💠 وجوه شباهت خورشید پشت ابر به امام زمان -علیه السّلام- از بیانات شیخ الاسلام علامهٔ مجلسی -رضوان الله علیه-
1️⃣ همانا نور وجود، علم و هدایت به مخلوقات به واسطه امام عصر -علیه السّلام- میرسد چنانچه در اخبار فراوان روایت شده است که آنان علت های نهائی خلقت هستند که اگر آنان نبودند، نور وجود به غیرشان نمیرسید. و به برکت آنان و شفاعتشان و توسل به آنان، علوم و معارف بر مردم ظاهر میشود، بلاها از مردم دفع میشود و اگر نبودند، مردم بخاطر زشتی اعمالشان مستحق انواع عذاب بودند.
2️⃣ همانطور که خورشید پشت ابر است ولی مردم از آن بهره مند میشوند و هر لحظه مردم منتظر کنار رفتن ابر از جلوی آن هستند تا بهره مندیشان از آن بیشتر شود، همینطور شیعیان خالص امام زمان -علیه السّلام- منتظر خروج و ظهور ایشان هستند در هر وقت و زمانی و از آن ناامید نمیشوند.
3️⃣ منکر وجود امام زمان -علیه السّلام- با وجود زیادی آثار آن حضرت مانند منکر وجود خورشید پشت ابر و غایب از نظر هاست.
4️⃣ گاهی پشت ابر بودن خورشید برای مخلوقات، مفید تر از ظهور آن است پس همینطور است غیبت امام زمان -علیه السّلام- در این دوران ها. بنابراین از مردم غایب شده است.
5️⃣ کسی نمیتواند مستقیماً به خورشید نگاه کند و چه بسا بخاطر ضعف چشم، با دیدن خورشید کور شود. امام زمان -علیه السّلام- نیز همینگونه هستند که امکان دارد ظهور آنحضرت به چشمان مردم آسیب برساند و وسیله کور شدنشان از دیدن حق بگردد. پس چشمان مردم در دوران غیبت، شایستگی ایمان به آنحضرت را در دوران غیبت پیدا میکند همانطور که چشم، با دیدن خورشید پشت ابر ضرر نمیکند.
6️⃣ خورشید از پشت ابر که بیرون میآید، برخی از مردم او را میبینند و برخی نمیبینند، همینطور امام زمان -علیه السّلام- در دوران غیبت برای برخی از مردم ظاهر میشوند و برای برخی ظاهر نمیشوند.
7️⃣ ائمه -علیهم السّلام- در نفعرسانی به همه مردم مانند خورشید هستند و کسانی که (از دیدن حق) کور باشند از فواید خورشید وجودشان بیبهره میمانند.
8️⃣ همانطور که شعاع خورشید به اندازه روزنهها و پنجرههای خانهها و آنقدری که مانع در برابرش نباشد، وارد منازل مردم میشود، همینطور نیز مردم از انوار هدایت ائمه -علیهم السّلام- استفاده میکنند به اندازهای که موانع شهوتهای نفسانی و علایق جسمانی را از مشاعر و حواسشان و پردههای ضخیم مادیات را از قلبهایشان بر طرف کرده باشند به اندازهای که مانند کسی که زیر خورشید ایستاده است، بتوانند از جمیع انوار ائمه -علیهم السّلام- بدون هیچ حجابی استفاده کنند.
📚 بحار الأنوار، تألیف علامه محمّد باقر مجلسی رحمه الله، جلد ۵۲، صفحه ۹۳ - ۹۴، نشر دار إحیاء تراث العربی
🔰@Adyanuniv🔰
✅ ایرانیان و ایمان در ثریا
🔹 اگر ایمان در ستاره ثریا قرار گیرد، مردانی از این گروه (ایرانیان) به آن دست می یابند.
#نقد_ناسیونالیسم
#اسلام
#ایران
#ستاره_ثریا
🔰@Adyanuniv🔰
✅ تعدد ازدواج در ایران باستان
🔹 در زمان ساسانیان، تعداد زنانی که یک مرد میتوانست اختیار کند، از لحاظ حقوق نظری محدود نبوده است. بدیهی است که اختیار زنان متعدد، در عمل به میل مرد و قبل از هر چیز منوط به توانایی مالی او بوده است.
#نقد_ناسیونالیسم
#ایران_باستان
#ساسانیان
#ازدواج
🔰@Adyanuniv🔰
🔴شبهات وهابیت🔴
🔻توسل🔻
▪️قسمت سوم
توسل در قرآن
▪️بخش اول▪️
لفظ «الوسيله» دوبار در قرآن آمده است؛ يکبار در سوره مائده، آيه 35: «...وابتغوا اليه الوسيلة»؛ و بار ديگر در سوره اسراء، آيه 57: «اولئک الذين يدعون يتبغون الي ربهم الوسيلة». اکنون به برخي از آياتي که دال بر توسلاند، اشاره ميکنيم.
1. آيه توسل: «يا ايها الذين آمنوا اتقوالله و ابتغوا اليه الوسيلة وجاهدوا في سبيله لعلکم تفلحون؛ [5] اي کساني که ايمان آوردهايد، از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد و وسيلهاي براي تقرب به او بجوييد و در راه او جهاد نماييد، باشد که رستگار شويد.»
در اين آيه امر شده است که آدمي براي تقرب الهي وسيلهاي بجويد. انسان مادي نميتواند بدون وسيله لازم به خدا نزديک شود و به مقام قرب الهي برسد، بلکه واسطهاي لازم است که او را به اين مقام برساند. اين واسطه ميتواند عبادت و کارهاي نيک باشد و انسان به کمک نماز، روزه، حج و اعمال خير ديگر به خداوند متعال نزديک شود. همچنين اين واسطه ميتواند محبت اولياي خدا باشد که خود او تأکيد نموده است: «قل لا اسئلکم عليه اجراً الا المودة في القربي». [6] انسان با توسل به کساني که محبوب خدا هستند، مانند پيامبران و معصومان و مؤمنان صالح، به تقرب الهي دست مييابد.
در آيه مذکور واژه «وسيله» مطلق آمده است. پس هر چيزي که مرضي و مورد توجه خدا باشد، ميتواند وسيله قرار گيرد. حال ممکن است اين وسيله از نوع افعال باشد، مانند نماز، روزه، حج، جهاد، يا از انواع اشخاص باشد، مانند انبيا و اولياي خدا، يا از نوع اشيا باشد، مانند کعبه، حجرالاسود، مقام ابراهيم و قرآن. خلاصه هر چيزي که ما را به خدا نزديک کند و ما را به ياد خدا بيندازد، ميتواند وسيله قرار گيرد. مثلاً درباره اولياي خدا از پيامبر گرامي چنين روايت شده است: «هم الذين اذا رؤا ذکر الله؛ آنها کسانياند که هنگامي که مردم آنها را ببينند، خدا را به ياد ميآورند.» [7] .
2. آيه وحدت: «واعتصموا بحبل الله جميعاً ولا تفرقوا؛ [8] همگي به ريسمان خدا چنگ بزنيد و از هم جدا نشويد.» پرسش اساسي اين است که در آيه مزبور، منظور از «حبل الله» چيست؟ پاسخ اين است که بيترديد چيزي غير از خداست؛ زيرا «حبل الله» از اسماي الهي نيست. اين «حبل الله» ميتواند قرآن، اسلام، پيامبر، ائمه و مسلمانان باشد. در هر حال، اين آيه بر جواز توسل به غير خدا دلالت ميکند؛ چون «حبل الله» هر چه باشد، چيزي است که واسطه ارتباط ميان مردم و خداست. به نظر ميرسد اولياي الهي مصداق روشني براي حبل الله اند و چنگ زدن و توسل جستن به آنها موجب تقرب الهي ميشود. در روايات حبلالله به قرآن تفسير شده است. [9] همچنين حبلالله به ائمه هدي(علیهم السلام) تعبير شده است. چنانچه درباره حضرت علي(علیه السلام) «هو حبلالله المتين» [10] روايت شده است و خود حضرت علي(علیه السلام) در ضمن خطبهاي فرمود: انا حبلالله المتين [11] حضرت امام صادق(علیه السلام) ميفرمايد: «نحن حبلالله». [12] و پيامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در جواب يک اعرابي که پرسيده بود «حبلالله» چيست؟ پيامبر اکرم(ص) دست به شانه حضرت علي(ع) گذاشت و فرمود: «يا اعرابي هذا حبلالله» [13] و در روايتي ديگر قرآن و عترت هر دو را حبلالله معرفي کرده است. «هما حبلالله» يعني قرآن و عترت هر دو ريسمان خدايند. [14] .
▪️ادامه دارد ...
—-------------------------📚منابع :
5- سوره مائده، آیه 35
6- سوره شوری، آیه 23
7- ابن ابی شیبه، المصنف، ص 264 – جامع البیان، ج 11، ص171 – درالمنثور، ج 3، ص 309
8- سوره آل عمران، آیه 103
9- صحیح مسلم، ج 7، ص 132 – سنن الترمذی، ج 4، ص 245 – المستدرک، ج 1، ص 555
10- الحدائق الناضرة، ج 5، ص 183
11- التوحید(شیخ صدوق)، ص 165 – ینابیع المودة، ج 3، ص 40 – معانی الاخبار، ص 17
12- شواهد التنزیل، ج 1، ص 169 - ینابیع المودة، ج 1، ص 356 – الهدایةالکبری، ص 240
13- شرح الاخبار، ج 2، ص 266 - ینابیع المودة، ج 1، ص 357
14- کتاب الغیبة، ص 43
#نقد_وهابیت
#شبهات #توسل
#تفرقه #پاسخ_به_شبهات
#سقیفه #سقیفه_بنی_ساعده
🔰 @adyanuniv 🔰
23.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #توسل در کتب #اهل_سنت
👈🏼 توسل صحابه ای كه بنابر عقیده #وهابیت #مشرك شدند !
🎤 حجتالاسلام #ابوالقاسمی و حجت الاسلام #یزدانی
#نقد_وهابیت
#شبهات #توسل
#تفرقه #پاسخ_به_شبهات
#سقیفه #سقیفه_بنی_ساعده
🔰 @adyanuniv 🔰
🔴شبهات وهابیت🔴
🔻توسل🔻
▪️قسمت چهارم
توسل در قرآن
▪️بخش دوم▪️
3. آيه استغفار: «ولو انهم اذ ظلموا انفسهم جاؤک فاستغفرالله واستغفر لهم الرسول لوجدوا الله توّاباً رحيماً؛ [15] و اگر آنها هنگامي که به نفس خود ظلم کردهاند، پيش تو آيند و از خدا طلب مغفرت کنند و رسول هم براي آنان طلب آمرزش کند، خداوند را توبهپذير و مهربان خواهند يافت.»
مفسر بزرگ اهل سنت، ابنکثير، در ضمن تفسير آيه مذکور، اين حکايت مشهور را نقل کرده است که شيخ ابومنصور صباغ از عتبي نقل ميکند. او ميگويد: من نزديک قبر نبي اکرم(صلی الله علیه و آله) نشسته بودم که مردي اعرابي آمد و گفت: السلام عليک يا رسول الله. من اين قول خدا را شنيدهام که ميفرمايد: ولو انهم اذ ظلموا انفسهم جائوک.... آمدهام در حالي که از گناهم طلب آمرزش کرده، تو را در پيشگاه خداوند عالم شفيع خود قرار ميدهم.
يا خير من دفنت بالقاع اعظمه
فطاب من طيبهن القاع والاکم
نفسي الفـداء لقبر انت سـاکنه
فيه العفاف و فيه الجود و الکرم
آن مرد اين اشعار را انشا کرد و رفت. در اين هنگام خواب بر من غالب شد. رسول خدا را در خواب ديدم که فرمود: اي عتبي خودت را به اعرابي برسان و به او بشارت بده که خداوند او را بخشيده است. [16] .
بيضاوي، مفسر بزرگ ديگري از اهل سنت، ميگويد: اين خطاکاران پيش رسول خدا معذرتخواهي ميکردند و رسول اکرم هم شفيع آنها ميشد و خدا نيز آنها را ميبخشيد. رسول خدا حق دارد که عذر آنها را بپذيرد و براي آنها شفاعت کند؛ گرچه جرمشان بزرگ باشد. منصب رسول خدا اين است که اهل کبائر را شفاعت کند. [17] .
قرطبي در تفسير الجامع الاحکام القرآن آورده است: ابوصادق از حضرت علي(علیه السلام) نقل ميکند که سه روز پس از رحلت پيامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)، مردي اعرابي آمد و خود را بر قبر نبي اکرم(ص) انداخت و خاک قبر پيامبر اکرم(ص) را به سر گرفت و گفت: اي رسول خدا(صلی الله علیه و آله)، فرمان دادي، ما اطاعت کرديم و يکي از آياتي که بر تو نازل شده اين است: «ولو انهم اذ ظلموا انفسهم....» من بر نفس خود ظلم کردهام و تو برايم طلب آمرزش کن. در اين حال، از قبر پيامبر اکرم(ص) صدا آمد: خدا تو را بخشيده است. [18] .
امام مفسران اهل سنت، فخرالدين رازي، در تفسير ميگويد: ممکن بود بدون استغفار رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) توبه آنها پذيرفته شود، اما وقتي استغفار رسول خدا(ص) به توبه آنها ضميمه شود، قبول توبه حتمي خواهد بود. [19] همين کار مصداق بارز توسل به پيامبر است که خداوند آن را به مردم آموخته است و اين آيه مشروعيت توسل به غير خدا را به روشني ثابت ميکند. [20] .
آيتالله مکارم شيرازي ميگويد: از اين آيه پاسخ کساني که توسل جستن به پيامبر و يا امام را يک نوع شرک ميپندارند، روشن ميشود؛ زيرا اين آيه صريحاً ميگويد که رو آوردن به پيامبر و او را بر درگاه خدا شفيع قرار دادن و وساطت و استغفار او، براي گنهکاران مؤثر است و موجب پذيرش توبه و رحمت الهي است. اگر وساطت و دعا و استغفار خواستن از سوي خدا شرک بود، چگونه ممکن بود در قرآن چنين دستوري به گنهکاران داده شود. منتها افراد خطاکار بايد نخست توبه کنند و از راه خطا برگردند، سپس براي قبول توبه خود از استغفار پيامبر استفاده کنند. پس پيامبر آمرزنده گناه نيست؛ او تنها ميتواند از خدا طلب آمرزش کند. اين آيه نيز پاسخ دندانشکني است به آنها که اين گونه وساطت را انکار ميکنند. [21] .
خلاصه کلام اينکه اين آيه به روشني دلالت دارد که شفاعتخواهي از پيامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) کار مطلوبي است. حتي بعد از حيات پيامبر اکرم(ص) هم، در طول تاريخ، مسلمانان آگاه با الهام از اين آيه، از آن حضرت تقاضاي شفاعت ميکنند و او را ميان خود و خدا وسيله قرار ميدهند. اين سنتي است که دانشمندان اسلامي به آن عمل کردهاند. [22] .
▪️ادامه دارد ...
—-------------------------📚منابع :
15- سوره نساء، آیه 64
16- مختصر تفسیر ابن کثیر، ج 1، ص 410 – تفسیر ثعالبی، ج 2، ص 257
17- تفسیر بیضاوی، ج 1، ص 222 – تفسیر ابن مسعود، ج 2، ص 158
18- تفسیر جامع الاحکام القرآن، ج 5، ص 265
19- تفسیر فخر رازی، ج 6- 10، ص 166
20- تفسیر کوثر، ج2، ص 4
21- تفسیر نمونه، ج3، ص 499
22- تفسیر کوثر، ج2، ص 475
#نقد_وهابیت
#شبهات #توسل
#تفرقه #پاسخ_به_شبهات
#سقیفه #سقیفه_بنی_ساعده
🔰 @adyanuniv 🔰
25.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌ریشه های #بت پرستی در مسیحیت
قسمت اول
✝️ مسیحیان هیچگاه نتوانستند شباهت تثلیث به عقاید بت پرستان سه گانه پرست را انکار کنند.
هرچند اصل عقیده به تثلیث یک گزاره عقل ستیز است اما این فیلم که توسط طرفداران #کلیسای_پروتستان ساخته شده فارغ از این نقطه ضعف تثلیث، سعی دارد تا شباهت تثلیث
به عقاید بت پرستان را بر گردن #کلیسای_کاتولیک بیاندازد.
به هر حال اعتراف مسیحیان در این فیلم به وجود ریشه های بت پرستی در عقیده #تثلیث
ولو با نگاه کلیسای #کاتولیک قابل تأمل است.
#نقد_و_بررسی_مسیحیت
#کاتولیک
#پروتستان
🔰 @adyanuniv 🔰
📿 از آثار و برکات زیارت امام حسین علیه السلام...
▪️امام صادق علیه السلام فرمودند:
▪️مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ احْتِسَاباً لَا أَشَراً وَ لَا بَطَراً وَ لَا رِيَاءً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كَمَا يُمَحَّصُ الثَّوْبُ فِي الْمَاءِ فَلَا يَبْقَى عَلَيْهِ دَنَسٌ وَ يُكْتَبُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَجَّةٌ وَ كُلَّمَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ
▪️ کسی که حسین علیه السلام را برای رضای خدا زیارت کند، نه برای خوش گذرانی و تفریح و نه به جهت کسب شهرت (و فخر فروشی)، گناهانش فرو می ریزد، همان طور که لباس در آب شسته شده (و پاک می شود) و در نتیجه، هیچ آلودگی بر او باقی نمی ماند و با هر گامی که بر زمین می گذارد، حجّی برایش نوشته می شود و با هر قدمی که برمی دارد، عمره ای برایش ثبت می گردد.
📚 وسائل الشیعه ج ۱۴ ص ۵۹۸
🔰 @Adyanuniv🔰
🔰ادامه شبهه اول، قسمت چهارم
🔰( ادعای سوم ) زئوس این است اگر خدا بدون خالق است پس این جهان هستی هم می تواند بدون خالق باشد
✅جواب
▪️( بیان عقلی )
منظور ما از خدا، موجودی است که آفرینش تمام موجودات به او بر می گردد و او ازلی و ابدی است نه شروعی دارد و نه پایانی و نه نیاز به آفریننده دیگری دارد بلکه او خود عین وجود است و در وجود خود نیازمند موجود دیگری نیست در غیر اینصورت، اصلا آفرینشی صورت نمی گرفت بدلیل اینکه اگر قرار باشد بگوئیم هر خالقی، خالقی دارد سبب تسلسل در علت وجودی خواهد شد، و تسلسل باطل است.
▪️( بیان نقلی )
چنانچه قرآن می فرماید « يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ »، اى مردم! شما نيازمند به خدا هستيد و او از هر نظر بى نياز و شايسته حمد و ستايش است . این آیه موقعيت ما را در عرصه عالم هستى در برابر هستى بخش روشن مىسازد، و بسيارى از معماها را مىگشايد، و به سؤالات زيادى پاسخ مىگويد. آرى بىنياز حقيقى و قائم بالذات در تمام عالم هستى يكى است، و او خدا است، همه انسانها بلكه همه موجودات سر تا پا نيازند و فقر و وابسته به آن وجود مستقل كه اگر لحظهاى ارتباطشان قطع شود هيچند و پوچ. همانگونه كه او بى نياز مطلق است انسانها فقر مطلقند، و همانگونه كه او قائم به ذات است مخلوقات همه قائم به او هستند، چرا كه او وجودى است بى نهايت از هر نظر، و واجب الوجود در ذات و صفات.
#پاسخ_شبهه_اول_قسمت_چهارم
#شبهات_زئوس
#هدف_از_آفرینش
🔰 @Adyanuniv🔰
🔴شبهات وهابیت🔴
🔻توسل🔻
▪️قسمت پنجم
توسل در قرآن
▪️بخش سوم▪️
4. آيه مدح متوسلان: «قل ادعوا الذين زعمتم من دونه فلا يملکون کشف الضرّ عنکم ولا تحويلا اولئک الذين يدعون يتبغون الي ربهم الوسيلة ايّهم اقرب و يرجون رحمته و يخافون عذابه ان عذاب ربک کان مخدوراً؛ [23] .
بگو: کساني را که غير از خدا را (معبود خود) ميپندارند، آنها نميتوانند مشکلي را از شما برطرف سازند و نه تغييري در آن ايجاد کنند. کساني را که آنان ميخوانند، خودشان وسيلهاي (براي تقرب) به پروردگارشان ميجويند؛ وسيلهاي هر چه نزديکتر و به رحمت او اميدوارند و از عذاب او ميترسند؛ چرا که عذاب پروردگارت همواره در خور پرهيز و وحشت است!»
اين دو آيه بر مشروعيت توسل به افرادي که مقرباند دلالت ميکند. مفسران اتفاق نظر دارند که «يبتغون الي ربهم الوسيلة ايّهم اقرب»، مدح و توصيف براي مؤمنان است؛ زيرا آنان براي رسيدن به خدا توسل ميجويند. البته در اينکه متوسلان بايد به چه کساني متوسل شوند، اختلاف وجود دارد، اما همگان به حقيقت جواز توسل اعتراف نمودهاند.
مؤمنان برخلاف مشرکان به کساني متوسل ميشوند که اهل باشند و صلاحيت رفع مشکلات را داشته باشند. اين آيه مشرکان را نکوهش ميکند که آنها چيزهايي را عبادت ميکنند و از آنها طلب حاجت ميکنند که اصلاً مالک نفع و ضرر خود نيستند. به مشرکان خطاب شده است: «ادعوا الذين زعمتم من دونه.» جناب شيخ طوسي(ره) آيه را چنين معنا کرده است: «الذين زعمتم انهم ارباب و آلهة من دون الله.» پس مشرکان به کساني متوسل ميشدند که آنها را خدا تصور ميکردند، ولي در آيه بعدي کساني توصيف شدهاند که براي رسيدن به خدا توسل ميجويند، نه اينکه «متوسل به» را خدا ميپندارند.
پس بدون پندار معبوديت، توسل جستن به کساني که مقرب درگاه خداوندند عيبي ندارد. مشرکان بُتها را به عنوان قادر مطلق ميپرستيدند؛ لذا خدا آنها را توبيخ کرده است، اما کساني که خدا را معبود حقيقي و قادر مطلق ميدانند و به مقربان خداوند توسل ميجويند، قابل ملامت نيستند. [24] .
5. آيه طلب استغفار: «قالوا يأبانا استغفرلنا ذنوبنا انا کنا خاطئين قال سوف استغفرلکم ربي انه هو الغفور الرحيم؛ [25] گفتند: پدرجان، از خدا آمرزش ما را بخواه که ما خطاکار بوديم. گفت: به زودي براي شما از پروردگارم آمرزش ميطلبم که او آمرزنده و مهربان است.»
از اين دو آيه نيز استفاده ميشود که طلب استغفار از ديگري، نه تنها منافات با توحيد ندارد، بلکه راهي براي رسيدن به لطف پروردگار است. همين که يعقوب، پيامبر بزرگ خدا، تقاضاي فرزندان را ميپذيرد و پاسخ مثبت به آنها ميدهد، نشان دهنده اين نکته است که توسل به اولياي الهي امري جايز است. آنها که اين امر را ممنوع و مخالف اصل توحيد ميپندارند، گويا از اصل متون ديني و به ويژه قرآن آگاهي کافي ندارند يا لجاجت بيمورد ميورزند. [26] .
▪️ادامه دارد ...
—-------------------------📚منابع :
23- سوره اسراء، آیه 56 و 57
24- برداشت از: تفسیر المیزان ، ج 15، ص 127 به بعد
25- سوره یوسف، آیه 97 و 98
26- تفسیر نمونه، ج10، ص 75
#نقد_وهابیت
#شبهات #توسل
#تفرقه #پاسخ_به_شبهات
#سقیفه #سقیفه_بنی_ساعده
🔰 @adyanuniv 🔰