۱۷ خرداد ۱۴۰۱
۱۷ خرداد ۱۴۰۱
۱۷ خرداد ۱۴۰۱
یک رفیقی داشتیم که از بچههای قدیم جبهه و جنگ بود البته الآن از علمای قم است؛ نقل میکرد که در یکی از شبهای عملیات، یک گروهی را به ما سپردند و گفتند راه بیفت برو. ما شبانه قبل از اذان صبح، یک مسیری را گرفتیم و رفتیم. میگفت اینقدر به شما بگویم که مدتی که راه رفتیم، احساس کردیم که دیگر اینجا ما گم شدهایم. میگفت خیلی گم شدیم، چون گم شدنهای ظاهری متصف به کم یا زیاد نمیشود، ولی بعضی گم شدنها کم و زیاد دارد. میگفت اینقدر به شما بگویم که در آن منطقهای که ما رسیدیم نه صدای توپ میآمد، نه صدای گلوله میآمد. هیچ آثار جنگ نبود و نمیدانستیم کجا هستیم. این دوست ما میگفت که گاهی زندگی و مشغلهی روزانه، انسان را به گمگشتی و تحیّر میاندازد، یعنی ما گاهی داریم زندگی میکنیم ولی گم شدهایم. نمیدانیم «خود» ما کجا است و کجا هستیم؟ چه کسی هستیم؟ چه کار داریم میکنیم؟ گاهی مشغلههای متعدد فکری و غفلتهای گوناگون از خداوند و اهلبیت (علیهمالسلام) ما را گم میکند، یعنی احساس گمگشتگی، تحیّر و سرگردانی پیدا میکنیم. البته خود همین احساس هم احساس مبارکی است و به هر کسی دست نمیدهد.
استاد شیخ جعفر ناصری
@Arefane
۱۸ خرداد ۱۴۰۱
۱۹ خرداد ۱۴۰۱
6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مکاشفه سالک وارسته مرحوم آیتالله حقشناس در حرم حضرت امام رضا علیهالسلام؛ و شعری که حضرت در جواب ایشان خواندند (نقل مکاشفه از زبان خود آیتالله حقشناس)
@Arefane
۲۰ خرداد ۱۴۰۱
قال الإمام الرضا عليه السلام: الإِمامُ الأَنيسُ الرَّفيقُ، وَالوالِدُ الشَّفيقُ، وَالأَخُ الشَّقيقُ، وَالاُمُّ البَرَّةُ بِالوَلَدِ الصَّغيرِ، و مَفزَعُ العِباد فی الدّاهِيَةِ النّآد
امام رضا علیهالسلام در توصیف "امام" فرمودند: امام، مونسی است رفيق؛ پدری است مهربان؛ برادری است همسان؛ مادری است نيكرفتار به فرزند كوچكش؛ پناه بندگان است به هنگام پیشآمدهای سخت.
• اصول کافی
@Arefane
۲۱ خرداد ۱۴۰۱
❖ تکذیب واقعهای نقل شده از استاد علامه حسن زاده آملی (ره)
• آقای مهدی احدی در تاریخ ۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ایام فاطمیه در بندرعباس چنین داستانی را نقل نمودهاند: علامه حسن زاده آملی خیلی عاشق حضرت زهرا(س) بود و در ایام فاطمیه اتاقش کاملا سیاه پوش میشد؛ یک روز با بنده تماس گرفتند و فرمودند من دلم برای فاطمیه تنگ شده است نمیآیی برایم روضه بخوانی؟ رفتم منزلشان و روضه خواندم و این حدیث از امام صادق را خواندم که حضرت فرمود حضرت زهرا(س) از بس درد کشیده بودند مانند پوست استخوان شده بود؛ علامه حسن زاده از هوش رفتند و زمانی که به هوش آمدند باز هم درخواست کردند که این روایت را بخوانم و من آنجا از ایشان اجازه نقل این اتفاق را گرفتم و امشب برای شما نقل کردم. (منبع)
• کانال عارفانه: از یکی از شاگردان نزدیک و قدیمی استاد علامه حسن زاده آملی، صحت و سقم این مطلب را جویا شدیم، ایشان در پاسخ چنین نوشتند:
"سلام علیکم
در کذب صدر این نقل که میگوید در ایام فاطمیه اتاقش کاملا سیاهپوش میشد شک ندارم، چون در طول ملازمت و آشنایی چهل سالهای که با ایشان داشتم، چنین امری را مشاهده نکردم. در مابقی نقل هم باز باید احتیاط کرد؛ چون اذا کذب الصدر، یحتمل ان یکون الذیل ایضا کاذبا. (وقتی ابتدای داستان، کذب است، احتمالا ادامه آن هم کذب است)"
• پن: از طریق دیگری هم صحت این داستان را پیگیری کردیم که فرمودند کذب است. سابقا برخی نقلهای غیر معتبر دیگر هم توسط آقای احدی صورت گرفته است و متاسفانه این نقلها خیلی مشهور هم شده است که با تکذیب بیوت برخی بزرگان (امام خمینی، آیتالله بهجت) مواجه شده است و چنین نقلهای غیرمعتبری بعد از آنکه تکذیب میشود، رفته رفته باعث بی اعتمادی مردم به داستانهای معتبر و واقعی خواهد شد، جدای از آنکه خود داستانهای غیرمعتبر کرامات و تشرفات و... که ایشان نقل میکنند در برخی موارد، ممکن است موجبات شبهه در برخی عقاید مردم بشود. لذا امیدواریم در نقل کلام بزرگان توسط ایشان، دقت جدی و اصلاح صورت بگیرد.
@Arefane
۲۱ خرداد ۱۴۰۱
۲۲ خرداد ۱۴۰۱
۲۲ خرداد ۱۴۰۱