طوری صحبت و رفتار کنید که همسر و فرزندانتان نترسند .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
تنبیه باید متناسب با عمل باشد ، تنبیه های خشونت آمیز و کیفرهای بی دلیل ، بچه ها را طلب کار بار می آورد .
تنبیه های خشونت بار بچه ها را می برد به سمت عکس العمل دیگر چون آنها را به سمت درک مظلوم سوق می دهد .
وقتی این درک از یک حدی بالاتر می رود ، این شخص خودش را از خانواده و بعد از جامعه طلبکار می داند در نتیجه طور دیگر رفتار می کند .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
روزها و شب ها ، دفتر مهلت شماست ، آنرا از بهترین گفتارها و رفتارهایتان پر کنید .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
اگر كار كردن مايه زحمت است ، پيوسته بي كار بودن نيز موجب فساد است .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
جملات غلطی که بعضی ها بیان می کنند👇
1⃣«اشکال نداره ، اون پسره دیگه»
این جمله از همان کودکی باعث القای این حس میشود که پسر بودن توجیهی کافی برای رفتارهای بد و غلط است ؛ رفتارهایی مانند دعوا کردن ، تخریب اسباب بازی دیگران ، رفتارهای طلبکارانه و خشونت آمیز و… امّا واقعیت این است که پسرها هم کاملاً قادر هستند احترام گذاشتن به اموال ، به بدن و به حریم خصوصی افراد را یاد بگیرند ولی اگر پسران یاد بگیرند که بالاتر از قوانین و قواعد هستند و قادر به کنترل احساسات ، خشم و هوس هایشان نیستند این آموزش در ذهن آنها در بزرگسالی هم باقی می ماند ؛ برای همین نباید تعجب کرد چرا تا بدین حد آزار دیگران ، خواه به صورت لمس یا نگاه یا مزاحمت کلامی و... شایع و رایج است ؛ چون یاد گرفته اند که «اشکال نداره ، اون پسره دیگه»
2⃣مجبور کردن پسرها به بوسیدن و بغل کردن دیگران
بعضی از والدین به فرزندان خود میگویند که کودک دیگری یا فرد بزرگسالی را در آغوش بگیرند و ببوسند امّا والدین اغلب در نظر نمیگیرند که آیا واقعاً فرزند آنها مایل است اینکار را بکند ؟ همین رفتار در ذهن بچه این پیام را جای میدهد که جلب رضایت و گرفتن اجازه برای بوسیدن و بوسیده شدن ، برای نزدیک شدن به دیگران ، برای لمس دیگران و برای ورود به حریم فیزیکی و خصوصی آنها اصلاً اهمیتی ندارد ؛ مشابه این حالت هم وقتی است که بدون کسب اجازه از فرزند ، آنها را در آغوش بگیرند و ببوسند حتی اگر آن کودک این رفتار را دوست نداشته باشد .
به جای این کار میتوان به جای اینکه موقع خداحافظی بگویید «فلانی را بغل کن» از فرزند بپرسید «آیا میخواهی او را بغل کنی ؟» این رویکرد به فرزند شما می آموزد که خواسته و میل درونی فرزند به عنوان یک انسان اهمیت دارد و شما به خواست و رضایت درونی او احترام میگذارید .
جلب رضایت دیگران و کسب اجازه برای نزدیک شدن بستگان محرم به بدن آنها اهمیت دارد .
3⃣ «مگه چکار کردی که او تو رو کتک زد ؟»
این یکی از موارد دشوار به خصوص برای والدینی است که بیشتر از یک فرزند دارند ؛ جر و بحث بین فرزندان که نهایتاً منجر به درگیری فیزیکی میشود اتفاق شایعی است امّا این سوال که «چکار کردی که تو را کتک زد» هم به فرزند قربانی و هم به فرزند پرخاشگر می آموزد که این فرد قربانی و کتک خورده است که دیگران را مجبور به رفتارهای غلط می کند . نمونه مشابه و بسیار رایج و فراگیر این نوع پرسش را در می توان در این نوع سوال کردن دید که «چه رفتاری داشتی که در خیابان مزاحمت شدند ؟»
به جای این سوال ها باید از هر دو فرزند بخواهید تمام ماجرا را از آغاز تا پایان برایتان تعریف کنند ؛ به این صورت قبل از تصمیم گیری در خصوص فرزند مقصر ، احتمالاً میتوان دید بهتر و کاملتری نسبت به ماجرا داشت سپس بدون آنکه به تنبیه بدنی و یا خشونت کلامی دچار شوید ، با کودک مقصر صحبت کنید .
4⃣او را زدم چون دوستش دارم .
مهم نیست فرزند شما دختر باشد یا پسر ولی این عبارت که «ناراحت نباش ، او تو را زد چون دوستت دارد» هیچگاه نباید از دهان والدین خارج شود ؛ این عبارت باعث تقویت این باور می شود که عشق مساوی است با رنج کشیدن و یا اینکه اگر شخصی را دوست داریم پس اشکالی ندارد که باعث آسیب جسمی یا روحی اش بشویم .
این آموزش نه تنها در آینده منجر به بالاتر رفتن احتمال خشونت و زد و خوردهای زناشویی خواهد شد بلکه به فرزند یاد میدهد که رسیدن به آرزوها و امیال شخصی ، مهم تر از احساسات و خواسته های طرف مقابل است .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
خطای شناختی در زندگی زناشویی👇
اگر مدتی به گفتار و کردار خود و یا همسرتان توجه کنید ، احتمالاً به وجود برخی از خطاهای شناختی زیر پی میبرید که منشأ بسیاری از رفتارها و احساسات منفی در شما و یا همسرتان هستند ؛ سعی کنید پس از شناسایی خطاهای مزبور ، به تدریج آنها را اصلاح کنید .
1⃣تفکر همه یا هیچ
شخصی که دارای نوعی از تفکر به نام همه یا هیچ است ، همه چیز را سفید و در غیر اینصورت سیاه میبیند و هر اتفاقِ کمتر از کامل را نوعی شکست میداند ؛ به عنوان مثال ، فردی که معتقد است به همسرش هیچ هدیهای نمیدهد و یا هدیهای گران قیمت برای او تهیه خواهد کرد ، به تفکر همه یا هیچ دچار شده است .
2⃣تعمیم مبالغهآمیز
فردی که دارای این نوع از تفکر است ، هر حادثه منفی را به منزله یک شکست تمام نشدنی تلقی میکند ؛ به عنوان مثال ، فردی که بداخلاقی همسرش را همیشگی میداند ، از تعمیم مبالغهآمیز استفاده کرده است ؛ زیرا در این توصیف ، اوقات خوبی را که با همسرش سپری کرده و صفات و خصائل خوبی را که از او دیده از یاد برده است .
3⃣فیلتر ذهنی
این حالت زمانی ایجاد میشود که شخص ، تحت تأثیر یک حادثه ، همه واقعیتها را تار ببیند و تنها به یک جزء منفی از اتفاق توجه کند و باقی اجزاء اتفاق را فراموش کند ؛ برای مثال فردی که تمام خدمات همسرش را فراموش کرده و صرفاً در تعامل با او به اشتباهاتِ حتی کوچک توجه میکند ، از فیلتر ذهنی استفاده مینماید .
4⃣بیتوجهی به امور مثبت شخص
در چنین حالتی ، فرد ، با بیارزش شمردن تجربههای مثبت ، اصرار بر مهم نبودن آنها دارد ؛ به عنوان مثال ، فردی که صرف شام به اتفاق همسر و فرزندانش را اتفاق مهمی نمیداند ، گرفتار این تفکر منفی است .
5⃣نتیجهگیری شتابزده
شخص مبتلا به این نوع از تفکر ، عجولانه و بدون ارائه دلیل نتیجهگیری و قضاوت میکند ؛ چنین تعجیلهایی عموماً در دو زمینه دیده میشوند :
الف) ذهنخوانی
در این نوع از تعجیل ، فرد ، با یک بررسی سطحی و ناکافی و یا بدون بررسی کردن و تجزیه و تحلیل ماجرا و تنها بر اساس ذهنیات خود ، اقدام به نتیجهگیری میکند .
ب) پیشگویی
در این حالت از تعجیل ، فرد ، بدون هیچ دلیلی پیشبینی میکند که اوضاع بر خلاف میل او در جریان است .
6⃣درشت نمایی
در این نوع از خطای شناختی ، فرد درباره اهمیت مسائل و یا شدت اشتباهات خود مبالغه میکند و اهمیت جنبههای مثبت زندگی را کمتر از آنچه که هست برآورد میکند ؛ برای مثال ، فردی که دیر آمدن همسرش به منزل را به منزلهی یک گناه بزرگ تلقی میکند و نمیتواند به آن از یک زاویه مثبت نگاه کند در دام درشت نمایی افتاده است .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
فرزندی که در زندگی تشنه محبت بماند در آینده فریب هر عشق خیابانی و دروغ نااهلان را می خورد و ممکن است دل تشنه عشقش را به نااهلان بسپرد تا ناخودآگاه کم و کاستی خودش را جبران کند ، فرزندتان را بینیاز از و عشق و محبت کنید .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
در انتخاب همسر حتماً دقت کنید چونکه بعضی از آنها ، هم خودشان دشمن شما خواهند بود و هم فرزندانشان
أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَ أَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ
ای کسانی که ایمان آوردهاید ؛ بعضی از همسران و فرزندانتان دشمنان شما هستند ، از آنها برحذر باشید .
O you who have faith! Indeed, you have enemies among your spouses and children; so beware of them.
آیه 14 سوره مبارکه تغابن
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
از دلایل بزهکاری فرزندان خانواده است👇
اگر نوجوان از سوی والدين خود تایید نشود و مورد بیتوجهی قرار گیرد براي پر کردن خلأ به سمت همسالان خود مي رود و همسالان کم تجربه او را به درستی هدایت نمی کنند .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
پدر و مادر هایی که رفت و آمد و روابط اجتماعی با اقوام و فامیل های خود ندارند ، این رفتارها به فرزندان خود منتقل می شود و باعث می شود فرزندان هم مانند پدر و مادر خود ، نسبت به فامیل خود و حتی خواهر و برادر خود بی تفاوت باشند و ارتباط نداشته باشند .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋
شدّت خشم منطق و نحوه ی سخن گفتن را تغییر می دهد .
🦋🇯🇴🇮🇳 👇⠀
@Alii123456789🦋🦋🦋