5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
📹نماهنگ ولادت امام محمدباقر علیه السلام💐💐💐
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
✨《السَّلَامُ عَلَيكَ يَابنَ الْحَسَنِ(ع) وَ الْحُسَینِ(ع)》
💎#امام_محمد_باقر_علیه_السلام 💐
🔰امام محمد باقر(ع) این افتخار را دارد نوه دو امام می باشد.
💠پدر بزرگ مادری او امام حسن مجتبی(ع) و پدر بزرگ پدری اش امام حسین(ع) است.
💢زیرا؛
🌼فاطمه(س) دختر امام حسن مجتبی(ع)، همسر امام سجاد(ع) بود و امام محمد باقر(ع) حاصل ازدواج این دو بزرگوار است.
❇️ایشان نخستین امامی است که از نسل پاک امام حسن(ع) و امام حسین(ع) متولد شد و به سبب این کرامت به《هَاشِمیٌّ مِن هَاشِمِییِّنَ وَ عَلَوِیٌّ مِنْ عَلَوِییِّن وَ فَاطِمِیٌّ مِنْ فَاطِمِیِیّنَ》نائل شدند.(۱)
از آن پس امامت از نسل حسنین(ع) امتداد یافت و ائمه بعدی از امام باقر(ع) تا امام مهدی(عج) به این کرامت مفتخر شدند که از نسل سبطین پیغمبر اسلام(ع) باشند و فاطمه بنت الحسن(ع) مادر هشت امام شیعه گردید.
📚منبع :۱)التهذيب شیخ طوسی، ج۶، ص۷۷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
آمد صدای هلهله، دامن کشان با دبدبه
گلریز و افشان شد همه، از شاخسار طیبه
در مصحف آل نبی، بگشوده شد اندر زمین
نوری هویدا گشت و شد، خورشید پنجم مرتبه
مرغ سحر خواننده شد، بر چید از خوانَش نوا
دُرِّ کلامش آیه و، شد بر جلالش جاذبه
#غلامرضا_شادمان 97/12
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🔰توصیههای عملی برای ماه رجب و ماه شعبان🌼🌸🌺🌹💐
🌙«ماه رجب، ماه شعبان، یک آمادگاهی است برای اینکه انسان در ماه مبارک رمضان -که ماه ضیافت الهی است- بتواند با آمادگی وارد شود. آمادگی به چیست؟ در درجهی اول، آمادگی به توجه و حضور قلب است؛ خود را در محضر علم الهی دانستن، در محضر خدا دانستن، همهی حالات خود را، حرکات خود را، نیّات خود را، خطورات قلبی خود را در معرض و محضر علم الهی دانستن؛ در درجهی اول، این مهم است.» ۱۳۹۲/۰۲/۲۵ میتوان با بهجای آوردن اعمال سفارششده در این دو ماه، سهمی از این آمادگی را بهدست آورد و بهرهای بهتر از ماه مبارک رمضان کسب نمود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
"ماهِ تمامِ" اوّلِ "ماهِ خدا " شدی
توپنجمین ستاره ی بی انتها شدی
سقف فقاهت از قد عِلمَت شکاف خورد
تا باقرالعلومِ همه ماسِوا شدی
با "قالَ باقر" تو خدارا شناختیم،
در آسمان شیعه تو شمس الضحی شدی
جابر به تو سلام پیمبر رساند و گفت:
رحمت به تو که آینه ی مصطفی شدی
قربان آن دعای سحرهایتان که تو
راویِ "...اِنّی اَسئَلُکَ مِن بَها..."شدی
علم و دعا و گریه همه وام داره توست
توآبروی گریه و علم و دعا شدی
ازکودکی بلور غرورت شکسته شد
از کودکی به غصه وغم آشناشدی
یک عُمر خوابِ کوفه رهایت نکرد،آه
یک عمر روضه خوان غم کربلاشدی
همبازی رقیه شدی تو به کودکی
اما دل خرابه تو از او جدا شدی...
محمدکابلی
💐میلاد امام محمدباقر علیه السلام مبارک🌹🌹
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ 🔰ساده زیستی سیره اهل بیت امام محمد باقر علیه السلام 👇👇 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ @Asheghan_Amiral
✨دَخَلتُ عَلی أبی جَعفَرٍ و هُوَ فی بَیتٍ مُنَجَّدٍ و عَلَیهِ قَمیصٌ رَطبٌ و مِلحَفَةٌ مَصبوغَةٌ قَد أثَّرَ الصِّبغُ عَلی عاتِقِه. فَجَعَلتُ أنظُرُ إلَی البَیتِ و أنظُرُ إلی هَیئَتِهِ، فَقالَ: یا حَکَمُ ما تَقولُ فی هذا؟ فَقُلتُ: و ما عَسَیتُ أن أقولَ و أَنَا أراهُ عَلَیکَ. و أمّا عِندَنا فَإنَّما یَفعَلُهُ الشّابُّ المُرَهَّقُ.
💠بر امام باقر علیه السلام وارد شدم و ایشان در خانهای آراسته بود و لباسی لطیف بر تن داشت و عبایی رنگی بر دوش داشت. من به خانه و شمایل ایشان مینگریستم. فرمود: «ای حَکَم، در این باره چه میگویی؟».گفتم: چه میتوانم بگویم، چون شما را به این وضع میبینم؛ ولی از نگاه ما، این، رفتار جوانان است.
🍃عرض کردم: درباره عمل شما چگونه می توانم داوری کنم (شما امام هستید و جز کار بایسته انجام نمیدهید)، ولی در محیط ما، جوانان کم سن و سال، چنین میپوشند، و نه بزرگسالان! امام باقر با استناد به آیه قرآن، فرمود:
✨مَن حَرَّمَ زَینَةَ اللّهِ الَّتی أخرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَّیِّباتِ مِنَ الرِّزقِ.[3]
🔶چه کسی زینتی را که خداوند برای بندگانش منظور کرده و یا روزیهای حلال را حرام کرده است؟
🔷سپس امام باقر، در ادامه می فرمانید: ای حکم، ولی خوب است بدانی که این اتاق، از آن همسر من است که با او ازدواج کرده ام و تو خود بهتر میدانی که اتاق ویژه خود من چگونه اتاقی است.[4]
🔺از اصول ثابت سیره معصومان، چنین بوده است که دنیای مشروع، مذموم نبوده و نیازهای دنیوی، در جهت رشد فضائل انسانی، مورد توجه می باشد:
✨اجعلوا لأنفسکم حظا من الدنیا بإعطائها ما تشتهی من الحلال، و ما لا یثلم المروة، و ما لا سرف فیه. و استعینوا بذلک علی امور الدین؛ فإنه روی: لیس منا من ترک دنیاه لدینه، أو ترک دینه دنیاه.[5]
❇️برای جانهای خویش، بهرهای از دنیا برگیرید، بدین سان که به هر چه از حلال میل دارند، چندان که با جوانمردی بسازد و زیادهروی در آن نباشد، کامیاب شان کنید و از این کامیابی، برای کار دین، یاری بجویید؛ که همانا روایت شده است: «از ما نیست آن که دنیایش را برای دینش رها کند، یا دینش را برای دنیایش واگذارد».
👇👇👇#ادامه
https://eitaa.com/Asheghan_Amiralmomenin
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ 🔰ساده زیستی سیره اهل بیت امام محمد باقر علیه السلام 👇👇 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ @Asheghan_Amiral
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🔰ساده زیستی سیره اهل بیت
امام محمد باقر علیه السلام 👇👇
💎زینت و تجمل خانوادگی امام باقر همراه با ساده زیستی فردی
ایده های انسان بر دو گونه اند:
1. ایده های اصولی و غیر قابل چشم پوشی، مانند پایبندی به اصول دین و واجبات و محرمات شرعی و نیز رعایت اصول اخلاق انسانی و ... که انسان نسبت به چنین ایده هایی نمی تواند بی تفاوت باشد، چه در مورد همسر و چه دیگران؛ امر به معروف و نهی از منکر، شامل چنین زمینه هایی است و همه مردم در قلمرو مکتب وظیفه دارند که در مرحله نخست، اعضای خانواده خویش را به این ارزشها دعوت کرده و از ضد ارزشها بازدارند و در مرحله بعد، همه افراد جامعه را امر به معروف و نهی از منکر نمایند.
2. ایده های فردی در مورد مسایل مختلفی که فراتر از حد وظایف ضروری است، مانند رعایت مستحبات و ترک مکروهات، و یا چشم پوشی از مباحات به منظور هدف و آرمانی خاص و ارزشمند؛ اهل تقوا و زهد، علاوه بر انجام وظایف واجب و ضروری، بسیاری از لذتهای دنیوی را ترک میکنند و حتی از تجملهای مجاز و مباح نیز اجتناب میورزند. گاه موقعیت اجتماعی یک فرد، مستلزم رعایت مسایلی است که رعایت آنها بر دیگران و حتی همسران وی لازم نیست. در چنین مواردی، معمول انسانها سعی میکنند تا ایدههای خود و شیوه زندگی خویش را بر دیگران و همسر و فرزندشان تحمیل کنند و شرایط و روحیات ایشان را در نظر نگیرند.
⭕️در زندگی امام باقر علیه السلام، نه تنها چنین نقطه ضعف هایی دیده نمیشود، بلکه خلاف آن قابل مشاهده است. موید این دیدگاه، روایتی گرانبها در کتاب الکافی کلینی، می باشد: حسن بصری می گوید: من به همراه یکی از دوستانم به منزل امام باقر رفته، بر او وارد شدیم. برخلاف تصور خویش، آن حضرت را در اتاقی مفروش، آراسته و زینت شده یافتیم و بر دوش وی پارچهای به رنگ گلهای سرخ مشاهده کردیم. محاسن را قدری کوتاه کرده و بر چشمان سرمه کشیده بود. (باید توجه داشت که در آن عصر و محیط، سرمه کشیدن مردان نیز رایج بوده است):
✨هُوَ فِی بَیتٍ مُنَجَّدٍ وَ عَلَیهِ مِلحَفَةٌ وَردِیَّةٌ وَ قَد حَفَّ لِحیَتَهُ وَ اکتَحَل.
💠امام باقر، در خانه ای آراسته نشسته بود و شالی رنگی، بر خود داشت. محاسنش را نیز مرتب کرده و به چشمانش سُرمه کشیده بود.
❇️مسایل خود را با آن حضرت در میان گذاشتیم و سؤالهایمان را پرسیدیم و ازجا برخاستیم. هنگام خارج شدن از منزل، امام باقر به من فرمود: همراه با دوست ات، فردا هم نزد من بیایید. گفتم: بسیار خوب، خواهیم آمد. چون فردا شد، با همان دوستم به خانه امام رفتیم، ولی این بار به اتاقی وارد شدیم که در آن، جز یک حصیر، هیچ امکاناتی نبود و امام پیراهنی خشن بر تن داشت:
✨هُوَ فِی بَیْتٍ لَیْسَ فِیهِ إِلَّا حَصِیرٌ وَ إِذَا عَلَیْهِ قَمِیصٌ غَلِیظ.
🏠ایشان در خانه ای است که جز حصیر، چیزی در آن نیست، و پیراهنی خشن بر تن دارد.
💢در این هنگام امام باقر به رفیق من، رو کرد و فرمود: ای برادر بصری! اتاقی که دیشب مشاهده کردی و در آنجا نزد من آمدی از همسرم بود که با او ازدواج کردهام و در واقع آن اتاق، اتاق او بود و لوازم آن نیز، لوازم و امکاناتی است که او آورده است. او خودش را برای من آراسته بود و من نیز میبایست عکس العمل مناسبی داشته باشم و خودم را برای او بیارایم و بیتفاوت نباشم. امیدوارم از آنچه دیشب مشاهده کردی، به قلبت گمان بد راه نداده باشی. دوست من در پاسخ امام باقر گفت: به خدا قسم، بدگمان شده بودم، ولی اکنون خداوند آن بد گمانی را از قلبم زدود و حقیقت را دریافتم.[2]
✍️آنچه از این حدیث، استفاده می شود، این است که امام باقر در محیط خانواده، از همسرش انتظار ندارد که چون او بر حصیر بنشیند و لباس خشن بر تن کند و از امکاناتی که خدواند به ابشان عطا نموده، چشم پوشی کند؛ امام باقر با این که در قلمرو اعمال فردی خود، از تجمل پرهیز دارد، ولی در زندگی خانوادگی و حتی اجتماعی، عواطف و نیازهای روحی همسر و نیز شرایط و مقتضیات زمان را در نظر دارد و تجمل حلال را ممنوع نمیشمارد و در مواردی لازم هم می داند.
🔵در محیط جامعه، جوانان کم سن و سال، چنین میپوشند
📖داستان دیگری از امام باقر، موید دیدگاه فوق خواهد بود، از آنچه که خدواند بر انسان ارزانی داشته، باید در جهت دنیای مشروع و حلال، استفاده نمود؛ حکم بن عتیبه می گوید: بر امام باقر (علیه السّلام) وارد شدم در حالی که اتاقش آراسته و لباسش رنگین بود، من همچنان به اتاق و لباس آن حضرت، خیره شده بودم و با تعجب نگاه می کردم. امام که آثار شگفتی را در من مشاهده کرده بود، فرمود: ای حکم بن عتیبه، نظرت درباره آنچه میبینی، چیست؟
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
✨دَخَلتُ عَلی أبی جَعفَرٍ و هُوَ فی بَیتٍ مُنَجَّدٍ و عَلَیهِ قَمیصٌ رَطبٌ و مِلحَفَةٌ مَصبوغَةٌ قَد
#ادامه👆👆
🔰ائمه (ع) به تناسب شرایط زمانی و مسؤولیتهای اجتماعی خود، زندگی می کرده اند. در حالات امام علی (ع) دیده شده است که آن حضرت در دوران حکومت و فرمانروایی خویش، کفشهایش را خود وصله می زد و از ساده ترین و کم بهاترین جامه ها استفاده می کرد، ولی آن حضرت شیوه زندگی خود را برای همگان تجویز نمی نمود و می فرمود: من چون حاکم جامعه هستم، وظیفه خاصی دارم و باید در حد پایین ترین طبقات جامعه زندگی کنم تا آنان با مشاهده وضع من، در خوداحساس آرامش و رضایت کنند. اما سایر امامان، از آنجا که مسؤولیت حکومت را بر عهده نداشته اند و در شرایط اجتماعی ویژه ای زندگی می کرده اند، که چه بسا استفاده از لباسهای کم بها و وصله دار، موجب تضعیف موقعیت اجتماعی آنان و توهین به شیعه می شد، و بازتاب منفی داشته است، بر اساس وظیفه، آداب صحیح اجتماعی را رعایت کرده، به جمال و زی شرافتمندانه در جامعه اهتمام می ورزیده اند.[6]
📚منابع:
[1] . شیخ مفید، الارشاد، ج 2، ص 158.
[2] . کلینی، الکافی، ج 6، ص 448.
[3] . سوره اعراف، آیه 32.
[4] . طبرسی، مکارم الاخلاق، ج 1، ص 105.
[5] . حرانی، تحف العقول، ص 410.
[6] . ر.ک: ترابی، کتاب زندگی سیاسی امام باقر.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
unnamed.gif
666.3K
••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
#جان_امام_باقر 🌸
با خشت خشت اشک نماز های شب
شما...
مستحکم است تا به ابد پایه های دین ما...
❤️میلاد امام محمد باقر مبارک باد😍
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍