ای کاش مرا تا به رواقی برسانید 🌺
این زائر جا مانده به باقی برسانید 🌸
من با حرمم مثل دو تا خط موازی 🌼
ای کاش که ما ما را به تلاقی برسانید🌹
#سلام_امام_رضا_ع_جانم 😍
🕊اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ 🕊
#ساعت_8_قرار_عاشقی
#عاشقان_امیرالمؤمنین_علیه_السلام
🌷#ادامه_شرح_حدیث_غدیر
📖 #جلسه_دوم- بخش سوم
🔸 امیرالمؤمنین علیهالسلام نفسِ پیامبر اکرم صلواتاللهعلیهوآله
جالب است بدانید که بلافاصله بعد زیارت حضرت رسول صلواتاللهعلیهوآله در اعمال وارده در روز ولادت آن بزرگوار، زیارت حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام وارد شده است.
این دو بزرگوار در واقع دو روی یک سکه اند. چون حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام در حقیقت نفس پیامبرصلواتاللهعلیهوآله است. برای همین برای شناخت نبی اکرم صلواتاللهعلیهوآله باید معرِّفی همچو امیرالمؤمنین علیهالسلام ایشان را برای ما تعریف نماید و چه جمله ای بالاتر از اینکه چنان مقام و شخصیتی در وصف جناب رسول خاتم صلواتاللهعلیهوآله بفرماید: «انا عبد من عبید محمدصلوات الله علیهما» (11)
واقعا حیف است که انسان عمری در کنف امیرالمؤمنین علیهالسلام زندگی کند و نداند تحت ظل چه مولایی قرار داشته است. اصلا مسأله ما با علمای عامه خیلی بالاتر از مناقشه بر سر خلفاء است.
والله قسم، این مظلومیت ایشان است که فرمود: «الدَّهْرُ أَنْزَلَني ثُمَّ أَنْزَلَني حتَّي يُقالُ عَليٌّ وَ مُعاوية» (12). مظلومیت حضرت یعنی اینکه ما مشغول اثبات خلافت ایشان هستیم. حقیقتا کنار هم قرار دادن حضرت با خلفاء، ظلم در ظلم است.
📚 پاورقی ها:
1. اصول كافى(ط – الاسلاميّة)، ج1، ص201
2. سوره انبیاء، آیه 16
3. سوره یس، آیه 61
4. الإقبال بالأعمال الحسنة (ط - الحديثة)، ج۳، ص ۱۲۳
5. همان
6. همان
7. سوره اعراف، آیه 188
8. سوره اسراء، آیه 70
9. مقاتل الطالبیین، ص 60
10. سوره رعد، آیه 16
11. اصول كافى(ط – الاسلاميّة)، ج1، ص89
12. شرح نهج البلاغه ابن ابیالحدید، ج20، ص326
#جلسه_دوم
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
هدایت شده از آرشیو قرارگاه 🍒
سید موسوی 🌴, [31.07.19 10:16]
@Sydmusavi✋ با عرض سلام خدمت تمامی بزرگواران و همراهان گرامی ؛ دوستان میتوانید انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق آیدی به ما منتقل نمائید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 حیا بالاترین خصلت نیک است
🎥 شرح حدیثی از امام صادق (ع) دربارهی جایگاه حیا توسط رهبر انقلاب
🔸بیانات در ابتدای درس خارج فقه
47.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 به اندازه نیازت پول درنیار!
👈 ناشنیدههای از زندگی امیرالمؤمنین(ع) در مورد جمعآوری ثروت
🔻برای شنیدن حرفهای متفاوت آمادهاید؟
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
☘️🌺☘️🌸☘️🌼☘️🌺☘️🌸☘️🌼☘️🌸🌺☘️
🌼☘️
✳️السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
صبحكم الله بظهورالحجة عليه السلام إن شاءلله و بالخير والعافية
🔷زيارة الامام الحسن العسكري عليه السلام في يوم الخميس:
🔶السَّلامُ عَلَيْكَ يا وَلِيَّ الله، السَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ الله وَخالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا إِمامَ المُؤْمِنِينَ، وَوارِثَ المُرْسَلِينَ، وَحُجَّةَ رَبِّ العالَمِينَ. صَلّى الله عَلَيْكَ وَعَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، يامَوْلايَ ياأَبا مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بْنَ عَلِيٍّ، أَنا مَولىً لَكَ وَلالِ بَيْتِكَ، وَهذا يَوْمُكَ وَهُوَ يَوْمُ الخَمِيسِ، وَأَنا ضَيْفُكَ فِيهِ وَمُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ، فَأَحْسِنْ ضِيافَتِي وَإِجارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ.✨
💠ذکر روز پنجشنبه: لااله الاالله الملک الحق المبین۱۰۰مرتبه 🌺
☘️🌺☘️🌸☘️🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
💠روزمان را با آیات قرآن نورانی کنیم
🌟قالَ هَلْ ءَامَنُكُمْ عَلَيْهِ إِلَّا كَمَآ أَمِنتُكُمْ عَلَىٰٓ أَخِيهِ🍃
🌟من قَبْلُ ۖ فَٱللَّهُ خَيْرٌ حَٰفِظًۭا ۖ وَهُوَ أَرْحَمُ ٱلرَّحِمِينَ🍃
🔶(یعقوب) گفت : آیا نسبت به او به شما اطمینان کنم، همان گونه که نسبت به برادرش (یوسف) اطمینان کردم (و دیدید چه شد) ؟! پس خدا بهترين نگهبان است، و اوست مهربانترين مهربانان🍃
📗سوره مبارکه یوسف آیه 64
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌼🍀🌸
🍀🌺
🌼
#نامه_ششم_نهجالبلاغه
💠ترجمه و شرح نامه 6 نهج البلاغه: استدلال برای مشروعیت خلافت
🔷و من كتاب له (علیه السلام) إلى معاوية:
إِنَّهُ بَايَعَنِي الْقَوْمُ الَّذِينَ بَايَعُوا أَبَا بَكْرٍ وَ عُمَرَ وَ عُثْمَانَ عَلَى مَا بَايَعُوهُمْ عَلَيْهِ، فَلَمْ يَكُنْ لِلشَّاهِدِ أَنْ يَخْتَارَ وَ لَا لِلْغَائِبِ أَنْ يَرُدَّ؛ وَ إِنَّمَا الشُّورَى لِلْمُهَاجِرِينَ وَ الْأَنْصَارِ فَإِنِ اجْتَمَعُوا عَلَى رَجُلٍ وَ سَمَّوْهُ إِمَاماً كَانَ ذَلِكَ لِلَّهِ رِضًا، فَإِنْ خَرَجَ عَنْ أَمْرِهِمْ خَارِجٌ بِطَعْنٍ أَوْ بِدْعَةٍ رَدُّوهُ إِلَى مَا خَرَجَ مِنْهُ، فَإِنْ أَبَى قَاتَلُوهُ عَلَى اتِّبَاعِهِ غَيْرَ سَبِيلِ الْمُؤْمِنِينَ وَ وَلَّاهُ اللَّهُ مَا تَوَلَّى؛ وَ لَعَمْرِي يَا مُعَاوِيَةُ لَئِنْ نَظَرْتَ بِعَقْلِكَ دُونَ هَوَاكَ لَتَجِدَنِّي أَبْرَأَ النَّاسِ مِنْ دَمِ عُثْمَانَ، وَ لَتَعْلَمَنَّ أَنِّي كُنْتُ فِي عُزْلَةٍ عَنْهُ إِلَّا أَنْ تَتَجَنَّى، فَتَجَنَّ مَا بَدَا لَكَ، وَ السَّلَام
🔶سمّوا: ناميدند
أبَى: خوددارى كرد
أبرَأ: كنارتر، بى گناه تر
عُزلَة: كناره گيرى، گوشه نشينى
تَتَجَنّى: ادعاى جنايت كنى، يا ديوانگى كنى
🔷از نامه هاى آن حضرت عليه السَّلام است به معاويه (كه آنرا بوسيله جرير ابن عبد اللَّه بجلىّ بشام فرستاده، و در آن صحّت و درستى خلافت خود را اثبات و بيزاريش را از كشتن عثمان اظهار فرموده):
(1) كسانيكه با ابو بكر و عمر و عثمان بيعت كردند (آنها را بخلافت گماشتند) بهمان طريق با من بيعت كرده عهد و پيمان بستند (زمام امور را بدست من دادند) پس (به عقيده شما كه خلافت از جانب خدا و رسول تعيين نشده بلكه به اجماع امّت برقرار مى گردد، و مردم اجماع كرده ابو بكر و عمر و عثمان را خليفه قرار دادند، همان اشخاص مرا براى خلافت تعيين نمودند، بنا بر اين) آنرا كه حاضر بوده (مانند طلحه و زبير) نمى رسد كه (جز او را) اختيار كند، و آنرا كه حاضر نبوده (مانند تو) نمى رسد كه (آنرا) نپذيرد،
🔸(2) و مشورت (در امر خلافت به عقيده شما) حقّ مهاجرين (كسانيكه از مكّه به مدينه آمده و به پيغمبر اكرم پيوستند) و انصار (آنانكه در مدينه به آن حضرت ايمان آورده ياريش نمودند) مى باشد، و چون ايشان گرد آمده مردى را خليفه و پيشوا ناميدند رضاء و خوشنودى خدا در اين كار است، و اگر كسى بسبب عيب جوئى (از خليفه مانند نسبت دادن معاويه كشتن عثمان را باو) يا بر اثر بدعتى (وارد ساختن آنچه در دين روا نيست مانند نقض عهد و پيمان شكنى طلحه و زبير و پيروانشان) از فرمان ايشان (كارى كه آنان انجام داده اند) سر پيچيد او را به اطاعت وادار نمايند، و اگر (پند و اندرز سودى نبخشيد، و) فرمان آنها را نپذيرفت (به عقيده شما) با او مى جنگند بجهت آنكه غير راه مؤمنين را پيروى نموده، و خداوند او را واگذارد بآنچه كه بآن رو آورده است.
🔷(3) و بجان خودم سوگند -اى معاويه- اگر بعقل خود بنگرى (تأمّل و انديشه نمائى) و از خواهش نفس چشم بپوشى (بيجا سخن نگفته نخواهى كشتن عثمان را بهانه پيمان نبستنت با من قرار دهى) مى يابى مرا كه از خون عثمان (كشته شدن او) بيزارترين مردم بودم، و ميدانى كه من از آن دورى كرده گوشه گيرى اختيار نمودم مگر آنكه (پيروى هواى نفس نموده) بهتان زده كشته شدن او را بمن نسبت دهى، و پنهان كنى آنچه را كه بر تو آشكار مى باشد، و درود بر آنكه شايسته درود است.
#ادامه_دارد. #قسمت_یک
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌷 شرح حدیث غدیر
📖 #جلسه_سوم- بخش اول
🔸 مقدمه
در ساختارهای اجتماعی ذهنیتی وجود دارد که فضیلت را اکتسابی و مبتنی بر کار و تلاش افراد می داند. البته تا حدودی هم درست است که انسان نباید وامدار نیاکانش باشد؛ منتهی مسأله ساختار موهبتی خودش یک قاعده بلندی است.
در اصول کافی بخش مفصلی با عنوان «من صنع اللّه ليس للعباد فيها صنع» (1) در باب ایمان است، با این رویکرد که اصلاً در ایمان، انسان هیچ مدخلیتی ندارد و ابتدائش موهبت از خداست.
امام رضا علیه السلام در روایت کافی که مبنای آغاز بحث است میفرمایند که « مخصوص بالفضل كله من غير طلب منه له و لا اكتساب، بل اختصاص من المفضل الوهاب» (2) حقیقت ولایت یک حقیقت موهبتی است که امام برای کسب آن تلاشی نکرده است.
🔸 فضیلت غیر از اشتراکات ذاتیِ میان انسان ها است
انسان در ساختار اصلی و صفات ذاتی خودش یک سری ویژگی ها دارد و بر اساس آنها حرکت میکند. عقل دارد، نطق دارد، حیوانیت دارد، احساسات دارد و در این ویژگی ها همه مشترکیم. در این که اراده و انتخاب داشته باشیم و این انتخابات بر اساس ملائمات و منافرات خودمان باشد. منتهی فراتر از صفات ذاتی فضیلت است. اصلا کلمه فضیلت از ریشه فضل به معنای زائد بر شیئ است.
هر کس هر ذاتیاتی دارد، می خواهد رسول الله صلوات الله علیه و آله باشد یا عوام باشد، یک سری ذاتیاتی دارد که بین همه مردم مشترک است. «إِنَّما أَنَا بَشَر مِثْلُکُمْ» (3) یعنی همین. پیامبر و تمام انبیاء علیهم السلام مثل سایر مردم حرف میزنند، راه میروند، میخورند، میخوابند، شهوت دارند، غضب دارند و... .
آنچه که در فضائل ما به دنبال آن میگردیم آن افزوده هاست. حالا آن افزوده ها میتواند اکتسابی باشد مثل این که ما الان در جلسه ذکر فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام حاضریم؛ این یک فضل است و یک فضیلت اکتسابی است. زیرا ما به اراده خودمان در اینجا حاضر شده ایم.
🔸 از ابرمرد تا فضیلت ولایت
علمای علم اخلاق در طی قرون متمادی در مسأله چیستی فضیلت بسیار بحث کرده اند. بزرگان از حکماء متقدم، در حدود دو هزار سال پیش از این در مورد فضیلت گفته اند یعنی فرمانروایی مطلق اما کسانی که در غرب مقدمات را نداشتند و می پنداشتند که این همان سیطره و جاه طلبی است؛ حال آنکه اصلا چنین نیست.
حقیقت ولایت یک نوع سیطره است و فضیلت هم بنابر نقل گذشتگان، یک فرمانروایی است بر تمام عالم. این یک مسأله عجیبی است. نیچه یکی از متفکران مغرب زمین یک نظریه دارد به نام «ابرمرد مطلق» (4) و میگوید فضیلت این است؛ اطلاق و نفوذ ناپذیری. شما می بینید دو هزار و پانصد سال قبل با فضیلت ولایت یک نوع تقارن وجود دارد.
🔸 تفاوت فضیلت با کرامت از منظر صاحب المیزان
مرحوم علامه طباطبایی (ره) دو نکته در باب فضیلت را ملحوظ قرار می دهد. اول اینکه در ذیل تفسیر آیه71 از سوره اسراء می نویسد:« ان کلاً من التکریم و التفضیل ناظر الی نوع من الموهبه الإلهیه» (5) منتهی برخی از آنها برای هر کسی اختصاصی است. مرحوم صاحب المیزان، فضائل را اضافی و نسبی می داند که متعدی به غیر است. دومین نکته این است که مرحوم صاحب المیزان کرامت را از امور ذاتی و فضیلت را از امور اکتسابی می داند. (6)
با این تقریر مرحوم علامه به فضیلت وهبی التفات ندارد که با روایت امام رضا علیه السلام که در ابتدای شروع بحث عرض شد منطبق نیست؛ چون حضرت فرمودند که فضائلی که ما داریم موهبتی است و هیچ گونه اکتسابی در آن دخیل نیست.
#جلسه_سوم
#ادامه_دارد
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
1_23847417.mp3
3.03M
🔸علی کیست ، علی قُرَة العین است🔹
🎙جواد مقدم
❤️ سرود
#عید_غدیر #دهه_ولایت #صلوات ❣
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌼🍀🌺
🍀🌸
🌼
#شخصیت_های_تاريخ_زمان_مولا_امیرالمؤمنین
#ادامه
🌴 ابوذر غفاری(جندب بن جناده)
💠 ابوبکر حضرمی از امام باقر علیه السلام نقل میکند که فرمود: «ارتد الناس الا ثلاثة نفر: سلمان، و ابوذر، و المقداد؛ بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله تمام افراد مرتد شدند (و دست از علی علیه السلام برداشتند) مگر سه نفر: سلمان، ابوذر و مقداد. » راوی از امام پرسید: پس عمار چه طور؟ امام علیه السلام در پاسخ فرمود: «قد جاض جیضةً ثم رجع؛ برای عمار تردیدی عارض شد، اما برگشت. » (رجال کشی، ص ۱۱، ح ۲۴)
🔷از این رو در برخی روایات، حذیفه بن یمان چهارمین فرد ارکان اربعه به شمار آمده است. شیخ طوسی مینویسد: حذیفه از ارکان اربعه شمرده شده است. اما گوینده آن را ذکر نکرده است. (رجال طوسی، ص ۳۷، ش ۲) علامه هم در کتاب خلاصه، حذیفه را جزو ارکان اربعه معرفی کرده و مینویسد: او یکی از انصار و یکی از ارکان اربعه و از اصحاب امیرالمؤمنین علیه السلام است.
💢 سپس امام علیه السلام در مقام بیان این ارتداد چنین فرمودند: هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله از دنیا رفتند، چهل نفر (از اصحاب) نزد علی بن ابی طالب علیه السلام آمدند و گفتند: به خدا قسم هیچ کسی را به غیر از تو طاعت نمی کنیم. حضرت پرسید: چرا؟ گفتند: چون از رسول خدا صلی الله علیه و آله در غدیر خم شنیدیم (که شما را به جانشینی خود تعیین کرد). حضرت علیه السلام به آنان فرمود: آیا چنین میکنید؟ گفتند: آری. فرمود: بنابراین فردا سرها را بتراشید و نزد من آیید. امام باقر علیه السلام میفرماید: فردا فقط همان سه نفر سلمان، ابوذر و مقداد آمدند و باقی نیامدند. آری، عمار یاسر هم بعد از ظهر در حالی که دستش را روی سرش میزد نزد حضرت علی علیه السلام آمد و علی علیه السلام هم به او فرمود: «ما لک أن تستیقظ من نومة الغفلة ارجعوا فلا حاجة لی فیکم أنتم لم تطیعونی فی حلق الرأس، فکیف تطیعونی فی قتال جبال الحدید، ارجعوا فلا حاجة لی فیکم؛ چه شد که از خواب غفلت بیداری شدی، تو و دیگران برگردید و دیگر نیازی به شما ندارم، شما در حالی که مرا در یک سر تراشیدن اطاعت نکردید، پس چه طور مرا در قتال
و جنگ با کوههای آهنین اطاعت خواهید کرد؟! برگردید که دیگر نیازی به شما نیست. »
📚(الاختصاص، ص ۶).
رجال طوسی، ص ۳۶، ش ۱.
(خلاصة الاقوال فی معرفة الرجال، ص ۱۳۱، ش ۳۴۹)
.
#ادامه_دارد.
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌼🍀🌺
🍀🌸
🌼
💠فرمایشات رهبر انقلاب بر دوران زندگی و مبارزات سیاسی 🕊امام جواد علیه السلام:
❇️امام جواد مانند دیگر ائمه معصومین برای ما اسوه، مقتدا و نمونه است. زندگی کوتاه این بنده شایسته خدا، به جهاد و کفر و طغیان گذشت. در نوجوانی به رهبری امت اسلامی منصوب شد و در سالهای کوتاه، جهادی فشرده، با دشمن خدا کرد بهطوری که در سن بیستوپنج سالگی یعنی هنوز در جوانی، وجودش برای دشمنان خدا غیرقابل تحمل شد و او را با زهر شهید کردند.
🔹امام جواد علیهالسلام گوشه مهمی از جهاد همه جانبه اسلام را در عملِ خود پیاده کرد و درس بزرگی به ما آموخت. آن درس این است که در هنگامی که در مقابل قدرتهای منافق و ریاکار قرار میگیریم، باید همت کنیم که هوشیاری مردم را برای مقابله با این قدرتها برانگیزیم.
🔸در دوران ما و در همه دوران های تاریخ، قدرتمندان همیشه سعی کردهاند وقتی از مقابله رویایی با مردم عاجز شدند، دست به حیله ریاکاری و نفاق بزنند. امام علیبنموسیالرضا علیهالسلام و امام جواد علیهالسلام همت بر این گماشتند که ماسک تزویر و ریا را از چهره مامون کنار بزنند و موفق شدند.
🔹بحث آزاد میراث اسلامی ماست، بحث آزاد در زمان ائمه هدی رایج بوده است و در زمان امام جواد به وسیله آن امام بزرگوار با آن شکلِ نظیف انجام گرفته است. در محضر مأمون عباسی، با علما و داعیه داران و مدعیان و موجهان، درباره دقیق ترین مسائل حرف زد و استدلال کرد و برتری خود را و حقانیت سخن خود را ثابت کرد.
🔷یک روز مجاهدت ائمه علیهمالسلام به قدرِ سالها اثر میگذاشت. یک روز از زندگی مبارک اینها مثل جماعتی که سالها کار کنند، در جامعه اثر میگذاشت. این بزرگواران دین را با مجاهدت حفظ کردند، و الا دینی که راسش متوکل و معتزّ و امثالهم و علمایش اشخاصی مثل یحییبن اکثم باشد، اصلاً نباید باقی بماند.
🔸باید به این نکته در زندگی ائمه توجه داشته باشید که این بزرگواران، دائم در حال مبارزه بودند، مبارزهای که روحش سیاسی بود. زیرا کسی هم که در مَسند حکومت نشسته بود، مدعیِ دین بود. او هم ظواهر دین را ملاحظه میکرد. چیزی که موجب میشد این مبارزه و معارضه با اهلبیت وجود داشته باشد، این بود که اهلبیت خودشان را امام میدانستند.
در هیچ زمانی ارتباط شیعه و گسترش تشکیلاتیِ شیعه در سرتاسر دنیای اسلام، مثل زمان حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری نبوده است. وجود وکلا و نوّاب، نشان دهنده این معناست.
🔹ائمه ما در طول این ۲۵۰ سال امامت- از روز رحلت نبی مکرم اسلام تا روز وفات حضرت عسکری، ۲۵۰ سال است- خیلی زجر کشیدند، کشته شدند، مظلوم واقع شدند و جا هم دارد برایشان گریه کنیم؛ مظلومیتشان دلها و عواطف را به خود متوجه کرده است؛ اما این مظلومها غلبه کردند؛ هم مقطعی غلبه کردند، هم در مجموع و در طول زمان.
📚کتاب انسان ۲۵۰ ساله "#بیانات مقام معظم رهبری"
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#امام_جواد_علیه_السلام
#مرثیه
#غزل
ارث قبیله است که هرکس جوان تر است
مویش سفید گشته و قدش کمان تر است
این بیست و پنج سال که سنی نمی شود
اما بهار عمر شما پر خزان تر است
تو مجتبای خانه ی موسی بن جعفری
با همسری که از همه نامهربان تر است
زهری کشنده بود و لبت را سیاه کرد
زهری که چوب نیست ولی خیزران تر است
#محسن_ناصحی
#صلوات
🌴ترجمه و شرح حکمت 104 نهج البلاغه: سیره اهل زهد در دنیا
🌟و عَنْ نَوْفٍ الْبَكَّائِيِّ [الْبَكَالِيِّ] قَالَ: رَأَيْتُ أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ (علیه السلام) ذَاتَ لَيْلَةٍ وَ قَدْ خَرَجَ مِنْ فِرَاشِهِ فَنَظَرَ [إِلَى] فِي النُّجُومِ، فَقَالَ لِي يَا نَوْفُ أَ رَاقِدٌ أَنْتَ أَمْ رَامِقٌ؟ فَقُلْتُ بَلْ رَامِقٌ [يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ]. قَالَ: يَا نَوْفُ طُوبَى لِلزَّاهِدِينَ فِي الدُّنْيَا، الرَّاغِبِينَ فِي الْآخِرَةِ، أُولَئِكَ قَوْمٌ اتَّخَذُوا الْأَرْضَ بِسَاطاً وَ تُرَابَهَا فِرَاشاً وَ مَاءَهَا طِيباً وَ الْقُرْآنَ شِعَاراً وَ الدُّعَاءَ دِثَاراً، ثُمَّ قَرَضُوا الدُّنْيَا قَرْضاً عَلَى مِنْهَاجِ الْمَسِيحِ. يَا نَوْفُ إِنَّ دَاوُدَ (علیه السلام) قَامَ فِي مِثْلِ هَذِهِ السَّاعَةِ مِنَ اللَّيْلِ، فَقَالَ إِنَّهَا لَسَاعَةٌ لَا يَدْعُو فِيهَا عَبْدٌ إِلَّا اسْتُجِيبَ لَهُ، إِلَّا أَنْ يَكُونَ عَشَّاراً أَوْ عَرِيفاً أَوْ شُرْطِيّاً أَوْ صَاحِبَ عَرْطَبَةٍ وَ هِيَ الطُّنْبُورُ أَوْ صَاحِبَ [كُوبَةٍ] كَوْبَةٍ وَ هِيَ الطَّبْلُ.
(وَ قَدْ قِيلَ أَيْضاً إِنَّ الْعَرْطَبَةَ الطَّبْلُ وَ [الْكُوبَةَ] الْكَوْبَةَ الطُّنْبُور).
💎نوف بكالى گويد: شبى امير المؤمنين را ديدم كه از بستر برخاست و به ستارگان نگريست و مرا فرمود: اى نوف، خواب هستى يا بيدار؟ گفتم: يا امير المؤمنين، بيدارم. و فرمود (ع): اى نوف، خوشا به حال كسانى كه از دنيا بريده اند و به آخرت روى آورده اند. اينان مردمانى هستند كه زمين را فرش خود كرده اند و خاكش را بستر و آبش را عطر خوشبوى خود. درون خود را به قرآن آراسته اند و برون را به دعا. چون مسيح، دنيا را از خود دور ساخته اند.
اى نوف، داود (ع) در چنين ساعتى از شب، برخاست و فرمود: اين ساعتى است كه هيچ بنده اى به درگاه خداوند دست به دعا برندارد، مگر آنكه، دعايش مستجاب شود، مگر عشريّه بگير (باجگير) يا كسى كه كارهاى مردم را به حكومت گزارش كند يا شرطه، يا صاحب عرطبه «طنبور» باشد و يا صاحب كوبه «طبل».
سید رضى گويد: بعضى گويند عرطبه طبل است و و كوبه طنبور.
#ادامه_دارد
🌴#حکمت شماره104
شرح و تفسیر در کانال 👇
#عاشقان امیرالمؤمنین#نهج_البلاغه 🌸🌼🌺🍀
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍