بسم الله الرحمن الرحیم
فراموشی پس از ۷۰ روز
بین حجت الوداع پیامبر (واقعه غدیر خم)با رحلت پیامبر (ماجرای سقیفه)کلا ۷۰ روز فاصله است. چطور شد که همه آنها که در غدیر با علی علیه السلام بیعت کردند، همه چیز را فراموش کردند. بزرگان که برخلاف رأی پیامبر در مورد جانشینی امیرالمؤمنین، جلسه گذاشتند . انصار بخاطر خدماتشان به اسلام ، خود را لایق خلافت پیامبر می دانستند و مهاجرین هم خود را لایق تر چرا که از قبیله و خویشاوند پیامبر بودند. عده ای هم که زخم خورده علی در بدر و احد و خندق و ... بودند . اما آنچه فراموش شد وصیت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله در باره ولایت علی ابن ابی طالب بود.
از تاریخ عبرت بگیریم تا عبرت تاریخ برای دیگران نشویم
🔴 تصویری نادر از ادب معمارانه
🔹 وهابیون، عکس انداختن را شرک میدانستند و لذا عکاسان امکان تصویربرداری از مدینه منوره را نداشتند؛
📍در سال ۱۲۵۹ شمسی، محمد صادق بیگ (نقشهبردار ارتش مصر) که به حج رفته بود برای نخستینبار در تاریخ عکسهایی از مدینه و مکه را تهیه کرد.
🔹او عکسهای خود را به کنفرانس بینالمللی جغرافیدانان در ونیز برد و مدال طلای این کنفرانس را به دست آورد.
📍 در پایین تصویر و در سمت چپ، امضای محمد صادق بیگ با عنوان sadiq bey دیده میشود.
📍تقریبا در وسط تصویر گنبد حرم مطهر نبوی قرار گرفته و در سمت چپ آن و در میان دو مناره حرم نبوی، حرم مطهر ائمه بقیع است.
📍اما ۴۶ سال بعد از این عکس، در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۰۵، حرم مطهر ائمه بقیع توسط وهابیون تخریب شد.
🔹تواضع معمارانه در تصویر تجلی این آیه بود: "يَا أَيُّهَا الَّذِين آمَنوا لَا تَرفعُوا أَصْوَاتَكُم فَوْقَ صوْتِ النَّبِی: ای مؤمنان، صدایتان را بلندتر از صدای پیامبر مکنید" (حجرات/۲).
📍این نوع شهرسازی، نتیجه ادب معمارانه نسبت به بقاع متبرکه و بیوت الهی بود که در شهر سنتی، تنها آنها اجازه ارتفاع و رفعت داشتند:
"فی بُيوتٍ أَذنَ اللَّهُ أَن تُرْفعَ وَيُذْكرَ فيهَا اسمُه: خانههايى كه خدا رخصت داده كه رفعت يابند و نامش در آنها ياد شود" (نور/۳۶).
📍ادبی که در شهرهای متراکم و بیادب معاصر، دیگر کمتر نشانی از آن دیده میشود.
5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آمدم ای شاه پناهم بده
😭😭😭😭😭😭
شهادت امام رضا (ع)
🟢 صلوات ما چه فایدهای برای پیامبر و خاندانش دارد؟
🟡 آیتالله جوادی آملی:
مرحوم علامه طباطبایی به فردی که در مورد فایده صلوات از ایشان پرسیده بود پاسخ لطیفی دادند.
🔶فرمودند: صلواتی که ما میفرستیم اولاً از خودمان چیزی اهدا نمیکنیم بلکه به خدا عرض میکنیم و از او میخواهیم که بر پیامبر و خاندانش رحمت ویژه بفرستد و ثانیاً گرچه این خاندان نسبت به ما محتاج نیستند ولی به ذات اقدس اله که نیازمندند وباید دائماً فیض الهی بر آنها نازل شود. ما با این صلوات در واقع خود را به این خاندان نزدیک کردهایم.
🌹بعد مثال میزدند و میفرمودند: اگر باغبانی در باغی که همه گلها و میوههایش مِلک صاحب باغ است کار کند و از صاحب باغ حقوق بگیرد، روز عید، یک دسته گل از باغ تهیه کند و به حضور صاحب باغ ببرد آیا عمل او موجب تقرب به صاحب باغ هست یا نه؟ مسلماً هست.
🙏این عمل نشانه ادب باغبان است. صلوات هم ادب ما را ثابت میکند واِلاّ ما که از خودمان چیزی نداریم. بلکه از ذات اقدس اله مسئلت میکنیم بر مراتب و درجات این بزرگواران بیفزاید. و همین عرض ادب برای ما تقرّب است.
📚 نسیم اندشه، دفتر اول، ص96
12.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک | امام رضا علیه السلام و علم غیب !!
🟡 شبهه
اگر امام رضا علم غیب داشت و می دانست انگوری که مامون برایش آورده سمی است چرا از آن خورد؟ آیا خوردن به همراه آگاهی خودکُشی محسوب نمی شود؟
🟢 پاسخ را در کلیپ فوق ببینید.
7.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 تدابیر امام هشتم برای مقابله با مکر و حیله مامون عباسی
🔸 گوشهای از زندگی سیاسی-مبارزاتی امام رضا علیه السلام در کلام رهبر انقلاب اسلامی
🔸 برگرفته از کتاب انسان ۲۵۰ ساله