9.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درخت انگوری که تعجب همه را برانگیخته🍇😍
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
🟢 کشت #اسطوخودوس
اسطوخودوس متشکل از 47 گونه مختلف و از دسته گیاهان گلدار و از خانواده نعناعیان می باشد.
گیاهان این سرده، بومی قدیم بوده و در مناطق وسیعی از آسیا، آفریقا و اروپا به صورت طبیعی رویش دارند. در ایران کشت این گیاه نیز گسترش پیدا کرده؟
این گیاه مناطقی که زمستان های سرد و تابستان های خنک دارد را ترجیح می دهد.
زمان کاشت: پاییزه (آذرماه) و بهاره (اواسط اسفندماه)
خاک مناسب: بافت سبک
یکسال کشت 12 سال بهره وری.
تکثیر: از طریق قلمه و بذر، اما بهترین روش کاشت این گیاه از طریق قلمه است.
مقدار بذر در هکتار 7 تا 10 کیلو
عمق کاشت: 1 تا 1/5 سانت
فاصله کاشت 80 تا 100 سانتیمتر
تعداد بوته در هر هکتار 10000 تا 12000
مقاوم به کم آبی و سرما و شوری
مدار آبیاری بسته به اقلیم و خاک 10 الی 15 روز
میزان عملکرد کل 700 الی 900 کیلو شکوفه هست
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
13.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گردو
کلیپ گردو رقم فرنور
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
#هورتانسیا_ادریسی
گیاه باغی هورتانسیا (گل ادریسی)
نام علمی: Hydrangea macrophylla
نام انگلیسی: Bigleaf hydrangea, Hortensia
هورتانسیا
درختچه ای است با رشدی سریع از خانواده Hydrangeaceae، بومی چین و ژاپن است و می تواند تا ارتفاع بیش از 2 متر و به همین گستردگی رشد کند. این درختچه به خاطر گل آذین های بزرگ آن پرورش داده می شود.
رنگ گل ها آبی، قرمز، صورتی، ارغوانی روشن و ارغوانی تیره است که وابسته به اسیدیته(PH) خاک است. به طوری که در یک خاک اسیدی رنگ گل ها نزدیک به آبی و در یک خاک قلیایی، رنگ صورتی بیشتری دارد. این تغییر رنگ وابسته به جذب یون آلومینیوم توسط گیاه است.
رقم های تجاری زیادی از این گونه تولید شده همچون رقم Blushing Bride که گل هایی سفید دارد. رقم های تجاری جدید امروزه دارای سایز های مختلف مثلاً پاکوتاه، گل های بزرگ تر و گل های پر رنگ تری هستند. یا گل آذین هایی که بسیار بزرگ شده اند.
برگ ها پهن و به شکل تخم مرغ با لبه دندانه دار هستند. برگ ها متقابل بوده و قسمت زیرین آن در بعضی از گونه ها صاف و در بعضی دیگر دارای کرک است.
قابل ذکر است که جوانه های گل و برگ، سمی است (در بعضی از منابع تمام قسمت گیاه هورتانسیا سمی ذکر شده است) که باعث آماس پوست می گردد. از این رو توصیه می شود که به هنگام کار با هورتانسیا از دستکش استفاده گردد.
#گل
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
#کاشت_پرورش_چلغوز
الف) تکثیر طبیعی :
بذور این گیاه توسط پرندگان انتشار می یابند وليكن چنين ماهیّت عملي بخوبی شناخته نشده است .
ب ) کاشت بذور :
بذور کاج چلغوز در خاک های سبک و فقیر (شنی) ، متوسط (لوم) و سنگین (رسی) قادر به رشد هستند ولیکن خاک های زهکش دار را بهتر می پسندند. رشد بذور در PH خنثی تا اسیدی مطلوب ترند.
بهتر است بذور چلغوز را بمحض رسیدگی در گلدان ها بصورت منفرد بكارند و در زیر شاسی ها یا چارچوب های سرد (cold frame) بویژه در اواخر زمستان نگهداری کنند. یکدورۀ کوتاه مدت "زمستانه شدن" یا "استراتیفیکاسیون" (stratification) طی 6 هفته در دمای 4 درجه سانتیگراد می تواند به بهبود جوانه زنی بذور انباری کمک نماید .
پ ) قلمه زنی :
از این روش فقط زمانی استفاده می شود که قلمه ها (cutting) را از درختانی با عمر کمتر از 10 سال تهیّه نمایند. قلمه ها باید شامل ساقه های کوتاه و دسته ای از برگ های سوزنی باشند. کندن جوانه های ساقه چند هفته قبل از تهیّه قلمه ها می تواند بر موفقیّت ریشه زایی قلمه ها بیفزاید. قلمه ها معمولاً به کندی رشد می کنند. بهرحال در زمان حاضر اطلاعات کافی و كاملاً مفیدي از چگونگی تکثیر کاج چلغوز موجود نمی باشد.
پرورش نهال ها :
دانهال هاي (seedling) پرورشي را بمحض مهیّاشدن شرایط اقلیمی به محیط طبیعی و دائمی منتقل می کنند و از آنها برای مدت 2-1 سال بخوبي مراقبت بعمل می آورند. اینگونه نهال ها دارای سیستم ریشه ای بسیار کم پشت و پراکنده ای هستند لذا انتقال سریع تر آنها در زمین اصلی توصیه می گردد. نهال ها را در دوره نوجوانی با ارتفاع 90-30 سانتیمتری در زمین اصلی غرس می کنند. البته درصد موفقیّت نهال هایی که دارای ارتفاع 10-5 سانتیمتر باشند، بمراتب بیشتر است ولیکن باید علف های هرز اطرافشان را طی یکدوره نسبتاً طولانی با پاشیدن مالچ های مناسب کنترل نمود. نهال های بزرگ به سختی استقرار می یابند و برای چندین سال بکندی رشد می کنند. آنها سیستم ریشه دهی گسترده ای نخواهند داشت لذا در برابر بادهای شدید آسیب پذیرند .
دانهال های حاصله تحمل وضعیت سایه را ندارند و در شرایط خاک های خشک و مرطوب به رشد بهتری دست می یابند گواینکه متحمل به خشکی هستند . نهال ها در شرایط بسترهای شنی یا لوم- سنگریزه ای حائز نور کافی و زهکشی مناسب بخوبی رشد می کنند. آنها خاک های باتلاقی يعني شرايط عدم برخورداری از زهکشی را نمی پسندند. اینگونه کاج ها در اراضی رسی نیز رشد می یابند. نهال های استقراریافته نسبت به خشکی متحمل هستند.
کاج هایی که از پاکستان به انگلستان برده شده اند، بخوبی استقرار نیافتند ولیکن احتمالاً انتقال گونه هایی از مناطق مختلف با خصوصیات گوناگون می تواند بر موفقیّت استقرارشان کمک نماید .
#میوه
#چلغوز
#کاج
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat