فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ آیا انقلاب اسلامی صرفا یک تغییر سیاسی بود؟
انقلاب ایران، نتیجه تحولی درون انسانها بود که بر اساس آرمانهای انسانی شکل گرفت؛ و حتی منتقدان انقلاب هم بر اساس همان آرمانها به نقد انقلاب میپردازند.
🔻دریافت برنامه #لاجورد
🔺https://aparat.com/v/41nkq
⭕️ @ANALYSTS
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺روی پای خودمان بایستیم
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «دنیا بزرگ است؛ دنیا که فقط آمریکا و چند کشور اروپایی نیست؛ دنیا خیلی وسیع است؛ بروند ارتباطات را برقرار کنند به آن مقداری که لازم هست امّا چشم ندوزند به هیچ نیروی خارجی؛ چشم بدوزند به عنصر داخلی، چشم بدوزند به این ارزش بزرگ: نیروی انسانی داخل. وقتی مردم ببینند که ما مسئولین اصرار داریم بر اینکه مشکلاتمان را در داخل حل کنیم و از ظرفیّتهای داخلی استفاده کنیم، ولو یک سختیای هم برایشان پیش بیاید، تحمّل میکنند، کمکمان میکنند؛ این را مسئولین محترم کشور باید توجّه داشته باشند که تکیهی به خارج نبایستی کرد.» ۹۷/۲/۱۰
⭕️ @ANALYSTS
⚫️ نیمنگاهی به کلان پروژه فکری دکتر فیرحی
«توسل به متشابهات و متشابهنمودن محکمات برای تحقق ليبراليسم»
🔺دکتر علیرضا جوادزاده
🔺نویسنده در یک نگاه: فاضل ارجمند، جناب دکتر جوادزاده، تاریخ پژوه، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره) و از شاگردان بارز استاد علی ابوالحسنی منذر (ره) است که آثار ارزشمندی را درباره جنبش مشروطه و اندیشه سیاسی علمای شیعه به خامه تحریر درآورده است. ایشان اخیرا در دو نوشتار مختلف، رویکرد نویسنده فقید، دکتر داود فیرحی را در ترازوی نقد قرار دادهاند:
۱. متن کوتاه که در ادامه میآید.
۲.متن تفصیلی (کلیک کنید)
که البته نقدنوشته کوتاه ایشان را میتوان با سه میم: "متین"، "منطقی" و "مختصر" توصیف کرد. اینک گزارش انتقادی ایشان را تقدیم داشته و همت ایشان را سپاس میگوییم.
🔺 «توسل به متشابهات و متشابهنمودن محکمات براي تحقق ليبراليسم»
🔺ضمن طلب غفران براي دکتر داود فيرحي که داراي اخلاق علمي شايستهاي بود، انديشه محوري، پروژه تحقيقي و روش و راهکار ايشان به اختصار ذکر ميشود:
1⃣ مهمترين و محوريترين اثر دکتر فيرحي، کتابِ «قدرت، دانش و مشروعيت در اسلام» است. ايشان در اين اثر از نظرية نسبيتگراي «تقدم اراده و قدرت بر دانش و علم» طرفداري کرده، و در توضيح آن نوشته است: «نقش عمده و اساسي، مربوط به قدرت و اراده است و عقل و دانش صرفا واسطهاي هستند كه در خدمت تحقق اراده قرار ميگيرند. ... [اين ديدگاه] عقل را تابعي از اراده و آن را نيز تعبيري از نيازهاي حيات و زندگي تلقي ميكند» (ص13). وي دربارة دانش سياسي مسلمانان در دورة ميانه (قرون سوم تا هشتم هجري) بر اين اعتقاد است: «بين دستگاه قدرت و [بين] گفتمان يا دانش سياسي دوره ميانه رابطه مستقيم و قابل توجهي وجود دارد. قدرت (قدرت سياسي) ابتدا به آرايش نيروهاي دانش پرداخته، و سپس، با وساطت همين دستگاههاي معرفت، مشروعيت خاص دوره ميانه را تأسيس كرده است» (ص 21). نظريه امامت و نيز اجتهاد و ولايت فقيه در شيعه نيز که اقتدارگرايانه و غيرآزادمنشانه ميباشند، در همين چارچوب شکل گرفته است (ص278ـ311). ‼️
2⃣ بر اساس چنين مبنا و تحليلي از انديشه سياسي مسلمين به صورت عام و شيعيان به صورت خاص، و از آنجا که نويسنده تمايل به انديشه ليبرال و نظام دموکراسي دارد، در نتيجهگيري و جمعبندي کتابش مينويسد: «هرگونه كوشش در تجديد بناي فكر سياسي در اسلام، نيازمند جستوجوي مجدد در نصوص ديني از يكسوي، و نقادي و گسست از گفتمان سياسي دوره ميانه و نظام دانايي آن از سوي ديگر است. تنها در اين صورت است كه ممكن است گامي مؤثر در تأسيس يا بسط الهيات آزادمنش، نوگرا و اقتدارگزير تدارك شود» (364).
3⃣ دکتر فيرحي، با چنين نگاه و رويکردي، در زمينههاي متعدد (انديشه سياسي متفکران ايران معاصر، فقه اسلامي و شيعه، و اخيرا تاريخ صدر اسلام) به تحقيق پرداخته و اراده کرده تا تفسيري آزاديمحور و اقتدارگزير از نصوص ديني، تاريخ اسلام و ديدگاههاي متفکران شيعه ازجمله عالمان مشروطهخواهي چون آخوند خراساني و ميرزاي نائيني ارائه کند. طبعا چنين تفاسيري با دانش سياسي ليبرال که آزادي در آن محوريت دارد، نزديکي و قرابت، بلکه همساني خواهد داشت.
4⃣ راهکار مهم دکتر فيرحي براي پروژة خويش [در آثار متنوعی که بر جای گذاشت]، برجستهسازي برخي نصوص ديني، حوادث تاريخي و انديشههاي متفکران شيعي، و متقابلا، ناديدهگرفتن يا حاشيهراندن برخي موارد ديگر، همچنين، خلط و مغالطه در توضيح و تفسير برخي گزارهها، حوادث و تعاليم است. فيرحي در بخشي از کتابِ « فقه و سياست در ايران معاصر، ج1» ضمن بيان روششناسي مکاتب فقه سياسي، دستهبندي يکي انديشمندان معتقد به «فقه المقاصد» را ذکر کرده است. قرضاوي، فقه معاصر اهل سنت را به اعتبار روش استنباط و نوع مواجهه با زندگي امروز، به سه دسته تقسيم کرده است: الف) فقه نصگراي جزء نگر (ظاهرگرايان جديد)؛ ب) مکتب تأويل (تعطيل)؛ ج) فقه مقاصد (مکتب وسط).
در توضيح مکتب دوم، در کنار ويژگيهايي چون «غربگرايي» و «ترجيح منطق عقل به منطق وحي»، از جمله نتايج اين مکتب، «توسل به متشابهات و متشابه نمودن محکمات» بيان شده است (ص69). به نظر ميرسد، رويکرد فيرحي، قابل تطبيق با همين مکتب، يعني مکتب تأويل و تعطيل باشد.
@monzer_ir
⭕️ @ANALYSTS
♦️🔸 چگونه مردم از شنیدن خبر فساد باید خوشحال تر شوند؟!
⁉️ در قوانین جاری کشور در محاکم قضایی، آیا در مجموع فساد به لحاظ اقتصادی (با فرض برخورد و استرداد اموال)، آیا به لحاظ سرمایه کشور به نفع کشور است یا به ضرر؟
🔸توضیح اینکه؛
اگر فردی تخلف کند و فرضا چند برابر اموالی که تخلف کرده از وی ستانده شود، قاعدتاً این تخلف به نفع سرمایه مالی کشور است و اگر فرضا معادل همان تخلف ستانده شود، تأثیری ندارد و اگر کمتر ستانده شود به ضرر کشور است.
🔸تصور بنده اینست که چند برابر از متخلف ستانده می شود. و بعلاوه عزل و فرصت شغلی هم برای اشتغال ایجاد می شود.
⁉️ پس چرا در افکار عمومی ما و جمله جهادگران عاقل و محاسبه گر عرصه تبیین نمی توانیم این اثر مثبت را توضیح دهیم.
✅ نکته قابل توجهی است.
⁉️ در نتیجه آیا اگر مجلس با اصلاح قانون و سنگینتر نمودن درصد این بازستانی، آن را چند برابر مثلاً ۲۰ تا ۱۰۰ برابر کند، بیشتر به نفع اقتصاد نخواهد بود؟
⁉️ و آیا افکار عمومی از هر تخلف شاد و خوشحال تر نخواهد شد؟ (چند برابر رییس جمهوری جو بایدن!)
‼️ حال فرض کنید اگر آن مال به یارانه مردم افزوده شود! یا به هر ایرانی تقسیم شود؟
✅ البته به نظر میرسد صرف بیان رقم کلی اموال بازگشته به بیت المال برای مقابله با جنگ روانی دشمن کفایت نمی کند.
باید خدمت آیت الله رئیسی اطلاع داده شود که بصورت مقایسه ای گزارش تفصیلی تری ارائه نمایند. حتما باید مبلغ خارج شده ذکر شود و مبلغ بازستانده که طبیعتاً باید چند برابر باشد در کنار هم ارائه گردد.
رقم ۳۰هزار میلیارد خیلی مهم است! آنهم فرار مالیاتی!
✅ دست مریزاد!
⭕️ @ANALYSTS
♦️🔸 با عرض سلام، به اطلاع اعضای محترم کانال می رساند، با توجه به برگزاری نهضت روشنگری سراسری ثامن با موضوع عدالت و مبارزه با فساد از سوی معاونت سیاسی بسیج، سؤالاتی که از طرف هادیان سیاسی، مدرسان و اساتید ارسال شده پاسخ داده شده، در فایل های صوتی زیر پاسخ داده شده است.
674K
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀1⃣🍀 عدالت یکی از محورهای اصلی حکومت اسلامی هست. آیا در حال حاضر که امام معصوم دربین ما نیست، چقدر می تواند محقق شود؟
🍀 دکتر ابوذر یاسری
عضو هیئتعلمی دانشگاه
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
1.72M
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀2⃣🍀 باتوجه به فرمایش مقام معظم رهبری درسال ۱۳۸۲ درباره عدالت در کشور چرا مسئولین اجرایی کشور، کمتر به این موضوع پرداختند؟
🍀 دکتر ابوذر یاسری
عضو هیئتعلمی دانشگاه
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
1.23M
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀3⃣🍀 آیا اهرم فشاری نباید به جای ملاحظه کاریهای حال حاضر وجود داشته باشد در هر زمانی که بی عدالتی چه در زمینه اقتصادی، اجتماعی وجود داشته باشد؟
🍀 دکتر ابوذر یاسری
عضو هیئتعلمی دانشگاه
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
1.14M
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀4⃣🍀 یک مورد از بی عدالتی آشکار امروز اختلاف بین حقوق بازنشستگان و شاغلین حال حاضر می باشد، چرا؟
🍀5⃣🍀 چرا توزیع سرمایه و توسعه بین مراکز استانها بصورت یکنواخت اجرا نمی گردد؟ مثال توسعه کردستان، اصفهان، سیستان و بلوچستان با تهران؟
🍀 دکتر ابوذر یاسری
عضو هیئتعلمی دانشگاه
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
1.07M
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀6⃣🍀 برام سؤال پیش آمده در جامعه ای که افراد و مخصوصا جوانان با اسلام آشنا نیستند و ممکن است به آن بی میل باشند، ما چطور می توانیم این میل و رغبت را بوجود بیاریم تا بتوانیم با استفاده از دستور های اسلام فساد را کاهش بدیم؟
🍀 دکتر ابوذر یاسری
عضو هیئتعلمی دانشگاه
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
1.04M
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀7⃣🍀 چطور ممکن است مسئولین اقتصادی که آموزش دیده غرب و مکتب اقتصاد سرمایه داری هستند بتوانند عدالت اسلامی را در جامعه برقرار کنند؟
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
274.7K
#پرسشوپاسخ
#نهضتروشنگریسراسریثامن
#عدالتومبارزهبافساد
🍀8⃣🍀 آیا به جز کتاب عدالت و عدالت خواهی در اندیشه ی آیت الله خامنه ای آثار دیگه ای به قلم رهبر معظم انقلاب معرفی می کنید؟
انجمنمدرسانبیانیهگامدوم
⭕️ @ANALYSTS
☸️ اظهارنظر غیردموکراتیک و غیر متمدنانه جناب عباس عبدی درباره طب ایرانی
عباس عبدی که از علاقمندان مشی دموکراتیک و از دوستداران تمدن و سبک زندگی غربی قلمداد می شود، در دیدگاهی متناقض نما درباره میراث جهانی طب ایرانی چنین سخن رانده است:
‼️ پرداختن به امور نمايشي شبه علم! طب سنتي در شأن جامعه و حق مردم ايران نيست.
‼️ چندي نخواهد گذشت كه ايدههاي رمل و اسطرلاب و وردنويسي را هم به پروتكلهاي درماني رسمي اضافه كنند.
⁉️ درباره این اظهارنظر پرسشهای قابل تأملی وجود دارد:
همچنانکه خوانندگان فاضل مطلع اند، سازمان بهداشت جهانی، طب ایرانی، چینی و ... را سالهاست به رسمیت می شناسد و برای آن استراتژی ده ساله از 2014 تا 2023 تعیین و آن را در سطح دنیا منتشر می کند.
اما چرا دوستداران سازمانها و نهادهای علمی مغرب زمین، و طرفداران پیشرفت و رفاه ایرانیان در داخل کشور سخن دیگری دارند؟
☸️ نکته نگران کننده ای که می باید برجسته شود، اینکه گوینده هیچ گونه دلیل قانع کننده ای به مخاطبان خویش ارائه نداده و صرفا به روشی غیبی چنانکه خویش بیان کرده، با الهام از مسلک رمالان و شعبده بازان، سخن رانده و قاعدتاً چنین تصور نموده که مخاطبینش اساسا در شأن و منزلتی قرار ندارند که دلیل و مدرکی بخواهد به ایشان ارائه گردد!
⁉️ چه کسی حقیقتا شأنی برای ایرانیان قائل نیست؟ اطبای دانش آموخته دانشکده های طب ایرانی یا برخی روشنفکرانی که باید چشم و چراغ عقل و اندیشه ملت خود باشند؟ و کدام ناپسندتر است؟
☸️ علاوه بر این مهم، مگر نه اینکه از اصلی ترین قواعد دموکراسی احترام به دیدگاه و نظر دیگران و عدم اهانت و جسارت به رأی و نظر ایشان است؟ به عبارت زیباتر، «قدرت تحمل مخالف»!
بنابراین، آیا شایسته نیست برای انتخاب جامعه ایرانی نسبت به روش های سهل الوصول و کم هزینه تر طب ایرانی که گزارش های متعدد پزشکی نیز مؤید ثمربخشی آنست، احترام قائل شویم و چنانچه نقد و نظری غیر عالمانه نیز داریم، که البته حق ماست، لااقل با انتخاب لحن غیر تهاجمی و غیر دیکتاتورمآبانه، آرامش جامعه را مبدل به تلاطم نکنیم ⁉️
زیباتر آنکه گوش به حکیم سخن سپاریم:
🌸 من آنچه شرط بلاغست با تو مي گويم
تو خواه از سخنم پند گير و خواه ملال
🌸 محل قابل و آنگه نصيحت قائل
چو گوش هوش نباشد چه سود حسن مقال
انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
⭕️ @ANALYSTS
🔺این نقاش با زبان هنر، راه نجات کشور را به نیروهای انقلابی آموخته است!
تکلیف، فقط نقد و اعتراض نیست!
الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا
✅ حی علی الجهاد ...
🌐 @ANALYSTS
⁉️ «منطق بسیج» چیست؟
🌹 یک منطق «قوى» پشت سرِ بسیج وجود دارد؛
این منطق، این علم، وقتى با «عمل» همراه میشود، این غوغا را درست میکند؛ این حوادث شگفتآور را خلق میکند.
🌹 «پایه»ى این تفکّر چیست؟
من چند جملهى کوتاه دربارهى این تفکّر - تفکّرى که «قاعده»ى بسیج است، پشتوانهى بسیج است، «عقبه»ى فکرى بسیج است - عرض میکنم.
🌹دو نکته را من در این مورد عرض میکنم، [که] جاىِ فکر کردن و «بحث» کردن و کار کردن دارد. پایهى این تفکّر، اعتقاد به «مسئولیّت» انسان است؛ مسئولیّت انسان.
🌹انسان موجودى است «مسئول».
«نقطهى مقابل» این فکر، حالت احساس بىمسئولیّتى، ولش کن، برو خوش باش، به خودت بپرداز، است.
«پایه»ى فکرى بسیج این «مسئولیّت» الهى است که حالا عرض میکنم مبانى دینى مستحکمى دارد.
🌹نه فقط مسئولیّت در برابر خود و در برابر خانوادهى خود و نزدیکان خود - که این هست - بلکه مسئولیّت در قبال «حوادث زندگى»؛ در قبال «سرنوشت» جهان، سرنوشت کشور و سرنوشت جامعه، چه مسلمان، چه «غیر مسلمان».
🌹این احساس مسئولیّت فقط نسبت به انسانهاى همعقیده و مسلِم و مؤمن نیست بلکه حتّى نسبت به غیر مسلمین و غیر مؤمنین هم احساس مسئولیّت میکند.
«نقطهى مقابلِ»، همان دَمغنیمتى، ولش کن و حالت تنبلى و حالت گریز از مسئولیّت و مانند اینها است.
«پایه»ى اصلى بسیج، این احساس «مسئولیّت» است. این تفکّر مسئولیّت انسان، جزو بیّنات اسلام است. یعنى هیچکس نمیتواند در این تردید بکند که اسلام، انسان را اینجور موجودى میداند: موجودى که مسئول است، کار از او خواسته شده است.
شما ملاحظه کنید احکام گوناگون را: مثلاً حکم امربهمعروف و نهىازمنکر. امر به معروف یعنى شما همه «مسئول»ید که معروف را، نیکى را گسترش بدهید، امر کنید به آن؛ نهى از منکر [یعنى] زشتى را، بدى را، پلشتى را نهى کنید؛ جلوى آن را بگیرید با شیوههاى مختلف.
🌹«معنا»ى این چیست؟ معناى این، مسئولیّت در قبال «سلامت» عمومى جامعه است.
«همه» مسئولند: من مسئولم؛ شما مسئولى؛ آن یکى مسئول است.
🌹یا مسئلهى «جهاد». جهاد اسلام در واقع «کمک» به ملّتهایى است که پشت پردهى سیاستهاى استعمارى و استکبارى و استبدادى قرار داده شدهاند که نور اسلام به اینها نرسد؛ نور هدایت به اینها نرسد. جهاد براى دریدن این پردهها و این حجابها است؛ جهاد اسلامى این است.
بحث اینکه آیا جهاد، دفاعى است یا ابتدائى است یا مانند اینها، بحثهاى «فرعى» است؛ بحث «اصلى» این است: «ما لَکُم»؟! لا تُقاتِلونَ فى سَبیلِ اللهِ وَ المُستَضعَفینَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّسآءِ وَ الوِلدان؛ «چرا»؟! جهاد نمیکنید، مقاتله نمیکنید، نبرد نمیکنید در راه خدا - و بلافاصله [میگوید ]- و در راه مستضعفین، براى نجات مستضعفین؟
این «احساس» مسئولیّت است؛ یعنى شما برو جان خودت را به خطر بینداز و جانت را کف دستت بگیر در میدانهاى خطر، براى اینکه مستضعفان را نجات بدهى؛
«معنا»ى این، همان مسئولیّت است دیگر.
یا این حدیث معروفِ «مَن اَصبَحَ وَ لَم یَهتَمَّ بِاُمورِ المُسلِمینَ فَلَیسَ بِمُسلِم»؛ و از این قبیل، فراوان آیات و روایاتى در متون اسلامى است که این جزو بیّنات اسلام است؛
🌹یعنى اسلام «انسان» را اینجور خواسته است که مسئول باشد؛ هم نسبت به خود، هم نسبت به نزدیکان خود، هم نسبت به جامعهى خود، هم نسبت به بشریّت «مسئول» است.
که حالا اگر بروید دنبال این فکر را در متون اسلامى بگیرید، چیزهاى «عجیبوغریبى»، انسان مشاهده میکند از این «اهتمام» و از این احساس مسئولیّت. پیغمبر اکرم پیش خداى متعال التماس میکند، تضرّع میکند که «اَللّهُمَّ اهدِ قَومى»؛ قومش «همانها»یى بودند که او را میزدند، او را طرد میکردند، او را تهدید به قتل میکردند، اینهمه بر او زحمت وارد مىآوردند، او پیش خداى متعال التماس میکند که خدایا، اینها را نجات بده، اینها را شفا بده، اینها را هدایت کن!
این پیغمبر. امیرالمؤمنین وقتىکه مىشنَود که سپاهیان معاویه رفتند آن شهر را غارت کردند با غصّه میگوید که - بَلَغَنى اَنَّ الرَّجُلَ مِنهُم کان یَدخُلُ عَلَى المَراَةِ المُسلِمَةِ وَ الاُخرَى المُعاهِدَة - مردهاى این لشکرِ غارتگر وارد خانهى مسلمان و معاهَد (معاهد یعنى غیر مسلمانى که در زیر سایهى اسلام زندگى میکند؛ مسیحى، یهودى) میشدند، به زنها اهانت میکردند، دستبند زنها را میگرفتند، زیور زنها را میگرفتند، بعد حضرت میفرماید که اگر مسلمانْ از این غصّه بمیرد، «جا» دارد.
🌹شما ببینید؛ یعنى احساس مسئولیّت تا این «حد» است. نمیگوید اگر امیر مسلمین بمیرد «جا» دارد؛ میگوید اگر «انسان»، اگر مسلمان از این غصّه بمیرد جا دارد. این همان احساس مسئولیّت است.
🌹«پایه»ى اصلىِ حرکت بسیج این است: «احساس مسئولیّت» الهى.
انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
🍀 @ANALYSTS