❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📜در كمال الدين از امام صادق عليه السّلام روايت است كه فرمود:خداوند-تبارك و تعالى-چهارده نور را، چهارده هزار سال پيش از خلقت خلق آفريد كه آنها ارواح ما هستند.عرض شد:يابن رسول اللّه!اين چهارده نور كيانند؟فرمود:محمّد،على،فاطمه،حسن،حسين،و امامان از فرزندان حسين و آخرين آنها قائم است كه پس از غيبت بپامىخيزد،آنگاه #دجال را مىكشد و زمين را از هرگونه ستم و ظلمى پاك مىكند.
📘مکیال المکارم -جلد 1، صفحه 152
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
24.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💫کلیپ تصویری دعای ندبه
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#مهدویت_در_قران_مجید
يُرِيدُونَ أَن يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ
وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُ
وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ
ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﻧﻮﺭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺑﺎﻃﻞ [ ﻭ ﺗﺒﻠﻴﻐﺎﺕِ ﺑﻲ ﭘﺎﻳﻪ ] ﺧﻮﺩ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﻛﻨﻨﺪ ;
ﻭﻟﻲ ﺧﺪﺍ ﺟﺰ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻧﻮﺭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻛﺎﻣﻞ ﻛﻨﺪ ، ﻧﻤﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ، ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺧﻮﺵ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ .(٣٢)
هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ
لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ
وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ
ﺍﻭﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺣﻖ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ ،
ﺗﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻫﻤﻪ ﺍﺩﻳﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﺯ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪ ،
ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﺧﻮﺵ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ .(٣٣)
💫سوره توبه
🌤✨🌤✨🌤✨🌤
🔖شرح لغات:
اطفاء:بمعناى خاموش كردن نور آتش است ولى در خاموش كردن هر روشنايى و نورى استعمال گردد.
افواه:جمع فم بمعناى دهان است،و اصل«فم»فوه بوده كه چون هاء حذف شد بجاى«واو»ميم آمده چون ميم حرف صحيح و هم شكل واو بود.
اباء:بمعناى امتناع و خوددارى است،شاعر گفته:
«و ان أرادوا ظلمنا أبينا»
يعنى اگر بخواهند بما ستم كنند ما از آن جلوگيرى ميكنيم.
📝تفسير:
خداى سبحان در اين آيات بيان فرمايد كه اين كافران-يهود و نصارى-ميخواهند نور خدا خاموش كنند.
«يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِؤُا نُورَ اللّهِ» بيشتر مفسران گفتهاند منظور از نور خدا قرآن و اسلام است،و از جبائى نقل شده كه نور خدا دلالت و برهان است.زيرا آن دو همانند نور وسيلۀ راهنمايى هستند.
«بِأَفْواهِهِمْ» به دهنهاشان،و اينكه فرمود:به دهنهاشان بجهت آنكه خاموش كردن معمولا بوسيلۀ فوت دهان انجام شود،و اين تعبير براى بيان ناتوانى قدرت و شكستن شخصيت آنان تعبيرى شگفت آور است زيرا معمولا نورهاى ضعيف را با دهان خاموش كنند،و فوت دهان در خاموش ساختن نورهاى قوى هيچگونه مؤثر نيست
«وَ يَأْبَى اللّهُ إِلاّ أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ» يعنى خدا مانع است جز آنكه امر قرآن و اسلام را غالب گرداند و حجت خود را باتمام رساند،و اصل«اباء»بمعناى خوددارى و جلوگيرى كردن است،و معناى خوش نداشتن و اكراه در آن ملحوظ نيست.زيرا در مثل گويند:فلانى از ظلم اباء دارد،و معنايش اين نيست كه ظلم را خوش ندارد زيرا اين موجب مدح نيست چون قوى و ضعيف در اين باره مساوى هستند و آنچه موجب مدح است همان جلوگيرى و خوددارى از ظلم است.
«وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ» يعنى با اكراه كافران.
«هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ» يعنى محمد-صلى اللّه عليه و آله-را كه رسالتهاى خود را براى ابلاغ به امت بعهدۀ او واگذار كرد.
«بِالْهُدى» يعنى بحجتها و دلائل و براهين.
«وَ دِينِ الْحَقِّ» كه همان اسلام باشد،و هر آنچه اسلام از احكام و دستورات دينى متضمن است كه انجام دهندهاش مستحق ثواب است،و هر دينى جز آن باطل و موجب عتاب است.
🕯«لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ» يعنى تا دين اسلام را بوسيلۀ حجت و غلبه بر تمام اديان پيروز گرداند بدانسان كه در روى زمين دينى بجاى نماند جز آنكه مغلوب حجت اسلام گردد،و كسى نباشد كه در حجت و برهان بر مسلمانان پيروز گردد،و
اما از نظر غلبۀ ظاهرى نيز چنان شد كه هر دسته از مسلمانان بر ناحيهاى از نواحى مشركان پيروز شدند كفار بنوعى مقهور آنان گشتند.
🕯و ضحاك گفته:منظور زمان نزول عيسى بن مريم است كه تمام پيروان اديان مسلمان شوند يا خراج و جزيه دهند.
🕯و امام باقر عليه السلام فرمود:اين جريان در زمان ظهور حضرت مهدى از آل محمد است كه احدى روى زمين باقى نماند جز آنكه به نبوت محمد-صلى اللّه عليه و آله- اعتراف كند.و همين قول را سدى نيز اختيار كرده.
🕯و كلبى گفته:دينى و آئينى در دنيا باقى نخواهد ماند جز آنكه اسلام بر آن پيروز خواهد شد و اين جريان حتمى است اگر چه تا كنون بوقوع نپيوسته ولى قيامت برپا نشود تا اين جريان وقوع يابد.
🕯مقداد بن اسود گويد:شنيدم از رسول خدا-صلى اللّه عليه و آله-كه ميفرمود:هيچ خانۀ گلى و مويى در روى زمين بجاى نماند جز آنكه كلمۀ اسلام در آن داخل گردد، يا با عزت و يا بخوارى،يا اينكه اسلام آنان را عزيز گرداند و خدا آنان را اهل اين دين گرداند و در نتيجه بوسيلۀ آن عزيز گردند،و يا خوارشان گرداند و بخوارى تحت اطاعت اسلام در آيند.(اينها همه روى اين است كه مرجع ضمير در ليظهره،دين حق باشد).
و از ابن عباس نقل شده كه ضمير به رسول خدا-صلى اللّه عليه و آله-باز گردد، يعنى خدا همۀ اديان را بوى تعليم كند بدانسان كه چيزى از اديان جهان بر او پوشيده نماند.
📘تفسير مجمع البيان - جلد11، صفحه 76
طبرسی
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
4_575431248642572473.mp3
4.04M
💎 زیارت آل یس 💎
🌱 استاد فرهمند 🌱
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📜در كمال الدين روايت شده كه در پرچم مهدى عليه السّلام است كه:بيعت[رفعت و برترى]از آن خداوند-عزّ و جلّ-است.
📝در همان كتاب از امير المؤمنين عليه السّلام روايت شده كه فرمود:
ما را پرچمى هست كه:
🔷 هركه از آن پيشى بگيرد سركش
🔷و هركه از آن عقب بيفتد هلاك شده
🔷و هرآنكه از آن پيروى كند به مقصد رسيده است.
📙مکیال المکارم - جلد1، صفحه 284
محمدتقی اصفهانی
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📜در بحار در حديثى كه از امير المؤمنين على عليه السّلام روايت شده،چنين آمده است:به پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله گفتم:يا رسول اللّه!آيا مهدى از ما آل محمد است يا از غير ما؟
فرمود:نه بلكه از ماست.
🕯خداوند دين را به دست او ختم مىكند،چنانكه به وسيلۀ ما افتتاح فرمود.
🕯و به واسطۀ ما مردم از فتنهها نجات مىيابند همانطوركه از شرك نجات يافتند،
🕯و به وسيلۀ ما خداوند پس از دشمنى فتنهها و آزمايشهاى سخت دلهايشان را باهم الفت مىبخشد،چنانكه پس از دشمنى شرك،آنان را برادر دينى قرار داد و دلهايشان را به هم الفت بخشيد.
📙مکیال المکارم - جلد1، صفحه 97
محمدتقی اصفهانی
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#مهدویت_در_قران_مجید
📝وَعَدَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ :خداوند به آنان كه اهل ايمان و طاعت خالصند، وعده كرده است كه آنها را جانشين گذشتگان كند و سرزمينهاى كفار عرب و عجم را بدست ايشان دهد و آنها را در آن سرزمينها ساكن و حكمروا گرداند.همانطورى كه بنى اسرائيل را هم جانشين گذشتگان كرد و جبابرۀ مصر را هلاك گردانيد و سرزمينها و ديار و اموالشان را به آنها داد.(سوره نور/55)
ابى بن كعب گويد:هنگامى كه پيامبر خدا وارد مدينه شد و انصار او را مأوى دادند،تمام عرب بدشمنى آنها برخواستند.شبها با سلاح مىخوابيدند و روزها سلاح را از خود جدا نميكردند.گفتند:آيا روزى خواهد آمد كه ما در امن و آرامش به سر بريم و فقط از خدا بترسيم؟از اينرو آيه نازل گرديد.
مقداد از پيامبر خدا نقل كرده است كه:هيچ خانۀ گلين و موئين در زمين نمىماند،مگر اينكه خداوند كلمۀ اسلام را بوسيلۀ عزيز كردن عزيزى يا ذليل كردن ذليلى داخل آن ميكند.يا اهل آن را عزيز مىكند و آنها را پيرو كلمۀ اسلام مىسازد يا ذليل ميكند تا در برابر كلمۀ اسلام سر تسليم فرود آوردند. برخى گويند:مقصود زمين مكه است كه مهاجرين مسلمان آرزوى بازگشت به آن را داشتند.
💎وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ :دين اسلام را كه خدا براى آنها پسنديده است،بر دينهاى ديگر غالب مىسازد.
چنان كه پيامبر خدا فرمود:زمين براى من جمع شد و مشارق و مغارب آن بمن نشان داده شد.بزودى فرمانروايى امت من بهمۀ جاهايى كه براى من جمع شد خواهد رسيد.
برخى گويند:تمكين دين يعنى عزيز كردن اهل دين و ذليل كردن منكرين آن تا بتوانند دين خود را ظاهر كنند.
وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً :از آن پس كه در مكه ترسان بودند، خداوند آنها را بقوۀ اسلام و گسترش آن ايمنى بخشيد.مقاتل مىگويد:خدا به اين وعدۀ خود عمل كرده است.آنها را در روى زمين قدرت بخشيد و ترس آنها را مبدل به ايمنى كرد.پس به وعدۀ خود وفا كرده است.برخى گويند:از آن پس كه در دنيا مىترسيدند،خداوند در آخرت آنها را ايمن مىسازد.در روايت است از پيامبر اسلام كه خداوند فرمود:بندهام را دچار دو ترس و برخوردار از دو ايمنى نميكنم.اگر در دنيا ترسيد،در آخرت ايمنش مىكنم و اگر در دنيا ايمن شد،در آخرت او را مىترسانم.
يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً :اينان در عبادت خود خالصند،ريا ندارند و شرك نمىورزند.
اين آيه دلالت دارد بر اينكه نبوت پيامبر ما صحيح است.زيرا اخبارى كه او از غيب داده،صادق بوده است.
❇️وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ :آنها كه بعد از اين نعمتها كافر شوند،فاسقند.ذكر فسق بعد از كفر-با اينكه كفر بدتر از فسق است-بخاطر اين است كه فسق در هر چيزى گرايش بصورت قبيحتر آن است.پس مقصود از اين كه اينها در كفر خود فاسقند اين است كه بدترين نوع كفر را دارند. برخى گويند:يعنى هر كس اين نعمتها را انكار كند،معصيت كار است.
در بارۀ اين آيه اختلاف است.برخى گويند:در بارۀ پيامبر است.برخى گويند:
در بارۀ امت است.از ائمۀ اهل بيت(ع)روايت است كه در بارۀ مهدى آل محمد است.
🕯امام چهارم(ع)اين آيه را خواند و فرمود:بخدا آنها شيعۀ مايند كه خداوند بدست مردى از ما كه مهدى اين امت است،اين وعدهها را در بارۀ آنها انجام ميدهد.پيامبر خدا در بارۀ او فرمود:اگر از دنيا يك روز مانده باشد،خدا آن روز را طولانى مىسازد تا مردى از عترت من كه همنام من است،زمامدار شود و زمين را بعد از آنكه پر از ظلم و جور شده،پر از عدل و داد كند.نظير همين روايت از امام باقر و امام صادق(ع)نيز روايت شده است.
پس منظور از «اَلَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ» پيامبر و اهل بيت است.اين آيه آنها را مژده مىدهد كه خليفه مىشوند و در تمام بلاد قدرت را بدست مىگيرند و در وقت قيام مهدى(ع)ايمن خواهند شد.
🔅مقصود از «كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ» اين است كه قبلا هم خداوند افرادى را كه صالح خلافت بودهاند،قدرت و خلافت بخشيده است.مثل آدم و داوود و سليمان.
📘 تفسير مجمع البيان - 17، صفحه 162
طبرسی
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
Voice0283.aac
13.88M
بسم الله الرحمن الرحیم
#زیارت_اربعین
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشوراء
#شرح_و_تفسیر_زیارت_اربعین (2)
روایت امام حسن عسکری ع در باره قرائت زیارت اربعین در مفاتیح الجنان
قَالَ السَّيِّدُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ يَرْوِي عَنْ أَبِي مُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيِّ ع أَنَّهُ قَالَ عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ إِحْدَى وَ خَمْسِينَ وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ وَ التَّخَتُّمُ بِالْيَمِينِ وَ تَعْفِيرُ الْجَبِينِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
علامت مومن 5 چیز است. ا- خواندن 51 رکعت نماز ( 17 رکعت واجب و مابقی نوافل نمازها) 2- خواندن زیارت اربعین 3- انگشتر به دست راست کردن 4 - قرار دادن پیشانی بر مهر (خصوصا تربت امام حسین ع) 5- و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم
🌹🏴🌹بسیار زیبا و شنیدنی
لینک مقتل ضامن اشک پاسخ به شبهات و سوالات مقتل امام حسین ع
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
ضامن اشک در تلگرام
@zameneashk
کانال ضامن اشک ایتا
@zameneashk1
❖﷽❖
#مهدویت_در_قران_مجید
📜 قال الشّيخ المفيد: وجدت في كتاب أبى جعفر محمّد بن العبّاس الرّازى، قال: حدّثنا محمّد بن خالد، قال:
حدّثنا إبراهيم بن عبد اللّه، قال: حدّثنا محمّد بن سليمان الدّيلمىّ، عن جابر بن يزيد الجعفىّ، عن عدىّ بن حكيم، عن عبد اللّه بن العبّاس، قال: لنا أهل البيت سبع خصال ما منهنّ خصلة في النّاس: منّا النّبىّ صلّى اللّه عليه و آله، و منّا الوصىّ خير هذه الامّة بعده علىّ بن أبى طالب عليه السّلام، و منّا حمزة أسد اللّه و أسد رسوله و سيّد الشّهداء، و منّا جعفر بن أبي طالب المزيّن بالجناحين يطير بهما في الجنّة حيث يشاء و منّا سبطا هذه الامّة و سيّدا شباب اهل الجنّة الحسن و الحسين عليهم السّلام و منّا قائم آل محمّد الّذى اكرم اللّه به نبيّه، و منّا المنصور لقوله تعالى:
✨ «إِنَّهُمْ لَهُمُ الْمَنْصُورُونَ* وَ إِنَّ جُنْدَنا لَهُمُ الْغالِبُونَ» .(صافات/172,173)
📝 عبد اللّه بن عباس مىگويد: ما اهل بيت پيامبر داراى هفت ويژگى هستيم كه ديگران هيچكدام را ندارند.
💠پيامبر صلّى اللّه عليه و آله از ماست،
💠 وصى پيامبر، بهترين اين امت، على بن ابيطالب عليه السّلام از ماست،
💠حمزه شير خدا و شير رسول خدا و سيد شهيدان از ماست،
💠جعفر بن ابيطالب كه با دو بال در بهشت هرجا بخواهد پرواز مىكند از ماست،
💠دو سبط اين امت و سرور جوانان اهل بهشت يعنى امام حسن و امام حسين عليهما السّلام از ما هستند،
💠قائم آل محمّد صلّى اللّه عليه و آله كه خداوند پيامبرش را بواسطۀ او اكرام كرده از ماست،
🌺مقصود از يارى شدگان كه عاقبت پيروز مىشوند در اين آيه قرآن كه مىفرمايد «همانا ايشان يارىشدگان *و ايشان سربازان پيروز ما هستند) ما هستيم.
📚الإرشاد في معرفة حجج الله علی العباد - 1، صفحه 48/فصل2/حدیث2
شیخ مفید
@Aldolatahalzahraeyah