🗓#تقویم
🔹امروز یکشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۱
☀️ #شمسی
➕ تأسيس "بنياد مسكن انقلاب اسلامي "به فرمان" امام خمينی (1358ش)
➕ بمباران شيميايي "مريوان" توسط قوای بعثی عراق (1367 ش)
➕ شهادت امیر سپهبد "علی صیاد شیرازی" جانشین ستاد کل نیروهای مسلح(1378ش)
🌙 #قمری
➕ آغاز حركت پيامبر اسلام(ص) به سوي منطقه ي بدر(2 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز خروج سربازان فرانسوی از لبنان (1946م)
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️7 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️10 روز تا اولین شب قدر
▪️11 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
▪️12 روز تا دومین شب قدر
🌷سالروز شهادت امير سپهبد "علي صيادشيرازي" جانشين ستاد كل نيروهاي مسلح (1378 ش)
✍️ اميرسپهبد علي صياد شيرازي در سال 1323ش، در روستای کبودگنبد شهرستان درگز استان خراسان رضوی به دنيا آمد و پس از تحصيلات دبيرستان، وارد دانشگاه افسري شد. وي در سال 1346 موفق به اخذ درجه كارشناسي از دانشگاه افسري گرديد و پس از طي دوره تخصصي توپخانه، در مركز آموزش توپخانه اصفهان مشغول به تدريس شد.
✅ او چندین بار توسط عوامل رژيم شاه دستگير و زنداني شد و در آستانه پيروزي انقلاب، در بهمن 57 آزاد گرديد. وي از اين زمان، در صحنه هاي سرنوشت ساز پيكار با دشمنان انقلاب، شركتي فعالانه داشت، و در بحبوحه غائله كردستان در سال 1358، به فرماندهي عمليات شمال غرب كشور برگزيده شد و به همراه شهيد چمران و ديگر رزمندگان اسلام، نقش مهمي در پاكسازي منطقه از لوث عناصر ضد انقلاب ايفا كرد.
✅ وی پس از خلع بني صدر، براي پايان دادن به ناهماهنگي ارتش و سپاه، قرارگاه مشترك عملياتي سپاه و ارتش را راه اندازي كرد و در سال 1360 با حكم حضرت امام خميني(ره)، به فرماندهي نيروي زميني ارتش منصوب شد.
✅ عمليات های ثامن الائمه، طريق القدس، فتح المبين، بيت المقدس، آزادسازي خرمشهر، رمضان، مسلم بن عقيل، مطلع الفجر، محرم، والفجر 1، 2 3، 4، 8، 9، 10، خيبر ،بدر و مرصاد شاهد رشادت های این امیر سرافراز اسلام است.
✅ وي در تيرماه 1365 به فرمان امام به عضويت شوراي عالي دفاع منصوب شد و در ارديبهشت 1366، به درجه سرتيپي ارتقاء يافت. و در شهريور 1372 به سمت جانشين رييس ستاد كل نیروهای مسلح و در فروردين 1378، از طرف مقام معظم رهبري به درجه سرلشكري نائل آمد كه اين درجه با افتخار شهادت به سپهبدي ارتقاء يافت.
✅ سرانجام امير سپهبد صياد شيرازي، در بامداد بيست و يكم فروردين 1378 به دست عوامل گروهك منافقين در تهران به شهادت رسيد و در تشييعي باشكوه، با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي و انبوه مردم در بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
•°~🌸✨
-میگفت
قیمتتوبهاندازهخواستتوست!
اگرخدارابخواهی،
قیمتتوبینهایتاست
واگردنیارابخواهی،قسمتتوهماناست
كهخواستهای..🤍(:
#رجبعلیخیاط🌱
#یک_آیه
📌﴿ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَيَتَمَتَّعُوا وَيُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ﴾
🔺بگذار کافران بخورند و (با لذایذ مادی و زودگذر) کامرانی کنند، و آرزوها، سرگرمشان نماید؛ سپس (حقّانیّت اسلام را) خواهند فهمید.
📗سوره حجر/آیه۳
#تنبّه
#قرآن_نگاشت
💠اگر بنا باشد که انسان به اسم روزه دهان را از مطعومات ببندد و به #غیبت مردم باز کند و شب های ماه مبارک رمضان، که مجالس شب نشینی گرم و دایر بوده وقت و فرصت بیشتری است، با غیبت، #تهمت و #اهانت به مسلمانان به سحر انجامد، چیزی عاید او نمی شود و اثری بر آن مترتب نمی گردد.
#امام_خمینی
📚کتاب جهاد اکبر، صفحه ۴٣
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب اسلامی سیاستهای کلی تأمین اجتماعی را ابلاغ کردند
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی و مصوّب تأمین اجتماعی را برای اقدام به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.
بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند «ج – ۱» الزامات تحقق سیاستهای کلی نظام، قوه مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاههای مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاستها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت شش ماه ارائه کند.
سیاستهای کلی تأمین اجتماعی به منظور جامعیت دادن و انسجامبخشی به تلاشهای نظام و ایجاد جهش در این زمینه ابلاغ شده و با توجه به اهمیت و جامعیت آن بهعنوان یک سند بالادستی، تحقق آن مستلزم تغییرات اساسی در قوانین و مقررات جاری و تلاشهای جدی در این عرصه است.
متن سیاستهای کلی تأمین اجتماعی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سیاستهای کلی تأمین اجتماعی
ایجاد رفاه عمومی، بر طرف ساختن فقر و محرومیت، حمایت از اقشار و گروههای هدف خدمات اجتماعی از جمله بیسرپرستان، از کارافتادگان، معلولان و سالمندان و آنچه از اهداف رفاه و تأمین اجتماعی که در اصول ۳، ۲۱، ۲۸، ۲۹، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی آمده است، اقتضاء میکند نظامی کارآمد، توانمندساز، عدالتبنیان، کرامتبخش و جامع برای تأمین اجتماعی همگان که برگرفته از الگوهای اسلامی- ایرانی و مبتنی بر نظام اداری کارآمد، حذف تشکیلات غیر ضرور و رفع تبعیضهای ناروا و بهرهگیری از مشارکتهای مردمی باشد، طراحی و اجرا شود و ترتیبات زیر در آن رعایت گردد:
۱- استقرار نظام تأمین اجتماعی به صورت جامع، یکپارچه، شفاف، کارآمد، فراگیر و چندلایه.
۲- ایجاد یک ساز و کار تخصصی و فرابخشی به منظور حفظ انتظام و انسجام امور مربوط، لایهبندی و سطحبندی خدمات، ایجاد وحدت رویه، اِعمال نظارت راهبردی در تکوین و فعالیت سازمانها و صندوقها و نهادهای فعال در قلمروهای امدادی، حمایتی و بیمهای و شکلدهی پایگاه اطلاعات، با رعایت ملاحظات امنیتی مربوط به نیروهای مسلح و دستگاههای امنیتی کشور.
٣- پایبندی به حقوق و رعایت تعهدات بین نسلی و عدم تحمیل طرحهای فاقد تضمین مالی بین نسلی، تأمین منابع پایدار، رعایت محاسبات بیمهای و تعادل بین منابع و مصارف و حفظ و ارتقاء ارزش ذخایر سازمانها و صندوقهای بیمهگر اجتماعی به عنوان اموال متعلّق حق مردم با تأکید بر امانتداری، امنیت، سودآوری و شفافیت با ایجاد ساز و کار لازم.
۴- اصلاح قوانین، ساختارها و تشکیلات سازمانها و صندوقهای بیمهگر اجتماعی در جهت تأمین عدالت و یکسانسازی قواعد و مقررات بیمهای و جلوگیری از ایجاد و انباشت بدهیهای دولت و رعایت قواعد بیمهای و تأمین بار مالی تضمین شده و بین نسلی.
۵- لایهبندی امور امدادی، حمایتی و بیمهای و سطحبندی خدمات با رویکرد فعال دولت بر اساس وسع و استحقاق، به ترتیب ذیل:
- امور امدادی از محل پوشش بیمهای، مشارکتهای مردمی و مساعدت دولت.
- امور حمایتی با هدف رفع فقر و آسیب اجتماعی و تضمین سطح پایه خدمات از محل منابع دولتی، عمومی و مردمی.
- امور بیمه پایه برای آحاد جامعه متناسب با وضع آنان از محل حق بیمه سهم بیمهشدگان، کارفرمایان و دولت.
- امور بیمههای مازاد و تکمیلی از محل مشارکت بیمهشدگان و کارفرمایان با مشوقهای مالیاتی و پشتیبانی حقوقی دولت در فضای رقابتی.
- حفظ قدرت خرید اقشار ضعیف جامعه از طریق متناسبسازی مزد شاغلین، مستمری بازنشستگان و مقرری بیکاران.
- اعمال رویکرد مناسب برای زدودن جلوههای آشکار فقر و آسیب اجتماعی از محلات کمبرخوردار شهری و مناطق روستایی و عشایری.
۶- بسط و تأمین عدالت اجتماعی، کاهش فاصله طبقاتی با هدفمندسازی یارانهها، دسترسی آحاد جامعه به خدمات تأمین اجتماعی، توانمندسازی، کارآفرینی و رفع تبعیضهای ناروا در بهرهمندی از منابع عمومی.
۷- استقرار نظام ملی احسان و نیکوکاری و ایجاد پیوند میان ظرفیتهای مردمی و دستگاههای موظف.
۸- ارائه خدمات لازم به منظور تحکیم نهاد خانواده و فرزندآوری.
۹- الزام به تهیه پیوست تأمین اجتماعی برای طرحها و برنامههای کلان کشور.
🌙 @Khamenei_ir
📩 کوچک نشماردن گناه
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: یکی از مشکلات ما این است که گناههای خودمان را نمیشناسیم. آن کسی که مثلاً به غیبت کردن؛ دروغگویی؛ ایذاء مردم؛ شهوات گوناگون جنسی و حیف و میل بیتالمال یا اموال مردم عادت کرده، توجه ندارد که چه گناه بزرگی مرتکب میشود؛ نه اینکه نمیداند؛ یعنی غفلت در انسان یک انس بهوجود میآورد. اول متوجه نیست که گناه کرده؛ وقتی هم متوجه بشود، گناه خودش به نظرش کوچک میآید و این خودش یک گناه است. ۱۳۶۶/۰۳/۰۷
🌙 #بهار_قرآن
#پرسش_و_پاسخ
❓چه کنیم که از اعمال عبادی مانند نماز و روزه لذت ببریم؟
❇️ #اجتناب_از_گناه و #تهذیب_نفس، قلب و دل انسان را پاک میکند و هرگونه قساوت و آلودگی را از دل میزداید؛ آنگاه انسان از عبادت و ارتباط عاطفی با خداوند لذت میبرد و حاضر نیست دو رکعت نماز در دل شب را با تمام دنیا معاوضه کند، چنانکه اهل بیت (علیهم السلام) چنین بودهاند.
🌐 بازنشر از کانال آیتالله مظاهری
☀️ #شمسی
➕ كشف كودتاي عناصر ضد انقلاب برای براندازی جمهوری اسلامي ايران (1361 ش)
➕ آغاز نهضت اسلامی فلسطين (1361 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت عارف نامي شيخ "محمد بهاری همداني" (1325 ق)
➕ تولد حضرت يحيي بن زكريا(ع)
❄️ #میلادی
➕ اختراع ماشين توليد سرمای مصنوعی فرانسه (1859م)
➕ آزمايش اولين كشتي الكتريكي با نيروي باتري در رودخانه "نِوا" (1838م)
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️6 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️9 روز تا اولین شب قدر
▪️10 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
▪️11 روز تا دومین شب قدر
♻️ كشف كودتاي عناصر ضد انقلاب براي براندازي جمهوري اسلامي ايران (1361 ش)
✍️ پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رهبري حضرت امام خميني، عناصر خود فروخته ضد انقلاب داخلي با هدايت و پشتيباني دشمنان نظام اسلامي، درصدد توطئه براي سرنگوني اين حكومت مقدس برآمدند. در اين ميان نيروهاي جان بركف جمهوري اسلامي، جريان توطئه اي كه قصد براندازي جمهوري اسلامي را داشت كشف نمود و در فرصت مناسب، اعضاي اصلي و مؤثر اين عمليات را دستگير كردند.
✅ طراحان اين كودتا در نظر داشتند ابتدا مسؤولان طراز اول نظام را از ميان برداشته و سپس رياكارانه به عنوان خونخواهي آنان، با كمك نيروهاي بيگانه، ساير ارگانها و نهادهاي انقلابي و حكومت جمهوري اسلامي را تصاحب كنند.
🛑 خردمند، به عمل خويش تكيه میكند؛ نادان، به آرزوى خويش تكيه مینمايد
العاقِلُ يَعتَمِدُ عَلى عَمَلِهِ، الجاهِلُ يَعتَمِدُ عَلى أمَلِهِ
امام علی(ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید و قضاوت کنید مسلمانیمان را!!🤔🤔
#احکام_رمضان
🚨 سؤال : حکم تزریق سرم در حال روزه ماه مبارک رمضان چیست؟
📙 آیات عظام؛ امام خمینی، تبریزی، خامنه ای، مکارم و وحید: بنابر احتیاط واجب، باید از تزریق سرم خودداری کند؛ خواه جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد؛ یا جنبه دوایی و مانند آن.
📙 آیات عظام؛ نوری، صافی و سیستانی: تزریق سرم روزه را باطل نمی کند؛ خواه جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، یا جنبه دوایی و مانند آن.
📙 آیت الله العظمی فاضل: اگر سرم جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، باید از تزریق آن خودداری کرد؛ ولی اگر جنبه دوایی و مانند آن داشته باشد، تزریق آن اشکال ندارد.
📙 آیت الله العظمی بهجت: تزریق سرم روزه را باطل می کند.
🚨غیر از مقلدین مرحومین آیات عظام بهجت و فاضل که سرم و آمپول تقویتی را مبطل می دانند ، به نظر عموم مراجع حتی غذایی و تقویتی اشکال ندارد
و در مراجعی هم که فتوا به احتیاط واجب داده اند نیز می توان به مراجع که فتوا داده اند مراجعه نمود
در نتیجه برای غیر از مقلدین آیه الله بهجت و فاضل هرنوع سرم و واکسن بلا اشکال می باشد
✅ سخن دهم: نیکی و نیکوکاری
💠 ضرورت نیکوکاری
۱. «أحْسِنُوا إنَّ اللهَ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (۵۹) «نیکی کنید که خداوند نیکوکاران را دوست میدارد.»
۲. «أحْسِنْ کَما أحْسَنَ اللهُ إلَیکَ»؛ (۶۰) «نیکی کن همان گونه که خداوند به تو نیکی کرد.»
۳. «إنَّ اللهَ یأمُرُ بِالعَدْلِ وَالاحْسانِ»؛ (۶۱) «به درستی که خداوند بر عدالت و نیکوکاری فرمان میدهد.»
پاداش نیکوکاری
۱. دوستی خداوند: «فَأَتاهُمُ اللهُ ثَوابَ الدُّنیا وَحُسْنَ ثَوابِ الاخِرَهِ واللهُ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (۶۲) «پس خداوند به آنها (نیکوکاران) ثواب دنیا و پاداش نیک آن جهان را داد و خداوند نیکوکاران را دوست دارد.»
۲. پاداش دنیایی: «لِلَّذین أَحْسَنُوا فی هذِه الدُّنیا حَسَنَه»؛ (۶۳) «برای کسانی که احسان میکنند در همین دنیا پاداشی است.»
۳. پشتیبانی الهی: «إنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسِنینَ»؛ (۶۴) «خداوند هر آینه با نیکوکاران است.»
💠 شرایط نیکوکاری
۱. پاسخگویی با نیکی بیشتر: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیهٍ فَحَیوا بِأحْسَنَ مِنها»؛ (۶۵) «هر گاه با نیکیای مورد لطف قرار گرفتید، با نیکیای برتر از آن پاسخ گویید.»
۲. دوری از منت گذاشتن: عن أمیر المؤمنین علیه السلام أنََّهُ قالَ: «تَمامُ الاحسانِ تَرْکُ المَنِّ بِهِ؛ (۶۶) احسان با دوری از منت گذاشتن [بر دیگران] کامل میشود.»
۳. عدم تبعیض: عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ: «المُحسِنُ مَنْ عَمَّ النَّاسَ بِالْاِحْسانِ؛ (۶۷) نیکوکار کسی است که همگان را مورد احسان قرار دهد.»
تو نیکی میکن و در دجله انداز
کـه ایـزد در بیـابـانـت دهــد بــاز
***
کسی نیک بیند به هر دو سرای
کـه نیکی رسانــد بـه خلـق خـدای
خدا را بر آن بنده بخشایش است
که خلق از وجودش در آسایش است
💠 نمونهای از احسان
روزی «انس» نزد امام مجتبی علیه السلام نشسته بود که کنیزکی از کنیزکان امام وارد شد و شاخه گلی را به امام مجتبی علیه السلام هدیه داد. امام گل را گرفت و لبخندی زد و فرمود: «تو آزادی!» انس عرض کرد: «یا بن رسول الله! آن جاریه فقط یک شاخه گل به شما هدیه کرد و شما او را آزاد میکنید؟» حضرت فرمود: «خداوند فرموده است: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیهٍ فَحَیوا بِأحسَنَ مِنهَا»؛ هرگاه با نیکیای مورد لطف قرار گرفتید، با نیکیای بهتر آن را پاسخ گویید. این کنیز میخواست به من احسان کند و من نیز به او احسان کردم و بهترین احسان به او آزادیاش است.» (۶۸)
به روزگار سلامت شکستگان دریاب
که خیرخاطر مسکین بلا بگرداند
چو سائل از تو به زاری طلب کند چیزی
بده وگر نه ستمگر به زور بستاند
"دعوت شدیم به ضیافت الله"
و ضیافت الله در عالم ماده، عبارت از این است که ما را پرهیز بدهد از تمام شهوات دنیوی.
این مرتبه مادی ضیافت الله است که همه کسانی که دعوت شدند به این ضیافت، بدانند که ضیافت خدا در این نشئه، چشم پوشی از شهوات است.
(امام خمینی ۸ خرداد ۱۳۶۶)
#ماه_رمضان
امشب دل مهربان پیامبر مهربانیها(ص) و قلب پاره تنش، زهرای مرضیه(س) از عروج «خدیجه کبری(س)» داغدار و محزون است.
خدیجه(س) میرود تا روز و ماه را نه، که یک سال را برای حضرت محمد(ص) «عام الحزن» کند و حضرت فاطمه(س) را در اندوهی بی پایان، تنها بگذارد.
کسی که پیغمبر(ص) در مقامش فرمود: «ای خدیجه، در حق خود جز نیکی گمان مبر که خداوند بزرگ بارها به ملائک خود به تو مباهات میکند.»
او شمع سوزان شبهای رسالت بود که تمام وجود و داراییاش را وقف اسلام و پیامبرش کرد و وفاداریاش را با همراهی حضرت محمد(ص) از روزهای غار حرا به اثبات رسانید.
او که بقچه محبتش را تا غار حرای تنهایی رسول(ص)، به دوش میکشید، تا اوج وفایش را با پرچم متانت زنانه، بر قله کوههای مکه به تماشا میگذاشت.
درگذشت بانوئى كه از ثروت او، اسلام رونق گرفت و پيامبر(ص) صلابت بیبدیل یافت را بايد سال «عام الحزن» نام نهاد.
چرا که با عروج او پیامبر اسلام(ص) نه تنها همسر بلکه تکیهگاه و حامی دینش را از دست داد.
درگذشت بانوئى كه از ثروت او، اسلام رونق گرفت و پيامبر(ص) صلابت بیبدیل یافت را بايد سال «عام الحزن» نام نهاد.
چرا که با عروج او پیامبر اسلام(ص) نه تنها همسر بلکه تکیهگاه و حامی دینش را از دست داد.
از همین روست که پیامبر(ص) فرمود: «مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. خدیجه در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود، و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم»
پيامبر(ص) او را با دست مبارك خويش در حجون مكه (قبرستان ابوطالب) به خاك سپرد و با حزنی بیپایان روح بلندش را به ملائکه سپرد.
وفات حضرت خدیجه(س) تسلیت باد.
☀️ #شمسی
➕ ارتحال عارف وارسته "شيخ باقر بهاري همداني" (1333 ق)
➕ رحلت بانو نصرت امين از زنان فقیه و دانشمند (1403ق)
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت خديجه(س) همسر با وفاي پيامبر اسلام(ص) بنا به روايتي(10بعثت)
➕ ارسال نامه ی كوفيان براي "امام حسين(ع)" جهت عزيمت امام به عراق(60ق)
❄️ #میلادی
➕ قتل عام فلسطینیان ساکن اردوگاه جنین توسط ارتش رژیم صهیونیستی (2002م)
➕ کشف داروی معالج مالاریا از پوست درختی به نام "گنه گنه" (1820م)
➕ آغاز اولین واکسیناسیون عمومی جهان جهت پیشگیری از بیماری فلج (1955م)
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️8 روز تا اولین شب قدر
▪️9 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
▪️10 روز تا دومین شب قدر
▪️11 روز تا شهادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
🏴وفات حضرت خديجه(س) به روایتی (۱۰ بعثت)
✍️ بنابر قول مشهور، ام المومنین حضرت خديجه ي كبري(س) بنت خویلد، مادر حضرت زهرا (س)، از زنان نامدار و ثروتمند قريش، پانزده سال پیش از عام الفیل در مکه به دنیا آمد. و پانزده سال قبل از بعثت، با پيامبر اسلام(ص) ازدواج نمود. آن بانوي بزرگوار اولين بانویی بود كه به رسالت پيامبر ايمان آورد و با تمام ثروت و توان خود به ياري دين اسلام برخاست.
✅ وجود حضرت خديجه(س) براي پيامبر اسلام به قدري اهميت داشت كه پيامبر اكرم(ص) رحلت اين بانوي بزرگ را مصيبتي عظيم خواند و سال رحلت حضرت خديجه(س) و حامي بزرگ ديگر خود يعني حضرت ابوطالب را عام الحزن يعني سال اندوه ناميد.
✅ پيامبر اكرم(ص)، حتي سالها پس از رحلت آن بانوي بزرگوار، از ايشان به خوبي و نيكي ياد مي كرد و او را ستايش مي نمود. آن حضرت در جواب كسي كه به پيغمبر (ص) گفت: خداوند، بهتر از خديجه را به تو عوض داده است، فرمود:
🌹 "سوگند به خدا كه خداوند، مرا بهتر از او عوض نداده است. او به من ايمان آورد، هنگامي كه مردم كفر ورزيدند، مرا تصديق كرد، آنگاه كه مردم مرا تكذيب كردند و با مال خود مرا ياري نمود، آنگاه كه مردم، مرا محروم ساختند و پروردگار، مرا تنها از ميان زنان، از او به ولادت فرزند روزي داد."(۱)
✅ سرانجام آن بانوی والامقام، پس از ۲۵ سال زندگی با پیامبر اسلام(ص) در سال دهم بعثت (سه سال قبل از هجرت) در ۶۵ سالگی در ملکه مکرمه رحلت نمود.
(۱) بحار الانوار، علامه مجلسی، ج ۴۳، ص ۱۳۱