#خبر_فوری
دولت روحانی اعلام کرد:به تمامی ملت ایران جهت خرید لباس نو و مایحتاج سال جدید به هر نفر مبلغ 500 هزار تومان پرداخت می شود.
تاریخ واریز بیست و پنجم اسفند ماه 1398، اعلام شده است و مبلغ ذکر شده به حساب افراد سرپرست خانوار واریز می شود.»
«چه عجب دل مسئولان به رحم آمده است!»
این پیامی است که این روزها دست به دست در میان مردم در فضای مجازی می چرخد و به دنبال آن، بسیاری این پرسش را مطرح می کنند که آیا چنین خبری صحت دارد و آیا واقعا دولت روحانی برای واریز پول به حساب مردم دلش به رحم آمده است یا خیر؟!
منتشر شدن چنین پیام هایی بیش از هر چیزی این پیام نگران کننده را به همراه دارد که انگار هنوز تبعات مهلک واریز پول نقدی به حساب مردم، آن طور که باید آشکار نشده و هنوز چنین تلقین می شود که واریز پول به حساب مردم جزو وظایف دولت است که از انجام آن کوتاهی می کند.
مطالبه دریافت پول نقدی از کجا شکل گرفت؟
واریز پول نقدی به حساب مردم، نخستین بار در دو دولت نهم و دهم بدعت گذاری شد. زمانی که دولت تصمیم گرفت در طرحی به نام هدفمندی یارانه ها قیمت حامل های انرژی را اصلاح کند و با توجه به اینکه قیمت نفت- به عنوان منبع اصلی درآمد دولت- صعود کرده و به بیش از بشکه ای 140 دلار رسیده بود و به این ترتیب درآمدهای دولت نسبت به پیش بینی ها به شکل چشم گیری افزایش یافته بود، دولت می توانست فارغ بالانه و به شیوه ی دلخواه اش طرح هدفمندی یارانه ها را اجرا کند.
شیوه ی دلخواه آن دولت نیز این بود که با رویکردی عوام گرایانه ترجیح داد به جای تخصیص منابع موجود برای صرف هزینه های اصلاح ساختارهای اقتصاد کشور، سرمایه گذاری های زیربنایی و هزینه های عمرانی و... آن را به صورت نقدی میان مردم تقسیم کند.
اقدامی که گرچه بسیاری از اقتصاددانان از ابتدای اجرای این طرح نسبت به تاثیرات نامناسب آن هشدار داده بودند، ولی بسیاری از تبعات ناخوشایند آن بعدها حتی سال های بعد مشخص شد.
از مهم ترین تبعات هدفمندی یارانه ها در قالب توزیع پول نقدی در میان مردم، افزایش نقدینگی و تورم بود، اتفاقی که موجب کاهش توان خرید خانوار و انقباض سفره اقشار فرودست جامعه شد. ولی ایجاد تورم فقط یکسوی ماجرا بود، مشکلاتی از قبیل بالا رفتن آمار بیکاری در کشور به دلیل توزیع پول نقد میان خانوار مناطق محروم و پر جمعیت و از بین بردن انگیزه کار کردن در میان آن ها، از دیگر تبعات اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بود.
در کنار این موارد و فارغ از مسائل ریز و درشت اجتماعی و زیست محیطی که اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بر اقتصاد کشور تحمیل کرد، نکته ی قابل توجه این است که دولت وقتی اجرای هدفمندی یارانه ها را در قالب اصلاح قیمت حامل های انرژی و توزیع یارانه های نقدی در میان مردم در سال 1390 اجرا کرد که بیش از 119 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت.
این در حالی است که با سقوط قیمت نفت به زیر بشکه ای سی دلار در سال 1394، درآمد نفتی دولت زیر 20 میلیارد دلار تخمین زده شده است و به این ترتیب دولت با کسری شدید بودجه مواجه است که برای تامین بخشی از آن مجبور است از بودجه عمرانی هزینه کند.
آیا ادامه پرداخت یارانه های نقدی اهداف سیاسی دارد؟
بسیاری از اقتصاد دانان حوزه رفاه اجتماعی معتقدند از ابتدا شیوه اجرای هدفمندی یارانه ها غلط بود و دولت می بایست بخشی از یارانه هایی که پرداخت می کند را به طرقی به جز توزیع پول نقدی، به اقشار نیازمند جامعه تخصیص می داد؛ با این همه دولت پیشین با اهداف سیاسی و به قصد جلب نظر بخشی از جامعه این شیوه را برگزید و تبعات ناخوشانید آن را به اقتصاد کشور تحمیل کرد.
اکنون نیز گرچه دو سال و نیم از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم می گذرد و این دولت نیز از همان ابتدای کار نسبت به توزیع پول نقد در میان مردم انتقادات شدیدی را مطرح کرده است ولی هنوز علی رغم کسری بودجه و نبودن منابع مالی لازم برای پرداخت یارانه ها، قاطعیت لازم را در حذف اقشار بی نیاز جامعه از این طرح به خرج نمی دهد. به زعم بسیاری این رفتار دولت یازدهم هم به احتمال قوی اهداف سیاسی پشت سر دارد و دولت مصلحت خود را در این می بیند که به این راه ادامه داده و همچنان پول نقدی را به صورت ماهیانه در میان مردم توزیع کند تا بخشی از حمایت خود را از دست ندهد.
مردم از دریافت یارانه ها استقبال می کنند
وقتی دولت یازدهم از متمولان خواست که خودشان از دریافت یارانه ها انصراف دهند، فقط هشت درصد از جمعیت کشور حاضر شدند که برای ثبت نام یارانه های نقدی اقدام نکرده و از دولت پول نقدی دریافت نکنند.
این در حالی است که بنا بر آمارهای غیر رسمی اکنون نزدیک به یک سوم از جمعیت ایران زیر خط فقر قرار داشته و باید از طرق مختلف مورد حمایت دولت قرار بگیرند و ما بقی باید از دریافت یارانه ها حذف شوند.
@akhbarbazar
#خبر_فوری
⭕️ #افزایش ۱۵ درصدی #حقوق کارمندان و بازنشستگان در #سال_آینده
🔸 یوسف نژاد نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس:
🔹 دولت مکلف شد در سال ۹۹ افزایش ضریب حقوق گروههای مختلف حقوق بگیر از قبیل اعضای هیأت علمی، قضات و کارکنان کشوری و لشکری شاغل در تمامی دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی و حقوق بازنشستگان را به گونهای انجام دهد که پس از اعمال افزایش حقوق به میزان ۱۵ درصد مجموع مبلغ مندرج در حکم کارگزینی (برای کارکنان رسمی و پیمانی) و قرارداد ماهیانه (برای کارکنان قرارداد کار معین و کار مشخص) به نسبت مدت کارکرد و حکم حقوقی بازنشستگان متناسب سنوات خدمت قابل قبول، از ۲۸ میلیون ریال کمتر نباشد.
🔸 بر این اساس حقوق و مزایای مستمر شاغلان، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل حقوق کارمندان مشمول نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و سایر حقوق بگیران دستگاههای اجرایی و صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی و مستمریها و سایر حمایتیها متناسب با آنها، معادل افزایش ضریب ریالی به میزان ۱۵ درصد خواهد بود.
@akhbarbazar
⭕️ #هواشناسی
⛈ تا یکشنبه هفته آینده در اغلب مناطق کشور شاهد بارشهای مناسب و ناپایداری جوی هستیم.
❄️ بارش برف و باران در استانهای کرمانشاه، همدان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، لرستان و برخی مناطق اصفهان پیشبینی میشود.
🌦 در استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمان و هرمزگان و همچنین سواحل خزر بارش پراکنده پیشبینی میشود.
🌧 روز جمعه سامانه بارشی دیگری از شمالغرب وارد کشور میشود و موجب بارش در سواحل غربی خزر، غرب و شمالغرب کشور و دامنههای البرز خواهد شد.
⛈ روز شنبه هفته آینده غیر از جنوب و جنوبشرق، در اغلب مناطق بارش داریم، همچنین کاهش محسوس دما از شنبه در نیمه شمالی کشور پیشبینی میشود.
❄️ آسمان تهران نیمهابری، در برخی ساعات مهآلود و اوایل شب بارش برف و باران پیشبینی میشود، همچنین روز پنجشنبه در تهران بارش برف خواهیم داشت و روز جمعه نیز آسمان تهران ابری با بارش برف پیشبینی میشود و این شرایط در روز شنبه نیز حاکم است و بارش برف و سپس کاهش دما را شنبه در پایتخت خواهیم داشت.
@akhbarbazar