کوچهها را یک به یک گشته است، تا شاید جای پایی از عزیز سفر کردهتان بیابید. براستی که مادر تو را از ابتدا چشم انتظار آفریدهاند تا اشکهایت مسیر سرخ شهادت را همیشه زنده نگه دارد. امروز جوانان محله مهیا گشتهاند تا در روزی که به نام مادرانهات زینت گرفته است، مهمان خانه تو باشند و به رسم تقدیر شاخه گلی را مهمان وجود آسمانیات کنند:
مشروح ایده
در روز ولادت حضرت زهرا(س) که روز مادر نام گرفته است، فرزندان خانواده به دیدار مادر میشتابند و هر کس به نوعی از زحمات و جایگاه مادر در خانه قدردانی مینماید. پیشنهاد میشود جوانان محله به نیابت از شهدای محل، به دیدار مادران شهدا رفته و هدیهای را به رسم تجلیل، تقدیم دارند. مسجد محله میتواند بانی این اقدام زیبا باشد.
بایدها و نبایدها
شناسایی مادران شهدا بویژه شهدای مدافع حرم
حضور جوانان و امام جماعت با هماهنگی قبلی در منزل شهدا
زینتها و مستحبات
اهدای هدیه و لوح تقدیر به مادران و همسران شهدا
برگزاری جلسات دورهمی با مادران شهدا جهت خاطرهگویی از سیره زندگی شهدای محله
دستاوردهای ایده
آشنایی جوانان و نوجوانان با فرهنگ ایثار و شهادت
تقدیر و پاسداری از جایگاه خانواده شهدا در جامعه
معرفی الگوی موفق برای بانوان و مادران مسجدی
پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(دامت برکاته):
"پدران شهدا، مادران شهدا، همسران صبور شهدا، فرزندان شهدا در این افتخارات پشت سر شهدا قرار دارند. اگر خانوادههای شهدا این صبوری را نمیداشتند، این تکریم به شهادت عزیزان خود برایشان اینقدر بااهمیت نبود، قدر شهادت در جامعهی ما میشکست. شهدا خودشان گوهر گرانبهائی شدند و درخشیدند و خانوادههای شهدا با رفتار خود، با ایمان خود، با صبوری خود، این گوهر درخشنده را در معرض دید همه قرار دادند".
بیانات در دیدار خانوادههای شهدا و ایثارگران خراسان، 27/ 2/ 86
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
🌷فعاليت هاي هفته ي بزرگداشت مقام زن و ولادت حضرت زهرا (س)
🔸اختصاص تابلو مختص ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن
🔹 نصب پوستر درخصوص روز مادر
🔸 نصب روزشمار بزرگداشت هفته ي زن
🔹 نصب اسامي حضرت زهرا (س) در حياط مدرسه
🔸 سخنراني و تبريك مدير دبستان به دانش آموزان به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س)
🔹 تأكيد كردن به دانش آموزان جهت دست بوسي مادران
🔸 اعلام مسابقه بهترين جمله در وصف مادر به دانش آموزان كليه ي پايه ها
🔹 اعلام مسابقه ي نوشتن 15 عدد از اسامي حضرت زهرا (س) مختص كليه ي پايه ها
🔸 سخنراني امام جماعت درخصوص اهميت مادر
🔹 اجراي نمايش بعد از نماز جماعت توسط دو نفر از دانش آموزان با موضوع جايگاه و ارزش مادر
🔸 برگزاري جشن به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر
🔹 قرائت شعر درخصوص مادر توسط دانش آموز مطهره خراط
🔸 قرائت شعر درخصوص حضرت زهرا (س) توسط مهديس گودرزي و ريحانه حاج عابدي
🔹 قرائت حديث درخصوص احترام به مادر توسط يكتا پايه دار
🔸 مولودي خواني دانش آموز عطيه لسان به مناسبت روز مادر
🔹 اجراي نمايش فرشته يك كودك با مفهوم مادر توسط دانش آموزان پايه ي چهارم
🔸 برگزاري اردوي تفريحي و دعوت از مادران دانش آموزان در مراسم به مناسبت روز مادر
🔹 دعوت از مادر دانش آموز عطيه لسان جهت مولودي خواني در روز اردو
🔸 اهداي هديه اي به رسم يادبود از طرف دبستان به دانش آموزاني كه همنام با حضرت فاطمه زهرا (س) بودند.
🔹 اهداي جايزه به برگزيدگان مسابقات
🔸 باني شدن دانش آموز نازنين زهرا آبيار از كليه ي دانش آموزان و نوآموزان و كادر مدرسه
🔹 اعلام مسابقه جدول با موضوع "يا فاطمه" به دانش آموزان
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
🗂بسته فرهنگی ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) + معرفی کتاب، ویدئو و آثار گرافیکی
جهت دانلود کلیک نمائید👇
🌐http://hvasl.ir/news/284567
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
بالی برای پرواز
بالی برای پرواز طرحی است برای تعامل هرچه بهتر مسجد و فرهنگسرا تا در پرتو همیاری بتوانند به ترویج حجاب در جامعه کمک نمایند. چه خوب است که برای شروع این کلام رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار دهیم که:
"در نشریات خودتان، با نشریات زن، با دیگر نشریات رایج صحبت کنید، چیزهایی بنویسید، پخش کنید، در جامعه فکر را بپراکنید؛ منتها با استدلال، با منطق. بهترین راه تأمین حجاب هم همین است که با منطق برخورد شود. آن چیزی که در اساس لازم است و مهمتر از همه است، این است که شما ذهن این دختر جوان، یا این زن جوان را که عمده هم خانمهای جوان هستند، با اهمیت حجاب آشنا کنید؛ یعنی به او تفهیم کنید که حجاب از لحاظ شرعی و از لحاظ منطقی این است. در ذهن او، استدلال صحیح را در مورد رعایت حجاب راسخ کنید".
موضوع: حجاب و عفاف
مخاطب: عموم شهروندان
قالب: نمایشگاه
بازه زمانی پیشنهادی برای اجرا: فصل پاییز، روز زن، ایام فاطمیه(س)
معرفی و ضرورت پروژه
ارزش یک فعالیت فرهنگی به میزان تاثیرگزاری آن روی مخاطب میباشد و این تاثیرگزاری نیازمند ارائه پیامهای شفاف و روشن به مخاطب است. ارائه بعضی از پیامها علیالخصوص در موضوع حجاب به طور مستقیم امکان موضعگیری بعضی از مخاطبین را دارد و نتیجه عکس به همراه خواهد داشت. از این رو این پیامها باید در قالبهای جذاب هنری ارائه گردد. این پیامها به شکل تصویر، نمادسازی و... و به صورت تابلو در اختیار مساجد قرار خواهد گرفت تا به صورت نمایشگاه به علاقهمندان ارائه گردد.
پیام ها
1- حجاب موضوعی است که در سلامتی روحی فرد و جامعه موثر است.
2- برای تاثیرگذاری بیشتر فعالیتهای فرهنگی، باید از ابزارهای هنری به شکل صحیح استفاده کنیم.
وظائف فرهنگسرا
1- در اختیار قرار دادن تابلوهای نمایشگاهی به خادم فرهنگی مسجد
2- ارائه اقلام تبلیغاتی به خادم فرهنگی مسجد
وظائف خادم فرهنگی مسجد
1- تبلیغات و اطلاعرسانی محیطی و دعوت از اهالی برای بازدید از نمایشگاه
2- هماهنگی لازم با هیات امنا و امام جماعت مسجد
3- در اختیار قرار دادن مکان مناسب جهت برگزاری نمایشگاه
4- برپایی نمایشگاه
5- تهیه گزارش و نظارت بر حسن اجرای برنامه
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞
انتخابی شایسته تقدیر
شایسته تقدیر شدهای و برایت هدیهای متفاوت آوردهام، هدیهای که میتوانی نجابت و متانت حقیقی خویش را در سایه آن به نظاره بنشینی و خاطرت خوش باشد که کسی جز به حقیقت آنچه خداوند در فطرت زیبای تو به ودیعه نهاده است، نمینگرد. برایت دعا میکنم و تکرار میکنم این بیت را که "وجود نازکت آزرده گزند مباد".
مشروح ایده
چادر مظهر حجاب ایرانی-اسلامی و انتخاب شایسته بانوان ایرانی طبق منویات گرانقدر مقام معظم رهبری(حفظهالله) میباشد. از این رو شایسته است در مراسمی رسمی نسبت به این انتخاب شایسته تقدیر و تشویق به عمل آید. اهدای چادر به دختران جوان و نوجوان به ویژه نومکلفان بر زیبایی این امر خواهد افزود و در پاسداشت این فرهنگ دینی موثر خواهد بود.
بایدها و نبایدها
اهدای چادر با یک بستهبندی مناسب همراه با یک شاخه گل
امام جماعت در حاشیه مراسم، به تبیین فلسفه حجاب بپردازد.
زینتها و مستحبات
گرفتن عکس یادگاری در پوشش چادر در محراب مسجد، و سپس تهیه قاب عکس آن و اهداء در پایان مراسم
دستاوردهای ایده
ترویج فرهنگ والای حجاب در جامعه
پشتوانه نظری
مقام معظم رهبری(دامت برکاته):
"ما هیچ وقت نگفتیم که «حتماً چادر باشد، و غیرچادر نباشد.» گفتیم که «چادر بهتر از حجابهای دیگر است.» ولی زنان ما میخواهند حجاب خودشان را حفظ کنند. چادر را هم دوست دارند. چادر، لباس ملی ماست. چادر، پیش از آنکه یک حجاب اسلامی باشد، یک حجاب ایرانی است. مال مردم ما و لباس ملی ماست".
بیانات در دیدار جمعی از پرستاران، 20/ 7/ 73
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝ [@activism_ideas]❞