eitaa logo
انسان و خدا
335 دنبال‌کننده
3.8هزار عکس
13 ویدیو
0 فایل
دراین کانال مطالب پیرامون جهان هستی ، انسان وخدا ، نماز شب بخیر وصبح بخیرهای غیر تکراری که نوشته خودم هست گذاشته می شود انتقاد/پیشنهاد ۰۹۱۹۷۰۳۷۳۸۵
مشاهده در ایتا
دانلود
وقتی گفته می شود خدا با مومن است آیا مفهومش این است که خداوند اختیار را از غیر مومن می گیرد ، قطعا چنین نیست ، وقتی هر دو گروه در نعمت ها امتحان شدند ، مومن سپاسگزاری کرد و راه درست را انتخاب کرد و غیر مومن بسمت کفر و ناسپاسی رفت و طغیان کرد ، در این‌جا امداد خاص خدا شامل مومنین می شود ، در آیات ۳ و ۴ سوره فتح آمده است: و خدا تو را به نصرتی توان مندانه و شکست ناپذیر یاری دهد ، اوست که آرامش را در قلوب مومنین نازل کرد تا ایمانی بر ایمانشان بیفزاید ، نیروهای آسمان و زمین از خداست و خداوند آگاه و حکیم است .
اصطلاح دو بهم زن را شنیده اید ؟ این اصطلاح از قدیم رایج بوده است و به این معناست که فرد نابکاری بین دو نفر را بگونه‌ای بهم بزند که دوستی آنها تبدیل به دشمنی شود ، در این رابطه باز سخنی از قدیم به جا مانده که : سخن چین بدبخت هیزم کش است ، حال برای در امان ماندن از این ماجراها چه باید کرد؟ در آیه ۶ سوره حجرات می خوانیم : ای کسانی که ایمان آورده اید ! اگر فرد فاسقی خبری برایتان آورد خبرش را بررسی کنید که مبادا به عده ای از روی نا اگاهی آسیب رسانید ، و بر کرده خود پشیمان شوید.
به یکی گفتند : چه می کنی ؟ گفت شکر خدا و دعای بارون ، واقعا قدیمی ها چقدر کارشان درست بود ، این سپاسگزاری است که نعمت ها را افزایش می دهد ، و دعای باران چه دعای قشنگی است ، اگر آب در آسمان تصفیه نمی شد ، آب کثیف به چه درد ما می خورد جز اینکه منبع بیماری بود ، و سرزمین ها چگونه آبیاری می شدند ، در آیه ۹ سوره « ق » می خوانیم: و از آسمان آبی با برکت فرو فرستادیم و از آن باغ ها و دانه های درو کردنی رویاندیم .
اگر همه گناهان انسان در صندوقی باشد کلید آن دروغ است ، دروغ نشانه ضعف شخصیت ، بی فرهنگی و مهم تر از همه نشانه جهل و نادانی است ، از نادان فرار کنید چون اگر بخواهد خوبی هم کند شر می رساند ، پیامبر (ص) هم فرمودند: با نادان ازدواج نکنید که از صحبت های او بلا خیزد و فرزندان شما ضایع شوند ، رابطه دروغگویی و نادانی در قرآن کریم بیان شده است ، در آیه ۱۰ و ۱۱ سوره ذاریات می خوانیم : مرگ بر دروغ پردازان ، همانان که در ورطه نادانی بی خبرند .
آتش یکی از نعمت های بزرگ خداست ، گاهی آتش تبدیل به بلا می شود و شعله هایش غیر قابل کنترل ، مأموران خاموش کردن آتش همیشه قابل سرزنش نیستند ، شاید این آتش مقدر شده که خاموش نشود و نشانه ای باشد برای آنان که در زندگی مردم آتش می اندازند ، البته آتش جهنم در جای دیگر و به شکل دیگر و به کیفیت دیگر است ، در آیات ۱۴ تا ۱۷ سوره طور می خوانیم: این آن آتشی است که همواره آن را تکذیب می کردید ، آیا این جادو است آیا نمی بینید ، در آن در آئید ، فرقی نمی کند صبر کنید یا صبر نکنید ، این جزای اعمال شماست ، همانا پرهیزکاران در بهشت های پر نعمت هستند.
دوست کم خطا و بی اشتباه کم هست اما بودنش غنیمت است ، گرچه این مقام مخصوص پیامبران و امامان معصوم است اما هرچه دوست ما پاک‌تر باشد و آلوده نباشد ، وفادار باشد و بی معرفت نباشد ، با دلایل روشن صحبت کند و از روی هوس سخن نگوید قطعا ارزش بیشتری دارد ، و اگر وصل به آفریدگار هستی و سرچشمه وجود باشد که فوق‌العاده است ، در آیات ۲ تا ۴ سوره مبارکه نجم در وصف پیامبر (ص) می خوانیم : و هرگز دوست شما از راه درست منحرف نشده و به خطا نرفته است ، و از روی هوس سخن نمی گوید و گفتارش سخن خداست که به او وحی می شود.
خدایا چنان کن سرانجام کار ، تو خشنود باشی و ما رستگار ، زندگی ما را مفید ، مرگ ما را در آرامش و افتخار آمیز قرار بده ، ما را بی ایمان در ترس و دلهره نمیران که طاقت سختی آن را نداریم ، در آیات ۶ تا ۸ سوره قمر می خوانیم : پس از آنان روی برگردان ، روزی را که آن دعوت کننده آنان را به امری بس دشوار دعوت می کند ، در حالی که چشمانشان به زیر افکنده شده و مانند ملخ های پراکنده از قبرها بیرون می آیند ، با شتاب بسوی دعوت کننده می روند و کافران می گویند : امروز روز بسیار سختی است .
از میان ترس های دنیا یکی لازم است و بقیه لازم نیست ، در واقع همان یکی بر طرف کننده دیگر نگرانی هاست ، ترسی انسان ساز ، آرامش بخش و دارای پاداش ، آن ترس کدام است ؟ جواب : ترس از خدا ، نه اینکه خداوند ترسناک باشد ، ترس از مقام خداست که در پیشگاه او تخلف نکنیم ، در آیات ۴۶ و ۴۷ سوره الرحمن می خوانیم: پس کسی که از مقام پروردگارش بترسد ، او را دو بهشت است ، پس کدام یک از نعمت‌های پروردگار خود را تکذیب می کنید
آیا در زمین و در بین انسان ها بعد از انبیاء معیاری برای تشخیص حق از باطل مثل علی پیدا می شود ، علی (ع) در همه عرصه ها الگویی تمام عیار برای بشریت است ، پیامبر (ص) فرموده اند : علی با حق است و حق با علی است ، این دو هرگز از هم جدا نمی شوند ، میلاد با سعادت علی (ع) ، روز مبارک مرد و روز باشکوه پدر مبارک باد .
در عرف جامعه معمولاً در همه جا برای خلاف کار زندان و برای نیکوکاران آزادی در نظر می گیرند ، در ادبیات آخرت برای نیکان بهشت و برای بدکاران جهنم در نظر گرفته شده است ، گرچه درک چگونگی ویژگی های بهشت و جهنم برای اهل دنیا میسر نیست ، اما با مثال هایی شبیه دنیا بعضی خصوصیات دنیای بعدی به ذهن ما نزدیک می شود ، در همه این احوال ، این نکته قطعی است که : خوبی، پاداش خوبی دارد و مجازات بدی ، بدی است ، در آیات ۶۰ تا ۶۲ سوره الرحمن می خوانیم: آیا پاداش نیکی جز نیکی است ، پس کدام نعمت‌های پروردگارت را تکذیب می کنید ، و در زیر آن دو بهشت دو بهشت دیگر است ....
سه حرف پدر برای من منشاء خوبی است ، پ: پشتیبان د: درس آموز زندگی ر: رضایتمندی ، و پدر هیچگاه گذشته ما نیست ، او همیشه در ماست.
ملاک دسته بندی و تقسیم انسان ها در دنیای بعدی چگونه است ؟ ۱) رنگ و نژاد و زبان ۲) ثروت و دارایی ۳) علم و دانش ۴) قدرت و زیبایی ، جواب : هیچکدام ، در دنیای پیش رو انسان ها به سه دسته تقسیم می شوند ، خوب ، بد ، عالی ، در آیات ۷ تا ۱۰ سوره واقعه می خوانیم: و شما به سه دسته تقسیم شوید ، سعادت مندان چه بلند مرتبه اند سعادت مندان ، شقاوت مندان چه دون پایه اند شقاوت مندان ، سبقت گیرندگان که پیشی گیرنده اند.