﷽
#داستان_مباهله
✍ فردا ۲۴ ذی الحجه روز مباهله است.
🔰 شصت نفر از بزرگان مسیحیان نجران با لباس های فاخر با زنجیر های طلا برای دیدار با پیامبر وارد مسجد می شوند اما پیامبر اکرم بخاطر لباس های فاخری که به تن دارند آنان را نمی پذیرد بعد از این که با لباس های ساده به دیدار رسول خدا می روند با گرمی از آنان استقبال می کند.
علت حضور نامه ای است که پیامبر خدا برای مسیحیان فرستاده بودند.
🔸شرحبیل اسقف مسیحیان می گوید: چندي پيش نامهاي از شما به دست ما رسيد، آمديم تا از نزديك، حرفهاي شما را بشنويم.
🔹پيامبر ميفرمايد: آنچه من از شما خواستهام، پذيرش اسلام و پرستش خداي يگانه است.
🔸اسقف اعظم پاسخ ميدهد: اگر منظور از پذيرش اسلام، ايمان به خداست، ما قبلاً به خدا ايمان آوردهايم و به احكام او عمل ميكنيم.
🔹پیامبر خدا می فرماید: شما مسيح را خدا ميدانيد، در حالي كه اين اعتقاد، با پرستش خداي يگانه متفاوت است.؟
🔸یکی از مسیحیان می گوید: مسيح به اين دليل فرزند خداست كه مادر او مريم، بدون اين كه با كسي ازدواج كند، او را به دنيا آورد. اين نشان ميدهد كه او بايد خداي جهان باشد.
💠 در همان لحضه آیه ای نازل شد (آل عمران/59) و رسول خدا (ص) فرمودند: اگر چنین باشد حضرت آدم هم بدون پدر مادر و از خاک بوجود آمدند.
🔸مسیحیان پاسخی ندارند که بدهند و می گویند ما قانع نشدیم و رسول اکرم را به #مباهله دعوت می کنند. (یعني ما و شما دست به دعا برداريم و از خداوند بخواهيم كه هر كس خلاف ميگويد، به عذاب خداوند گرفتار شود)
💠 آیه نازل شد (آل عمران 61) :
«پس هر كس با تو درباره او (عيساى مسيح عليه السّلام) پس از آنكه تو را علم آمده محاجّه و ستيز كند، بگو: بياييد ما پسرانمان را و شما پسرانتان را و ما زنانمان را و شما زنانتان را و ما خودمان را و شما خودتان را (كسانى را كه مانند جان ماست) فرا خوانيم، آن گاه به يكديگر نفرين كنيم، پس لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.»
🔰 صبح روز بعد زمان مباهله است همه مسیحیان میهمان و مسلمانان در بیرون از دروازه شهر به تماشا نشسته اند که چه اتفاقی خواهد افتاد.
❤️ پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) در حالی که حسين (علیه السلام) را در آغوش دارد و دست حسن (علیه السلام) را در دست، از دروازه مدينه خارج ميشود. پشت سر او تنها يك مرد و زن ديده ميشوند. اين مرد علي بن ابیطالب (علیه السلام) است و اين زن فاطمه (علیها السلام) تعجب و حيرت، همراه با نگراني و وحشت بر دل مسيحيان سايه ميافكند. شرحبيل به اسقف ميگويد: نگاه كن. او فقط دختر، داماد و دو نوة خود را به همراه آورده است.
بین مسیحیان ول وله سر و صدایی به پامی شود که ما به این مباهله تن نمی دهیم
اسقف به بالاي سنگي ميرود
ميگويد: من معتقدم كه مباهله صلاح نيست. اين پنج چهره نوراني كه من ميبينم، اگر دست به دعا بردارند، كوهها را از زمين ميكنند، در صورت وقوع مباهله، نابودي ما حتمي است.
🔰 اسقف در مقابل پيامبر، با خضوع و تواضع، سرش را به زير ميافكند و ميگويد: (ما را از مباهله معاف كنيد. هر شرطي كه داشته باشيد، قبول ميكنيم.) پيامبر با بزرگواري و مهرباني، انصرافشان را از مباهله ميپذيرد و ميپذيرد كه به ازاي پرداخت ماليات، از جان و مال آنان و مردم نجران، در مقابل دشمنان، محافظت كند. خبر اين واقعه، به سرعت در ميان مسيحيان نجران و ديگر مناطق پخش ميشود و مسيحيان حقيقتجو را به مدينة پيامبر سوق ميدهد.
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
🔺پ ن: اشتباه شما در این است که در پاسخ گویی بین حاکم سکولار و حاکم الهی فرق گذاشته اید و حال آنکه عقلا و شرعا هر دو این حکومت ها و حاکمان(جدای از مبانی و درستی کدام یک) باید هم پاسخ گوی مردم و هم پاسخ گوی خداوند متعال باشند. پاسخ گویی نسبت به خداوند در عالم آخرت و قیامت رخ خواهد داد اما پاسخ گویی به مردم می تواند ساز و کارهای مختلف خود را داشته باشد؛
مثلا چنانچه در اسلام بیان شده به صورت دائمی و همیشگی باشد و تمامی افراد جامعه خود را نسبت به زمامدارانشان ذی حق بدانند و در قالب امر به معروف و نهی از منکر از آنان مطالبه نمایند.
همچنین می تواند در قالب روش دموکراسی و رای گیری باشد که این نیز به دو نحوه صورت می پذیرد: ۱. رای مستقیم مردم و عوض کردن حاکم در صورت عدم صلاحیت یا ناکارآمدی ۲. رای متخصصین و صاحب نظران که آنها توسط مردم انتخاب می شوند و بر عملکرد حاکم نظارت می کنند و در صورت عدم رضایت فرد را کنار می گذارند.
#حکومت_دینی
#حکومت_سکولار
🌱اندیشه دینی
🌱حجه الاسلام حسن قره باغی
@Andyshedini
🌱مصادیق #سعادت در نظامهای گوناگون اخلاقی، با توجه به جهانبینیهای متفاوتی که ریشه و زیربنای آنها را تشکیل میدهد، متفاوت است.
🔺اسلام نیز با توجه به جهانبینی ویژه و الهی خود، مصداقی خاص از #سعادت را طرح میکند و انجام دادن برخی کارها را برای دستیابی به آن سفارش میفرماید.
🔸 از دیدگاه اسلام انسان موجودی است که عمری نامحدود و بینهایت دارد و از سوی دیگر، وابسته به خداوند است و هیچ گونه استقلالی از خود ندارد.
🔻متناسب با چنین بینشی، اسلام برای انسان سعادتی جاودانه و بالاتر از سطح زندگی مادّی طرح میکند. در مقابل، در جهانبینی مادّی انسان موجودی مستقل با عمر محدود است و زندگی وی منحصر به همین زندگی دنیا معرفی میشود.
🔹به تناسب این نوع بینش، نظامهای مادّی، برای انسان صرفاً در جستوجوی سعادت و لذّت دنیوی هستند؛ چراکه ورای آن، سعادت و لذّت دیگری نمیشناسند
#سعادت
#اسلام
#علامه_مصباح_یزدی
🌟اندیشه دینی
@Andyshedini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻کمپین حمایت از سگ میذارن ولی جایی که باید از کمپین فرزندآوری دفاع و تبلیغ کنن، کاری انجام نمیدن!!
🔻اما در اسلام محبت و... والدین به فرزندان خود عاملی است برای رحمت الهی....
☘قال رسول الله صلی اللَّه علیه و آله: انَّ اللَّهَ لَیرْحَمَ الْعَبْدَ لِشِدَّةِ حُبِّهِ لِوَلَدِهِ.
🌱خداوند به بنده اش به خاطر محبّت زیاد بنده به فرزندش رحم می کند.
# فرزندآوری
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
دین و سکولاریسم
⚡️از ادله عقلی و نقلی به روشنی بر می آید که هدایت معنوی و تربیت اخلاقی بشر، اگر چه از اساسی ترین اهداف دین و نبوت بوده است، ولی نیل به این هدف در گرو آن است که #دین در شئون دنیوی انسان دخالت کرده و بر همه ابعاد زندگی وی سایه بگسترد.
✅ چرا که ابعاد زندگی انسان به هم پیوسته است و اصلاح یکی بدون دیگری ناشدنی است.
❇️ بدین روی پیامبران الهی همان گونه که مامور دعوت بشر به توحید و یکتا پرستی بوده اند، مسئولیت تلاش برای برپایی عدل در جامعه بشری را نیز بر عهده داشته اند و روشن است که دست یابی به این هدف بدون تشکیل حکومت امکان پذیر نیست.
❎ از این رو دخالت در امور دنیوی و مسائل سیاسی و اجتماعی، از اهداف و رسالت های دین بشمار می رود.
#دخالت_دین_در_سیاست
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
خطر امروزی شدن
⭐️خطر بزرگی که امروز مسیحیت را و ادیان دیگر را تهدید می کند، عبارت است از تسلیم شدن به هوا و هوس و مدهای نیمه دوم قرن بیستم، به عذر این که باید امروزی بود، غافل از اینکه آنچه امروز، امروزی است فردا دیروزی خواهد شد.
❇️ البته باید پیام دین را در هر عصر مطابق لسان آن سخن گفت، لکن بیان نوین یک حقیقت جاودان، با تغییر دادن آن حقیقت طبق تمایلات یک عصر یا زمانه فرق دارد.
ممکن است یک عصر یا زمانه مجموعه ای از یک سلسله اشتباهات و کج سلیقگی هایی بیش نباشد و جامعه ای را به باد دهد چنانکه تاریخ بشر بارها شاهد آن بوده است.
📚 پ.ن: سید حسین نصر، معارف اسلامی در جهان معاصر
@Andyshedini
☘اندیشه دینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🎥 چرا #حجاب برای خانم ها سختگیرانه تر از آقایان است؟
🖲چرا حد #پوشش #خانم ها و آقایان باید متفاوت باشد؟
🌿🍃
🎙 #دکتر_غلامی
🗂 مشاهده کامل تمامی قسمت های برنامه:
yun.ir/402yvc
#اندیشه_دینی 👇👇👇
🇮🇷
•lیاوران اندیشه دینی
•|@Andyshedini
https://eitaa.com/Andyshedini
#معرفی_کتاب
معرفی یک استاد خصوصی برای سیر و سلوک عرفانی!
🔻چقدر خوب است آدم استادی داشته باشد که دردهای او را تشخیص بدهد و بگوید: باید فلان کار را انجام دهی تا مشکلت حل شود. استاد گاهی نه تنها راهنمایی میکند، بلکه به آدم کمک میکند تا مشکلش برطرف شود. شاید داستانهای زیادی شنیده باشید از کسانی که به دنبال سیر و سلوک الی الله بودهاند و اگر استاد خوبی نصیبشان شده، چگونه آن استاد در مراحل مختلف دستشان را گرفته و برای عبور از موانع کمکشان کرده است.
🔻اما همۀ ما استادی به نام نماز داریم؛ نماز استاد رساندن انسان به خداست. نماز زنده است، شعور دارد، متحرک است، فعال است، بصیر است، آگاه است. نماز مثل یک عادت شخصی یا یک مراسم عمومی نیست. نماز یک فعالیت مردة بیروح نیست، که خاصیتی برای ما نداشته باشد. نماز هر کسی متناسب با خود او برایش کار میکند. اگر من حب مقام دارم، نماز من، حب مقام مرا برطرف میکند. اگر حب مال دارم، حب مال مرا برطرف میکند. اگر حب شهوت دارم، حب شهوت مرا برطرف میکند. اگر تکبر دارم، تکبرم را زائل میکند. اگر محبت به خدا ندارم، محبت به خدا میآورد. نماز هر کسی میداند با او چکار کند تا اصلاح شود.
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ چه لزومی دارد در شرایط کرونا مراسم های مذهبی برگزار شود؟؟!!
🔺هیئتی ها در دو سال گذشته بالاترین سطح رعایت پروتکل های بهداشتی را داشته اند.
🔺هیئت ها تابع قوانین ستاد ملی مقابله با کرونا هستند.
فراموش نکنیم هر کجا هستیم پروتکل های بهداشتی رو رعایت کنیم و مراقبت سلامت هم دیگه باشیم.
#عزاداری
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشنی زیبا درباره اثبات #ولایت و #خلافت الهی #امیرالمومنین علیه السلام.
#غدیر
همهی پیامبران جانشین داشتند غیر از پیامبر اسلام؟!
ــــــــــــــــ
#اندیشه_دینی
🆔@Andyshedini
📚 @dastanak_ir
#شبهه
✅چندین آیه قرآن کریم دلالت دارد بر اینکه در روز قیامت، شفاعت در باره هیچکس پذیرفته نمیشود؛ ازجمله در آیه 48 سوره بقره میفرماید:
🔅 وَاتَّقُوا يَوْماً لا تَجْزِی نَفْسٌ عَنْ نَفْسٍ شَيْئاً وَلا يُقْبَلُ مِنْها شَفاعَةٌ وَلا يُؤخَذُ مِنْها عَدْلٌ وَلا هُمْ يُنْصَرُونَ؛ «بترسید از روزی که هیچکس بههیچوجه از دیگری کفایت نمیکند و از هیچکس شفاعتی پذیرفته نمیشود و از کسی عوضی وبدلی گرفته نمیشود و نه مورد یاری واقع میشوند».
✳️ج. پاسخ این است که اینگونه آیات در مقام نفی شفاعتِ استقلالی و بیضابطه است که کسانی به آن، معتقد بودند. افزون بر این، آیات مزبور عام است و بهوسیله آیاتی که دلالت بر پذیرش شفاعت باذن الله و با ضوابط معيّن دارد، تخصیص خورده میشود؛
مانند:
🌱یَوْمَئِذٍ لا تَنفَعُ الشَّفَاعَةُ إِلاّ مَنْ أَذِنَ لَهُ الرَّحْمَنُ وَرَضِىَ لَهُ قَوْلا؛(سوره طه، آیه109).
#شفاعت
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
💠 کاش مرثیهخوان بودم!
🔸به مناسبت 29 ذی الحجه زادروز علامه طباطبایی رحمه الله علیه
🔹یک بار شخصی به محضر علامه طباطبایی آمده بود، اما ایشان را نمیشناخت و به همین سبب سخنان ناپسندی گفته بود. وقتی فهمید شخصی که روبهروی وی نشسته، علامه طباطبائی است، اظهار شرمندگی و عذرخواهی کرد و به ایشان گفت: «من گمان نمیکردم که شما حضرت علامه طباطبائی باشید و از ظاهرتان این گونه تصور کردم که یک مرثیهخوان (امام حسین) هستید!»
🔹علامه فرمود: «ای کاش بنده یک مرثیهخوان حضرت سیدالشهدا علیهالسلام بودم! همه سالهایی که سرگرم درس و بحث بودهام، با یک مرثیهخوانی امام حسین برابری نمیکند.
👈زندگینامه خودنوشت علامه طباطبایی
🔗 https://b2n.ir/p80621
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
📌 #ولایت در کلام شهدای کربلا
علت حضور #شیعیان برجسته در #کربلا، اعتقاد به ولایت الهی اهل بیت(ع) و اطاعت محض از آنان بود و تا پای جان با امام خود ماندند.
رجزنامه شهدای #کربلا:
1⃣ عبدالرحمان بن عبدالله يَزنى، خطاب به سپاه #یزید می گفت:
«دين من، دين حسن و حسين است.»
2⃣ حَجّاج بن مَسرُوق خطاب به امام #حسين(ع) می گفت:
«پدر شما #علی، وصی رسول الله است.»
3⃣ هلال بن نافع بَجَلى در شعرى می گفت:
«من از بنى تميم و بَجَلى هستم و دينم همان دين حسين و- پدرش- على است.»
4⃣ عثمان بن على بن ابى طالب نيز در شعرى می گفت:
«آقايم على، صاحب كارهاى پاك و طاهر است، من برادر حسين هستم كه برگزيده ترين برگزيدگان است.»
📚ابن اعثم کوفی، الفتوح، ج5، ص106؛ 109، 91، 113.
👇👇
#اندیشه_دینی
🆔@Andyshedini
🌻 @ahlebait110
📌چرا #محمدبن_حنفیه در #کربلا نبود؟
محمدبن حنفیه برادر ناتنی امام #حسین(ع) است. مادرش، #خوله دختری از نسل مسلمه حنفیه یمنی است. لذا او را ابن حنفیه می نامند.
📢علل عدم حضور در کربلا:
1⃣برخی براین باورند که محمد در زمان قیام کربلا #بیمار بوده است.
اما در هیچ منبع کهنی، به این مطلب اشاره نشده است، جز متنی با عنوان #حکایه_المختار_فی_اخذ_الثار# که به #لهوف ضمیمه شده و مال #سیدبن_طاووس نیست.
مرحوم #مامقانی نیز بیمار بودن ابن حنفیه را در زمان قیام صحیح نمی داند.
در گفت وگوی امام حسین(ع) با محمدبن حنفیه نیز سخنی از #بیماری نیست.
2⃣برخی علت نیامدن ابن حنفیه را #ماموریت_اطلاعاتی وی از طرف امام حسین(ع) در مدینه می دانند.
تنها منبع این خبر #ابن_اعثم است.
◀️اما چرا هیچ شاهدی بر اطلاع رسانی او به امام وجود ندارد؟
به عقیده و تحقیق برخی مورخان معاصر ازجمله استاد #رجبی_دوانی، این روایت برای دفاع از محمد توسط ابن اعثم جعل شده است.
◀️برفرض پذیرش روایت، محمد تمایلی به همراهی با امام حسین(ع) نشان نمی دهد و امام نیز او را مجبور نمی کند.
📌در برخی منابع آمده است که امام حسین عليه السلام خطاب به ابن حنفیه نوشت:
از حسین بن علی(ع) به محمدبن حنفیه و هرکسی که از #بنی_هاشم نزد او هست. هرکس به من بپیوندد به #شهادت می رسد و هرکس روی گرداند به #پیروزی دست نیابد. بنابراین، خطاب امام شامل وی هم می گردد.
📌محمدبن حنفیه هنگام حرکت امام حسین(ع) از #مدینه به #مکه نیز، همراه امام نبود.
📌در #جمع بندی می توان گفت:
محمدبن حنفیه اگرچه حرکت امام را مشروع می دانست، اما در این قیام روحیه #خطرپذیری و تفکر #انقلابی نداشت.
📚صفار، بصائرالدرجات، ص۶؛
📚ابن قولویه، کامل الزیارت، ص۱۵۷؛
📚مجلسی، بحارالانوار، ج۴۵، ص۱۵۷؛
📚مامقانی، تنقیح المقال، ج۳، ص۱۱۱-۱۱۲؛
📚ابن اعثم، الفتوح، ج۵، ص۲۱.
👇👇
#اندیشه_دینی
#اهل_البیت
🌻 @ahlebait110
🆔 @Andyshedini
#شبهه
❓لازمه شفاعت این است که شفاعتکنندگان، مهربانتر از خدای مهربان باشند؛ زیرا فرض این است که اگر شفاعت آنان نمیبود، گنهکاران مبتلا به عذاب میشدند یا عذابشان دوام مییافت.
✅ج. دلسوزی و مهربانی شفاعتکنندگان پرتوی از رحمت بیپایان الهی است، و به دیگر سخن، شفاعت وسیله و راهی است که خدای متعال، خودش برای آمرزش بندگان گنهکارش قرار داده، و درحقیقت، تجلی و تبلور بالاترین رحمتهای اوست که در بندگان شایسته و برگزیدهاش نمایان میشود؛ چنانکه دعا و توبه نیز وسایل دیگری هستند که او برای قضای حوایج و آمرزش گناهان، قرار داده است.
#اندیشه_دینی
#علامه_مصباح_یزدی
@Andyshedini
📌اول #محرم
در روز اول محرم #ریّان_بن_شبیب خدمت امام رضا(ع) رسید. حضرت به او فرمود:
می دانی امروز چه روزی است؟
وی در پاسخ گفت نه. امام به وی فرمود:
امروز روزي است كه #زكريا به درگاه پروردگارش دعا كرد و خدا دعای او را مستجاب و به يحيى بشارت داد.
هر كه اين روز را روزه بدارد و سپس #دعا به درگاه خدا كند، خدا مستجاب كند، چنان كه براى #زكريا مستجاب كرد.
سپس فرمود:
اى پسر #شبيب به راستى #محرم همان ماهى است كه اهل #جاهليت در زمان گذشته ظلم و جنگ را به خاطر احترامش در آن #حرام مى دانستند.
اما اين امت #حرمت اين ماه را نگه نداشتند و نه حرمت پيامبرش را.
در اين ماه ذريه او را كشتند و زنانش را #اسير كردند و امولش را #غارت كردند، خدا هرگز اين گناه آنان را نيامرزد.
اى پسر شبيب:
اگر خواستی #گريه کنی براى #حسين(ع) #گريه كن كه چون گوسفند سرش را بريدند.
اى پسر شبيب:
پدرم از پدرش از جدش برايم باز گفت كه چون جدم حسين(ع) كشته شد آسمان خون سرخ بارید.
اى پسر شبيب:
اگر بر حسين(ع) #گريه كنى تا #اشکت بر گونه هايت روان شود خدا هر گناهى كردى از خرد و درشت و كم و بيش بيامرزد.
اى پسر شبيب:
اگر خواهى خدا را ملاقات کنی در حالیکه گناهى نداشته باشى حسين(ع) را #زيارت كن.
اى پسر شبيب:
اگر خواهى در غرفه هاى ساخته بهشت با #پيامبر خدا(ص) ساكن شوى بر قاتلان حسين #لعن كن.
📚صدوق، الأمالي، ص۱۲۹-۱۳۰
#اندیشه_دینی
#اهل_البیت_۱۱۰
👇👇
🆔 @Andyshedini
🌻 @ahlebait110
#مهبانگ نظریهای برای انکار خدا(4)
✅پروفسور موریس بوکای دانشمند فرانسوی (1920-1998) از کسانی است که در کتاب خود «مقايسهای ميان قرآن و تورات و انجيل و علم» تلاش کرده، نشان دهد که دو آیه 11 فصلت و 30 انبیاء و نیز آیات سوره دخان، دادههای علمی مبتنی بر نظریۀ انفجار بزرگ یا مهبانگ را تأیید میکنند.
❇️با این حال باید گفت که هرچند میان مهبانگ و سایر یافتههای علمی با قرآن تناقض و ناسازگاری وجود ندارد اما دقت شود که یافتههای علمی عمدتا تحلیلهای غیر قطعی هستند.
از این رو ممکن است در گذر زمان تغییر کنند و یا نادرستی آنها اثبات شود و لذا باید در نسبت دادن آن به قرآن احتیاط کرد.
بزرگان مفسرین مسلمان مانند علامه طباطبایی در المیزان صرفاً با ذکر این احتمال در کنار سایر احتمالات، احتیاط نموده و از تطبیق قطعی این نظریه با نظریات علمی با قرآن خودداری ورزیدهاند.
#مهبانگ
#اندیشه_دینی
#حجت_الاسلام_دکتر_فاضل
@Andyshedini