بسم الله الرحمن الرحیم
🏴السلام علیک یا فاطمه الزهرا س 🏴
👈 خداوند متعال در قرآن میفرماید :👇
وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا (۳۶نساء)
و خدا را بپرستيد و هيچ چيز را شريك او قرار ندهيد و به پدر و مادر نيكى كنيد و به بستگان و يتيمان و بينوايان و همسايهى نزديك و همسايهى دور و يار همنشين و در راه مانده و زيردستان و بردگانتان (نيز نيكى كنيد.)همانا خداوند، هر كه را متكبّر و فخرفروش باشد، دوست نمىدارد.
👈 اين آيه، از حقّ خدا «وَ اعْبُدُوا اللَّهَ» تا حقّ بردگان «مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ» را بيان كرده و اين نشانهى جامعيّت اسلام است.✅
👈 نکته محور بحث این جلسه :👇
عبارت «الْجارِ ذِي الْقُرْبى وَ الْجارِ الْجُنُبِ» در آیه فوق شامل همسايهى فاميل و غير فاميل، هم عقيده و غير هم عقيده نيز مىشود...
«الصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ»، نیز شامل رفقاى دائمى يا موقّت، رفقاى سفر، يا آنان كه به اميد نفعى سراغ انسان مىآيند مىشود ...
👈 چند روایت در باب آداب همسایه داری👇
👈 ۱- پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
«حُرْمَهُ الْجارِ عَلَى الْإنسانِ کَحُرْمَهِ أُمِّه؛ احترام همسایه، مانند احترام مادر، بر انسان لازم است . (بحارالانوار، ج ۷۶، ص ۱۵۴ )
👈 ۲- پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:
«حق همسایه آن است که اگر بیماری به وی روی آورد، عیادتش نمایی و اگر مرگش فرا رسید، در تشییع جنازه او شرکت کنی و اگر از تو قرض خواست، از پرداخت آن امتناع نکنی و اگر شادمانی در زندگی اش رخ داد، بر او تبریک گویی و در مصائب و ناگواری ها و در ناراحتی های او شریک باشی و بنای خویش را از کلبه وی فراتر نبرده و او را از نسیم هوا محروم نکنی.»( نهج الفصاحه، ص ۲۹۱ )
👈 ۳- در روایت دیگری، از پیامبر اسلام ص آمده:
«چون میوه ای خریدی، مقداری به همسایه ات هدیه دهی و اگر نمی خواهی این کار را کنی، آن میوه را پنهانی به منزل ببر و فرزندت را همراه میوه (در حال خوردن میوه) بیرون خانه نفرست که فرزند او آزرده شود. و بوی غذایت او را آزرده نکند (از این که نمی تواند آن غذا را فراهم سازد، ناراحت نشود.) مگر این که مقداری برایش بفرستی.»( اصول کافی، ج ۲، ص ۶۶۶ )
👈 ۴- امام سجاد ع در رساله حقوق میفرمایند :
أمّـا حـقُّ جارِكَ فحِفْظُهُ غائبا ، و إكْرامُهُ شاهِدا ، و نُصْرَتُهُ إذا كانَ مَظلوما ، و لا تَتَّبِـعُ لَهُ عَورَةً ، فإنْ عَلِمتَ علَيهِ سُوءا سَتَرْتَهُ علَيهِ ، و إنْ عَلِمتَ أنَّهُ يَقْبَلُ نَصيحَتَكَ نَصَحتَهُ فيما بَينَكَ و بَينَهُ ، و لا تُسْلِمُـهُ عِند شَديدةٍ ، و تُقِيلُ عَثْرَتَهُ ، و تَغْفِـرُ ذَنْبَـهُ ، و تُعاشِـرُهُ مُعاشَـرَةً كَريمَـةً .(الخصال : ج ۱ص۵۶۹ )
اما حق همسايه ات اين است كه در غياب او آبرويش را حفظ كنى و در حضورش او را احترام نهى. اگر به او ستمى شد ياريش رسانى، دنبال عيبهايش نباشى، اگر بدى از او ديدى بپوشانى، اگر بدانى كه پند و اندرز تو را مى پذيرد او را در نهان نصيحت كنى، در سختيها رهايش نكنى، از لغزشش درگذرى، خطايش را ببخشى و با او بزرگوارانه معاشرت كنى.
👈 ۵- عَنِ اِ بْنِ مَسْعُودٍ، قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَى فَاطِمَهَ(ع) فَقَالَ: یَا اِبْنَةَ رَسُولِ اَللَّهِ، هَلْ تَرَکَ رَسُولُ اَللَّهِ(ص) عِنْدَکَ شَیْئاً: تُطْرِفِینِیهِ . فَقَالَتْ: یَا جَارِیَه، هَاتِ تِلْکَ اَلْحَرِیرَةَ. فَطَلَبَتْهَا فَلَمْ تَجِدْهَا، فَقَالَتْ: وَیْحَکِ اُطْلُبِیهَا، فَإِنَّهَا تَعْدِلُ عِنْدِی حَسَناً وَ حُسَیْناً. فَطَلَبَتْهَا فَإِذَا هِیَ قَدْ قَمَمَتْهَا فِی قُمَامَتِهَا، فَإِذَا فِیهَا: قَالَ مُحَمَّدٌ اَ لنَّبِیُّ (ص)لَیْسَ مِنَ اَلْمُؤْمِنِینَ مَنْ لَمْ یَأْمَنْ جَارُهُ بَوَائِقَهُ ، وَ مَنْ کَانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ اَلْیَوْمِ اَلْآخِرِ فَلاَ یُؤْذِی جَارَهُ، وَ مَنْ کَانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ اَلْیَوْمِ اَلْآخِرِ فَلْیَقُلْ خَیْراً أَوْ یَسْکُتْ. إِنَّ اَللَّهَ یُحِبُّ اَلْخَیِّرَ اَلْحَلِیمَ اَلْمُتَعَفِّفَ، وَ یُبْغِضُ اَلْفَاحِشَ اَلضَّنِینَ اَلسَّئَّالَ اَلْمُلْحِفَ. إِنَّ اَلْحَیَاءَ مِنَ اَلْإِیمَانِ وَ اَلْإِیمَانُ فِی اَلْجَنَّةِ، وَ إِنَّ اَلْفُحْشَ مِنَ اَلْبَذَاءِ، وَ اَلْبَذَاءُ فِی اَلنَّارِ ( طبرى آملى(صغير)، محمد بن جرير، دلائل الإمامة – قم، چاپ: اول.ص۱)
ابن مسعود مي گويد: (پس از رحلت رسول الله ص) شخصی نزد حضرت فاطمه عليها السلام آمد و گفت: ای دختر رسول خدا، آيا چيزی از پيامبر نزد شماست که به من تحفه دهيد؟
حضرت فرمود: ای کنيز، آن نگاشته بر حرير را بياور. کنيز به دنبال نگاشته رفت ولی آن را نيافت. حضرت زهرا فرمود: شگفتا از تو! بگرد پيدايش کن؛ چون آن یادداشت، براي من ارزشی معادل حسن و حسين دارد.
کنیز مجددا جستجو کرد تا آن را یافت. او بر اثر مرتب کردن اشیای خانه آن نوشته را در بین اشیایی گذاشته بود. در آن نوشته آمده بود:
از مؤمنان نیست آن کسی که همسایهاش از آزار او در امان نیست و کسی که ایمان به خدا و روز جزا دارد، به همسایهاش آسیب نمیرساند و کسی که به خدا و روز قیامت اعتقاد دارد، سخن نیک میگوید و یا سکوت میکند، خداوند، انسان خیرخواه، بردبار و پاکدامن را دوست دارد و انسان بد زبان و کینه توز و بسیار درخواست کننده [کسی که بسیار گدایی میکند] را دشمن دارد، بدانکه حیاء، از ایمان است، و ایمان موجب ورود به بهشت میشود، و ناسزاگویی از بی شرمی است و بیشرمی موجب ورود به آتش دوزخ است.
نکته : دو احتمال در شرح این حدیث👇
الف :با توجه به اینکه بعد از پیامبر ص ، خلیفه ی مسلمین دستور به از بین بردن روایات نبوی دادند ، شاید حضرت زهرا س با این تمثیل زیبا ( ارزش روایت نبوی به اندازه حسنین ع ) در صدد مقابله با این عمل و دستور قبیح خلیفه بودند .
ب : در صدد بیان اهمیت آداب همسایه داری بودند ... ( در واقع برنامه اسلام برای رسیدن به کمال بندگی هم آداب فردی است هم اجتماعی و ...)
👈 ۶- امام حسن ع میفرمایند :
رَأَيْتُ أُمِّی فَاطِمَةَ ع قَامَتْ فِی مِحْرَابِهَا لَيْلَةَ جُمُعَتِهَا فَلَمْ تَزَلْ رَاكِعَةً سَاجِدَةً حَتَّى اتَّضَحَ عَمُودُ الصُّبْحِ وَ سَمِعْتُهَا تَدْعُو لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ تُسَمِّيهِمْ وَ تُكْثِرُ الدُّعَاءَ لَهُمْ وَ لَا تَدْعُو لِنَفْسِهَا بِشَيْءٍ فَقُلْتُ لَهَا يَا أُمَّاهْ لِمَ لَا تَدْعِينَ لِنَفْسِكِ كَمَا تَدْعِينَ لِغَيْرِكِ فَقَالَتْ يَا بُنَيَّ الْجَارَ ثُمَّ الدَّارَ»،
ترجمه :
مادرم فاطمه را در شب جمعه ای دیدم كه در محرابش ایستاده بود و پیوسته درض حال ركوع و سجده بود تا اینكه روشنایی صبح نمایان شد و از او شنیدم كه برای مردان و زنان مومن دعا می كرد و با اسم آنان را نام می برد و برایشان زیاد دعا می كرد ولی برای خویش چیزی نمی خواست پس به او گفتم: مادرم چرا آنگونه كه برای دیگران دعا می كنی برای خود دعا نمی كنی؟ و او گفت پسرم اول همسایه بعد خانه.(دیگران مقدم ترند ) [ بحارالانوار ج ۴۳ ص ۸۴ ].
👇👇👇👇👇👇👇👇
👈درس امشب ما در الگو پذیری از سیره رفتاری ریحانه النبی فاطمه زهرا س : 👇
حرمت همسایه را نگه داریم و در معاشرت با همسایگان ، از عملی که سبب مشقت ، آزار و اذیت همسایه میشود ، اجتناب کنیم ، همواره خیرخواه او باشیم و از احوال ایشان غافل نباشیم... ✅
#حضرت_زهرا_س_الگوی_برتر_شماره۷
@Aminsfriend10000
از ما که گذشت ، همسری را دیگر
در کوچه به پیش چشم شوهر نزنید
😥😥😭
@Aminsfriend10000
بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 السلام علیک یا فاطمه الزهرا س🏴
👈 وقف سنتی حسنه👇
👈 از جمله اخلاق حسنه حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا س که جا دارد الگوی رفتاری زندگی ما باشد ، اهتمام به مسئله وقف می باشد .✅
گر چه به صراحت در قرآن از واژه وقف سخن به میان نیامده ، اما خداوند با عنایت به واژه های دیگر اهتمام به این مهم را به ما رسانده ، مثلا : واژه های
بر : لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّي تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ( آل عمران آیه ۹۲ ) هرگز به نیكى دست نمى یابید، مگر آنكه از آنچه دوست دارید ، ( در راه خدا ) انفاق كنید و بدانید هر چه را انفاق كنید، قطعاً خداوند به آن آگاه است.
👈 باقیات و صالحات : الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا ( کهف ۴۶) مال و فرزند، زینت زندگی دنیاست؛ و باقیات صالحات [= ارزشهای پایدار و شایسته] ثوابش نزد پروردگارت بهتر و امیدبخشتر است .
👇👇👇👇👇👇
ولی در روایات از آن به صدقه جاریه تعبیر گردیده است .
👈 عن رسول الله ص قال : «إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلّا عن ثلاث : ولد صالح يدعو له ، وعلم ينتفع به ، وصدقة جارية ( وسائل ج ۱۹ ص ۱۷۱ )
هرگاه فرزند آدم بمیرد، پرونده اعمال او بسته میشود، مگر در سه چیز (که پس از مرگ نیز ادامه دارد و آثار آن به او میرسد) : فرزند صالحی که برای او دعا میکند، علمی که دیگران از آن نفع میبرند و صدقه جاریه.
صدقه جاریه به معنای صدقه پیوسته و مستمر می باشد.
در رساله های عملیه نیز ، مراجع عظام تقلید احکام خاصی را برای وقف ، به مستفاد آیات و روایات بیان کرده اند .
عمل به سنت زیبای وقف ، سیره پیامبر و ائمه معصومین ع بوده است .👇
⬅️ حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا س هم از این قاعده مستثنی نبوده و در این مجال به دو مورد از وصایای حضرت ، اشاره می کنیم .⬇️
👈 الف : حیطان سبعه :👇
حیطان سبعه، باغهای هفت گانهای بود كه اطراف آن دیوار كشیده شده بود. بنا به روایتی، حضرت فاطمه علیهاالسلام وصیت كرده بود تا این باغها وقف امور خیریه شود. امام باقر علیه السلام فرمود : مادرم فاطمه این وصیت را انجام داد و پدرم علی بن ابیطالب آن را نوشت و برای همیشه باقی ماند.( فروع كافی، شیخ كلینی، ج۷، ص۴۸).✅
👈 ب : أمُّ العیال👇
ام العیال از دیگر موقوفات فاطمه زهرا علیهاالسلام است كه بیست هزار نخل داشت و نیز میوههایی چون لیمو و پرتقال و... در آن كشت میشد. فاطمه اطهر آن را نیز وقف فقرا و سادات كرد كه در كتابهای عامه و خاصه چنین آمده است:
حضرت فاطمه برای آن هم وصیتنامه خاصی نوشت؛ زیرا این منطقه از اهمیت والایی برخوردار بود. امّ العیال امروز هم دارای چشمههای پر آب و سرشار است و از مناطق سرسبز و ییلاقی به شمار میرود.( ام العیال: چشمه ای است که به برکت آن روستایی بزرگ در کنارش ساخته شده، این روستا در نزدیکی قلعه های «آرة » که بین راه مکه و مدینه است واقع شده، در آن روزگار بیش از 20000 نخل خرما داشته است و امروز هم در آنجا میوه های مختلف مانند لیمو، انگور، موز به عمل می آید، ام العیال در یکصد و هفتاد کیلومتری مدینه منوره و پنجاه و شش کیلومتری شرق «سقیا» قرار دارد)
( معجم معالم الحجاز، عاتق بن غیث البلادی، ج۶، ص ۱۹۴) .✅
✅ پس ، پسندیده این است که ما هم با الگو برداری از این سنت زیبای حسنه ، در وقف عمر ، مال ، علم و... کوشا باشیم.✅
#حضرت_زهرا_س_الگوی_برتر_شماره۸
@Aminsfriend10000
دوستِ امین
👈 از جمله حقوقی که فرزند برعهده والدین دارد ، و در متون دینی ما به آن اشاره شده ، انتخاب نام شایسته
8.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه قشنگیه ...
ما برای این اسم هرکاری میکنیم.
@Aminsfriend10000
امام صادق علیه السلام:
کینه مؤمن یک لحظه است و زمانی که از برادر خود جدا شد، در دل خود کینه ای نسبت به او نگه نمی دارد، اما کینه کافر مادام العمر است.
@Aminsfriend10000
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فریادی از جان ضاحیه؛
روزی خواهد آمد که مهدی (عج) تکیه بر کعبه زند و با صدایی حیدری بگوید: ای اهل عالم، من امام قائم هستم... ❤️
همین اعتقاد و باور پاک هست که در برابر حملات وحوش صهیونیسم نه تنها قد خم نکرده بلکه تمام قد ایستادگی می کند .
@Aminsfriend10000
دوستِ امین
@Aminsfriend10000
رساله جامع آیت الله سیستانی ج۱.pdf
10.01M
✨﷽✨
📝 فایل #PDF کتاب #توضیح_المسائل_جامع مطابق با فتاوای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی #سیستانی
1⃣ #جلد_اول
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
#با_هم_کتاب_بخوانیم_شماره۳
@Aminsfriend10000
دوستِ امین
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹 ⬅️ نذر فرهنگی ⬇️ در روایتی از پیامبر اسلام ص خطاب به امیر المومن
بسم الله الرحمن الرحیم
👈 پیامبر ص فرمودند :👇
إِذَا مَاتَ اَلْمُؤْمِنُ، اِنْقَطَعَ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاَثٍ؛ صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ، أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ.
⬅️ رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«هنگامی که مومن بمیرد، اعمالش قطع می شود، جز در سه مورد:⬇️
👈 ۱_صدقه جاریه (مثلاً مدرسهای ساخته که بعد مرگش هم از آن استفاده میشود یا…)،
👈 ۲_ دانشی که دیگران از آن سود میبرند و استفاده میکنند. (مثلاً کتابی نوشته و مردم از آن استفاده میکنند و باعث رشد و هدایتشان میشود.)،
👈 ۳_ و فرزند صالحی که برای او دعا میکند».
📙 بحار الأنوار ، ج ۲، ص ۲۲
👈 از جمله مصادیق صدقه جاریه👇
آگاه کردن و دعوت مردم به نیکی و باز داشتن از غفلت و اشتباه می باشد . که تالیف ، انتشار و توزیع کتاب مفید ، یکی از همین موارد باقیات و صالحات است و هزینه کردن در این راه ان شاءالله دستگیر فردای قيامت انسان هاست .
دوست عزیز کربلایی اکبر خواهان در راستای عمل به این سیره نبوی ، بانی خیر شده هزینه چاپ و انتشار ۱۴ جلد کتاب دوستِ امین را مُتقبِل شدند .
خداوند به نحو احسن از ایشان قبول کند 🤲
اگر شما هم تمایل به کمک در این نذر فرهنگی دارید ، به آی دی زیر پیام دهید. 👇👇👇
@Saminmt10000
کانال دوستِ امین👇
@Aminsfriend10000
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام امام مهربونم ✋
ی دختر نوجوون ایرانیم که عاشق شما هستم ... 🥰
با خودم فکر کردم چطور میشه عاشق شما بشم ...🤔
👈 رفتم مسجد و از امام جماعت مسجدمون همین سوال رو پرسیدم ؟
گفت : باید خوب امام زمان رو بشناسی ... بعد بدون اختیار عاشقش میشی ؟ مثلِ یاران امام حسین ع ... چون اما زمانشون رو شناختن عاشق امام حسین ع شدند ، و در راه عشق و حمایت از امام زمانشون، از بذل جان کوتاهی نکردند ... .
👈 پرسیدم چطور بی اختیار؟🤔
گفت : چون ما انسانها چیزهای خوب رو دوست داریم ... و امام زمان همه چیزهای خوب رو داره ...پس ناخودآگاه شیفته مرام و منش معشوق میشیم و همه چیز رو در محبوب ، و محبوب رو در همه چیز می بینیم ... .
بعد از شنیدن پاسخ سؤالم ، تصمیم گرفتم من هم اگه میخوام عاشق امام زمان عج بشم :
اولاََ: لازمه نسبت به شناخت امام و جایگاه او در خلقت مطالعه کنم .
ثانیا: راه و منش امام زمان که همون عمل به خواسته های خداونده رو سر لوحه رفتارم قرار بدم و تلاش کنم بنده خوبی برای خدا باشم ... .✅
⬅️ حالا ، یا صاحب الزمان عج ، میخوام همه اوقات زندگیم رو مثل ی عاشق ، وقف شما کنم و دیوانه وار چشم به وصال شما بدوزم تا بلکه من هم یکی از اون ۵۰ نفر از بانوان پا به رکاب شما در هنگام ظهورتون باشم 🤲
#دوست_امین_نامه_به_امام_زمان۱۱
@Aminsfriend10000