#سؤالات_شما
سلام حاجآقا. یک وقتی صبح دیر بلند میشم، نمیدونم نماز قضا شده یا نه و یا نزدیک قضاشدنه؛ چه نیتی بکنم؟
#پاسخ
ــــــــــــــــ
🌺 سلام علیکم 🌺
در این موارد، نماز رو به نیت #مافی_الذمه (یعنی نیت انجامدادن تکلیف واقعی) بخونین.
❄️أللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمًَدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُم❄️
🌺
⭐️🌺
🌺⭐️🌺 @Ahkamrasmezendegi
⚠️ #تلنگر
بعضی از آیات هستندکه وقتی اونا رو میخونیم،
شرمنده ی خدا میشیم.
مثل همین آیه:
"أَلَیْسَ اللَّهُ بِکَافٍ "
( آیا خدا، برای بنده اش کافی نیست؟!)
واقعا،
کافی نیست؟!♥️
#خدا
#قران
🆔 @Ahkamrasmezendegi
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃 ﷽
🍃🍂🌺🍃
🌺
#نخوندن_سوره
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️بعضی از مردم فکر میکنن که در هر شرایطی، موقع نماز، باید حمد و سوره رو بخونن.
〽️ این فکر در مورد حمد درسته؛ اما در مورد سوره، نه.
1️⃣ اگه وقت برای نماز کمه و ممکنه نمازمون قضا بشه.
2️⃣ یا ناچاریم؛ مثل اینکه میترسی اگه سوره رو بخونیم، دزد یا حیوان درنده و یا چیز دیگهای بهمون صدمه بزنه.
3️⃣ یا حتی اگه برای کار مهمی (مثل رسوندن مریض به دکتر) عجله داشته باشیم.
✌️ میتونیم سوره رو نخونیم و فقط حمد را باید بخونیم.
⭕️ نکته: آیتالله شبیری اصلاً خوندن سوره رو واجب نمیدونن؛ بلکه از نظر ایشون، مستحب موردتأکیده.
🔺توضیحالمسائل مراجع، م۹۷۹.
🌺
🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیه ویدئو چک!!!
حجه الاسلام ماندگاری
#سبک_زندگی
#تلنگر🌱
از عالِم بزرگی پرسیدند:
چگونه بفهمیم در خواب غِفلَتیم یا نه؟
گفت: اگر برای
امام زَمانت کاری میکنی
و به ظهور آن حضــرت کمک میکنی؛
بدان که بیداری...
و اِلا اگر مجتهد هم باشی
در خواب غفلتی‼️😔
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
💢 خواندن سوره حمد بجای تسبیحات اربعه در نماز
❇️ در ركعت سوم و چهارم خواندن حمد به جاى تسبيحات اربعه مانعى ندارد ولى اگر عادت داريد كه تسبيحات بخوانيد، اگر بدون قصد مشغول خواندن حمد شويد بايد آن را رها كنيد و دوباره حمد يا تسبيحات را بخوانيد.
❇️ در رکعت سوم و چهارم، باید تسبیحات یا حمد را آهسته بخواند و درصورتیکه حمد را میخواند، بنابر احتیاط باید «بسم الله» را هم آهسته بگوید.
رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۱۹۲
📎 #احکام
📎 #احکام_نماز
📎 #احکام_قرائت
امام على عليه السلام:
التَّثَبُّتُ رَأسُ العَقلِ، وَالحِدَّةُ رَأسُ الحُمقِ
درنگ در كارها، اوج خردمندى است و شتاب زدگی، اوج حماقت است
كنزالفوائد جلد1 صفحه199
📚حالت هاي مختلف وضوی جبيره (بخش اول )
💠 اگر زخم یا شکستگی بر اعضایی است که باید شسته شود (صورت يا دست ها)
۱: چنانچه روی آن باز است:
الف: آب برای آن ضرر ندارد: لازم است به طور معمول وضو گرفته شود.
ب: آب برای آن ضرر دارد: اطراف آن را بشوید، کافی است و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد.
۲: اگر روی آن بسته است:
الف: باز کردن آن امکان دارد، چنانچه آب برای آن ضرر دارد: اطراف آن را بشوید، کافی است و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد.
✳ اگر آب برای آن ضرر ندارد و زخم نجس است: باید زخم را آب بکشد و به طور معمول وضو بگیرد.
✴ اگر آب برای آن ضرر ندارد و زخم پاک است: لازم است آب را به عضو برساند و کشيدن دست تر کفايت نمي کند.
ب: اگر باز کردن آن امکان ندارد و آب برای آن ضرر دارد:
🔶 اطراف زخم را بشويد و اگر جبيره پاك است روى آن را مسح كند و اگر جبيره نجس است يا نمىشود روى آن را دست تر كشيد (مثلًا دوايى است كه به دست مىچسبد)، پارچه پاكى را به طورى كه جزء جبيره حساب شود، روى آن بگذارد و دست تر روى آن بكشد و اگر اين هم ممكن نيست، احتياط واجب آن است كه وضو بگيرد و نیز تيمم کند.
✅ اگر باز کردن آن امکان ندارد و آب برای آن ضرر ندارد:
🔷 در صورتی که زخم و جبیره پاک است بايد آب را به روى زخم برساند، و اگر زخم يا چيزى كه روى آن گذاشته نجس است، چنانچه آب كشيدن آن و رساندن آب به روى زخم ممكن باشد بدون زحمت و مشقت، بايد آن را آب بكشد و موقع وضو آب را به زخم برساند.
⁉ تذکرات:
۱: هر چیزی که هنگام وضو یا تیمم، بر محل زخم، شکستگی، سوختگی یا عضو دردمند میگذارند، جبیره نام دارد؛ مانند پارچه، چسب، نوار، پنبه، دارو، گچ یا چوب شکسته بندی.
۲: غسل جبيرهاى مثل وضوى جبيرهاى است، ولى بنابر احتياط واجب بايد آن را ترتيبى بهجا آورند نه ارتماسى.
۳: اگر جبيره، تمام صورت يا تمام يكى از دستها را فرا گرفته باشد باز احكام جبيره جارى بوده و وضوى جبيرهاى كافى است، ولى اگر بيشتر اعضاى وضو را گرفته باشد، تيمم کفایت می کند هر چند بنابر احتياط مستحب بين عمل جبيره و تيمم جمع نمايد.
۴: در جبیره ای که موضع شستن است، اگر دست کشیدن مشکل است و یا ممکن نیست مانند میان پارچه و پانسمان، دست کشیدن آن مقدار لازم نیست ولی در جبیره ای که در موضع مسح است باید به همان مقداری (که اگر جبیره نبود) از نظر مقدار و کیفیت مسح شود.
۵: كسى كه بايد با وضو يا غسل جبيرهاى نماز بخواند، چنانچه بداند كه تا آخر وقت عذر او برطرف نمىشود، مىتواند در اول وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد كه تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتياط واجب آن است كه صبر كند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو يا غسل جبيرهاى به جا آورد.
#احکام_جبیره #وضوی_جبیره
🆔@Ahkamrasmezendegi