6.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦4 عامل مهم سیاهشدن پسته با راهکار
ارسالی
#پسته
#افت
#بیماری
#کنترل
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅تا حالا برداشت هل دیده بودید؟😍
❌خیلی جالبه حتما ببینید
زادگاه اصلی #پرتقال کشور چین است،این میوه حدود ۱۱۰ سال پیش به ایران وارد شد و درچین پرتاگال نام داشت
#تاریخ_کشاورزی
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین (Bollo، 1999). مواد هیومیکي شامل مخلوطي از ترکیبات آلي مختلف هستند که از تجزیه گیاهان و حیوانات حاصل مي شوند (Maccarthy ، 2001). این مواد در تمام محیط هاي خاکي و آبي یافت مي شوند و یکي از فراوانترین شکل هاي مواد آلي را در سطح زمین تشکیل مي دهند(Maccarthy ، 2001). کاربرد اسید هیومیک به عنوان ماده اي با منبع طبیعي در جهت پایداري و افزایش تولید محصولات زراعي رضایت بخش مي باشد ( Sharif و همکاران.، 2002). از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985).
اسید فولویک و اسید هیومیک هر دو مواد هیومیکی هستند. بااینحال، تفاوتهای کلیدی ناچیزی وجود دارد که مزایای آنها و چگونگی کاربرد بهتر آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010). در این زمینه تحقیقات زیادی انجام شده است که به برخی از آنها در ادامه میپردازیم:
محلول پاشی هیومیک اسید بر گیاه چاي ترش سبب افزایش ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد شاخه فرعی در بوته، وزن تر و خشک برگ و شاخه، تعداد میوه، وزن تر و خشک کاسبرگ ها، عملکرد بذر و مقدار کل آنتوسیانین گردید (Shahlaby و همکاران.،2011 ).
تورکمن و همکاران ( 2005) گزارش نمودند که کاربرد هیومیک اسید در خاك موجب افزایش قطر ساقه، طول ساقه و عملکرد گیاه فلفل شده است.
دلفن و همکاران( 2005) اعلام کردند در شرایط تنش خشکی، هیومیک اسید با افزایش آنزیم روبیسکو سبب افزایش فعالیت فتوسنتزي گیاه گندم می شود.کانال پیام سبز
و به طور کلی، هیومیک اسید بر طول، تعداد و توسعه ریشه گیاهان دارای تاثیر مثبتی میباشد (Nardi، 2002). در مطالعه اي( Yang و همکاران.،2004) دریافتند که اسید هیومیک بیش از اسید فولویک و هیومین بر فعالیت کلروفیل b اثر مي گذارد.
استفاده از هیومیک اسید با فراهم کردن افزایش جذب عناصر غذایی باعث رشد مطلوب اندام هاي هوایی میشود ( Erkossa و همکاران.،2002). هیومیک اسید با تولید بیشتر نوکلئیک اسیدها و آمینو اسیدها، تکثیر سلولی را در کل گیاه و به ویژه در ریشه ها افزایش می دهند (حسینیان و همکاران.، 1398).
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
تاثیر هیومیک اسید در شرایط تنش آبی بر گیاهان
با توجه به خشک و نیمه خشک بودن مساحت زیادي از کشور ایران، صرفه جویی در مصرف آب ضرورت دارد؛ از طرف دیگر تغذیه در عملکرد و کیفیت مواد مؤثر گیاهان اهمیت زیادي دارد. اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی جهت بالا بردن عملکرد به خصوص در شرایط تنش، از اثرات اسید هیومیک حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی و باکتريهاي محرك رشد است ( صبوری و همکاران.، 2017).
هیومیک اسید با دارا بودن گروههای آب دوست در ساختار خود، منجر به افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک میشود (Stevenson، 1994). همچنین مولکول هاي هیومیک اسید از طریق پیوند با مولکول هاي آب، تا حد زیادي از تبخیر آب ممانعت می کنند ( Aiken و همکاران.، 1985). درجه باز بودن روزنه هاي برگ میتواند به وسیله هیومیک اسید براي کم کردن تبخیر آب کاهش یابد به طوري که گیاهان و خاك با نگه داشتن مقدار آب نسبت به خشکی، مقاوم می شوند ( Peleg, Z. و همکاران.،2011).
#اسیدهیومیک از طریق افزایش محتواي نیتروژن برگ ها و حفظ ماندگاري برگ ها سبب بهبود رشد، افزایش زیست توده تولیدي و ارتفاع بوته می شود.
در سال هاي اخیر مصرف بي رویه کودهاي شیمیایي باعث آلودگي محیط زیست شده است. از طرفي واکنش محصولات به کودهاي شیمیایي کاهش یافته است، از اینرو امروزه مصرف مواد آلي رو به افزایش است.کانال پیام سبز_ اسيد هيوميك با تاثير بر متابوليسم سلولهاي گياهي و همچنين با قدرت کلات كنندگي و افزايش جذب عناصر غذايي سبب افزايش رشد و ارتفاع گياه ميشود (نردی و همکاران.،2002). اسيد هيوميك از طريق افزايش محتواي نيتروژن سبب افزايش رشد و ارتفاع گياه ميگردد. بنابراین کاربرد هیومیک اسید میتواند برای رسیدن به اهداف بلند مدت در تولید محصولات برای کشاورزان بسیار مفید و سودمند باشد
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
مولکول اسیدهیومیک
#اسیدهیومیک
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین
از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985
بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010)
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
7.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گل های انسان نما
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کود
#کلسیم
کلیپ کود کلسیم در پسته
🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇
✅ کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب میشود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهاربا درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال #کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ انجام گردد.
#آموزشی
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
26.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علل تجمع نیترات در سبزیها
#نیترات
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا