┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈
❇️ #شیعه از نگاه حضرت زهرا (س)
💎حضرت فاطمه زهرا (س):
إنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِما اءمَرْناكَ وَ تَنْتَهى عَمّا زَجَرْناكَ عَنْهُ، قَانْتَ مِنْ شیعَتِنا، وَ إلاّ فَلا
🔰 اگر آنچه را كه ما اهلبیت دستور دادهایم عملكنى و از آنچه نهى كردهایم خوددارى نمائى، تو از شیعیان ما هستى وگرنه خیر.
📚 تفسیر الامام العسكرى علیهالسلام: ص ۳۲۰، ح ۱۹۱
#حضرت_زهرا_س
#شیعه_شناسی
#اهل_بیت_علیهم_السلام
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈
📿 #داستانهای_نماز
#نماز شب دائم امام خمینی (س)
✨نماز شب امام خمینی پنجاه سال ترک نشد. امام در بیماری، در صحت، در زندان، در خلاصی، در تبعید، حتی در روی تخت بیمارستان قلب هم نماز شب میخواند. امام در قم بیمار شدند و به دستور اطباء میبایست به تهران منتقل شوند. هوا بسیار سرد بود و برف میبارید، یخبندان عجیبی در جادهها وجود داشت امام چندین ساعت در آمبولانس بودند و پس از انتقال به بیمارستان قلب باز نماز شب خواندند. شبی که امام از پاریس به سوی تهران میآمدند تمام افراد در هواپیما خوابیده بودند و تنها امام در طبقه بالای هواپیما نماز شب میخواندند و شما اگر از نزدیک دیده باشید، آثار اشک بر گونههای مبارک امام حکایت از شب زندهداری و گریههای نیمه شب وی دارد.
جالب این است که امام همیشه موقع نماز عطر و بوی خوش مصرف میکردند و شاید بدون بوی خوش سر نماز نایستاده باشند، حتی در نجف هم که نماز شب را پشت بام میخواندند در همان پشت بام نیز یک شیشه عطر داشتند .[۱]
📚[۱]. سرگذشتهای ویژه، ج ۲، ص ۵۱.
#نماز_اول_وقت
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈ #ادامه 💢 #شباهت های_حضرت زهرا سلام الله علیها با امام زمان ( عج ) ب) حضرت مهدی(عج
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈
#ادامه
💢 #شباهت های_حضرت زهرا سلام الله علیها با امام زمان ( عج )
🔰روایات خاص:
💠 امامرضا(علیهالسّلام) ضمنبر شمردنصفاتامامزمان(علیهالسّلام) میفرماید:
✨یكوناعلمَالناسواحكمالناسواتقیالناسواحلمالناسواسخیالناسواعبدالناس… و یَریمَنخلفَهكما یریمنبینیدیهو لایكونلهظلٌ… وتنامعیناهو لاینامقلبهو یكونمحدّثاً.۶۸
❇️او داناترینمردمان، حكیمترین، پرهیزكارترین،بردبارترین، بخشندهترینو عابدترینمردماست؛كهپشتسر را میبیند،همانگونهكهپیشرو را میبیند؛ سایهندارد؛دیدگانشدر خوابفرو میرود،ولیدلشهمیشهبیدار استو فرشتگانبا او سخنمیگویند.
💠 یا امامجواد(علیهالسّلام) در ضمنبیانسیر آنحضرتمیفرماید:
✨ثمیدخلالكوفهفیقتلمقاتلیها، حتییرضیاللهعزوجل… ثمقلت: و ما یدریه،جعلتفداكمنییرضیاللهعزوجل؟قال: یا ابا الجارود! اناللهاوحیالیامموسیو هو خیر منامموسیو اوحیاللهالیالنحلو هو خیر منالنحل.۶۹
🔶او وارد كوفهمیشود و جنگكنندگانرا میكشد، تا خداوند راضیشود…، عرضكردم: چگونهمتوجهمیشود كهخداوند راضیشده؟حضرتفرمود: خداوند بهمادر موسی۷۰ وحیكرد؛ و البته مهدی(علیهالسّلام) بهتر از مادر موسیاستو خداوند بهزنبور عسلوحیكرد۷۱ و البته او بهتر از زنبور عسلاست.
✳️حضرتبا استشهاد بهدو آیهاز قرآنمیخواهند بفرمایند كهخداوند بهاو وحیمیكند. البتههمانطوریكهدر آندو آیه،مراد از وحی، وحیمصطلح(نزولجبرئیل،همراهبا ادعاینبوت) نیست؛مراد از وحیبهحضرتمهدی(عجّلاللّهتعالیفرجهالشّریف) هموحیمصطلحنیست.
۱۱- حضرتزهرا(س) و حضرتبقیهاللّه(عج) هر دو كوكبدرّیهستند.
💎الف) حضرت زهرا (س) ستارهدرخشاناست.
⚪️ابیهاشمعسكریاز امامعسكری(علیهالسّلام) سؤالمیكند: لمسمیتفاطمهالزهراء؟ فقال: كانوجهها یزهرلامیرالمؤمنین(علیهالسّلام) مناولالنهار كالشمسالضاحیهو عندالزوالكالقمر المنیر و عند غروبالشمسكالكوكبالدری.۷۲
💠حضرت در جواب این سؤال كه چرا حضرتفاطمه(علیهاالسّلام) را زهرا نامیدند،فرمودند: صورتاو برایامیرمؤمنان(علیهالسّلام) نور افشانیمیكرد؛ در اولروز، مثلخورشید تابان،و هنگامظهر،مثلماهمنیر و در وقت غروبخورشید، مثلكوكبدریو ستارهدرخشان.
🔰حضرتزهرا(علیهاالسّلام) در حدیث مفاخره – حدیثی كه در آن حضرت علی(علیهالسلام) و فاطمه زهرا(علیهاالسلام) هر كدام فضائل خود را بر میشمرند – خود را بهعنوانكوكبدرّیمعرفیمیكنند.
🔷قال علی(علیهالسلام):
✨انا الامینالاصلع. قالتفاطمه: انا الكوكب الذییلمع…۷۳ حضرت علی (علیهالسلام) فرمود: منامیناصلع هستم. حضرتفاطمه(علیهاالسّلام) فرمودند: منستارهایهستمكهمیدرخشد.
❇️امامصادق(علیهالسّلام) میفرمایند: <كانّها كوكبدری> (در آیه۳۵ سوره نور) كأنفاطمه(علیهاالسّلام) كوكبدریبیننساء اهلالارض(اهلالدنیا).۷۴
🔶گویا فاطمه(علیهاالسّلام) همانند ستارهدرخشانبینزناناهلزمین(اهلدنیا) است.
🔵ب) حضرت مهدی (عجّلاللّهتعالیفرجهالشّریف) ستارهدرخشاناست.
✨قالرسولالله(صلّیاللّهُعلیهوآلهوسلّم): المهدیرجلٌ مِنولدی؛وجههكالكوكبالدری.۷۵
💠پیامبر(صلیاللّهُعلیهوآلهوسلّم) فرمودند : مهدیمردیاز فرزندانمناست،كهصورتشمثلستارهدرخشاناست.🌟⭐️
💎پیامبراكرم(صلیاللّهُعلیهوآلهوسلّم) در ضمنبیانمشاهداتخود در معراجمیفرماید: خداوند انوار ائمه اثنیعشر را بهمننشانداد و فرمود: یا محمد! ارفعراسكفاذا انابانوار علیو… و محمد بنالحسنالحجهیتلالا منبینهم(یتلالا وجههمنبینهم) كانّهكوكبدری. فقلت: یارب! منهذا؟ (منهؤلاء و مَنهذا) قال: یا محمد! همالائمّهمنبعدك؛ المطهّرونمنصلبكو هذا الحجهالذییملا الارضقسطا و عدلاً و یشفیصدور قوممؤمنین.۷۶
💠ایمحمد(صلیاللّهُعلیهوآلهوسلّم)! سرترا بالا بیاور. وقتیبالا را نگاهكردم،نور ائمه (علیهمالسلام) را دیدم كه نور محمدبنالحسن،بینآنها نورافشانیمیكرد و صورتشمیدرخشید، مثلستارهدرخشانی. پسعرضكردم: خدایا! اینها چهكسانیهستند و ایننور چهكسیاست؟خطابشد: اینها امامانبعد از تو،از صلبتو هستند،كهپاكند؛ و اینشخصكهمیدرخشد، حجتیاست كهزمینرا پر از قسطو عدلمیكند ودلهای مؤمنینرا شفا میدهد.
📚۶۸٫ روزگار رهایی، ج ۱، ص۱۳۲، به نقل از الزامالناصب، ص۹٫
۶۹٫ حلیهالابرار،ج ۲، ص۶۰۰٫
۷۰٫ قصص، ۷، واوحینا الیامموسیانارضعیه.
۷۱٫ نحل، ۶۸، واوحیربك الیالنحلاناتخذیمنالجبالبیوتا.
۷۲٫ جنهالعاصمه، ص۶۰ ، به نقل از بحارالانوار وفاطمه،بهجهقلبالمصطفی(صلّیاللّهعلیهوآلهوسلّم) كلمه زهرا.
۷۳٫ جنهالعاصمه، ص۷۲ ، به نقل از كتابفضائل(شاذانبنجبرئیلقمیره).
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈ #ادامه 💢 #شباهت های_حضرت زهرا سلام الله علیها با امام زمان ( عج ) ب) حضرت مهدی(عج
۷۴٫ تفسیر قمی، ج ۲، ص ۷۸ ذیلآیهنور – تفسیر نورالثقلین، ج ۳، ص، ح۱۶۹ به نقل از اصولكافی.
۷۵٫ كشفالغمه، ج ۳ ، ص ۲۶۹٫
۷۶٫ بحارالانوار، ج ۳۶، ص ۳۰۲ – شبیهاینروایت،در عیوناخبار الرضا(علیهالسّلام)، ج۱، ص۴۷٫
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈
⭕️چوب درختِ «غَضا» ...💥
💠پیامبر فرمودند: « پروردگارا برادرانم را به من نشان بده! اصحاب گفتند مگر ما برادران تان نیستیم؟! حضرت فرمود: نه! شما اصحاب من هستید. برادرانِ من، مردمی در آخرالزمان هستند که به من ایمان می آورند با اینکه مرا ندیده اند.
💎خداوند آنها را با نام و نام پدرانشان، پیش از آنکه از صُلب پدران و از رحم مادرانشان بیرون بیایند، به من شناسانده است. #ثابت_ماندن یکی از آنها بر دینش... مانند کسی است که پاره ای از آتش چوبِ درختِ «غَضا» را در دست نگه دارد! »
[«غَضا» نام درختیست بسیار محکم که آتش آن سوزان و ذغالش خیلی با دوام است]
📚بحار الانوار، ج۲، ص۱۲۴
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈
📹 #خطبه_فدکیه
#ارث_غصب_شده
👈 استدلال حضرت زهرا(س) به قرآن در مقابل ابوبکر
👈فرازی از خطبه فدکیه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
-----------------------------------------------------------
📚1. لسان العرب، ج 6 ، ص 394، «سنم».
2. مجمع البیان، ج 1، ص 111؛ روض الجنان، ج 1، ص 91.
3. الدرالمنثور، ج 1، ص 50 .
4. تفسیر قرطبى، ج 1، ص 107؛ روض الجنان، ج 1، ص 92.
5. لغت نامه، ج 10، ص 15131.
6. كشف الاسرار، ج 1، ص 39؛ التحریر والتنویر، ج 1، ص 201.
7. الكشاف، ج 1، ص 303؛ روض الجنان، ج 1، ص 93.
8. بصائر ذوى التمییز، ج 1، ص 134.
9. همان؛ جوامع الجامع، ج 1، ص 169؛ تسنیم، ج 2، ص 29.
10. تفسیر بقاعى، ج 1، ص 24.
11. تفسیر عیاشى ، ج 1، ص 25؛ تفسیر برهان ، ج 1، ص 52
12. تفسیر برهان ، ج 1، ص 52
13. نورالثقلین ، ج 1، ص 26
14. تسنیم ، ج 1، ص 260.
15. روح المعانى ، ج 1، ص 163؛ الجامع لاحكام القرآن ، ج 1، ص 148
16. مجمع البیان ، ج 1، ص 111
17. بحار، ج 89، ص 267
18. همان ، ص 264
19. همان ، ص 263
20. دائرة المعارف قرآن، ج 1، ص 365 ٌ407، 418 ٌ428.
21. دائرة المعارف قرآن، ج 1، ص 426.
22. نورالثقلین، ج 1، ص 26.
23. الدرالمنثور، ج 2، ص 8 .
24. البرهان، ج 1، ص 527 .
25. تفسیر عیاشى، ج 1، ص 136.
26. بحارالانوار، ج 89، ص 263.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊🖤🕊❀✾••┈┈
📗سوره ای که «خیمه قرآن» است
❓آیا می دانید در متون روایی ما، از چه سوره ای به "خیمه قرآن" و "سایبان محشر" تعبیر شده و چرا؟
یکی از سوره های قرآن، که در سخنان رسول اكرم (صلى الله علیه وآله) و پیشوایان پاک با اوصافى سترگ و ستوده از آن یاد شده، سوره مبارکه "بقره" است.
🔰سراپرده قرآن
🔶نام هاى دیگر این سوره «ذُروة القرآن» و «سنام القرآن» و به معناى بلندترین و برجسته ترین بخش قرآن است.[1] این نام به استناد حدیثى از پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله كه فرموده: «إِن لكل شیء سناماً و سنام القرآن سورة البقره»[2] و همچنین حدیث «البقرة سنام القرآن و ذُروته»[3] بر سوره بقره نهاده شده است. نام دیگرى كه پشتوانه روایى دارد «فسطاط القرآن» است.[4] فسطاط به معناى «خیمه» و «سراپرده» است[5] و به سبب اشتمال سوره بر احكام و امثال فراوان بر آن نهاده شده است.[6] براى این سوره اسامى دیگرى همچون سید القرآن،[7] الكرسى، بر اثر در برداشتن آیة الكرسى[8] و الزهراء به دلیل روایت رسول خدا صلی الله علیه و آله: «اقرئوا الزهراوین البقرة و آل عمران»[9] یا به سبب آن كه راه هدایت را روشن مى كند[10] برشمرده اند.
🔻🔺سوره ای به جای تورات
💠همچنین پیامبر اكرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: سوره هاى طولانى قرآن به جاى تورات به من عطا شده است ؛ (11) چنانكه مئین به جاى انجیل و مثانى به جاى زبور به من عطا شده و با دریافت مفصل (كه تقریبا 67 سوره است) بر دیگران برترى یافتم (12) و در پاسخ پرسش از برترین سوره قرآن، از سوره بقره نام بردند: سئل النبى (صلى الله علیه وآله) اى سور القرآن افضل ؟ قال: البقره (13)
گرچه برخى سوره هاى دیگر قرآن، مانند حمد، نیز برترین سوره معرفى شده، ولى با افضل بودن سوره بقره نیز منافى ندارد؛ زیرا برترى هر یك، از جهتى است و افضل بودن در این گونه موارد نسبى است، نه مطلق و نفسى ؛ مثلا، برترى سوره حمد از آن روست كه با وجود ایجاز و اختصار مشتمل بر عصاره معارف قرآن است و به همین جهت به ام الكتاب موسوم شده است. (14)
⚪️برترى سوره بقره نیز از نظر جامعیت آن است ؛ این سوره گسترده، جامع اصول معارف ، اخلاق، حقوق و احكام فقهى فراوانى است و از این جهت در میان سوره ها بى همتاست. از این رو برخى در صدر اسلام مدت هشت سال كوشیدند تا آن را فرا گیرند. (15)
📗سوره بقره در نگاه پیامبر اكرم (صلى الله علیه وآله) از چنان عظمتى برخوردار بود كه به جوانترین فرد یك لشكر بر اثر فراگیرى این سوره، سمت فرماندهى داد: روى ان النبى (صلى الله علیه وآله) بعث بعثاثم تتبعهم یستقرئهم. فجاء انسان منهم فقال: ماذا معك من القرآن ؟ حتى اتى على احدثهم سنا، فقال: ماذا معك من القرآن ؟ قال كذا و كذا و سوره البقره. فقال (صلى الله علیه وآله): اخرجوا و هذا علیكم امیر. قالوا: یا رسول الله (صلى الله علیه وآله) هو احدثنا سنا. قال: معه سوره البقره (16)
سفارش موكد اهل بیت (علیهم السلام) درباره تلاوت این سوره نیز، حاكى از عظمت آن در نگاه آن برگزیدگان است.
این سوره مشتمل بر آیاتى برجسته و نورانى مانند آیه الكرسى است كه از آن به ذروه قرآن یعنى قله رفیع قرآن و یا گنج عرشى یاد شده است: ان لكل شى ء ذروه القرآن آیه الكرسى (17)، اعطیت آیه الكرسى من كنز تحت العرش ولم یوتها نبى كان قبلى. (18)
تعبیر گنج عرشى درباره آیات پایانى این سوره نیز آمده است: اعطیت لك و لامك كنزا من كنوز عرشى فاتحه الكتاب و خاتمه سوره البقره (19)
💢غرر و مشاهیر آیات سوره بقره
📗سوره بقره مشتمل بر آیاتى است كه بر اثر اهمیت و كاربرد فراوان از شهرت خاصى برخوردار شده است، به گونه اى كه 31 آیه از آیات آن در شمار آیات نامدار ذكر شده است؛[20] مانند اخراج (آیه 240)، استرجاع (آیه 156)، اعتداء (آیه 194)، انفاق (آیه 274)، ایلاء (آیه 226)، بِرّ (آیه 177)، تحویل قبله (آیه 144)، تربّص (آیه 234)، تَهْلُكه (آیه 195)، خلافت (آیه 30)، خلع (آیه 229)، دَین (آیه 282)، رضاع (آیه 233)، سحر (آیه 102)، صفح (آیه 109)، صوم (آیه 183)، طلاق (آیه 229)، قصاص (آیه 179)، لیلة المبیت (آیه 207) و نسخ (آیه 106).
🔵مشهورترین و بافضیلت ترین آیه این سوره آیه 255 آن است كه به «آیة الكرسى» شهرت یافته است. جامعیت آیة الكرسى در بیان صفات الهى و ترسیم رابطه خداوند با آفریدگانش به ویژه انسان، موجب امتیاز این آیه بر دیگر آیات شده است.[21]
درباره فضیلت و منزلت این آیه از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده كه آیة الكرسى برترین آیه قرآن[22] و دربردارنده همه خیرهاى دنیا و آخرت است[23] و از گنجینه رحمت در زیر عرش الهى نازل و به پیامبر اعطا شده است.[24]
💎از حضرت امام صادق علیه السلام نیز نقل شده كه آیة الكرسى قله بلند قرآن است.[25]( => آیة الكرسى) از دیگر آیات برجسته و ممتاز سوره بقره آیات پایانى آن است كه در روایات از آن به گنج عرشى تعبیر شده است.[26] ( => آیه آمن الرسول)