9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عارفانه
❖ عکسنوشته| الهی؛ رجب بگذشت و ما از خود نگذشتیم، تو از ما بگذر... @Arefane
الهی؛ شعبان بگذشت و ما از خود نگذشتیم،
تو از ما بگذر...
ماه رمضان آمد، نور دل و جان آمد
نور دل و جان آمد، ماه رمضان آمد
بهبه رم از آن آمد، يكسر همه ديوان را
يكسر همه ديوان را، بهبه رم از آن آمد
نيروى روان آمد، مر سالك صادق را
مر سالك صادق را، نيروى روان آمد
عاشق به فغان آمد، از شوق سحرخيزى
از شوق سحرخيزى، عاشق به فغان آمد
از سوى جنان آمد، آن را كه دلت خواهد
آن را كه دلت خواهد، از سوى جنان آمد
چون بند گران آمد، بر گردن محرومان
بر گردن محرومان، چون بند گران آمد
از عالم جان آمد، قرآن كريم اين مه
قرآن كريم اين مه، از عالم جان آمد
سعدان به قِران آمد، از قدرش و قرآنش
از قدرش و قرآنش، سعدان به قِران آمد
در مهد امان آمد، زين مه حسنِ نجمش
زين مه حسن نجمش، در مهد امان آمد
دیوان اشعار علامه حسن زاده آملی
✍ در بیت دوم این شعر، تشابه وزنیِ کلمۀ «رم از آن» با کلمۀ «رمضان»، نشان از ذوق ادبی شاعر دارد.
در بیت یکی مانده به آخر، کلمۀ «سَعدان» به معنی دو سیارۀ سعد، مشتری و زهره است، و کلمۀ «قِران»، به معنی نزدیک شدن است. در این بیت همراه شدن «نزول قرآن» با «شب قدر» در ماه رمضان، به نزدیک شدن دو سیاره سعد مانند مشتری و زهره در یک برج تشبیه شده است.
@Arefane | عارفانه
14.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 تماشا کنید و لذت ببرید...
حضرت آقای حسن زاده حَفَظَهُ الله [در دیوان اشعارش] میفرماید:
ماه رمضان آمد
نور دل و جان آمد
گفت: عزیزم دارد میآید، دوستم دارد میآید. اینها چرا اینجورند؟ امّا وقتی بعضی میشنوند که ماه مبارک رمضان دارد میآید، غصّه میخورند! خیلیها را میبینم دستپاچه میشوند که ماه مبارک رمضان دارد میآید! این آقای حسن زاده! چقدر آن قصیده اش بلند است! مثل اینکه انسان یک برادر اسیر و آزاده ای در زمان جنگ دارد که چندین سال اسیر بود؛ حالا به او بشارت بدهند که این دارد میآید؛ چقدر خوشحال می شود؟!گرچه [حضرت آقای حسن زاده] دو ماه رجب و شعبان را به ماه مبارک رمضان وصل می کردند و روزه میگرفتند.
ماه رمضان آمد
نور دل و جان آمد...
بیانات آیت الله جوادی آملی در دیدار با مسئولین کنگره طب نبوی؛ ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
• پن: ادب و تواضع و علاقۀ حضرت آیت الله جوادی نسبت به حضرت علامه حسن زاده آملی(ره) قابل توجه و دیدنی است. توجه شود که این سخنان در زمان حیات مرحوم علامه حسن زاده بیان شده است.
@Arefane | عارفانه
4_5834649046538522464.mp3
15.24M
❖ دعای سحر با نوای دلنشین مرحوم صالحی
✍ اگر حالِ خواندنِ دعای سحر را نداشتیم، گوش دادن به صوت آن در تنهایی و خلوت سحر، به همراه توجه به مضمون آن، میتواند بسیار موثر باشد؛ امید است بر دلِ پر زنگارِ ما نیز اثری واقع شود...
@Arefane | عارفانه
13.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❖ وقتی خدای متعال که معدن عظمت است و منشأ عظمت است و خالق عظمت است، به یک چیزی عنوان «عظیم» بدهد ــ «وَ القُرآنَ العَظیم» ــ معنایش خیلی والا است، خیلی بالا است، خیلی ارزشمند است. شما این را دارید تلاوت میکنید! قرآن از همهی آنچه خدای متعال در زیر آسمان خلق کرده والاتر و بالاتر است؛ قرآن «ثَقَل اکبر» است؛ فکرش را بکنید! ...ما با قرآن چه جوری برخورد میکنیم؟ شما که قرآن را تلاوت میکنید، یکایک شما تلاوتگران قرآن، پیک عرش الهی به سوی ما فرشیان هستید؛ هر کدام اهل دل باشیم، بر دلهای ما نازل میکنید قرآن را؛ هر کدام هم اهل گوش باشیم، گوش ما استفاده میکند.
• بیانات رهبری در محفل انس با قرآن کریم
۱۴۰۲/۱۲/۲۲
📹 فیلم مربوط به صحنههای اقامه نماز توسط رهبری در این محفل است.
@Arefane | عارفانه
❖ نکتۀ ظریف سلوکی
شما وقتی تلاوت میکنید، چه کار میخواهید بکنید؟ قرآن را میخواهید نشان بدهید یا خودتان را میخواهید نشان بدهید؟ خب ماها که ضعیفیم؛ اینکه بکلّی خودمان را کنار بزنیم، از امثال بنده، آدمهای ضعیف که برنمیآید؛ امّا حدّاقل توجّه داشته باشیم که هدف اصلی، مطرح کردن قرآن است؛ حالا «خود» هم کنارش مطرح شد، شد. قرآن باید مطرح بشود؛ این در نوع تلاوت شما خیلی فرق ایجاد میکند. یک جاهایی آدم میبیند که این قاریهای معروف بزرگی که هستند، این نکته بعضاً در کارشان مشاهده نمیشود. خب، فرض کنید تکرار [آیات] در یک آیاتی خوب است؛ امّا چقدر تکرار؟ تلاوتی را من گوش میکنم، یک آیهای که هیچ لزومی هم ندارد تکرار بشود، قاری این آیه را ده بار تکرار میکند! معنای این چیست؟ معنایش این است که این قاری موسیقیدان خوبی است، صدای خوشی هم دارد، میخواهد این را با شکلهای مختلف بخواند. [مثلاً] «اِذ قالَ یوسُفُ لِاَبیه» که تکرار ندارد؛ حالا بفرض، دو مرتبه [تکرار شود، امّا] این را ده مرتبه تکرار کردن [دلیلی ندارد]. من شمردم، همینطور تکرار، تکرار، تکرار! این، آن چیزی نیست که انسان از قاری توقّع دارد؛ خود قرآن یک اثر هنریِ خدایی و الهی است.
• بیانات رهبری در محفل انس با قرآن کریم
۱۴۰۲/۱۲/۲۲
@Arefane | عارفانه
❖ علامه حسن زاده آملی رضواناللهعلیه:
وقتی، به حضور شریف علامه طباطبایی رحمة الله علیه تشرف حاصل کرده بودم و عرض حاجت نمودم؛ فرمود: «آقا! دعای سحر حضرت امام باقر علیهالسلام را فراموش مکن که در آن جمال و جلال و عظمت و نور و رحمت و علم و شرف است و حرفی از حور و غلمان نیست». اگر بهشت شیرین است، بهشت آفرین شیرینتر است.
@Arefane | عارفانه