پیشینیان باور داشتند كه جسمِ نخستین، چیزی جز خاك،آتش، هوا و آب است و آن را اثیر (اتر) نامیدند.
به عقیدۀ ارسطو، ارواح و ستارگان از همین «جوهر یا عنصر پنجم» یعنی اثیرند.
در فلسفۀ ارسطویی، جهان به دو بخش فروقمری (زیر فلك قمر) و فراقمری (فراز فلك قمر) تقسیم شده است. جهان فراقمری همواره در حرکت، بسیط، ازلی و ابدی است و مادۀ آن، با آن حركت تناسب دارد. این ماده را اثیر یا عنصر پنجم، در برابر عناصر چهارگانۀ عالم سفلی یا فروقمری نامیدهاند.
ابن سینا اجسام عالم را به دو گونۀ اثیری و عنصری تقسیم كرده است، و مینویسد: جسم اثیری آن است كه فقط یك صورت میپذیرد و ضد ندارد و حدوث آن بر سبیل ابداع است، نه تكوین از شیء دیگر؛ و همچنانكه كه عناصر چهارگانه، اركان عالم عناصرند، افلاک و كواكب نیز اركان عالم اثیرند.
@Andisheye_sama
نیکلا تسلا:
همه مواد از یک ماده اولیه به نام اتر نورانی ساخته شده اند.
اثیر بر گرفته از واژه «اِثر» یا «اِتر» یونانی، به معنای کره آتش بالاتر از کره هوا، فلک الدنیا و فلک الافلاک است؛ و به معنای ماده سیال، رقیق و بیوزن، قابل قبض و بسط، که فضا را پر کرده و در همه ٔ اجسام نافذ است، نیز به کار میرود.
فرهنگ نامه دهخدا
همچنین اثیر به صورت مجاز به معنای روح، روان و آسمان؛ و اثیری به معنای روحی، روانی و آسمانی به کار رفته است.
فرهنگ عمید
@Andisheye_sama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این پیرمرد با آیت الله بهلول طی الارض کرده . ببینید
کانال معرفتی #بسمت_خدا🌙
https://eitaa.com/joinchat/3463250005Ca6b1a984ed
هدایت شده از سفال حکمت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی و همسر شهید دکتر مصطفی چمران
@Sofal_hekmat
بر اساس مکانیک کوانتومی، خلاء اصلا خالی نیست. در واقع خلاء با ذرات و انرژی کوانتومی پر شده است که در برای لحظهای زودگذر، در داخل و خارج از هستی چشمک میزنند- سیگنالهای عجیبی که نواسانات کوانتومی نامیده میشود
تصورتان از هیچ چیست؟ هیچ یا خلاء که در فیزیک به آن خلاء کلاسیک نیوتنی گفته میشود. در این خلاء مطلقا چیزی وجود ندارد و هیچ به معنای واقعی همین خلاء کلاسیک نیوتنی است. اما مکانیک کوانتوم همه چیز را تغییر داده است. درخلاء کوانتومی محتوای انرژی صفر است، اما این به این معنی نیست که در این خلاء چیزی وجود ندارد. بلکه این خلاء پر از ذرات با انرژی مثبت و منفی است که برآیند انرژی آنها صفر میشود.
@Andisheye_sama
مهمترین تفاوت نگاه حکمی اسلامی به طبیعت در مقابل نگاه غربی؛ اعتقاد به سماء به عنوان ساختار اداره کننده زمین می باشد.
سماء به عنوان فضایی است که هم از نظر مرتبه هم از نظر مکانی بالا سر ارض قرار دارد و حیات روی زمین شامل بوجود آمدن نیروهای داخل طبیعت و موجودات زنده به آن وابسته بوده و هر لحظه توسط خداوند متعال و اسباب آن کنترل می گردد.
ارض و سماء طبق آموزه های قرآنی با چهار مکانیزم ینزل یعرج یلج یخرج در ارتباط هستند.
برای آشنایی بیشتر با این نگاه به مقاله #سماء_دخانی به عنوان ساختار کنترل کننده ارض مراجعه کنید که در پست های بالا بارگذاری شده است.
@Andisheye_sama
امام سجّاد (علیه السلام) دربارهی توحید، پرسش شد، فرمود: خدای عزّوجلّ میدانست که در آخرالزّمان مردمی محقّق و موشکاف به دنیا میآیند، از این رو سوره: قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ و آیات سورهی حدید را که آخرش وَ هُوَ عَلِیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ است نازل فرمود، پس هرکه برای خداشناسی غیر از این جوید، هلاک است.
@Andisheye_sama
پیامبر فرمودند: «سوگند به خدا این آیه (آیه 38 از سوره محمد) نیز در شأن سلمان و قوم او نازل شده است». در پایان فرمودند: «ای گروه قریش! شما مردم فارس (ایرانیان) را با شمشیر (در فتح ایران) میزنید، تا به سوی اسلام بیایند. سوگند به خدا، روزی خواهد آمد که آن ها شما را برای کشاندنتان به سوی اسلام، با شمشیر می زنند». حذیفه بن یمان که در آن جا بود، گفت: « گوارا باد برای سلمان و ایرانیانی که راه ایمان و تقوا را می پیمایند». رسول خدا(ص) فرمودند: « اگر اسلام در لا به لای زمین گم شود، ایرانیان آن را مییابند، و اگر اسلام در آسمان قرار گیرد، جز مردم ایران، کسی به آن دست نمییابد».
تفسیر روح البیان، ج۹
@Andisheye_sama
🔺 *رهبر انقلاب: باید منبع علم جهانی شویم*
🔹باید بهگونهای حرکت کنیم که در آیندهای معقول، ایران منبع علم جهانی بشود و هر کس برای دسترسی به جدیدترین یافتههای علمی، ناچار از یادگیری زبان فارسی شود.
🔹همانگونه که در برهههایی از تاریخ، ایرانیان بر قلههای دانش جهانی قرار داشتند و کتابهای دانشمندان ایران در دانشگاههای غرب و شرق مورد تدریس و استناد اهل علم و دانش بود.
@Andisheye_sama
هدایت شده از طب جامع نگر
روح بخاری در طب ایرانی٬ چی در طب چینی و پرانا در آیورودا هندی چیست؟
بخار برآمده از قسمت های لطیف اخلاط موجود در بدن را روح بخاری می گویند. روح بخاری، لطیف ترین جزء بدن جسمانی به شمار می آید و نقش واسطه گری میان نفس مجرد و بدن مادی را به عهده دارد. ابن سینا در تبیین روح بخاری و مباحث مربوط به آن، توضیحات مبسوطی دارد که پس از وی این توضیحات در کلمات شیخ اشراق و ملاصدرا نیز قابل پی گیری است. روح بخاری از آن جهت که به سلامت و یا مرض بدن انسانی مربوط می شود مورد توجه اطبای متقدم بوده و در طب قدیم از آن سخن به میان آمده است.
با از بین رفتن مفهوم ماده و جسم لطیف در فیزیک جدید و بطبع آن روح بخاری در طب مدرن٬ تحلیل و درمان خیلی از بیماری ها در طب جدید امکان پذیر نمی باشد.
برای آشنایی با جسم لطیف؛ جسم آسمانی یا اثیری به کانال اندیشه سماء
@Andisheye_sama
مراجعه کنید
@Tebe_jame_negar
در نظریات فیزیکی جایگزین مدل های استاندارد٬ سال هاست که مدل های مختلفی برای مرتبط کردن حرکت زمین و جذب ماده لطیف اثیری به سمت آن ارائه می گردد. اگر روایات و تعالیم اسلامی در رابطه با #سماء_دخانی در کنار این مدل ها قرار گیرد٬ مشکلات فیزیک حل خواهد شد.
@Andisheye_sama
هدایت شده از سفال حکمت
به لطف خدا کتاب حیات کوانتومی آب زیر نظر موسسه آموزشی پژوهشی طوبی سلامت منتشر گردید. دوستانی که علاقه مند هستند اطلاعاتشان را درباره آب و پدیده های کوانتومی مرتبط با آن بالا ببرند٬ می توانند کتاب را تهیه کنند.
به امید روزی که مردم فهیم ما با بدست آوردن درکی عمیق تر از حیات و وابستگی آن به آب٬ بتوانند مثل پدرانمان تمدنی والا را برای آیندگان به ارث بگذارند.
@Sofal_hekmat
امام صادق(ع) در روایتی درباره حکمت آبی بودن رنگ آسمان به مفضل فرمود: «در رنگ آسمان و حکمت و صواب تدبیر آن بنگر. این رنگ، مناسبترین و بهترین رنگ براى تقویت نور دیدگان است، حتى پزشکان به کسى که دیدگانش آسیب دیده سفارش مىکنند که همواره در رنگ سبز مایل به تیره بنگرد. برخى از طبیبان حاذق به کسى که در بینایى او ضعفى به هم رسیده سفارش مىکنند که در ظرف سبزى که آکنده از آب باشد بنگرد.
بنگر که خداوند جلّ و علا چگونه آسمان را در این رنگ آفرید تا دیدگان را برباید و از دیدن همیشگى آن ضعفى در چشم پدید نیاید، پس آنچه حکیمان و دانایان با آزمایش و تجربه فراوان به آن رسیدهاند، در کار آفرینش وجود دارد تا اهل عبرت درس گیرند و ملحدان بیندیشند. خداى اینان را بکشد از جانب حق به کدام سوى مىگریزند؟
@Andisheye_sama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستیابی ناسا به صدای ستاره تپنده
وَالسَّمَاءِ وَالطَّارِقِ
وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ
قرآن ۱۴۰۰ سال پیش کلام خدا از ستاره ای که صدای تپنده دارد خبر داده است...
------✾•┈┈••✦❀✦••┈┈•✾-------
هدایت شده از سفال حکمت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی و همسر شهید دکتر مصطفی چمران
@Sofal_hekmat