فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیکِ یا رقیه بنت الحسین سلام الله علیها
لحظات تعویض ضریح حضرت رقیه سلام الله علیها
اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا
یاعلی مدد
🥀🍃🥀🍃🥀
🍃🥀🍃🥀
🥀🍃🥀
🍃🥀
🥀
🔷حکمت ۳۷ : ضرورت ترک آداب جاهلی
🔹( اخلاقی ، سیاسی ، تربیتی )
🔹متن عربی:🍀
(وَ قَدْ لَقِيَهُ عِنْدَ مَسِيرِهِ إِلَى الشَّامِ دَهَاقِينُ الْأَنْبَارِ فَتَرَجَّلُوا لَهُ وَ اشْتَدُّوا بَيْنَ يَدَيْهِ، فَقَالَ(علیه السلام):
مَا هَذَا الَّذِي صَنَعْتُمُوهُ؟ فَقَالُوا خُلُقٌ مِنَّا نُعَظِّمُ بِهِ أُمَرَاءَنَا. فَقَالَ وَ اللَّهِ مَا يَنْتَفِعُ بِهَذَا أُمَرَاؤُكُمْ، وَ إِنَّكُمْ لَتَشُقُّونَ عَلَى أَنْفُسِكُمْ فِي دُنْيَاكُمْ وَ تَشْقَوْنَ بِهِ فِي [أُخْرَاكُمْ] آخِرَتِكُمْ؛ وَ مَا أَخْسَرَ الْمَشَقَّةَ وَرَاءَهَا الْعِقَابُ، وَ أَرْبَحَ الدَّعَةَ مَعَهَا الْأَمَانُ مِنَ النَّار.)
🔹ترجمه :🍀
امام علی علیه السلام هنگام رفتن به شام ، کدخدایان بزرگان انبار(شهری در عراق ) به آن حضرت برخورده به تعظیم و احترامش از اسب هایشان پیاده شده در پیش رکابش دویدند ، فرمود:
1⃣- این چه کاری بود که کردید گفتند : این اخلاق و عادت ماست که سرداران و حکمرانان خود را به آن احترام می نماییم . پس آن بزرگوار ( در نکوهش فروتنی برای غیر خدا ) فرمود :
2⃣_ سوگند به خدا حکمرانان شما در این کار سود نمیبرند و شما خود را در دنیایتان به رنج و در آخرتتان با این کار به بد بختی گرفتار می سازید ( چون فروتنی برای غیر خدا گناه و مستلزم عذاب است )
3⃣_ و چه بسیار زیان دارد رنجی ( فروتنی برای خدا ) را که پی آن کیفر باشد ، و چه بسیار سود دارد آسودگی ( رنج نبردن برای خوش آمدن مخلوق ) را که به همراه آن ایمنی از آتش ( دوزخ ) باشد .
💠جاهلیت نخستین :
قرآن در سوره احزاب ، خطاب به زنان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) ، جاهلیت نخستین را این گونه بیان می فرمایند :
در خانه هایتان بمانید و مانند جاهلیت اول تبرّج ( آشکار کردن بدن و زینت ) نداشته باشید .
اما اینکه منظور از جاهلیت اول چیست ؟ ظاهراً همان جاهلیتی است که مقارن عصر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بوده و به طوری که در تاریخ آمده ، در آن زمان زنان ، حجاب درستی نداشتند و دنباله ی روسری های خود را به پشت سر می انداختند ، به طوری که گلو و قسمتی از سینه و گردنبند و گوشواره های آنان نمایان بود. به هر حال این تعبیر نشان می دهد که جاهلیت دیگری همچون جاهلیت عرب در پیش است که امروزه در عصر خود ، آثار این پیش گویی « قرآن » را در دنیای متمدن مادی می بینم .
🍀🌿🍃🍀🌿🍃🍀🌿🍃🍀🍃🍀🌿🍃🍀🌿
ادامه دارد .......
ان شاءالله در روزهای دیگر به تفسیر این حکمت می پردازیم 🌱
یاعلی🌹🌷
حسومی:
🔶 روزی پیامبر ص شاهدپاک کردن عدس توسط امام علی ع وخدمت ایشان درمنزل بودند،
سپس به ایشان فرمودند:
یاعلی هیچ مردی نیست که درخانه کمک همسرش کند مگربه اندازه هر مویی که در بدن اوست عبادت یک سال را که روزها روزه وشب ها نماز شب بخواندخداوندبه او عطامیکند.
وثواب صبرانبیاءصابرکه داوود و یعقوب وعیسی باشدبه او داده میشود.
ونام اودردفتر شهدا ثبت میشود
ودر هر روز و شبی ثواب هزارشهیدبرای اوثبت میشود.
به ازای هرقدمی ثواب حج وعمره مقبوله به اومیدهند.
خداوندبه عدد رگی که دربدن اوست شهری دربهشت به اوعطامیکند.
✅یاعلی یک ساعت خدمت به همسر بهتراست از:
🌱هزارسال عبادت
🌱هزارحج
🌱هزارعمره
🌱هزارمرتبه جهاددررکاب پیامبران اولواالعظم
🌱هزارنمازجمعه
🌱هزارعیادت مریض
🌱هزارتشییع جنازه
🌱هزاردینارصدقه
🌱سیرکردن هزارگرسنه
🌱آزادی هزاربنده
🌱پوشانیدن هزاربرهنه
🌱عطای هزاراسب جنگی
🌱صدقه هزارشترسرخ موبهتراست ازقرائت تورات وانجیل وزبوروقرآن
یاعلی خدمت به عیال درخانه کفاره گناهان کبیره وخاموشی غضب خداست.
یاعلی خدمت عیال نمی کندمگرصدیق یا شهیدیا مردی که خداوند خیردنیا وآخرت رابرای اوکنارگذاشته است.
📚مستدرک الوسائل
#منتظران_ظهور 💚
✨💚 💚✨
https://eitaa.com/spahansahreziba
سلام علیکم
🌺 دستورالعمل های علمای معاصر در باب لحظه تحویل سال:
🔸 علامه آیت الله حسن زاده آملی (ره):
1⃣ قبل از سال تحویل، غسل به نیت
قرب به انسان کامل عصر انجام دهید
2⃣ وبعد مصحف شریف سوره یس را مقابل خود بگشایید .
3⃣ نوزده بسم الله الرحمن الرحیم
4⃣ چهارده صلوات
5⃣ و هفت مرتبه حمد وسه مرتبه توحید را بخوانید.
وتا لحظه تحویل سال
6⃣ دعای تحویل سال
یا مقلب القلوب....
7⃣ وبعد از سال تحویل دعای فرج الهی عظم البلا را تلاوت کنید
🔹مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی:
ایشان همیشه قبل از تحویل سال مقید بودند که ۳۶۵ مرتبه دعای «یا مقلّب القلوب» را به طور کامل بخوانند و برای اینکه این دعاها، تا لحظه تحویل سال تمام شود، از یک ساعت قبل از اعلام عید، شروع می کردند و مشغول خواندن این دعای شریف بودند.
و بعد از لحظه تحویل سال هم، مقید بودند که اوّلین چیزی که میل می کردند تربت امام حسین علیه السلام باشد.
یعنی حضرت استاد در دو روز از سال، مقید بودند که اوّلین چیزی که می خورند، تربت امام حسین علیه السلام باشد؛ یکی عید فطر بود که در ابتدای روز با تربت، افطار می کردند، و یکی هم نوروز که بعد از تحویل سال، کمی از آن را میل می کردند.
🔸 توصیه آیت الله جوادی آملی حفظه الله:
بهترین چیزها در موقع تحویل، خواندن این دعا، با توجه به معنی است: «یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّر الّیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال». ای خدایی که همه چیز در دست تو است، سال خوشی به همه ما عنایت فرما
در لحظه تحویل سال باید به این نکته توجه کنیم که خودمان به دور شمس دین و قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) بچرخیم، نه این که تنها به این اکتفاء کنیم که زمین به دور خورشید بچرخد؛ زیرا این امر به خودی خود بلوغ نیست.
در لحظه تحویل سال دعای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف رو ان شاالله زمزمه میکنیم
اللهم عجل لولیک الفرج
💠هیجده نکته درباره ام المؤمنین حضرت خدیجه "سلام الله علیها"💠
1. اول زنى که به رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) ایمان آورد .
2. بانویی که پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) درباره اش فرمود: «افضل زنان بهشت است» .
3. زنى که خداوند از طریق جبرئیل و پیامبر(صلّىاللّهعلیهوآله) به او سلام مى رساند .
4. همسرى که سالها بعد از وفاتش پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم)، نام او را مى برد و ستایش و دعا مى کرد، و گاهى در فراق او اشک مى ریخت و به زنان خود مى فرمود:
#خیال نکنید مقام شما بیش از اوست، زمانى که همۀ شما کافر بودید، او به من ایمان آورد. او مادر فرزندان من است . عایشه مى گوید: هرگاه مى خواستیم خود را نزد پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) عزیز جلوه دهیم ستایش از خدیجه (علیها السلام) مى کردیم .
5. بانویى که تا زنده بود، رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) با دیگرى ازدواج نکرد .
بانویى که عاشق کمال بود و به همین دلیل، همین که از صداقت و امانت حضرت محمد(صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) باخبر شد، شخصى را با اموال خود براى تجارت به سراغ حضرت فرستاد، و طى یک قرارداد، اموال را همراه یک غلام براى تجارت به شام در اختیار حضرتش قرار داد .
6. خدیجه، تنها یک همسر نبود، بلکه در حقیقت، یار و همراه و بازوى صادقى براى پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) بشمار مى رفت .
7. خداوند، بسیارى از ناگوارى هاى پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) را از طریق خدیجه آسان مى فرمود :
اموال این بانو در پیشبرد اهداف پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم)، نقش مهمى داشت.
8. او در راه حمایت از رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم)، آخرین فداکارى و ایثار را از خود نشان داد .
9. پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) بعد از وفات خدیجه، گاه و بیگاه گوسفندى ذبح و گوشت آن را میان دوستان خدیجه تقسیم مى کرد و بدین وسیله نام و یاد او را گرامى مى داشت .
10. کمالات خدیجه از یک سو، وفاى رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله) از سوى دیگر، کار را به جایى رساند که عایشه مى گوید: هرگز پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) از خانه بیرون نمى رفت، مگر ستایشى از خدیجه مى نمود.
11. خدیجه، زیباترین زنان قریش بود.
12. اموال خدیجه در سه سالى که مسلمانان مکّه در محاصره اقتصادى کفار قرار گرفتند، نقش مهمى داشت.
13. خدیجه، بانویى با اراده، عاقل و شریف بود. شخصى را نزد حضرت محمد (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) فرستاد و پیام داد که من به خاطر شرافت و قرابت و امانت و صداقت و اخلاق، به تو علاقه پیدا کرده ام. پیامبر عزیز (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) مسأله را با عموهاى خود مطرح کرد، مقدمات ازدواج حضرت آماده شد، و با اینکه فرزندان متعددى از پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) پیدا کرد، ولى پس از فوت پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) تنها، فاطمۀ زهرا (علیها السلام) به یادگار ماند.
14. خدیجه (علیها السلام) به قدرى محبوب رسول اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) بود که در تاریخ مى خوانیم، پیرزنى خدمت پیامبر (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) رسید و مورد لطف قرار گرفت، همینکه خارج شد، عایشه پرسید: این پیرزن کیست؟ حضرت فرمود: کسى است که در زمان حیات خدیجه (علیهاالسلام) به منزل ما مى آمد و با او رفت و آمد داشت، اکنون ما باید همان پیمان دوستى آنان را حفظ نماییم؛ زیرا که خودش پیمانى از ایمان انسان است.
15. خدیجه (علیهاالسلام) بیست و پنج سال در خدمت رسول اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) بود و در سن پنجاه سالگی سالگى از دنیا رفت. رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) بیست شتر جوان، مهریۀ خدیجه (علیهاالسلام) کردند و خطبه عقد را ابوطالب، عموى حضرت خواندند .
16. و بالاخره، دنیا جاى ماندن نیست، خدیجه (علیهاالسلام) نیز، همچون دیگران از دنیا رفت و پیامبر اکرم(صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) را در سوگ خود نشاند. هنگام دفن خدیجه (علیهاالسلام)، رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآله و سلم) وارد قبر شد و به یاد او گریست و در محلۀ «حجون» به خاک سپرده شد.
17. خدیجه (علیها السلام) کسى بود که خداوند، رسول گرامى خود را مأمور مى کند تا بشارت بهشت به او دهد .
18. خدیجه (علیها السلام) کسى بود که امام حسین(علیهالسلام) بر سر قبر او آمد و گریست و مشغول نماز و مناجات شد، سپس دست به دعا برداشت.
📚 منبع: قرائتی محسن، کتاب عمره، صص 46 الی51
╔═💎💫═══╗
╚═══💫💎═╝
╭┅─────┅╮
🌺
╰┅─────┅╯
💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ