فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | #نماهنگ «گدایی خالصانه»
▪️بیانات مرحوم آیت الله مصباح (قدس سره) در باب مقام و جایگاه #حضرت_معصومه سلام الله علیها
#اندیشه_دینی
📚 @Andyshedini
➕ اخلاق دینی!
🔹[در مکاتب اخلاقی غیر دینی]، ارزش اخلاق به نتایجی است که در همین عالم برای فرد و جامعه حاصل میشود، عمدتا مباحث اخلاقی را درباره امور #اجتماعی مطرح میکنند و نتایجش را هم میگویند رعایت آن عاید جامعه میشود و همه بهرهمند میشوند، راحتی، آسایش، اعتماد، زندگی آرامتر، این نتیجه اخلاق خوب مردم است.
🔸مثال زدند که اگر دروغگویی و خیانت رایج بشود، هیچ زندگی اجتماعی آسایش پیدا نمیکند. پس فایده #اخلاق همین منافعی است که در همین عالم نصیب جامعه میشود.
🔹اما در #اخلاق_دینی، همه زندگی دنیا، مقدمه حساب میشود، نتایجی که از رفتارها و کسب ملکات فاضله، ملکات اخلاقی حاصل میشود، توجه اصلی به مابعد دنیا است.
🔸 اگر راجع به منافع دنیوی صحبت میشود، تطفلا هست و الا اصالتا ارزشهای اخلاقی از دیدگاه دین ارزشهایی است که نتیجهاش در عالم ابدی برای انسان حاصل میشود.
#اخلاق_دینی
#اندیشه_دینی
#علامه_مصباح_یزدی
🆔@Andyshedini
🍁یا عِمادَ مَنْ لا عِمادَ لَه🍁
ای پشتیبان کسی که پشتیبان ندارد . .
#دلنامه🍂
#اندیشه_دینی 🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مقام علمی علامه طباطبایی
🔶 آیت الله شهید مطهری:
ایشان (علامه طباطبایی) چند نظریه در فلسفه دارند، نظریاتی در سطح جهان که شاید پنجاه یا شصت سال (۲۰۰ سال) دیگر ارزش اینها روشن شود...
البته ایشان تنها در ایران شناخته شده نیستند، بلکه در دنیای اسلام و حتی در اروپا و آمریکا هم مستشرقینی که با معارف اسلامی آشنا هستند ایشان را به عنوام یک متفکر بزرگ میشناسند.
#یادبود_علامه_طباطبایی
#اندیشه_دینی
💜@Andyshedini
قرآن نفرمود اگر کسی کار خوبی کند چنین میشود، بلکه باید به قدری آن کار خوب را حفظ کند تا در قیامت در دستش باشد. اینکه امام رضوان الله علیه میفرمود معیار حال فعلی افراد است، در قیامت هم معیار حال فعلی افراد در آنجا است، میگویند چه آوردهای نه آنکه چه کردهای.
آیت الله جوادی آملی
#اندیشه_دینی💜
💜@Andyshedini
🍂وقتی امید نداشته باشی درواقع مُردهای !
🍁از این جهت بزرگترین گناه نا امیدی از درگاه خداوند متعال است.
📍درختان سوختهی جنگل
#امید_به_خدا
#اندیشه_دینی
🆔 @Andyshedini
↔️ اخلاق دینی و اخلاق غیر دینی!
🔹اگر بخواهیم بگوییم چه فرقهایی دارد این #اخلاق_دینی با اخلاقهای دیگر از چند جهت میتوانیم اینها را مورد توجه قرار بدهیم:
🔸اولا دایره این ارزشهای اخلاقی در دین وسیعترین دایره ارزشهای اخلاقی در همه مکاتب دنیاست. انسان تنها باشد؛ خودش و خودش، میتواند رفتارش #اخلاقی باشد یا نباشد.
🔹در خانواده همینطور، نسبت به جامعه همینطور، اگر رابطهاش را فقط در تنهایی نیمه شب با خدا در نظر بگیرد آن هم یک بخشی است دایره ارزشهای اخلاقی در دین به خصوص در دین #اسلام همه شئون حیات را درمیگیرد هیچ چیز از دائره ارزشهای اخلاقی بیرون نمیماند یا خوب است یا بد.
#اندیشه_دینی 💜
#اخلاق
@Andyshedini 💜
✅ چشمههای حکمت
🎁 علامه طباطبایی (ره) میفرمودند:
در اوایل تحصیلم حدیث «من اخلص الله اربعین صباحا، فجّر الله ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه» ، «هرکس چهل روز خود را برای خداوند خالص کند خداوند چشمههای حکمت را از دلش بر زبان وی جاری و روان میکند» را خواندم و تصمیم گرفتم بدان عمل کنم.
پس از آن چله، هرگاه اندیشه و تصور گناهی به ذهنم میآمد ناخودآگاه و بی فاصله از ذهنم میرفت.
#یادبود_علامه_طباطبایی
#اندیشه_دینی💜
@Andyshedini 💜
حکمت زینت های دنیوی.mp3
638.6K
🔹 حکمت زینت های دنیوی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @Andyshedini
20150922125528-9715-43.pdf
334K
#مقاله
☘سیر و سلوک معنوی در نگاه اهل بیت علیهم السلام ☘
#حجت_الاسلام_دکتر_جواد_گلی
#اندیشه_دینی
@Andyshedini
#حدیث_روز
🌺 امیرالمؤمنین #امام_علی علیهالسلام:
💠 شكرُ العالِمِ عَلى عِلمِهِ عَمَلُهُ بِهِ وبَذلُهُ لِمُستَحِقِّهِ
❇️ شكرگزارى عالم بر علمش عبارت است از:
عمل کردنش به آن علم،
و گذاشتن آن در اختیار سزاوارانش
📚 غررالحكم، حدیث ۵۶۶۷
#اندیشه_دینی
🇮🇷 @Andyshedini 💜
💠 ظهور عقل
🔹 ما واقعاً متحیریم كه وجود مبارك حضرت وقتی #ظهور كرد چگونه جهان را اداره می كند! یقیناً با كشتار فراوان نیست. در روایات دارد كه وقتی حضرت #ظهور می كند «وَضَعَ الله یدَهُ عَلَی رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ كَمَلَتْ بِهِ أَحْلَامُهُمْ» #عقل_مردم بالا می آید؛ این واقعاً از هر شقّ القمری حیرت انگیزتر است!
🔹 الآن اگر این هفت میلیارد عاقل باشند و حضرت هم 313 شاگرد مثل امام داشته باشد به خوبی اداره می كند. اگر جامعه عاقل بود مردم عاقل بودند اداره #افراد_عاقل سخت نیست، اما تمام حیرت ما در این است كه حضرت چگونه مردم را عاقل می كند؛ این عظمت او, جلال او, شكوه او چگونه است خدا می داند!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#اندیشه_دینی
🆔 @Andyshedini
✅نقش ترس و جهل در اعتقاد به خدا
✴️شبهۀ ایٔ که از سوی بعضی از جامعهشناسان مطرح شده، این است که اعتقاد به وجود خدا در اثر ترس از خطرها، بهویژه خطرهای ناشی از زلزله و صاعقه و مانند آنها پدید آمده است، و درواقع، بشر برای آرامش روانی خودش ـ العیاذ باللّه ـ یک موجود خیالی را به نام «خدا» ساخته و به پرستش آن پرداخته است. به همین جهت، هر قدر علل طبیعی پدیدهها و راه ایمنی از خطرها بیشتر شناخته شود، اعتقاد به وجود خدا ضعیفتر میشود.
✴️مارکسیستها این شبهه را باآبوتاب زیاد، در کتابهای خودشان بهعنوان یکی از دستاوردهای «علم جامعهشناسی» مطرح میکنند و آن را وسیلهای برای فریفتن ناآگاهان قرار میدهند.
✅ در پاسخ باید گفت:
🔸اولاً، مبنای این شبهه، فرضیهای است که بعضی از جامعهشناسان طرح کردهاند و هیچ دلیل علمی بر صحت آن وجود ندارد؛
🔹ثانیاً، در همین عصر، بسیاری از اندیشمندان بزرگ که بیش از دیگران، از علل پدیدهها آگاه بوده و هستند، اعتقاد جزمی و یقینی به وجود خدای حکیم داشته و دارند. پس چنان نیست که اعتقاد به وجود خدا، ناشی از ترس و جهل باشد؛
🔻ثالثاً، اگر ترس از پارهای از رویدادها یا نشناختن علل طبیعی پارهای از پدیدهها موجب توجه به خدا شود، بدین معنی نخواهد بود که خدا، زاییدۀٔ ترس و جهل انسان
است؛ چنانکه بسیاری از انگیزههای روانی، مانند لذتطلبی و شهرتطلبی و... موجب تلاشهای علمی و فنی و فلسفی میشود، ولی زیانی به اعتبار آنها نمیزند؛
🔸رابعاً، اگر کسانی خدا را بهعنوان پدیدآورندۀٔ پدیدههای مجهولالعله شناختهاند و حتی اگر با کشف علل طبیعی آنها از ایمانشان کاسته شده است، باید آن را دلیل ضعف بینش و ایمان آنان دانست، نه دلیل بیاعتباری اعتقاد به خدا؛ زیرا حقیقت این است که علیت خدای متعال نسبت به پدیدههای جهان از سنخ تأثیر علتهای طبیعی و در عرض آنها نیست، بلکه علیتی است فراگیر و در طول تأثر همه علتهای مادی و غیرمادی، و شناختن و نشناختن علل طبیعی، تأثیری در اثبات و نفی آن ندارد.
#اندیشه_دینی
🆔@Andyshedini
برای تحصیل رضای #خدا یك روز باید راه رفت،روز دیگر باید جنگید و چه بسا كه روز سوم باید نانوایی كرد.برای من هیچ تردیدی وجود ندارد كه این نانوایی در محضر خدا بهای جنگیدن دارد.
#اندیشه_دینی
☑️ @Andyshedini
#حدیث_روز
امام على عليه السلام:
حُسنُ الظَّنِّ راحَةُ القَلبِ، وسَلامَةُ الدّينِ
خوشگمانى موجب راحتی قلب و سلامتی دين است
غررالحكم حدیث4816
#اندیشه_دینی
🆔 @Andyshedini
✅آیا اصل علیت، یک اصل کلی است؟
👈#شبهۀ ای که بعضی از اندیشمندان غربی مطرح کردهاند، این است که اگر اصل علیت دارای کلیت است، باید برای #خدا هم #علتی در نظر گرفت؛ درصورتیکه فرض این است که او علت نخستین است و علتی ندارد. پس پذیرفتن خدای بیعلت، نقض قانون علیت و دلیل بر عدم کلیت آن است، و اگر کلیت آن را نپذیریم، نمیتوانیم برای اثبات واجب الوجود، از این اصل استفاده کنیم؛ زیرا ممکن است کسی بگوید که اصل ماده یا انرژی، خودبهخود و بدون علت به وجود آمده و تحولات آن به پیدایش سایر پدیدهها انجامیده است.
✴️این شبهه در اثر تفسیر نادرست برای اصل علیت پدید آمده است؛ یعنی چنین پنداشتهاند که مفاد اصل مزبور این است که «هر چیزی احتیاج به علت دارد»؛ درصورتیکه تعبیر صحیح آن این است که «هر ممکنالوجود یا هر موجود وابسته و نیازمندی احتیاج به علت دارد» و این قاعدهای است کلی و ضروری و استثناناپذیر. اما فرض اینکه اصل ماده یا انرژی بدون علت پدید آمده و تحولات آن، موجب پیدایش پدیدههای جهان شده است، اشکالات زیادی دارد که در درسهای آینده به بیان آنها خواهیم پرداخت.
#شبهه
#اصل_علیت
#وجود_خدا
#اندیشه_دینی
#علامه_مصباح_یزدی
🆔@Andyshedini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تشریح اومانیسم و انسان محوری از زبان استاد زرشناس
اومانیسم، مردم سالاری و مردم دوستی نیست؛ اومانیسم یعنی ما به جای اینکه خدا رو داعیهمدار هستی بگیریم، انسان رو داعیهمدار هستی بگیریم!
#اندیشه_دینی✴️
@Andyshedini ✴️
#حدیث_روز
🍀امام صادق عليه السلام:
🔺 مَا مِنْ عَبْدٍ كَظَمَ غَيْظاً إِلَّا زَادَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عِزّاً فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَة
🌸هيچ بنده اى خشم خود را فرو نخورد، مگر اين كه خداوند عزّوجلّ بر عزّت او در دنيا و آخرت افزود.
📙كافى،ج2، ص 110، ح5
#اندیشه_دینی
🆔👉 @Andyshedini
🔺اعتقاد « دئیست ها » به معنویتی ورای ادیان ‼️
♦️گرایشهایی وجود دارد که در آنها اعتقاد به خدا وجود دارد و حتی به خدای واحد اعتقاد دارند، و ممکن است محور گرایش در آن عرفان، خدا باشد (علی الادعا) ولی پایبندی به دین، وحی و کتاب آسمانی وجود ندارد.
🔷 اینها را میتوان عرفانهای دئیستی نامید. اینها درواقع منکر نبوت هستند و عقل خود را کافی میدانند. همهی این گرایشها وجود دارند و فقط فرضهای ذهنی نیستند.
🔶 دئیست، کسی است که به خدا اعتقاد دارد؛ ولی معتقد است که وقتی خداوند این عالم را آفرید، کارش تمام شده و کاری به این عالم ندارد. عالَم خودگردان است؛ مثل ساعتی است که خدا کوکش کرده و خود آن بهصورت اتوماتیک کار میکند.
🔷 این مطلب را با توجه به اصول حکمت متعالیه ملّاصدرا مبنی بر مراتب داشتن وجود و اصل تعلّقی بودن وجود معلول و عدم استقلال آن نسبت به علت هستی بخش، بهتر میتوان تبیین کرد.
🔶 حاصل آن، این است که همگی علتها و معلولها نسبت به خدای متعال، عین فقر و وابستگی و نیاز هستند و هیچگونه استقلالی ندارند.
🔷 ازاینرو، خالقیّت حقیقی و استقلالی، منحصر به خدای متعال است و همه موجودات در همه شئون خودشان و در همه احوال و ازمنه، نیازمند به وی میباشند و محال است که موجودی در یکی از شئون هستیاش بینیاز از وی گردد.
🔶 بنابراین، آنچه از برخی فلاسفه غربی نقلشده که جهان طبیعت مانند ساعتی است که یکبار و برای همیشه کوک شده و دیگر کار کردنش نیاز به خدا ندارد، دور از حقیقت است.
🔷 بلکه جهان هستی در همه شئون و اطوارش نیازمند خدای متعال میباشد و اگر لحظهای از افاده هستی خودداری کند، هیچچیزی باقی نخواهد ماند.[1]
🔶 به اعتقاد دئیست ها خدا بعد از خلقت، دیگر در عالم دخالتی ندارد؛ نه دخالت تکوینی و نه دخالت تشریعی. منظور از تکوین این است که مسیر و سرنوشت عالم را قوانین طبیعت تأمین میکند و منظور از تشریع این است که قانون و وظیفهی انسان نیز به انسانها واگذار شده است.
🔷 پس طبیعت کار خود را انجام میدهد و انسانها هم، چون عقل دارند، تکلیف خود را مشخص کنند. به این دئیسم میگویند.
🔶 یعنی اعتقاد به خدا بدون اعتقاد به دخالت خداوند در این عالم، چه دخالت تکوینی و چه دخالت تشریعی. یکی از دئیستهای معروف، ولتر است. میتوان نظریهی تفویض معتزلی را نوعی دئیسم در تکوین محسوب نمود.
🔻این تفکر در غرب رواج زیادی دارد و یکی از زمینههایی که باعث پیدایش این تفکر شده، ادیان تحریف شده و انحرافی است.
🔷 وقتی به ادیانی مثل مسیحیت، یهود و... برخورد میکنند، متوجه میشوند که تعالیم آنها منطقی نیست و برخی از آنها خلاف عقل است؛ بنابراین نتیجه میگیرند که این سخنان نمیتواند سخن خدا باشد.
🔶 از طرفی به خدا اعتقاد داشته، و از طرفی میبینند این سخنان نمیتواند سخن خدا باشد و خودمان بهتر میفهمیم. وقتی عقل خود را کنار چنین دینی میگذاریم و میبینیم که عقل، بهتر از دین واقعیات را درک میکند، دلیلی ندارد از انجیل تبعیت کنیم.
🔷 این خداپرستی بدون دین، مذهب و شریعت است. گاهی با عناوین زیبا و مقدسی از آن تعبیر میشود، مانند دین فطری و طبیعی.[2]
♦️ دئیستها عقاید یکسانی ندارند، امروز بسیاری از متفکران در غرب، مسیحیت را نمیپذیرند؛ اما به خدا اعتقاد دارند. در کشور ما نیز گاهی چنین سخنانی شنیده میشود. آنها در این جهت مشترکاند که به دین پایبند نیستند.
🔷 در برخی از نوشتهها سخن از معنویت بدون دین گفته میشود. از نوعی معنویت سخن گفته میشود که در آن دین وجود ندارد. معنویتی ورای ادیان است. عناصری را برای معنویت برمیشمارند که پایبندی به دین در آنها وجود ندارد.
🔶 معنویت و عرفان شیعی چنین عرفانی را نمیپذیرد. در نگاه قرآنی، خدا همه کارهی این عالم است: «ألاَ لَهُ الخَلقُ وَ الأَمرُ تَبارَکَ اللهُ رَبُّ العَالَمِینَ».[3] پروردگار همهی عالم یکی است، و تدبیر همه امور به دست اوست.
♦️ بنابراین، شکر او و خضوع در برابرش بر همه واجب است و یکی از راههای تأکید بر یگانگی خداوند این است که خداوند کسی است که آسمانها و زمین را آفرید و امور آن را به نظام احسنی که جمیع اجزاء و اطراف آن را به هم مرتبط میسازد تدبیر مینماید، پس او به تنهایی ربالعالمین است.[4]
🔻پینوشت:
[1] . محمدتقی مصباح یزدی، آموزش فلسفه، ۱۳۷۸، ج ۲، ص ۱۹.
[2] . فنائی اشکوری، شاخصههای عرفان ناب شیعی، انتشارات اسراء، ص ۱۹۱ .
[3] . سوره اعراف، آیه ۵۴ .
[4] . تفسیر المیزان، مترجم موسوی همدانی، انتشارات اسلامی ۱۳۷۴، ج ۸، ص ۱۸۴ .
#اندیشه_دینی
#دئیسم
@Andyshedini
امیر عقل.mp3
1.81M
🔹 امیرالمؤمنین علی علیه السلام امام عقل
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#امام_علی_علیه_السلام
#اندیشه_دینی
🆔 @Andyshedini