💠 مصرف صدقه در امور خیر
💬 پولی که به عنوان صدقه از مردم جمع آوری شده و صدقه دهنده، شرطی برای مصرف آن نگذاشته است، آیا می توان آن را در هر امر خیری هزینه کرد؟
✅ صدقه باید به فقیر داده شود و مصرف آن در امور خیر دیگر، نیاز به کسب رضایت از صاحب آن دارد.
📚منبع:پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📣 با تبلیغ کانال در ثواب نشر احکام شریک شوید🌹
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
💠 قرض به شرط زیاده
💬 سوال:
به یکی از دوستانم پولی قرض دادم و ایشان پس از چند ماه که قرض خود را برگرداند، مبلغی هم به عنوان هدیه به من دادند و پیشنهاد این کار و مبلغ هم از خودش بود آیا دریافت مبلغ اضافه ربا محسوب می شود؟
✅ پاسخ:
اگر بر اساس پیشنهاد قرض گیرنده مبنی بر اهداء مبلغی هدیه، قرض داده باشید، دریافت مبلغ بیش از مقدار تورم جایز نیست هر چند شما شرط نکرده باشید ، اما در صورتی که بدون شرط یا قرار قبلی، قرض گیرنده مبلغی اضافه پرداخت کند، اشکال ندارد، هر چند دریافت آن مکروه است.
📚 سایت آیت الله خامنه ای
📣 با تبلیغ کانال در ثواب نشر احکام شریک شوید🌹
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
💠 خرید و فروش طلای آنلاین
💬 سؤال:
خرید و فروش طلای فردایی که به صورت آنلاین است و در نوسانگیری شرکت میکنیم حرام است یا خیر؟
✅ پاسخ:
🔹 اگر معاملات صوری باشد و بدون این که واقعاً طلا خرید و فروش شود، صرفاً از نوسانات قیمت طلا سودی حاصل شود، چنین معامله ای شرعاً صحیح نیست.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
📣 با تبلیغ کانال در ثواب نشر احکام شریک شوید🌹
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
سؤال 👇
آیا میشه از روی کرمی که چند ساعت پیش به صورت زدیم وضو بگیریم یا باید پاک کنیم؟
مقلد آیت الله مکارم شیرازی
پاسخ 👇
در صورتى که کرم بدونِ جِرم باشد، یا جذب پوست شده باشد مانع وضو نیست، ولى اگر جِرم دارد و روى پوست را گرفته باشد باید برطرف شود.
با تبلیغ کانال در ثواب نشر احکام شریک شوید🌹
#وضو
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
#سوال
سلام ببخشید تتوی بدن چه حکمی دارد؟در جایی که زیاد در معرض دید نیست و طرح هم بسیار کوچک است.چون در زندگی پس از زندگی دیده بودم از یکی از تجربه گران سوال و بازخواست شده است راجع به تتوی کوچکی که روی دست خویش زده بود.ضمنا مقلد اقای خامنه ای هستم
#پاسخ
تتو کردن اگر براي بدن ضرر قابل توجهي داشته باشد يا تصاوير مستهجن يا مطالب باطلي را بر بدن تتو کنند جايز نيست؛ اما اگر براي بدن ضرري نداشته باشد و مطالبي که نوشته شده، مطالب يا نماهاي حرامي نباشد و مفسدهي ديگري بر اين کار مترتب نشود اصلش اشکالي ندارد؛ اگرچه مستحب و پسنديده هم نيست.
تتو کردن همچنين نسبت به وضو و غسل -آن چيزي که امروزه متداول است در تتو کردن که جوهر زير پوست ميرود- مانع نيست و وضو و غسل فرد اشکالي ندارد. اما حکم تتو کردن از جهت ديگر اين است که اگر خانمي ابرو يا دستش را تتو کرده و آرايش محسوب شود ولو آرايش ثابت، بايد از نگاه نامحرم بپوشاند.
#تتو
#خالکوبی
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
⭕️پرسش: آیا انجام دادن کارهای خانه مثل غذا درست کردن، تمیز کردن خانه، لباس شستن و ... فقط وظیفه زن است؟
طبق نظرهمه مراجع...
انجام دادن این کارها وظیفه زن نیست ولی درزندگی زناشویی زن ومرد باید درکنارهم این اموروامور بیرون خانه رامدیریت وتقسیم کار کنندتا وظایف هرکدام مشخص باشد
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
💬پرسش: آیا پولی که مستأجر ناچار است برای اجاره خانه به مُوجر قرض (رهن) دهد، خمس دارد؟
✅ پاسخ:
🔹 آیتالله خامنهای: اگر مستأجر توان پرداخت اجاره کامل را ندارد یا مُوجر نمیپذیرد، به مقدار پولی که برای اجاره مسکن مطابق شأن، باید طبق قرارداد اجاره به مُوجر قرض دهد، خمس تعلق نمیگیرد و احکام مَئونه را دارد.
🔹آیتالله سیستانی: پولی که فرد بابت رهن منزل، مغازه و مانند آن، به عنوان قرضالحسنه به صاحبخانه یا مغازه پرداخت میکند، چنانچه از درآمد بین سال بوده و سال بر آن بگذرد، معاف از خمس نیست و خمس به آن تعلق میگیرد
🔹آیتالله مکارم: پول رهن منزل تا زمانى كه در رهن است خمس ندارد، ولى هرگاه از رهن آزاد شود و ديگر براى آن جهت مورد نياز نباشد، و تا پايان سال خمسى هزينه نشود، خمس به آن تعلّق مىگيرد اما برای شخص قرضگیرنده (صاحب خانه یا مغازه)، خمس تعلق نمیگیرد.
📚 منابع: استفتائات سایت رهبر معظم انقلاب، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۲، مسئله ۷۱۵، استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳۰ مهر ۱۴۰۲
-اَللهُمَّ قَلبی بِحُبِّکَ مُتَیَّماً
خداوندا...
دلم را اسیر عـشق ومُحبتت گردان...!🤍
-آیهگرافی-
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۱ آبان ۱۴۰۲
💬پرسش
حکم نماز با فراموشی نجاست بدن و لباس چیست؟
✅پاسخ:
اگر شخصی نجاست لباس یا بدنش را فراموش کرده و با همان حالت نماز خوانده باشد، باید دوباره نماز بخواند و اگر وقت گذشته است، قضا کند. [1]
🔹آیت الله سیستانی: اگر فراموشی از روی بی اعتنایی باشد، بنابر احتیاط واجب باید دوباره بخواند و اگر وقت گذشته است، قضا کند. در غیر این صورت لازم نیست نماز را دوباره بخواند. [2]
منبع:
[1]. توضیح المسائل ده مرجع، م 803؛ امام، تحریرالوسیله، ج 1، القول فی احکام النجاسات، م 6، ص 214؛ امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 1، الصلاه فی النجس، قبل از م 1؛ بهجت، استفتائات، ج 2، س 1572؛ خامنه ای، اجوبه الاستفتائات، با استفاده از س 524، 525 و 529 و استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 774؛ صافی، هدایه العباد، ج 1، م 563.
[https://eitaa.com/Ahkammarfe
۱ آبان ۱۴۰۲
💠 روش تطهیر کف خانه و مانند آن
💬 سؤال: اگر کف خانه با خون، نجس شده و جایی برای خارج شدن آب وجود نداشته باشد، برای تطهیر چگونه عمل کنیم؟
✅ جواب:
پس از برطرف کردن عین نجاست، به یکی از دو روش زیر میتوان آنجا را تطهیر نمود:
۱: آب کر (لوله کشی) به جای نجس وصل شود و همه آن محل را فرا بگیرد.
۲: آب قلیل بر محل نجس شده، ریخته شود سپس با دستمال و مانند آن برداشته شود و بنا بر احتیاط واجب یک بار دیگر بر محلی که آب جمع شده بود مجددا آب ریخته شده و با دستمال و مانند آن برداشته شود. (اگر برای دفعه دوم از دستمال قبلی استفاده شود باید ابتدا تطهیر گردد).
📚 منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۱ آبان ۱۴۰۲
آيا براى سجده هاى واجب قرآن، ذكر خاصى لازم است؟
براى سجده واجب قرآن همين اندازه كه پيشانى را به قصد سجده بر زمين بگذارد، كافى است. البته گفتن ذكر مستحب است و هر ذكرى بگويد، اشكال ندارد؛ ولى بهتر است بگويد:
💗⭐💗⭐💗⭐💗
«لا اله الااللَّه حقا حقا، لااله الااللَّه ايمانا و تصديقا، لااله الااللَّه عبودية ورقا، سجدتُ لَكَ يارَبِ تعبدا ورقا لا مستنكفا ولامستكبرا بل اَنا عبد ذليل خائف مستجير»
منبع :
توضيح المسائل مراجع ج 1، م 1099
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۱ آبان ۱۴۰۲
س . آیا تقلید، صرفاً یک مسأله عقلی است یا ادلّه شرعی نیز دارد؟
ج. تقلید، ادلّه شرعی دارد و عقل نیز حکم می کند که شخص ناآگاه به احکام دین باید به مجتهد جامع الشرایط مراجعه کند.
📚 منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
https://eitaa.com/Ahkammarfe
۳ آبان ۱۴۰۲