🔸 پوتین در ادامه می نویسد که «چیزی به عنوان مردم اوکراین به صورت جدا از مردم روسیه وجود ندارد! آنها با روسها یکی هستند؛ کشور اوکراین یک خلقت مصنوعی است، تاریخچهای که باید از روسیه بابت اجازه دادن برای وجودش قدردانی کند!»
🔸 «کشور اوکراین وجود و شکل سرزمینی خود را مدیون دوران شوروی است و بنابراین طبق این منطق شکستن روابط حسنه همسایگی با روسیه باید به معنای بازگشت به مرزهای اوکراین در سال 1922 باشد»؛ عملاً بخشی از امپراتوری روسیه.
🔸 پوتین با بیان اینکه «غرب می خواهد از اوکراین به عنوان پایگاه علیه روسیه استفاده کند» افزود: «روسیه هیچگاه اجازه نخواهد داد از سرزمین های تاریخی این کشور و افراد ساکن آن (اوکراینی ها) برعلیه این کشور {روسیه} استفاده کنند»...
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 «آنها {غرب} اوکراین را گام به گام به سوی بازی ژئوپلیتیکی خطرناکی می کشانند و سعی دارند این کشور را به مانعی میان روسیه و اروپا و پایگاه ضدروسی تبدیل کنند.»
🔸 مقالات پوتین و مِدوِدِف مقدمه ای برای آماده کردن مردم خود و جو عمومی برای حمله احتمالی روسیه به اوکراین هستند.
🔸 روسیه از نفوذ آمریکا در اوکراین واهمه دارد زیرا این نفوذ می تواند منجر به استقرار تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکایی در خاک اوکراین که اساساً توازن قوا را تغییر می دهند شود و همچنین نفوذ روسیه و گسترش این نفوذ در اوکراین به عنوان یک سرزمین حائل حیاتی را می تواند به چالش بکشد...
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 - این امر در طول زمان میتواند منجر به نزدیک شدن اوکراین به غرب، توافق های تجاری و حتی پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو شود که خود ناگزیرا سبب ثروتمندتر شدن اوکراین با کمک منابع طبیعی فراوان خود می شود، اوکراینی که حتی ممکن است با پیشی گرفتن از روسیه از این کشور ثروتمند تر شود!
🔸 بنابراین مسکو با یک کشور قوی، ثروتمند و مهم منطقه ای {درباره ایران هم صدق میکنه} در مرزهای خود رو به رو خواهد شد، که یک فاجعه ژئوپلیتیک برای روسیه خواهد بود و هرگونه تلاش برای نفوذ بر کی یف را برای کرملین بسیار دشوار خواهد کرد. البته این یک ساده سازی فاحش است.
🔸 اوکراین با انبوهی از مشکلات داخلی دست و پنجه نرم می کند و این فرایند ممکن است دهه ها به طول بی انجامد اما این {شرح} دنباله وقایعی را که کرملین از آن واهمه دارد به تصویر می کشد.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 در مقابل روسیه میتواند یک موجودیت سیاسی جدید و وابسته به مسکو به نام نووروسیا ایجاد کند که احتمالاً در جنوب شرقی رودخانه دنیپر تشکیل خواهد شد.
🔸 طرف اوکراینی این موضوع مورد حمایت ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و طیف وسیعی از کشورهای قدرتمند دیگر است اما با توجه به شرایط ژئوپلیتیک کنونی جهان، بزرگترین ضامن استقلال اوکراین از دید کرملین، ایالات متحده به صراحت می گوید که اروپا برای واشنگتن در درجه دوم اهمیت قرار دارد!
🔸 در اروپا اوکراین یک مسئله ثانویه یا حتی ثالث برای آمریکایی ها است، مهمترین مسائل برای واشنگتن روابط با آلمان یا بریتانیا است که در چارچوب رقابت با چینی ها ممکن است تعیین کننده باشد...
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 آمریکایی ها برای متعادل کردن نفوذ روسیه در اروپا به اوکراین نیاز دارند اما باور کردن اینکه در لحظه حقیقت یک نفر از تگزاس بخواهد برای کیف جان خود را بدهد سخت است.
🔸 مهم تر انکه روسیه از اهمیت قلمرو خود و مواد خامی که برای چین تامین میکند در چارچوب رقابت آمریکا با چین آگاه است، رهبران کرملین ممکن است معتقد باشند که هر چقدر هم که روسیه اعتبارش را در اوکراین لکهدار کند، دیر یا زود آمریکایی ها برای مقابله با چین روی به مسکو خواهند آورد!
🔸 در رابطه با اتحادیه اروپا موضوع حتی سادهتر به نظر میرسد; مسکو اتحادیه اروپا را به عنوان یک نهاد منسجم و یکپارچه به رسمیت نمیشناسد، بلکه تنها قویترین کشورهایی یا قطب های قدرت قاره، یعنی فرانسه و آلمان را به رسمیت می شناسد.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 پاریس مدتهاست که مسکو را به گفتگو در مورد شکل سیاست اروپا دعوت کرده و از قدرت نظامی روسیه به عنوان ابزاری برای جابجایی نفوذ آمریکا در قاره کهن استفاده کرده.
🔸 مهمتر از آن در این بازی، برلین سیاست انرژی خود را تابع گاز روسیه کرده و با این کار عمدا خود و اروپا را به گاز روسی وابسته کرده، همچنین آنها آگاهانه این کار را به بهای اوکراین انجام دادند، بنابراین آیا منطقی است که انتظار داشته باشیم که آلمان کل این طرح را یک شبه کنار بگذارد؟
🔸 با این حال، برای مسکو کودکانه خواهد بود که فکر کند حمله به اوکراین با هیچ واکنشی از سوی غرب روبرو نخواهد شد و در واقع هیچکس در مسکو و رهبری روسیه چنین فکری نمی کند! به همین دلیل است که روسیه سال هاست خود را برای دور دیگری از تحریم های بسیار شدید تر آمریکا آماده کرده!
که به این نکته در رشتو/تحلیل جنگ سرد در کانال آنتی لیبرال اشاره کردیم
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 با این وجود فاکتور هایی به نفع اوکراین نیز وجود دارد، بزرگترین و وفادارترین دارایی اوکراین، نیروهای مسلح قابل توجه آن با بیش از 250,000 سرباز است، مشکل در اینجا وضعیت تجهیزات آنها و توانایی رزمی ای است که آنها می توانند ارائه دهند..
🔸 اگرچه ارتش اوکراین بسیار قوی تر از ۲۰۱۴ است، بحثی در مورد مزیت قابل توجه روسیه از همه نظر در میدان نبرد وجود ندارد، همچنین اگر در اولین ساعات نبرد روسیه با برتری خود دست به پیشروی سریع بزند و تلفات جدی به ارتش اوکراین وارد کنند احتمال فروپاشی روحیه این نیرو وجود دارد.
🔸 امید اوکراین کمک بالقوه ماهواره ای و اطلاعاتی آمریکا است، اما در اینجا نیز روسها گامهای مشخصی با ساقط کردن یکی از ماهوارههای از رده خارج شده خود را از مدار زمین برداشتند...
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 این یک سیگنال روشن برای کاخ سفید بود که به اوکراینیها از این راه کمک نکنند، زیرا روسیه آماده و قادر به خنثی کردن چنین قابلیت ها و تهدید هایی است.
🔸 اخیرا مواضع و صدای حمایت از اوکراین از سوی ناتو شنیده می شود و دبیرکل این پیمان در دیدار خود با دیمیترو کولبا، رئیس دستگاه دیپلماسی اوکراین حمایت ناتو از اوکراین را اعلام کرد، اما ناتو در واقع ظرفیت و یا آمادگی {عزم} کمک به اوکراین را ندارد.
🔸 استکهلم نیز یکی از حامیان اصلی اوکراین محسوب می شود تا جایی که سوئدی ها اعلام کردهاند که آماده اعزام سربازان خود به اوکراین برای اهداف آموزشی هستند.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 در کیف، با توجه به قدرتمند تر شدن هرچه بیشتر روسیه در حوزه دریای سیاه و احساس خطر از جانب آنکارا امیدوار به همکاری نزدیک تر با ترکیه هستند، دو کشور با امضا توافقنامه همکاری نظامی جدیدی که شامل خرید پهپاد بیرقدار می شد فصل تازه ای از روابط دیپلماتیک خود را آغاز کردند.
🔸 اوکراین به دلیل بحرانی شدن وضعیت خود ناامیدانه به دنبال کمک و خرید تجهیزات نظامی از هرجایی و منبعی است از طرفی دیگر ادعای روسیه در مورد بی اعتبار بودن دولت فعلی اوکراین به دلیل دست نشانده بودن آن به ترس واقعی مسکو و یا واکنش واشنگتن اشاره می کند.
🔸 با وجود آنکه موقعیت هژمونیک آمریکایی ها در مقایسه با سال های گذشته تا حدی ضعیف شده، این کشور همچنان به عنوان قدرت و بازیگر اصلی جهانی است، کارشناسان معتقدند که تنها آمریکایی ها می توانند با یک تماس تلفنی به مسکو هزینه جنگ را به به سطح غیر قبول برای روسها افزایش دهند.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 سناتور باب منندز رئیس کمیته روابط خارجه سنای آمریکا، یک متمم قانونی را ارائه داده است که به موجب آن، در صورت حمله روسیه به اوکراین، موجی از تحریمها را علیه مقامات ارشد روسی، خط انتقال گاز نورد استریم ۲، موسسات بزرگ مالی، نقل و انتقال بدهیهای دولتی و غیره وضع میکند.
🔸 سوال این هست که آیا یک چنین تهدیداتی برای جلوگیری از حمله روسیه کافی هستند؟ سیگنال های استراتژیک آمریکا هم احتمالا توسط رئیس سازمان سیا ویلیام برنز در گفتوگوی اخیر خود با ولادیمیر پوتین در هشتم نوامبر منتقل شدند.
🔸 گزینه هستهای از نظر تحریمها به عنوان مثال حذف روسها از سیستم معاملات بینالمللی سوئیفت است، همانطور که قبلاً چندین بار به مناسبت بحرانهای ناشی از آن بحث شده است. بر اساس پیشبینیها یک چنین اقدامی تولید ناخالص داخلی روسیه را تا 5% یا حدود 80 میلیارد دلار کاهش میدهد.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 دمیتری مدودف که قبل تر از او نقل قول کردیم حذف روسیه از سوئیفت را با اعلان جنگ برابر دانسته، آیا ایالات متحده آماده افزایش هزینه هر حمله احتمالی روسیه تا این حد است؟ بیایید امیدوار باشیم که در آینده ای نزدیک مجبور به کشف آن نباشیم.
«پایان»
🔸 امیدوارم این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشه
🔸 منابع و جهت مطالعه بیشتر:
1. https://www.youtube.com/watch?v=_sKo-ibHyJs&t=224s
2. https://www.nbcnews.com/politics/white-house/biden-warns-putin-strong-response-if-russia-invades-ukraine-n1285523
3. https://thehill.com/opinion/international/584619-why-the-us-shouldnt-try-to-deter-a-russian-invasion-of-ukraine
4. https://www.nytimes.com/2021/12/04/us/politics/russia-ukraine-biden.html
5. https://www.project-syndicate.org/commentary/putin-denial-of-ukrainian-independence-could-lead-to-war-by-anders-aslund-2021-07
#بحران_اوکراین
@Antiliberalism
🌼🍃
🍃
🖇 خطرات خوابیدن هنگام طلوع آفتاب
خواب بین الطلوعین کراهت شدید دارد. اکثر افراد سردرد بعد از #خواب در این زمان را تجربه کرده اند.
برخی عوارض خواب بین الطلوعین:
🖇 کُند ذهنی
🖇 فراموشی
🖇 افسردگی
🖇 سکته مغزی
🖇 حملات تشنجی
#طب_سنتی
@Antiliberalism
🍃
🌼🍃
تا الان فقط سید وحید طباطبائی از #دهدشت پاسخ درست رو فرستادن.
سوال معما اینجاست. 👇هوش شما چطوره؟
https://eitaa.com/Antiliberalism/37586
👈 دقت کنید که حل این معما فقط توسط افراد باهوش امکان پذیر هست.
@AntiLiberalism
📜🕯🖋️ آمریکا در 57
✍ لرد باکسرویل
🔸 از جمله زوایای کمتر دیده شده حوادث روزهای حساس دی و بهمن ۵۷ که به پیروزی انقلاب در ایران انجامید، رایزنی های رابرت هایزر فرستاده ویژه جیمی کارتر با او و هارولد براون وزیر دفاع است.
🔸 در یکی از این تماس ها اندکی پس از اعلان بی طرفی ارتش در۲۲ بهمن براون از ژنرال هایزردر خصوص وضعیت ارتش شاهنشاهی نظرخواهی میکند.
هایزر که پس از اتمام ماموریت تهران و ملاقات با کارتر در واشنگتن به ستاد فرماندهی اش در اشتوتگارت آلمان غربی بازگشته بود پاسخ میدهد:
ما تمام مدت ارتش را به مصالحه تشویق کرده بودیم. احتمالا آنها باید پیش بازرگان رفته باشند...
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 بخش کوچکی از اسناد مکاتبات کارتر،برژینسکی هایزر و براون در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ از طبقه بندی محرمانه پنتاگون خارج شده و بقیه کماکان محرمانه است.اما همین مقدار منتشر شده نشان میدهد که هایزر با اطمینان از عدم کودتای سران ارتش ،ایران را ترک کرده و امیدوار به تفاهم ژنرالها و بازرگان است..
🔸 هایزر صریحا اعلام میکند که ما ارتش را به سمت انقلابیون هدایت کردیم و کانال های ارتباطی بین آنها ایجاد کردیم. او و ویلیام سالیوان سفیر ایالات متحده در ایجاد بستر ارتباطی بین ارتشبد قره باغی رییس ستاد ارتش و سپهبد ناصر مقدم رییس ساواک با اردوی انقلابیون نقش مهمی داشتند...
🔸 ارتشبد قره باغی در ۲۸ ژانویه(۹ بهمن) با اصرار مقدم به ملاقات بازرگان و سحابی میرود. قره باغی تا ۷ بهمن در برابر مصالحه با بازرگان مقاومت میکند. کسی که به او و سایر ژنرالها تفهیم میکند که ایالات متحده از اقدام نظامی ارتش حمایت نمیکند رابرت هایزر است.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 هایزر از همان بدو ورود به تهران متوجه دودستگی سران ارتش میشود.
سپهبد امیرحسین ربیعی فرمانده نیروی هوایی و سپهبد غلامعلی بدره ای فرمانده جدید نیروی زمینی خواهان کودتا هستند.
اما قره باغی مقدم و فردوست ملایم تر از ربیعی و بدره ای خواهان مصالحه اند.
دیگران بین برزخی از ماندن و یا فرار گرفتارند...
🔸 ارتش پس از شاه عملا فروپاشیده و ستاد ارتش در ملغمه ای از تصمیمات نامشخص در حمایت از بختیار و یا پایین کشیدن او مردد است. این بار هم هایزر و فیلیپ گست رییس اداره مستشاری آمریکا در ارتش قره باغی را به سمت مصالحه با بازرگان هدایت میکنند.
🔸 هایزر در ۱۲ ژانویه(۲۳دی) به واشنگتن گزارش میدهد که موضع ایالات متحده را در ۶ محور به ژنرالها تفهیم کرده خلاصه کلام هایزر اینست که به دست گرفتن قدرت توسط ارتش آخرین سناریوی واشنگتن خواهد بود..
Declassified: Washington’s hesitant plans for a military coup in pre-revolution Iran https://www.theguardian.com/world/iran-blog/2015/feb/11/us-general-huysers-secret-iran-mission-declassified
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 در این بین شدیدترین موضع نسبت به انقلاب در کادر رهبری ارتش توسط سپهبد ربیعی رهبری میشد.
🔸 هایزر در پیام هایش به واشنگتن شرح میدهد که او هنوز به شاه وفادار است و سعی دارد ژنرالها را برای اقدام نظامی با خود همراه کند. هایزر ساعتها با ربیعی مذاکره کرده تا او را از هر حرکت نظامی منصرف کند
🔸 سایروس ونس وزیر خارجه ،ویلیام سالیوان سفیر ایالات متحده و رابرت هایزر فرستاده ویژه واشنگتن مثلث خلع سلاح ارتش پس از رفتن شاه بودند و عملا فضا را برای بیانیه بی طرفی ژنرالها مهیا کردند.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 بعدها در کتاب توطئه در ایران(دو برداشت از یک متن)برژینسکی اشاره میکند که سالیوان از مخالفان تسلیح حکومت پهلوی به تجهیزات ضد شورش شهری در کابینه کارتر بوده است.
🔸 کسی چون هنری پرشت رییس بخش ایران در وزارت خارجه نیز مخالف حمایت از شاه و خواهان حذف او بود. حتی والتر موندیل معاون اول رییس جمهور هم به نوعی با آنها همنوایی میکرد...
🔸 برژینسکی در نقطه مخالف آنها سقوط شاه را شکست ژئوپلتیک آمریکا میدانست و خواهان اقدام سریع ارتش بود.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 سالیوان در۳۱ فوریه (۱۱بهمن) به واشنگتن اطلاع میدهد که قره باغی در جلسه با انقلابیون تغییرات سیاسی کشور را پذیرفته حتی اگر این تغییر شامل تعویض کابینه و یا قانون اساسی باشد.
این اقدام به نوعی چراغ سبز برای برخواستن هواپیمای ایرفرانس از پاریس شد.
🔸 هایزر در ۵ فوریه(۱۶ بهمن) به واشنگتن میرود و با کارتر ملاقات میکند. در این جلسه برژینسکی از هایزر می پرسد:
آیا ارتش هنوز توان کودتا را دارد؟
هایزر پاسخ میدهد:
بله و البته اگر نیاز باشد فیلیپ گست میتواند هماهنگی ژنرالها را دوباره انجام دهد.
🔸 ونس و سالیوان با ایده های خود کارتر را به عدم حمایت از شاه و جلوگیری از کودتای ارتش قانع کردند. این هم از عجایب است که هایزر به واضح ترین شیوه ممکن در اسناد مکاتبات و مکالماتش با براون و کارتر فاش میکند که دنبال ایجاد تفاهم بین سران ارتش با اردوی بازرگان است
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 نکته جالبتر آنکه در ۱۱ فوریه(۲۲ بهمن) و مشاهده سقوط قطعی بختیار، برژینسکی و چارلز دانکن معاون پنتاگون از طریق وزارت خارجه سراسیمه با سالیوان تماس میگیرند و از او میخواهند از فیلیپ گست در مورد احتمال مداخله نظامی ارتش نظرخواهی کند که سالیوان با عصبانیت میگوید گست در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است.
🔸 برژینسکی ناامید از سالیوان این بار با هایزر تماس میگیرد و از میخواهد در صورت کسب موافقت کارتر به ایران برگشته سناریوی آخر را کلید بزند.
هایزر اعلام میکند شرایط تغییر یافته و کادر رهبری ارتش سقوط کرده است.
و میگوید چنانچه بتوانید منابع پولی نامحدود،دوازده ژنرال عالی رتبه و ده هزار سرباز آمریکایی در اختیارم بگذارید برمی گردم .
🔸 برژینسکی تلفن را میگذارد و در می یابد بازی تمام شده.
👇👇👇
@Antiliberalism
🔸 برژینسکی بعدها مینویسد:
هر چه بيشتر درباره وقايعي كه درايران جريان دارد مي شنوم بيشتر افسرده مي شوم و افسوس ميخورم از آنكه چرا نتوانستم همكاران خود را در دولت امريكا قانع كنم كه بموقع در اين كشور دست به كودتاي نظامي بزنيم.
🔸 مخلص کلام اینکه بین برژینسکی و ونس در مورد انقلاب اختلاف بود که البته نظر ونس مقدم شد!!!!
🔸 منابع:
ماموریت در تهران ؛ رابرت هایزر
خاطرات دو سفیر ؛ ویلیام سالیوان ،آنتونی پارسونز
توطئه در ایران (دو برداشت از یک متن )سایروس ونس ، زبیگنیو برژینسکی
قدرت و اصول ؛ خاطرات برژینسکی
گاردین ؛ مقاله اندرو اسکات کوپر ۲۰۱۵
کامبیز فتاحی ؛ گزارش سرویس بی بی سی ۲۰۱۶
#تاریخ_انقلاب
@Antiliberalism
💡 دوستان تقاضای توضیح بیشتر داشتن و علت رابطه بد دموکرات ها با شاه رو خواستن
🔸 یکی از مهمترین عوامل تسریع انقلاب در 1357 روابط نه چندان خوب زاهدی بعنوان سفیر ایران و کارتر بود که این ضعف روابط دلایل متعددی داشت.
🔸 مهمترین دلیل، حمایت 120 میلیون دلاری زاهدی از کارزار انتخاباتی فورد جمهوری خواه در انتخابات 1976 بود که باعث سوء ظن کارتر دموکرات به او شد.
🔸 از طرفی سیاست حقوق بشری کارتر و نیز محدود شدن خریدهای تسلیحاتی شاه در عصر کارتر که تنها به قرارداد آواکس محدود ماند در این سردی روابط نسبت به دوران جمهوریخواهان قابل درک است.
🔸 در نهایت اختلافات برژینسکی و سایروس ونس، مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه نسبت به برخورد با شاه باعث دوپارگی در سیاستهای کارتر نسبت به ایران شده بود.
🔸 دیماه 57 زاهدی برای دومین بار پس از 17 شهریور با شاه دیدار داشت. دیداری که وی ضمن اعلام حمایت برژینسکی میخواست که نقشی شبیه به پدرش در سال 1332 را برای شاه ایفا کند.
طرحی که در ویلای حصارک برای آن با خسروداد رایزنی میکرد که در عوض سفر کوتاه شاه به کیش، کودتایی شبیه به سال 32 انجام شود.
🔸 طرحی که با مأموریت هایزر(حمایت ارتش از بختیار) و سفر شاه به مصر ابتر ماند و و زاهدی به واشنگتن برگشت. گرچه همچون برژینسکی تا روز 22 بهمن به کودتای ارتش امید داشت.
#تکمله_رشتو
@Antiliberalism