«عقلانیت»
🇮🇷 برخی اقدامات مهم دولت در سال ١۴٠١
👈 نهایی سازی پرتاب ماهواره خیام بعد از ۵ سال
👈 افتتاح فاز ١۴ تمام ایرانی پارس جنوبی
👈 تحقق رشد اقتصادی ۵.۳ درصدی
👈 احیای روابط سیاسی با عربستان بعد از ۷ سال
👈 افزایش ۱۰ هزار تخت بیمارستانی
👈 بیمه رایگان ۳ دهک پایین جامعه
👈 حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی
👈 افزایش ۱۰ برابری یارانهها
👈 افتتاح طرحهای انتقال آب به همدان، سنندج و خوزستان
👈 آغاز عملیات اجرایی انتقال آب خلیجفارس به یزد و فلات مرکزی
👈 افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق
👈 افتتاح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه
👈 ارتقای میزان تولید خودرو به مرز یکمیلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه
👈 رشد حدود دو برابری شرکتهای دانشبنیان
📌 همه تلاش رسانهای دشمن و غربگدایان داخلی بر ندیدن خدمات دولت و برجستهسازی ضعفها و نارسایی هاست
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١۵ )
📣 ویژگیهای اعتراض
🔹 نکتهٔ بسیار مهم، مجاز بودن این اعتراض است. یعنی با اینکه غیبت حضرت، تقدیر خداوند حکیم است، ولی ما میتوانیم نسبت به آن معترض باشیم؛ «اَلّلهُمَ اِنّا نَشْکُو اِلَیْکَ فَقْدَ نَبیِّنا وَ غَیْبَةَ وَلِیِّنا» و این شکایت از غیبت ولی خدا را همسنگ اعتراضی دیگر قرار دادهاند: «وَکَثْرَةَ عَدُوِّنا وَ قِلَّةَ عَدَدِنا»
🔹 دعای ندبه، سرشار از اعتراض به اوضاع نامطلوبی است که ما گرفتار آن هستیم. باید تک تک اعتراضهای دعای ندبه را در دل رویاند. باید نهالستانی از اعتراض به انواع آثار غیبت امام را در دلها کاشت و با اشک چشم آنها را آبیاری کرد، تا بتوان میوههای آنرا برداشت نمود.
🔹 وقتی به اعتراضهای حضرت زهرا (س) نگاه میکنی، مات میمانی که او از چه شکایت دارد؟ از انقطاع وحی، یا از فراق معلم بزرگ وحی. چقدر ارزشمند است که انسان بتواند به این مقام برسد که هم اکنون به غیبت مفسر قرآن و احیاگر معالم دین معترض باشد، تا انتظارش معنا بیابد و او در زمره منتظرین حقیقی قرار گیرد. باید گفت: «کجاست اهل چنین تمنایی؟». نگوئیم؛ چگونه میتوان «منتظر» واقعی شویم؟ بگوئیم: «چگونه میتوانیم «معترض» واقعی شویم؟
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
هدایت شده از کوتاه و گویا
بسم الله الرحمن الرحیم
هر کسی از ظن خود شد یار من
🌹 امروز برای تهیه دارو به یک داروخانه رفتم که در گوشه ای سفره هفت سین متفاوتی چیده بود. هفت قلم دارو که با سین شروع میشه😁
👈هم جالب بود هم یک نکته داشت که نگاهت به دنیا هرجور باشه ، همه چیز را از آن زاویه می بینی. اگر دیدید بعضی بانوان تمام آرزویشان خودنمایی برای چشمهای هرزه در خیابان است یا قد و اندازه نگاهشان کوتاه است یا خناسان پرده ای برای ندیدن سعادت و شادمانی واقعی در برابر دیدگانشان قرار داده اند.
دنیا را که از پایین نگاه کنی فقط فضایی را می بینی که در دسترس چشمانت می باشد (مثل همین داروخانه چی) اما
اگر دنیا را از بالای بالا ببینی (یعنی همان نظربلند باشی) ، اونوقت به همه چیز خدایی نگاه می کنی و هفت سینت میشه :سعادت اخروی ، سرافرازی برای ایران ، سخاوت برای نیازمند ، سحرخیزی برای راز ونیاز ، سربازی برای امام عصر، سفر در مسیر حق ، سلام و سلامتی برای همه.
🌹🌹🌹سال نو مبارک/شعبانی
آدرس کانال@kootahgooya
«عقلانیت»
🌱 مُقَلِبَ الْقُلُوبْ
💚 قدرت خدا را نه در آسمان و زمین، بلکه در تغییر قلوب و دلها باید دید؛ امام صادق (ع) میفرمایند: «تکان دادن کوهها آسانتر از جابجایی دلهاست» تغییر دل، موجب تحول و دگرگونی اساسی در همهٔ ابعاد زندگی خواهد شد. پس نه فقط در لحظهٔ تحویل سال، بلکه همیشه باید آن را از خدا بخواهیم.
🔔 با توجه، دعا کنیم
🌺 بهار طبیعت و بهار قرآن، مبارک
🔘 اقتباسی از سخنان استاد پناهیان
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١۶ )
📣 منتظر، اهل حبّ و بغض است
🔹 اگر اعتراض نباشد، انتظار فرج هم پدید نمیآید. کسانیکه به وضع موجود خود، بدون حضور حضرت راضی هستند، یا اعتراضشان از خواستههای شخصی فراتر نمیرود، قطعا منتظر نیستند. اینها نه تنها به اینکه بسیاری از انسانها خدا را نمیشناسند و یا تحت ستم طاغوتیان به سر میبرند، هیچ اعتراضی ندارند! بلکه به محرومیت خویش از مواهب بیحد عالم هم معترض نیستند!
🔹 شاید فلسفه فزونی گرفتن ظلم و گسترش فساد در آخرالزمان، بلند شدن فریاد اعتراض ما نسبت به کاستیها و خرابیهای است که به آن توجه نداشتیم؛ زیرا بدنبال فربهی زندگی برّه وار خود بودیم!
🔹 اگر اعتراض ما فقط به این باشد که چرا زندگی ما بهتر و تنها کمی بهتر، مانند غربیهای مرفه نیست، این حق ماست که نابود شویم. چون حدّ اعتراض ما شامل سعادت دنیا هم نیست، چه برسد به سعادت آخرت. کسانیکه دایرهٔ اعتراض آنها از این حد بیشتر نیست، در قاموس انتظار، غربزده نامیده میشوند.
🔹 منتظر از برخی ظواهر زینت یافته دوران غیبت فریب نمیخورد و به آنها راضی نمیشود. منتظر میداند ریشه ظلم، «کفر» است و بنیان عدالت «ولایت» است. منتظر مانند عوام تنها بر ظلم نمیشورد، بلکه هیچ کفری را برنمیتابد و آن را منشأ بیداد میداند. منتظر با هرگونه ولایت گریزی می ستیزد؛ زیرا میداند که «تنها ولایتمداران، عدالت محورند»
🔹 در جریان اعتراض، ابتدا اعتراض نسبت به اوضاع موجود است. اما کم کم مستقیما متوجه بانیان وضع موجود، یا کسانیکه مانع اصلاح وضع موجودند، میشود. بنابراین منتظر در همین گام اول، یعنی اعتراض، اهل حبّ و بغض میشود و کارش با عدهای به دشمنی میکشد. منتظر با همهٔ آدمها نسبتی مساوی ندارد و نسبت به همهٔ آنها محبت نمیکند. منتظر اگرچه همهٔ مردم عالم را دوست دارد، اما با ظالمان دشمن است. نمیشود کسی فرج یک مهرپرور و عدالت گستر را بخواهد ولی با ستم پیشگان و نامردان روزگار دشمن نباشد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١٧ )
📣 متمایل به صلح با ظالمان، منتظر نیست
🔹 بعضیها از «ظلم» بدشان میآید ولی وقتی پای «ظالم» به میان میآید، شجاعت دشمنی با او را ندارند؛ یا به طمع رسیدن به امنیت بوسیله صلح با ظالم، دشمنی خود را فراموش میکنند!
🔹 انتظار با عافیت طلبی سازگاری ندارد. کسانیکه مایلند همهٔ انسانها، حتی مفسدین، آنها را تحویل بگیرند و یا لااقل سر جنگ با مفسدین ندارند، نمیتوانند جزء منتظران باشند. تمایل به صلح با ظالمان و مفسدان، ایمان انسان مؤمن را به تباهی میکشد و او را به جایی میرساند که برای دلخوشی دشمنان بشریت، یا بدلیل عافیت طلبی، سر از بدن فرزند پیامبر (ص) جدا میکند؛ اینها همه ناشی از آن است که خدا با چنین افرادی دشمن میشود، زیرا آنها هستند که بستر گسترش و تحکیم قدرت ظالمان را فراهم میکنند.
🔹 عمرسعد تا چند روز قبل از عاشورا میگفت: «میترسم ابن زیاد دست مرا به خون حسین(ع) آغشته کند» اما چیزی نگذشت که روز عاشورا تیری به سمت حسین (ع) و اصحابش پرتاب کرد و گفت: «نزد امیر شهادت دهید که من اولین کسی بودم که تیر انداختم» و در نهایت، بیآنکه اربابان پست فطرتش از او خواسته باشند، طفل شش ماهه اباعبدالله (ع) را هم به شهادت رساند.
🔹 منتظر اگر چه مظلوم است، اما منفعل نیست، همیشه در برابر دشمنان عدالت میایستد. بنابراین تنها کسانی میتوانند منتظر باشند که حاضرند هزینههای اعتراض را بپردازند.
🔹 بعضیها حتی بدشان نمیآید که بین خدا و دشمنان خدا هم داوری و میانجیگری کنند!. آنقدر به بهانه مصلحت اندیشی و پیروی از عقل، عاقل مأب میشوند که میانهروی بین حق و باطل را برمیگزینند؛ آنها برای توجیه عافیت طلبی خود، از بهانههای واهی نظیر «امکان هدایت» و «نوعدوستی» هم استفاده میکنند. غافل از اینکه خداوند متعال، بسیار پیش تر از اینها، هدایت پذیر نبودن ظالمان را اعلام کرده است.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع : کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
⚖ شاخص ...
🔔 قابل توجه دوستان انقلابی
🇮🇷 رهبر حکیم انقلاب در سخنرانی راهبردی خود در حرم مطهر رضوی، صریحا مهمترین اولویت کشور را حل مشکلات اقتصادی دانسته و حتی در پایان بیانات ارزشمندشان که برخی عیوب عمومی جامعه و مردم را متذکر شدند، هیچ اشارهای به مسئله حجاب که برخی دوستان انقلابی بر آن تمرکز کرده و دولت و مسئولان کشور را به دلیل بیتوجهی به آن تخطئه میکنند، نکردند؛ بلکه عموم ملت، خصوصا انقلابیون و ولایتمداران را به توجه و بصیرت بیشتر فرا خواندند.
💠 به این جملات معظم له توجه کنید:
🔹 بعضی هستند، دلسوز نظام و علاقمند به انقلاب، (ولی) گاهی برای اینکه یک حرکت مثبتی را انجام دهند، بیدقتی میکنند و به نقاط قوت ضربه میزنند.
🔹 مردم ایران مردم مؤمنی هستند، حتی آن افرادی که ممکن است پایبندی ظاهری شان به برخی مسائل ضعیف باشد، لکن ایمان قلبی شان به قرآن، خدا و ائمه اطهار (علیهم السلام) بالاست. این باعث شده ملت ایران دچار استحکام درونی باشد.
🔹 چرا باید در جامعه اختلاف و دوقطبی ایجاد شود؟ (١۴٠٢/١/١)
🚨 البته شاید برخی بگویند: «ایشان از واقعیات جامعه خبر ندارند» غافل از اینکه این حرف قطعا خروج از دایره ولایتمداری و ظلم مضاعف به رهبریست.
🔰 نتیجه:
🌀 آیا منظور اینستکه نسبت به فرمان الهی «حجاب» بیتفاوت باشیم؟!!
✅ هرگز؛ همه ما باید به تاسی از راه و روش شهید سلیمانی عزیز، در نهایت محبت و ادب، امر به معروف و نهی از منکر کنیم و در عین حال با درک محدودیتهای نظام، مراقب باشیم که پازل دشمن را تکمیل نکنیم.
هدایت شده از آقارضا
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١٨ )
📣 شیوهٔ ابراز اعتراض
🔹 اینکه یک منتظر چگونه اعتراض خود را اظهار میکند، بسته به شرایط مختلف، متفاوت است. منتظر گاهی برای ابراز این اعتراض، در مقام بیان و تبیین است و گاهی در مقام ناله و فریاد. منتظر گاهی به ذکر دلائل عاقلانه میپردازد و گاهی به نالههای عاشقانه دل میسپارد.
🔹 البته اعتراض منتظر در فریاد باقی نمیماند؛ او فرهادوار، تیشه در دست، به جان موانع ظهور و دشمنان حضور امامش میافتد. به همین دلیل، منتظر، زنده دل است. چابک و فعال است، چون وجود دشمن را باور کرده است. کسی که دشمنانش را به دشمنی نگیرد، ذلیل، بیمقدار و منفعل میشود.
📣 آفات اعتراض
🔹 یکی از آفات اعتراض، غلو و مبالغه در اعتراض است. جوانان بدلیل روح ایدهآل گرا و ناصبور، بیش از دیگران در معرض این آفت قرار دارند. امام صادق (ع) میفرماید: «مراقب ارتباط جوانهایتان با غلات(غلوکنندگان) باشید» (امالی شیخ طوسی، ص ۶۵٠)
🔹 آفت دیگر، ناامیدی از رسیدن به وضع مطلوب است که در اثر ندیدن زمینهها و استعدادها در وضع موجود پدید میآید.
🔹 آفت دیگر، منفی نگری مطلق است که به پوچ انگاری میانجامد. در هیچ شرایطی نباید وضع موجود را مطلقا بد بدانیم، یا همهٔ آدمها را بد و غیرقابل هدایت ببینیم.
🔹 مبنای اعتراض برخی افراد، وضعیت روحی منفی بافانهٔ آنهاست نه عقلانیت و حقگرائی شان. چنین افرادی اگرچه به سهولت به معترضین میپیوندند، ولی با کوچکترین امتحان، یا مواجهه با کمترین پیچیدگی، از صف معترضین خارج میشوند.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد علیرضا پناهیان
«عقلانیت»
🇮🇷 خبرهای خوب
🔻 تنها در اسفند ١۴٠١ :
👈 کشف لیتیُم در کشور؛ فلزی استراتژیک و با ارزش
👈 بازگشت ۲۸ معدن تعطیل در استان زنجان به چرخه تولید
👈 رشد ۵۵۰ درصدی صادرات میگو به بازار روسیه
👈 افزایش ۵ برابری صادرات محصولات کشاورزی به چین
👈 امضای قرارداد ۴۵۰ میلیون یورویی سایپا برای صادرات خودرو به روسیه
👈 رشد ۷۰ درصدی ترانزیت از دریای خزر
👈 ایجاد ۱۲۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان
👈 ایجاد ۵ هزار فرصت شغلی در بخش خانگی در آذربایجان شرقی
👈 اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال سربازان وظیفه، بعد از پایان خدمت
👈 معافیت کسبوکارهای حاضر در پلتفرمهای داخلی از مالیات.
✔️ رسانهها با بزرگنمایی نارسائیها و مخفی کردن قوت ها، نمیگذارند همهٔ واقعیت به گوش همه برسد.
🇮🇷 آینده ای بسیار بهتر از امروز در انتظار ماست.
«عقلانیت»
✅ سبک زندگی شهدا
🌹🇮🇷🌹 حسین آقا بچه یافتآباد تهران بود. بعد از سربازی، یه وانت خرید و تو بازار مبل یافتآباد کار میکرد. عضو بسیج و کانون قرآن مسجد بود.
در پاسخ به سوال خواهرش که پرسیده بود؛ من قرآن میخونم، اما عامل به قرآن نیستم، آیا درسته ادامه بدم؟ گفته بود: «یه پات قطع شده که عامل به قرآن نیستی، آیا میخواهی با نخوندن قرآن، پای دیگرت رو هم قطع کنی؟»
مادر حسین آقا میگه: حسین هر وقت میخواست بره مدرسه، من آیة الکرسی میخوندم و بش فوت میکردم. حسین همیشه میگفت؛ من این آیة الکرسی مادرم رو کنار خودم حس میکنم. هنگام لغزشها، یا وقتی کسی قصد اذیت من رو داره، آیة الکرسی مادرم به دادم میرسه. برای رفتن به سوریه، یکماه تو مسجد جمکران بیتوته کرده بود. به خواهرش گفته بود؛ «من به همراه دوازده نفر دیگه شهید میشم. تیر به قلبم میخوره، اما جنازهام برمیگرده» دقیقا همین اتفاق افتاد.
قبل از اعزام به سوریه بصورت بسیجی، وانتش رو فروخت و پولش رو بین فقرا تقسیم کرد. در پاسخ به کسانیکه بهش گفته بودن؛ ضرر میکنی، برگردی میخواهی چکار کنی؟ گفته بود: «برگشتی در کار نیست. شما که میمونید ضرر میکنید»
🌹 خاطراتی از شهید مدافع حرم، شهید حسین امیدواری
تولد؛ اردیبهشت ١٣۶۵
شهادت؛ خان طومان سوریه
محل دفن: قطعه ۵٠ بهشت زهرا (س)
💐 نثار امام، شهدا و اموات مؤمنین، فاتحه و صلوات
بدلیل بروز اشکال در انتشار قسمت هجدهم، این قسمت مجددا منتشر میگردد
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١٨ )
📣 شیوهٔ ابراز اعتراض
🔹 اینکه یک منتظر چگونه اعتراض خود را اظهار میکند، بسته به شرایط مختلف، متفاوت است. منتظر گاهی برای ابراز این اعتراض، در مقام بیان و تبیین است و گاهی در مقام ناله و فریاد. منتظر گاهی به ذکر دلائل عاقلانه میپردازد و گاهی به نالههای عاشقانه دل میسپارد.
🔹 البته اعتراض منتظر در فریاد باقی نمیماند؛ او فرهادوار، تیشه در دست، به جان موانع ظهور و دشمنان حضور امامش میافتد. به همین دلیل، منتظر، زنده دل است. چابک و فعال است، چون وجود دشمن را باور کرده است. کسی که دشمنانش را به دشمنی نگیرد، ذلیل، بیمقدار و منفعل میشود.
📣 آفات اعتراض
🔹 یکی از آفات اعتراض، غلو و مبالغه در اعتراض است. جوانان بدلیل روح ایدهآل گرا و ناصبور، بیش از دیگران در معرض این آفت قرار دارند. امام صادق (ع) میفرماید: «مراقب ارتباط جوانهایتان با غلات(غلوکنندگان) باشید» (امالی شیخ طوسی، ص ۶۵٠)
🔹 آفت دیگر، ناامیدی از رسیدن به وضع مطلوب است که در اثر ندیدن زمینهها و استعدادها در وضع موجود پدید میآید.
🔹 آفت دیگر، منفی نگری مطلق است که به پوچ انگاری میانجامد. در هیچ شرایطی نباید وضع موجود را مطلقا بد بدانیم، یا همهٔ آدمها را بد و غیرقابل هدایت ببینیم.
🔹 مبنای اعتراض برخی افراد، وضعیت روحی منفی بافانهٔ آنهاست نه عقلانیت و حقگرائی شان. چنین افرادی اگرچه به سهولت به معترضین میپیوندند، ولی با کوچکترین امتحان، یا مواجهه با کمترین پیچیدگی، از صف معترضین خارج میشوند.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد علیرضا پناهیان
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١٩ )
📣 ندیدن وجوه مثبت انقلاب اسلامی، نمونهای از آفات اعتراض
🔹 یکی از مصادیق مهم آفات اعتراض، اینستکه الان، در این نظام مقدس و این انقلاب نورانی، بعضیها با قدرنشناسی از فرصت عظیم بدست آمده، به بهانهٔ اعتراض به وضع موجود و انتظار فرج، وجوه مثبت جاری در جامعه اسلامی را نادیده گرفته و به مقدمه سازی برای فرج بیاعتنایی میکنند! این افراد اعتراض به کاستی ها را با اعتراض به کجی ها یکی میگیرند و از شدت کج فهمی در دامن ظالمان و جهانخواران فرو می غلطند.
🔹 منتظر واقعی باید هر روزنهای بسوی محبوب را در آغوش بگیرد. یک منتظر معترض، خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی را، با همهٔ فاصلهاش نسبت به حکومت حضرت، عین خدمت در خیمهٔ حضرت، واجب میداند و انقلاب اسلامی را راهی برای رسیدن به ساحل نجات میداند. کما اینکه در روایتی از پیامبر (ص) نیز تصریح شده که: «مردمی از جانب شرق قیام میکنند و بستر حکومت را برای مهدی(عج) آماده میسازند» (میزان الحکمه، باب «الثورةالاسلامیه فی الشرق»، حدیث٢٣۶۶ به نقل از کنزالعمال، حدیث٣٨۵۶٧ و کشف الغمه ج٢، ص۴٧٧ با اندکی اختلاف)
🔹 امامین انقلاب نیز بارها به این معنا اشاره کردهاند. حضرت امام ره در آخرین نیمهٔ شعبان عمر شریفشان، میفرمایند: «مسئولان باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطهٔ شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت ارواحنافداء است» (صحیفه، ج٢١، ص٣٣٧) یک منتظر و معترض واقعی چگونه میتواند به چنین انقلابی عشق نورزد و آن را در آغوش نگیرد؟
🔹 اعتراض مطلق و بی بندوبار مانند آن است که حضرت یعقوب(ع) به بوی پیراهن یوسف(ع) بی اعتنا باشد و به این بهانه که منتظر دیدار خود یوسف است، آثار او را بیمقدار بشمارد!! اعتراض عاشقانه به هجران محبوب، زمانی حقیقت دارد که هر نسیمی از کوی دوست برای منتظر ظهور، حیاتبخش باشد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
🌀🔍 واقعیت تورم در دولت خاتمی چیست؟
🌀🔍 آیا واقعا در دوران خاتمی، دلار تک نرخی بود؟
🌀🔍 آیا آنگونه که جریان غربگرا مدعی است؛ دولت خاتمی از لحاظ اقتصادی عملکرد مناسبی داشت و بهترین دولت پس از انقلاب بود؟
✅ دکتر بیژن عبدی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی
🔹 اگر آنچه حامیان دولت خاتمی میگویند درست است، چرا مردم بعد از او به احمدینژاد که آنزمان از مخالفان جریان اصلاحات و خاتمی بود، رای دادند؟
🚨🔔🚨 جریان غربگرا بدنبال تطهیر ناکارآمدی خود، با تحریف حقایق است
«عقلانیت در سنگر خانوداه»
⛔️ جابجایی متن و حاشیه !!
✅ استاد محسن عباسی ولدی:
💚 مشکل ما اینه که این روزا، بخاطر غلبۀ شیوۀ زندگی مادّیگرایِ غربی، حاشیهها تو زندگیمون، شده متن، و متنها شده حاشیه
💚 چرا نمیخوایم این رو قبول کنیم؟ شمال رفتن، خوبه، جنوب رفتن هم خوبه؛ امّا اصل نیست. هدف آفرینش، تفریح نیست، بندگیه. تفریح رو هم باید برای افزایش توانایی و کمک به بندگی انجام داد
💚 اگر کسی تو این دو روزۀ دنیا نتونست بره تفریح، ازش نمیپرسن: «چرا تفریح نرفتی؟»؛ امّا اگه بندگی نکرد، مؤاخذه ش میکنن
💚 ما دنیا رو جدّی گرفتیم؛ در حالی که خدا اون رو بازیچه میدونه. ما با آخرت و قیامت، تعارف کردیم؛ در حالی که خدا، اون رو جدّی گرفته. تفریح اصلی مؤمن، توی قیامته
💚 البته بازم تأکید میکنیم که منظور ما از این حرفا، نفی کردن تفریح نیست. ما میخوایم بگیم اگه کسی به خاطر شرایط سخت زندگی نتونست تفریح کنه، بدبخت نیست.
📚 منبع: کتاب "ایران، جوان بمان"، ص ۱۱۲
📚 تهیّه کتاب 👈 ktft.ir/iran
🔘 اقتباس از کانال استاد عباسی در سروش
«عقلانیت»
🇮🇷 توانستیم ...
🇮🇷 ایران قوی ...
✅ ایران جزو سه کشور صاحب فناوری « ژندرمانی » در جهان
🔹 حمیدیه (رئیس مرکز پیوند سلولهای بنیادی مرکز طبی کودکان) گفت: محصول کارتیسل که شرکت نوآرتیس به قیمت ۴۳۰ هزار دلار میفروشد را با تولید داخلی میتوانیم بسیار ارزان در اختیار داشته باشیم.
👈 فیلم: http://fna.ir/3bokc8
🔘 منبع: فارس
❇️ عربستان پخش سریال «معاویه» را متوقف کرد
📡 پایگاه خبری خلیج آنلاین گزارش داد شبکه MBC عربستان سریال بحثبرانگیز «معاویه» را از کنداکتور پخش خود در ماه رمضان خارج کرده است.
🔹پخش این سریال در هفتههای گذشته با انتقادات زیادی در برخی کشورهای عربی همراه شده تا جاییکه پس از اعلام ممنوعیت پخش آن در عراق، شبکه MBC اعلام کرد این سریال را در کشور عراق پخش نخواهد کرد.
🔹 خلیج آنلاین دلیل توقف پخش این سریال را نزدیکی دوباره ایران و عربستان و افزایش تلاشها برای کاهش تنشها در منطقه اعلام کرده است.
🔘 منبع: تسنیم
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢٠ )
📣 آگاهی از وضع مطلوب، دومین عنصر انتظار عالمانه
🔹 بدون در نظر داشتن الگویی از وضع مطلوب، چگونه میتوانیم وضع موجود را ارزیابی کنیم؟ لابد باید به الگوهای مندرس شرقی و غربی که در مدارس و دانشگاهها میآموزیم، دل خوش کنیم و خود را با مقیاس های ناقص و غیرانسانی بلاد کفر، اندازه گیری کنیم؛ کاری که شیوهٔ مرسوم و ناپسند برخی نخبگان فرنگ باور مملکت ماست.
🔹 کسی که از وضع مطلوب بیاطلاع است، منتظر چه وضعیتی است؟ یکی از فوائد مهم آگاهی از وضع مطلوب، ایجاد زمینهٔ مناسب برای تحلیل درست گذشته و یافتن پاسخ بسیاری از سوالهای کلیدی حیات بشر است. مثل اینکه: چرا انبیاء و اولیای الهی در طول تاریخ نوعا مظلوم بودهاند؟ چرا استقرار حق اینقدر به تاخیر افتاده و دشوار مینماید؟ چرا همیشه جبههٔ اشقیا، به انحای مختلف بر جبههٔ اولیا غلبه کردهاند؟
📣 بطلان تئوریهای غربی در انقلاب اسلامی
🔹 این اتفاق، که واقعیت جامعهٔ مهدوی و حاکمیت ولی خدا میتواند بطلان تئوریهای غلط برای اداره حیات بشر را اثبات نماید، در انقلاب اسلامی و نظام مقدس ما بعنوان مقیاس کوچکی از انقلاب مهدوی، تا حدودی تجربه شده است.
🔹 وقتی «نمیشود» ها و «امکان ندارد» های علوم تجربی در جریان رخدادهای انقلاب اسلامی ایران رنگ میبازند، و پیروزیهای این ملت ولایی، یکی پس از دیگری موهوم بودن تفکرات غیرالهی را به اثبات میرساند، طبیعی است که این وضعیت، به همین ترتیب، همین آثار را در مقیاس بزرگتر بدنبال داشته باشد. و اندیشمندان را به بازنگری در تئوریهای خود وادار نماید. البته اگر دستگاه تبلیغی استکبار و نفسانیات انسانهای بیمار بگذارد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
💚 وطن
💚 ناموس
💚 غیرت
💚 ایمان
💚 عزت
💚 وحدت
💚 و ...
🚨 موریانههای مزدور بی وطن، به شدت فعالن، تا بوسیلهٔ رسانه، این مفاهیم مقدس رو که مهمترین عناصر هویت ملی ما هستن و ربطی هم به نظام و حکومت ندارن، کم رنگ و بیارزش کنن
🔔 ملتی که این عناصر هویتی رو از دست بده، محکوم به فناست
🇮🇷 همه باید برای تقویت و حفظ قدرت ملی و استحکام درونی، مراقب موریانهها باشیم و نسل آینده را نسبت به اهمیت و جایگاه این مفاهیم آگاه کنیم
«عقلانیت»
🇮🇷 خبرهای خوب
✅ ارتقاء ١١١٣ مکاواتی توان تولید برق در نیروگاههای حرارتی بدون نیاز به سوخت جدید، توسط دانش بنیان ها که در تابستان ١۴٠١ انجام شد.
👈 منبع: http://fna.ir/3borun
✅ سرپرست بیمارستان بنت الهدی شهرستان بجنورد اعلام گرد: در سال گذشته، ٢ هزار و ٨٣٣ زوج در خراسان شمالی از خدمات رایگان درمان ناباروری بهرمند شدند.
👈 منبع: http://fna.ir/3borx1
✅ بزرگترین بیابان زدایی جهان توسط نیروهای جبهه مقاومت (الحشد الشعبی) با کاشت یک میلیون نخل در صحرای سماوه عراق آغاز شد. قرار است بعد از اجرای این طرح، کاشت یک میلیون نهال زیتون نیز انجام شود. این اقدامات آثار مثبت زیست محیطی، خصوصا در مهار پدیده گرد وخاک خواهد داشت.
📚 دانلود رایگان کتابی مهم و کاربردی دربارهی مجموعه ای از بهترین تشکرها و تذکرها در امر به معروف و نهی از منکر
📚 کتاب «چی بگم آخه؟!»
دانلود: https://hawzahnews.com/x9Q67
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢١ )
📣 ولایتی تر شدن جامعه، زمینه ساز ظهور
🔹 یکی دیگر از برکات آگاهی از وضع مطلوب (جامعهٔ مهدوی) ، روشن شدن راه عبور از مشکلات کنونی جامعه است. به مشکلات جامعهٔ امروز خودمان نگاه کنید. کدامیک از این مشکلات را با آگاهی از جامعه و حکومت حضرت و تأسی به آن نمیتوان حل کرد؟ مخصوصا که امروز جامعهٔ ما شباهتهای فراوانی با جامعهٔ مهدوی پیدا کرده و در طول تاریخ اسلام، نزدیکترین جامعه به جامعهای است که امام زمان (عج) تشکیل خواهد داد.
🔹 مهمترین ویژگی جامعهٔ ما، که مایهٔ تقرب ما به آن حضرت است، ولایی بودن جامعه ماست. وقتی به جامعهٔ موعود مینگریم، میبینیم همهٔ برکات و خیرات جامعه مهدوی و پدید آمدن وضع مطلوب، تنها در اثر استقرار ولایت و ولایتپذیری تمام مردم روی زمین است.
🔹 اینکه چه شرایطی پیش میآید که همهٔ انسانها ولایی میشوند، بحث دیگری است که باید درجای دیگری مستقلا بررسی شود، اما بهرحال، پس از آنکه همه ولایی شدند، تمام نعمات، از امنیت و آرامش گرفته تا عدالت و رفاه، به دست خواهند آمد.
🔹 اگر نخبگان و خواص جامعه نقش کلیدی در تثبیت ارکان ولایت در جامعه را بر عهده دارند، الان وظیفهٔ نخبگان جامعه ما چیست؟ اگر در آن زمان، عقل مردم با عنایت حضرت افزایش میابد و همین عقلانیت موجب استحکام حکومت ایشان میشود، پس وظیفهٔ امروز ما در توسعهٔ عقلانیت در جامعه چیست؟
🔹 اگر در زمان حضرت، محبت شدید مردم به ایشان، از طرفی دلها را با هم متحد میکند و از طرفی در دل دشمنان رعب میافکند، در شرایط کنونی، تعمیق محبت به ولی خدا و جانشین او در جامعه (ولی فقیه) چقدر اهمیت پیدا میکند؟
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر اسناد پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
🇮🇷 توانستیم ...
🇮🇷 ایران قوی ...
✅ ستونهای مورد استفاده در دستگاههای تعیین خلوص و جداسازی اجزای مواد شیمیایی به دست نخبگان یک شرکت دانشبنیان بومیسازی شد. این دستگاه در صنایع داروسازی، غذایی، نفتی، محیط زیستی و اکثر صنایع شیمیایی استفاده گستردهای دارد.
🔘 منبع: خبرگزاری صدا وسیما
هدایت شده از کوتاه و گویا
بسم الله الرحمن الرحیم
❓جهاد تبیین را از کجا باید شروع کرد؟
🔶بعد از تاکید مکرر رهبر حکیم انقلاب اسلامی در مورد وجوب جهاد تبیین ، هر کس بنا به تشخیص خود وارد این عرصه شد و تلاش نمود تا سهمی در جهاد تبیین داشته باشد. سَعیُکُمْ مَشْکوُراً ، اما سوال اساسی اینجاست که جهاد تبیین را از کدام جبهه و کدام سنگر باید شروع کرد و مهمترین سنگر کجاست؟
پاسخ این سوال را درسوال دیگری باید یافت که : بیشترین حمله از سوی دشمن به کدام سنگر می شود؟ آیا ندیدید و نشنیدید که در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ بیشترین هجمه ها به سنگر ولایت فقیه بود؟ آیا نشنیدید که فریب خوردگان چگونه ناجوانمردانه شبهای متمادی بر فراز بامها بدترین اهانتها را به سکاندار نظام اسلامی می کردند ؟ ندیدید شعار نویسی سازمان یافته بر دیوارها متوجه چه کسی بود؟ آیا ندیدید که تمام اپوزیسیون با همه اختلافات در حمله به مرکز ثقل انقلاب اسلامی چگونه تلاش می کردند ؟
در مقابل این همه دشمنی صاحبان میز و منبر و تریبون و رسانه چه کردند؟ مبادا آنقدر غفلت کنیم تا همچون روز عاشورا حسین بن علی علیهما السلام غمگین به خیمه ها بیاید و به خواهرش زینب بفرماید که لشگر ابن زیاد به پدرم علی اهانت می کنند.
یادتان هست که شهید روشن ضمیر حاج قاسم سلیمانی همو که با شهادت خود، دل میلیونها نفر را تسخیر کرد، گفت : والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد.
🔷همه باید یاسخ دهند که در قبال هجمه های بی امان به ستون خیمه انقلاب ، چقدر سینه سپر کردند؟ حوزه های علمیه ، علما ، مسئولان و مدیران و نویسندگان و شعرا و هنرمندان و ورزشکاران و اصحاب رسانه و ...همه و همه در پیشگاه الهی ودر محضر شهیدان باید کارنامه خود را در مقابله با حجم انبوه هجمه ها به علمدار انقلاب ، در معرض قضاوت الهی قرار دهند.
آدرس کانال @kootahgooya
«عقلانیت»
✔️ تحریف دین ... !!
🔻 تلقی غلط از دین باعث پدید آمدن دو گروه میشود؛
١- دینداران نادان مثل داعشیها
٢- دینگریزان سطحینگر مثل غربزدهها.
تلقی غلط از دین ناشی از تحریفات دین در طول تاریخ است.
✅ گفتگوی زنده تلویزیونی با استاد پناهیان در برنامهٔ سحر «ماه من» از شبکه سه. حوالی ۴ صبح
با موضوع: اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین (ع)
👈 صوت، فیلم و خلاصهٔ گفتگو، هر روز اینجا بارگذاری میشود:
📎 panahian.ir/post/7400
«عقلانیت»
🔔 مراقب پشت جبهه باشیم
👊 حملات بینظیر و گسترده محور مقاومت در چند روز اخیر به پایگاههای اشغالگران آمریکایی در سوریه و عراق که در پاسخ به حمله تروریستهای سنتکام (فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه) به یکی از پایگاههای مقاومت در سوریه انجام شد، ضمن آشکارسازی تغییر راهبرد محور مقاومت در مقابلهٔ شدیدتر با اشغالگران، شرایط را برای ادامه حضور آمریکا در منطقه، بسیارسخت و غیرممکن کرده است.
👈 بخوانید:
🔹 عطوان، سردبیر روزنامه رای الیوم: «شاهد بودیم که برای اولین بار بعد از گذشت ۱۰ سال، اشغالگران آمریکایی در سوریه دچار تلفات جانی شدند و این از نظر نظامی بسیار مهم است. دوره اشغالگری ایالات متحده در سوریه به سر آمده و به زودی شاهد صحنه اخراج آمریکاییها از کل منطقه خواهیم بود»
🔺 این درحالیستکه نیروهای مقاومت اعلام کردهاند، هرگونه واکنش اشغالگران را در سطحی بالاتر پاسخ خواهند داد.
🔺 در شرایطی که اروپا و رژیم صهیونیستی بشدت گرفتار بحرانهای داخلی هستند و متحد دیرین آمریکا در منطقه (عربستان) نیز با ایران به توافق رسیده، تنها امید تروریستهای اشغالگر آمریکایی برای برهم زدن تمرکز محور مقاومت، نوکران داخلی شان هستند تا به هر بهانهای در داخل کشور تنش آفرینی کنند.
🇮🇷 در شرایط فعلی هرگونه ایجاد تنش در داخل کشور، بازی در زمین دشمن است.
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢٢ )
📣 پرسشهایی که ما را به تصور صحیح جامعهٔ مهدوی نزدیکتر میکند
🔹 در جامعهٔ مهدوی، رشد عقلانیت چگونه بوجود میآید؟ ریشهٔ فزونی نعمات از کجاست؟ اینکه دشمنان از حضرت میترسند، بیشتر از قدرت شمشیر اوست یا از شدت محبت یارانش به او؟ آیا این محبت و ولایت، خود مهمترین عامل رشد همان عقل و درایت در بین انسانها نیست؟
🔹 وضعیت گناه کارها چگونه خواهد بود؟ آیا خوب شدن اجباریست یا شرایط، اجازهٔ بد شدن نمیدهد؟ آیا گناهکاران بلافاصله رسوا و اعدام میشوند؟
🔹 نحوهٔ مشارکت مردم در حکومت حضرت چگونه خواهد بود؟ چه مقدار قانون در جامعه وجود خواهد داشت؟ ضمانت اجرای این قوانین چیست؟ چه مقدار سختگیری در اجرای قوانین بکار گرفته خواهد شد؟ چه مقدار از مسئولیت ادارهٔ جامعه بجای قانون، به عهدهٔ اخلاق قرار میگیرد؟ چگونه اخلاق و معنویت در جامعه توسعه پیدا میکند که بتواند جای بسیاری از قوانین اضافی و بیاثر را بگیرد؟
🔹 در زمان موعود، تبلیغات دینی چگونه خواهد بود؟ چگونه مردم به دین جذب میشوند؟ آیا هنرمندان میتوانند حتی به نفع خدا، مردم را فریب دهند؟ چه کسانی میتوانند هنرمند بشوند؟ آیا هنرمندان میتوانند فریبکارانه حرف بد خود را در تصویری بظاهر خوب به خورد مردم بدهند؟ حکومت یا مردم، کدامیک بیشتر بر چگونه بودن محصولات هنری نظارت خواهند داشت؟
🔹 رسانهها تا چه حد به حقیقت گویی رو میآورند و چقدر مصلحت اندیشی میکنند؟ افشاگری بدیها، تا چه اندازه در ادارهٔ جامعه کمک خواهد کرد؟ آیا رسانه، رکن جامعهٔ مهدوی هم خواهد بود؟ آیا محصولات رسانهای کنترل و سانسور هم خواهند شد؟ یا شدت آگاهی مردم و درایت مخاطبان، حکومت را از نظارتهای فوق العاده و بیثمر بینیاز میکند؟ مدیران رسانه چه کسانی به چه ویژگیهایی خواهند بود؟
🔹 این پرسشها علاوه بر روشنگری، میتوانند از دینگریزانی که از جامعه و حاکمیت دینی تصور باطلی دارند و به همین دلیل از آن هراسانند، دلبری کند. حتی میتواند تا آنجا پیش رود که به پاسخ تمام پرسشهای بشر امروز نزدیک شود.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استان پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت در سنگر خانواده»
🌀 واقعا دغدغهٔ تربیت دینی بچهها رو داری ؟
🔸 بزرگترین عامل تربیت دینی فرزند
✅ استاد محسن عباسی ولدی:
💚 بیائیم از امروز شروع کنیم گناه نکنیم. این بزرگترین عامل شکوفایی فطرت بچههای ماست.
💚 رابطهمان را با خدا و اهل بیت صمیمی بکنیم. خیلی از ماها با خدا رابطه رسمی داریم! با خدا رفیق بشیم، هفتهای چند شب یه خلوت سحری در حد ۵ دقیقه با خدا داشته باشیم.
💚 ما آخرین باری که با امام زمان حرف زدیم را یادمان نمیآید، آن وقت میخواهیم، بچههایمان امام زمانی تربیت شوند ؟!!
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢٣ )
📣 سومین عنصر انتظار عالمانه، اعتقاد به تحقق وضع مطلوب است
🔹 بعد از اینکه ما به وضع موجود معترض شدیم، و تصور درستی هم نسبت به وضع مطلوب پیدا کردیم، حالا باید به شدنی بودن وضع مطلوب هم اعتقاد داشته باشیم. خیالی جلوه کردن مختصات جامعهٔ مهدوی که در روایات ذکر شده برای بعضیها آنچنان غیرقابل باور است که از جامعهٔ موعود بیاعتنا عبور کرده، وضعیت مطلوب ترسیم شده در آن را ناشدنی میپندارند!
🔹 عدم سلامت عقل، قساوت قلب، منفی بافی و برخوردار نبودن از یک فلسفهٔ متین برای حیات انسان، زمینههای غیرقابل باور بودن تحقق جامعهٔ مهدوی است.
🔹 اساسا ایمان آوردن به هر وعدهای از وعده های پیامبران و اعتقاد به تحقق آنها، نیاز به نوعی صفای باطن دارد. گاه کوچکترین گرفتاری پنهان در روح انسان، میتواند راه پذیرش وعدههای الهی و تعقل در مورد آنرا مسدود کند.
🔹 وقتی مسیر زندگی کسی در تعارض کامل با باورهای مهدوی است، راحتترین کار برای او اینستکه از اساس جامعهٔ مهدوی را انکار کند. و الا باید سمت و سوی زندگی خود را تغییر دهد و یا لااقل به اشتباه بودن مسیر زندگی خود اعتراف کند و این برای خیلیها کار سختی است.
🔹 اساسا اعتقاد به امور معنوی، علامت سلامت روح انسان است و زودباوری در مقابل وعدههای الهی ناشی از صفای باطن است. اگرچه زودباوری بعضی اوقات سادهلوحی است، ولی بعضی وقتها هم بدلیل شدت حکمت و درایت است که بسیار مطلوب است.
🔹 عرصهٔ ایمان به مهدویت بسیار بلاخیز است و بنا به روایات، ابتلائات الهی برای مؤمنان، در آستانه ظهور و پس از آن، ریزشهای فراوانی درپی خواهد داشت. (کافی ج١، ص٣٧٠ و غیب طوسی، ص٣٣٩ و کمال الدین و تمام النعمه، ج٢، ص۶۵۵)
🔹 وقتی کسی ایمان خود را با سطح نازلی از معرفت میبندد و اعتقاد خود را تنها ناشی از صفای باطن قرار دهد، اگر در امتحانات سخت مردود نشود، لااقل مرعوب خواهد شد و با شجاعت تمام، که ناشی از اعتقاد محکم و معرفت مستحکم است، از حق دفاع نخواهد کرد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه. عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان