🔹جیش الظلم و توسعه راهبردی مکران
✍️جیش الظلم در بیانیه ای هدف اصلی از عملیات تروریستی چابهار (فروردین۱۴۰۳) را مقابله با توسعه سواحل #مکران اعلام کرده است.
موضوعی که نشان می دهد دشمنان قسم خورده کشور، طرح راهبردی توسعه سواحل مکران را برنامه ای مهم برای #ایران_قوی می دانند.
اما چرا..
در سالهای ابتدایی انقلاب برخی استدلال ها و ترجیح منافع استانی به منافع ملی موجب شد جهت توسعه صنایع مهم به سمت مرکز کشور باشد، امری که سبب تولید بحران آب، توسعه نامتوازن در کشور، تشدید مهاجرت، افزایش هزینه های تولید و صادرات و ... شد.
اگر برنامه های توسعه مکران برابر سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به درستی اجرا شود، می تواند نتایج امیدبخشی برای کشور بوجود بیاورد:
۱- افزایش مزیت صادراتی کشور به واسطه سهولت دسترسی به اقیانوس
۲- افزایش پایداری و تاب آوری کشور به واسطه ی ایجاد افزونگی در زیرساختهای بندری کشور به موازات بنادر جنوب غربی
۳- افزایش چشمگیر ظرفیت ترانزیتی بواسطه تکمیل کمربند شمال به جنوب و کمربند شرق به غرب که نقش مهمی در طرح جهانی یک کمربند و یک جاده چین دارد و در صورت فعال شدن می تواند اثر شگرفی در اقتصاد ملی و توسعه امنیت پایدار در منطقه داشته باشد.
۴- سواحل مکران و بندر چابهار یکی از پیشنهادهای جذاب جذب سرمایه های بین المللی به خصوص از اعضای شانگهای و بریکس است، موضوعی که تحقق آن موجب ایجاد تنیدگی در منافع راهبردی مشارکت کنندگان و ایجاد هم افزایی امنیتی، اقتصادی و سیاسی بین آنها خواهد شد.
۵- توسعه سواحل مکران مشکلات و عقب افتادگی سیستان و بلوچستان را تا حد بسیار زیادی مرتفع می کند ، امری که موجب رفع شدن بخش مهمی از عوامل بستر ساز نا امنی و درنتیجه کاهش نفوذ سرویس های اطلاعاتی دشمن و منبرهای وابسته به آنها خواهد شد.
۶- افزایش قدرت تجاری ، صنعتی و اقتصادی مکران تاثیر مستقیمی بر اقتصاد پاکستان و افغانستان به خصوص مناطق مرزی با ایران نیز خواهد داشت اتفاقی که کانون های تولید ناامنی را تضعیف ، تلاش برای توسعه امنیت در سمت آنها را افزایش و موجب جهش چند جانبه مناطق مشترک مرزی می شود.
تاثیر توسعه مکران بر افزایش سرعت تغییر هندسه قدرت جهانی از غرب به شرق، توسعه گردشگری، سهولت در تامین آب، مزیت صادراتی، دریا پایه بودن، ظرفیت دست نخورده، تقویت بافت بومی دارای پشتکار، توجیه پذیر شدن زیرساخت های انتقال انرژی موجود در مکران، توسعه عدالت و ... را هم می توان به مزیت های توسعه مکران افزود.
هدف گذاری آشکار جلوگیری از توسعه مکران توسط تروریست های وابسته به موساد و سیا نشان میدهد جنگ ترکیبی و چند لایه ما با استکبار و صهیونیسم جهانی به مرحله ای رسیده است که در آن آشکارا از تروریسم در ساحت مبارزه اقتصادی استفاده می شود.
متناسب با این صحنه آرایی دشمن، مسئولین چه اقداماتی را می توانند پیش بگیرند:
۱- تمرکز بیشتر سیاسی و تشکیل استان مکران به مرکزیت #چابهار می تواند اقدامی موثر باشد.
۲- افزایش تولیدات نمایشی متمرکز بر شناساندن ظرفیت های منطقه مانند کاری که سری جدید سریال نون خ انجام می دهد.
۳- استفاده از چهرههای ملی در مسئولیت های استان س و ب
۴- افزایش زیرساخت های گردشگری استان برای جذب گردشگر داخلی و خارجی
۵- طراحی و پیادهسازی طرح برند در کلاس جهانی برای مکران
انشاءالله با تمرکز بیشتر دولت بر پیشبرد برنامه راهبردی توسعه مکران شاهد سرعت بیشتر در تحقق اهداف مهم آن باشیم.
و من الله التوفیق
علی محمد رجبی
فروردین 1403
🆔 @alimohammadrajabi
کیدار و تجزیه ایران
من سال ها فریاد می زنم: برخورد با ایران باید از جهت دیگری باشد.ایران یک کشور چندملیتی است. این یک ملت نیست، میتوان در آنجا احساس بدبینی را برانگیخت. اگرچه فارسها بر کشور حکومت میکنند، اما از ملیتهای مختلف تشکیل شده است که آذربایجانیها اکثریت هستند. و در کنار آنها عرب، کرد، و غیره نیز وجود دارند.
این احساسات قومیتی باید برانگیخته شود و این نیازی به تلاش و ریسک برای اسقاطیل ندارد. فقط باید با عراق تماس بگیرید، به یکی بگویید هزار نفر از اقوام را جمع کنید. کی میدونه تو کی هستی چه کسیی میفهمه چه کسی این را گفته است؟ این تاکتیک ایران با شبه نظامیان است
در حال حاضر موساد و سیا که در تلاش برای تضعیف ایران هستند، روی موضوع هستهای تمرکز کردهاند، اما هنوز این ایده را امتحان نکردهاند، اینچیزی است که میتواند در آنجا کار کند اما آنها نرفتند که ایران را بر اساس قومی تجزیه کنند
کیدار تاکید کرد که میداند که این موضوع شانس موفقیت بالایی دارد زیرا در آنجا موضوع حساسی است. او گفت که یک ماه پیش در اورشلیم پست مقاله ای در مورد تجزیه ایران نوشت و وزیر امور خارجه ایران از طریق سخنگوی خود علیه من مقاله ای نوشت. اگر حرف مزخرف میگفتم، به آن نگاه نمیکرد، یک لحظه هم برای مطالب مزخرف موتی کیدار وقت نمیگذاشت، هر ۶ خبرگزاری ایرانی این مقاله به زبان انگلیسی را نقل کردند.
این، یعنی روی نقطه حساسی پا گذاشتم
او توضیح داد که این پاشنه آشیل ایران است، بنابراین می توان از آن برای برچیدن حکومت از درون استفاده کرد.
✍️باز هم ضعف در کار رسانه ای
حضرت آقا از ابتدای طوفان الاقصی در چند نوبت بر روی موضوع ضرورت قطع ارتباط سیاسی، اقتصادی و پشتیبانی از رژیم صهیونیستی توسط دولتهای اسلامی تاکید کرده اند.
ولی متأسفانه عملکرد رسانهای و تبیینی صحیحی در سطح جهان اسلام نداشتیم.
خروجی این کم کاری ما در عرصه جهاد تبیین نه تنها در ادامه همکاری اقتصادی و پشتیبانی کشور های اسلامی مانند ترکیه، امارات و اردن خودش را نشان میدهد بلکه کار به جایی رسیده است که پادشاه اردن در کشوری که مردم آن بارها و بارها در حمایت از مردم غزه به خیابان ها آمده اند این جسارت را پیدا می کند که بدون نگرانی از واکنش افکار عمومی خود در حمایت از اسرائیل در برابر عملیات جبرانی یک کشور مسلمان و طرفدار و حامی اصلی فلسطین دست به اقدام نظامی بزند.
واقعاً جا دارد همانطور که در عرصه نظامی قدرتمند شدهایم و صدای غرش موشک های مان دشمن را منکوب می کند، باید در عرصه های نرم هم قدرتمند شویم.
در سالهای اخیر جمهوری اسلامی ایران به دفعات از این نقطه ضعف آسیب دیده است ولی متاسفانه نشانه های امیدبخشی برای اصلاح این نقص دیده نمی شود.
اکنون همگان بر این باوریم که به فضل الهی در عرصه نبرد سخت ایران قوی به بازدارندگی رسیده است ولی باید به هوش باشیم در عرصه رسانهای کشور نه تنها قدرت آفند قابل قبولی ندارد بلکه آسیب پذیر نیز هست.
بعضی از نشانه های آسیب پذیری ما در عرصه تبیین عبارتند از:
۱- تحریک پذیر شدن گسل های قومی و مذهبی که در سالهای اخیر موجب بروز نا امنی شده است.
۲-تاثیر پذیری اقتصاد کشور از القائات و تاثیرگذاری بر تورم
۳-کاهش مشارکت سیاسی در انتخابات اخیر علیرغم تلاش های گسترده دولت و دستاوردهای بزرگ علمی، سیاسی، نظامی و ..
۴-متناسب نبودن سطح پشتیبانی رسانهای و اغنای از دستاوردهای بزرگ مانند همین عملیات #وعده_صادق که در فاصله زمانی کوتاهی دشمن حلاوت پیروزی را با شایعه، جعل و فریب تحت تاثیر قرار می دهد.
و موارد دیگر که مجال ادامه نیست.
ولی چه باید کرد:
۱- نگاه بسیاری از مدیران عالی سیاسی و نظامی کشور به مقوله رسانه و تبیین با آنچه باید باشد فاصله زیادی دارد، این نگاه باید اصلاح شود و راهکار زودبازده آن تقویت تیم های رسانهای این عزیزان و پذیرش نظرات کارشناسی آنهاست.
۲- افزایش قدرت تاثیر ما در عرصه نرم به ارتقاء توان تولید محتوا وابسته است، متاسفانه در این عرصه در ابعاد قانونی، مقرراتی، زیرساختی و همافزایی ملی و بین دستگاهی ضعف های جدی داریم.
۳-باید بر روی جذب کاربران جدید از کشورهای اسلامی و حوزه تمدنی نوروز متمرکز باشیم، استکبار جهانی رسانه اجازه موفقیت در سکوهای خود را به ما نمی دهند. پس ابتدا باید سکوهایی در کلاس جهانی بسازیم و برای جذب مخاطب جهانی تلاش کنیم.
و ..
به نظر می رسد باید در کنار میدان و دیپلماسی، عرصه رسانه را نیز به رسمیت بشناسیم و بدانیم دستاوردهای میدان و دیپلماسی تا از سازوکار تبیین تثبیت نشوند هر آن ممکن است اثر خود را دست بدهند و حتی به ضد خود تبدیل شوند.
و من الله التوفیق
علی محمد رجبی
۲۸فروردین ۱۴۰۳
🆔 @AliMohammadRajabi
✍ایران با «#تله_رهگیری» از سپر پدافندی اسرائیل عبور کرد.
🔹صدها هدف ارزان قیمت منجر به مشغول سازی سامانههای پدافندی رژیم صهیونسیتی و تخلیه خشاب مهمات این سامانهها و تحمیل ضرر بیش از ۲ میلیارد دلاری به رژیم صهیونسیتی شد.
عملیات تنبیه رژیم صهیونیستی در لایههای مختلفی اجرا شد و با «#تله_رهگیری» سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی، عملاً از کار افتاد.
پهپادهای انتحاری و موشکهای کروز ایرانی با مشغول سازی سیستم پدافند هوایی اسرائیل باعث شدند که موشکهای بالستیک با کمترین مزاحمتی به اهداف اصلی عملیات وعده صادق اصابت کنند.
در این عملیات پایگاه اطلاعاتی اسرائیل در بلندیهای جولان که مرکز فرماندهی تجاوز به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق و عملیات های دیگری علیه محور مقاومت بود به صورت کامل منهدم گردید و پایگاه هوایی نواتیم به عنوان مرکز عملیات علیه کنسولگری ایران پس از اصابت موشکها غیرعملیاتی شد.
صهیونیستها و حامیانشان به دنبال وارونه نشان دادن شکستشان هستند، ولی ٪۹۹ سامانههای پدافندی رژیم صهیونسیتی و آمریکا در این عملیات فریب «#تله_رهگیری» جمهوری اسلامی ایران را خوردند و قطعاً طرحریزی بینظیر این عملیات سرفصل جدیدی را در دانشگاه های جنگ دنیا خواهد گشود.
یادداشت مهمان
🆔 @alimohammadrajabi
📝ضرورت گفتمان سازی و تمرکز رسانه ای برای شروع فرآیند سیاسی پسا اسرائیل
🔹زنجیره حوادث رخ داده از ابتدای عملیات طوفان الاقصی در 15 مهر 1402 تا امروز (1 اردیبهشت 1403) که شش روز از عملیات وعده صادق و شکسته شدن رویای شکست ناپذیری اسرائیل گذشته است و پاسخ کودکانه این رژیم به عملیات گسترده پهپادی و موشکی ایران انجام شد، نشان می دهد اراده الهی ما را به زمان صفر پایان شرارت این رژیم سفاک و کودک¬کش نزدیک می کند.
تحقق امر الهی نیازمند فراهم شدن زمینه و بسترهای لازم است. یکی از این زمینه ها و بسترهای لازم برای فروپاشی رژیم اشغالگر قدس آمادگی برای دوران پسا اسرائیل است. موضوعی که در سال های گذشته چهره های سیاسی و اجتماعی کمتر به آن در ابعاد مختلف پرداخته اند.
به نظر می رسد امروز زمان مناسبی برای آغاز این مباحث و گفتمان سازی پیرامون آن است. فلسطین پسا اسرائیل چگونه خواهد بود؟ سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصاد، ساختار فرهنگی، اجتماعی و نظامی آن چگونه باید باشد؟ سهم اقوام، مذاهب و ملیت ها در آن چگونه تعریف می گردد؟ پاسخ دادن به این سوالات بخش مهمی از راهکار فروپاشی اسرائیل است.
رهبر انقلاب دیدار با بسیجیان در آبان ماه 1402 فرمودند: « حلّ مسئلهی فلسطین هم یکی از خصوصیّاتی است که این غرب آسیای جدید انشاءالله به خود خواهد دید. بعضی از این سخنگویان دنیا راجع به نظرات جمهوری اسلامی دربارهی منطقه که صحبت میکنند، بدروغ میگویند که «ایران میگوید بایستی یهودیها را یا صهیونیستها را به دریا بریزند»؛ نه، این حرف را قبلها دیگران یا کسانی از عربها گفتند؛ ما هیچ وقت نگفتیم این را؛ ما کسی را به دریا نمیریزیم. ما میگوییم نظر، نظر مردم است؛ آن دولتی که با آراء مردم فلسطین تشکیل شد، دربارهی مردمی که آنجا هستند و از کشورهای دیگر آمدهاند تصمیمگیری خواهد کرد؛ ممکن است به همهی آنها بگوید در فلسطین بمانید ــ کمااینکه در بعضی از کشورهای آفریقا که بنده زمان ریاست جمهوری رفتم آنجا، [مردم] مبارزه کردند و پیروز شدند؛ انگلیسیها آنجا حاکم بودند، بومیها توانستند انگلیسیها را مغلوب کنند، امّا همان انگلیسیها را در کشور خودشان نگه داشتند؛ مصلحت دانستند نگه داشتند، اینها هم ممکن است نگه دارند ــ ممکن هم هست بگویند نه، بعضی بروند یا همه بروند؛ اختیار با آنها است؛ ما هیچ وقت در این زمینه نظری نداریم.» (هشتم آبان 1402)
از تاکید چندباره رهبر معظم انقلاب به سازوکار مبتنی بر دموکراسی برای حل معضل رژیم صهیونیستی و اشاره به روند طی شده در بعضی از کشورهای آفریقایی، می توان اینگونه فهمید که ایشان فرآیند طی شده در این کشورها را راهکاری مناسب برای از بین بردن غده سرطانی منطقه و آزادی فلسطین می دانند.
برای پی بردن به اهمیت این بحث می توان به روند طی شده در سقوط حکومت آپارتاید در آفریقای جنوبی مراجعه کرد. ریچارد استنگل در کتاب نلسون ماندلا تصویری از یک مرد فوق العاده، فرآیندی را که طی آن دولت آپارتاید تن به برگزاری همه پرسی تعیین نوع حکومت داد و مسیری که ماندلا برای ایجاد یک جامعه جدید پس از نظام آپارتاید با قوانین و نظم جدید پیمود را به تصویر کشیده است. روند تشکیل فلسطین آزاد، بدون حضور صهیونیسم می تواند بسیار شبیه به دوره گذار در آفریقا جنوبی باشد، البته با درک تفاوت هایی که وجود دارد.
یکی از نکاتی که ماندلا در مبارزه با رژیم حاکم درک کرد این بود که بسیاری از سفید پوستان مهاجر که عمدتا از انگلیس و هلند به آفریقای جنوبی آمده بودند و در آنجا نظام نژاد پرست خود را ایجاد کرده بودند دیگری جایی در سرزمین مادری خود نداشتند، آنها یا چند دهه قبل به آفریقای جنوبی آمده بودند یا متولد آنجا بودند و غیر از خانه، شغل و اموالی که در آفریقا داشتند در هیچ کجای دیگری از دنیا نمی توانستند زندگی کنند.
موضوعی که سایر رهبران مبارز به آن توجه لازم را نداشتند و برای آن راهکاری تدبیر نکرده بودند، آنها نه تنها دنیای پس از آپارتاید را به صورت شفاف برای سفیدپوستان ترسیم نکرده بودند، بلکه اینگونه القا شده بود که در صورت سقوط نظام حاکم و روی کار آمدن سیاه پوستان همگی آنها کشته خواهند شد یا با کشتی اخراج می شوند و دارای های آنها مصادره می گردد. امری که موجب شده بود جامعه اقلیت سفید پوست تا پای جان برای حفظ نظام آپارتاید علی رغم وارد دانستن ایرادات و اشکالات بسیار از آن حمایت کنند. در اصل آنها از خود محافظت می کردند نه رژیم حاکم.
یکی از عواملی که موجب شد ماندلا بتواند فرآیند تغییر نظام حاکم بر آفریقای جنوبی را رهبری کند این بود که ماندلا در سال های آخر حضور خود در زندان و زمانی که به صورت پنهانی با رژیم حاکم مذاکره می کرد، تصویر دقیقی از آفریقای پسا آپارتاید ارائه می داد و این موجب شده بود مقاومت بسیاری از چهره های سیاسی و نظامی سفیدپوست مخالف با تندروی های نظام آپاراتد شکسته شود و آنها نیز
خود را برای ایجاد دنیایی جدید با نظم جدید که در آن به حقوق سیاه¬پوستان و سفیدپوستان همزمان احترام گذاشته خواهد شد آماده کنند.
مشابه این موضوع برای رژیم جعلی اسرائیل هم صادق است، تقریباً ۸۰ درصد از یهودیان اسرائیلی در آنجا به دنیا آمدهاند. حدود ۱۴ درصد آنها از اروپا و قاره آمریکا و ۶ درصد از آسیا و آفریقا به دنبال زندگی بهتر و فرار از فقر و محرومیت در سرزمین مادری خود به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده اند. بخش عمده ی این ترکیب جمعیتی که حدود 7 میلیون نفر می باشند جایی به جز فلسطین اشغالی برای زندگی ندارند. این تصور که همه ساکنان بخش اشغالی فلسطین از قدرت مالی، درآمد و امکان زندگی مناسب در آمریکا و اروپا برخوردارند تصویر درستی از واقعیت نیست. به همین دلیل است که بخش زیادی از شهرک نشینان خود را در جنایت های حاکمان سهیم می کنند، چرا که آنها به دنبال کسب موقعیت بهتر برای زندگی فعلی و آینده خود هستند و این موفقیت را وابسته به بقا و حیات رژیم غاصب می دانند به همین دلیل با وجود ترس فراوان از مرگ و اختلافات سیاسی، نژادی و مذهبی گسترده در این رژیم همچنان شهرک نشینان از حاکمیت دفاع می کنند.
عبارت «به دریا ریختن یهودیها» را اولین بار «جمال عبدالناصر» چهره کاریزماتیک جهان عرب در نیمه دوم قرن ۲۰ میلادی و قبل از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ به کار برد. موضوعی که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از آن و برجسته سازی مقوله ای تحت عنوان تلاش ایران برای احیای امپراطوری سعی دارد به یهودیان ساکن فلسطین اشغالی اینگونه القا کند که در صورت شکست نظام حاکم بر اسرائیل با توجه به قدرت گرفتن ایران و اعراب، سرنوشتی جز مرگ انتظار آنها را نمی کشد و از حربه برجسته سازی خطر و شر بیرونی برای افزایش انسجام درونی و جلب حمایت از داخل استفاده می کند.
حال که رژیم غاصب صهیونیستی به واسطه طوفان الاقصی، جنایت های هولناک در غزه، مجاهدت جریان مقاوت، ضربه سهمگین عملیات وعده صادق، بیداری جهانی، اختلافات سیاسی داخلی و ... در ناپایدارترین وضعیت خود در دهه های اخیر قرار گرفته است و بدون تنفس مصنوعی آمریکا نمی تواند به حیات ادامه دهد، تولید گفتمان شفاف از پسا اسرائیل برای افکار عمومی جهان و ساکنان فعلی این سرزمین از هر قوم، نژاد و مذهبی با کمک رسانه می تواند به فعال تر شدن گسل های موجود در این رژیم کمک کند، همراهی بخش مهمی از ساکنان غیر افراطی را جلب کند و زمینه را برای شکل گیری یک اجماع جهانی برای انتخاب راهکار دموکراتیک برای آینده فلسطین فراهم سازد.
و من الله التوفیق
علی محمد رجبی
اول اردیبهشت 1403
🆔 @alimohammadrajabi
📝ضرورت گفتمان سازی و تمرکز رسانه ای برای شروع فرآیند سیاسی #پسا_اسرائیل
🔹زنجیره حوادث رخ داده از ابتدای عملیات طوفان الاقصی در 15 مهر 1402 تا امروز (1 اردیبهشت 1403) که شش روز از عملیات وعده صادق و شکسته شدن رویای شکست ناپذیری اسرائیل گذشته است و پاسخ کودکانه این رژیم به عملیات گسترده پهپادی و موشکی ایران انجام شد، نشان می دهد اراده الهی ما را به زمان صفر پایان شرارت این رژیم سفاک و کودککش نزدیک می کند.
✍یادداشتی از علی محمد رجبی
ادامه این یادداشت را در ویرگول بخوانید
👇
https://vrgl.ir/nP5pd
✍️طرح مسأله اضافه شدن نام مادر به کارت ملی
🔹در زمانیکه جامعه مادران و زنان کشور با دهها موضوع اساسی مانند طلاق، سن ازدواج، کرامت شغلی، تجرد قطعی، مسکن، الگوی پوشش اسلامی و ایرانی، حمایت از زنان سرپرست خانواده و ... در داخل کشور و مطالبه گری کرامت انسانی زن در سطح بینالمللی روبرو است.
افزوده شدن یا نشدن نام مادر به #کارت_ملی یا حذف نام پدر از کارت ملی کدام چالش فرهنگی و اجتماعی را حل می کند.
عزیزان مسئول ناشناس سری به دانشگاه های همین تهران بزنید، کمی مانند مردم عادی در خیابان قدم بزنید، مترو و اتوبوس سوار شوید شاید اولویتهای جامعه زنان را بیشتر حس کنید.
تغییر سبک پوشش، سیگارکشیدن آشکار، قلیان سراها، چهرههای دستکاری شده، زنان مطلقه، دخترانی که سبک سرگرمی سالمی ندارند، زنان شاغل که ساعت های پایانی روز به خانه می رسند، مادرانی که با مکافات تک فرزند خود را به مهد یا مدرسه می برند، دختران کودک و نوجوانی که #کی_پاپ الگوی آنها شده، سن تمایل به #مهاجرت که کاهش یافته و صدها و صدها مسأله دیگر معضلاتی هستند که ما مردم عادی در زندگی روزمره می بینم و انتظار داریم مسئولان فکری برای آنها بکنند.
در عرصه بینالمللی هم که مطالبه چندین ساله رهبر معظم انقلاب در خصوص اینکه ما درعرصه جهانی در مقوله زن تهاجم داریم نه دفاع هم روی زمین مانده است.
متاسفانه در این شرایط به دنبال #عملکرد_سازی با کارت ملی هستیم.
علی محمد رجبی
🆔 @AliMohammadRajabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت سید حسن نصرالله از یک سناریوی واقعی برای پس گرفتن فلسطین، بدون نیاز به یک جنگ بزرگ چیست ؟
#پسا_اسرائیل
#فلسطین
#وعده_صادق
🆔 @AliMohammadRajabi
مسئله روشن فکر مآبی در جایگاه های مرتبط با زنان در دولت برای خودش داستانی شده است و ارتباطی به این دولت و آن دولت هم ندارد.
از مولاوردی و ابتکار تا امروز موضع گیری ها و اولویت ها کمتر با نیاز واقعی جامعه زنان و جهت گیری کلان انقلاب اسلامی انطباق داشته است.
#طرح_نور
#زن
https://virasty.com/AliMohammadRajabi/1714110725055490341
🆔 @alimohammadrajabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جنبش اعتراضی دانشجویان و اساتید #آمریکا نشان می دهد که باید به دنیای #پسا_اسرائیل بیشتر پرداخت و سعی کرد برای راه حل ورود به این مرحله اجماع جهانی ایجاد کرد.
🎥دانشجوی آمریکایی: این اعتراضات، سرآغازی بر پایان پشتیبانی بی چون و چرای آمریکا از رژیم صهیونیستی است.
#غزه
🆔 @alimohammadrajabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رویایی که برای ما می پروراندند و باتلاقی که خودشان در آن مانده اند.
⭕ زندگی در همه کشورهای دنیا محاسن و معایبی دارد ولی وقتی زندگی در ایران را برای ما جهنم ترسیم می کردند و زندگی در باغ اروپا و آمریکا زندگی بهشتی توصیف می شد، دیدن ابراز پشیمانی این رویا فروشان واقعا انسان را به تأمل وادار میکند
که چگونه اینها شرافت و انسانیت را برای هیچ فروختند و چه تعداد نوجوان و جوان را آواره غربت کردند.
🥺
#مهاجرت
#ایران_قوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥
❤️❤️🇮🇷❤️❤️
ای شب از مهتاب تو روشن شده
روی خاک از آب تو گلشن شده
ای خلیج فارس، ای نام بلند
ای شکوهت مثل الوند و سهند
ای غرورت مظهر پایندگی
نام تو دیباچه بالندگی
🌊
#خلیج_فارس
#ایران
#ایران_قوی
#سرزمین_امید
#گام_دوم
✏چرا BBC از اعتبار خود هزینه کرد؟
از اقدام بی¬بی¬سی جهانی برای انتشار مستند سراسر اشتباه #نیکا_شاکرمی نباید با بیان چند ایراد تکنیکی و خدشه وارد کردن به آن به سادگی عبور کرد، BBC حرفه ای تر از آن است که از قبل این احتمالات را در نظر نگرفته باشد، ضمن اینکه تاکید مکرر بر تایید اسناد از طرف افرادی در داخل ایران تلاشی است برای عدم پذیرش تمام مسئولیت مستند و بازگذاشتن راه فرار برای خود است. تولید اینگونه برنامه های مستند معمولا زمان زیادی از رسانه می گیرد، دلایل انتخاب این مقطع زمانی برای انتشار این مستند هم موضوعی است که نیاز به تحلیل و بررسی دارد.
📝علی محمد رجبی
ادامه این تحلیل را در ویرگول بخوانید
👇
https://vrgl.ir/yRMeE
🆔 @alimohammadrajabi
✍️چگونه از ظرفیت جنبش دانشجویی آمریکا برای شروع پسا اسرائیل استفاده کنیم؟
پدیده شگفت انگیز جنبش اعتراضی دانشجویان آمریکایی در برابر نسل کشی اسرائیل در غزه و حمایت های بی چون چرای آمریکا از این رژیم منحوس ابعاد گسترده تری به خود گرفته است. تسری این جنبش به دانشگاه های کانادا، فرانسه و برخی کشورهای عربی و احتمالا مشارکت دانشجویان سایر کشورهای جهان به خصوص کشورهایی که دولت های آنها در حمایت از این رژیم کودک کش فعال هستند، ظرفیت عظیمی برای سرعت دادن به روند سقوط این رژیم سفاک و شکل گیری جهان پسا اسرائیل فراهم کرده است. شناخت این ظرفیت ها و استفاده مناسب و بهجا از آنها امری ضروری است. برخی از این ظرفیت ها عبارتند از:
1- گفتمان سازی راهکار رجوع به آرای همه ساکنان و فلسطینیان برای تعیین تکلیف شکل حکومت فلسطین واحد
2- هویت سازی از ساکنان مسلمان، مسیحی و یهودی فلسطین به عنوان صاحبان اصلی سرزمین و جداسازی این هویت از صهیونیسم
3- فشار به دولت های حامی اسرائیل برای قطع حمایت های مالی و تسلیحاتی
4- فشار به دولت های اسلامی تامین کننده انرژی، مواد غذایی و مواد مورد نیاز رژیم صهیونیستی برای قطع همکاری
5- افزایش انگیزه ی کشورهای بی طرف جهان برای مخالفت دیپماتیک با اسرائیل و افزایش فشار سازمان های جهانی بر این رژیم
⌨️علی محمد رجبی
ادامه این تحلیل را در ویرگول مطالعه کنید.
👇
⭕ https://vrgl.ir/HRbCk
🆔 @alimohammadrajabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماینده رژیم صهیونیستی در صحن سازمان ملل با تقلید از رئیس دلقک خود سعی داشت با نمایشی مضحک رای اعضای سازمان ملل به تشکیل کشور مستقل فلسطین را مخالفت با منشور سازمان ملل معرفی کند.
اما نمی دانست پیامی که افکار عمومی دنیا دریافت میکند دچار وارونگی می شود و به دلیل پیش زمینه ذهنی متاثر از جنایات این رژیم، مخالفت و بی اعتنایی به منشور حقوق بشر در برابر رای اکثریت کشورها ترجمه خواهد شد.
امثال این اتفاق ضرورت تسلط دولتمردان به #سواد_رسانه_ای را مجدد یادآوری می کند.
در همین ایام دور دوم انتخابات مجلس شاهد رفتارهای تاسف بار و غیر مومنانه رقبای سیاسی جریان به اصطلاح اصولگرا بودیم. عزیزانی که هر کدام در مقام وعظ ید طولایی دارند.
بزرگواران هرچند که می دانید، بدانید ترجمهی رفتار شما در افکار عمومی فساد ستیزی و پاکدستی شما نیست بلکه بی کفایتی و غیرقابل اعتماد بودن کارگزاران کشور است و اثرش را هم در مشارکت انتخابات دیدید.
اگر منطقی به عدد و رقم شرکت کنندگان دور دوم انتخابات مجلس در تهران نگاه کنید، متوجه می شوید که حتی نتوانستید بدنه انقلابی تهران را برای رای دادن به خودتان پای صندوق بیاورید و این یعنی اینکه مرجعیت اجتماعی شما در بدنه انقلابی جامعه هم به شدت تضعیف شده است.
مراقب باشید خدای نکرده به عقوبت کفران نعمت انقلاب اسلامی و مسئولیتی که بر دوشتان است مانند بسیاری از پیشینیان که روی همین صندلی ها نشسته بودند ولی در نهایت چنگ به صورت انقلاب مردم کشیدند و همه ذخیره خدمت را به ثمن بخس قدرت خواهی فروختند گرفتار نشوید. و العاقبة للمتقین
و من الله التوفیق
✍️علیمحمد رجبی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
📝تعطیلی شنبه ها مسیر غلطی که اصرار به پیمودن آن داریم
🔹به نظر می رسد صدا و سیما پروژه اغناسازی و آماده سازی جامعه برای #تعطیلی_شنبه ها را آغاز کرده است. در گفتگوی تلویزیونی یک طرف گفتگو رئیس انجمن صادرکنندگان به عنوان موافق صحبت میکند و طرف دیگر یک کارشناس روحانی که متاسفانه تسلط خوبی هم بر موضوع نداشت. یعنی دفاع بد برای اقناع جامعه به سمت نتیجه دلخواه.
جناب پیرهادی در مجلس هم که به شدت پیگیر تعطیلی شنبه هستند با انتشار استفتاء از برخی از مراجع در خصوص عدم حرمت تعطیلی شنبه سعی کرده اینگونه القاء کند که مخالفین این مسئله از مراجع و مقام معظم رهبری عبور کرده اند و مراجع با این موضوع موافقند.
در حالیکه در تمامی فتواها تاکید بر صلاح جامعه اسلامی شده است و بحث حرمت شرعی مطرح نیست.سوال اینجاست بر فرض قبول استدلال های اقتصادی مطرح شده برای قبول تعطیلی شنبه ها که آنها هم جای تردید دارند، آیا این دلایل بقیه ابعاد هویتی یک جامعه تمدن ساز را کفایت می کنند و به صلاح جامعه اسلامی است.
آقایان نماینده بدانید که اولین چیزی که باعث بروز نشانه های اضمحلال در جامعه می شود انقطاع هویتی آن جامعه با ریشه های خود است. آندلس و ترکیه فعلی را بررسی بفرمایید تا متوجه این موضوع شوید، جمهوری آذربایجان را ببینید تا بدانید اولویت دشمن کجاست.
جمهوری اسلامی با 45 سال تحریم همچنان پا برجا است و این حاصل مدیریت عالی شما عزیزان نبوده، بلکه نتیجه ایمان و هویت ملی مردمی است که توانسته اند با اتکا به باورها و هویت مستقل ملی و مذهبی خود در برابر سخت ترین فشارهای اقتصادی مقاومت کنند.
آقایان نماینده لطفا کمی به گذشته و آثار اینگونه تصمیمات مجلس نگاه عمیق کنید. هنوز مدت زیادی نیست که بعد چند دهه اجرای قانون تغییر ساعت مجبور شدید اعتراف کنید از ابتدا این تصمیم غلط بوده و تمام اسناد پشتیبان آن در خصوص تاثیر این قانون بر مصرف انرژی و بهبود کارکرد و ... سفارشی بودند تا بتوان بر اساس آنها نظر طراحان را به کرسی نشاند. از کجا معلوم اسناد پشتیبان این تصمیم شما هم از همان جنس نباشد.
بعد از ماجرای مسموم شدن چند پزشک در شیراز به دلیل مصرف الکل، ظریفی در فضای مجازی نوشته بود که از این به بعد اگر پزشکی به شما گفت روزه نگیر گردن من، اول ببینید پزشک خودش اهل مصرف نباشد بعد مجوز شرعی خواهید داشت.
نمایندگان عزیز عمده کسانیکه موافق طرح تعطیلی شنبه هستند از طبقه سرمایه داری هستند که بواسطه تعلق خاطر به نظام #نئولیبرالیسم و منافعشان در این ساختار، خوش بینانه موضوعات هویتی، فرهنگی و اجتماعی برای آنها اولویت ندارد؛ اگر نگوییم مخالف هستند.
به عملکرد این صاحبان سرمایه در اغتشاش ززآ نگاه کنید، کدامشان پشت انقلاب اسلامی مردم درآمدند؟ حال چگونه به نظرات این افراد اعتماد دارید؟
بدانید که در مسیر برپایی تمدن نوین اسلامی، ایران عزیز باید بیشترین قرابت معنایی و هویتی را با مسلمانان جهان داشته باشد و بیشترین فاصله را با غرب پیدا کند و الا دلیلی برای دلبستگی مسلمانان جهان به الگوی تمدنی ما وجود نخواهد داشت.
لطفا بار دیگر بیانیه گام دوم و سند الگوی اسلامی ایران پیشرفت را بخوانید تا متوجه شوید در مسیر برپایی #تمدن_نوین_اسلامی باید زمینه استقرار خلافت الهی و حیات طبیه را برای جامعه فراهم کنید نه شبیه شدن به دشمنان اسلام و ایران که امروز در قالب حکومت های غربی بر مردم شرق و غرب عالم سیطره پیدا کرده اند.
و من الله التوفیق
✍️علی محمد رجبی
25 اردیبهشت 1403
لاطائلاتی که مبنای قانونگذاری می شوند.
مهمترین استدلال پذیرش تعطیلی ۵شنبه ها صرفه اقتصادی آن برای کشور است.رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفته تعطیلی ۵شنبه ها ۸ میلیارد دلار به کشور ضربه می زند، این یعنی ۱۰ درصد کل درآمد ارزی کشور.آقایان نماینده آخر امسال منتظریم درآمد ارزی کشور با احتساب رشد سالانه و جمع این ۸ میلیارد به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
اگر این عدد محقق نشد تمام این استدلال های شما باد هوا بود و بدانید که دانسته یا نادانسته بازی خورده اید و این لکه ای سیاه در کارنامه شما خواهد بود.
#تعطیلی_پنج_شنبه
لاطائلاتی که مبنای قانونگذاری می شوند.
مهمترین استدلال پذیرش تعطیلی ۵شنبه ها صرفه اقتصادی آن برای کشور است.رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفته تعطیلی ۵شنبه ها ۸ میلیارد دلار به کشور ضربه می زند، این یعنی ۱۰ درصد کل درآمد ارزی کشور.آقایان نماینده آخر امسال منتظریم درآمد ارزی کشور با احتساب رشد سالانه و جمع این ۸ میلیارد به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
اگر این عدد محقق نشد تمام این استدلال های شما باد هوا بود و بدانید که دانسته یا نادانسته بازی خورده اید و این لکه ای سیاه در کارنامه شما خواهد بود.
ضمناً به طراحان تعطیلی شنبه پیشنهاد می کنم با توجه به اینکه هماهنگ شدن تقویم ما با کشورهای پیشرفته غربی مشکلات اقتصادی ما را حل می کند، طرحی برای جایگزینی تعطیلات کریسمس با نوروز آماده کنید و تا وقت هست تصویب کنید.
اصلاً چه معنی دارد ما نزدیک ۲۰ روز در فروردین تعطیل می کنیم وقتی اروپایی های چشم آبی مو بلوند می رن سرکار
#تعطیلی_پنج_شنبه
📝انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، تنگه اُحدی دیگر برای جریان انقلاب
شهید آیت الله رئیسی در مدت کوتاه ریاست جمهوری خود الگوی فراموش شده سیاست¬ورزی مومنانه را احیا کرد و به آن جان بخشید و نشان دادند که می توان فارغ از الگوهای ماکیاولیسمی و تمامیت خواه با تکیه بر ولایت¬پذیری، ایمان و تقوا هم به اداره حکومت پرداخت و اتفاقا موفق هم بود، الگویی که مخالفان بسیاری در داخل و خارج دارد.
از تکنوکرات های مسلمان تا سینه چاکان لیبرالیسم در هر دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب هر کدام به نوعی با این الگوی سیاست ورزی مومنانه در تضاد هستند و اجازه نخواهند داد طعم این الگو برای مردم ایران عادت شود، چراکه با تثبیت این شیوه و روش سیاست ورزی و حکمرانی دیگر جایی برای آنها در سپهر سیاسی ایران وجود نخواهد داشت.
الگوی سیاست¬ورزی مومنانه شهید رئیسی برای دشمنان ایران اسلامی هم تحمل ناپذیر است زیرا ادامه این سبک از اداره کشور و تکثیر آن در سایر کشورها به خصوص در کشورهای مسلمان، غرب آسیا را به جایی ناامن تر برای آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل می کند و سرعت تغییر هندسه قدرت جهان از غرب به شرق را تسریع خواهد کرد.
دشمنان مشترک این الگو برای شکست دادن آن و جلوگیری از استمرارش به اتحاد نانوشته ای رسیده اند، همانطور که در انتخابات مجلس رسیدند و احتمالا در نزدیکترین انتخاب هم ادامه خواهند داد. این نحله های سیاسی سعی خواهند کرد با دوقطبی سازی های کاذب مانند آزادی حجاب، آزادی اینترنت، برابری زن و مرد، تعامل با دنیا و... موضوعات اساسی کشور مانند تکمیل پروژه های مرتبط با اتصال ایران به کریدورهای جهانی، حل اساسی چالش اقتصادی کشور با افزایش تولید داخلی و صادرات، توجه ویژه به اورآسیا و افریقا بعنوان بازارهای گفتمانی، فرهنگی و اقتصادی مستعد حضور ایران، ازاله کردن غده سرطانی اسرائیل از منطقه و جهان و از همه مهمتر خیزش تمدن ساز انقلاب اسلامی برای برپایی تمدن نوین اسلامی را به حاشیه ببرند.
متاسفانه در دوره های مختلف بارها تجربه کرده ایم که هرگاه جریان وفادار به گفتمان اصیل انقلاب اسلامی به دلیل تکثر درون گفتمانی نتوانسته منسجم عمل کند، جریان های سیاسی رقیب با حمایت مستقیم یا غیر مستقیم دستگاه رسانه ای غرب توانسته اند جامعه را به سمت محاسبه غلط سوق دهند و طرفداران غرب و انحراف را از صندوق ها بیرون بیاورند.
بزرگان و ریش سفیدان گروه های وفادار به جریان انقلاب بدانند که ممکن است در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری با دو خطای محاسباتی عمده مواجه شوند:
اول اینکه بسیاری از ریش سفیدان و تصمیم گیران جریان های وفادار به انقلاب به واسطه کهولت سن و کاهش چشمگیر ارتباط مستقیم با بدنه اجتماعی جوانان و نوجوانان و اقشار دیگر جامعه از شناخت و تحلیل اجتماعی مناسبی برخوردار نیستند. محقق نشدن پیش بینی های این بزرگان در انتخابات مجلس نشان داد که شناخت آنها از جامعه با واقعیت اجتماعی فاصله زیادی دارد و فضای انتخابات بر خلاف تصورات آنها پیش رفت.
دوم- فضای وحدت و همدلی شکل گرفته در جامعه بعد از شهادت جانسوز شهید رئیسی و یاران همراه ممکن است بعضی از افراد را به این تحلیل غلط سوق دهد که فضای عمومی جامعه آماده پذیرش هر فرد دیگری مانند آیت رئیسی است و به راحتی جریان نزدیک به ایشان برنده انتخابات خواهد بود و اگر تکثری در کاندیداها هم بوجود بیاید در نهایت کاندیدای پیروز از درون جریان گفتمان انقلاب خواهد بود و عملا رقابت درون گفتمانی شکل می گیرد.
اما شواهد اجتماعی خلاف این موضوع را نشان می دهد، وجود مشکلات اقتصادی و تورم در جامعه به خصوص در سبد معیشت خانوار، مسکن، اجاره بها و خودرو موضوعاتی هستند که دشمنان با کمک برخی مفسدین داخلی می توانند حتی به صورت موقت هم که شده بر روی آنها تاثیر بگذارند و در مدت باقیمانده تا انتخابات تصویر اقدامات دولت سیزدهم را مخدوش کنند و این موضوع حتما بر نگاه بسیاری از مردم تاثیر خواهد گذاشت، نکته دیگر اینکه ابزار احساسات مردمی به شهید آیت الله رئیسی را جریان های سیاسی نمی توانند برای خود مصادره کنند چرا که احساسات پاک بسیاری از مردم به واسطه ویژگی های فردی منحصر به فرد ایشان است و آن را نمی توان به خواستگاه سیاسی گره زد.
نکته دیگر اینکه روند حوادث در سال های اخیر به حدی سریع بوده اند که مثلا چند ماه بعد از اغتشاشات آبان 98 تشییع با شکوه پیکر سردار شهید سلیمانی رخ می دهد، بعد از حوادث مهر 1401 تشییع پیکر شهدای شاهچراغ و همدلی بالای اجتماعی در عملیات وعده صادق رخ می دهد. به دلایل متعدد که فرصت بررسی آنها در این یادداشت نیست، جامعه ایران در سال های اخیر رفتاری نوسانی از خود نشان داده است و در فرصت پیش رو تا انتخابات نیز بروز هر اتفاقی که ممکن است به واکنش اجتماعی پیش بینی نشده منتهی شود متصور است.
با این توصیف بزرگان جریان انقلاب باید بدانند در مقطع فعلی که به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب «شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق» زمانی برای اشتباه محاسباتی وجود ندارد و اگر جریان انقلاب مانند سال 1400 متحد و همدل بر روی گزینه ای واجد شرایط لازم برای ریاست جمهوری اسلامی ایران وحدت نکنند هر اتفاقی ممکن است رخ دهد و در آن صورت برگشتن به ریل حکمرانی انقلابی سالهای سال زمان نیاز خواهد داشت و تحقق آرمان های انقلاب در ایران، جریان مقاومت و ملت های مسلمان در بزنگاه پیروزی بر دشمن با تاخیری دردآور روبرو می شود.
و من الله التوفیق
✍️علی محمد رجبی
6 خرداد 1403
📝انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، تنگه اُحدی دیگر برای جریان انقلاب
🔹شهید آیت الله رئیسی در مدت کوتاه ریاست جمهوری خود الگوی فراموش شده سیاست ورزی مومنانه را احیا کرد و به آن جان بخشید و نشان دادند که می توان فارغ از الگوهای ماکیاولیسمی و تمامیت خواه با تکیه بر ولایت پذیری، ایمان و تقوا هم به اداره حکومت پرداخت و اتفاقا موفق هم بود، الگویی که مخالفان بسیاری در داخل و خارج دارد.
✍️یادداشتی از علیمحمد رجبی
ادامه این یادداشت را در ویرگول بخوانید
👇
https://vrgl.ir/2bS4D
🆔 @AliMohammadRajabi
📝تناسب مقام فقاهت با ریاست دولت
🔹در روزهای اخیر برخی چهره ها و جریان¬های مطرح انقلابی از بعضی فقهای شناخته شده حوزه های علمیه برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرده اند. موضوعی که می بایست با تعمق بیشتری به آن پرداخت.
حضور یک مجتهد در راس دولت می تواند وزانت مقام ریاست جمهوری را ارتقاء دهد، انطباق امور اجرایی با مبانی فقهی را افزایش دهد، الگوی سیاست¬ورزی مومنانه را پررنگ تر نماید و در پیاده سازی دولت اسلامی در زنجیره تمدن اسلامی موثر باشد.
اما برای قضاوت دقیق¬تر در خصوص تناسب مقام فقاهت با ریاست دولت و ضرورت انطباق این دو جایگاه باید نگاهی عمیق به عوامل کلان موثر در شکل گیری وضع موجود در کشور بیاندازیم.
چالش های موجود کشور در حوزه اقتصاد، فرهنگ، زندگی اجتماعی، سبک زندگی، امنیت و ... خود را در قالب چالش هایی مانند تورم، چالش تولید، مصرف گرایی، اسراف، نظام اداری نا کارآمد، نظام آموزش و پرورش آلوده به تبعیض، نظام آموزش عالی غیر مولد، بحران جمعیت، فرهنگ کار، حجاب، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق، توزیع غیرعادلانه منابع، دسترسی غیرعادلانه به امکانات در کشور، بروز چالش های امنیتی، متناسب نبودن جایگاه بین المللی کشور با تجارت خارجی و ... به رخ می کشند.
رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب در سرفصل اقتصاد می فرمایند: «انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. چالش بیرونی تحریم و وسوسههای دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کماثر و حتّی بیاثر خواهد شد. چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است.»
با این توصیف رئیس دولت موفق کسی خواهد بود که بتواند عیوب ساختاری و ضعف های مدیرتی کشور را بر طرف کند. عیوب ساختاری و دلایل بروز ضعف های مدیریتی لایه های پیچیده ای دارند که شاید بتوان تعارض، تداخل و موازی کاری قانونی بین قوا و بین دستگاه ها، وجود شوراهای عالی متعدد، سازوکار تعامل و همکاری بین دستگاهی، امضاء های طلایی، تاثیرگذاری روابط بر انتخاب و انتصاب مدیران و ... را از دلایل مهم آنها دانست.
حال این سوال را مطرح می کنیم که «حضور یک فقیه و مجتهد طراز اول در راس دستگاه اجرایی تا چه میزان به رفع مشکلات کشور کمک می کند؟»
شرایط فعلی قوه قضایی نمونه خوبی برای قضاوت و پاسخ به این سوال است. طبق قانون اساسی یک مجتهد و فقیه ریاست دستگاه قضایی را عهده دارد اما در سالهای اخیر با وجود ریاست فقهای بزرگی مانند مرحوم آیت ا... موسوی اردبیلی، مرحوم آیت ا... هاشمی شاهرودی و آیت ا.. آملی لاریجانی همچنان دستگاه قضا با آنچه باید در حکومت اسلامی باشد فاصله نیازی دارد و بسیاری مشکلات ساختاری و ضعف های مدیریتی آن سال هاست که برطرف نشده اند.
نکته مهمی که طرفداران ایده حضور یک فقیه در راس دولت به آن توجه ندارند قدرت و جایگاه مجلس در شیوه اداره کشور است. جایی که متاسفانه در طول سالها با مجلس تراز تمدن اسلامی فاصله پیدا کرده است. این مجلس است که با وضع قوانین، قانون بودجه و برنامه های پنج ساله عملا برای دولت ها و قوه قضاییه ریل گذاری می کند و شیوه اجرای امور و برنامه ریزی برای حل مشکلات از آنجا شروع می شود.
برخلاف مجالس ابتدایی انقلاب که چهره های برجسته فقهی کشور به عنوان نماینده در آن حاضر می شدند در سال های اخیر شاهد حضور افرادی در مجلس هستیم که بعضا هیچ سابقه و استعدادی برای ورود به مباحث تمدنی و طراحی الگوهای مورد نیاز کشور منطبق بر اجتهاد و فقاهت اسلامی ندارند.
متاسفانه دغدغه بسیاری از نمایندگان مجلس آسفالت جاده های روستایی، اجرای پروژه های عمرانی، انتقال کارخانه ها و صنایع به حوزه انتخابیه و مواردی از این جنس است. در مواردی هم که بعضا نمایندگان محترم تلاش می کنند تا برای اصلاح و یا طرح ریزی موضوعی در کشور ورود کنند، خلاء گفتمانی و نظری منطبق بر فقه اسلامی و حکومت اسلامی در مسیر تمدن نوین اسلامی موجب می شود تا مرکز پژوهش های مجلس و طراحان قانون عمدتاً به مطالعات تطبیقی روی بیاورند و این یعنی شالوده بسیاری از قوانین مجلس، تجربیات سایر کشورها و الگوهای مورد پذیرش سازمان های بین المللی است. موضوعی که خود را در عدالت اجتماعی، جمعیت، حجاب، خانواده، اقتصاد و ... بروز داده است.
به نظر می رسد فقهای دلسوز انقلابی و دغدغه مند برپایی تمدن نوین اسلامی بجای حضور در قوه مجریه اولا به صورت جدی در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کنند و سعی کنند تا در قالب قوانین و برنامه های مصوب مجلس نرم افزار انقلابی اسلام را طراحی، تکمیل و ارائه دهند تا در کشور مستقر و اجرا شود و دوماً تلاش مضاعفی بر روی نظریه پردازی و ارائه الگوهای مشخص برای حل چالش های کشور داشته باشند.
✍️علی¬محمد رجبی
9 خرداد 1403
🆔 @alimohammadrajabi
📝 زاکانی در برابر بازگشت موج انتخابات
حواشی بوجود آمده پیرامون دکتر #زاکانی را می توان از دو منظر بررسی کرد.
اول اینکه نفس حضور دوباره ایشان در رقابت انتخابات ریاست جمهوری و انصراف مجدد از آن اقدامی غیر ضروری، غیر موثر و بشدت آسیب زننده به این چهره شاخص سیاسی کشور بود و عملا تا سالهای متمادی ایشان را از تاثیر گذاری دور کرد.
زاکانی نماینده مردم قم در مجلس به مراتب قدرتمند تر و اثرگذار تر از زاکانی شهردار تهران و نامزد انصرافی ریاست جمهوری بود.
دوم؛ جریان اصولگرایی به دلیل ضعف شدید در رأس و سازوکار تشکیلاتی برای ورود منسجم در عرصه انتخابات در سه دوره اخیر انتخابات لطمه بسیار بزرگی به بدنه حامیان و سرمایه های انسانی خود زده است.
اگر بزرگان اصولگرایی نتوانند هرچه زودتر بر این ضعف تشکیلاتی غلبه و هویت خود را بازتعریف نکنند، ریزش حمایت اجتماعی تشدید و اختلافات سیاسی بز رگتری را شاهد خواهیم بود بخصوص در مجلس که توازن بین جریانات بسیار شکننده است.
#شهرداری
🆔 @alimohammadrajabi
📝جریان اصولگرایی در شوک
برخی بر این باورند که جامعه در تشخیص اصلح دچار خطا شده و این جای نگرانی دارد، اما خطر بزرگتر از اختلال در تشخیص مردم، خطر بی سوادی، غرور، نفهمیدن نیاز جامعه، بلد نبودن زبان گفتگو با جامعه، بی تقوایی و ... در به اصطلاح ریش سفیدان جریان اصولگرایی است.
هر چند پذیرش این سخن سنگین است ولی باید باور کنیم
بین رأس و بدنه جریان انقلاب انشقاق افتاده است ، بدنه جوان انقلابی بین رفتار بزرگان خود و آنچه رهبری فرزانه انتظار دارند فرسنگ ها فاصله می بینند.
در دنیای رسانه های دیجیتال امروز دیگر نمی توان شعار ساده زیستی داد و نبود، نمی توان شعار مقاومت داد ولی همه ایل و تبار مان تبعه کشور های دیگر باشند.
نمی توان شعار ایثارگری داد ولی خودمان و فرزندان و نزدیکانمان در هلدینگ های مختلف جولان دهیم .
نمی توان شعار ولایت مداری بدهیم ولی امر امام جامعه در خصوص فضای مجازی را زمین بگذاریم.
نمی توان شعار اصولگرایی داد ولی دبیر قدیمی ترین نهاد سیاسی انقلاب در رقابت کسب قدرت در جایگاه اپوزیسیون بنشیند.
و ...
این سه انتخابات اخیر نشان داد که زمان بازنشستگی خیلی ها رسیده است.
یا با احترام کنار می روند و یا منتظر ضربات سنگین بعدی از بدنه جوان انقلاب و مردم باشند.
#انتخابات
#اصواگرایی
🆔 @alimohammadrajabi
✍️حکمرانی مطلوب با فضای مجازی
متأسفانه هیچیک از نامزدهای ریاست جمهوری در #مناظره برنامه مشخصی برای استفاده از ظرفیت های فضای مجازی در راستای حکمرانی ارائه ندادند.فناوری های نوین ارتباطی می توانند در ابعاد زیر به حکمرانی مطلوب کمک کنند:
۱- تقویت و تسهیل #مردمی_سازی
۲- توزیع عادلانه کالا و خدمات
۳- تقویت نظارت مردم بر کارگزاران
۴- شنیدن مستقیم اعتراضات و دغدغه های طبقات مختلف مردم
۵- ارتباط مستقیم با مردم
۶- خنثی سازی شایعات و جنگ نرم دشمن
۸- دیپلماسی عمومی
۹- دیپلماسی رسانهای
۱۰- اقتصاد دیجیتال
۱۱- درآمدزایی از موقعیت های شغلی جهانی بدون مهاجرت
۱۲- مبارزه با فساد
۱۳- تقویت باورها
#فضای_مجازی
#حکمرانی_سایبری
🆔 @alimohammadrajabi
📝 آرزویی که دشمن از حنجره های وابسته بیان می کند.
روزنامه آرمانامروز در یادداشتی تحت عنوان « مانیفست گورباچوف ایران» در روز ۲۸ تیرماه ۱۴۰۳ ، دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب را فردی معرفی کردند که بنا دارند مانند گورباچوف اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق در کشور بوجود بیاورند.
اما قبل از آنکه این مفهوم به ذهن خواننده منتقل شود مشابهت سازی بین پزشکیان و گورباچوف پرده از نیت شوم براندازانه و تجزیه طلبانه این روزنامه بر میدارد. نقشی که بعد از تعطیلی شبکه منوتو بسیاری معتقد بودند به این رسانه های وابسته داخلی منتقل خواهد شد.
در خصوص این یادداشت چند نکته را باید یادآور شد:
اولا غلط اضافی نکنید، ایران عزیز و قوی ما در نزدیکی قله و نقطه جهش تمدنی قرار دارد و خیال نکنید می توانید از سعه صدر و نجابت نظام برای خودتان پالان بدوزید.
در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم فاصله فرد پیروز و رقیب او فقط ۲.۸ میلیون رای بود، بخش مهمی از آرای فرد پیروز هم هیچ ارتباط معناداری با تفکر سیاسی پشتیبان او و حتی شعارها و برنامههای ایشان نداشت، چرا که ایشان در مناظرات انتخاباتی به صراحت می گفتند برنامه ی خاصی جز سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه های مصوب مجلس ندارد.
از سوی دیگر ویژگی های فردی و قومی ایشان اگر نگوییم بیشترین سهم، لااقل سهم مهمی در پیروزی و اقبال مردم داشت. از نگاه بسیاری از مردم، ایشان پزشکی متخصص، مردمی، ولایی و مومن به اسلام و انقلاب هستند و اینها دلایل اصلی موفقیت بودند و الا خاتمی و تمام زور جریان اصلاحات نتوانستند حتی بخش کوچکی از بدنه رای ادعایی خود را به میدان انتخابات بیاورند.
موج سواری امثال #آرمان_امروز روی نتیجه انتخابات و ارائه تفاسیر فضایی تنها برای خوشامد پروژه دهندگان است و الا خودشان هم می دانند گلاسنوست (فضای باز و شفافیت سیاسی) و پرسترویکا (باز سازی اقتصادی) را در سه دولت هاشمی، خاتمی و روحانی تجربه کرده اند و به جز فقر برای مردم دستاوردی نداشته اند.
آقایان نظریه پرداز اصلاحات طوری وانمود می کنند که انگار همین امروز برای اولین بار است که دولت را به دست می گیرند. گُرده کارگر و کارمند هنوز زیربار برجام نافرجام تان است و محور شرارت شدن در کارنامه دیپلماسی ذلت بارتان میدرخشد.
دوما دکتر #پزشکیان شیعه امیرالمومنین و یک انسان مجاهد و انقلابی است و انشاءالله همانطور که در این مدت نشان دادند خواهید دید که در زمین شما بازی نخواهند کرد.
سوم اینکه انتظار داریم رئیسجمهور محترم این یاوه گویان را سر جایشان بنشانند.
و من الله التوفیق
✍️ علیمحمد رجبی
۲۸ تیرماه ۱۴۰۳
🆔 @alimohammadrajabi
📝 آرزویی که دشمن از حنجره های وابسته بیان می کند.
✍️ علیمحمد رجبی
🔹روزنامه آرمانامروز در یادداشتی تحت عنوان « مانیفست گورباچوف ایرانی» در روز ۲۸ تیرماه ۱۴۰۳ ، دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب را فردی معرفی کردند که بنا دارند مانند گورباچوف اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق در کشور بوجود بیاورند.
اما قبل از آنکه این مفهوم به ذهن خواننده منتقل شود مشابهت سازی بین پزشکیان و گورباچوف پرده از نیت شوم براندازانه و تجزیه طلبانه این روزنامه بر میدارد. نقشی که بعد از تعطیلی شبکه منوتو بسیاری معتقد بودند به این رسانه های وابسته داخلی منتقل خواهد شد.
نقد این یادداشت را در آدرس زیر بخوانید
👇👇👇
https://eitaa.com/AliMohammadRajabi/43
🆔 @alimohammadrajabi