✂️ برشی از یک کتاب
عقلانیت مدرن محدودیت های خود را آشکار کرد . علم در پاسخ به مسئله معنا ، خاموش مانده بود و ارزش ها و نهادهای اجتماعی دچار بحران شده بودند . در این شرایط به تعبیر دورکیم ، «بی مایگی اخلاقی» در جوامع مدرن (جوامعی که در فقدان دین به عنوان ضامن اخلاق ، منبع ارزش ها و مولد آرمان های اجتماعی دچار بحران شده بودند) جامعه شناسی را همچون دیگر علوم ، متوجه پیچیدگی اندیشه و حیات انسان نمود ... پوزیتیویسم که خوش بینانه فکر می کرد با پیشرفت و اقتدار علم ، همهٔ مجهولات و نیازهای انسان مدرن تأمین خواهد شد با پرسشهای جدی روبه رو شد ... از سوی دیگر ، در همین سال ها ، در زمینه اجتماعی و در صحنه بین المللی نیز تحولات بسیاری به وجود آمد . جنبش های جدید دینی در جوامع مدرن شکل گرفتند و گرایشی به سوی دینداری های جدید ، ادیان شرقی و معنویت های ساده و شورمندانه شکل گرفت . در دنیای مسیحیت یک پاپ لهستانی انتخاب شد و شور و شوق بسیاری برانگیخت ، در ایران انقلاب شد و یک حکومت مذهبی تشکیل گردید . جنبش های اسلام گرا در بسیاری از جوامع اسلامی به وجود آمدند و تکثیر شدند . در یهودیت گرایشات اولترا ارتدکس فعال شدند و اوانژلیک های پروتستان در مسیحیت رشد یافتند . از همه مهمتر در گوشه و کنار دنیا ، جنگ های مذهبی برافروخته شد ( در ایرلند ، یوگوسلاوی ، سودان ، الجزایر ، افغانستان، هند ، پاکستان و ...) و همهٔ این اخبار ، نشانگر آن بودند که دین دوباره دارد به صحنه اجتماع بر میگردد . تا آنجا که برخی گفتند ، ما اشتباه کردیم ، غیبت خدا به دلیل مرگ وی نبود ، خدا به تعطیلات رفته بود و انگار حالا از تعطیلات بازگشته است . بدین ترتیب جامعه شناسی دین در بسیاری از پیش فرض های تئوریک خود تجدید نظر کرد و تئوری های کلاسیک سکولاریزاسون مورد پرسش جدی و تجدید نظر قرار گرفتند .
📚گذر از دفاعیه گرایی ؛ به سوی پدیدار شناسی متن ، فرامرز معتمد ، ص ۱۶۰( مصاحبه با سارا شریعتی )
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
اگر کسی از شما بپرسد محمد باقر صدر چطور محمد باقر صدر شد ، چه پاسخی می دهید ؟ جواب داد : « محمد باقر صدر ده درصد مطالعه میکند و نود درصد می اندیشد »
- در شبانه روز چند ساعت مطالعه می کنید ؟
جور دیگر این را بپرس ؛ اینکه در شبانه روز چقدر با کتاب هستی ؟
- چه فرقی بین این دو سوال هست ؟
_اگر بپرسی چند ساعت مطالعه می کنی ، می گویم بین هشت تا ده ساعت . اما اگر بپرسی چند ساعت با کتاب هستی ، جوابم این است که تا وقتی بیدارم و خوابم نرفته باشد با کتاب همنشینم . وقتی در خیابان قدم می زنم ، به موضوعی فکر می کنم تا حل شود . زمانی که با قصاب حرف می زنم ، در ذهنم مسئله ای است که قصد دارم حلش کنم . کنار سفره که می نشینم تا غذایی بخورم ، سؤالی برای حل شدن در ذهنم می چرخد . بنابراین من مدام با کتاب هستم ؛ کتاب با من زندگی می کند و من با کتاب زندگی می کنم . اگر شاگردانش را می دید که بین راه سرشان به اینور و آن ور می چرخد ، تشر می زد که از فرصت بین راه برای فکر کردن استفاده کنند . می گفت : «بیشتر از آنچه می خوانید ، فکر کنید . اگر به صرف خواندن عادت کنید ، در بین متن ها و سطرها محدود می شوید . آن وقت نوآور نمی شوید »
📚 نا ، مریم برادران ، ص ۹۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️برشی از یک کتاب
برای من در این مرحله از زندگی و رشد فکری ، اثبات عقاید دینی ام برای دیگران معنایی ندارد؛ یعنی ارزش اعتقادات به نحو قابل توجهی نزد من نزول کرده است؛ خواه دینی و خواه غیر دینی . بنابراین ، در مرحله ای از دینداری ام به سر می برم که جا انداختن عقیده ای از عقاید دینی برای دیگران در نزد من اهمیت خود را از دست داده است... اما به نقطه ای در دینداری ام رسیده ام که اعتقادات دینی در آن امری فرعی اند . من اکنون دلبسته صلح در جهان همراه با رشد عقلانی ، تعهد اخلاقی ، بهبود کیفیت زندگی انسان ها در زمین و تعالی معنوی هستم . امروز دریافته ام که اعتقادات و تصلب و تعصب بر آنها عامل جنگ ها و نزاع های بسیاری در سطوح و ابعاد مختلف بوده اند . عقیده پرستی اکنون در نظر من از آفات بزرگ ادیان و مذاهب بوده است . برای کسی که به کثرت گرایی دینی معتقد است و نیز معتقد است در نهایت ( چه دنیوی و چه اُخروی ) ، اعمال تعیین کننده اند نه اعتقادات و عبادات ، تأیید و تثبیت اعتقادات دینی امری فرعی محسوب می شود . برای من اکنون اسلامی سازی جهانی معنایی عام پیدا کرده است : اسلامی سازی اکنون برای من یعنی اینکه مردمان جهان را از طریق رفتار و گفتار ( عمل در اسلامی سازی مقدم است) به دعوت کنیم ؛ نه اینکه صرفاً باورهای اسلامی را تبلیغ کنیم .
📚 گذر از دفاعیه گرایی به ؛ به سوی پدیدار شناسی متن ، فرامرز معتمد ، ص ۲۸۰ ( مصاحبه با حسن محدثی گیلوایی )
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
به دختر عمو گفت : « امیدوارم شرایط مرا درک کنی و کوتاهی هایم را ببخشی . این روزها سرم خیلی شلوغ است . کتاب و نوشتن دارم . تربیت بچه ها و مسئولیتشان با خودت » بعد شاهد آورد از تعریف آقا موسی(امام موسی صدر) : « من از برادرت شنیدم که تو در عقل راجح هستی » .
فاطمه به شوخی گفت : « پس این همه کتاب مینویسی ، یکی را تقدیم کن به همسر عزیزت » محمد باقر خیلی جدی جواب داد : « اینها را برای کسی نمی نویسم... اینها مال خداست ! »
📚 نا ، مریم برادران ، ص ۹۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
ویلیام بِوِریج به مجمعی از لیبرالها گفت :
آزادی به معنی چیزی بیش از رهایی ، از قدرت خودکامهٔ دولتهاست . آزادی یعنی آزادی از بندگیِ اقتصادی در برابر نیاز ، نکبت و دیگر مصائب اجتماعی ؛ یعنی آزادی از قدرت خودکامه در هر شکل آن . انسانی که از گرسنگی رو به موت است ، آزاد نیست . زیرا تا زمانی که سیر شود نمی تواند فکری جز برآوردن احتیاجات فیزیکی اش داشته باشد ؛ چنین کسی از حد انسان به حیوان تنزل می یابد . انسانی که جرئت نمی کند در برابر چیزی از ناحیهٔ کارفرما یا سرکارگرش که احساس می کند ناعادلانه است برنجد ، آزاد نیست .
📚 ایدئولوژی های سیاسی ، رابرت اِکِلشال ، ص ۶۹
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
برشی از یک کتاب
✂️ برشی از یک کتاب ویلیام بِوِریج به مجمعی از لیبرالها گفت : آزادی به معنی چیزی بیش از رهایی ، از
✂️ برشی از یک کتاب
مردمی که ضعیف آنان ، حق خود را از قوی ، بی هیچ ترس و لکنت زبانی ، نتواند گرفت ، در خور هیچ ارزشی نیستند ...
📚 نهج البلاغه ، امیر المومنین،
علی بن ابیطالب
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
تجربه دینی و زیست دینی یک امکان از میان امکان های مختلفی است که انسانها می توانند در جهان مدرن داشته باشند . به همین معناست که من از دین داری و زیست دینی به عنوان یک امکان سخن می گویم . نوع خاصی از دینداری( دین سبز ) را یک امکان بسیار مطلوب برای انسان در عصر جدید می دانم . بنابراین ، برای من دفاع تهاجمی از باورهای دینی بنیادی( سخن گفتن از باورهای دینی برای زیر سوال بردن هر گونه باورهای غیر دینی و ضد دینی) دیگر موضوعیت ندارد ، بلکه من امروزه از تفکر دینی و زیست دینی در کلیت اش به عنوان یک شیوه زیست ممکنِ مطلوب سخن می گویم و این شیوهه تفکر و زیست را در مقابل دیگر شیوه های تفکر و زیست ، مثل شیوه تفکر و زیست عرفانی ، اسطوره ای یا سکولاریستی قرار می دهم . به علاوه ، با توجه به اهمیت ناچیزی که باورها ( چه دینی و چه غیر دینی) در مقایسه با عمل در نزد من دارند ، تبلیغ و ترویج باورهای دینی برای من به کلی کم اهمیت می شوند . برعکس ، ترویج و تبلیغ زیستِ دینیِ مطلوب ( نه هر زیست دینی) یا شیوه های زیست غیر دینی ای که بیشترین نزدیکی را به شیوه زیست دینی دارند ، بیشترین اهمیت را برای من دارند .
📚 گذر از دفاعیه گرایی ؛ به سوی پدیدار شناسی متن ، فرامرز معتمد ، ص ۲۹۰ ( مصاحبه با حسن محدثی گیلوایی )
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
یکی از شاگردان ایرانی سابق محمد باقر به تازگی به نجف آمده بود و به خاطر آمدنش مهمانی گرفت و استاد و و چند نفر از شاگردانش را به خانه دعوت کرد . پس از ناهار ، باب سئوال دربارهٔ دکتر شریعتی و سایر علما را باز کرد . دوست داشت از او بیشتر بداند . مهمان با شور ، در حالی که عصبانی شده بود ، از او می گفت و اشکال می کرد . محمد باقر آهسته میان حرفش آمد : « با آرامش بحث کنیم . نیازی به این همه هیجان نیست » او آرام شد و از دکتر مثال هایی آورد . اما حرف محمد باقر این بود : « قدرت بیان دکتر شریعتی عالی است . به خاطر ارتباطش با مردم و به خصوص جوان ها ، آنها را درک می کند و واقعیت جامعه را خوب می فهمد . زبان خوشی هم دارد و واژگان مدرن را به جا استفاده می کند . در حالی که علمای ما حرفشان ، اگر هم درست باشد ، برای جوان امروزی جذاب نیست ، چون هنوز زبان چند صد سال پیش را دارد که از درک و جذب جوانان دور است . اما دکتر شریعتی هم زبان خوشی دارد ، هم قدرت فکری خوبی . شما نمی توانید با او این طور مقابله کنید . »
بعد از رفتن مهمان ها ، سید محمد حیدری از محمد باقر درباره درک دکتر از اسلام پرسید . محمد باقر تأملی کرد و گفت : « با او باید بحث علمی و منطقی کرد . این روزها با ابزارهای دوران علامه مجلسی نمی شود حرف زد » معتقد بود او مرد فهمیده ای است ولی اشکالات اساسی هم دارد .
📚 نا ، مریم برادران ، ص ۱۷۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
به نظر می رسد برای جامعه ، تغییر در نحوهٔ آموزش ، آسان تر از آموزش به قصد تغییر جامعه باشد ...
📚 کورت لوین ، از پیشگامان روانشناسی اجتماعی
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
بدون زور ، چه کاری می توان علیه زور کرد ؟
📚 نامه ها به دوستانش ، سیسرون
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
May 11
مرد ابدی ، تولدت مبارک ...
#شهیدـتهرانیـمقدم
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
لیت و هل ینفع شیئاً لیت
لیت الشباب بوع فاشتریت
ای کاش ؛
و آیا گفتن ای کاش سودی دارد ؟!
بهر حال ،
ای کاش جوانی خرید و فروش
می شد و من آن را می خریدم .
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
انجمن علمی فلسفه دانشگاه خوارزمی تهران، تقدیم میکند:
«مدرسه پاییزه نوافلاطونیها و فلسفه اسلامی»
برای نخستین بار در کشور بهترین اساتید حوزه و دانشگاه جمع شدهاند تا چنین دورهای برگزار شود.
مهلت ثبتنام: تا ۲۲ آبان ماه.
هزینه: رایگان بوده و تمام دانشجویان و طلاب کشور میتوانند در این دوره شرکت کنند.
⏰ شروع دوره: از ۲۳ آبان ماه.
نحوه برگزاری: تمام کلاسها به صورت مجازی بوده و در شش هفته، هفتهای ۳ جلسه (سهشنبه، چهارشنبه، پنجشنبه) برگزار خواهد شد.
برای ثبتنام پیام دهید:
@Mahjuoor
🔺 انجمن علمی فلسفه دانشگاه خوارزمی تهران
https://t.me/philosophy_khu
کانال تلگرام انجمن علمی فلسفه (https://t.me/philosophy_khu)
صفحه اینستاگرام (http://instagram.com/philosophy__khu)