شعار.mp3
742.5K
💥 طنین صدای علامه سید منیرالدین حسینیِ هاشمی را بشنوید!
(۹۰ ثانیه)
○ زمان: ۳۵ سال قبل (سال ۶۲)
○ مکان: نماز جمعهٔ شیراز
🔹 موضوع: اهمیتِ «شُعار»
💠 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«خيال نکنيد «شُعار» کمارزش است! اين «شُعار» است که بهدنبالِ خودش، منطق و مکتبش را جاری میکند.
این «شُعار» است که افکارِ قبل را شستوشو میدهد و زمينه را برای جريان احکام الهی مهیا میکند.»
☑️ @moniroddin
🔆 بايد بپذيريد كه جوانان میخواهند «احساسِ هويت» كنند. اين را كم حساب نكنيد!
🔅جوانان میخواهند سری دربينِ سرها پيدا كنند.
🔅 مشكلات جوانها فقط مسئلهٔ «اشتغال و بيكاری» نيست.
🔷 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«مشكل جوانها فقط مسئلهٔ اشتغال و بيكاریِ آينده نيست. بايد بپذيريد كه اينها میخواهند احساسِ هويت كنند. احساس هويت كردن بهمعنای اين است كه اينها نيز میخواهند سری دربينِ سرها پيدا كنند. اين را كم حساب نكنيد!
از سن ۱۶ تا ۲۶ سال، سنی است كه شخص، به هرگونهای که شده، میخواهد نامجو شود؛ يعنی ابتدایِ رشدِ رياستطلبیِ اوست.
اگر میخواهيد اين مطلب را آزمايش كنيد ببينيد «قهرماندوستیِ» اینها چقدر است؟ يعني ببينيد فوتباليست يا وزنهبردارِ [ایدهآلِشان] چه كسی است؟ اينها محبوب جوانها هستند.
بعضی از جوانها حتی دوست دارند كه رابطهٔ جنسیشان را هم تحتُالشعاعِ «يك هويتی كه دارند» باشد و يك دختری آنها را بپسندد.
اگر جوانان احساس بیهويتی كنند يا هويتشان ضدِهويت شما دربيايد به نتيجه دلخواه نمیرسيد. ارتباط با هويت جوانان، مسئله بسيار مهمی است.» (۱۳۷۸)
☑️ @AndisheMonir
💥 جوان نمیتواند ازدواج کند، به نظام فحش میدهد و مطالبهٔ «آزادی» میکند.
👈 این «آزادیخواهی» ناشی از «دموکراسیخواهی» نیست؛ ناشی از «تحقیری» است که «مدل سرمایهداری» و «اختلاف طبقاتی» بر این ملت تحمیل کرده.🔻
◀️ متن کاملِ مطلب در کانالِ علامه «سید منیرالدّین حسینےِ هاشمے»:
https://eitaa.com/moniroddin/159 👈
🔆 جوان نمیتواند ازدواج کند، به نظام فحش میدهد و مطالبهٔ «آزادی» میکند.
👈 این «آزادیخواهی» ناشی از «دموکراسیخواهی» نیست؛ ناشی از «تحقیری» است که «مدل سرمایهداری» و «اختلاف طبقاتی» بر این ملت تحمیل کرده.
🔷 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«نیاز جنسی و نیاز اقتصادی عجیب به هم گره میخورند. یعنی «بستر طبقاتیْ» فرد را تحقیر میکند؛ وقتی تحقیر کرد، درواقع به او میگویند: «تو دیگر نمیتوانی زندگیِ آبرومندی داشته باشی! نه تا ۲۶ سال، بلکه تا ۳۶ سالگی و بالاتر. لذا برو و سالها در انتهای صف بایست! اگر بخواهی ازدواج کنی نیز باید انتهای صف بایستی و فعلاً زندگی با احساس حقارت را بپذیر!».
این برای جوان بسیار تلخ است.
در این صورت، جوان میخواهد محدودیت ارزشی را بشکند؛ میخواهد انتقام بگیرد. اینکه جوان «هیپی» میشود یا دختر موی سرش را بیرون میگذارد، میخواهد بگوید «پس من نیز محدودیت ارزشی را نمیپذیرم». این عملِ جوان، دقیقاً عکسالعملِ تحقیرِ جامعه بهوسیلهٔ سرمایه است؛ درحالیکه نام آن را «آزادی» میگذارد. آزادیِ فردی وقتی پیدا میشود که شما ابتدا «تحقیر» کرده باشید. اگر «تجلیل» کنید کسی نمیگوید آزادی میخواهم! آن موقع که انقلاب در اوجِ جوشوخروش بود حرفِ آزادی طرفدار نداشت. حتی اگر رادیوهای بیگانه نیز بسیار تبلیغ میکردند حرف دموکراسی در زمان جنگ طرفدار نداشت! الآن برای جوانان لبنانی، حرف آزادی فریبنده نیست؛ زیرا احساس هویت و احساس کرامت میکنند و «کریمتر شدن بهوسیلهٔ ایثار» را آرزو میکنند؛ چون کسی استیثار نمیکند و نمیگوید «تو باید ذلیل و زیردست من شوی و مذهب هم مهر و امضایش را پای آن بزند».
حال، وقتی از یک طرف، شما مصرف کالای لوکس و سفرِ کیش را تبلیغ و تجلیل میکنید و اعتبارات را مادی میکنید، و از طرف دیگر، نظام هم «اسلامی» است، چه انتظاری از جوان دارید؟
بعد از تحقیری که نسبت به جوانها میکنیم و میگوییم: «اگر تو بخواهی زندگی آبرومندی داشته باشی، فعلاً باید آخر خط بایستی و چون آشنایی و رابطهای هم با هیچ جناح و گروهی نداری، بنابراین کسی از تو حمایت نمیکند»، آیا این جوان واقعاً محدودیتهای ارزشی شما را مقدس خواهد شمرد؟! (فقط آن جوانی اینگونه خواهد بود که ملکهٔ عدالت پیداکرده باشد؛ یعنی بر نفس خود حاکم شده باشد و بگوید: «من اصلاً اعتراض نمیکنم»!)
بنا بر آنچه عرض شد، من اساس آزادیخواهی جوانها را [مطالبهٔ] «دمکراسی» نمیدانم.
پس از اینکه سهام شرکتهای اقماری دولت را درست کرده و نحوه مدیریت آن را خصوصی کردید و «سرمایهداری»، با یال و کوپالش، استقرار پیداکرده است، هویت اولیهٔ (هویت انقلابیِ) جوانان را متلاشی کرده و موردحمله قراردادید و هویت آنها را هویتِ پول کردید، در این صورت، آنها میگویند «اینها خودشان برای پولدارها همهچیز درست میکنند و برای قدرتمندان سیاسی هم که همهچیز فراهم است (یعنی هم پسر تاجر میتواند زن بگیرد و هم پس فلان آخوند)، امّا میگویند این چیزها برای تو حرام است؛ تو برو تِی بکش!». 👈 در پاسخ، جوان نیز میگوید: «هیچ برهانی را قبول ندارم! آیا بائُک تَجُرّ و بائی لاتَجُرّ؟! آیا غریزه جنسیِ تو ارضا شود و غریزه جنسیِ من ارضا نشود؟! آیا محدودیت جنسی برای من چوب آخر است که میزنید؟ یعنی محدودیت مالی که دارم، محدودیت مقامی هم دارم، حال میگویید محدودیت جنسی هم داشته باشم؟! پس اگر اینگونه است من دمکراسی را میخواهم تا حداقل آزاد باشم و بتوانم دهنکجی و اعتراض کنم!» در این صورت، همین جوان علیه نظام نیز فعالیت میکند.» (۱۳۷۸)
☑️ @AndisheMonir
🔵 چند نکته از «علامه سید منیرالدین حسینیِ هاشمی» دربارهٔ «انقلاب اسلامی ایران»
🔆 به نظر ما عدم شكست انقلاب، قطعى است؛ چون انقلاب در وجدان عمومى جهان پيدا شده است.
https://eitaa.com/moniroddin/86
🔆 گاهی يک عده از مقدّسين که میخواهند به آیتالله خامنهای حمله کنند، دعای بر حضرت ولی عصر(عج) میکنند! این دعا ازقبیلِ گریههایِ مقدّسینِ نهروان است.
https://eitaa.com/moniroddin/94
🔆 در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، کسی به خانمها نگفت که چادر بپوشند، اما خیلی از خانمهای بیحجاب چادری شدند.
https://eitaa.com/moniroddin/149
🔆 به مناسبات شخصیمان حسّاس هستیم، اما به مناسبات حکومتی، خیر!
https://eitaa.com/moniroddin/82
🔆 از گناهان بسيار بزرگ، ايجاد شايعهای است كه دل مسلمين را به نظام اسلامی سرد كند و عزت کفار را القا کند.
https://eitaa.com/moniroddin/80
🔆 گناهان اجتماعی، نسبت به مقام ولايت است.
https://eitaa.com/moniroddin/72
🔆 شهید بهشتی از بنده سؤال کردند: شما برای حفظ حرکت انقلابی، چه چیزی را لازم میبینید؟ عرض کردم: جهانبینی، فلسفهٔ تاریخ، جامعهشناسی.
https://eitaa.com/moniroddin/20
🔆 افرادی كه عليه حكومت دینی نِق میزنند، آب به آسياب دشمن میريزند. ما هم، با كوتاهیهايِمان، همان كار را میكنيم.
https://eitaa.com/moniroddin/76
🔆 درس ولایت فقیهِ حضرت امام(ره) در نجف، افقِ دید و اندیشه من را ارتقا داد.
https://eitaa.com/moniroddin/77
🔆 در مبارزه، مرز ما مرز اعتقادات است.
https://eitaa.com/moniroddin/89
☑️ @moniroddin
🔆 پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران، بستر شکلگیریِ شکاف طبقاتی و تحميلِ محروميتهای اقتصادی و فرهنگی و محرومیتهای جنسی است.
🔷 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران بستر تحميل محروميتهاي سياسي و فرهنگي شده، و مشکلات اقتصادی و اختلاف طبقاتی بهوجود آورده است.
در ايران، [فرضا]ً ۲۰ درصد از جامعه، هم پول دارند و هم مقام دارند و هم ارضاء جنسي دارند؛ ۳۰ درصد بهصورت متوسط در فشار هستند ولي اينها را تا حدودی دارا هستند. و ۵۰ درصد هم در فقر اقتصادي، فقر جنسي و فقر هويتي زندگي ميكنند. چون آنها دارند تحقيرشأن ميكنند! جامعه دارد تحقيرشان ميكند!
بَعد، غرب به اين جمعيت بزرگ (به این ۵۰ درصد) ميگويد: شما آزاديد! شما آدم هستيد! اختيار شما به دست خودتان است! اينها چكاره هستند؟! اين ارزشها هستند كه شما را اينطور محدود كردهاند!!
👈 يك بار نميگويد «انگيزش مادي» و «اختلاف طبقاتي» و «نظام سرمايهداري» شما را اينطور كرده است! يك بار نميگويد غلط بودنِ «نظامِ توزيع ثروت، قدرت، اطلاعات»، شما را اينگونه كرده است! مرتب میگويد «وابستگي شما به ارزشها» شما را اينطور كرده است!
بنابراين، طبيعي است كه در جامعه ناهنجارهاي تلخي بهوجود آيد كه براي دشمن مايهٔ اميدواري میشود و او میتواند ارزشهاي اسلامی را، بهدليل محروميتهايي كه خودِ نظام سرمايهداري در عمل براي مردم ايجاد كرده است، مورد هجوم قرار بدهد!»
☑️ @AndisheMonir
🔵 مصاحبه با آیتالله حائری شیرازی درباره مرحوم سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی
ramzeobour.com/پیش-از-انقلاب-برای-ولایت-فقیه-طرح-داشت.html
🔵 مصاحبه با دکتر محمدباقر ذوالقدر درباره مرحوم سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی
ramzeobour.com/برای-تصویب-اصل-ولایت-فقیه-شب-و-روز-نداشت.html
☑️ @moniroddin
🔆 سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی، فیلسوف انقلاب است
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی(دام عزه)، انقلاب اسلامي در مرحله عبور از «نظام اسلامی» به «دولت اسلامی» قرار دارد.
تئوریزه کردن رفتار دولت، که تداول ایام بین جریانها صرفاً یک تداول ایام سیاسی نباشد و حقیقتاً یک اتفاق فرهنگی بیفتد، کار بسیار دشواری است. برخی این را یک کار ساده تلقی کردهاند اما به تدریج روشن میشود که اینطور نیست... .
من اهل مبالغه نیستم ولي مدعی هستم که تنها فیلسوف انقلاب اسلامي، علامه سید منیرالدین حسینی شیرازی (ره) است. بنده ایشان را فیلسوف انقلاب میدانم و لاغیر. کسی بود که عمق درگیری فرهنگی جبهه حق و باطل را فهميد و تلاش کرد مسیر انقلاب اسلامی را برای عبور از این فضا به سمت تمدن اسلامي، تئوریزه کند.
البته الحمدلله نیروهای بسیارخوب و فرهیختهای در حوزه و دانشگاه داریم که برخی از آنان به مفهوم حقیقی، نخبه هستند و دغدغه آنان همین مسئله است؛ اینان مایه امیدند. اما من فقط یک فیلسوف میشناسم که در مسير توليد تئوری بنیادین متناسب با عمق استراتژیک انقلاب اسلامی حرکت کرد.
خدای متعال بر درجات همه عالمان اسلام بیفزاید؛ زحمتهاي فراواني کشیده شده است؛ بنده نمیخواهم قدر زحمتی را کم کنم؛ غرضم این نیست. میخواهم بگویم مسئله انقلاب اسلامی بسیار جدی و عمیق است؛ اگر مبارزه را به آن لایههای بسیارعمیق نکشانیم، [موفق نميشويم؛] مثلاً گاهی در حوزه ما روش تحقیقهای غربی برای پایاننامههای فضلای حوزه تدریس میشود! آيا ما به این نحو، به عمق انقلاب فرهنگی میرسیم؟ اگر ما در روش تحقیق، با غربیها دعوا نداریم، سر چه دعوا داریم؟!»، ۹۶/۱/۱۸
☑️ @moniroddin
💠 خاطرهٔ مرحوم محمدجعفر امامی شیرازی (عضو سابق جامعه مدرسین حوزه) درباره خصوصیات اخلاقیِ سید منیرالدین حسینیِ هاشمی
🔷 رعایت آداب و اخلاق
از نگاه اخلاقي، او [سید منیرالدین حسینی] يك روحاني بسيار منضبط بود. از نگاه من، رعايت اين نكات اخلاقي كه او مراعات ميكرد واقعاً بسيار سخت است، در نشستن، ايستادن، راه رفتن با دوستان، لباس پوشيدن، استعمال كلمات و القاب، احترام به فقهاء و علماء و بزرگان، متانت در سخن و... بهگونهاي بود كه انسان دلش ميخواست بگويد «تا اين حد صلاح نيست». اين برخوردها نسبت به فرزندان و بستگان نزديك نيز مشاهده ميشد.
(از ميان همه موارد ميتوانم يك نمونه را بياورم، اگر شما همراه او در يك اتومبيل سوار ميشديد، از رعايت تقدّم و تأخر در نشستن كه بگذريم، تا شما را به مقصدتان نميرساند خود به مقصد نميرفت و اگر اصراري از ناحيه شما بود كه او اول به مقصد برسد و شما ميخواستيد اول كوچه پياده شويد و برويد، او هرگز راضي نميشد، پس از پياده شدن از راننده ميخواست كه تو را به مقصد برساند. در حالي كه ما بهراحتي، رفيقمان را در نزديكترين راه به مقصدش پياده ميكنيم و خداحافظي و احساس ميكنيم به او خدمتي نمودهايم ولي او هرگز حاضر نبود همراهش را در بين راه پياده كند.)
🔷 عبادت و دعا
گرچه ما هيچگاه همسفر نبوديم و در منزلي بيتوته نكرديم، ولي چند علامت گواهي ميداد كه بسيار اهل عبادت و دعا است. در زمانهاي مختلف كه ملاقات داشتيم او را در حال وضو يا خواندن نماز مستحبّي ميديدم، و قبل از آغاز هر بحثي، قسمت مهمي از بحث را به دعا اختصاص ميداد، دعاهائي كه مخصوص خودش بود، دعاهايي كه اكثر جنبه اجتماعي داشت. از همه گذشته، پينههايي كه روي پاهايش بود دليل روشني بر تداوم دعا و زيارت بود، به علاوه از ادبياتي كه در مباحثش به كار رفته، ميتوان استشمام نمود كه اهل دعا و زيارت بسيار بوده كه در نظامسازي از دعاها بهره فراوان جسته است. چه نظرياتش با اينكه از استدلالهاي عقلي و محكم برخوردار بود، ولي نظريهٔ مشهور فقها و بزرگان شيعه را همواره مدّ نظر داشت.
🔷 عشق و ارادت به اهل بیت(ع)
عشق و علاقهاش به خاندان وحي، در سر حدِ بالايي بود، از گريههاي بلند و تكاندهندهاش در مجالس سوگواري معلوم بود كه محبّت اهل بيت (ع) آنچنان قلبش را مالامال ساخته بود كه به هنگام شنيدن مصائب آنها قلبش از جا حركت ميكند و ميخواهد از سينه به بيرون پرواز كند. دوستاني كه در سفرهاي زيارتي مشهد رضوي (ع) با او بودهاند نقل كردهاند كه او از فاصلههاي دور كفشها را بيرون ميآورد و با بكاء شديد به سمت حرم حركت ميكرد.
خداي او را غريق رحمت خود سازد و بر اعمالش پاداش خير دهد، و با اجدادش محشور گرداند.
📝 منبع: بُرشی از یادداشتِ محمدجعفر امامی شیرازی (۸۰/۱/۱۷) بهمناسبت رحلت سید منیرالدین حسینی هاشمی
□ زندگینامه محمدجعفر امامی(ره): urly.ir/ajm9
□ زندگینامه سید منیرالدین حسینی(ره): urly.ir/Va6d
☑️ @moniroddin
#پرونده_هواپیماربایی
🔴 ماجرایِ حضورِ «علامه سید منیرالدین حسینی هاشمی» در هواپیمایی که گروهگِ تروریستیِ منافقین ربودند و به پاریس بردند (در ۱۵ تیر ۱۳۶۲).
💥 #سید_منیرالدین_حسینی: من در ماجرای هواپیماربایی بحمدلله اصلاً مضطرب و دلواپس نشدم و هویت خودم را هم کتمان نکردم و در بازجویی هم به صراحت گفتم که بنده عضو جامعه مدرسین هستم و در مرکزی به نام فرهنگستان کار میکنم. چون کتمان کردن را نوعی عقبنشینی از موضعِ خودم در دفاع از نظام اسلامی میدانستم.
💥 #مناظرهٔ سید منیرالدین حسینی با منافقین (در هواپیما) و با نمایندهٔ پلیس فرانسه (در فرانسه)
💥شعارهای انقلابیِ مسافران و به هم خوردنِ نقشهٔ #مسعود_رجوی در فرانسه برای بهرهبرداریِ سیاسی و رسانهای از ماجرای هواپیماربایی
💥شوخیِ آقای #هاشمی_رفسنجایی درباره ربوده شدن سید منیرالدین حسینی
☑️ @moniroddin 👈