#مقاله
🔴 بررسی دیدگاه سلفیه جهادی پیرامون «ولاء و براء»
🔹سلفیه جهادی مفهومی به نام "ولاء و براء" را از اصول اعتقادی خود برشمرده و مسلمانان زیادی را به دلیل عدم پایبندی به آن تکفیر می کنند. از دیدگاه آنان هرگونه محبت و همکاری با کفار به منزله خروج از دایره اسلام است. قتل و کشتار مسلمانان یکی از ثمره های شوم این اندیشه است.
🔹نادرستی اصل انگاری ولاء و براء، کفرآمیز نبودن محبت و یا همکاری با کفار و دستورات اکید اسلام به نیکی و احسان به غیر مسلمانان، مهم ترین نقدهایی است که بر این دیدگاه تکفیری ها وارد می شود.
📚منبع : مجله سلفی پژوهی شماره 6
🖋نويسنده : رسول چگینی(کارشناسی ارشد تاریخ و تمدن اسلامی)- مصطفی سلطانی(استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب و مدیر گروه مذاهب)
🖇 متن کامل مقاله را در اینجا مطالعه کنید
🔰 @Adyanuniv🔰
✅✅ منظره تصوف از پنجره چهل حدیث
🔸 🔸حضرت امام خميني (ره) در کتاب چهل حدیث مي فرمايد:
🔸آن بيچاره كه خود را مرشد و هادي خلايق داند و در مسند دستگيري و تصوف قرار گرفته، اصطلاحات اين دو دسته را به سرقت برده و سر و صورتي به متاع بازار خود داده و دل بندگان خدا را از حق منصرف و مجذوب به خود نموده و آن بيچاره صاف و بي آلايش را به علما و ساير مردم بدبين نموده براي رواج بازار خود فهميده يا نفهميده پاره اي از اصطلاحات جاذب را به خورد عوام بيچاره داده گمان كرده به لفظ «مجذوبعلي شاه» يا «محبوب علي شاه» حال جذبه و حب دست دهد.
🔸اي طالب دنيا و اي دزد مفاهيم! اين كار تو هم اين قدر كبر و افتخار ندارد. بيچاره از تنگي حوصله و كوچكي كلّه گاهي خودش هم بازي خورده خود را داراي مقامي دانسته... خود را با اين همه عيب مرشد خلايق و هادي نجات امت و داراي سر شريعت بلكه گاهي وقاحت را از حدّ گذرانده داراي مقام ولايت كليه دانسته...
#نقد_صوفیه #نقد_دراویش #نقد_تصوف #نقد_صوفیگری
🔰 @Adyanuniv🔰
🌙 دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸اللّهُمَّ حَبِّبْ اِلَيَّ فیهِ الاِْحْسانَ وَ كَرِّهْ اِلَيَّ فیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیانَ وَ حَرِّمْ عَلَيَّ فیهِ السَّخَطَ وَ النّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غِیاثَ الْمُسْتَغیثینَ
🔸خدایا ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺍﺣﺴﺎﻥ ﻭ ﻧﻴﻜﻮﻳﻰ ﺭﺍ ﻣﺤﺒﻮﺏ ﻣﻦ ﻭ ﻓﺴﻖ و نافرمانی ﻭ ﻣﻌﺎﺻﻰ ﺭﺍ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﻣﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺧﺸﻢ ﻭ ﺁﺗﺶ ﻗﻬﺮﺕ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻣﻦ ﺣﺮﺍم ﮔﺮﺩﺍﻥ ﺑﻪ ﻳﺎﺭﻯ ﺧﻮﺩ ﺍﻯ ﻓﺮﻳﺎﺩﺭﺱ ﻓﺮﻳﺎﺩ ﺧﻮﺍﻫﺎﻥ.
🔰 @Adyanuniv🔰
✅✅ یکی از شبهاتی که فراوان در فضای مجازی، توسط برخی بیخبران منتشر میشود این است که عدهای مسلمان در حال سجده در محضر خداوند یکتا و در طرفی دیگر، موبدان زرتشتی ایستاده به دعا…!
🔸🔸 لیکن به راستی آیا سجده در برابر خدای جهانآفرین، کرداری زشت و سزاوار تحقیر است؟ و آیا در دین زرتشتی سجده وجود ندارد؟
🔸بسیار دیده میشود که جریانات زرتشتیگرا و باستانپرست، برای ابراز وجود و اعلام حضور، دست به انتشار هر یاوهای میزنند، غافل ازاینکه به حقیقت حمله کرده و باطل را نمایان میسازند. به راستی آیا سجده و به خاک افتادن در مقابل خداوند، چیزی غیر از حقگرایی است؟ اینکه انسان در برابر آفریدگار خود تضرّع و اظهار فروتنی کند، کرداری زشت است؟ حال آنکه در سجده، بشر از سر صدق، به ضعف خود و قدرت خداوند اقرار کرده، زیباترین تصویر جهان هستی را به نمایش میگذارد و این نگاهی است انسانی. به گفتهی حافظ:
🔹 حافظا سجده به ابروی چو محرابش بر
🔹که دعایی ز سر صدق جز آنجا نکنی
🔸بحث سجده در ایران باستان و دینزرتشتی هم به وفور انجام میشد. برای مثال در خرده اوستا، آتش نیایش، به ترجمه و شرح موبد اردشیر آذرگشسب، آمده است: «به تو ای آذر عزیز اهورامزدا به تو، برای نورت نماز میبرم (سجده میکنم)، اَشِموُهی…».
🔸 منابع متعدد تاریخی گویای این هستند که در عصر ساسانیان، اگر کسی خواهان رسیدن به محضر پادشاه بود، میبایست دهان خود را با پنام (دستاری سفید) میپوشاند و هنگامی که نزد شاه می رسید، در برابر او به خاک مىافتاد.
#مقاله
#زرتشت
#باستانگرایی
#سجده
#آتشکده
🔰 @Adyanuniv🔰
در محوطه تاریخی پاسارگاد، نقشبرجستهای از یک مرد وجود دارد که برخی از افراد، به اشتباه آن را به عنوان تصویری از کورش دوم هخامنشی (کورش کبیر) معرفی کرده اند!
امروزه باستانشناسان به این نتیجه رسیدند که این نگاره ابداً تصویر کورش کبیر نیست! بلکه نگارۀ رب النوع فینیقی و به تعبیر دقیقتر، یک بعل جوان است! پروفسور والتر هینتس (از بزرگترین باستانشناسان معاصر) مینویسد: «تصویر ساختمان دروازۀ پاسارگاد (لوح ۹) را مدتها تصویر آرمانی شاه بزرگ میدانستند. در حقیقت این تصویر ایزد نگهبان فینیقی را نشان میدهد: یک بعل جوان با چهار بال و تاجی مصری بر شاخ قوچ. در بالای این نگاره تا میانۀ سدۀ پیش هنوز یکی از نبشتههای بیشمار سه زبانهای قرار داشت که داریوش نویسانده بود: «من، کورش، شاه، هخامنشی». ظاهراً کورش نظیر این پیکرههای ایزدان را پس از گشودن بابل و سوریۀ متعلق به آن و همچنین فینیقیه با بنادر مدیترانهایاش صیدون و صور دیده بود»
#مقاله
#کوروش
#هخامنشیان
#پاسارگاد
🔰 @Adyanuniv🔰
🌙دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
🔸خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسودهام دار در آن از هر چیز كه میترسم به نگاهدارى خودت اى نگهدار خائفین.
🔰 @Adyanuniv🔰
✅✅ آیا عبارت «نور به قبرش ببارد»، ربطی به مقبره کورش کبیر دارد؟
❓ «فلانی عجب آدم خوبی بود… نور به قبرش ببارد»! این اصطلاحِ نور به قبرش ببارد از کجا آمده؟ از رازهای آرامگاه کوروش بزرگ است… یافتههای پژوهشگران درباره آرامگاه کوروش بزرگ نشان میدهد که کسانی که آنرا ساختهاند از نبوغ بسیاری برخوردار بودهاند و راز اعداد و دانش ریاضی را میدانستهاند. می دانیم که پلههای آرامگاه ۶ پله و در ۴ سو است. مجموع این پلکان ۲۴ تا میشود.....
🔹 پاسخ
👇🏼👇🏼👇🏼
1️⃣ ضعف هویتی و نقصان شخصیتی در کنار نارساییهای عقلانی از مهمترین عوامل دروغگویی و مهملبافی در جوامع بشری است. این کمبودها و کاستیها سبب میشود، فرد یا افراد مزبور برای خودنمایی، به هر طناب پوسیدهای چنگاندازی کند تا اندکی از عقدهها، سرخوردگیها و ناکامیهایشان زایل شود.
2️⃣اصلاح نور به قبر فلانی ببارد، از رازهای آرامگاه کورش است! سخنی که در هیچ منبع تاریخی نیامده است.
3️⃣ مدعی شدهاند «مقبره کورش ۶ پله دارد». این در حالی است که مقبره مشهور کورش، بنا بر منابع تاریخی، ۹ پله و یک اتاقک در بالا (در مجموع ۱۰ طبقه داشت).
4️⃣ ادعا کرده است که در مقبره کورش رو به شرق است! در حالی که روشن است در مقبره کورش رو به شمال غربی باز میشود، نه مشرق! و لذا هیچ گاه نور به قبر کورش نمیبارد!
#مقاله
#کوروش
#هخامنشیان
#پاسارگاد
🔰 @Adyanuniv🔰
✅✅ وندیداد، یکی از پنج نسک (کتابِ) اوستای امروزی است که از عصرِ پیش از اسلام، به صورت کامل به نسلهای بعدی تا امروزه رسیده است. همین امر نشانگر ارزش فوقالعاده این کتاب بود. این کتاب به صورتِ گفتگوی دوطرفه میان اهورامزدا و زرتشت ثبت گردیده، بدین صورت که «زرتشت پرسید… اهورامزدا پاسخ داد…»، لیکن امروزه کسانی تلاش میکنند تا در اعتبار چندین هزار ساله این کتاب، خدشه وارد کنند، چه اینکه برخی تعالیم آن، به زعم باستانگرایان، نامعقول، شرمآور و غیرقابل توجیه است.
🔹دیدگاه موبد اردشیر خورشیدیان (رییس انجمن موبدان تهران) 👇🏼
🔸 «اصولاً اوستا به مجموعه پنج بخش کتابی گفته میشود که از دید زرتشتیان آنقدر سپنته (مقدس) و گرامی بوده که حاضر شدند تا پای جان در پستوها و نهان خانهها نگاه داشته و از دست برد و سوزانیده شدن توسط نیروهای دشمن، حفظ کنند».
🔸در ادامه از پنج نسکِ مقدس اوستا چنین نام میبرند: نخست: کتاب یسنا، دوم: کتاب یشتها، سوم: کتاب ویسپَرَد، چهارم: کتاب وندیداد، پنجم: کتاب خرده اوستا.
#زرتشت
#اوستا
#وندیداد
🔰 @Adyanuniv🔰
عید رضوان یکی از اعیاد فرقه بهائیت است که پیروان این فرقه به همین مناسبت، هر ساله از اول تا دوازدهم اردیبهشت را به برگزاری جشن می پردازند.
زیرا آنها معتقدند که در این ایام، بهاء الله(رئیس فرقه بهائیت) ادعای «من یظهره اللهی» (یعنی همان شخصیتی که باب وعده ظهورش را داده بود) نموده است.
اما جالب است بدانیم که به هیچ وجه، او نمی تواند مصداق من یظهره الله و موعود باب باشد، زیرا:
اولاً:
باب در کتاب «بیان»، وقت ظهور من یظهره الله را اینگونه بیان میکند: «من یظهره الله بعد از عدد مستغاث بیاید.» (که به حساب ابجد سال ۲۰۰۱ می شود.)
ثانیاً:
باب در کتاب بیان خود حکم نجاست را از منی برمی دارد، تا من یظهره الله با طهارت کامل به دنیا بیاید، این در صورتی است که در زمان بیان این حکم بهاء الله حدوداً بیست و پنج ساله بوده است.
ثالثاً:
اصل ماجرا، یعنی انحراف و حکم به دیوانگی باب در کتب تاریخی خود بهائیان مطلبی است که ذکر شده است و قطعا وعده و وعید کسی که از عقل درستی ندارد، بر کسی حجت نیست، البته اگر بهائیان می خواهند مقلد اینچنین شخصیتی باشند مطلبی است قابل تأمل زیرا آنها مدعی پیروی از عقل و خرد هستند!!!
بنابراین پیروان فرقه بهائیت باید بدانند که بهاء الله نمی تواند موعود باب باشد و با اندکی تأمل و دقت بر این مطلب ان شاءالله بتوانند از طریقت اشتباهی که در نظر گرفته اند به دامان دین مبین اسلام باز گردند.
🔰 @Adyanuniv🔰
🔰کانال تخصصی فرق و ادیان🔰
مطالبی که هر فرد مسلمان باید در مورد فرق و ادیان دیگر بداند و به دین خود افتخار کند.
جهت عضویت کلیک کنید.👇
1️⃣ تلگرام
2️⃣ ایتا
3️⃣ اینستاگرام
🔰 @Adyanuniv🔰
🔶 ناراحتی از نام بردن حضرت خدیجه سلام الله علیها(۱) 🔶
قالَتْ : كَانَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا ذَكَرَ خَدِيجَةَ ، أَثْنَى عَلَيْهَا ، فَأَحْسَنَ الثَّنَاءَ ، قَالَتْ : فَغِرْتُ يَوْمًا ، فَقُلْتُ : مَا أَكْثَرَ مَا تَذْكُرُهَا حَمْرَاءَ الشِّدْقِ ، قَدْ أَبْدَلَكَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ بِهَا خَيْرًا مِنْهَا ، قَالَ : " مَا أَبْدَلَنِي اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ خَيْرًا مِنْهَا ، قَدْ آمَنَتْ بِي إِذْ كَفَرَ بِي النَّاسُ ، وَصَدَّقَتْنِي إِذْ كَذَّبَنِي النَّاسُ ، وَوَاسَتْنِي بِمَالِهَا إِذْ حَرَمَنِي النَّاسُ ، وَرَزَقَنِي اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ وَلَدَهَا إِذْ حَرَمَنِي أَوْلَادَ النِّسَاءِ " .
عایشه می گوید: هر گاه #رسول_خدا صلیاللهعلیهوآله یادی از #خدیجه سلاماللهعلیها می کرد بهترین ستایش ها را از وی می کرد، یک روز ناراحت شدم و گفتم: چقدر از یک #زن_بی_دندان یاد می کنی! خدا بهتر از او را به تو داده است. فرمود: خداوند بهتر از او نصیبم نفرموده است، وقتی همه مردم از من رویگردان بودند، او به من #ایمان آورد و من را #تصدیق کرد؛ وقتی که دیگران مرا تکذیب کردند، مال و ثروتش را در اختیارم گذاشت؛ وقتی که دیگران محرومم کردند، خداوند از او به من فرزندی داد، وقتی که از دیگر زنان (برای فرزند) محروم بودم.
📚 مسند ابن حنبل ج۴۱ ص۳۵۶ حدیث۲۴۸۶۴
👈🏼 شعیب ارنووط عالم بزرگ وهابیت تصریح می کند که سند حدیث صحیح است.
#نقد_وهابیت
#پاسخ_به_شبهات
🔰 @Adyanuniv🔰