❖ موت، انقطاعِ انسان از غیر خودش است، اینجا یک امور اعتباری مثل لباس من و ملک من و عناوین من و اینها بود، موت که آمد میماند خودش، با خودش تنها میماند، تمام ارتباطها قطع میشوند، لذا چه زیبا تعریف کرده اند مرگ را: انقطاع الانسان عن غیره (جدا شدن انسان از غیر خودش). اینکه میگویند فلانی فوت کرد غلط است؛ فوت، تباه شدن و از بین رفتن و زائل شدن است، باید بگویید فلانی "وفات" کرد، اللَّهُ يَتَوَفَّى الْأَنْفُسَ حِينَ مَوْتِهَا؛ توفی و وفات، گرفتنِ تمامِ [حقیقت] یک چیز است، میگیرند تمام [وجود] شما را.
• از بیانات علامه حسن زاده آملي در درس شرح مصباح الانس
@Arefane
هست عالَم چو بوستان و در او
گلِ بُستان علیست؛ حسبی هو
هستیِ ماست همچو قطرهی آب
بحرِ عمّان علیست؛ حسبی هو
خلقِ عالَم، به صورت انسانند
اصل انسان علیست؛ حسبی هو
اندر اعیانِ عالَم اکوان
حقِ پنهان علیست؛ حسبی هو
هست ایوانِ کبریا دل ما
صدرِ ایوان علیست؛ حسبی هو
مردِ راهند اولیاء خدا
شاه مردان علیست؛ حسبی هو
@Arefane
1_1235223639.pdf
39.88M
❖ نسخۀ pdf کتاب «لیالی نور؛ مواعظ شبهای قدر» از سلسله مواعظ اخلاقی-عرفانی استاد حاج سیّد محمّدصادق حسینی طهرانی منتشر شد.
• در این کتاب مباحثی چون اهمّیت دعا، چگونگی دستیابی به زندگی شیرین و گوارا، تبیین فناء فی الله و بقاء وجه إلهی، چگونگی وصول به حقیقت، نحوهٔ اصلاح نفس و مقابله با هواهای نفسانی، اهمّیت شبهای قدر، أعمال مستحبّ آن، سرّ تعدّد شبهای قدر و لزوم استفاده از فرصت إحیاء این لیالی با توجّه تامّ به توحید و عشق به خداوند صحبت به میان آمده است.
@Arefane
❖ ویژه| دستورالعمل شب ٢٣ ماه رمضان از عارف بالله سید علی قاضی طباطبایی؛ به نقل علامه طهرانی و علامه حسن زاده از علامه طباطبایی، رضوان الله علیهم
• مرحوم علامه طهرانی در مطلع انوار، جلد ۲، صفحه ۱۱۴ مینویسد: «حضرت آقای طباطبایی -مدّ ظلّه السّامی- نقل فرمودند از مرحوم آیة الحق حاج میرزا علی آقا قاضی -رضوان الله علیه- که ایشان فرمودند: برای من چنین منکشف شده است که: من قال لیلة ثلاث و عشرين من شهر رمضان ساجدا، مأتين و خمسة و عشرين مرة: یا طهر یا طاهر یا طهور یا طیهور یا طیهار، نزلت علیه الملائکه و طهرته تطهیرا»
• مرحوم علامه حسن زاده آملی در هزار و یک نکته، نکته ۷۹۲ مینویسد: «یکی از مشایخم رضوان الله تعالی علیهم از شیخ خود این دستور را حکایت فرمود که: من قال فی اللیله کج مِن ۱۱۲۲۱۲۱۳/۲۱۴۴۱۶۲۶ بعدد طیهار: یا طهر یا طاهر یا طهور یا طیهور یا طیهار، ساجدا، نزلت علیه الملائکه و طهرته تطهیرا (مجرب جدا). باید به معنی نزول ملائکه توجه داشت».
• کانال عارفانه: شیوه دستور چنین است: شب ۲۳ ماه رمضان با وضو سر بر سجده گذاشته و این ذکر را ۲۲۵ بار تکرار نمایید: «یا طُهرُ یا طاهِرُ یا طَهورُ یا طَیهورُ یا طَیهار»
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ تلاوت قرآن و اشکهای آیت الله جوادی آملی بر مزار همسرشان یک روز پس از خاکسپاری (۱۴۰۱/۰۲/۰۶)
@Arefane
❖ رهبر انقلاب: درباره کارهای سیاسی مرحوم آقای مصباح بحثی ندارم؛ اما ایشان در مسائل فکری، مرشد و مرجع بود
• به شما دانشجوها توصیه میکنم بنشینید روی مسئلهی فکر، کار کنید. فکر، «بایدها» و «نبایدها» را معیّن میکند، علم «واقعیّتها» را به ما میگوید. این فکر باید در مسیر درست قرار بگیرد؛ اگر چنانچه فکر را درست مدیریّت نکردید، ممکن است به راه خطا برود. حالا البتّه من کمتر اسم از افراد میآورم، [امّا] مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک استادِ فکر بود؛ البتّه ایشان کارهای سیاسی و فکرهای سیاسی هم میکردند، دربارهی آنها [یعنی] مسائل سیاسی بحثی ندارم، [لکن] دربارهی مسائل فکری یک راهنما و مرشدی بود که میتوانست مرجع و ملجأ باشد. این جور آدمها لازمند که استادِ فکر باشند؛ همچنانی که علم استاد میخواهد، فکر هم استاد میخواهد. (۱۴۰۱/۰۲/۰۶)
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ رقصی چنین میانهی بیت المقدس...
#روز_جهانی_قدس
@Arefane
❖ الهی! ماهِ مبارک ۱۳۹۰ ه.ق را حرام کردم، که نه قدرِ روزه را دانستم و نه قدرِ قدر را؛ نه قرآن خواندم و نه سحر داشتم و نه سَهَر. در لیلةُ الجوائز جز شرمساری چه میبرم. خوشا به حال صائم که «لَهُ فَرحَتان حین یفطِر و حینَ یلقی رَبَّه»، بدا به حالم که «لی حُزنَتان». بارالها، آهم جهنم سوز است...
✍ الهینامه؛ علامه حسن زاده آملی
@Arefane
عارفانه
❖ الهی! ماهِ مبارک ۱۳۹۰ ه.ق را حرام کردم، که نه قدرِ روزه را دانستم و نه قدرِ قدر را؛ نه قرآن خواند
¤ ترجمه واژهها:
• سهر: بیداری
• لیلةالجوائز: شب جوائز (شب عید فطر)
• له فرحتان.. : روزه دار دو خوشحالی دارد؛ یکی هنگام افطار و یکی هنگام ملاقات با پروردگار
• لی حزنتان: برای من دو ناراحتی است
❖ تصویر دکتر سید حسین نصر و جو بایدن در حال سِلفی گرفتن! (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱)
• به گزارش کانال عارفانه، حمیدرضا میررکنی در همین زمینه نوشت: در پنجاه سال اخیر کدام دولت به اندازه دولت ایالات متحده علیه مسلمین و هدم فرهنگ ما اقدام کرده است؟! خون چند کودک مسلمان، چند مادر، چند پدر، با واسطه یا بی واسطه به دست این دولت بر زمین جاری شده است؟! حساب نکنیم؛ حسابش سر به فلک میکشد! ما میراث اسلامی را میخواهیم برای حیات مسلمین. حالا کسی که عمری ادعای "میراث اسلامی" را حمل کرده، در تلاش است تا در عکس سلفی با بایدن بیفتد! چه دولت نایسی و چه جمع نایستری! در زمانی که عالَم اسلام مملوّ از جراحات است، دوستان با بایدن جشن گرفته اند! خود دکتر نصر هم همین تصویر را در صفحه اینستاگرام خود استوری کرده؛ دریغ از کمی حیا و غیرت! همین چند وقت پیش بود که بایدن در نشستی اعلام کرده بود: "من یهودی نیستم، اما یک صهیونیست معتقدم". ناراحتی ما را صرفا ناظر به نزاع ایران-آمریکا نبینید (گرچه من حق دارم در این چارچوب هم موضع بگیرم)؛ در واقع یک استاد اسلامشناس در کنار یک صهیونیست ایستاده است.
@Arefane
❖ یکی از مقامات شریفی که شیخ اکبر ابن عربی در کتاب فتوحات ذکر میکند، مقام سِراح است. یعنی در عین حال که انسان در نشیب و فراز هست، مشغول داد و ستد هست، گفت و شنود هست، درس و بحث هست، حالاتی که به اقتضای نشأه دنیا نمیتوانیم از آنها دست برداریم، اما در عین حال آن حالت حضورِ دائم (دوام توجه به خداوند) را دارد؛ فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ (قمر، ۵۵). با مجموع این نظام هستی، آدم همراه باشد و به شهود میبیند که تحت تدبیر جبروت است.
• از بیانات علامه حسن زاده آملی در درس مصباح الانس
• تصویر علامه حسن زاده آملی و آیت الله سبحانی در مراسم وفات آیت الله بهجت
@Arefane
❖ دیدار آقای عباس موزون (تهیه کننده برنامه زندگی پس از زندگی) با جناب استاد مؤیدی از شاگردان سلوکی آیت الله سعادت پرور (۱۴۰۱/۲/۱۸)
• به گزارش کانال «عارفانه»، برخی توصیه های استاد مؤیدی در این دیدار بدین شرح است:
« کار شما خیلی خوبه الحمدلله. خدا بیش از پیش صدق و اخلاص بهتون عطا کنه. این برنامه خیلیها را الحمدلله نجات داده، این کم نیست. صدق و اخلاصتون را در این زمینه تا میشه بالا ببرید. سلّمکم الله. معمولا برنامههاتون رو میبینم و دعاتون هم میکنم. برنامه شما باعث شده که خیلیها باورشان بیاد پس از این عالم هم خبری هست. هرچه خبر هست پس از این عالمه. در این عالم هیچ خبری نیست. کار، کار خیری است، فقط کوشش کن شیطان ازت نگیره؛ همین! این را خیلی مراقب باش. کار خوب و پر نورانیتی هم هست. خدا انشاءالله بیش از پیش توفیقتان بده. حسن ظن شما بوده اومدید سراغ ما؛ ما کسی نیستیم. از اینکه دیدمت خوشحالم، چون برنامهات رو دوست دارم. تا میشه این برنامهات رو ول نکن که به برنامه دیگهای بپردازی. همین کم نیست، انشاءالله همینجور ادامه بدید ».
• توجه: واضح است که منظور استاد، تایید کامل برنامه و تایید همه جزئیات مشاهدات مهمانها نیست؛ کما اینکه در بسیاری از بیاناتشان، به امکان تصرف خیال و شیطان در مشاهدات مثالی و برزخی اشاره نموده اند. لذا تایید ایشان نسبت به برنامه، بیشتر از باب ایجاد باورمندیِ آخرت در میان مردم بوده است.
@Arefane