هدایت شده از کلبهیترنّمات 🍊🌧🇵🇸🌑🇱🇧
امشب کسانی که انسانیت خودشان را
فراموش کرده اند ، تنبیه خواهند شد ..
این ما نیستیم که تنبیه می کنیم ، این
خداست که رمی جمره انجام میدهد ..
کسی فکر نکند خودش زده است ..
وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ
و سست نشوید! و غمگین نگردید! و شما برترید اگر ایمان داشته باشید!
_از مکروبه ..
عقل و حس🌿
ویژگی های یک جامعه مُرده در کتاب احیای تفکر اسلامی #جامعه
📚 انسان به هر نسبت که آگاهی بیشتری دارد حیات بیشتری دارد، به هر نسبت که تحرّک و جنبش بیشتری دارد حیات بیشتری دارد، و به هر نسبت که آگاهی کمتری دارد و بیخبرتر است مردهتر است، به هر نسبت که ساکنتر است مردهتر است. به هر نسبت که بیخبری را بیشتر میپسندد مردگی در مردگی دارد، و به هر نسبت که سکون را بیشتر می پسندد مردگی در مردگی دارد. حالا شما ببینید ما مردم مردهای هستیم یا نه؟ در نظر ما سکون احترامش بیشتر است یا تحرّک؟ یعنی جامعه ما برای یک آدم جنبنده بیشتر احترام قائل است یا برای یک آدمی که با کمال سکون و وقار سر جای خودش نشسته و تکان نمیخورد.
( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص21 و 22)
#روزنه_به_کتاب
عقل و حس🌿
🛑آسیب شناسی شهید مطهری از جامعهی مسلمین: تصور غلط مسلمین از مفاهیم دینی و تعلیمات آن
📚اقبال متوجه این نکته شده که اسلام، هم در میان مسلمین وجود دارد و هم وجود ندارد. اسلام وجود دارد به صورت اینکه ما میبینیم شعائر اسلام در میان مسلمین هست، بانگ اذان در میان مردم شنیده میشود، موقع نماز که میشود رو به مساجد میآورند، مردههاشان را به رسم اسلام دفن میکنند، برای نوزادهایشان به رسم اسلام تشریفاتی قائل میشوند، اسمهایشان غالباً اسمهای اسلامی است، محمّد است، حسن است، حسین است، عبدالرّحیم و عبدالرّحمن است؛ ولی آنچه که روح اسلام است در این مردم وجود ندارد، روح اسلام در جامعه اسلامی مرده است. این است که معتقد میشود به تجدید حیات اسلامی که حیات اسلامی را باید تجدید کرد و امکان تجدیدش هست چون اسلام نمرده است، مسلمین مردهاند. اسلام نمرده است، چرا؟ چون کتاب آسمانیاش هست...
( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص18)
#روزنه_به_کتاب
عقل و حس🌿
🛑آسیب شناسی شهید مطهری از جامعهی مسلمین: تصور غلط مسلمین از مفاهیم دینی و تعلیمات آن
📚 خود اسلام زنده است با تکیه گاه و مبنای زنده، پس نقص کار در کجاست؟
نقص کار در تفکر مسلمین است. یعنی فکر مسلمین، طرز تلقی مسلمین از اسلام به صورت زندهای نیست، به صورت مرده است. مثل این است که شما بذر زندهای را به شکلی بر خلاف اصول کشاورزی زیر خاک کنید که این بذر در زیر خاک بماند ولی جوانه نزند، ریشههایش در زیر زمین ندود و عصاره خاک را نمکد.
( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص19)
#روزنه_به_کتاب
عقل و حس🌿
ویژگی های یک جامعه مُرده در کتاب احیای تفکر اسلامی #جامعه
📚 همبستگی، یکی از علائم حیات
یکی از علائم حیات یک جامعه این است که همبستگی میان افرادش بیشتر است.
خاصیت مردگی، متلاشی شدن و متفرق شدن و جدا شدن اعضا از یکدیگر است.
خاصیت زندگی یک اجتماع، همبستگی و پیوستگی بیشتر اعضا و جوارح آن اجتماع است. آیا جامعه اسلامی امروز یک جامعه زنده است یا یک جامعه مرده؟ به این دلیل که مسلمین بیشتر به جان یکدیگر می افتند و بیشتر مساعیشان صرف جنگ و دعوا با خودشان و اختلاف داخلی خودشان میشود و در نتیجه دشمن زیرک استفاده میکند، آنها مرده هستند.
( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص23)
#روزنه_به_کتاب
#جامعه
#همبستگی
عقل و حس🌿
ویژگی های یک جامعه مُرده در کتاب احیای تفکر اسلامی #جامعه
📚 حدود پانصد سال پیش وقتی که اندلس را که یکی از شریفترین اعضای پیکر اسلامی بود از مسلمانان گرفتند- که این هم تاریخچه عجیبی دارد اساساً مسلمین دیگر هیچ متوجه نشدند و گویا اصلًا خبردار نشدند که عضو شریفی را، یکی از مهدهای بزرگ تمدن اسلامی و جهانی را از آنها گرفتند. در آن وقت گرفتار جنگ شیعه و سنّی بودند، اصلًا فکر نمیکردند که چنین موضوعی هم در دنیا مطرح است...
( استاد مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص24)
#روزنه_به_کتاب
✅اندیشکده درون
برای اندیشکده درونی، انسان نیازمند اطلاعات و آگاهی است. این اطلاعات می تواند از مطالعه کتاب، مقاله و یا یادداشتی در یک کانال باشد یا صوت و پادکست و... کسب شود. پس در ضرورت کسب آگاهی و دانش شکی نیست(خاصه در عصری که اطلاعات و آموزش حرف اول را می زند) اما حتما باید چند پرسش اساسی را از خود در هنگام آغاز پرسید. چرا مطالعه می کنیم؟ (چرا مطالعه می کنم؟ می خواهم کدام یک از ابعاد وجودی ام را گسترش دهم؟ قرار است سیاهی بر سفیدی باشد یا نوری که راهنمای زندگی و مسیر است؟) چه چیزی را باید مطالعه کرد؟ (آیا اینستاگرام گردی و آوارگی بین اخبار و افکار ضد و نقیض و بمباران اطلاعات به ذهن راه درستی است؟ یا باید اولویت بندی کرد و یک مبنای فکری و یک تفکر منسجم و مهارت نقد پیدا کرد که با آن بتواند آزادانه با هر پدیده ای روبرو شود؟) چگونه باید مطالعه و کسب دانش کرد؟
این پرسشگری ها و جواب های آن سرعت و دقت در مسیر را افزایش می دهد...
#مسیر_دانایی
https://eitaa.com/philosophy_17