فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درخت بلوط بدون نیاز به آبیاری و دارای قابلیت رشد در سنگ و صخره ، میتواند به تنهائی اقتصاد زاگرس را به وسیله صادرات چوب و زغال تامین کند
زغال بلوط جزء با کیفیت ترین زغال های دنیاست
ولی متاسفانه پایه اقتصاد سرمایه داری بر صنعت و آسیب های محیط زیستی و سلامت ناشی از آن بناشده است.
کاشت درختان بی ثمر مضر، پایه امریه انها از سازمان ملل یهودی داره میاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انقد نگید تخمه ژاپنی! تخمه جابونیه
حاصل زحمت کشاورزای روستای "جابان" سمت دماونده :)
🖌گزارشی درباره منطقه جابان که زمانی تولید کننده تخمه ژاپنی بود.👇
https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-29301
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از ارزانترین و فراوان ترین مواد اصلاحی خاک،ماسه بادی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 یک کار ساده و جالب برای بستن ساقههای گل و گیاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی راحت از درختی که دلت میخواد نهالش رو داشته باشی مقداری از پوست شاخه رو راحت بردار، بعدش مقدار خاک و کود رو توی قالب بذار روش و کمی بهش آب بده.
بعد مدتی که ریشه زد راحت جداش کن و نهال جدیدت رو بکار
⭕️بهترین روش کوددهی گندم
مدیریت صحیح در مصرف کوددهی زراعت گندم
درارتباط با برنامه بهینه سازی مصرف کودها، اقدامات متعددی از قبیل ایجاد تعادل بین مقادیر مصرف انواع کودهای اصلی (ازته، فسفاته و پتاسه) از طریق تغییر نحوه مصرف کودهای ازته، کاهش مصرف کودهای فسفاته و افزایش مصرف کودهای پتاسه براساس نتایج تحقیقاتی صورت گرفته است.
باید در نظر داشت که برای تولید ۳ تن دانه و ۳/۵ تن کاه کلش گندم درهرهکتار از مزرعه باید حداقل۸۰کیلوگرم در هکتار کود ازته، ۲۰ کیلوگرم در هکتار کود فسفره و ۴۵ کیلوگرم در هکتار کود پتاسه برای مزرعه استفاده کرد.
نکته مهم در کوددهی گندم : باید از مصرف غیر ضروری کود در مرحله ای از رشد رویشی که منجر به خوابیدگی گیاه (ورس) و در نتیجه کاهش عملکرد می شود اجتناب ورزید.
بدیهی است مقدار مصرف هر عنصر بستگی به حد بحرانی آن در خاک دارد.
با آزمون خاک قبل از کشت مشخص خواهد شد که چه عناصری برای رشد کافی گندم در طول فصل زراعی مورد نیاز خواهد بود.
یکی از روش های دیگر تعیین مقدار عناصر ضرورری خاک ، شناخت علایم کمبود عناصر غذایی است.
گندم نیز همانند سایر محصولات زراعی علایم خاصی از کمبود را از خود بروز میدهد.
✅کود ازت و میزان مصرف آن
بطور کلی گندم در مراحل جوانه زنی ، پنجه دهی ، ساقه دهی و گلدهی (ظهور خوشه و دانه) به ازت نیاز دارد . لیکن بیشترین نیاز گندم به ازت در مراحل پنجه زنی و ظهورخوشه و دانه است.
افزایش عملکرد و پروتئین دانه به مدیریت صحیح مصرف کود ازته بستگی دارد.
اگر کود ازته قبل از خوشه دهی جذب گیاه شود بیشتر محصول را افزایش می دهد و اگر بعد از خوشه دهی جذب گیاه شود بیشتر درصد پروتئین و در واقع کیفیت محصول را افزایش می دهد.
بررسی های جهانی نشان داده است که تقسیم بندی مصرف کود ازته به طور معنی داری میزان پروتئین دانه را افزایش می دهد. مصرف کود ازته در بهار(مراحل ساقه دهی و خوشه دهی) برابر با میزان مصرف آن در پاییز هنگام کاشت، علاوه بر افزایش عملکرد دانه، به علت وجود نیتروژن کافی و قابل جذب در زمین باعث افزایش پروتئین دانه نیز می شود
در خاکهای با بافت ریز (سنگین) می توان یک سوم نیتروژن در مرحله کشت، یک سوم در مرحله پنجه زنی و یک سوم در مرحله ساقه دهی مصرف کرد. در خاکهای با بافت شنی و درشت (سبک) بهتراست نیتروژن در چهارمرحله قبل از کشت، پنجه زنی، تشکیل ساقه و خوشه دهی مصرف شود.
✅فسفر
کلیه گیاهان مبتلا کمبود فسفر به رنگ سبز تیره تغییر یافته و نقاط رنگارنگ به صورت تیره و روشن در مسن ترین برگ ها ظاهر می شوند. علائم اختصاصی در برگ های مسن دیده شده، کلروز (رنگ پریدگی ) از نوک برگ پیر شروع شده و به طرف قاعده برگ گسترش می یابد.
براساس آزمون خاک حد بحرانی فسفر برای زراعت گندم ۱۵ میلی گرم در کیلو گرم خاک می باشد .
تمام کودهای فسفره بایستی قبل از کاشت گندم مصرف گردند و بهتر است با بذر کار در زیر بذر به فاصله ۵ تا ۱۰ سانتیمتر قرار گیرند یا به صورت نواری در کنار بذر زیر خاک نمود در غیر این صورت می توان آن را با دیسک به روش دستپاش در عمق خاک قرار داد.
فسفر به صورت کودهای سوپر فسفات تریپل وفسفات آمونیوم مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر مقدار فسفر خاک کم باشد مقدار دو کیسه ۵۰ کیلوگرمی کود سوپرفسفات تریپل در هکتار کافی است.
اگر مقدار فسفر خاک درحد متوسط باشد مقدار۱/۵کیسه ۵۰ کیلوگرمی کود سوپرفسفات تریپل در هکتار کافی است.
کود فسفاته را در خاکهای سنگین در ۳ مرحله می توان مصرف نمود. یک سوم به صورت پایه (خاک کاربرد) ، یک سوم به صورت سرک اول در مرحله پنجه دهی گندم، یک سوم به صورت سرک دوم در مرحله ساقه رفتن و حدودا نزدیکی ظهور خوشه و در خاکهای سبک، یک چهارم به صورت پایه، یک چهارم در حدود پنجه زنی، یک چهارم در مرحله تشکیل ساقه و یک چهارم در مرحله ظهور خوشه مصرف شود.
پتاسیم
گندم از مرحله ساقه رفتن به بعد بیشتر از سایر مراحل به پتاسیم نیاز دارد. در این مرحله روزانه ۳/۵ تا ۸ کیلوگرم در هکتار پتاسیم جذب می کند. علایم اختصاصی کمبود پتاسیم همیشه در برگ های پیر بصورت خال های نکروزه در طول برگ به وجود آمده و سریعا به سمت نوک و حاشیه برگ گسترش می یابد.
گیاهانی که شدیداً مبتلا به کمبود پتاسیم می شوند، ظاهری مشابه گیاهان دچار تنش خشکی را پیدا می کنند.
تمام کودهای پتاسه قبل از کشت مصرف و با دیسک زیر خاک قرار می گیرند. در صورتی که پتاسیم موجود در خاک کافی نباشد و کود پتاسه نیز قبل از کشت مصرف نگردد مصرف سرک کلرید پتاسیم در یک نوبت در مراحل اولیه رشد گندم توصیه می گردد.
حد بحرانی پتاسیم در خاک ۱۵۰ میلی گرم در کیلوگرماست.
اگر مقدار پتاسیم خاک در حد متوسط باشد مقدار یک کیسه ۵۰ کیلوگرمی سولفات پتاسیم درهکتار کافی است
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 یه خلاقیت برای هرس کردن درخت
#اخبار_کشاورزی
برداشت موفق «کینوا» در شهرستان زارچ
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان زارچ در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی کشت محصولاتی مانندکینواکه نیازآبی پایینی دارند ودرشرایط خشک و گرم نیز قادربه رشدهستند، میتوانند گزینه مناسبی برای افزایش تنوع کشت باشند.
هادی کریمی افزود: باتوجه به محدود بودن دوره کشت تا برداشت (از اواسط مرداد ماه تا اواخر آبان ماه) این محصول میتواند به عنوان کشت دوم محسوب شود.
کینوا دانههایی با پروتئین بالا، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و فسفر دارد. همچنین، حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری برای بدن است که آن را به یک منبع پروتئینی کامل تبدیل میکند. کینوا به طور طبیعی بدون گلوتن است و برای افرادی که به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن دارند، گزینه مناسبی به شمار میآید.
پخت کینوا بسیار آسان است و میتوان آن را به عنوان یک جایگزین سالم برای برنج یا ماکارونی استفاده کرد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کاشت_اسفناج
اسفناج سرشار از ویتامینه
تو خیلی از غذاها میتونین استفاد کنین
برای کاشت اسفناج ،خاک رو زیر و رو کنید تا نرم بشه.
چندتا ردیف درست کنید، عمق خاک بین ۵الی ۸ سانت باشه کافیه ، بذرها رو بپاشید ،بذر اسفناج رو کم نپاشید چون احتمال داره بعضی هاشون جوانه نزنن. روی بذرها رو آب بریزید تا به خاک بچسبه و یکجا جمع نشه . خاک رو روی بذر ها بریزید و دوباره آبیاری کنید، چندین مرتبه باید آبیاری کنید تا خاک گل شه بعد اینکه اسفناج ها دراومدن بین ردیف ها رو کود دامی پوسیده بریزید تا رطوبت و گرمای خاک رو نگهداره و گیاه رشد بهتری داشته باشه.🍃🌱
#اموزشی
#اسفناج
#بذر
#کود
⭕️مدیریت باغ در زمستان
فصل زمستان که هنگام خواب ریشه های درخت است، بهترین زمان و فرصت برای تغذیه و اصلاح خاک محسوب میشود. تغذیه زمستانه شامل مصرف کودهای فسفره و پتاسه و ریز مغذی ها و کود دامی است.
روش مناسب برای تغذیه، چالکود میباشد.
عموما در فصل زمستان، عملیات اصلاح خاک های شور و خاک های رسی و سنگین انجام میشود. در مناطق با خاک های شور، آبیاری در دوره خواب گیاه جهت آبشویی خاک توصیه میشود. چون معمولا در این فصل، عملیات کوددهی هم در چالکود انجام میگیرد، برای ایجاد شرایط مناسب در جذب کود توسط گیاه در شروع فصل، حداقل یک نوبت آبیاری پس از پر کردن چالکودها مفید خواهد بود.
✔️مدیریت باغ در زمستان✔️ب)
بسیاری از مردم با شروع پاییز و زمستان رسیدگی به باغات و اقدامات نگهداری از این مهم را تا شروع فصل جدید (بهار) قطع میکنند.
در صورتی که فصل زمستان در کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است
? یخ آب یا آبیاری غرقابی یک روز قبل از اینکه دمای هوا به سرمای قابل توجهی (کمتر از صفر درجه سانتیگراد) برسد در از بین بردن بسیاری از تخمها ، لاروها و حشرات کامل تاثیر بسیار زیادی دارد ، ضمن اینکه بسیاری از بیماریهای قارچی و باکتریهای هم کنترل نسبی می شود.
?تعداد زیادی از این آفات ، آفات خاکزی هستند که خسارت خود را به ریشه و طوقه گیاهان میزنند. تعدادی از این حشرات ، حشراتی هستند که تنها زمستان را در زیر خاک و کاه و کلش روی زمین میگذرانند و خسارات آنها در بخش های هوایی گیاه و با شروع فصل بهار ایجاد می شود.
?لذا یخ آب زمستانه می تواند بخش زیادی از آفات را از بین ببرد.
?در سالهای اخیر آفت کرم سفید ریشه و آبدزدکها ، خسارت جدی را به باغات میوه و مزارع ایجاد کرده اند و کشاورزان با استفاده از سموم مختلف به مبارزه با آنها می پردازند ، اما استفاده سموم در خاک خسارات جبران ناپذیری را به کیفیت خاک ایجاد می کند
? اینجا است که لزوم استفاده از روش آبیاری غرقابی زمستانه را پررنگ میکند .
غرقاب کردن خاک درختان منجر به یخ زدن سطح خاک شده و مانع از تنفس کرمها و آفات میشود. بهترین دمای هوا برای انجام این عملیات دمای ۷- است اما دماهای پایین تر از صفر تا ۱۰- مفید هستند باید توجه داشت که دماهای بسیار پایین میتواند به طوقه و ریشه درختان خسارت بزند و لذا در چنین دماهایی این روش توصیه نمی گردد . ?آبیاری غرقابی زمستانه یا یخ آب ، علاوه بر کنترل بخش زیادی از آفات و بیماریها موجب بهبود خواص فیزیکی خاک میشود . خاکهایی که یک یا دوبار در زمستان با این روش آبیاری می شود بافت اسفنجی تری پیدا کرده و تخلخل بیشتری پیدا می کنند ، در حقیقت آب در زمان یخ زدن دچار انبساط می شود و این انبساط در خاک ، موجب جدا شدن ذرات خاک از هم و بالارفتن تخلخل خاک می شود ، در خاکهای سنگین و رسی سنگین ( که اکثر خاکهای کشور را شامل می شود ) بالا بردن تخلخل موجب حفظ رطوبت خاک ، در دسترس قرار گرفتن عناصر غذایی و گسترش ریشه گیاهان می شود .
?حتما نسبت به جمع آوری میوه های ریخته شده در سطح باغ ، کاه و کلش ، برگهای خزان شده ، چوب های پوسیده ، بقایای علف های هرز و هرگونه مواد آلی دیگر اقدام نمایید .(بسیار ضروری زیرا بسیاری از آفات را به همین روش از باغ خارج کرده اید)
?مواد ذکر شده محلهای بسیار مناسبی برای زمستان گذرانی حشرات به نوع های مختلف ( حشره کامل ، تخم و شفیره و.. ) می باشد.
توصیه میگردد مواد جمع آوری شده طبق دستورالعمل فنی و در محل مناسب به کود های آلی تبدیل و پس از طی پروسه تبدیل مجددا به خاک باغ برگردد. با این روش بسیار ساده از طغیان درصد زیادی از آفات و بیماریها در فصل بهار و تابستان پیشگیری کرده آیم.
کود دهی و اصلاح بافت خاک
? فصل زمستان بهترین زمان برای اصلاح خاک و ایجاد تعادل بین منبع و مخزن مواد غذایی در خاک می باشد .
?در حقیقت بایستی تعادلی بین مصرف کننده ، یعنی گیاهان و منابع تامین مواد غذایی شامل عناصر غذایی موجود در خاک ، هوا و موجودات بسیار کوچک یا همان میکرو ارگانیسم ها وجود داشته باشد
?قبل از هر چیزی شناخت ما نسبت به خاک موجود ، میزان مواد آلی و نور و همینطور نیازهای تغذیه گیاهانمان مطرح است به این منظور انجام نمونه برداری اصولی از خاک و آب و انجام آزمایشات مربوطه بسیار مهم و ضروری است
آزمایش تجزیه گیاهی از برگهای گیاهان به عنوان روش تکمیلی برای شناخت نیازهای گیاه توصیه می گردد.
? باید دقت داشت که نتایج این آزمایشات بایستی توسط یک کارشناس مجرب و با حوصله نسبتا زیاد تجزیه و تحلیل گردد و توصیه لازم انجام گیرد...
? زیر نظر کارشناسان کلینیک و گیاهپزشکان نسبت به ضدعفونی درختان و پوشش محل های زخم تنه ها و ضدعفونی شاخه ها اقدام جدی نمایید
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاشت گیاه کینوا(خاویار گیاهی) در استان فارس
#کینوا
#فرهنگ_خودکفایی
#کشاورزی_نوین
کینوآ
جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی میروید و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است
راسته:میخکسانان تیره:تاجخروسیان گونه:C. quinoaنام دوبخشیChenopodium quinoa
کینوآ گیاه بومی کوههای آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامینها و امگا۳ است.
فیبر موجود در کینوا باعث بهبود هضم غذا شده و باعث سلامتی دستگاه گوارش میشود. گلوتامیک اسید موجود در کینوا در معده به گلوتامین تبدیل شده و باعث سلامت مخاط معده میشود. مقادیر بالای فیبر موجود در کینوا به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست میشود.[۱] گیاه کینوآ، گیاهی مقاوم به شرایط کمآبی و شوری است. میزان برداشت آن در هکتار با توجه به شرایط کشت دو تا شش تن میباشد
در حال حاضر در ایران تلاش میشود تا کاشت این گیاه در مناطق شور صورت گرفته و افزایش عملکرد به دست آید. کینوآ بهعنوان ماده غذایی مجاز برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند استفاده میشود و در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد، گندم، تولید بیسکوئیت و پاستا استفاده میشود.
از برگهای جوان به عنوان سبزی تازه یا به صورت پخته در ترکیب غذایی مانند، خوراک سبزیجات، کوکو و آش استفاده میشود. ولی محصول اصلی این گیاه، دانه آن است که دارای ارزش غذایی بالایی است. #کینوآ در کشورهای آمریکای جنوبی به نامهای: خاویار گیاهی و برنج اینکا هم معروف است.
🍃https://eitaa.com/ArayeshgahTabiat
🌳جالبه بدونید: درخت بائوباب ،ماداگاسکار👆
🐵میوه آن نان #میمون نام دارد و از آن برای معطر کردن نوشابه استفاده می شود. تنه این درخت بشکه مانند و قطر آن به 12 متر می رسد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فصل مرکبات هستیم و به راحتی میتونید هسته #مرکبات و بکارید.
فرق نداره لیمو ، نارنگی یا پرتقال باشه 🍋🍊🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦋پروانه میوه خوار بادمجان
میزبان اصلی این آفت بادمجان هست ، اما از گوجه فرنگی و سیب زمینی هم دریغ نمیکنه و بیشترین خسارتشم تو دوره لاروه.
🐛لاروها با ایجاد سوراخ در میوه، وارد محصول میشن و از گوشت میوه مصرف میکنن
بعدم که درشت بزرگ شدن از میوه میان بیرون تبدیل به پروانه میشن ، تخم ریزی میکنن و دوباره این چرخه از نو شروع میشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تکثیر شفلرا به وسیلهی یونولیت
میتونی با این روش عالی برگهای زامفولیا ،پتوس و فیلودندرون و... رو تکثیر کنی،
یونولیت نمیزاره قلمه به انتهای ظرف و دیوارهی ظرف برخورد کنه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایده
ساخت بیلچه با ظروف دورریز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درختی جالب در کنــــــ🌳ــــــــگاور
وقتی علم ،علاقه و تجربه درکنار هم
قرارمیگیرند نتیجه این میشود که از
یک درخت حدود۲۲نوع میوه برداشت
کرد
آقای نورزاد با ابتکار منحصر بفرد خود
توانسته با پیوند به یک درخت بادام
اغلب میوه های هستهدار را تولید و
برداشت کند
✅🎥🍇🍏🍒🥝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک دقیقه زیبایی ببین!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ زیبا تقدیم شما عزیزان😍
بهترین ها نصیبتون
دلتون شاد🤲.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari