دین و علم.mp3
8.81M
🎧 #شنیدنی | دین و علم
💎 در تاریخ ما، دین و علم در کنار هم بودهاند
💫 اندیشه دینی
🌱 @Andyshedini
✅شبهه:
اشکال این است که اگر حکم الهی به عذاب گنهکاران، مقتضای #عدالت باشد، پذیرفتن #شفاعت درباره آنان خلاف عدل خواهد بود، و اگر نجات از عذاب که مقتضای پذیرفتن شفاعت استـ عادلانه باشد، حکم به عذاب که قبل از انجام گرفتن شفاعت وجود داشت، غیرعادلانه بوده است.
❎ج. هریک از احکام الهی ـ چه حکم به عذاب قبل از #شفاعت، و چه حکم به نجات از عذاب بعد از آنـ موافق عدل و حکمت است و معنای #عادلانه و حکیمانه بودن هر دو، جمع بین ضدین نیست؛ زیرا موضوع آنها تفاوت دارد.
❇️ توضیح آنکه حکم به عذاب، مقتضای ارتکاب گناه است؛ صرفنظر از مقتضیاتی که موجب تحقق شفاعت و پذیرش آن در حق گنهکار میشود، و حکم به نجات از عذاب، به موجب ظهور مقتضیات مزبور است.
✳️تغییر حکم به تبعیت از تغییر قید موضوع نظایر فراوانی در احکام و تقدیرات تکوینی و در احکام و قوانین تشریعی دارد، و همچنانکه عادلانه بودن حکم منسوخ نسبت به زمان خودش منافاتی با عادلانه بودن حکم ناسخ در زمان بعد از نسخ ندارد، و حکیمانه بودن تقدیر بلا قبل از دعا یادادن صدقه منافاتی با حکیمانه بودن رفع آن بعد از دعا و صدقه ندارد، حکم به آمرزش گناهبعد از شفاعت هم منافاتی با حکم به عذاب قبل از تحقق شفاعت نخواهد داشت.
#عدالت
#اندیشه_دینی
#علامه_مصباح_یزدی
@Andyshedini
▪️در #تمدن_غرب رسانه میتونه کاری کنه که عامل بدبختی و آوارگی ملتی رو منجیشون معرفی کنه!
ــــــــــــــــ
#تمدن_غرب
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
#دروس
🔶 متن مباحث خارج فقه السیاسه استاد #علی_اکبر_رشاد:
🔰 ادله نقلی #ولایت_فقیه
♨️ #فقه_الولایه / جلسه دوازدهم
🔻 روایات متعددی وجود دارد که اصحاب به آنها تمسک کردهاند. از بین مجموعه روایات، خبری که معروف به «مقبوله عمر بن حنظله» است بیشتر مطرح میباشد؛ و چنانکه «مشهوره ابی خدیجه» هم بسیار مطرح است و مورد توجه بزرگان ما بوده است یا روایتی [نبوی] که علماء را خلیفه الهی تلقی میکند...
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 rashad.ir/velaya12
🆔 @Rashad_ir
🆔 @Andyshedini
☘ اندیشه دینی 🍀
🔴حقيقت ايمان ديني
🔸يکي از بهترين راهها براي فهم حقيقت #ايمان ديني، تأمل و توجه به متعلق آن يعني «دين» است. در يک تقسيمبندي کلي که مورد قبول همه محققان و دينداران باشد، ميتوان گفت که محتواي #دين دو بخش عمده دارد:
1️⃣آموزهها و معارف «توصيفي»؛ يعني مسائل مربوط به هستها و نيستها و واقعيتهاي ماورائي، طبيعي، انساني، اجتماعي، روانشناختي، اقتصادي و امثال آن؛ که بخش عظيمي از معارف ديني، ناظر به اين دسته از آموزههايند؛
2️⃣آموزهها و احکام «توصيهاي»؛ يعني مسائل مربوط به بايدها و نبايدها؛ درست و نادرستها؛ خوبها و بدها و فضيلتها و رذيلتها.
🔸اقتضاي ايمان به دستة اول، آگاهي از آنها و باور به چنان هستها و نيستهايي است. و اقتضاي ايمان به دستة دوم، عمل و داوري بر اساس چنان بايدها و نبايدها و درستها و نادرستها و خوبها و بدها و فضيلتها و رذيلتهايي است.
🔸کسي را که فقط به معارف توصيفي دين ايمان دارد نميتوان مؤمن به آن دين ناميد؛ به همين ترتيب، کسي را که فقط بر اساس توصيههاي دين #عمل ميکند، بدون آنکه به توصيفات ديني باور داشته باشد، هرگز نميتوان مؤمن به آن دين ناميد. اينها نؤمن ببعض و نکفر ببعضاند؛ که بدترين نوع کافراناند. قرآن کريم در توصيف چنين افرادي ميگويد:
✅«إِنَّ الَّذينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ يُريدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ يَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِبَعْضٍ وَ يُريدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذلِكَ سَبيلا؛ أُولئِكَ هُمُ الْكافِرُونَ حَقًّا وَ أَعْتَدْنا لِلْكافِرينَ عَذاباً مُهينا؛ (نساء، 150-151) كسانى كه خدا و پيامبرانِ او را انكار مىكنند، و مىخواهند ميان خدا و پيامبرانش تبعيض قائل شوند، و مىگويند: «به بعضى ايمان مىآوريم، و بعضى را انكار مىكنيم» و مىخواهند در ميان اين دو، راهى براى خود انتخاب كنند. آنها كافران حقيقىاند؛ و براى كافران، مجازات خواركنندهاى فراهم ساختهايم.»
#ایمان_دینی
#اندیشه_دینی
#احمدحسین _شریفی
🆔@Andyshedini
🔴«جزءنگري» و «کلنگري» در شناخت #انسان
🔸با توجه به ارتباط تنگاتنگ ظاهر و باطن انسان، يا گفتار و رفتار او از يک طرف و احساسات و گرايشها و باورهايش از طرف ديگر، معلوم ميشود که براي شناخت حقيقت و هويت انسان و براي شناخت شخصيت انسان، در عين جزءنگري، بايد کلنگر هم بود.
🔸به تعبير ديگر، نه نگاه جزءنگر به تنهايي ميتواند #شخصيت و هويت انسان را براي ما مشخص کند، آنگونه که رفتارگراها ميپنداشتند. و نه نگاه کلنگر به تنهايي ميتواند شخصيت و هويت واقعي انسان را به ما نشان دهد، آنگونه که گشتالتيها، و برخي ديگر از روانشناسان مثل آدلر، مزلو و راجرز ميپنداشتند.
🔸به تعبير آلپورت: «هر چند واحد تشکيل دهندة شخصيت، صفت است. اما به صرف بررسي صفات نميتوان حقيقت انسان را شناخت بلکه «زيربناي عناصر مختلف (صفات)، وجود يکپارچه و کلنگر (نفس) است که دربردارندة همة جنبههاي شخصيتي است که وحدت دروني را شکل ميدهند.»
(درسهای انسانشناسی و علوم انسانی، ۱۳۹۶)
#اندیشه_دینی
#احمد_حسین_شریفی
🆔@Andyshedini
▫️سه عامل کمرنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر
🔰 آیتالله #ابوالقاسم_علیدوست در گفتوگویی تأکید کرد؛
🔻 سه علت عمده درباره کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که مورد تأیید اکثر صاحب نظران نیز میباشد؛
1️⃣ اولین علت عدم نهادینه شدن سه نهاد: ارشاد جاهل، امر به معروف، نهی از منکر در زمان بعد از انقلاب اسلامی میباشد.
2️⃣ عامل بودنِ آمرین به معروف دومین عامل مهم در ترویج امر به معروف و نهی از منکر است و مردم امر به معروف و نهی از منکر را باید از کسی ببینند و بشنوند که خود او فردی مؤتمر بوده و این قبیل مسائل را پذیرفته باشد.
3️⃣ سومین عامل کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر عدم هماهنگیهای لازم بین عوامل اجرایی مختلف است. برای نهادینه شدن امر به معروف باید عوامل مختلفی دست به دست هم دهند و متأسفانه این اتفاق تاکنون به وقوع نپیوسته است.
🔹 مطلب ناراحت کننده برای من این است که چرا از نیروهای تربیت شده در ۴۰ سال گذشته انقلاب اسلامی استفاده نمیشود؟؛ کشور ما در این زمینه ضرر میکند و باید واقعاً در بدنه نظام پوست اندازی اتفاق بیفتد تا طیفی به معنای واقعی کلمه بروند و طیف وسیعِ نشیط، درس خوانده، دست پاک و انقلابی روی کار بیایند تا شرایط کشور عوض شود.
📖 متن کامل خبر
#مصاحبه
🆔 @Andyshedini
☘اندیشه_دینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نفوذ #شیاطین در انسانها و دستور به تغییر خلقت...
#شیطان گفت: آنها را گمراه مىكنم؛ و به آرزوها سرگرم مىسازم؛ و به آنان دستور مىدهم كه (اعمال خرافى انجام دهند، و) گوش چهارپايان را بشكافند، و آفرينش پاك خدايى را تغيير دهند؛
⭕️ در این آیه تغییر خلقت، از پروژه های شیطان برای گمراهی بشر معرفی شده است؛ او این کار را به واسطهٔ حزب و جنود خود(از جمله پزشکان) انجام میدهد؛ چنانکه به عنوان مثال، انسانها را امر میکند چهرههای خود را مسخ کنند، و کارهای دیگری از این دست انجام میدهند که همگی تغییر خلقت خداوند به امر شیطان هستند..!
📘سوره نساء، آیه ۱۱۹
#شیطان_پرستی
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
#شبهه
❌اشکال این است که خدای متعال، پیروی از شیطان را موجب دچار شدن به عذاب دوزخ دانسته است؛ چنانکه در آیات 42 و 43 سوره حجر میفرماید: إِنَّعِبادِی لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ إِلاّ مَنِ اتَّبَعَكَمِنَالْغاوِینَوَإِنَّجَهَنَّمَلَمَوْعِدُهُمْأَجْمَعِینَ؛ «تحقیقاً تو [ای ابلیس] بر بندگان من تسلطی نخواهی داشت؛ مگر گمراهانی که از تو پیروی کنند و وعدهگاه همگی ایشان در دوزخ است».
درحقیقت، عذاب کردن گنهکاران در عالم آخرت، یکی از سنتهای الهی است و میدانیم که سنتهای الهی، قابل تغییر و تبدیل نیستند؛ چنانکه در آیه 43 سوره فاطرمیفرماید: فَلَن ْتَجِد َلِسُنَّتِ اللّه ِتَبْدِیلا ًوَلَن ْتَجِد َلِسُنَّت ِاللّهِ تَحْوِیلاً؛ «هرگز برای سنت خدا تبدیلی نخواهی یافت و هرگز برای سنت خدا تغییری نخواهی یافت».
❓پس چگونه ممکن است این سنت بهوسیله شفاعت، نقض شود؟
✅ ج. پاسخ این است که پذیرفتن شفاعت درباره گنهکار واجد شرایط، یکی از سنتهای تغییرناپذیر الهی است.
❇️ توضیح آنکه سنتهای الهی، تابع ملاکها و معیارهای واقعی است و هیچ سنتی با وجود مقتضیات و شرایط وجودی و عدمی آن، تغییرپذیر نیست، ولی عباراتی که دلالت بر این سنتها میکند، غالباً در مقام بیان همگی قیود موضوع و شرایط مختلف آن نیست.
✅ ازاینرو، مواردی یافت میشود که ظاهر آیات مربوط به چند سنت مختلف، شامل آنها میگردد؛ درصورتیکه درواقع، مصداق آیه اخص و تابع ملاک اقوی است. پس هر سنتی با توجه به قیود و شرایط واقعی موضوعش (و نهتنها قیود و شرایطی که در عبارت آمده است)، ثابت و تغییرناپذیر خواهد بود و از جملۀٔ آنها سنت شفاعت است که نسبت به گنهکاران خاصی که واجد شرایط معيّن و مشمول ضوابط مشخصی باشند، ثابت و غیرقابل تبدیل است
#شفاعت
#اندیشه_دینی
🆔@Andyshedini
معنویتهای نوظهور؛ مولود مبانی مدرنیته
🔻معنویت نوظهور دقیقاً بر اساس مبانی فکری و زیرساختهای نظری مدرنیته پیریزی شده است. بنابراین برای شناخت کامل و مواجهۀ صحیح با آن، توجه به مؤلفههای #مدرنیته و تأثیر آن در ساختار معنویت جدید ضروری است.
🔻رونق معنویتگرایی در جوامع مدرن، در نگاه نخست به عنوان واکنشی به مادیگرایی افراطی و بازگشتی به گذشته قلمداد شده است، در حالی که معنویت نوظهور دقیقاً بر اساس مبانی مدرنیته است.
🔻اساساً مدرنیته به مؤلفهها و اندیشههای رایج از قبیل علمگرایی، عقلگرایی، فردگرایی، نسبیتگرایی، تاریخیگروی، کارکردگرایی، اگزیستانسیالیسم، #سکولاریسم و ایمانگرایی میپردازد و نفوذ این اندیشهها در نظریههای معنویت تبیین شده است پس برای مقابله با آن به بررسی کاستیهای این مبانی در مقام نظر و در مقام رفع نیازهای معنوی انسان پرداخت.
#اندیشه_دینی
#معنویت_منهای_خدا
@Andyshedini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ شبهه
دیدی آخرش دعا و توسل جواب نداد، مسلمونها دست به دامن زکریای رازی #ملحد شدند و با #الکل نجس حرم را ضدعفونی کردند؟!
✅ پاسخ
استفاده از #الکل صنعتی برای ضدعفونی تاکنون هیچ اشکال و منعی نداشته است و نجس هم نیست، اگرچه خوردنش حرام است.
ثانیاً الحاد و کفر اتهامی بود که فرقه اسماعیلیه به زکریای رازی زدند
☘الکل
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
ایشون پائولو کوئلیو است.
نویسنده رمانهای کیمیاگر، دیدار با فرشتگان، زهیر، بردیا، عطیه برتر و....
ایشان کلی کتاب نوشته اما فقط ترجمه رمان کیمیاگرش نزدیک به دو میلیون نسخه در ایران فروش داشته است
یعنی از بالاترین اعدادی که یه کتاب می تونه فروش داشته باشه.
اما بدست آمدن چنین رقمی یه مقدار غیر عادیه و نیاز به پشتوانه داخلی و تبلیغ وسیع دارد.
پائولو اولین نویسنده منحرف خارجی هست که به لطف آقای مهاجرانی وزیر ارشاد وقت، طبق قرارداد کپی رایت ارشاد، هر نسخه ترجمه رمانی که خریده می شد، درصدی از پولش به جیب کوئلیو واریز می شد.
کسی که اسلام رو مسخره کرده، به حضرت زهرا سلام الله علیها توهین کرده، معنویتی من در آوردی عرضه کرده و حالا در تصویر فوق این رهبر معنوی رو می بینین که داره از شهرتش برای تبلیغ لباس زیر زنانه یه برند مشهور تبلیغ می کنه.
#معنویت_منهای_خدا
#معنویت_منهای_عقلانیت
#معنویت_هَوس_و_شهوت_و_شهرت
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
🔆هدف از حکومت امام زمان و تمدن اسلامی 🔆
✅برقرارى #حکومت اسلامى و گستراندن عدل در روى زمین به دست تواناى حضرت #ولى_عصر عجّل اللّه تعالى فرجه الشریف، خود مقدّمهاى براى تأمین هدف والاترى است و آن این که زمینهاى فراهم شود تا بیشتر انسانها بتوانند به بیش ترین مراتبِ معرفتِ لایق برسند.
❇️وجود ستمها و نابرابرىها سبب مىشود تا انسانها درگیر مسائل مادّى زندگى شوند و به جان هم بیفتند و بدین سان، فرصتى براى رشد معنوى و تکامل روحى خویش نیابند. هنگامى که بساط ظلم برچیده شد و در پرتو حکومت عدل جهانى، زندگى عادلانهاى براى همه افراد بشر برقرار شد، تازه براى انسانها زمینهاى فراهم مىشود که به سوى هدف نهایى خلقتشان حرکت کنند:
وَعَدَ اللّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِی لا يُشْرِكُونَ بِى شَيْئاً.
❇️خداوند به کسانى که اهل ایمان و عمل صالح و داراى شایستگى رهبرى جامعه عدل الاهى باشند، وعده داده است که آنان را وارثان زمین کند و حکومت زمین را به دستشان سپارد و به ایشان قدرت بخشد تا دینى را که خداوند براى انسانها پسندیده است، در جهان حاکم کنند، و پس از دوران ترس و اضطراب و ناامنى شان، به امن و امان رساند.
‼️این آیه، در این جا تمام نمى شود؛ بلکه در خاتمه هدف والاترى را بیان مىکند که همه امور پیشین مقدمه آن است: يَعْبُدُونَنِی لا يُشْرِكُونَ بِى شَيْئاً؛ تا آن که فقط مرا بپرستند و هیچ چیزى را شریک من نسازند.
🈯️ آرى، در پرتو حکومت صالحان باید عدل جهانى برقرار، و بساط ستم برچیده شود؛ دین خدا حاکمیت یابد و امنیت کامل همه جا را فراگیرد تا بساط شرک از روى زمین برچیده شود و شرایط پرستش خداوند بر روى آن فراهم آید
#منجی
#مهدویت
#عدالت
#رفع_ظلم
#علامه_مصباح_یزدی
☘اندیشه_دینی 🍀
🆔@Andyshedini
✅ مقبره کوروش یا مادر سلیمان 🤔
👈 یکی از تحریف ها و دروغ هایی که توسط استعمارگران و باستان گرایان برای جعل تاریخ و مخفی کردن حقایق صورت گرفته است، مقبره منتسب به کوروش هخامنشی است، مقبره ای که تا قبل از پهلوی، احدی از ایرانیان بعنوان بنای یادبود کوروش به آن اعتقادی نداشته و هیچ گاه به صورت مقبره کوروش مورد توجه نبوده است.
👈در چند سال گذشته متاسفانه عده ای از روی ناآگاهی در کنار این مقبره حاضر شده و شعارهای نژادپرستانه سر می دهند، با توجه به اسناد باقی مانده از حضور مسافران و توریست هایی که به این نقطه مسافرت کرده اند می توان اثبات کرد که این مکان به مقبره مادر سلیمان مشهور بوده است.
📚منابع:
🔹سفرنامه های ونیزیان در ایران،ترجمه منوچهر امیری، صفحه ٩٨
🔸سفرنامه جیمز موریه،مترجم ابوالقاسم سری،صفحه ۱۸۸
🔹سفرنامه مادام دیلافوا،مترجم همایون فره وشی،صفحه ۴٣٠
#کوروش
#اندیشه_دینی
🆔@Andyshedini